Un produs Blogger.

vineri, februarie 05, 2016

Art. 40 al OUG nr. 57/2015 a introdus 2 plafonari neconcordante

113 comments
 Pâna in prezent am discutat doar de plafonul de 85% din baza de calcul a cuantumului pensiei militare, neobservând ca tehnoordonantistii activi  din sistemul militar, care au asudat la insailarea  modificarilor la L 223/2016, si-au mai tras un avantaj pentru urmatorii 5 ani, pana se pensioneaza, pe langa cel de a putea alege sistemul de calcul al pensiei. S-au gândit ei sa coreleze dispozitiile art. 31, referitor la contributia individuala  la  bugetul de stat, cu prevederile Legii 263/2010,  in sensul ca baza de calcul a contributiei individuale nu poate fi mai mare decât valoarea a 5 câstiguri salariale medii brute pe economie. De ce sa plateasca ei contributie din solda lunara bruta si pentru ce depaseste 5 castiguri salariale medii brute pe economie?
Nu i-a dus mintea sa coreleze acest plafon cu dispozitiile articolelor 28, 29 si 30 care reglementau baza de calcul a pensiei si cotele procentuale din aceasta baza pentru cuantumul pensiei militare.  
Avand in vedere principiile unicitatii, egalitatii si recunostintei fata de privatiunile suferite de militari, din art. 2 al legii, singurul plafon pe care ar fi putut sa-l reglementeze ordonanta era cel referitor la baza de calcul a pensiei, in art.28, in care se putea prevedea ca aceasta este media a sase solde lunare brute  din ultimii 5 ani de activitate, dar nu mai mare decât 5 câstiguri medii brute pe economie. 
De unde au scos plafonul de 85% din baza de calcul, intrând in conflict de reglementare cu modificarea adusa in art.31?
Aceasta este o greseala de tehnica de legiferare mai grava decât cele invocate ca existau in legea modificata.

Asa au decorelat tehnoordonantistii baza de calcul a pensiei militare  de baza de calculul a contributiei individuale pe care o platesc militarii activi.

6. Articolul 30 se modifică și va avea următorul cuprins:
 ,,Art. 30 - Pensia stabilită, recalculată și actualizată în condițiile prezentei legi, nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28.
7. La articolul 31, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
 „(1) Cota de contribuţie individuală la bugetul de stat este egală cu cota de contribuţie individuală de asigurări sociale. Baza lunară de calcul a contribuţiei individuale o reprezintă solda lunară brută/salariul lunar brut, iar în situaţia în care aceasta este mai mare decât valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, contribuţia individuală la bugetul de stat se calculează în limita acestui plafon.”


Sa mai spuna cineva ca nu se aplica zicala cu "cine imparte, parte isi face". Incepand din 2001, legile referitoate la pensiile militare i-au favorizat pe cei care urmau sa se pensioneze in urmatorii ani.

UPDATE
Propunere pentru Comisiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senat si Camera Deputatilor 
Se impune ca, in paralel cu activitatea legislativa, de indreptare a dispozitiilor abuzive din art. 40 al OUG nr. 57/2015, sa initieze o ancheta parlamentara la cele 3 mari institutii militare, MApN, MAI si SRI,  pentru a stabili cine a initiat si redactat aceasta ordonanta cu dedicatie in privinta art. 40, referitor la pensiile militare, initiativa care a compromis credibilitatea guvernului de tehnocrati.
Sa vedem si noi câti dintre mâzgalitorii de dispozitii anticonstitutionale se vor pensiona in urmatorii 5 ani.
Poate se sesizeaza si domnul premier Ciolos si trimite corpul de control in parohiile domnilor Toba si Motoc, pentru a stabili cum au convins-o pe doamna ministru de Finante sa strecoare, hoteste, Ordonanta compromitatoare, dospita de structurile militare, in Ordonanta cu dispozitii fiscale si bugetare specifice oricarui inceput de an.

113 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

2 HUHUREZ: Cine procedeaza golaneste si se cred haiduci, tot golani raman! Acum vad prima oara, v-am inteles explicatiile din titlul postarii si cred ca la emiterea acestor legi sunt golani ordinari care urmaresc avantaje pentru ei cand vor iesi curand la pensie, si nu sa emita ceva cu avantaje si reparatii la intreaga trupa de zeci de mii de suflete in asteptari si sperante! Daca se merge pe golanii, atunci trebuiesc amendate in public si sa fie destituiti cat mai urgent din aceste functii decizionale! Ar trebui un corp de control politic sa-i cerceteze pe acesti golani care-si tot bat joc de marea masa de pensionari militari si deferiti justitiei, cat mai urgent, si eliminati din sistem! Degradarea militara ar trebui sa le fie pedeapsa, la gradul de soldat! Pai pun ei in joc destine si sanatatea a zeci de mii de pensionari care au merite profesionale, un treuct glorios in spate in muca foarte grea cu greutati si privatiuni, zeci de ani de serviciu si alte merite si vin niste golani trantori de birouri din minister care se duc sub umbrela la ,,munca'' sa-i nenoroceasca pentru ca au ei interese personale in viitorul imediat? Protestam cu vehementa metoda golaneasca si atragem atentia ministrului Apararii sa ia masurile de rigoare de anchetare a acestor cazuri grave de fraude si atacuri la Legea 223/2015 cat si OuG57 prin Art. 40 si alte manarii subterane! Rusine!

iceparu spunea...

TUPAK-KAPUT@.Nu eu m-am luat de gradele mai mici ci voi,unii de pe aici, ati ponegrit coloneii si generalii.Raman la parerea mea,ca, legea lui Boc a fost excelenta pentru cei ce au batut-o in cap prin armata romana.A fost si ramane o idiotenie prin care MM nenaviganti au ajuns sa ia pensie mai mare decat Tigri 2 si Avyanuc.Nu-i posivil ca MM pe legea 164 sa ia 1700 lei si pe legea lui BOC sa ia 5000lei.Daca gandesti cu capul si nu cu picioarele pricepe ca o lege trebuie sa stimuleze pregatirea profesionala care se masoara in grade si functii.OUG 57/2015 daca se modifica
coeficientii de 65% la mai mult si 85% la 100% face dreptate.
Nu ma impresioneaza vocabularul tau.Numai prostii cand nu au argumente trec la expresii caracteristice clanului tiganesc.

Stefan spunea...

Buna @huhurez-se vorbeste doar de OG 57,despre restituirea diferentelor cf.art 121 nimeni nimic(au trecut cele 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii).Nu se stie nimic?Multumesc

Unknown spunea...

aoleuuuuu , pai vedeti , credeti ca asa se va indrepta ceva>? daca santeti dezbinati se va profita , pe asta se mizeaza in toata acesta perioada ,pe dezbinare ,pe invidie si ura , pacat , daca santeti militari adunati randurile si luotati pentru drepturi umar la umar . nu asa cum faceti dvs ,.....sa speram ,speranta moare ultima

Bucataru Ciprian Paul spunea...

Sunt Bucataru Constantin= bucataructin@yahoo.com.Buna ziua,nu mi ati mai raspuns,la ce v am rugat anterior,cum o sa vreti.Acum va intreb,cum ramine,trimitem cereri la CSP,sau mai asteptam,poate se aproga criminalul articol 4o din OUG,Ce stiti,in Senat s a trecut la dezbateri pe marginea acestui articol,Eu am scris la citiva senatori,in acest sens,Cred ca trebuie mers si aratat Primului Ministru,si lui Iohannis,de golonia celor facute cu strecurarea art4o din OUG.Va multumesc.Toate bune si Doamne ajuta!

Huhu Rezea spunea...

@bucataru
Gasiti raspuns la toate intrebarile dvs. pe blog. Trebuie sa si cititi.
Nu stiu ce scrieti dvs parlamentarilor, pentru ca pareti tare neinformat.

Huhu Rezea spunea...

@Stefan
Aveti formulare si trebuie sa trimiteti cerere la Casa daca aveti ceva de recuperat.Aveti si proiectul Ordinului pe blog.

Stefan spunea...

@Huhurez-Multumesc,am vazut va urmaresc blogul,dar era doar proiect-vroiam sa stiu daca s-a publicat oficial.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Bucataru: Uite un motiv de scris la Ciolos, daca tot esti amabil si ai placerea scrisului, si intrebat cine a emis cu manarii mafiote OuG 57, recte Art. 40, pentru ca in urmatorii 5 ani sa iasa la pensie, cu privilegii speciale, o gasca de oportunisti, crezandu-ne pe noi, si pe altii, prosti si fraieri, iar ei smecheri golanasi, o metoda practicata de ani de zile la emiterea tuturor legilor si ordonantelor referitoare la pensiile militare! Nici un memoriu nu se poate scrie fara clasica propunere de trimitere a unei comisii de control si verificare, care sa stabileasca metoda mafiota si vinovatii acestor invarteli oportuniste si discriminatorii. Acestea sunt valabile si in cazul politistilor si serviciilor speciale, pentru ca sangele de de smecher coclit apa nu se face, cand e vorba de a fi fraieriti cu totii, la gramada, asa cum cred ei! Oricine poate propune trecerea lor in rezerva, trimiterea in tribunalul militar si degradarea militara, pe langa pedepsele penale pentru cele savarsite!

iceparu spunea...

