Un produs Blogger.

marți, februarie 09, 2016

Comisia de aparare din Senat da luni, 15 02 2016, avizul pe OUG nr.57/2015

197 comments

Comisia de aparare si-a amânat decizia pe 15 02 2016
Comisia de buget- finante discuta Raportul de adoptare a  Ordonantei pe 16 02 2016. Vezi Aici
Program Ordine de zi din 09 02 2016
Descriere
De La-13,00
Pana La
Sala de şedinţe - Corp B3, parter, camera nr. 9

Componenta Comisiei de aparare
 din Senat Aici

Avizul Comisiei va aparea in caseta  L665  a Senatului.
La  fel, tot aici, va aparea publicat si Raportul Comisiei de finante, buget.
Pentru a verifica, dati click pe textul colorat L665/2015 din caseta de mai jos


L665/2015 Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a
Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea
 personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea
 unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare

- Aviz - 
- Senatul – prima Cameră sesizată
Aviz9.2.2016

197 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-o gaseasca toti dracii de Ordonanta nenorocita care a aruncat in aer toata linistea militarilor! Nu i-ar duce mintea la ceva reparatoriu, la ceva constructiv si avantajos sa avem un trai linistit si decent, ei actioneaza doar spre distrugere si nenorociri sa ne faca vietile de pensionari cat mai amarate si iacre! De cativa ani, suntem supusi in permanenta numai la stres pe motive de modificari, razuiri si alte idiotenii ale unor idioti, numai ca sa ne manance ficatii din noi! N-au, domnule, liniste pana ce nu racaie ei ceva sa aiba activitate si sa nu se bata de musca prin birouri sau cap in cap precum oligofrenii, trebuie ca ei in permanenta sa modifice ceva, sa strice, sa produca spaime si nelinste in randurile pensionarilor si sa le strice tihna dupa care au tanjit o viata sa aiba liniste la batraneti! Nu va e rusine, satrapilor de pensii si solde, sa va tot bagati labele alea murdare in drepturile noastre pentru interesele voastre obscure si meschine?! Poate astazi Dumnezeu este treaz si prezent la Senat sa le dea o lectie dura acestor criminali sadici de drepturi constitutionale!

Unknown spunea...

domnule h , ce credeti , da aviz de respingere , amendament , sau ce?

Anonim spunea...

Ia sa vedem ce aviz dau.Surprize surprize ..

maiag spunea...

stie cineva daca a fost modificata sau forma sub care se cere avizul?cei care au participat la dezbatere ar putea sa ne spuna ceva.

Anonim spunea...

Daca produc macar cateva mii de infarcturi la pensionarii militari (in plus fata de cele obisnuite).guvernantii lui Soros tot sunt multumiti ca raman bani.Bani care ajung apoi prin licitatii trucate la perciunati si slugile lor politicienii verosi din sparlament.

Unknown spunea...

Una peste alta, tot Camera Deputatilor va lua decizia. Deci o sa mai avem .... dezbateri. La subiect, nu stiu ce aviz va da comisia. Unul defavorabil noua, unul favorabil si realist sau unul populist. Speram sa fie bun, sa demonstreze ca unii dintre noi au.... avut realizari in munca de convingere.

Iulian Mareș spunea...

Forma/avizul Senatului este consultativ!
Concentrati-va pe Camera si Comisiile de la deputati!

tigri2 spunea...

***maiag ,sparlamnehotii au fost "sfatuiti" sa nu cumva sa mai dea declaratii sau sa se pronunte in mass media asupra OUG 57,asa ca ne chinuim degeaba.'Shteptem,stergem p.zdu,f...m iara,aceasta-i deviza.

wassy_g spunea...

ADRIAN BONTAS
Daca noi dam cu bata in balta in ceeace priveste OG 57 atunci lumineaza-ne cu bunaciunile acestei ordonante si spune-ne ca 65% este mai mare decat 80% si 80%este mai mare decat 100%.Sa ne faci o demonstratie in acest sens si atunci te credem pe cuvant.

Unknown spunea...

Buna ziua!
Am o intrebare, va rog!

Daca un cadru militar trebuie sa se pensioneze acum, in aceasta luna, dupa care lege/cum ii va fi calculata pensia (de boala, in acest caz particular) daca abia azi Ordonanta 57/2015 se afla in Senat pentru a primi (sau a nu primi) avizul Comisiei pentru Aparare?!!

