Un produs Blogger.

duminică, februarie 14, 2016

Articolele 15-17 din Ordinul comun incalca art. 109 al Legii 223/2015 modificat prin OUG 57/2015

51 comments
Muntii Carpati, priviti din centrul Bucurestilor?
In articolele 15-17, Ordinul comun aflat in dezbatere adauga la lege, asa cum a fost modificata prin OUG nr.57/2015, in partea finala a alin.(1) a art. 109.
Potrivit acestei modificari aduse Legii 223/2015, baza de calcul stabilita conform prevederilor art. 28 se actualizeaza   potrivit prevederilor legale care reglementreaza salarizarea militarilor la data intrarii in vigoare  a legii, respectiv la data de 01 01 2016.
Culmea este ca domnii tehnocrati militari, care ziceau ca nu pot aplica Legea 223 prin actele normative subsecvente de rang inferior, au redactat corect articolele 12-14 referitoare la actualizare soldei de functie, soldei de grad si a cuantumului gradatiilor, in sensul ca acestea vor fi aduse la nivelul de reglementare de la data de 01 01 2016.
Când au ajuns la actualizarea  indemnizatiei de comanda, a soldei de merit si a indemnizatiei de dispozitiv s-au gândit sa-i arda nitel la punga pe militarii mai batrâni, care au iesit la pensie sau isi aleg cele 6 luni din perioada anterioara intrarii in vigoare a Legii salarizarii militarilor, valabila si astazi, respectiv Legea 138/1999.
Aceste elemente ale soldei lunare brute sunt actualizate doar pe jumatate in spiritul art. 109, adica in loc sa se actualizeze aceste componente ale soldei lunare la nivelul valoric din 2016 se pastreaza procentele istorice, din perioada aleasa, ale indemnizatiei de comanda, soldei de merit si indemnizatiei de dispozitiv , si se aplica la valorile soldei de functie si grad  din 2016.
Un singur exemplu discriminator dau; indemnizatiei de dispozitiv, parte componenta a soldei lunare, de care beneficiaza toti militarii. Procentul actual este 25%. Procentul anterior 18%. 

Adaugam la acestea si incalcarea dispozitiilor articolului 60 al Legii 223/2015 in cele 2 articole din Anexa 2 referitoare la actualizarea pensiei militare.
Legea spune ca se actualizeaza solda gradului avut la data pensionarii, Ordinul actualizeaza solda gradului avut in cele 6 luni alese.
Nu e de mirare ca asemenea specialisti nu au putut sa elaboreze Ordinul Comun potrivit Legii 223/2015, preferând sa se complice si sa-si demonstreze incompetenta in redactarea  unei ordonante de urgenta.
Si mai interesant este ca art. 15-17 nu contraveneau Legii 223. In redactarea initiala, art. 109 nu preciza cum se face recalcularea pensiilor militare. Puteau sa adauge in Ordin tot ce le putea nascoci mintea.

Articolul 109, modificat prin OUG nr.57/2015(1) Pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special recalculate în baza Legii nr. 119/2010privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, cu modificările ulterioare, revizuite în bazaOrdonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, cele plătite în baza Legii nr. 241/2013privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu modificările ulterioare, precum şi pensiile stabilite în baza Legii nr. 80/1995, cu modificările şi completările ulterioare, devin pensii militare de stat şi se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie şi baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 28, actualizată conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi.
Iata reglementarile discriminatorii din proiectul Ordinului  comun privind recalcularea pensiilor militareArt. 15(1)În vederea actualizării cuantumului soldelor/salariilor/indemnizaţiilor de comandă/de conducere sau altor elemente salariale similare avute se utilizează procentul corespunzător funcţiei de comandă/conducere avut în fiecare din cele 6 luni consecutive. (2) Pe baza procentului prevăzut la alin. (1) se stabileşte cuantumul actualizat al soldelor/ salariilor/ indemnizaţiilor de comandă/de conducere, prin aplicarea acestui procent la baza de calcul prevăzută de legislaţia aplicabilă la data de 1 ianuarie 2016. (3) În situația în care soldele/salariile/indemnizaţiile de comandă/de conducere au fost acordate sub formă de sume fixe, actualizarea se realizează prin raportarea sumei fixe la solda de funcție/salariul de funcție realizat în acea perioadă și aplicarea procentului obținut la baza de calcul prevăzută de legislaţia aplicabilă la data de 1 ianuarie 2016. Art. 16 – (1) În vederea actualizării cuantumului soldei/salariului de merit se utilizează procentul de catre a beneficiat în cele 6 luni consecutive. (2) Pe baza procentului prevăzut la alin. (1) se stabileşte cuantumul actualizat al acestui drept, prin raportare la cuantumul soldei/salariului de funcţie actualizat, care constituie baza de calcul a cuantumului acestui drept conform legislaţiei aplicabile la data de 1 ianuarie 2016. Art. 17 – (1) În vederea actualizării cuantumului indemnizaţiei de dispozitiv/sporului pentru misiune permanentă sau a altor elemente salariale similare se utilizează procentul de care a beneficiat în cele 6 luni consecutive. (2) Pe baza procentului prevăzut la alin. (1) se stabileşte cuantumul actualizat al acestui drept prin raportare la baza de calcul actualizată în funcţie de care se determină acest drept, conform legislaţiei aplicabile la data de 1 ianuarie 2016.

