Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 23, 2015

Biroul Permanent al Senatului a amânat termenul de depunere a Raportului pe legea de adoptare a OUG nr.57/2015

30 comments
11-12-2015Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b687 (adresa nr.E200/11/12/2015)
14-12-2015cu nr.L665 prezentare în Biroul permanent; Senatul e prima Cameră sesizată
14-12-2015trimis pentru raport la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (TERMEN: 14/12/2015)
14-12-2015trimis pentru aviz la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială (TERMEN: 14/12/2015)
14-12-2015Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială transmite avizul cu nr. 449-FAVORABIL
21-12-2015prezentare în Biroul Permanent (termenul de depunere a raportului este 16.02.2016)

Dupa cum se vede in caseta de mai sus  a L665,  pe data de 21  12 2015 a avut loc o prezentare in Biroul Permanent al Senatului in urma careia termenul de depunere a Raportului pe lege, de catre Comisia Raportoare, a fost amânat pe 16 februarie 2016. Termenul initial fusese 14 12 2015, preconizat pentru o adoptare rapida a proiectului de lege, pâna la incheierea sesiunii parlamentare.
Nu stim, pâna la publicarea stenogramelor sedintei din 21 12 2015, daca amânarea s-a datorat interventiei Comisiei de Aparare prin care aceasta ar fi solicitat calitatea de comisie raportoare pentru art. 40 din megaordonanta.
Termenul de adoptare tacita a Ordonantei este 14 03 2016.
Oricum, fata de graba initiala a Biroului Permanent, amânarea poate sa fie de bun augur. Este timp de interventie cu amendamente la ordonanta tehnotrucilor de prin conducerile MApN, MAI si SRI si ale asociatiilor de rezervisti. 

30 de comentarii:

Anonim spunea...

Sperante desarte.Fara proteste viguroase nu se va modifica macar o virgula.

Trofin spunea...

Ma tem ca manevra de amanare sa nu fie o manevra de suspendare a aplicarii Legii 223/2015 cu toate modificarile aduse de OUG 57 /2015 in defavoarea beneficiarilor ei. Guvernul de tehnocrati are timp suficient ca pana la 31 Dec. 2015 sa retraga OUG 57/2015 si sa o modifice cum le vor muschii. Au sustinerea strazii , a presei optuze si a pensionarilor din sistemul public care , in loc sa se preocupe de constructia unei legi favorabile lor se ocupa de demolarea altor initiative pentru suprematia caricaturii lor de lege.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avem timp cu totii sa intervenim la politicienii cunoscuti, sa fim ajutati, mai ales cu cei 80%, si nu cu 65% la calculul pensiei, ca acolo-i buba cea mai mare. Eu deja mi-am pus in miscare oaresce antene, ramane de vazut pe viitor si efectul, dar inca n-am terminat sa-i caut si sa-i pun in tema cu doleantele noastre. Eu prefer razuirea totala a Ordonantei! Pana atunci, cei de la Brasov sa manance coliva si colacii la lumina lumanarii, boboana s-o dea stresatului ala de lingau de clante si bombeuri care se semneaza si pe hartiile igienice, dupa ce-i lustruieste pe guvernanti la cur...peni! Eu sunt un optimist iremediabil si cred ca nu vor ramane lucrurile asa cum si-ar fi dorit ei! Si, ca sa fiu primul care da tonul, va doresc tuturor un Craciun fericit, imbelsugat, in fericire si sanatate cu intreaga familie si toti cei dragi! Doamne, ajuta!

iceparu spunea...

Eram un sustinator infocat al iesirii in strada a militarilor.Vazand reactia populatiei la legea privind pensiile parlamentarilor nu stiu daca vom fi vazuti cu simpatie de catre concetatenii nostri cand vom face referire la pensii.Poate ar fi mai bine sa cerem solde mai mari.

Anonim spunea...

Sarbatori fericite .Cat se poate de fericite.

