Un produs Blogger.

marți, decembrie 29, 2015

Va multumim, domnule deputat Ninel Peia!

10 comments
Ninel Peia, deputat de Ilfov

Pensiile militare, vămuite de nişte mişei

 28/12/2015
Antiromânismul conţopiştilor lui Cioloş a atins cote deşănţate
Cea mai recentă ruşine aruncată de mercenarii conduşi de cel mai nerepezentativ premier din istoria postdecembristă a României, Julien Cioloş,  se numeşte Odonanţa 57. Mizeria vine să “reglementeze” , josnic, antipatriotic şi nedemn, pensiile militarilor în sensul că le reduce proporţionalitatea de la 80% la 65%. În plus, conform aberaţiei de ordonanţă, nu se mai iau în calcul nici un fel de sporuri. Pac, şi gata cu armata, a rezolvat, la ordinele lui Frau Merkel, Cioloş cel vestit. Ca să lămurim, pe cifre, situaţia, un subofiţer care ar fi avut un salariu, în ultimele şase luni, de 1050 lei ar trebui să iasă la pensie cu 680 de lei. Femeile de serviciu câştigă mai mult… Şi cred că atât ar merita şi voinicul Cioloş pe lună. Pe Pământ, poate chiar şi mai puţin.
După celebra “curbă de sacrificiu” impusă de Băsescu, reducere ce nu i-a ocolit, nici ea, pe militari, actul emis de gaşca lui Cioloş este al doilea într-o galerie a nesimţirii nemărginite şi mare motiv de mare bucurie pentru actorii nonstatali care sufocă adevărata societate civilă, Patria şi Neamul Românesc, simţind că a mai câştigat un pas în slăbirea, din interior, a Ţării.
Aşadar, şi aşa subţiată, Armata mai primeşte o lovitură, mare măiestrie antinaţională în conjunctura geopolitică internaţională, cu scutul de la Deveselu activ şi declaraţiile ruseşti care indică în clar România ca o ţintă. Nici nu ştiu cum să ilustrez mai bine această imensă ticăloşie…
Apoi, nici nu vreau să ştiu ce gândesc, acum, militarii români ce au fost, sunt şi vor fi în primele rânduri în zone de război precum Afganistan sau Irak. Aşa le răsplăteşte gloata de conţopişti coduşi de Cioloş clipele de disperare, momentele de sacrificiu, secundele când ştii că şansele de a-ţi revedea familia se apropie de zero absolut.
Parcă pot să aud blestemele urmaşilor celor căzuţi şi ale răniţilor şi invalizilor care ne-au reprezentat onoarea Neamului în lupte neştiute.
Cadoul otrăvit al unui guvern antinaţional pentru eroii noştri.
O şleahtă pe care nici nu merită să îi împarţi în smintiţi şi în mişei.
Dar ajunge cu atâta atenţie acordată viperelor ajunse slugi ale binomului Putin-Merkel şi scriu aici, conştient de această declaraţie că militarii români, apărători ai Ţării, paveze neclintite ale liniştii Neamului şi străjeri la frontierele istoriei naţionale au în mine un sprijin necondiţionat. Şi ca mine mai sunt parlamentari nevânduţi interselor potrivnice Românei, care simt încă româneşte şi apreciază jertfa şi recunosc valoarea armatei noastre naţionale, aşa mult diminuată şi subtehnologizată cum au dorit-o inamicii nostri mai noi sau mai vechi.
În felul meu,şi eu sunt un soldat arvunit Ţării în care m-am născut. Arvunit ca militar în termen,  în decembrie 89, pe strazile din Bucureşti, atunci când, parul mi-a albit pentru prima dată. Şi mă doare să îmi văd camarazii înjosiţi în aşa hal.
Ninel Peia va mărturisi oricând în favoarea Armatei Române, bastion neclintit al demnităţii şi onoarei Ţării!
Ninel PEIA
Deputat PSD Ilfov

10 comentarii:

Unknown spunea...

da cu multa stima , am mai spus mai devreme dar reiau ,, s-a intocmit cerera catre avocatul poporului de catreCOLONEL in rezerva ,avocat IEPURE VIOREL in legatura cu nenorocita de ordonantas , eu am citit cerera ,dar dvs ,dl h , santeti in masura samne spuneti daca este asa cum trebuie ,,

Liviu PO spunea...

Un articol foarte bine scris.Multi dintre noi,care nu au iesit din casa la chemarea domnului colonel DOGARU ar trebui sa citeasca acest articol si sa-si bage capetele in nisip de rusine.
Oricum ,mai au posibilitatea sa se spele de pacate pe 24 ianuarie.
Atunci ,daca nu vom fi cel putin 70-80000 de rezervisti in fata Guvernului nu vom mai putea scoate capul in lume de rusine cel putin 40-50 de ani si nu vom mai putea acuza pe nimeni ca ne-au vandut altii tara ,ci cei care vor veni dupa noi ne vor putea acuza de complicitate putand spune ca ARMATA alaturi de celelalte elemente ale sistemului national de aparare i-au vandut strainilor,si ca ei au ajuns niste slugi intr-o tara numita ROMANIA care nu le va mai apartine.
Va multumesc domnule deputat Ninel PEIA.
Ma intreb si va intreb:Unde am fost noi timp de 26 de ani?Nu am fost pe aici cand gasti de panarame au pus padurile noastre la pamant si toata industria acestei tari au dus-o la fier vechi?
Ne putem considera continuatorii glorioasei armate participante la al doilea razboi mondial ,ca sa nu merg mai departe in istorie cu exemplele.
Prin urmare lansez invitatia pentru 24 ianuarie 2016:
Haideti camarazi sa incingem gratarele pentru mici si sa bem o bere in Piata Victoriei.Haideti sa sarbatorim cum se cuvine Ziua Unirii!
Haideti sa cinstim memoria domnitorului Cuza,domnitor care,nu-i asa a cunoscut si el tradare armatei...