51 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iata ce cred eu: Urmare acestor salate de boeuf si orientale, legislative, vor iesi niste pensii care in curand vor ghiftui tribunalele! Vor fi procese, dar astea sunt mizilicuri pe langa bataile de cap prin Casele Sectoriale de pensii care ii vor pune pe fuga pana si pe cei pusi sa le recalculeze! S-au obisnuit cu niste normative pe L223, apoi a venit OuG 57 sa violeze si sa siluiasca in gaoaza L223, dupa scandalurile trupetilor pesionari iar vor interveni modificari, Casele vor recalcula precis in mod diferit si ne vom trezi ca nu vor fi concordante intre Case si calcule, ajungandu-se ori sa plateasca din buzunar pensonarii returnand dupa un timp niste bani din calcule proaste, ori sumele se vor imputa contabililor. Si contabilii stiind de aceasta torboseala vor fugi rupand pamantul de nu vor mai fi cine sa le calculeze! Treaba de şulfe politice fara minte si cap!

Huhu Rezea spunea...

@Gheorghe Polcovnicu
Nu pot publica aici articole intregi din pagina de Facebook a lui Ursulescu de pe care dta dai copy - paste.
Nu ai acordul autorului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Ce ati postat pe coperta presupune ca i-ar şunta pe mai bine de 50% dintre pensionari! Ei stiu de asta, o fac pe prostii sau pur si simplu nu au realizat aceasta sincopa care retrogradeaza calculul cu multe procente? Ori chiar sunt prosti, ori au genii acolo sa ne razuiasca diplomatic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ANGAJAREA PROPRIEI RASPUNDERI PENTRU PERSOANELE NUMITE IN TOT PROCESUL DE ACTUALIZARE-RECALCULARE, INCLUSI8V IN REDACTAREA ORDONANTEI 57 MODIFICATE IN URMA PROTESTELOR NOASTRE, AR CRESTE RESPONSABILITATEA DECIDENTILOR SA NU IASA CU CONFLICTE MAJORE IN INSTANTELE DE JUDECATA, DAR MAI ALES CU PROTESTE IN STRADA! ANGAJAREA PROPRIEI RASPUNDERI AR CLARIFICA SI CALCULELE CARE DISCRIMINEAZA PENSIONARII MAI CARSTNICI DE CEI MAI TINERI. E CLAR CA ACEA CATEGORIE DEFAVORIZATA SI DISCRIMINATA VA SCOATE SCANTEI LA TRIBUNAL, SAU IN FATA CASEI SECTORIALE DE PENSII, SEDIUL NATO SAU AMBASADA SUA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ HUHUREZ, In consecinta, daca Art. 115-117 din OuG 57, care incalca Art.109 din L223, trebuiesc excluse, primand Legea organica!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Daca acele articole vor ramane asa, ceea ce nu cred, Casale Sectoriale sunt obligate sa recalculeze pensiile potrivit acestui Ordin, dar el va avea soarte celebrei HG 735/2010 de aplicare a L 119/2010.
Va cadea la prima sesizare a instantei de contencios administrativ, asa cum HG 735/2010 a cazut la C. Apel Cluj.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Korekt!

Iulian Mareș spunea...

Sper, totusi, ca CCR sa dea hotararea de neconstitutionalitate, pana la transformarea in lege a OUG57/2015!
Cu referiri clare si stricte.....%, cuantum...etc!