Huhurez@ daca ai noutati de la intalnirea din 05.02.2016 ?Comunicatele raman comunicate stilizate si atat.Mircovici care imi place sa cred ca inca este militar s-a manifestat sau s-a marginit sa noteze?

tigri2 spunea...

Majoritatea sunt de parere ca art 40 al OUG 57 privind modificarea Legii 223 s-au introdus pentru ca unele pensii ale gradelor mici sa nu creasca peste limita unor grade mari ,atunci eu vin cu o propunere;
" Sa se lase articolul 28 din leg3ea 223 in forma originala ,adaugandu-se niste limite superioare ale cuantumului pensiei pe grade ,astfel:
-Seful SMG =12.000;
-Gen =11 500;
-Gen Lt =11 000;
-Gen Mr =10 500;
-Gen Bg =10 000;
-Col = 9 500;
-lt col = 9 000;
-Mr = 8 500;
-Cpt = 8 000;
-Lt = 7 500;
-Slt = 7 000;
-MM Pr = 6 500;
-PltAdj Sef= 6 000;
-MM Cl I = 5 500;
-Plt adj = 5 000;
-MM Cl II = 4 500;
-Plt Maj = 4 000;
-MM Cl III = 3 500;
-Plt = 3 000;
-MM Cl IV = 2 500;
-Sg Maj = 2 000.

tigri2 spunea...

SCANTEIA REVOLTEI S-A PRODUS SI IN ARMATA

Inevitabilul s-a produs! Militarii profesionişti refuză să mai pună mâna pe arme

Potrivit Ziarului Profit, cei mai mulţi militari profesionişti de la Unitatea Militară 01042 Curtea de Argeş s-au revoltat după ce şi-au primit lefurile pe ultima lună.

tigri2 spunea...

***cucuvaie ,Alarma! scoala de publica,deoarece expira si evenimentele se precipita.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
L-au concentrat cumva pe Potecarul? Elitele fac front comun ca profesionistii. :):)

Anonim spunea...

Mai taie o patrime din sume .In rest e ok.

totoiany48@gmail.com spunea...

CU CERTITUDINE SUNT ,, DOMNI,,CARE GANDESC AȘA.
DL.BADALAN NU A ADMIS CA ÎN STATE SA FIE SUPRAPUSI COIEFICIENTII DE FUNCTII ALE SUBOFITERILOR CU CELE ALE UNOR OFITERI CU GRADE MICI ( INTERIOARE ).
S-AU PREZENTAT DOCUMENTARE ȘI NU A ACCEPTAT PROPUNEREA ÎN FINAL.
SCUZE PT.MAJUSCULE.

tigri2 spunea...

Problema este cam stufoasa dar nu poate invinge LOGICA. Uite cum se descalcesc "itzele" astea.Prin anii '80 si ceva niste nemernici,niste "putzoi" au suflat cu venin in urechile politrucilor de atunci,care politruci,fie vorba intre noi erau cam redusi la bibilica fiind cei formati din "origini muncitoresti" adica aveau creierul cu caltzi,...au propus ,acei "putzoi " de prin birouri mucegaite,ca sa se intre in NORMA DE HRANA a pilotilor ca si asa "lua o caciula di bani"(asa spuneau despre noi),au propus ca in zilele cand nu servim masa la popota sa nu ni se mai dea alimenta in natura ci o suma simbolica de "CINCI LEI" adica pretul unei paini negre si uite asa din 5500 de calorii pe zi au venit si ne-au aruncat o paine...neagra si aia.,asa ca sa ne invatam minte.nemernicii nu s-au oprit aici au mai luat unele masuri,s-aredus zborul de la 100 ore pe an ,cat era necesar pentru mentinerea antrenamentului la ...CINCI ORE / AN. bataie de joc,mai propusesera ca zborul sa nu fie remunerat dar unele regimente de supersonice au refuzat sa mai zboare si se ingrosa rau treaba ,atunci eram in Tratatul de la Warsovia si nu faceam cde vroiam ca acuma cu NATO cand oricine poate scuipa in Armata...
Anii au trecut si ISTORIA SE REPETA .Acei "putzoi" au ajuns mari generali dar naravul din fire-N-ARE LECUIRE si se i9ncearca acelasi lucru cu cuantumul normei de hrana ,cu remunerarea sau recunoasterea zborului si ,din pacate ,vor urma altele
STOP BANDITILOR -OPRITI-VA!!!

tigri2 spunea...

Potecaru a fost blocat,era prea libertin ,lasa pe prea multi sa spuna adevarul ,vezi cucuvaie ca urmezi tu,deja ti s-a pus gand rau!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atentionare: Daca vrea sa-i faca bucata lui ,,Huhurez,'' sa avem o vorba dinainte si sa ne regasim pe fb si, acolo, in publicul larg citit in Romania, Europa, America, etc sa-i facem de comanda si sa aratam lumii cum ne manaresc golaneste pe legi amputate si abuzuri legislative, sa afle toti civilii de noi si problemele noastre! Voi face sfintele impartasanii si spovedanii insutit si inmiit acolo, pana ii fac chisalita si revolt civilimea! Sa postam cu poze sugestive pana-i capiem! Prin asta, chiar mi-ar pune sare pe coada si as chelacai rau de tot la golanime! Atunci le-as arata eu democratie de n-or putea-o duce!

tigri2 spunea...

***Maxime One,acele sume le-am pus dupa ce m-am documenta si incep de la 11.800 nu de la 12.000,doar ca eu le-a,m rotunjit ca sa priceapa si porcarii / ciobanii si alti inscoliti la CFR cu cate doua clase.

Huhu Rezea spunea...

Rezumati-va la comentarii strict despre pensiile militare, fara amenintari si extremisme, si nimeni nu blocheaza blogul.
Deja puteti urmari pe facebook o parte din articole. Si in Google+.

tigri2 spunea...

*** cornelius,suntem prea putini pentru un razboi asa de mare,doar daca s-ar trezi mai multi ,cand vom fi cata frunza si iarba se vor speria si se vor preda.

Anonim spunea...

Tigri 2 Ca in orice razboi nu numarul conteaza ci tehnica ,hotararea si dorinta de a invinge .Degeaba daca vor fi multi , prosti si usor de manipulat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez & Tigrisorule, eu jur ca de mine ei tot nu scapa in viitoarea guvernare! Deja imi pregatesc marea jalba in protap catre noul guvern si alte organe abilitate, ce vor veni la toamna, dupa alegeri, sa denunt apucaturile si manariile de la MApN cu toate informatiile ce le voi culege in timp! Nu-i deloc o amenintare, Dle Huhurez, de data aceasta, nu-i nici macar un denunt calomnios ci pe baza de dovezi, prima fiind OuG 57 si Art. 40. Pe baza unor fapte si intamplari cer mai multor institutii de control si primele cercetari ale statului doar un mare CONTROL acolo despre cum se fac interventii la Legile organice sa fie modificate cu ordonante si dedesubturile ce determina aceste actiuni ce pot afecta marea masa de pensionari militari, si daca viitorii imediat, sau noii pensionati, nu cumva sunt dintre cei care manaresc acestea in avantajul lor si in tertipuri avantajoase intereselor lor de grup restrans, fiind poate chiar lucratorii din minister. Mai vreau sa se ancheteze si implicarea dinozaurilor impaiati si a mumiilor acolo in ,,calitatea'' de ,,consultanti'' sau ,,indrumatori''Eu mai am pe suflet si vizez niste consilieri de acolo responsabili cu corespondenta care, desi am trimis cu AR petitii, nu am primit raspuns in foarte multe randuri, si cer o ancheta pe aceasta baza, pentru ca e dreptul meu la petitii si sa mi se raspunda, fie pozitiv, fie negativ! Plus indreptate si catre Arhive sa vedem noi de ce o vechime mi s-a gasit simultan in trei unitati militare si in acelasi timp, de parca as fi fost Arsenie Boca sa ma teleportez in acelasi timp impartit in trei garnizoane simultan, de au ramas cu gura cascata si aia de la CMJ cand au vazut ce mi-au trimis aia de la Pitesti, dar numai in subteran nu m-au gasit, acolo unde de fapt am si avut accidentul, decat ca am dus si adus trupa de la si in mina, pierzand astfel grupa de munca grea si in 3 schimburi in subteran 2 ani! Dar abia dupa 10 petitii, fratilor! Punct. Va zic eu ca e catrastrofa in tot sistemul militar, si din cauza nepotismelor si a manariilor a scazut calitatea functionareasca, intrucat in sistem lucreaza politica, non valorile, pilele si, probabil, spaga! Valorile au fost aruncate in afara si acum tragem toti ponoasele!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Postati rubrica din ziarul argesan, Profit, cu revolta din cazarma, dar si altele legate de acest eveniment, eventual solidarizari ale altor categorii cu acestia, pe fondul aparitiilor scrise, verificabile si publicate legal.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si sa nu uitati niciodata un lucru foarte important: Presedintele Romaniei, Klauss Werner Johannis, i-a adus, personal, si i-a numit pe functii pe tehnocratii care astazi razuiesc sau distrug Romania si toate drepturile romanilor si ale militarilor! Este cel care pretinde ca va aduce dreapta politica, adica PNL-PDL, la guvernarea Romaniei pentru cel putin zece ani, tot atata cat si-a propus sa fie si presedinte! Astea se vor intampla doar daca romanii, si mai ales militarii, vor fi prosti, orbi, surzi sau oligofreni!