Va multumesc anticipat pentru amabilitate.

wassy_g spunea...

HUHUREZ
Pe data de 12.02 2016,ora 14,vor fi prezenti in garnizoana Ploiesti reprezentantii,S.M.G (gl.Cernat),C.P.S.si care or mai veni.Ii asteptam cu drag.

Huhu Rezea spunea...

@Carmen R
Dispozitiile ordonantei se aplica tuturor celor care isi deschid drepturile de pensionare, incepând cu 01 01 pâna la intrarea in vigoare a legii de adoptare a OUG 57, chiar si in situatia in care art. 40 ar fi abrogat in intregime.
Numai ca se trage de timp cu publicarea hotarârilor de guvern si a Ordinelor de aplicare a L 223 modificata.
In cazul in care se va calcula vreo pensie noua cu procentele din Ordonanta si acestea vor fi modificate prin legea de adoptare, pensia se va recalcula dupa publicarea legii de adoptare in MO.

NRS spunea...

Asa cum spuneam de joia trecuta procedura de semnare a ordinului comun incepuse. Un domn imi cerea sa-mi verific sursele. Le-am verificat si se pare ca doar MAI nu il semnase la acel moment. Oricum, de la prima semnatura, era evident ca se cazuse de acord asupra textului. Cat despre cele doua hatarari ale Guvernului sau despre eventualele modificari ale art.40 este foarte simplu. Semnatarii ordinului comun au cunostinta de ce urmeaza sa prevada hotararile, deci nu a fost o problema din acest punct de vedere sa contureze textul final, iar in ce priveste eventualele modificari ale art. 40( sa dea Domnul, dar personal ma indoiesc) se vor face modificari sau adaugiri in consecinta. Daca nu vor fi modificari atunci... "Bun de tipar!"..., iar noi vom fi simpli spectatori ai unei piese cu decesul personajului pozitiv inainte de lasarea cortinei, in timp ce tragatorii de sfori si marionetele lor vor da raportul ca au indeplinit misiunea.

Huhu Rezea spunea...

NRS
Formularile din ordinul comun sunt atât de neutre incât pot fi aplicabile in orice situatie, inclusiv pentru abrogarea/modificarea art.40.
Face referiri la articolele 28, 29, 30 si 108, nu la continutul lor. Continutul poate fi oricare...

Anonim spunea...

De cand VA SPUN ca nu se v-a modifica macar o virgula din OUG 57 .Vor trimite si mai multi manipulatori profesionisti ( fara morala) in garnizoane sa mai prosteasca din vulgul militar dar nu vor schimba o virgula .Acel articul 40 e impus de cineva cu sortulet mult mai puternic decat guvernul de marionete cu limba de lemn trase de sfori galbene . Adica e peste guvernul Ciolanis -Soros.Iar papusarul cu perciuni lungi nu se joaca .Odata ce a decis ceva asa ramane.Nu degeaba au fost crimele de colectiv (ca sa scape de niste slugi mai libertine) ca sa apara guvernul ''mau '' Prietenii stiu de ce si citesc printre randuri.

Iulian Mareș spunea...

Adrian Bontas
Tu esti sc al unei UM/SMFA si nu ai treaba tu cu OUG57!
Pt dumneata am 2 intrebari:
-la ora 11.00 nu trebuia sa iei o pastila rosie si una albastra?
-in cazul in care cainele moare de batran si prostul de grija altuia, nu cred ca te consideri caine!

Unknown spunea...

pe ordinea de zi a comisiei de aparare ,acest nenorocit de hg 57 L 665 este lasat ultimul ,se plictisesc si te pomenesti ca nici azi nu da aviz

emanuel spunea...