Unknown spunea...

ordinul comun nu mai este in dezbatere m a expirat oe 5 febr, ,dar nu stim daca e semnat , probabil sr asteapta ce se intamola azi si maine in comisii? e o aiureala , niste incompetenti au redactat legi si ordonante , sa vedem azi ce zice comisia de aparare si maine la comisia de buget , daca nu vor avea grija , ii paste iesiri in strada tocmai acum cand ungurii sant cu ochii pe noi . ....

Unknown spunea...

COMISIA DE APARARE azi nu incep lucrarile de la ora 13 , ci de la 14si 30 pana la 16 , asa ca vedem ce vor hotara in urma atator pelegrinarinprin tara a celor haite m sa auzim de bine

Iulian Mareș spunea...

Eufrosina,
Eu zic ca nu sunt incompetenti cei care au redactat legi si oug, ba din potriva, au stiinta smecheriilor, pentru a-si prezerva propriile interese!
Asta-i curata stiinta, chiar daca-i imorala!

Unknown spunea...

da da ,asa e DLE IULIAN, din cauza lor sant acum persoane , rezervisti care au depus cerere de pensionare , vor astepta mult si bine ,decizia , fiindca dosarul nu este trimis la casa sectoriala fiindca nu au norme de aplicare, astea nu sant facute din cauza acestei nenorocite de ordonanta cu art 40 , sa ii ia dracu si sa osi puna boboane pe coliva din taierile alea pe care le-au gandit , asta e ..asteptam azi , maine si nu mai stim pana cand ....

Unknown spunea...

dle H din informatiile de la MAI ,acel ordin comun a fost in dezbatere pana azi , stiti cumva daca a fost semnat de toate partile implicate?

Unknown spunea...

asi dori sa stiu cine scrie aci in numele meu ? risca

Huhu Rezea spunea...

@Diem
Articolul 40 al OUG 57 chiar este in vigoare si produce efecte juridice incepând cu luna ianuarie a.c.

Unknown spunea...

astazi am intrebay eu la casa sect a MAI si a spus ca nu lucreaza nici o cerere de pensionare pana nu apar normele de aplicare

Unknown spunea...

tot de la MAI ,au mai spus ca mai dureaza , am intrebat ca ce dureaza , au zis ca dureaqza mult , asa ca vedeti ca nici aceia nu mai stiu ce sa spuna, poate azi si maine se termina balamuculu , sa faca ce or fa ce si sa nelase dracului asa cum o fii . o veni si alta guvernare si daca o sa mai fim pe atunci ,vom vedea

micutzul spunea...

Ba nu Eufrosino....sa nu ne lase asa cum o fi si gata....Sa admita ca L223 este o lege a Parlamentului Romaniei si promulgata ,, pas cu pas,, de presedinte....Toata lumea sa priceapa ca parlamentul este LEGISLATIVUL iar vai mama lui de guvern este EXECUTIVUL...interesat acum sa ia de la fraieri si sa isi aseze in posturile cheie meseriasii lor pentru preluarea puterii totale...A se vedea serviciile, justitia, reprezentantii in teritoriu, avocatul poporului, procurorul general...etc poate si Viitorul lui Hagi...ca e langa portul Constanta...
Si in afara de asta cereti cu totii DEMISIA FACTORILOR RESPONSABILI, DIN MINISTERELE VIZATE, pentru haosul creat atat in structurile active cat si in randul rezervistilor.
DEMISIA.

iceparu spunea...

Inainte de 90 cine se pensiona astepta 90,120 de zile pana i se aproba dosarul practic traind fiecare cu ce putea.Se pare ca noi traim aceleasi evenimente.Suntem tratati drept prostii .

Unknown spunea...

este strigator la cer , pensiile parlamentarilor sant aprobate ff repede ,luni deja aproba normele de alplicare , cum este posibil ca normele de aplicare la o lege a militarilor sa dureze cateva luni ,iar la parlament asa de repede . asa ca nu mai inteleg ce se intampla ,sa le fie rusine alora de distru armata .

Unknown spunea...

dle ICEPARU ,sau cum v-o chema , nu este adevarat decizia de pensie la min de interne a foswt gata exact la o luna , dar dece spineti asa , daca e lege nu e tocmeala , exista un termen si in lrgea 223 , pai e lege sau ce e , inseamna ca si noi putem sa nu respectam legile decat cand vrem noi

NRS spunea...