meri spunea...

http://scmdfiliala1iasi.blogspot.ro/
Din seria : "Hai sa ne batem joc (iarasi) de disponibilizati ! "
Disponibilizati fiind numai din rindurile militarilor-militari ... kaki ...
Pentru aducere aminte ...
Multi , multi , multi militari-militari au fost disponibilizati pentru indeplinirea cerintei reducerii armatei , ca_conditie pentru primirea in NATO ...
Multi dintre acestia , neindeplinind , atunci , conditiile de pensionare , au fost nevoiti sa accepte mutarea pe functii mult mai mici , fara indemnizatie de comanda ... Ocazie cu care au pierdut , eventual , si solda de merit ...
La iesirea la pensie , pe l.164 , pensia le-a fost stabilita cu solda din ultimele 6 luni de activitate (acele luni pe functii foarte mici) ...
La aparitia l.223/2015 acei disponibilizati au inceput sa spere : vor putea sa-si aleaga , ca baza de calcul , 6 luni din ultimii 5 ani de activitate ... Luni in care fusesera pe functii mai mari ... Luni in care avusesera si indemnizatie de comanda , luni in care , eventual , avusesera si solda de merit ...
Sperind ei , acei disponibilizati , ca indemnizatia de comanda va fi acel 10 - 50% din SF ; ca solda de merit va fi acel 20% din SF ; ca indemnizatia de dispozitiv va fi 25% din (SF+SG+IC+SM+GR) acestea fiind cele prevazute in l.138/1999 ... lege a salarizarii aplicabila la data de 01.01.16 ...
Numai ca , "cineva , acolo sus , (nu)-i iubeste pe disponibilizati" ... si interpreteaza in mod "creativ" l.223/2015 modificata ...
Indemnizatia de comanda va fi , pentru cei care-si aleg cele 6 luni de dinainte de 01.08.1999 de vreo 4-12% (nu 10 - 50%) ; solda de merit va fi de 15% (nu 20%) . Iar pentru cei care-si aleg cele 6 luni de dinainte de 01.01.1997 , indemnizatia de dispozitiv va fi de 18% (nu 25%) ...
Lucruri care , chiar cu majorarea de 6,6% si cea de 10% a soldelor actualizate , produc o "majorare" de minus vreo 15% fata de ceea ce primesc ei in prezent "din cauza de l.241/2013" ...
Bine-asa !
col.r.Dan Moraru

Cunosc situatii in care pensia scade cu 40%. Nu este vorba doar de disponibilizati ci de toti cei pensionati inainte de 2000 (care nu au beneficiat de sporuri). Ceva este putred in modul de calcul al pensiei. In cazul mult blamatei (de catre unii) al Legii 164, la actualizarea pensiilor se actualizau toate elementele soldei lunare nu numai solda de grad si solda de functie. Nu inteleg de ce, in cazul actualei legi nu se procedeaza la fel. Trebuie sa tinem cont ca in aceasta perioada unii au beneficiat de indexari, care s-au aplicat la toate elementele soldei lunare. Nu este corect ca de cate ori se schimba legea sa o iei de la zero. Din cate am inteles din explicatiile lui Mos Alecu acest lucru se putea face prin Ordinul comun de aplicare. Cred, in continuare, ca tot ce se face are legatura cu marimea bugetului alocat pensiilor militare adica bani cat mai putini.
Apropo, am vazut pe Realitatea TV ca din 2017 militarii vor avea uniforme noi. Mi se pare ca asta seamana cu panselutele plantate de primarii. Tara arde...

Iulian Mareș spunea...

@Tigri2
Lui Cezar, mrrrrrr, i-ai trecut ffff mult!
El e patrit si-i ajunge 200 RON!

Iulian Mareș spunea...

Eu imi pun nadejdea in lumina ce o va aduce cam Dumistracel, luni, la Craiova!
El vrea sa le dea lumina, dar oltenii, nu si nu!
Asta ar fi si culmea! Sa le explice ce nu poate si nu stie!
Si cui? Lui Naon, Scutaru, Neacsu...sau lui Palsoiu?

uber spunea...

@tigri2
Mai omule, s-a discutat de nenumarate ori ca prevederile din OG 57 si L 223 sunt anticonstitutionale deoarece creaza discriminari intre persoane aflate in aceasi situatie juridica. Acum tu ce faci? Vii cu o propunere care creaza o alta discriminare "mai buna". Tu nu intelegi ca nu poti sa introduci intr-o lege masuri arbitrare si discriminatorii? Crearea unei limite pe care nu o poti depasi pe criteriul de "grade mari si mici" e arbitrara, nu poti tu sa-i spui unui om , 'prietene imi pare rau, degeaba din calcule iti iesi pensia atat, trebuie sa-ti taiem din ea pentru ca depasesti gradul x, diferenta se confisca!'. Cu toate ca propunerea ta e mai mult decat generoasa, in afara de faptul ca este anticonstitutionala nici nu se poate aplica. La fel ca ganditorii OG 57 si tu te-ai gandit doar la cum sa tai, ce te faci daca unui colonel din calcule ii iese o pensie mai mica decat limita impusa unui maior sau ltcol?

Iulian Mareș spunea...

@meri
Col Moraru are partial dreptate si explic unde greseste!
Pe timpul restructurarii, chiar daca acceptai o functie mai mica celei avute sau gradului, primeai, solda anterioara si salariul de merit te urma! Ca sa fim corecti!
Si mai este o chestiune de mentionat.....multi spun ca au gradul de col, lt.col, dar ei nu au semnat vre-un document cu acest grad, l-au primit la trecerea in rezerva pt ca depasisera 1/2 de stagiu in grad, dar functie nu au avut! Asa era odata!
Asta explica si diferentele notabile de pensie la grade egale!

Faza cu uniformele noi are urmatoarea logica!
O uniforma mozaic de padure tine in medie 3 ani, una de oras.....mai mult-daca nu-ti modifici greutatea!
Din banii primiti f putini mai cumparau haine......si atunci, cum o reglam?
Simplu....schimbam uniforma si dam ordin cu termen de achizitie si revista de front!
Pute a interes pt anumite firme specializate!....categoric, fara avantaje!

Iulian Mareș spunea...

@BZD
Se rezolva simplu:
- daca unui lt col ii iese pensia mai mare decat a unui col se procedeaza prin:
-taierea pensiei respectivului, pana scade sub cea a colonelului! Ce nu e clar?
Ah, am uitat, era o gluma dar mai stii...?

tigri2 spunea...