- OUG 57 nu se modifica - mi-am dat seama cum pun problema cei din SMG . Astazi la Timisoara au venit cu lectia invatata si scenariul pus la punct - totul s-a desfasurat intr-o sala mica plina pana la refuz , inclusiv pe holuri ...pe motiv ca au fost instiintati ca vor participa doar 57 pensionari... si au inceput galgara despre lege ... I-am interrupt si I-am intrebat ,, daca ne cred prosti " bla , bla ....au sarit oamenii bine instruiti - membri de partid a lui Oprea ( numai fosile imbatranite... de toate gradele , dar multi ) , care venisera in grup - montati sa-i sustina pe cei de la SMG . care ... au latrat in bine cunoscuta propaganda ca vom avea numai de castigat pe OUG 57 si... singurul amendament care chipurile vor reusi sa-l faca ...este faptul de a se aplica grupele de la 01.01.2016 la toata lumea ...nu din luna urmatoare depunerii cererii. Asa ca ... in general pensionarii sunt linistiti , bucurosi ...nu comenteaza , doar aplauda ce li se ofera , fiind in stare sa te sugrume daca nu esti lingau ca si ei . Nu ai ce sa le faci la PROSTI ... ii lasi asa cum sunt . Oltenii au fost mai uniti si cunosteau ce prevede OUG 57 - la Timisoara c-am 3-4 stiam despre ce se vorbeste ...restul pana la vre-o 150 - 200 umplutura retardo-fosilata !!!

CEZAR spunea...

La Timisoara ..s-a ,,rezolvat ""...!!
Avem cupon kaky...cu onoare si demnitate !
Pentru bani cica sa pupam ..,,contributeala "...!!!
PS. Este posibil Ca T-2 si Mares..alul ..sa primeasca cupon azuriu ...inca se mai dezbate problema ...!!!

NRS spunea...

Huhurez, de acord cu tine. Asta am incercat sa ii transmit si domnului, nu ii mai retin acronimul, care incerca sa imi spuna ca semnarea ordinului era legata de cele doua hotarari si de eventuale modificari ale OUG cu privire la pensiile militare. Asa ar fi fost intr-o normalitate, ordinea cronologica. Dar la noi..., unde totul este posibil, nu trebuie sa ne mire nimic, nici chiar cand se naste copilul inaintea mamei.

NRS spunea...

Acum am inchis telefonul dupa ce am vorbit cu un domn parlamentar, aflat la al treilea mandat. Avand in vedere ca ne cunoastem de ceva timp nu am sa-i dau numele. Ma credeti, sau nu, va spun ca habar nu avea ce modificari au fost aduse Legii 223 prin OUG 57. Nu mi-a venit sa cred cand m-a intrebat cine a emis OUG!? Vechiul guvern sau actualul? Cam asta este interesul parlamentarilor pentru problemele noastre. L-am rugat totusi sa se intereseze ce s-a stabilit in comisia de aparare. A promis ca maine imi va da un raspuns. Un altul care face parte chiar din comisie nu a raspuns. Am sa mai incerc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@@@Adrian Bontas, fiind coada de topor infiltrata sa ne prosteasca in fata ca 65% este mai mare decat 80%, si ca 85% este mai mare ca 100%, continua sa-si faca jocul! El mai are pana la pensie cat calul lui Deceballus per Scorillo, dar e pus de moliile si impaiatii in putrefactie, care-l trimit pe aici la inaintare pentru o naveta de poşoarcă de bere! Vino, mai, setosule, ca-mi mai ramane din saracana aia a mea de pensie sa-ti iau si tie o naveta de bere la promotie, nu-s defel zgarciog, asa ca tine, si lasa dracului mumiile alea sa putrezeasca in pace in drumul catre cimitir! Pana atunci, mai da si tu zapada de la portile cimitirului ca vin aia cu pomeni pe-acolo si te-nvarti de fro doua garleje de ţâghir din butuc de o mie şanţ, sau şpârlă din cartoafe, başca ceva coliva cu bomboane si alte alea...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa va aduc la cunostinta o informatie: Prim ministrul, Ciolos, a dat ordin ca toti sefii, directorii, comandantii dar si simplii executanti care lucreaza la stat si fac politica activa, sa-si dea demisiile de urgenta! Asa ca eu le transmit celor de la MApN ca sa-si dea demisiile pana saptamana viitoare, AVAND IN VEDERE CA DIN 1989 NUMAI POLITICA FAC, SI SUNT MAI PUTIN IN SLUJBA, AVANTAJUL SAU FOLOSUL MILITARILOR ACTIVI SAU REZERVISTI! DACA REFUZA SAU UITA S-O FACA, II ADUC EU AMINTE PRIM MINISTRULUI S-O FACA CU DEMITERI FORTATE! BAZA: FORMULAREA SI EMITEREA POLITICA A OUG-57 CARE ESTE O ACTIUNE PUR POLITICA SI CRASA!

iceparu spunea...

A trecut in nefiinta,la varsta de 75 ani, ,un mare om de caracter.Colonel(R) de artilerie si rachete,Dobrescu Teodor, ,fost Sef grupa de control al Sefului SMG in perioada 1992-1996.Sa-i fie tarana usoara.