Daca nu vreti sa stati la mana comisariatelor faceti uz de prevederile ordonanatei 27/2002 si adresati-va direct unitatilor de unde vreti sa obtineti documentele necesare recalcularii. Important este sa stiti ce vreti si de unde.

NRS spunea...

Eufrosina pui intrebarea asta cu semnarea ordinului de ceva timp. Si tot de ceva timp am spus ca ordinul este deja semnat. Se ateapta doar sa se vada ce se intampla in Parlament. Daca se va intampla ceva. Daca nu, in urmatoarea secunda va fi distribuit spre a fi pus in aplicare.

CEZAR spunea...

Eufrosina...eu cred ca Mares-alul !! Doar el poate intege ce ..spui !!

Iulian Mareș spunea...

Micutzul
Executivul face legi, legislativul anchete si magistratii incalca democratia pein DNA si judecatori, asistati in campul tactic de SRI!
Ministri si membri ai parlamentului! .....nu este conflict de interese?
La noi ca dracu!

Huhu Rezea spunea...

@Diem
Casele nu aplica ordonanta in privinta celor care se pensioneaza pentru ca nu au fost publicate in MO HG de functionare a Caselor Sectoriale si Ordinul cu procedura de intocmire a dosarelor de pensie.
Nu discutia din Parlament le incurca.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Ce ai? Iar?
Cineva posteaza cu numele ei!....trebuia sa comentezi tu?

Unknown spunea...

De cat sa ne plangem atata mai bine iesim in strada pe 6 martie in numar cat mai mare sa le aratam ca suntem o forta.Si eu sunt in aceea situatie, astept normele. Pana acum o luna nu puteam sa ies in strada dar acum voi iesi pentru toti anii acestia in care a trebuit sa stau sa inghit si sa strig, in casa, la telefon, oriunde numai acolo unde trebuia, nu.

Unknown spunea...

nu inteleg , in acea ordonanta este prevazut si procedura de intocmire a dosarelor de pensie , , atunci ce mai asteapta >>?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Carpe Diem, mie mi s-a procesat fisa cu locurile de munca, si m-a informat CMJ in data de 09 febr, unde presupun ca este inclusa si complectata inclusiv si fisa cu statele soldeleor primite, intrucat, mai zic ei, ,,Va informez ca dupa aparitia metodologiei de aplicare a L223, CMJ va actiona conf. responsabilitatilor, termenilor si procedurilor aprobate prin ordinul ministrului apararii nationale. Poate ca, din informatia mea, se poate trage concluzia ca la acte se poate lucra linistit, in paralel cu dezbaterile si contestatiile pe Lege si Ordonanta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares, postarea ta poate fi comparata cu ce se intampla acum in politic: Dragnea, si pe buna dreptate, nu admite ca alegerile sa fie executate prin 2 tururi de scrutin, in an electoral nefiind permis. Asa se crede. Dar, Alina Burghiu ne contrazice pe toti in fatza ca va reusi sa impuna ce vrea ea si o va face, si inca foarte legal cu CCR, pentru ca aceasta institutie este complet aservita politicului de dreapta de ani si ani de zile! Daca seful institutiei, cu pensie de handicapat orb, pe bune, decide dupa telefonul prezidential sa darame Palatul Parlamentului cu buldozerul asa va fi! Nu el a decis ca Basescu sa fie mentinut dupa Referendum, dat fiind ca 70% l-au dat jos, cat si alte gafe monumentale? Asa ca si plangerile noastre la CCR pot suferi aceleas regim negativ, din ordin telefonic prezidential! Conflictul de interese exusta si e pe mana lor, cu decizie cu tot!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Col. Dogaru le-am reamintit politicienilor azi, pe Romania TV, ca alaturi de militari, pe 06 Martie vor veni si vaporenii care, dupa 46 de ani de munca, au pensii de 600-700 de lei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu mi-am incheiat de mult socotelile cu Atenele, datorita promovarii unor asa zise asistente de platou din randul prostituatelor de lux, lucru confirmat azi si de catre Romania TV si sunt pe rol si procese ce ele si oameni de afaceri ce s-au folosit de serviciile lor, si s-a ajuns sa le numeasca chiar VIP-uri, ceeace este de un grobianism si o imoralitate ce frizeaza prostul gust si ridicolul! Dar ce m-a uimit azi este faptul ca sosindu-le evacuarea din cladirile acelea, cu un ultimatum de 5 zile, au venit si niste indivizi civili care fotografiau totul in calea lor si chiar legitimau de-a randul orice persoana iesita in cale, si totul m-a dus cu gandul la Gestapo-ul fascist al anilor '30-'40! Si ma intreb: Cine ar fi indivizii astia care se trezeau ca actioneaza ca in vremurile de odinioara, fasciste, comuniste si bolsevice? Cat va mai dura sa intre si pe blogurile de aiurea, nu neaparat ale noastre, sa intimideze prin exercitii de forta emotionala?