^^^byBzdWdp,uite cum sta treaba,tocmai ce vorbeam de logica ,argumente:
1.Dar plafonarile impuse de lege cu 65% si 85% ce sunt,nu o frustrare / incalcare a drepturilor?Nu o incercare de egalare si limitare a anumitor categorii de arme si grade?
2.De ce ,prin articole de OUG imi limiteaza anumite sporuri si prime specifice armei din care fac parte?
3.Limitarile impuse in propunerile mele sunt mult mai corecte si rezonabile decat cele din art 40 / OUG 57.
4.Aceste cifre sunt limite superioare ,dar asta nu inseamna ca toti trebuie sa le atinga.
5.Cifrele sunt conforme cu Legea 284 din 28 decembrie 2010.
6. Am facut aceasta ,convins fiind ca "putzoii" de prin anii '80,azi,deveniti generali nu vor renunta la ideea ca un grad mai mic sa aiba o pensie mai mare decat un grad"foarte superior"(ghilimele)
7."E usoe a scrie versuri / Cand nimic nu ai a spune" sau ,tot pe firul logicii, este simplu a critica ,dar de ce nu vii cu propuneri concrete ,in contextul gandirii celor care ne manevreaza ???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Meri: Incet, incet incep sa inteleg mecanismul lor de amputari, mutilari si manipulari! Eu, la primirea deciziei din 2014, dupa ce o primisem in 2011 o alta cu o majorare, de data asta am primit-o cu o mutilare de peste 250 de lei, insa am pastrat cuantumul cel mai avantajos, plus punctajul celei din din 2011, fiind si de boala in gr. 2 inv. N-a trecut un an si, in 2015, apare criminala OuG 57 care sa ma mai batjocoreasca inca o data cu niste coeficienti razuiti, astfel ca asteptarile mele de peste 27 de ani de o eventuala reparatie si crestere sa fie inabusita in fasa! Conf. 223/2015, cu modif. cu OuG 57/2015, Art. 30 pct6. lit h, Art.4, Art. 32, Art.34,lit.h, Art.39, etc, beneficiez de calculul POTENTIAL ca o recunoastere a statului pentru anii pierduti in boala, dar cu doar 85% la gr. 2 inv, plus o penalizare de 1% pentru fiecare an in care am stat in boala, ( gr.3 inv. 60%, iar gr.1 inv. ramane cu 100% nealterata) asa ca, coroborat cu taierile din OuG 57, voi lua praful de pe toba, pentru ca Legea acum mutilata e doar plina de lozinci cu ,,recunostinte'' fata de noi si munca prestata, boala capatata sau alte lozinci comuniste fara acoperire, in fond ticluita nemernic sa scada si sa se piarda toate drepturile pentru a ramane, in fond, doar o pensie de ajutor social pentru majoritatea, asa cum pe drept declara de fiecare data Col. Dogaru! Azi, la stirile de la ora 08.00 la Romania TV, s-a dat un comunicat oficial ca OuG 57 a mutilat grosolan L223/2015 si a dat doua exemple filmate printr-un domn si o doamna care raman fara pensii militare in circumstante legislative de mare mutilare financiara, doamna fiind si de 2 ori operata de cancer! HEIRUPISTILOR DIN MApN, VOI AUZITI SI VEDETI DRAMELE PERSONALE DIN TERITORIU DATORATA ACTIUNILOR VOASTRE NESABUITE SI INTERESELOR VOASTRE IMEDIATE DE GRUP (GASTI), SIMILARE CELOR DE TIP MAFIOT?

tigri2 spunea...

***Corneliu ,tu chiar crezi ca pe ai mari si tari ii intereseaza de "jalba "ta? Nu draga ,pe ei ii intereseaza doar jimbla ta,concretizata in vot.

uber spunea...

In sfarsit o veste buna, daca intr-adevar se va initia o ancheta parlamentara serioasa, ar fi cam prima care e directionata catre cauza si nu catre efect. Cati dintre ganditorii acestor masuri mai sunt cercetati penal in alte cazuri? Poate cu mai multe urmariri penale, ministrul Motoc va considera in sfarsit ca e oportuna aplicarea masurilor din L 80/ Art 89 pentru cei vizati.
Nu stiu cat de adevarata e informatia data de TOTO IANY cum ca Badalan nu e de acord cu nu stiu ce coeficienti de functii, dar daca e reala comisia ar trebui sa se aplece si in directia asta, cine stie ce se va descoperi. Probabil multe.
Badalan se afla in perioada de incercare.
Oare mai sunt si altii din afara sistemului care isi impun influenta in desfasurarea activitatii ministerului? Sa asteptam concluziile anchetei. Dar si masuri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: V-as ruga cu o mica lamurire la o scurta intrebare pe pagina CDR-Caltabos Penal!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Dar cuponul ? Cum va fii cuponul ?? Daca va fi kaky , ii super !! Avem o adevarata pensie militara (sic)
In alta ordine de idei ..cred ca s-a accentuat mai mult pe ce au cerut ,,capii" prin piata : demnitate si onoare ! Bani mai putini ...ca eu doar asa am auzit ....!!!
PS ! Sper sa se faca o derogare pentru T2 si I.Branzovenescu ...cuponul lor sa fie azuriu ..ca merita ...!!!!

Anonim spunea...

P.S .''meri'' . Ai zis bine cu panselutele ( sau palmierii) Uniformele schimbate ( ca de obicei confectionate din materiale din ce in ce mai proaste) sunt exact ca panselutele luate la preturi umflate pe comisioane si ( parandaraturi uriase) .Motoc stie ca nu v-a mai sta mult in fruntea MApN si da si el un tun financiar inainte de plecare ( dupa ce i-a prostit pe militari cu OUG 57) Apoi tot neamul lui Motoc (de slugi a lui Soros) nu mai au nevoie sa faca ceva multe generatii...

iceparu spunea...

Terminati cu expresiile obscene.Injuraturile nu impresioneaza.Gata.S-a terminat si cu un 1000000 de membri la UNPR.Oprea nu mai e la butoanele pensiilor militare.Habar nu aveti cati subofiteri si MM au devenit uneperisti.
Revin.OG 57/2015 modificata in sens pozitiv la coeficienti face ordine in pensiile militare.Termina cu armata cu curul in sus.In plus permite ,ca si legea 164 pe care ati hulit-o, si disponibilizatilor fara voia lor disponibilizati, sa traiasca mai bine.Daca nu va referiti la contributia la pensia suplimentara lasati-o mai moale cu contributia.Luati un stat de plata care este defalcat si cautati rubrica contributie la pensie.Cautati acul in carul cu fan.
De interes ce atitudine a avut Mircovici la adunarea Romil?

iceparu spunea...

Nu va puneti nadejdea in Badalan.Eugen afost din totdeauna numai pentru el.Uitati ca el ca membru PDL si secretar al comisiei de aparare a votat cu ambele maini reducerea salariilor cu 25% si a pensiilor?.De fapt Badalan este condamnat cu suspendare 4 ani incat acum este zero barat.Haturile sunt la Mircovici care nu are nici un interes pentru voturi el fiind parlamentar pe viata.

Anonim spunea...

Razboiul adevarat Corneliu trebuie dus cu mas media controlata acum in totalitate de perciunati si care manipuleaza la greu vulgul trepanat si mai ales naiv .Ori vulgul a inghitit gulguta otravita a mas mediei ( repetata obsesiv de vectorii de opinie platiti gras de ONG -urile lui Soros ) cu ''pensiile speciale'' ale militarilor'' si acum ii privesc pe militari cu invidie si suspiciune .Sunt specialisti angajati ( exemplu Basescu fost turnator la contrainformatii militare pe vremea impuscatului si preluat de licurici prin loja p-due, loja in care activa si Ceasca ) ca sa introduca dezbinare intre diferitele categorii sociale din Romanistan pentru a putea tine in sclavie toata colonia.Pentru asta s-au inventat si privilegiile ( salarii ,solde si pensii uriase pentru alesii si manipulatorii sistemului ) ca vulgul sa nu vada padurea din cauza copacilor. Adica canalizeaza ura populatiei ( fost popor mandru si liber candva) spre proprii conducatori ( numiti doar din cei fara onoare ,corupti si santajabili) .Huhurez daca ai onoare te rog sa nu cenzurezi .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, votul meu pentru dreapta politica a fost, este si va ramane un mare mumu, pipi si caca, exact ca pe centura!

mega2005 spunea...

Pe ...29 decembrie 2015, Comisia de contestatii a MApN mi-a trimis raspuns la cele 7-8 contestatii pe care le-am facut impotriva recalcularilor si revizuirilor bezmetice din perioada 2012-2013...rezultatul....??...CSP a MApN mi-a emis, ATENTIE. pe 08 ianuarie 2016, o noua decizie de revizuire pe OUGR NR.1 prin care imi reduc din nou cuantumul pensiei "contributive", pe motiv de acordare de foloase necuvenite ce reiese din stabilirea incorecta unui spor de vechime de circa 1 an conditii speciale....mai e vreunul care a primit asa ceva??? Aia de mi-au lucrat micsorarea cuantumului imi descoperisera chestia asta de prin 2012 dar nu au facut nimic in sensul asta. Am dovada scrisa in acest sens...." un Pix" bagat in fisa anexa nr.2 care stabileste perioadele in care nu se acorda sporul de vechime, de unde reiese fix acel an. Legea il obliga tot pe "beneficiar" sa dea banii inapoi iar celui ce nu a aplicat corect legea il mangaie pe crestet....tara de tot kktul.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Tot boem si visator esti.Pai, n-am mai clarificat o data ca acum ai pensie pentru limita de vârsta si ti-au acordat, din oficiu, in plata cuatumul mai avantajos, potrivit art. 82 din L 263?
Acum iti recalculeaza pensia ca pensie pentru limita de varsta in care anii cat ai fost in pensie de boala sunt stagiu asimilat vechimii cumulate.
Daca pensia recalculata iese tot mai mica ramâi in plata cu actualul cuantum.

uber spunea...

