Un produs Blogger.

luni, decembrie 14, 2015

Interesul pe regiuni pentru informare pe legea pensiilor militare

47 comments
63 ora 20,00
OraşUtilizatori activi
1.Bucharest22
34,92%
2.Cluj-Napoca4
6,35%
3.Brasov3
4,76%
4.Buzau3
4,76%
5.Ploiesti3
4,76%
6.Timisoara3
4,76%
7.Arad2
3,17%
8.Constanta2
3,17%
9.Galati2
3,17%
10.Onesti2
3,17%
11.Ramnicu Valcea2
3,17%
12.Bacau1
1,59%
13.Bistrita1
1,59%
14.Botosani1
1,59%
15.Braila1
1,59%
16.Campia Turzii1
1,59%
17.Caracal1
1,59%
18.Fetesti-Gara1
1,59%
19.Focsani1
1,59%
20.Mangalia1
1,59%

47 de comentarii:

Unknown spunea...

dle H ordonabta de urgenta , asta lui cilosi a intrat in vigoare pe ata de 11 dec 2015 , atunci cum se face ca legea pensiilor intra de la 1 1an 2016, la ce intra invigoare aceasta ord pe 11 dec? eu cred ca nu se va aplica , este ceva in neregula cu asta , sa vedem ce face av poporului , dar cred ca dureaza raspunsul , deci cum va fi aplicata legea asta celor cu drept de pensie ince[and cu 1 1an, eu cred ca sant niste cretini pe acolo

Huhu Rezea spunea...

@Eufrosina
In finalul MEGA OERDONANTEI se prevede ca dispozitiile de la art. 40( modificarila L 223/2015) intra in vigoare de la data de 01 01 2016.

Mihai spunea...

În M. Of. nr. 0925 din 14 Decembrie 2015 a apărut Act nr. 954/09 Decembrie 2015,
Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României.
Adevarata sfidare la adresa militarilor.
Se poate trimite spre comparatie guvernului.
Nu stiu de ce au mai imbratisat copii ramasi orfani !

Mihai spunea...

Aste-s darurile otravite ale psd-ului superficial în orice. Urmarile se vor vedea pe parcurs. Toti politicienii o apă si-un pămînt.

Bulgariu Fanica spunea...

Cam asa va fi cu pensiile militare.Durerea mai mare e la civili, care au niste pensii de te strange in spate.Noi, de bine, de rau tot mai ciugulim ceva.Lumea s-a lamurit.Cei care prin recalculare vor avea pensiile diminuate, vor ramane la nivelul actual.Cailalti vor fi recalculati cu adaugiri sau taieri dupa voia Domnului.Sa fiti iubiti si sa va dea Dumnezeu sanatate colegilor pensionari!Sarbatori fericite si sa ne vedem si peste 2 ani cand se vor recalcula pensiile din nou si asa mai departe.Dureros e ca unii dispar din viata si nu mai apuca sa vada cat au primit in plus sau cu cat li s-a taiat din drepturi castigate prin legi emise prin 2001!La noi ca la nimeni!!!

Dan B. spunea...

Citez din Comunicatul ANCMRR 26/10.12.2015:
"....Precizăm că din cele 125 de articole ale legii numai 25 au fost modificate.
Această evoluţie a fost posibilă şi ca urmare a eforturilor făcute de conducerea A.N.C.M.R.R., care a ţinut permanent legătură cu colectivul care a făcut modificările şi completările necesare, cu conducerea M.Ap.N., dar şi cu dumneavoastră, stimaţi camarazi....".
Astia-s prosti? Cum adica "numai 25", in conditiile in care astea-s cele principale? Si naivii dintre noi, care dadeau vina pe unii sau pe altii pentru initiativa modificarii Legii 223/2015, .... Ba mai ma si asigura ca-i vorba de "evolutie", nicidecum de "involutie"!
Cand eu va spuneam, cu ani in urma, ca juristul lui "peste prajit" nu are notiunea termenilor, .....
Din cauza unor imbecili, ca acestia, care confunda esenta termenilor uzitati sau, in prostia lor, afirma ca "65% din putin echivaleaza cu 80% din mult", pensiile noastre se afla in picaj cu cuantumul acestora!
Iar pentru ca cretinitatea sa fie evidenta, se mai precizeaza:
"Pentru eliminarea acestor neajunsuri, un grup de specialişti a operat modificările şi completările necesare, fără a schimba semnificativ conţinutul articolelor respective."
Adica schimbarea bazei de calcul de la 80% din venitul (solda) brut(a) al/a militarului la 65%, precum si plafonarea pensiei la 85% din cuantumul acestuia/acesteia reactuaizat(a) nu schimba semnificativ continutul articolelor respective?
Cu asa lideri, va asigur ca nu mai este nevoie de a ne dusmani altcineva!

