Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 21, 2015

Primele estimari oficiale privind majorarile de pensii in 2016

5 comments
Duminica, 22 03 2015, seara, vom afla care sunt primele estimari ale actualului guvern in legatura cu cresterea pensiilor in anul 2016, an electoral. Ministrul muncii este invitat in emisiunea „Punctul de intâlnire” a lui Radu Tudor.


Din cât am ascultat eu, emisiunea s-a suprapus peste doua importante transmisiuni sportive, meciul Stelei si finala de tenis de la Indian Wells cu Simona Halep pe post de invingatoare, n-am auzit ca minnistra Plumb sa avanseze vreun procent de crestere a valorii punctului de pensie in anul 2016. 

http://www.antena3.ro/romania/rovana-plumb-la-punctul-de-intalnire-pentru-salarii-exista-doar-perspective-de-crestere-287793.html

Rovana Plumb a fost invitata lui Radu Tudor, la "Punctul de Întâlnire" şi alături de redactorul-şef al Income Magazine, Elena Cristian, au vorbit despre cum vor evolua salariile bugetarilor, ce se va întâmpla cu sistemul de pensii şi care sunt perspectivele legate de ajutoarele sociale.
"Acest salariu minim reprezintă referinţa. Mă refer la o nouă filosofie în sectorul bugetar, componenta de motivare a personalului. Avem nevoie de oameni de valoare, motivaţi" a afirmat Rovana Plumb.



"Există perspective doar de creştere. Toate categoriile din sectorul bugetar se pot gândi la creştere. Am discutat cu partenerii noştri sociali, trebuie să existe acest dialog şi parteneriat, în măsura în care vor fi finalizate discuţiile vor contura mai clar modul în care va fi aplicată legea" a spus ministrul, legat de salarizarea bugetarilor.



"Pentru fiecare din cele cinci trepte trebuie să venim cu nişte limite. Fiecare trebuie să aibă o limită minimă şi una maximă. Cele maxime nu au fost stabilite, decât limita maximă în sistemul salarizării" a explicat Rovana Plumb.

5 comentarii:

Mihai spunea...

incepe campania electorală;fiecare partid cu hoții si minciunile lui patriotarde bine ticluite, fiecare televiziune cu hotii si mincinile ei , fiecare sindicat cu palavragiii lui cu limbi rotative functie de interese, la fel fiecare ong,ete,etc,etc.Fratie la furat,continuitate acolo unde se poate lovi in poporul care a muncit si munceste corect cu realizari vizibile.
Vesnic aceleasi probleme si aceleasi raspunsuri lipsite de responsabilitate.
Daca as avea posibilitatea m-as retrage undeva izolat de politica , televiziune si oameni care au probleme de evidenta a caprei vecinului.

calin spunea...

Capra vecinului? Problema falsa ! Mereu invocata de un timp. Sigur, in anumite scopuri ! Retragerea? Te opreste cineva? Ce-ai zice - fara pensie ! pe cont propriu...Suntem o comunitate, cu interese si sperante comune...am muncit impreuna, am suferit impreuna, de ce sa nu avem recompensa efortului si renuntarilor pe masura dreapta a ceea ce am facut fiecare? Daca eu am muncit ca si tine, inseamna ca ma intereseaza capra din ograda ta atunci cand sunt taxat, din nu stiu ce motive, si vad ca, artificial, din motive obscure, eu nu mai sunt pe palierul celor care, conjunctural, sunt mai "valorosi". Au reusit sa ne dezbine...dar au reusit, involuntar poate, sa demonstreze si cat de slaba e structura de securitate a tarii. Vad ca treba asta nu-i alarmeaza...Tot mai putini dintre noi, mai tragem cate un semnal de alarma. Cine-l aude? Cred ca, pentru a fi auzit, tot noi suntem raspunzatori...nu mai vad pe altcineva...SI APOI, CAPRA VECINULUI E ESENTA DEMOCRATIEI ! NU CREZI?

Mihai spunea...

Căline,pe vremuri indepărtate, pe ulita satului era armonie,oamenii isi vedeau de treburi in liniste,daca venea un musafir era omenit cu toate cele si cind pleca i se punea si ceva de dar in traista, daca cineva construia o casută sarea toata ulița la claca si nu lasau lucrul pîna nu era terminata casa,sau adunatul grîului la batoza sau multe alte lucruri pe care le faceau ajutindu-se prin traditie unii pe altii. Totul pentru o cinstire cu o mîncare buna si o palinca la pahar si apoi iar la munca.
Numai ca încet,încet,odata cu instaurarea colectivizarii fortate si aparitia locurilor de munca prin santiere ,mine,etc fenomenul a dispărut odata cu oamenii acelor vremuri.
Astazi se mai ajuta doar daca-l platesti regeste,dar nu asta ar fi problema.Marea problema-i ca acum abia iși mai dau buna ziua iar bunastarea unuia este un mare motiv de invidie , suspiciune si intriga pentru vecinu din dreapta si din stinga sau de pe ulită.O brazda trasa mai in stinga sau dreapta a ajuns motiv de păruiala.
Rar mai vezi batrinii ulitei seara la taifas in pridvorul vreunuia.
Asta-i realitatea in care traieste si se odihneste capra vecinului care dimineata de multe ori trebuie sa se faca simtită behaind cît o tine gura ”vecine mi-a fost doar putin rău dar n-am murit”.

calin spunea...

@avianyc
Iti impartasesc gandurile. Vezi, am inceput sa interpretam gresit pana si vechile ziceri. Daca vecinii sareau sa te ajute, inseamna ca ii interesau capra ta! Omul simplu, nu e invidios pe averea ta atunci cand vede ca a fost stransa cu sudoare dar suduie cand legea este incalcata sau chiar legea este nedreapta. Eu am speranta sa ramanem uniti si caprele noastre sa pasca linistite pe acelasi tapsan.

Huhu Rezea spunea...

Intr-o emisiune pe Rtv , Rovana Plumb a spus ca daca incasarile la buget vor fi bune in 2015, valoarea punctului de pensie in 2016 va creste asemanator ca la inceputul acestui an.