@tigri2
E clar ca nu vorbim aceasi limba. Tu nu intelegi ca nu exista discriminare "rea" si discriminare "mai buna", e doar discriminare. Atat plafoanele de 65%, 85% si care dracu or mai fi sunt la fel de anticonstitutionale ca cele propuse de tine.
Trebuiesc respectate principii nu fenomene punctuale care sa satisfaca orgoliul bolnav al unor frustrati. Eu am mai scris ca legea 223 in totalitate trebuie abrogata si creata alta pe principii specifice pensiilor, L 223 oricat de multe carpeli si mariri de procente i s-ar aduce tot va crea discriminari pentru ca e croita prost si s-a urmarit doar satisfacerea orgoliilor.
Si L 263 crea discriminari insa nu s-a facut atat tapaj pentru ca cei mai guralivi elitisti erau avantajati si nu au scormonit rahatul. L 263 discrimina pe criterii de varsta la calculul punctului de pensie, la unii se impartea la 20 de ani la altii 21 sau 22, etc. netinand cont de vechimea in munca. De asemenea cei iesiti anterior aparitiei L 263 calculul punctului de pensie se facea prin impartirea la 20 ani fara sa se tina cont nici de varsta sau vechime generad alta discriminare. Intelegi ca daca un principiu nu e corect tot va crea o discriminare chiar daca e buna sau rea?

Anonim spunea...

Rectificare .Gresesti putin ''meri''. Si la MAI sluga perciunatilor tov.Basescu si tov. Boc dupa ce au taiat salariile cu 25% ( pentru a avea ce fura Udrea si Olteanu cu de la ANRP) si scandarea corecta la miting ''javra ordinara '' a dat ordin slugoiului mason Igas sa dea afara( disponibilizeze) 10 000 de pompieri ,jandarmi si politisti pentru a se razbuna (cu conditia ca nici unul din coruptii din sistem si care faceau ''oala '' sa nu fie dat afara ).De altfel coruptii din MAI chiar prinsi in flagrant sunt protejati de lege si nu pot fi dati afara (pana la judecarea definitiva a cazului adica trei instante ) .Caz care poate dura lejer si 7- 10 ani .Intre timp intervine prescriptia si scapa de acuzari sau gaseste un avocat care imparte banii cu judecatorii) .Asa au putut fi dati afara doar pompierii jandarmii si politistii cinstiti care culmea nu erau protejati de nici o lege.Si ca razbunarea lui masa verde sa fie completa au fost dati afara ( aruncati in strada) dupa o viata de munca in ministerul putred de corupt MAI fara nici un ajutor fara nici un drept , fara pensie , fara salarii compensatorii fara nimic .Asa multe familii au fost distruse definitiv.Vina lor a fost ca nu au luat spaga ca daca luau erau protejati de lege . Nedreptati si batjocura au fost si la MApN si la MAI (unde am multi prieteni pompieri la ISU )

Anonim spunea...

Corneliu .Sti cum gandesc generalii (politici) lor ( adica ai sistemului MApN ) nu ai trupei amarate ? Ce se tot plang atata militarii astia ? Daca nu au paine sa manace cozonac.Cine e mai citit stie la ce ma refer.Asta e nivelul lor de intelegere la durerile trupei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ HUHUREZ: DE INTELES AM INTELES, CE NU INTELEG EU ESTE: De la cei 17 ani total cumulati, mi se acorda pana la implinirea celor 25 de ani promisi in L 223/ 2015 si OuG 57, acel stagiu potential? CA ASA SE ZICE ACOLO: CEI IN INVALIDITATE PRIMESC UN STAGIU POTENTIAL SA ATINGA PRAGUL CELOR 25 DE ANI CA O RECUNOASTERE A STATULUI PENTRU ANII PIERDUTI IN BOALA din cauza si in timpul indeplinirii indatoririlor de serviciu. Acum nu stiu daca intervin si penalitatile cu 1% per fiecare an plus doar 85% din pensia de baza, dar mi-ati explicat ca la mine nu-i cazul fiind in limita! Doar atat vreau sa stiu daca de la cei 17 ani si pana la implinirea a 25 de ani mi se adauga si calculeaza cu adaos potential si daca am drepturi colaterale de grad, functie si alte alea ramase dupa marea razuire cu OuG 57! E ambiguu si ma deruteaza!

Anonim spunea...

Tigri 2 .Nu le pasa nici de vot .Pe liste la alegeri apar mereu doar cei din mafia politica (cu rare exceptii care sa poata fi date exemplu ca exista ''alegeri '' libere ) Adica alegi ce vrei din hotii nostrii santajabili ceea ce e inutil.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Explicatia Dv. imi zice clar ca anii ce-i am cumulati, 17, se adaoga celor in boala si rezulta stagiul potential pana la implinirea celor 25 de ani, in speta adaugandu-mi-se cei 8 ani potentiali! Mare branza! Dar de ce nu mi-i da pana la 59,3 ani cand m-au scos la limita acum 2 ani? Asa mai ramanea smantana pe buza putineiului...

tupak amaru spunea...

pentru iulian mares ,
referitor la prevederea legala de a pastra solda (salariul) functiei anterior detinute ,in cazul reorganizarii si numirii pe o functie mai mica .
ma mira faptul ca nu cunoasteti realitatea :
cel putin la MAI , s-a procedat asa :
anual aveau loc "reorganizari ", care insemnau o noaua reicadrare , adica veneau state noi deorganizare cu "noua "structura , fapt ce ducea la anularea salariului functie anterior detinute . simplu , mai dadeai si examen de ocupare a noii functii . daca nu aveai functie sau nu promovai examenul , 3 luni la dispozitie ...apoi pa !
dupa prima reorganizare , am pierdut salariul avantajos in 2 luni .
fara solda de merit , fara prima de comanda . odata cu reicadrarea pierdeai si solda de merit . de fiecare data ramaneai cu aceleasi atributii si responsabilitati ( chiar mai multe ) dar ti se taia prima de comanda , printr-o simpla schimare de denumire a functiei .
toate aceste mici amanunte nu sunt cunoscute decat de cei care au lucrat cu adevarat in armata sau structuri de ordine publica , adica acolo "jos" , cum
se spune .
generalii si coloneii ( cei de carton ), care ne reprezinta , nu cunosc aceste lucruri sau nu-i intereseaza .
diferenta intre cele doua sisteme de aparare respectiv de ordine publica este atat de mare , incat era evident , trebuiau demult separate . nu are cine , sunt prea prosti ca sa poata face asa ceva .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chestia urata este ca ei s-au targuit rau de tot cu mine sa intru in gaura aia neagra, eram panicat rau si infricosat, atunci nu se stia de atacul medical de panica, m-au amenintat cu insubordonarea si puscaria, apoi m-au ademenit ca iau bani multi cu prime lunare si semestriale, ca la pensie ies mai devreme, ca beneficiez la pensie de un calcul mai bun pe grupa 1 de munca si de schimburile de noapte, m-au tocat pe la partid, m-au pus sa beau 100 gr. coniac sa-mi fac curaj si vant la prima intrare in adancurile alea urate si periculoase, dupa care totul a mers snur! Dar ce fac ca acum totul s-a dus totul de rapa, pentru ca nu gasesc ei dovada intrarilor mele in mina acum ( sanchi balamaua) cu toate eforturile mele, başca faptul ca daca nu insistam cu zece memorii, ei sustineau ca am fost pe la alte mine, dar de suprafata prin Gorj, chiar pe baza unor ordine de zi ( ce porcarie) cica luate de la acele unitati, de mi-a albit parul din cap! Pana la urma au recunoscut, doar atat! Dupa ei, eram excursionist ( ca si Klaus Iohannis)insotitor al militarilor la si de la mina! Liviu Po va poate relata ca era OBLIGATORIU SI FUNDAMENTAL SA INTRII CU EI IN MINA, ALTFEL TE LUA DRACUL! Liviu Po a fost si el in Valea Jiului si stie foarte bine cum stateau lucrurile acolo!

Anonim spunea...

Haa haaa haaa..Cuponul va fi probabil kaki cu dungi rosii verticale (pe laterale) .Scrisul va fi doar in partea rosie a cuponului.De ce , e alta poveste.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: De data asta alearga liberalii cu limba scoasa sa intre pe 2 tururi de scrutin, stiind ca doar Pu... Spatarul ii vor mai alege cu un singur tur, si gasca din opozitie stie si nu le da voie la acest cascaval, de acum Ciolos si Iohannis intrand in calduri si fibrilatii de teama ca se duc dracului planurile lor de austeritate! Deja MApN incearca sa dreaga busuiocul cu carpeli, stiind ca o noua guvernare va veni sa-i intrebe de sanatate cu OuG 57 in avantjul unui clan select!

Anonim spunea...

Basme Iceparule .Zici ca mai multi tablagii au devenit uneperisti decat colonei si generali politruci ? .Ma indoiesc.Nu am auzit ca UNPR sa vanda grade de general (si ) la subofiteri sau maistrii.Dar mai sti ? A ajuns Turcescu colonel fara sa fie macar soldat de ce nu si un fost subofiter sa ajunga general ? P.S .Orice asemanare cu Gropea e clar ''rauvoitoare ’'

Iulian Mareș spunea...

@Toti
La vot, ca sa nu se foloseasca de buletin....nu ai un candidat valoros atunci voteaza-i pe toti!