Mihai spunea...

Dacă mâine se votează pensii speciale pentru parlamentari,primari și alți aleși locali suntem ultimele găini

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Tipul acela de la ANCMRR nu este un prost, este un ticalos.
Avem imaginea a cât de putin sunt interesati rezervistii de asociatia lor daca un asemenea ticalos nu este scos in brânci din conducerea nationala a Asociatiei.In prea multe actiuni impotriva pensionarilor militari s-a bagat in ultimii ani.

Anonim spunea...

Urmeaza pensii speciale pentru profesori cu cel mult 4 ore de munca pe zi si 4 luni vacanta. Cine poate oase roade boii la munca.

Unknown spunea...

un omn c olonel COLTESCU s-a adresat printr-o scrisoare ,presedintelui , sa vedem raspunsul

Unknown spunea...

dle H colonelul DOGARU s-a adresat avocatului poporului, acesta in cat timp raspunde sau in cat timp face demersurile la CCR?

Unknown spunea...

cat de repede trebuie sa se pronunte parlamentul , daca o aproba sau nu?

Mihai spunea...

Azi 15 dec
- la ora 10 vot final pensii parlamentari
- la ora 13 vot final pensii primari,sefi de consilii judetene,alti alesi locali

În aplauzele strazii inexistente decît daca mai dau foc la vreun club .........

Anonim spunea...

Urmeaza pensii speciale pentru profesori cu patru ore de munca zilnic si 4 luni vacanta platita. O sa ziceti ca nu sunt bani la buget ( desi avem redevente mai mici ca in batustane) . Stati linistiti stie guvernul Soros o categorie de ''cetateni'' de kakat ( cu obligatii trecute si in Constitutie) inferiori ciobanilor si carora poti sa le tai oricat din drepturi, ( si asa mizere ) cunoscuti ca lasi si usor de prostit. Cine sunt prostanii aia nu va spun.Ghiciti voi

iceparu spunea...

Zau daca nu-mi doresc sa fi fost coleg cu ciobanii.Parca ei ar fi fost militari.

Unknown spunea...

ciobanii s-au putut organiza sa iasa in fata parlame3ntului , militarii se vaicaresc

iceparu spunea...

FROSO@Scrisorile trimise lui Iohannis reprexinta vax.Mai bine ii rugam pe oieri sa protesteze si pentru noi.Sunt obligat vrand ,nevrand sa-i dau dreptate lui Maxim.Ne-am nascut sa fim lachei.

vio57 spunea...

Vorbim degeaba, pana si ciobanii sunt mai uniti ca noi militarii. Haideti sa ne hotaram cand iesim in strada si sa-i demolam cu totul. Nu vedeti ca astazi si-au votat pensii speciale pentru ei si pentru primari. toti sunt niste hoti. Nu vreau sa cred ca noi militarii nu stim cum sa ne organizam, vorbim pe toate canalele si nu facem concret nimic. Vreti sa fim respectati,vreti sa se respecte legile de catre toata lumea, atunci hai in strada si sa le aratam astora ce putem sa fim noi militarii.

Anonim spunea...

Militarii sunt prea lasi si fricosi ca sa se organizeze macar ca ciobanii. Las-o balta.

Anonim spunea...

Nu degeaba ne fac civilii prostani sau carne tun. Suntem ''viteji ''avem onoare doar pe forumuri.De aia ne dispretuiesc civilii ,datorita lasitatii pe care o aratam pe fata.

Anonim spunea...

Cu ciobanii astia poti apara tara la nevoie .Cu militarii actuali lasi si experti doar la vaicareli nu.