Unknown spunea...

Domnilor poate facem un miting marit. Vad ca nenorocitii vor sa inchida Antena 3. Ce nu a reusit chioambe reusesc tehnocratii. Chiar ce trebuie sa se mai intample ca sa iesim in strada si sa-i dam pe reptilienii astia jos?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

M-am folosit iar de termenul COMPLECTAT, dar dintr-un alt motiv: Dexul, zeci de ani a acceptat doar termenul COMPLECTAT insa, de curand, Academia romana a emis formularea de COMPLET, COMPLETAT cu putin timp in urma. Ambii termeni pot fi folositi, dar de acceptat este doar completat! Asta pentru observatorii mei! Pensii complecte, sau complecte, dar sa fie dracului intregi si cu un spor conform legii, si nu cu fascistul ,,cuantumul avantajos'' pentru ca nici n-as mai folosi termenul cand CCR a decis definitiv ca un bun castigat, cuantumul pensiei, nu poate fi amputat!

emillian123 spunea...

1.....Cand va spuneam ca "acestia"(votantii legii si autorii "ordonantei"...=care -dupa parerea mea -sunt aceeasi)...ne cam trag pe sfoara...si ...de timp...!, unii dintre d-voastra aveati comentarii care "ii"... cam...laudau ...! 2. Vad- iarasi- ca unii dintre d-voastra - inca nu ati inteles ca Basescu,Dragnea,Ponta,Tariceanu, Blaga ,Gorghiu, Macovei,Pavelescu, Udrea,Neamtu,Antonescu ? s.a.m.d.... si -colac peste pupaza-Iohannis - impreuna cu "partidele" din spatele lor SUNT UNA SI ACEEASI FIGURA: F.S.N.,cu izvoare, RADACINI ADANCI si "apucaturi" in P.C.R....(va place sau nu-asta este...!..se joadca mereu aceeasi piesa... de 26 de ani...!) Asa ca -e foarte posibil- sa lasam orice speranta de mai bine...!

Unknown spunea...