@Cezar,
Tu esti rau de .....
In orice lege, in orice tara, in orice sistem social-politic, dar in orice...tu esti in ploaie, pt ca nu ai pe ce!
Ultima lovitura ti-o vei lua cand studiile tale nu vor mai fi recunoscute in sistem Bologna!
Atunci....sa te tii la tzap!
Te-am mai intabat, ai dat in viata ta, amara, un singur examen real si serios?
Sa nu-mi zici de cel de la Iasi...cu baba, fara dinti......

Anonim spunea...

@corneliu
deci ai 17 ani efectivi "te ridica" din oficiu la 25 +grupe si alea alea
dar tu vrei pensie cf varstei tale actuale la 59-60 de ani dupa deja 30 de ani de pensie....eu te intreb de ce nu vrei pensie de pe vremea lui "decebalus per scorillo??"
Si cam la ce grad si functie ti-ai dori asta?
si din '90 de cand erai pensionar pustan la varsta de 30 de ani, ai mai "miscat ceva"??? ca aia cu ziarul unde toti erati "armata salvarii" cu venituri moca,ti-am explicat despre grangurul care va platea la negru...si acum faci pe fecioara ultragiata??
Don Corleone
PS si acum dupa cum si cat postezi se vede cat de "ocupat"esti sa mai faci un banut in plus.Da acum ai o varsta recunosc si suntem cam apropiati din acest p.d.v. si e mai greu....daaaa 25-30 de ani "ai tras targa pe uscat" cu telecomanda in brate!!!
PS2 uite sa-ti dea tie cornelus pensie de 3000 net de lei si dupa aia sa vezi cat o sa cer euEU NU ZIC SA NU-TI DEA....BA DIMPOTRIVA!!!
uite ca ti-am zis totul "complect"

tigri2 spunea...

Uite acuma 13.12 vorbea pe Romania TV ,cordaciul lui cezar muci,cineastul Robert Horwath,referitor la fosta avere a lui ceausescu.vezi cezare porcare ca se uita atent prin sticla tv.ului ,cred ca te cauta.

iceparu spunea...

Se pare ca guvernantii trebuie sa-si traga hainele la spate fiinca li se vede morcovul.Se anunta adunari cu pensionarii militari nu numai la Craiova dar si la Braila si Constanta.Trebuie ridicate probleme serioase convenabile intregii pulimi,activi si rezervisti.Putoii astia care se cred acum sfintii pe pamant trebuie sa priceapa ca inca nu a venit vremea lor.

Iulian Mares e in tema.Sunt colonei care au obtinut acest grad la trecerea in rezerva.In concluzie gradul lor este onorific.Si gradele de general al lui Oprea si Dobritoiu sunt tot onorifice.
Daca ne aplica fiecaruia, valoarea, coeficientilor de grad ,functie,spor de comanda,salariu de merit,spor de dispozitiv etc ,avute la data trecerii in rezerva am rupt-o in fericire.Trebuie insistat ca sa fie la nivelul aplicat astazi activilor.
Toti guvernantii indiferent de culoarea politica ne-au fraierit prin neintroducerea sporurilor in solda lunara bruta.Asa au facut si la civili cand sporuri precum zimbet,stres ,stimulente nu le-au introdus in leafa lunara.Sper ca va-ti convins ca trebuie sa tinem activii aproape,inclusiv soldatii, asta insemnand sa cerem penru ei solde mai mari.CITITI SI RECITITI CU MARE ATENTIE CE SPUNE ,meri.

Anonim spunea...

http://m.cotidianul.ro/article.php?id=275823

CEZAR spunea...

@ IM-Branovenescu
La Liceul Militar Breaza ..16 / loc
Dar tu ..??
PS La Fagaras de 4x...
Dar Tu ..??

Anonim spunea...

Cur- leone .Asa asa...Aia care vin raniti din teatrele de operatiuni sa le dea acolo o pensie de 100- 200 de lei( doar de mila) ca doar nu au vechime la lustruit scaune in birouri si nu au contribuit multi ani ca tine .La fel si militarii operativi care muncesc in AC si se imbolnavesc grav de tineri ( la 35- 45 de ani sa primeasca o pensie de mizerie (ca acum) ca ''daca e prosti '' si nu s-au orientat ca tine sa stea la caldurica in vreun birou cu aer conditionat doar ca sa faca vechime si sa ajunga la grade babane. Daca ’'e fraier '' sa aiba pensie mizerabila ca '' doar nu a contribuit' ca tine ' .Nu ? Esti basist fanatic fac pariu.

Anonim spunea...

Vrajeala cu apa la peste 100 grade Celsius la MApN. Nu vor modifica nimic din OUG 57 ca nu au acordul lui Soros .Vor doar sa-i prosteasca din nou pe militari ,pompieri si politistii mai naivi.Si geme colonia de ei.

Anonim spunea...

Corect...Plus salariul de merit care a ramas definitiv ( pe viata, adica il au si acum) la cei ( smecherii cu grade mari care faceau oala mai sus) care il aveau in 2010. Adica li s-a incorporat in functie. Abuzuri.. abuzuri.. abuzuri...Fara de sfarsit in Romanistan.

Iulian Mareș spunea...

Domnule Doru Serban,
Conditiile tragice in care Cornel a fost accidentat se datoreaza si sistemului si aflati ca intr-o normalitate a unui stat adevarat nu ar fi ramas cu amarats asta de pensie!
Dar militarii in termen accidentati odats cu el? ...la 19-20 de ani?
Pe fond el are dreptate si putea fi oricine in situatia asta!
-nu pentru asta a fost pregatit!
-s-a gandit cineva sa-i faca asigurare de viata?
Eu stiu ca veti zice....ca fiecare raspunde de propriile-i actiuni si trebuia sa-si ia masuri!
Ei, nici chiar asa! Erau toti niste novici si exemplele pot continua pana in zilele noastre!
In afara militarilor care pleaca in TOpEx, mai exista situatii in care sistemul/angajatorul face asigurari propriilor angajati, recte militarilor?
Eu cred ca daca gaseste un avocat bun poate deschide proces si acum!

Anonim spunea...

il "stiu " pe dementul robert horvath de ani de zile de pe bloguri.Daca ala a ajuns la Romania TV e ceva in neregula si cu postul asta
R Horvath dementul la TV? .......nu-mi vine sa cred!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Baga la tzeasta!
In sistem Bologna diplome sub 2 ani......sunt pas!
Dar, sa-ti staisfac o curiozitate....sau fetis?
-pe tot ce ai facut tu in viata....scl, Fagaras...eu am dat admitere la UNAP
-acolo, in fiecare semestru cate 5-6
-la final, am fost prima promotie cu ex licenta, 3 ex scrise si ex diploma
-2 ex pt admitere la 2 cursuri postacademice, cu cate 3-4 ex de etapa si 2 de final (nu am fost lao grupa cu politicieni)...... acestia facea c/cost...era altceva
-1 ex pt curs de limbi straine de 9 luni.
Dar, cum ti-am mai zis, atentie la Bologna!

Iulian Mareș spunea...

Maxim One
Te rog sa fii mai aplicat si sa spui cui adresezi postarile dintre orele 16.02-16.19?
Ca sa stim si noi, ca asa generalitati....!

Iulian Mareș spunea...

Tupak Amaru/MAI
Eu sunt din MApN, deci nu stiu ce s-a facut la voi, nu stiu din bucatarie!
Iti spun asa:
-indemnizatia de comanda este a functiei
-salariul de merit este al omului....si il urmeaza si este pe parcursul unui an!
Despre idiotenii am mai auzit....dar eu nu ma bag in alt minister, cu toate ca mi s-a propus o functie f buna la MAI, am fost vre-o 2 luni si am revenit la noi! In cu totul alte conditii!
Cand Muresan a bagat OZU in MAI reusise ceva....ulterior s-a renuntat si ati ramas la mana cadristilor, finantistilor si sefilor cu fluturi in cap!
Asa, ca pe viitor nu-ti mai da cu parerea despre alte sisteme pe care nu le cunosti! Ok?


Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Pune, mai, si gradinita, la studii si vechime! :-)

Unknown spunea...

dle H poate aflam maine daca acel ordin comun care a fost in dezbatere publica , este semnat de toate partile si se aplica , sau se vor fi facut ceva amendamente, ? atunci ce se intampla ? .poate aflati de pe la careva .. multumim

tigri2 spunea...

***D-le Eufrosina ,maine seara voi publica eu o sinteza a discutiilor purtate.

Anonim spunea...

@maxim one
la postarea ta nu-ti pot raspunde!!
Tu compari mere cu pere?
precis iti "bate lantul " cand faci asemenea analogii idioate,ca altfel nu le pot spune
orice om cu bun simt poate vedea/citi ca pur si simplu bati campii
Don Corleone
PS am mai spus: reciteste-ti postarile din ultimele 3 luni si o sa vezi ca :
1- o sa adormi in urma "ideilor tale valoroase"
2- o sa vomiti doar fiere de aia verde dupa rautatea care te caracterizeaza

tigri2 spunea...