Anonim spunea...

http://m.evz.ro/bataie-de-joc-pensii-de-mizerie-pentru-militari.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Anonim: Ar fi un siretlic bun sa cerem marirea soldelor! La orice marire de solda, cresc si pensiile! Nea Caisa care a jucat barbut toata viata prin garsoniere si pe plaja, nemuncind la stat sau aiurea si traind din expediente, acum cu ajutor social de milog, si nici nea' Jumara, care din bodega si cu paharul de şpârla-n mana de pe terasa ne huiduia cu apeveuri si mistocareli de catanie cand treceam cu trupetii la poligon si cu borhaiele goale pe naduf sau zloata, acum bosorog alcoolist cu juma de pensie, n-ar balega de seama smecherica! E o chestie...

Anonim spunea...

Da Doamne sa n-aiba dom' Trofin dreptate!Beleaua e ca statistic vorbind pana acum mereu a avut dreptate....pam,pam!!1

Anonim spunea...

http://www.stiripesurse.ro/cantaretii-interlopii-sau-parlamentarii-primesc-indemniza-ii-uria-e-de-revolu-ionari-lista_977151.html

Luka spunea...

@huhurez
1-http://stirileprotv.ro/stiri/social/calcule-profesorii-ar-putea-castiga-mai-mult-la-pensie-decat-in-activitate-noul-proiect-de-lege-naste-primele-controverse.html
2- va intrebasem acum 2 zile daca in urma oug mai trebuie sa umblam dupa acte adeverinte de grupa de munca sau salarizari pe la unitatile care se mai exista caci unele au sucombat. Nu am primit raspuns. Multumesc...LA MULTI ANI!

Trofin spunea...

Fara a va altera gusturile pentru petrecerea sarbatorilor care navalesc peste noi , vreau sa va fac cunoscut ( imi cer scuze acelora care deja au aflat !) ca pe pagina de web a Camerei Deputatilor se gaseste inregistrat un proiect de lege , PL-x_ 886/2015 prin care se acorda cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar , pentru 30 de ani de activitate in invatamant(!) , pensie de serviciu in cuantum de 80% (!) din media veniturilor brute obtinute in ultimile 12 luni de activitate. Pe pagina de prezetare se gaseste si posibilitatea de a trimite comentarii si propuneri. Pe mine nu m-a surprins aparitia acestui proiect de lege , vanzoleala din ultima vreme ( daca nu este chiar un act premeditat !) prognoza asa ceva , m-a surprins simplitatea propunerii , fara nicio interdictie prvind structura acelor venituri brute . Pentru militari (...) s-au redactat 124 de articole in Legea 223/20125 , la ei doar un articol in care nu se vorbeste nimic de varsta , de conditii de munca si toate cele care pentru noi sunt frane.

Pentru
Don Corleone spunea...23 decembrie 2015, 21:58EET

Si eu m-as bucura enorm sa nu am dreptate dar ... vanzoleala care are loc pe tema pensiilor speciale ( o alta aiureala a presei dedicata , vorba lui Ion Cristoiu , binomului care lucreaza si in zilele de sarbatoare ) nu -mi prea da mari sperante.

Anonim spunea...

Cu 3-4 ore de munca pe zi( 18 saptamanal) si 4 lunu vacante platite ""merita'' si pensii speciale de la 80% in sus .Nu e vina profesorilor (ca cer) ca militarii au decazut in ultimul hal.

Unknown spunea...

nu va dati seama ca se crede ca militarii sant diecipinati si nu o sa zica nimic? aceasta pfensiva asupra armatei . chiar si cea in rezerva este concertata din afara pentru a se slabii puterea de aparare a romaniei si a ramane la cheremul ,,,stiti dvs al cui .....asa ca asta este ...dar santeti militari gata sa va sacrificati cel putin sa nu va lasayti calcati in picioare de astia , este asa dle CEZAR <CORLEONE < etc /daca nu asi avea 80 de ani ce bine ar fii , asa ca nu va lasati asa cum v-ati lasat stiti dvs cand

Anonim spunea...

Domnule Maxim One, nu este bine sa continuati dezinformarea lansata de cretinul basescu, cel care uraste din toti ficatii (in cazul lui, intoxicati cu alcool) profesorii, scoala.
4 ore pe zi sunt numai orele de curs, mai sunt 4 ore pe zi pentru pregatirea orelor de curs, mai sunt orele de activitate extrascolara (destul de multe).
Vacanta de 4 luni nu exista nici pe hartie. Sunt 2 luni oficiale, timp in care mai sunt alte activitati (pregatire bacalaureat, 2 sesiuni de bacalaureat, sesiunea de corijente, concursuri scolare, etc.). Va spun in calitate de om din interiorul sistemului. 25 de ani am fost ofiter activ si de 15 ani sunt profesor la un liceu.
Dar de aici si pana la pensii speciale pentru cadrele didactice...
Eu consider ca, prin natura meseriei, singurii in drept pentru alt sistem de pensii sunt militarii.