@Eufrosina - bateti campii cu gratie... Am iesit la pensie pe Legea nr. 263/2010, iar decizia am primit-o dupa 7 luni de la trecerea in rezerva. Alt coleg s-a dus cu o atentie la CPS si a primit decizia dupa 2 luni, eu nu am vrut sa dau nimic (de ce sa dau pentru un drept al meu?), asa ca am asteptat (sponsorizat de sotie). Iar la corespondenta cu CPS durata de primire a unui raspuns scris, inclusiv la contestatie, a fost de minim 6 luni. Ce scrie legea este una, ce fac ei (si nu numai ei), este alta.
@Corneliu - Dogaru incearca sa atraga si alte categorii de nemultumiti pentru a da impresia ca protestul vine din partea societatii civile, a mai multor categorii socio-profesionale - si in 24 ianuarie pe langa rezervistii militari au fost reprezentanti de la revolutionari, CFR-isti sau cascadori. Or mai fi fost si altii, nu i-am retinut decat pe astia.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi am asculta-o pe mironositza de la finante, Doi Lei. M-am uitat bine le ea. Bine am mai masurat-o si am mai cantarit-o pe cuconetul asta! E un robot blond, nauc, si deviant! Are un fix cu veniturile romanilor. De taiere. De razuire. De ciuntire. De inghetare. De siluire si violare. De anulare si trimitere in gulagul sovietic a milioane de romani-scavi, in acceptiunea gandirii sale inguste si cenusii. Un tipar ca de cizma care a dat un sut unui creier asezat linistit pe masa de la Morga pentru disectie. Un fel de femeie sertar plin cu hartogarii peste care s-a asezat o bruma rece de toamna. Cred ca si creierii din cap ii are congelati. Cand a fost intrebata de perspectiva maririi pensiilor si salariilor, cu osbire cele mai mici, avea un rictus fascist si rece, un zambet acru de lamaie stoarsa si de de coaja si de samburi, a la Goering sau Goebles. M-a scarbit si am comutat telecomanda. N-am acceptat sa-i ascult deviatiile fascistoide pana la capat. Dupa aceea, am avut o scarba si o greata intreaga zi. As voma si nu pot! Cred ca in tot closetul as voma numai Doi Lei...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mor copiii de romani. Ciudat, dar mor. Nici nu se stie de ce. Nu se stie nici macar care ar fi cauza contaminarii si cu ce anume. Guvernul autist si incompetent, poreclit ,,tehnocrat,'' tace. Supect mai tac serpii astia veninosi de la sanul nostru, pe banii nostrii, pe munca noastra, din impozitele noastre dar la ordinul stapanilor masoni perciunati si sorosisti. Mai primesc si solde de tradare nationala. Grase solde, bani buni si grei doar ca sa puna in genunchi un popor, sa-i mutileze originile sanatoase, dacice, si sa-l deposedeze de identitatea nationala, omorandu-i pana si pe Eroii neamului! In alte state, ministrii guvernului, penru moartea suspecta a unor copii nevinovati, sunt impuscati in ceafa pe stadioane, asa cum de fapt merita. Nu demisii, nu critici, nu rotirea cadrelor prin alte numiri ale altor incompetenti criminali. Ei au venit pe moartea unor tineri. Dar ei nu pleaca pentru ca ne mor copiii din criminala lor incompetenta. Ei n-au raspunderi pentru ca stapanii pentru care slugaresc si dau limbi la clante dau ordin sa fie mentinuti in functii. Sa fie un guvern fascist? Sa fie un guvern bolsevic? Tot ce e posibil, dar ca e un guvern mason si sorosist o recunosc toate mijloacele mass mediei de pretutundeni si oameni grei, politici, si nu numai. Copiii ne mor iar ei se bat de musca. Pardon: Se ocupa de taieri de pensii si salarii cu fel de fel de manarii legislative. Asta pana cand strada revoltata va pune mana pe par si le va arata cararea spre Aeroport cu directia sa plece de unde au venit! Pana atunci, ne mor copiii. Ai oricui, dar toti sunt copiii nostrii. Sunt romani. Nici masoni, nici sorosisti, nici fascisti. Doar pui de daci.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cati dintre postatorii de aici ati privit cu atentie poza de sus a copertei de blog sa vedeti Carpatii in toata splendoarea lor in spatele Casei Scanteii (Casa Presei)? E un fenomen foarte rar care se produce in zilele foarte senine si in anumite ore ale zilei, fiind de fapt o reflexie gigantica de apropiere prin intermediul boltei ceresti. Creierele atat de glaciale, goale, si lipsite de continut informativ ale tehnocratilor, in ansamblul lor, au contribuit la acest fenomen straniu de sfarsit al Lumii, dupa Apocalipsa lui Ioan...Concluzie: Sfarsitul e aproape! Al lor...

Mario spunea...

Intrati va rog pe adresa de facebook ----https://www.facebook.com/mircovici.niculae?fref=ts---- si vedeti acolo amendamentele propuse la oug 57/2015--- eu nu le pot copia pentru ca sunt in format jpg , si vedeti daca ne avantajeaza.

micutzul spunea...

TREBUIE SA MOARA COPII IN SPITALE CA SA ITI DAI DEMISIA?
Portocalele din magazine au fost verificate dupa 8 OPT OPT OPT zile...
Cati copii trebuie sa mai moara ca sa va dati DEMISIA

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Ce mai asteptati, onorabile? Nu dam si noi navala sa vedem amendamentele, dar postate aici si acum? Va rugam, mai ales cei care nu prea puem intra nedescaltati la usa turcaletilor straini! Sa vada tot poporul, domunle, minunea!

uber spunea...

@Denim
Nu stiu daca tu apreciezi faptul ca Dogaru incearca sa atraga si alte categorii de nemultumiti pentru a da impresia ca protestul vine din partea "societatii civile". Mie imi provoaca scarba o astfel de abordare de politruc comunist, sa ne folosim de necazurile oamenilor petru a ne atinge scopurile noastre. Am mai scris si reiau, nu se pot rezolva problemele cu codoslacuri si minciuna, adevarul va iesi la iveala atunci cand te astepti mai putin. Mentalitatea nostra e aceasi ca acum 100 de ani, nu reusim sa ne trezim la realitatea zilelor noastre. Avea dreptate Brucan cu stupid people.

uber spunea...