*** byBzdWdp ,vorbind despre "discriminare",ea poate fi pozitiva sau negativa depinde cum este perceputa de participanti.Discriminarea in cazul Legii 223 cu modificarile propuse poate fi imbunatatita prin ce am propus eu,adica am mai diminuat din acele prevederi,uneori o discriminare aduce bine unei parti si nedreptati altei parti.Totdeauna va avea o parte buna pentru o grupare si nefavorabila pentru alta.In cazul nostru ,EI fiind mai tari si avand partea decizionala in maini este bine sa incercam sa valorificam cate ceva in folosul nostru.Asa ,sa ne batem cu pumnii in piept precum goriloiul,nu rezolvam nimic,nu vezi cati ne urmeaza in strada? Foarte putini asa ca trebuie sa ne modelam glasul in functie de "spate".

Iulian Mareș spunea...

Mai doresc sa scriu ceva pt o categorie de contestatari ai ierarhiei militare.
-unii nu au ajuns pe functii de colonel si-i blameaza, alaturi de generali cu expresii....de carton, politruci...etc, pentru ca ei nu au putut ajunge neindeolinind conditiile minime, necesare si suficiente acestor functii si grade!
-vrei/nu vrei...aceesta este adevarul, ai considerat ca e mai comod acasa si gata ajunge, mergeai cu scarba la un curs de cariera!
-nu contest ca unii camarazi colonei si unii generali au fentat, dar nici pe departe nu sunt majoritari
-cei care au facut o facultate civila si au plecat din sistem, s-au grabit pt ca ulele functii....sef birou sunt prevazute cu M...master si nu MC ...master de comanda
-unii s-au grabit sa iasa din sistem cu primul val al O7 ...si acum le pute totul, dar zii cati bani ai ridicat atunci!
-aveai posibilitatea sa returnezi tot si reveneai in sistem
-unii spun ca sunt lt col sau col, dar ei au primit acest grad la trecerea in rezeva pt ca indeplinisera 1/2 din stagiu pt gradul urmator, dar nu au avut functii de lt col si col, cum, de fapt nici nu au semnat documente militare cu acest grad
-pt ca nu este un secret aveti mai sus un rezumat de CV al meu, ca tot ma contesta un individ, fost bisnitar de Multifilter!
-posibil sa mai fiu contestat inca, dar este tarziu, pt ca nu am fost colegi la examenele pe care le-am dat in toata cariera, in diferitele institutii militare
-eu il inteleg pe fiecare si gandesc cum este mai bine pt toti, caci asta este important!
-intr-un fel sau altul pensia reflecta solda bruta la care ai platit impozit, cu tot, dar tot, caci functiile si gradele se reflecta in ea si principiul cel mai nou este al unicitatii produsului muncii nu al repetivitatii ei!

Iulian Mareș spunea...

Eufrosina
Bea o cafea si ghiceste in zat!.....glumesc!
Sper ca nu v-am suparat?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu postez aici sa-mi refulez nedreptatile si sa protestez impotriva sistemului, nicidecum sa-mi insult si sa-mi batjocoresc camarazii uniti in lupta comuna sa ne recastigam drepturile pierdute prin masuri abuzive si nedrepti. Altii posteaza pentru a ne dezbina si pentru a aduce prejudicii personale si colective, din interese meschine sau sub acoperire sa apere interesele acestui sistem criminal si nerecunoscator fata de valorile morale si militare ale fostilor combatanti. Scopul blogului este bine tintit ca sa fim informati si sa ne rezolvam probleme pe care juridic nu le putem intelege, devierile de la subiect au alt scop dezonorant si nu sunt de acceptat, mai ales ca fiecare dintre noi avem dreptul la demnitate si imagine, la opinii, dar decente, iar in cazul meu niciodata n-am initiat patrunderea in intimitatea cuiva pentru a-l ofensa si pentru a-l pune in situatii jenante de atragere a oprobiului pentru infirmitati sau necunoastere legislativa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Eufrosina N: Eu stiu ca marti se discuta pe marginea acestei teme cu OuG 57, daca cineva stie altceva ar fi bine sa ne spuna si noua...

CEZAR spunea...

I.M.BRANZOVENESCU..
Deci ..tu ai Liceul Militar ??
Lasa AISM..unde se intra DOAR pe branza ..fara numar ....

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Este sub demnitatea ta intelectuala sa aduci blesteme pentru niste tachinari virtuale. Nu public asa ceva

tigri2 spunea...

DISCRIMINAREA DIN OUG 57(art 40)

DISCRIMINÁRE s. f. 1. separare, deosebire, distincție netă între mai multe elemente. 2. diferențiere restrictivă de drepturi pentru o parte a populației unei țări

Vorbind despre "discriminare",ea poate fi pozitiva sau negativa depinde cum este perceputa de participanti.Discriminarea in cazul Legii 223 cu modificarile propuse poate fi imbunatatita prin ce am propus eu,adica am mai diminuat din acele prevederi,uneori o discriminare aduce bine unei parti si nedreptati altei parti.Totdeauna va avea o parte buna pentru o grupare si nefavorabila pentru alta.In cazul nostru ,EI fiind mai tari si avand partea decizionala in maini este bine sa incercam sa valorificam cate ceva in folosul nostru.Asa ,sa ne batem cu pumnii in piept precum goriloiul,nu rezolvam nimic,nu vezi cati ne urmeaza in strada? Foarte putini asa ca trebuie sa ne modelam glasul in functie de "spate".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: OK!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5214615981587619332&postID=8117340391522362461&page=1&token=1454842571548

Ora 12.56

CEZAR spunea...

PS..sigur din DLEN..ai sarit in AISM....
Daca si asta-i institutie de invatamant superior apoi eu sunt Mitropolit ..
Nu ma obliga la ...,,destainuiri "...

Anonim spunea...

@iulian mares si maxim one
facem o proba care a fost mai "calarit" in armata,ca vad ca prea ma judecati.
Am ajuns in ochii unuia ca maxim one(denumire de orgoliu paroxistic) si birocrat....ca asa vrea el,ca le stie pe toate .....parca imi e un pic greata de atatia laudarosi.
Sa ne vedem/auzim cand va mai intreb eu "de sanatate": in rest alimentati-va orgoliile in functie de frustrarea fiecaruia
Don Corleone
PS am incercat sa fiu corect si cinstit cu fiecare de pe aici,dar vad ca fiecare vrea sa fie "miezul"....n-aveti decat,daca asa va simtiti bine.
Cu exceptia articolelor scrise de HUHU, chiar ca la capitolul comentarii nu am ce citi sau invata....doar "contre " si idiotenii si gasca a 2-3 ipohondri cu.... "cine mi's/am fost io"
Mie imi ajung articolelele lui HUHU.....in rest:prostii,prostii,prostii

Anonim spunea...

Asa e, se stie ca Cezar e un om demn ( fara ironie) .Tigri 2 jura cu mana pe portofel la nevoie ca e asa.

maiag spunea...

lumeeeeeeeee,am discutat azi cu un finantist activ,el sustine ca salariu brut nu are nici o legatura cu valoarea sectoriala,adica .coeficientul de ierarhizare al functiei nu este 217,ca altfel se foemeaza solda bruta.I si bate joc de mine sau e adevarat/.?

karadeniz spunea...

@ Maxim One 11.50
Ca nu ai auzit ori nu ştii nu înseamnă că nu există.
Şeful UNPR Constanţa, fost maistru militar de marină, a primit de la Oprea gradul de colonel.

Iulian Mareș spunea...

Domnule Doru Serban
Nu vam criticat ci m explicat situatia domnului Corneliu si am expus un pdv propriu!
Atat!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Sa-ti mai explic ceva, ca ai un delict de intelegere!
Am fost detasat la o UN/DLEN!! Ulterior am revenit in UM mea, un RMc.
Da, am facut si LM, dar nu l-am trecut considerand irelevant, caci toti am facut liceul!
Esti dus cu capul cand indrugi ...cu branza si slana!
Asa vorbesc toti care nu au facut, dar nici nu au incercat! E ca vulpea si strugurii acri!
Doar trancani! Ai candidat macar?
Ca sa faci destainuiri trebuia sa fi fost...in rest e barfa, supozitii...etc!
Asa ca ...ramane cum ti-am spus! Daca in legea salarizarii si noua lege a pensiilor, derivata din prima, se pune baza pe tratatul de la Bologna, ai pus-o!....nu cu R. Horvath!
O norma de bun simt iti spune sa bati la usa si daca nu auzi DA, nu intri si nu insisti!
Intelegi tu!

Iulian Mareș spunea...