Anonim spunea...

Lasa-o jos ca macane .Am copii si daca nu ii meditam ramaneau semianalfabeti.Profesorii sunt acum 0 barat ( cu putine exceptii) .Nu ii invata aproape nimic pe copii la scoala..

iceparu spunea...

Maxim-si copiii mei au facut meditatii si nu pentru ca profesorii nu-si dadeau interesul ci pentru ca in general copii prefera joaca mai ales daca nu poti sa-i supraveghezi.In plus dorim ca ei sa reziste intr-un eventual concurs.Eu am in familie fost profesor si iti spun ca nu a fost deloc usor.Pentru a functiona o clasa trebuie sa aiba un numar minim de elevi.In cazul in care nu se intruneste numarul clasa se desfiinteaza iar profesorul ramane fara slujba.Pe prost trebuie sa-l treci clasa .Daca mai ai si de etnie tiganeasca ai pus-o.Este ,daca vrei ceva asemanator cu situatia ta cand erai comandant de pluton.Trebuie sa faca din rahat bici si sa si trosneasca Cert este ca profesorii trebuie sa aiba niste privilegii.Stii ca popilor primariile la sate le asigura locuinta fara chirie?.Privind pensiile speciale este de discutat.

Trofin spunea...

La postarea anterioara cu privire la proiectul de lege privind acordarea de pensii speciale cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar , recomand a se consulta Legea nr. 216/2015 care priveste pensiile speciale ale personalului din diplomatie. Este o diferenta colosala de constructive legislativa de care ar trebui sa tina seama stimatii domni profesori cu veleitati de supra-oameni.Superficialitatea imbolnaveste Romania !.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Profesorii 80% pensie din salariul brut...Si au vacante jumatate din viata de ,,munca,'' spaga-i spaga, martisoare, bijuterii si alte acadele cu scumpe pietricele, din aur, argint sa platina, cu kg, blanuri scumpe si alte cadouri generoase intr-o viata de ,,munca''...Predau doar pentru iluminatii, fii de bogatani si impingatorii de spagi din clase, ceilalti sunt negrii si dati afara de la ore daca misca in front; excursii moca, tabere, baluri, aniversari, ziua de nastere personala si si alte alea costisitoare din care ramane cate ceva serios la tescherea, si cate si mai cate avantaje peste avantaje toata viata, plus unii sex pe moca cu elevii de se umplu sticlele TV de stiri emotionale! Noi ce spagi si favoruri am avut, teteo, intre chiloti si izmene, ca in aplicatii si misiuni saream mesele, ne-au umplut ulcerele, hepatitele, cirozele, cancerele, reumatismele, tensiunile si toate bolile pamantului de la mocirla, canicula, intemperii nenorocite si tot felul de blestematii pentru 65% la pensie! Unde esti tu, Tepes, Doamne?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai si cu meditatiile profesorilor, carora o sa li se dea 80% pensie din salariul brut: Ani si ani de zile au luat spagi din meditatii, ca daca plateau impozite se numeau ore de meditatii platite, de si-au luat cate sase case, asa ca si Iohannis Spaga (l-a intrebat legea daca a dat impozit pe meditatii, va intreb eu pe voi, ANI?), terenuri si casoaie de vacanata, conturi grase necontrolate de stat, averi, insa nici o comisie guvernamentala nu face o analiza a adevaratelor activitati si randamentul acestora in procesul de invatamant, incat a inceput sa se creada ca lumea de la Adam si Eva a inceput de la Invatamant si sfarsitul prin Apocalipsa se va trage tot de la acesta! Pai, te duci la ,,munca'' de la ora opt, te intorci acasa la ora 14 si pretinzi 80% la pensie ca te-ai oparit la cur...peni o viata de la statul in scaun, fara noroi pe pantofi, fara cute la dunga pantalonilor, fara haine ude pe tine de la intemperii, fara matele goale, in caldurica sau in aer conditionat ca un belfer ca ei...Nu-s cam mari pretentiile? E cumva minerit in silicoza subteranelor, ceva la baroase in caldura torida a topitoriilor de la furnale, in gazele chimice ale combinatelor, in moartea la purtator, greutatile si privatiunile din Armata si riscurile cele mai cumplite dintre toate? Sa nu fiu dat la intors ca nu accept, caci ceea ce zic eu aici e mai sfant decat mirul si agheasma de la Biserica, pentru ca este purul adevar care ma roade stiind ca Armata este injosita si coborata la subsolul categoriilor sociale si profesionale cele mai defavorizate!