Intreb din nou, poate cineva mai destept decat mine imi explica de ce nu se aplica masurile Art 89 din Legea 80 privind suspendarea cadrelor militare urmarite penal.
Poate intrebarea ajunge si la urechile lui Motoc, el ar fi primul care ar trebui sa stie raspunsul la intrebare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

SOCANT: La Constanta a fost arestat un patron care vindea carne veche, tineti-va bine, AMBALATA DE ACUM 40 DE ANI, DIN ANII 1980! E REAL! Doamne, in ce tzara traim, oameni buni? Cititi si va cruciti pe Romania TV! CE SCANDAL TEHNORETARADAT SE VA PORNI!!!

tigri2 spunea...

Alaturi de litera"i" puteau sa abroge si litera"e" cu toate ca orele profilor nu se aseamana cu orele de zbor,de fapt aceiasi Marie ,cu alta palarie.Pe 6 martie cerem ABROGAREA ART40(4,5,6)DIN oug 57

Anonim spunea...

Unde sa le verifice ca singurul institut de chimie alimentara a fost preluat de Voiculescu si apoi inchis de DNA iar directorul institutului inchis.

Unknown spunea...

@byBzdWdp - nu ai citit corect cele scrise de mine. Am scris ca a incercat sa combine nemultumirea militarilor cu nemultumirile altor categorii socioprofesionale. De altfel, dupa cum m-am asteptat, in discutiile la articolele aparute in presa de a doua zi au curs tone de laturi la adresa APV-istilor. Nu am vazut, dar mi-a spus cineva ca o reporterita a abordat un participant si l-a intrebat ce vrea, dupa care i-a pus l-a rugat cu insistenta sa spuna cat are pensia si sa arate talonul, punandu-l intr-o situatie ridicola pe respectivul si, implicit, adunarea respectiva. Treburi d'astea le-am invatat si eu la un curs de comunicare, cu practica la studioul TV din M100, cand ni s-au explicat metode de manipulare/deturnare practicate de televiziuni. Nu-mi place deloc Dogaru, nu am fost acolo pentru el, am fost pentru mine. Dar daca eu tac, tu taci, noi tacem, si ne ciondanim pe forumuri sau bloguri, cine sa ne apere interesele? Pana si ciobanii au venit calare pe gardul Parlamentului si au obtinut ce au vrut. Iar noi, ca militari in rezerva, sa contam ca gandesc politicienii pentru noi? Nu, n-am scandat in piata, n-am fluierat, n-am strigat "Jos!", dar macar am fost acolo.

Iulian Mareș spunea...

Bzd,
Eu stiu bine la ce te referi si tu stii bine pdv al meu, referitor la excesele posibile, cand devii incomod!
Informatia din site trebuie verificata printr-o solicitare la DN!A/Parchetul general......apoi cu raspunsul dat in fata lui Motoc!

Tutea...."si cand ma gandesc ca am facut, ca prostul, 16 ani de puscarie pt un popor de idioti".....

Brancusi....."cand am plecat v-am lasat saraci si prosti, iar acum cand am venit, va gasesc si mai saraci si mai prosti!"

uber spunea...

@Mares
Iuliane sincer nu inteleg ce nu ti-e limpede din Art 89, scrie clar, esti cercetat penal esti suspendat. Despre ce excese vorbesti si cand devii incomod? Eu stiam ca in armata se executa activitati specifice nu se duc lupte de palat. Cei in cauza sunt cercetati pentru fapte penale de drept comun nu pentru declaratii politice, neexecutare de ordin, lovirea superiorului, crime de razboi, etc.
Am sa-ti dau o problema spre rezolvare sa vedem daca ai solutia. Multi dintre cei urmariti penal au avansat in functii, grade in perioada urmariri. Daca se va dovedi ca sunt vinovati si vor fi condamnati ce se intampla cu gradele si functiile castigate in perioada urmarii penale. Le vor fi luate inapoi, vor fi degradati, va raspunde cineva despre aceste lucruri?
Armata trebuie curatata si restructurata ca in tarile la care noi facem referire cand ne cerem drepturile.
Apropos, Tutea a facut puscarie pentru idealuri nu pentru furtisaguri.
Aia cu Brancusi ni se potriveste, e de actualitate.