Un produs Blogger.

luni, iunie 29, 2015

Sedinta in direct a Senatului, 29 iunie, in care se voteaza Legea pensiilor militare

20 comments

http://www.senat.ro/Live.aspxInca nu s-a ajuns la punctul III, vot final. Se discuta punctul II. 

Se intra pe punctul III-
Domnul Gabriel Oprea sustine de la microfon, din partea Guvernului, proiectul Legii pensiilor militare.  
-ora 17.07: Proiectul de lege a fost adoptat cu 120 de voturi din 124.
-Presedintele de sedinta, Cristian Dumitrescu, cere ca proiectul sa fie trimis imediat, chiar astazi, la Camera Deputatilor.

-A fost respins proiectul de lege privind acordarea pensiilor de serviciu pentru personalul diplomatic si consular. Grupul parlamentar PNL a votat impotriva. Consultari pentru reluarea votului, la cererea senatorului PSD, Ilie Sarbu.
Se reia votul la proiectul cu pensiile diplomatilor. 
Este aprobat, in cele din urma, si acest proiect, cu 111 voturi pentru.
                                    *      *
La punctul INTERPELARI de pe ordinea de zi, senatorul Cordos, de la Cluj, cere ministrului Dusa sa raspunda in scris daca in proiectul referitor la introducerea stagiului militar, pe baza de voluntariat, pentru tinerii de vârsta 18-25 ani, nu are in vedere si folosirea personalului militar in rezerva calificat, dar neutilizat.

S-a incheiat transmisia in direct.
Pentru cei care vor sa vada inregistrarea sedintei vor putea accesa  arhiva sedintelor din Senat aici

20 de comentarii:

 1. ei ,domnule h ,acum e aqcum , la toamna .la camera . oricum deocamdata sa zicem ca daca sant ceva nereguli se vor repara .sa speram si dvs multumiri pentru o asa comunicare , sa aveti o vara frumoasa si multa multa sanatate , ma cheama de fapt luminita , cu bine

  RăspundețiȘtergere
 2. Va multumim domnilor de la huhurez pentru promtitudinea cu care ne informati....sanatate multa la toti militarii si pensionarii militari!

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumim dle.HUHU
  Cine era obligat sa ne informeze are probabil lucruri importante.
  Ajuta capitanu' renegat de camarazi si contra interesului national sa mai racoleze cativa parlamentari .
  Cu respect .

  RăspundețiȘtergere
 4. @Toto
  Nu inteleg. Cine era obligat sa informeze si se ocupa de racolat parlamentari?

  RăspundețiȘtergere
 5. LEGEA A TRECUT CU AMENDAMENTELE ADMISE DE COMISII?

  RăspundețiȘtergere
 6. Toto
  Proiectul si Raportul cu toate amendamentele admise de comisii au fost aprobate prin votul Plenului.
  Urmeaza Camera deciuzionala, Camera deputatilor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Pe pagina Senatului urmeaza sa se publice textul proiectului in forma adoptata in aceasta Camera si adresa de inaintare catre Camera Deputatilor.

  RăspundețiȘtergere
 8. Mos Alecu a disparut de la comentarii, sau nu-i convine legea-articolul 28?

  RăspundețiȘtergere
 9. Cauta-l pe Facebook daca ti-e dor de el.Cel mai rau il doare alegerea celor 6 luni din ultimii cinci ani.
  Mai nou, Ilie comenteaza sub numele de Dorel Serban pe blogul Potecarului

  RăspundețiȘtergere
 10. deci la camera deputatilor , pentru a fi votat sau doar inaintat sa fie aprobat in toamna>?

  RăspundețiȘtergere
 11. @eufrosina
  La toamna, ca astazi e ultima zi din sesiune si Senatul nici n-a inaintat proiectul aprobat.

  RăspundețiȘtergere
 12. Maharloka a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Sedinta in direct a Senatului, 29 iunie, in care s...":

  Care va fi baza de calcul pentru pensionarii iesiti pe l 263 in intelesul art.62 ? Daca se ia ca baza numai gradul si functia ,aceasta lege va fi dezavantajoasa pentru toti cei care au fost pensionati pe legile anterioare legii 212(despre care vorbim).Nu va faceti iluzii,f si gr sunt mici actualmente .Nu prea sunt motive de bucurie pentru noi decat poate pentru vanitosi care vor titulatura de pensionar militar.Daca imi raspundeti la intrebare va multumesc anticipat.  Publicat de către Maharloka pe huhurez.com la marți, 30 iunie 2015, 09:14:00 EEST


  @Maharloka

  Probabil ca te referi la art.61 din proiect care a fost modificat de Senat. Vezi articolul cu amendamentele aprobate de Senat
  http://www.huhurez.com/2015/06/a-fost-publicat-raportul-cu.html

  Actualizarea se face functie de solda de grad si solda de functie. La baza de calcul se vorbeste despre venituri brute sau solda functiei de baza.
  Citeste articolul cu componentele soldei functiei de baza pentru a intelege diferenta fata de solda de functie.