bibiloi spunea...

Pentru soldatii si gradatii voluntari ca sa primeasca si dumnealor ordinul meritului militar nu se face zice nimic va rugam domnilor colonei 'la multi ani

Cozma Mihai spunea...

Deja a început lupta între clasele sociale pe pensii.Asta sa dorit de conducatori dezbinarea poporului ptr.a conduce fara probleme

Dan B. spunea...

In luna aprilie 2010, am vazut (cu ochii mei!) un proiect de lege pentru cadrele didactice din invatamantul civil, dreaftul respectiv fiind diferit fata de cel de acum, in sensul ca baza de calcul o reprezenta 80% din venitul ultimei luni (nu ultimul an) de activitate.
Personal, cred ca un nou statut al militarilor (se impune prin aparitia voluntarilor) facut beton (eventual, preluat din tari membre NATO), in locul celui hartanit de X si Y, cu prevederi privind instituirea pensiei militare, cerinte pt acordare, modalitati de stabilire/actualizare/recalculare cuantum, ar fi mai dificil de modificat de catre orice tampit aflat vremelnic la guvernare.
Protestul din 28.12, chiar daca nu va avea impact la interior, este posibil sa sensibilizeze omologii nostri de dincolo de granite, care sa puna presiune pe guvernantii lor. Insa, o amploare maricica a acestei actiuni revendicative ar putea constitui o "avanpremiera" la un nou "24 Ianuarie 2011" si abia asta manifestare ar putea avea consecinte favorabile noua!

Unknown spunea...

Intrebare: poate o Ordonanta de Urgenta sa produca efecte incepand cu data publicarii sale in MO, chiar daca legea de adoptare a ei nu a fost inca promulgata?

Exemplu: OUG 57/2015, publicata in MO din 11 decembrie 2015, ar putea produce efecte incepand cu 01.01.2016 (ART. 45 Prevederile art. 16, art. 17, art. 22 pct. 7 şi art. 40 se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2016.), dar legea 665/2015 pentru aprobarea ordonantei mentionate este inca in lucru.

emillian123 spunea...

1.Conform Constitutiei- o ordonanta de orice fel- in cazul nostru-de urgenta =PRODUCE EFECTE IMEDIAT- DUPA DEPUNERE LA CAMERA COMPETENTA SI DUPA PUBLICAREA EI IN M.O.-ceea ce s-a si intamplat-vezi at 115,alin.5-redat aci: "Art 115:(5) Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1) ." (Studiati cu MARE ATENTIE -toate aliniatele din acest articol -si veti constata cum guvernele ROMANIEI= INCALCA CONSTITUTIA....!).Deci raspunsul corect este: DA, aceasta ordonanta produce EFECTE IMEDIATE -incepand cu data de 01. ian. 2016-si mai mult chiar: apare EVIDENT CA "EI " VOR SA TRAGA DE TIMP si vor ca ordonanta asta 57/2015 =ILEGALA, NECONSTITUTIONALA...SA FIE ADOPTATA TACIT...! =FARA DEZBATERE...!! 2. Va tot spun-SUB O FORMA SAU ALTA- ca guvernantii nostri "NE CAM TRAG CLAPA..."-INCERCAND SA "SCOATA" CAT MAI MULT DIN PENSIILE MILITARE-pensii care raman singurele -CELE MAI MICI- din pensiile -asa-zis: "speciale"...3. Dupa cum decurg "evenimentele" din perioada :iulie -decembrie a.c.-incep sa dau crezare CELOR care spun ca guvernul Ponta-de fapt- NU A VRUT SA "DEA" legea 223/2015-decat asa-propagandistic-electoral ,si, in acest scop-s-a "retras"-NU INTAMPLATOR....! de la guvernare...SUB ACOPERIREA UNOR EVENIMENTE "ARANJATE", mai ales ca actualul guvern-contrar PROPAGANDEI DESANTATE din TOATA "MEDIA":-este-UNUL- PUR FSN-ist,adica PSD+PDL+..restul INFILTRATILOR... !, in plus-la TV-uri- ieri 27 dec. a.c.-un demonstrant - afirmativ "pensionar militar"-in fata guvernului, a afirmat ca -il citez aprox.: "OUG. 57/2015 -a fost redactata - mare atentie -INAINTE DE CADEREA GUVERNULUI Ponta...!"..