Unknown spunea...

aveti dreptate DLE ICEPARU care ma gratulatin cu un nume care nu imi apartine, dar aveti dreptate, dsar vedeti ca a zis ciolosi ca nu poate da o ordonanta de urgenta la o lege deja trecuta prin parlament .atunci ce dracu a dat ordonanta la pensile mi9litare .......inseamna ca va cred .....cm sa zic ? dece nu se ducve cineva la tariceanu .asa cum au facut oierii? dvs santeti curajos

Unknown spunea...

bugetul s-a aprobat, asa ca ce mai ramane? ccr.candal in strada ....si sa avem sanatate .

petrug. spunea...

petru g.
Sa-i spuna cineva d. Dogaru ca articolul din OUG 57 care ne doare este art. 40 nu art.36 cum solicita dsul peste tot.

raul spunea...

ONCLUZIA E CLARA !Ne-au ,,reg(u)lat ''ai nostri!O intuisem mai demult si v-am spus-o si voua inainte de ordonanta!Pe vremuri cand arma mea (rdlc) era tanara,veneau in control colonei de alte arme ca ai nostri de,erau inca mici ,mr ,cpt si n-aveau loc in comisii!Si ziceam noi atunci ,sa vezi vere cand or ajunge ai nostri sefi sa vezi boierie ca baietii sunt cunoscatori nu caprari ca astia !Cand credeti ca am fost mai regulati?Binenteles ca de-ai nostri ca de ,cunosteau ,,fenomenul''!Asa ca nimic nou sub soare!TOT CU-AI NOSTRII NOI RAMANEM TOT CA PROSTII!

petrug. spunea...

Sa-i spuna cineva d. Dogaru ca articolul care ne doare din OUG 57/2015 este art, 40 nu art. 36 asa cum declara dsul peste tot

Anonim spunea...

Esti naiva rau...Cine sa zica ceva, sclavii cu grade mici, fricosi ca iepurii sau poate miile de generali si colonei politruci care se vand ieftin pe o funxtie grasa.S-a terminat game over.

Huhu Rezea spunea...

@All
Trupa nu iese in strada decât când vede cu ochii ei consecintele Ordonantei. Adica... peste 2 ani , când va primi deciziile de recalculare. Pâna atunci, oameni disciplinati, poti sa-i pici si cu ceara, ei au incredere in ce a zis Motoc la televizor.
Depinde de cei care avem acces la sursele neoficiale si neoficioase de informare si in plus avem pretentia ca putem judeca informatiile si cu mintea noastra, ca sa lamurim cât mai multi rezervisti ce inseamna Ordonanta 57, astfel incât sa creem masa critica unor proteste in strada.

Anonim spunea...

Am ras cu lacrimi.Cata naivitate..

raul spunea...

Mai frate tot ar trebui sa iesim numai si numai pt faptul ca suntem discriminati ,de ce pentru unii 80% si pt altii 65%?Ce suntem prostii satului?

calin spunea...

Tabelul de mai sus e pe bune? Daca da...ghinion!

Mihai spunea...

Bravo ciobanilor.
Cu prostii de genul asta ametesc șparlamentarii si jmecherii din guvern oițele ascultatoare.
Asa prostesc lumea modificînd legi organice incluzînd tiptil intr-o OUG privind masuri fiscal-bugetară VALABILE 1 AN DE ZILE (2016) cîteva articole prin care modifica si legea 223.
Asa se procedeaza si în consiliile locale comunale,etc unde niste consilieri habarnisti voteaza si emit hotarîri validate de secretar (om cu studii de drept) care incalca prevederi ale legilor organice.
Aici pîna nu hotareste parlamentul aceasta OUG art 40 ,...este doar o vointa a guvernului de a nu aplica legea in forma originala si produce efecte pîna la decizia parlamentului.

vio57 spunea...

Ati vazut ce sustine Ciolos pentru modificarea legii cu oile ciobanilor ,,Ca nu poate modifica legea printr-o ordonanta de guvern,, pai ma intreb, de ce a modificat legea pensiilor militare prin OUG, a putut face lucru acesta, nu a stiut si atunci ca asa ceva, este neconstitutional. Asta este calitatea guvernantilor nostri. Am toata speranta ca lucrurile nu vor ramane asa, acum toata media rasuna despre revendicarile ciobani, maine va vui despre drepturile militarilor furate de guvern.

vio57 spunea...