Anonim spunea...

Daca militarii mai aveau onoare nu indraznea guvernul Soros sa dea oug 57.Siu ei ce stiu ..

Mario spunea...

Uitati cum sunt EI si NOI nu subtem ---http://m.youtube.com/watch?v=yU78yC39OUM
NU VA DOARE SUFLETUL?
Si ei ii ai au sefi pe cei care ne conduc.....

Mario spunea...

https://www.facebook.com/calinadrian87/videos/444693279058203/?pnref=story

CEZAR spunea...


Mario soto ..tu ai darul sa ma .strepezesti !!
Ti-am mai raspuns ..acolo ai o unitate ISRAELIANA..care tocmai a tabacit fundul palestinienilor si acum fac..balci...!!
Ce-i greu sa intelegi ..in Israel ..TOTUL este SUBORDONAT la PROPIU ..ARMATEI !
Toti cetatenii sunt ..MILITARI..! De Armata depinde supravetuirea lor ca natie ...ce-i greu..??
Ro Armu ..cand a capacit pe cineva ..care i-a suflat in ciorba ??
Personal zic Doamne ajuta sa nu fie cazul ..dar pulimea nemilitara ..ii ca organul ..ala nefolosit - se atrofiaza !
Nu ai simtit ca doar un pik de praf de pusca de a mirosit la est ..si brusc toti si-au adus aminte de ..de ..de ..Armata fireste ..ca-i in curul gol ..ca n-are avioane ..etc ..etc ..foc de paie ..a trecut pericolul imediat si gata ...

Mihai spunea...


Uite cum suna comunicatul de pe site-ul CPS dar nu se sesizeaza nimeni si ce spune legea care defineste solda lunara bruta si solda functiei de baza.
De pe site CPS,
”4. PRECIZĂRI PRIVIND SPORURILE ŞI ÎNDEMNIZAŢIILE LUATE ÎN CALCUL LA STABILIREA PENSIEI MILITARE
La calculul pensiei se au în vedere toate elementele care fac parte din solda lunară brută, cu excepţia celor prevăzute la art. 28 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
Exemple de sporuri, indemnizaţii etc. ce se iau în calcul: indemnizaţia de dispozitiv, solda de merit, spor pentru păstrarea confidenţialităţii, majorare pentru titlul de clasificare (toate introduse în solda funcţiei de bază), indemnizaţia de cifru, spor pentru complexitatea muncii (CFPP, audit) şi altele.”

Si iata ce spune legea,
Legea 284/2010
Anexa VII
SECŢIUNEA a 2-a
Soldele şi salariile funcţiilor de bază
ART. 3
(1) Personalul militar are dreptul la soldă lunară.
(2) Solda lunară se compune din solda funcţiei de bază, indemnizaţii, compensaţii, sporuri,
prime, premii şi din alte drepturi salariale.
(3) Solda funcţiei de bază este formată din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă. Pentru realizarea diferenţierii soldelor funcţiilor de bază, se stabilesc
clase de salarizare şi coeficienţi de ierarhizare pentru soldele de funcţie.

Asta da normalitate si profesionalism de incredere !!!!!!!!???????? Desteptarea cînd?

almis spunea...

In mod corect treuiau sa precizeze ce alte elemente intra baza de calcul in plus fata de ce prevedea Legea 164. Este atat de simplu si ei tot o aburesc!

tigri2 spunea...

STIMATI GUVERNANHOTI SI CONDUCATORI AI ARMATEI

Atentie,mare atentie la 24 ianuarie. Nu uitati de fostele regimente de aviatie de la Bacau,Focsani, Tecuci,Ianca, Borcea,Buzau, Boboc(MU),Kogalniceanu,Tuzla,Alexeni,Boteni,Otopeni(MU)+MU de parasutisti de la Buzau,Clinceni,Boteni+MU de Marina Militara si 500 de ofiteri genisti de la Buzau--aproximativ 40 000 de pensionari militari+ alte cateva zeci de mii de alte categorii de pensionari miloitari si civili,vor ocupa Piata Victoriei cu gand de a va exporta de unde ati venit cu ganduri negre vis a vis de militari.Anulati art 40 din OU nr 57 / 2015 si repuneti Legea 223 /2015 in drepturi-pana nu este prea tarziu!

tigri2 spunea...

PENSIA MILITARA MEDIE IN UNELE STATE NATO
Pensionarul militar român are o pensie medie de 400 de euro.
În Ungaria, Cehia şi Polonia, pensia medie este dublă – 800 de euro. Pentru toate celelalte ţări din NATO, pensia medie este 3.200 de euro. Peste 72% dintre pensiile militarilor români sunt sub plafonul de 2.000 de lei.