emillian123 spunea...

P.S.-legat de cele scrise mai sus-DE ACEEA... -AM TOT SCRIS -CA TOATA NEBUNIA CU RECALCULAREA-REVIZUIREA PENSIILOR MILITARE(si a celorlalte pensii speciale)=ASA CUM S-AU FACUT -pe baza unei legi 119/2010 , a ordonantelor derivate si a deciziilor C.C.R.(CARE SE AFLA IN CONFLICT DE INTERESE-deoarece cativa judecatori ERAU SI PENSIONARI...!) care le-au dat "AURA" DE LEGALITATE-PRIN ABUZ DE PUTERE-in anii 2010-2012=a fost NECONSTITUTIONALA SI ILEGALA...!...ROMANIA=TARA LUI PAPURA -VODA, si- NU NE MAI VINDECAM -cred ca -NICIODATA...!

Dan B. spunea...


Domnule Emilian,
Nu contest ca OUG 57/2015 ar fi fost emanatia lui Ponta, insa, daca guvernarea anterioara lansa o "gulguta", astia de azi o "inghiteau" pe nemestecate, precum gascanul?
Asadar, responsabilitatea lansarii ei revine lui Ciolos&Co!
Eu sustin pe mai departe ca Gligor Viorel, la fel ca si Iliescu si Dogaru, nu este reprezentativ segmentului nostru social, cu totii urmarind propiile interese. Asadar, a pune baza pe spusele lui Gligor, .......
Dar cu ce va pare a fi tehnocrat MOTOC la MApN?
In discutia din Cismigiu s-a prefigurat ca directie de actiune:
- adoptarea unui nou statut, in locul celui facut acum ferfenita, in care sa fie inclusi doar militarii (nu si politistii), incl voluntarii (eventual, un copy-paste de pe unul apartinand unei armate NATO si adaptat);
- insertia in el a unor principii de acordare a pensiei militare, cu metodologii de stabilire/recalculare/actualizare.
Eu, de bine-de rau, cu vechimea cumulata, nu voi fi "rastignit" prin OUG 57/2015, dar cei disponibilizati prematur sau cei aflati acum in prag de pensie, ........
Importanta este respectarea unor principii clar precizate si neamestecarea diferitelor categorii socio-profesionale, adica un statut numai pentru militari (nu politisti, insa da pt jandarmi si IGSU)
Cu un asemenea statut, nu va fi la indemana unui neica-nimeni, aflat vremelnic la putere, sa opereze modificari de cum il taie capul!

tigri2 spunea...

***emilian ,nu te supara dar scrisul asta cu litere mari este f. greu de citit,chiar obositor,te rog scrie normal, cu litere mici, ca sa fii citit. Poti folosi semne de punctuatie pentru a ne face sa-ti intelegem mirarile sau alte sentimente. merci, la multi ani!

emillian123 spunea...