Stimati colegi, astept semnalul vostru si vin la Bucuresti.

uber spunea...

Acel colonel de la SGG care a luat mita 30k de euro, poate pretinde ca acea suma sa-i fie inclusa in media celor 6 luni din ultimii cinci ani la calculul pensiei? Presupun ca asta e ultimul lui venit in calitate de militar iar minunea de ordonanta nu exclude mita de la baza de calcul.
Din ciclul "Zau ca suntem tampiti"
Tariceanu la Romania tv spunea ca a discutat cu oierii pe problemele lor. La intrebarea daca se vor lua masuri de indreptare ce e de indreptat, aaaaaaaa, pai nu asa rapid ca e un proces indelungat .....
Asta in conditiile in care parlamentul era intrunit dar era ocupat cu votarea de pensii si salarii speciale pentru ei, nu aveau timp pentru prostiile ciobanilor.

uber spunea...

Constatari
Am vazut pe blogul potecarului o activitate suspect de intensa a lui mos teaca alecu cu exemple de pensii de subofiteri si SGV, cat de buna e ordonanta si legea 223, ca daca se mai aplica si legea salarizarii va fi si mai bine, daca nu e ditamai dezastru si alte vrajeli tipice pentru un astfel de personaj. Bineinteles ca nu a dat niciun exemplu cu o pensie de colonel sau general ca dadea rau la public. Observ acelasi tipar de intoxicare, sa dam exemple cu cuantumuri care sa nu ne puna civilii in cap dar nici sa ii sperie pe beneficiari
Asta ma face sa trag concluzia ca se coace o modificare substantiala a legii sau ordonantei si i s-au transmis indicatii trompetistului in ce directie sa actioneze pentru a primi sprijin si sa nu se mai faca atata galagie ca le strica lor ploile.

Anonim spunea...

@huhu
am sieu o intrebare ca-s mai prost
- si daca l 223 isi produce efectele peste 2(doi)ani care este urgenta ,ordonantei de urgenta????
ah da, si inca una:
-militarii NU AU VRUT nici o OUG si s-a dat scurt pe doi ca a vrut curvernul(cum zicea cineva)pentru o lege organica aprobata de parlament
-Ciobanii VOR OUG dar NU se poate ca e lege organica aprobata de parlament
.....eu emigrez in Siria !!

CEZAR spunea...

Legea ciobenilor este INITIATA de sparlament...este cu totul alt ghiveci ...

tigri2 spunea...

URAREA PENSIONARILOR MILITARI

Cucurigu boieri mari,
Da-ti dreptul la militari
Azi ati dat catzei si miei
Maine legea 223.
Noi muncit-am de o viata,
Pentr-o pensie de-o piata
Iara vor pe trei mandate
Bateti pilotul pe spate.
Cucurigu la adica
Voua chiar nu va e frica?
Ca s-ascut cosoarele,
Altii scot topoarele
Si-o s-aduca Mos Ignat
UN CRACIUN INSANGERAT !

A HUOOO, A HUUOO!
Si HUIDEOOOO!!!

CEZAR spunea...

Oare Daogaru o fi cerut aprobare pentru proteste ..maine ..macar asa la mistho...???

Anonim spunea...

Crezi tu domnule Huhurez ca transformii iepurii fricosi in tigrii? Ma indoiesc.

Anonim spunea...

Aia sunt idiotii utili folositi de SMG.Beleaua e ca ei incearca sa ii manipuleze pe altii mai destepti ca ei.

Anonim spunea...

Surpriza.. Esti deja in Siria dar nu sti..

meri spunea...

Solda funcţiei de bază este formată din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă. (L284/2010, Sectiunea 2, art.3). Acestea sunt elementele care se iau in calcul la stabilirea bazei? Va rog raspundeti!!!

Huhu Rezea spunea...

@meri
Asa este ,dar solda lunara bruta, baza de calcul, cuprinde si alte elemente de salarizare in afara soldei functiei de baza.

Dan B. spunea...