Karadeniz
Onaca, consilier prezidential al betivanului a fost Mm scafandru!
Daca Oprea i-a dat aluia gradul de col, e o problema grava, gradul nu are obligatii financiare si Oprea cum a luat gradele, asa le-a si dat! Ulterior au fost retrase!
Ok?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, pe adresa ma respinge, poate ca nu ma mai ajuta nici ochii, de aia mai si gresesc uneori la etalat pe aici. In principiu si in mare, cam despre ce este vorba? Mereu am probleme de intrat pe adrese din astea si, de ce sa nu recunosc, nu m-am folosit niciodata de astfel de intrari, fiind un generalist practicant ca oricine, nefiind avansat, pentru ca prea tarziu mi s-a pus un calculator in mana, data fiind situatia jenanta financiara, toate veniturile ducandu-mi-se pe cazare si medicamente. Numai cel care o duce bine nu te poate crede...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dl. Colonel Dogaru a afirmat adineaori la Romania TV ca focul revoltelor militarilor din cazarmi s-a aprins si la Constanta si risca sa se generalizeze! S-a aratat foarte revoltat de ce se intampla cu drepturile militarilor, iar Dl. Stolojan a afirmat vehement ca CCR a dat un verdict foarte clar ca un drept castigat nu se poate revoca, respectiv pensiile militarilor, dar si al altor categorii, nu pot fi niciodata micsorate! Am auzit, am reprodus aproximativ intocmai si n-am inflorit cu nimic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Karadinez, cu scuze, cum poate un MM sa poata fi facut Colonel? O fi fost la baza poate Institutul de Marina facut la seral sau f.f. iar despre trepte ar fi foarte usor pe linie politica sa fie avansat la un grad atat de inalt, precum insasi Oprea! E totusi ciudat, dar real!

Anonim spunea...

Cur-leone .Te pui bine cu Huhurez stapanul blogului? .Se cam vede cum ai obtinut gradele cand erai activ .Esti obisnuit sa te dai pe langa cel mai puternic ca sa obtii ce vrei si sa-ti atingi scopul . Ai scoala veche de politruc. E plina armata de din astia ca voi cu ''onoarea'' in varful buzelor (tocite in mod neortodox) .Fara stima.

tigri2 spunea...

Maxime One ,devii glumet,deja, auzi DC politruc,de unde ai mai dibuit-o si p-asta,ma faci sa rad.

tigri2 spunea...

FELICITARI !
Costi Costin vineri, 5 februarie 2016
Intalnire cu parlamentarii P.N.L.
In data de 05.02.2016, la sediul PNL -BISTRITA, a avut loc intalnirea parlamentarilor din judet apartinand acestui partid, cu reprezentantii O.N.G.-urilor din Sistemul National de Aparare Siguranta si Ordine Publica -(S.C.M.D., A.N.C.M.R.R., M.A.I., S.R.I., CULTUL EROILOR). Principalele probleme discutate:
-Solicitarea de respingere a art.40 din O.U.G.57\2015 cu ocazia dezbaterii acesteia in parlament.
-Respectarea votului dat cu ocazia aprobarii in Parlament a Legii 223/2015 privind pensiile militare.
Am obtinut si din partea parlamentarilor PNL asigurarea acordarii sprijinului lor.
Revenim cu apelul nostru catre toate filialele din tara sa urmeze demersul nostru.
Este bine sa avem cat mai multi parlamentari de partea noastra ,din toate sferele politice.

AndreiPopa spunea...

As dori sa intreb daca cineva a auzit de penalizari daca iesi mai repede anticipat partial sau medical. Eu am sunat la casa de pensii, am zis ca am 27 de ani efectiv si 40 cumulat si a zis ca nu stie exact inca cat de mari sunt penalizarile...m-am cam blocat...

karadeniz spunea...

@Corneliu 20.42
După trecerea în rezervă a făcut o facultate privată şi având legături vechi cu Oprea, Zisu şi alţii de tepa lor a fost avansat la gradul de colonel şi pus apoi şef peste UNPR Constanţa. Paradoxul e că omul e în rezervă nu în retragere, dacă mâine sună goarna îl vezi la mobilizare şi trebuie să-i dai funcţie corespunzătoare gradului. După încetarea mobilizării cu vechimea acumulată şi gradul de colonel, activ acum, îi calculezi pensie pe funcţia de colonel. Şi nu e singurul, personal mai cunosc un maistru şi un subofiţer făcuţi de Oprea unul colonel şi celălat lt. col, dar măcar aştia sunt în retragere.

calin spunea...

@MAXIM ONE - esti nedrept! Chiar nu-l cunosti? Sunt putini in armata care ar dori sa treaca prin ce-a trecut Doru Serban. Pozitia si atitudinea lui trebuie luata ca atare! Fara suparari sau invidii. Asa e firea lui dar si viata ii confera dreptul de a avea pozitii mai transante.

karadeniz spunea...

@Iulian Mares
Nu e vorba de Onaca ci de George Lipoveanu, tot scafandru militar. Nu toate gradele acordate de Oprea au fost retrase ulterior, pe vremea lui Dobriţoiu. In cazul de faţă şi-a păstrat gradul. Cum i-am răspuns lui Corneliu , rezervist fiind dacă va fi mobilizat până la trecerea în retragere gradul va produce obligaţii financiare şi ca activ şi după demobilizare la recalcularea pensiei.

Anonim spunea...

E posibil orice Corneliu in Romanistan .Eu cunosc un agent slab intelectual (pe nume Tarsanoaga) care a ajuns in 3 ani colonel (cu ''facultatea Spritu Harem'' facuta in aia 3 ani si imediat facut colonel la jandarmi apoi numit cu n dispense sef de inspectorat la PF( doar pentru ca fra-su era mare smecher un MAI).

Huhu Rezea spunea...

@Andrei Popa
Da, domnule, pai ce tot discutam noi aici de aproape 2 luni, de când cu OUG nr. 57? Nu de faptul ca prin impunerea plafonului de 85% si includerea in el.... si a sporului pentru pensia suplimentara, suntem cu totii pena!izati, chiar daca avem penie de serviciu pentru limita de vârsta?
La 40 de ani vechime deja ai intrat in plafon si iti sunteaza vreo 4% din pensia suplimentara.

Draculea spunea...


Scris-am noaptea cu folos
Fara pauza,non stop,
De la presedinte-n jos
Ca sa trecem acest hop.
Iar acestor oameni grei,
Le-am argumentat apoi
De ce vrem noi 223
Far' sa-si bata joc de noi!

Draculea spunea...

De ce ne tot aburesc escrocii astia ca unele nu sunt venituri permanente si ca de aceea nu intra in baza de calcul ,dar ce indemnizatia de comanda si salariul /solda de merit sunt venituri permanente? Tocmai ca acestea sunt venituri temporare si nu este corect sa beneficieze de 45% in plus la pensie pentru ele,pai daca tot vorbim despre discriminare +/- atunci de ce nu suntem corecti ,sau bosii chiar ne cred mujici,ei sunt sefii,coloneii si noi plebeii??? Cum adica ,sporurile,primele si premiile sunt venituri nepermanente dar IC si SM sunt permanente. Mama lor de banditi!

CEZAR spunea...

Ba kis...erai mai ..interesant cand ranjeai ca un ..mat...!
Chiar ai scris tu la toti ..?? Doamne fereste ..sper sa nu ajunga ..ne vor considera pe toti retardati ..!!!

CEZAR spunea...

Auzi ..Colt -alb ..??
De ce nu le scrii tu ca vrem ..164...aaaa...????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Karadinez: Am ramas mut de uimire, pentru ca nu stiam sa fie posibile asemenea manarii murdare in Armata! Daca m-as fi rugat de G.ral Orea sa-mi dea un grad in rezerva pentru a-mi mai creste pensia de boala sa nu ma mai chinui cu o pensie nenorocita, n-o facea! Dar, stai asa, chiar i-am si propus acesata rugaminte pe cand era mahar activ, si nu ma insel, dar, ori cateii din jur au pus memoriul la cosul de gunoi cum au facut cu alte numeroase memorii, ori pur si simplu m-a ignorat! Este de inteles: Nu sunt in staff-ul care sa-i aduca onoruri, osanale si sprijin la titluri si gradele luate dupa darea stingerii de noapte!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Asa mai este o consiliera la presedintie, nu-i mai plimb numele pe aici, care acum vre-o zece ani era Sergent Major si acum e Colonel, si are un tupeu fantastic de a fi obraznica! Cum se numeste asta: E ajunsa? Vai, noua, daca nu purtam fusta cu craci!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Daca te referi la o femeie bruneta, este adjutanta, pt protocol.....Daniela!.....SPP.
Doamna este de f mult timp acolo si nu are o viata usoara!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iulian: Cam, da! Nu prea a fost protocolara pe Elita sa dea niste explicatii pertinente asta vara, si ne-a vorbit de asa de sus ca ma luase ameteala uitandu-ma s-o vad printre stele si fumuri, pardon, nouri! Am crezut ca detine si protocolul corespondentei, ca si acolo este o vraiste de parca sunt consilierii lui Obama si nu se coboara ei sa deschida plicurile ianpoiatilor de pensionari militari, a trebuit sa vorbesc personal si in direct cu presedintele sa mi se bage plicul in seama! Onor Huhurez isi amineste poate faza asta!