1.Da...!-au "inghitit-o"... ferm, D-le Dan BUZATU (chiar daca va veti supara,d-voastra si ceilalti..comentatori...):chiar nu ati inteles ...?(ca mine) ca guvernul Ciolos e PSD-ist(adica-in esenta=FSN-ist, uitati-va la componenta lui-a guvernului: cei mai importanti ministri-sunt FSN-isti(adica si basisti...),iar tuturor partidelor care se (vor) afla -LA PUTERE-nu le convin sa plateasca pensii militare mari-E LIMPEDE CA LUMINA ZILEI INSORITE...!Va reamintesc faptul ca nici o pensie speciala din legea 119/2010 si ordonantele care au urmat in anii 2010-2012,cu exceptia a 10 % pensii militare=nu a scazut, ci TOATE si-au MENTINUT sau CRESCUT cuantumul. 2.Tigri 2: nu te supara, am inteles mesajul tau, dar uneori- e nevoie de cate o subliniere a ideei...;3.Urandu-va multa sanatate,sa asteptam -totusi- "normele" alea nenorocite....de ministrii..."nostri dragi"...!

Dan B. spunea...

@emilian123:

Trec peste faptul ca mi-ati pocit numele (se pare ca ai fost slabut si la istorie, daca numele meu nu a avut o reverberatie in subconstientul dtale!)!
Insa tampenia asta cu guvernul PSD-ist, in conditiile in care Ponta s-a situat pe pozitii ostile FMI, ....
Probabil, inapetenta dtale pentru analiza stirilor, scrise sau sublimale, ti-a indus ideea prezentata, in conditiile in care, cu mult timp inainte, C.E. a stabilit, pentru gubernia sa, premierul ce urma a fi desemnat de catre o alta marioneta, Iohannis. Iar cum si echipa guvernamentala, de aceeasi sorginte, a fost trimisa aici cu un program de austeritate impus, iata ca se gaseste un "emilian123", pornit a-mi schimba perceptia privind natura acestei guvernari, care uita ca Dragnea, in speranta ca va scapa de condamnare, s-a aliat "licuricilor" (exista o majoritate cam "subtire" pentru investirea guvernului).
In aceasta conjunctura, te intreb de ce a fost nevoie ca pensia, obtinuta in 1998 ca urmare a plecarii mele din sistem (peste tot, s-a dus munca de convingere in scopul retragerii din activitate pentru a nu fi indepartat tineretul lipsit de conditiile unei pensionari anticipate) sa fie afectata pentru neatingerea limitei de varsta. Nu-i mai putin adevarat ca intrarea in vigoare a L-164/2001 a adus beneficii tuturor pensionarilor (100% dintre ei), insa mie, cel care am plecat ca dta sa nu fi dat afara, noua L-119/2010 mi-a adus prejudicii financiare. Care-i suportul logic si moral al diminuarii pensiei mele, caci cel legal nu exista (toate legile anterioare/ulterioare, cu exceptia L-119, prevad in plata cuantumul avantajos mie)? Sau, pe baza de similitudine, si in domeniul pensiilor militare, s-a estimat a exista niscai victime colaterale, gen "colectiv", astfel incat pupincuristii sa primeasca mai mult decat ar fi rezultat din calcule? Si iata cum Iliescu&Co bate toba pentru oricine ar fi, chiar vremelnic, la putere, el ramanand singurul "credibil" reprezentant si negociator din partea pensionarilor militari.
Reiterez ca responsabilitatea privind emiterea OUG 57/2015 revine celui care a semnat-o si a trimis-o spre publicare in MO, chiar daca fondul ei ar fi fost schitat de Ponta.
Daca tot nu pricepi noima spuselor mele, esti in masura sa-ti pregatesti streangul, doar pentru faptul ca ti-am promis furnizarea sapunului? Adica dta te sinucizi, insa eu sunt considerat unicul vinovat doar pentru ca ti-am adus lubrifiantul?

uber spunea...

Emilian lucrurile sunt mult mai simple. S-a tot vehiculat sintagma de guvern tehnocrat, e tehnocrat pe dracu, nu sunt decat comisari si nimic mai mult. Povestea din anii '50 se repeta si atunci tot comisari numai ca erau sovietici si ne aducea lumina de la rasarit acum sunt comisari europeni iar lumina e de la apus, au aceleasi apucaturi si singurul lucru care ii deosebeste e culoarea steagului, nu mai e rosu e albastru cu stelute. Comisarul sef Julien nu face decat sa urmareasca niste instructiuni de la "centru", care nu au nicio legatura cu noi sau ce vrem noi.
Eu zic ca daca am folosi termeni potriviti pentru situatii potrivite descalcim lucrurile mult mai repede.