@Don Corleone:
Ordonata produce efecte pentru cei trecuti in rezerva incepand cu 01.01.2016, caci ei vor "beneficia" de noua modalitate de calcul.
La noi, cei iesiti din sistem inainte, aplicarea noii metodologii de calcul are loc, cel mai devreme, in 2017.

Dan B. spunea...

Azi, intamplator, am parcurs un drum situat in preajma Parlamentului si, initial, am sesizat prezenta a zeci de autobuze si autospeciale ale jandarmeriei si ale politiei; ulterior am constatat si prezenta a cca 500 de oieri si ciobani, care protestau impotriva legii aberante, conform careia nu este permis pasunatul oilor in a lor proprietate si este limitat numarul de caini ciobanesti la o stana.
Acestea fiind zise, m-am tot intrebat daca parlamentarii nostril au fost “spalati pe creier” sau au ingurgitat/tras pe nas ceva “prafuri”, caci lipsa de oportunitate a unei asemenea legi si ridicolul multor prevederi ale ei sunt evidente. Vorba unui cioban “…in loc sa se ocupe de numarul mare de maidanezi din asezarile urbane, imi tin mie cont de cati caini sa am la stana mea?.... dar daca am cateva sute de oi si ele sunt atacate de ursi, vin parlamentarii sa le apere?.... ”.
Iata argumentul in baza caruia opinez ca multi dintre alesii nostril nici nu au habar ce voteaza, executa ordinele precum roboteii. Exista o singura exceptie, caci totusi au votat in cunostinta de cauza indemnizatiile primite lunar de 1500, 3000 sau 4500 lei/luna, pe langa pensile lor, la final de mandate(e). Si tare mi-e teama ca OUG 57/2015 va fi dezbatuta in Parlament dupa acelasi tipic, adica liderul de grup face semnul cuvenit, cei in cauza nestiind, in fapt, ce voteaza. In acest caz, ca similaritate de functii, presedintele partidului este “oier”, liderul de grup parlamentar sunt “caini ciobanesti”, iar deputatii sunt “oi” (negre). Cred ca ar fi salutar ca oierii sa-si aduca ciobanestii in Parlament, pentru a supraveghea votul senatorilor si deputatilor, astfel incat, prin muscaturi, sa schimbam, pe cale naturala, “roboteii” plantati acolo.
Mai nou, tampenia purtatorului de vorbe al guvernului, Dan Suciu, este evidentiata de zicerea acestuia, potrivit careia “o lege noua nu poate fi modificata prin OG” ("noaptea mintii", caci, daca nu poti modifica o lege ordinara astfel, cu atat mai putin OUG 57/2015 poate produce efecte contrare Legii 223/2015, lege organica).
Iata ca idioti gasim in toate structurile de putere, in toate structurile asociative si, rog sa nu va mirati, inclusiv printre noi (sunt destui “incuiati”, care interpreteaza aiurea zicerile si/sau postarile unuia sau altuia)!
Si, in final, va marturisesc ca am fost placut surprins de intreprinderea protestatara a oierilor si ciobanilor, acestia gasindu-si timp pentru a lua drumul Capitalei si a-i injura, pe buna dreptate, pe “chiriasii” din Parlament. Si, desi mi-e un dor nebun de un un “24 Ianuarie 2011”, nu cred ca o “reeditare” ar fi posibila, caci, nu-i asa, noi nu suntem “ciobani”! Si tineti cont ca, la cat sunt de nesimtiti guvernantii nostri si sefii structurilor militare, doar un protest de amploare ar sensibiliza asociatiile de pensionari militari din strainatate; acestea pot pune presiuni asupra guvernelor lor, astfel incat, prin “lovitura cu manda”, ele sa-l atentioneze pe Ciolos asupra tampeniei din OUG 57/2015.
Ah, sa nu uit, nu va bazati ca ANCMRR, SCMD si sindicatele din MAI si MJ vor face demersurile necesare solutionarii ardentelor noastre revendicari, caci “jocul” acestora pe varianta Puterii este evident. Iar cum magistratii au obtinut ca baza de calcul 80% din ultimul venit lunar brut printr-o incetare de activitate (greva in domeniu este interzisa de lege!), de au ajuns unii si la 180% pensie, noi ar trebui sa …… (continuati Dvs!).