  RăspundețiȘtergere
 13. Am iesit la pensie in baza legii 263.Intrebarea -ca sa fiu mai clar- era daca la recalcularea in baza noii legi212 se va folosi in cazul meu ca baza de calcul media veniturilor brute pe 6 luni sau media soldelor functiei de baza in 6 luni.Diferenta este ca venitul brut contine sporuri,specialist de clasa,s.m etc.iar ptr un mmp, f'g'v'si sm nu depasesc 1800 brut ,cu mult.Daca scazi impozitul si asig de sanatate sa vedeti ce bucurie.Eu pe 263 am jumate din cat au primit similari cu mine in aceleasi conditii de munca dar acum 15 ani.De aceea spuneam ca pe unii aceasta lege poate ca nu va fi avantajoasa.Soldele nu au crescut de 8 ani si solda mea bruta nu atingea valoarea pensiei colegilor iesiti acum 15 ani..Deci,cine castiga,cine pierde? Va trebui sa facem niste optiuni in cunostinta de cauza ,adaptate la situatia fiecaruia.

  RăspundețiȘtergere
 14. @Maharloka

  Probabil ca, la recalculare, se va folosi media veniturilor brute din 6 luni consecutive alese din ultimii 5 ani.
  Pai... daca sunt brute, nu scazi impozitul si contributiile.
  Nu intra in baza de calcul veniturile care nu s-au impozitat, precum norma de hrana si banii pentru echipament.
  Acum, ca pensionar, dupa modificarea de catre Camera Deputatilor a art.124, nu mai poti face optiuni.Ramâi obligatoriu in sistemul pensiilor militare.

  RăspundețiȘtergere
 15. Va salut!
  Poate cineva sa-mi dea un raspuns la situatia mea?
  Am iesit la pensie in iunie 2001, pensie militara. Dupa pensionare, intre 2004 si 2011, am lucrat si cotizat in sistemul public de pensii. In 2011 am adaugat cei 7 ani de contributie la sistemul public de pensii, si s-a emis o noua decizie de pensionare. Dupa noua lege a pensiilor adoptata de Camera Deputatilor, la recalculare, pot opta pentru cele mai bune 6 luni din ultimii 5 ani, adica perioada lucrata ca civil? Mentionez ca salariul in aceasta perioada, ca civil, era mult mai mare decat soldele din perioada cat am lucrat in armata. Cu multumiri!

  RăspundețiȘtergere
 16. @Gino
  Nu!!
  Opiunea din art. 28 si din art.60,renumerotat, se refera la ultimii 5 ani de activitate ca militar.

  RăspundețiȘtergere
 17. Va rog sa ma ajutati cu umatoarea situatie!Am iesit anul acesta la pensie ptr lim de v cu red v de pensionare.In legea cadru a salarizarii284/2010,la art 20 scrie ca am dreptul la plati compensatorii sau ajutoare iar iar art.9 din oug nr 83/2014 priv salariz in anul 2015 spune ca aceste plati nu se aplica decat daca militarul iese din armata cu picioarele inainte.Ce inseamna ''nu se aplica''? Nu vom primi never nofing?Cine trebuia sa aprobe si sa faca aceste plati?Pot castiga in instanta?Cunoasteti cazuri similare ?Daca in noua lege din 2016 nu vor mai fi reluate prevederile art 20 din legea cadru anexa vll iar aceasta din urma va fi abrogata ?In ordinul de trecere in rez si in decizia de pensie nu am primit nici o rezolutie privind solicitarea drepturilor conf.art 20 ,solicitare facuta in raportul de pensionare.Va multumesc ptr ca ne mai luminati si pe noi ,cei urati de toata lumea!Dupa trecerea in rez amschimbt garnizoana si aici nu cunosc pe nimeni care m-ar putea indruma.Mutumesc ina o data.

  RăspundețiȘtergere
 18. gino black..esti de tot ..hazul !! Chiar aveai nevoie de lamuriri in plus ....?????

  RăspundețiȘtergere
 19. @Maharloka
  Dispozitiile art.9 din OUG nr.83/2014 sunt valabile numai pentru anul 2015.Se pare ca ele vin din urma, inca din 2010, când Boc a redus cu 25 % salariile.

  RăspundețiȘtergere