Unknown spunea...

D-le H daca stiti componenta Comisiei de aparare din Senat, va rog sa o faceti publica sa o vedem si noi

Unknown spunea...

PS> Va rog sa scrieti in dreptul lor si partidul din care face parte fiecare

iceparu spunea...

Adrian Bontas @ia lumineaza-ne tu mai tata de bunaciunea ordonantei.Fiindca tot sustii tu sus si tare ca-i extraordinara gireaza cu ceva material ,aici ,in imparatia lui Huhurez.Te prinzi?Ce zici?Vreau sa iau locul lui Ciomos.

tehnocrat spunea...

Comisia va fi prezenta in Cluj-N maine 10.02.2016 ora 9.00 la Cercul Militar.

tigri2 spunea...

Prima parte
"Dragă civilule, noi nu putem fi la fel! Nu ai de ce să fii invidios. Nu ai putut mai mult" SCRISOAREA UNUI OFIŢER ÎN REZERVĂ PRIVIND PENSIILE MILITARE
Ştire online publicată Marţi, 09 Februarie 2016
de Cosmin ZAPOROJAN

În urma discuţiilor privind pensiile militare, s-a isacat, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, o adevărată polemică între "civili" şi "cadrele militare", primii reproşându-le celor din urmă că au pensii şi drepturi mult prea mari în comparaţie cu activitatea prestată. Astfel, articolele pe această temă au trezit un interes enorm din ambele părţi, nelipsind nici acuzaţiile şi reproşurile.
În acest sens, în mediul virtual circulă o scrisoare a unui cadru militar către civili, un text scris cu o superioritate şi aroganţă ce transpiră prin fiecare cuvânt.

Dragă Civilule,

Ştiu că ai fi vrut să fii ca mine şi, pentru că nu ai putut, acum, la pensie, vrei să fiu eu ca tine. Însă, nu se poate, pentru că noi am fost şi suntem diferiţi, aşa cum doi fraţi sunt diferiţi, chiar dacă au fost făcuţi de aceiaşi mamă şi din acelaşi tată şi chiar dacă se iubesc unul pe altul, ca fraţii.

Când am ales să mă înscriu la liceul militar, ştiam că voi avea parte atât de casă şi masă gratuite, cât şi de şcoală de cea mai bună calitate posibilă. La fel, ştiai şi tu acelaşi lucru. Faptul că nu ai venit să fii coleg cu mine de bancă înseamnă fie că nu ai vrut, în sensul că nu ţi-au trebuit nici gratuităţile şi nici învăţătura oferite de Armată, fie că nu ai putut, în sensul că nu ai avut meritele necesare pentru admitere. În niciuna dintre aceste două situaţii, nu ai însă cum să te compari cu mine şi să zici că am fost egali vreun moment. Dacă tu ai ales să mergi la un liceu mai bun şi să te pregăteşti pentru o viaţă mai îndestulată decât îmi promitea mie milităria, cinste ţie! Dacă ai rămas mai modest decât mine, asta este! Nu ai de ce să fii invidios. Nu ai putut mai mult.

tigri2 spunea...

Partea a doua
Când am ales să merg la o şcoală militară, cum le zicea pe vremea aceea, ştiam că voi primi casă şi masă gratuite, dar şi o mică soldă, alături de instruirea necesară formării mele ca ofiţer. Mai ştiam că, pentru a avea studii superioare, va trebui să muncesc mai mult de cinci ani ca locotenent şi locotenent major, să cresc în ierarhia militară şi să îndeplinesc anumite condiţii profesionale care să mă califice pentru a studia în Academia Militară, cum îi zicea pe atunci instituţiei de învăţământ superior militar. Şi mai ştiam că prima mea soldă ca ofiţer va fi mai mare decât salariul mediu pe economie. La fel ştiai şi tu.
Dacă ai ales să nu fii coleg cu mine de pluton înşcoala militară, să facem împreună instrucţie de dimineaţa până seara iar, uneori, şi noaptea, şi să învăţăm meseria armelor la clasă, fie nu ai vrut, fie nu ai putut. Dacă ai ales să te pregăteşti în facultate sau într-o şcoală civilă care să îţi dea o meserie mai bună decât cea a armelor şi mai bine plătită, atunci cinste ţie! Dacă ai fi vrut să fii la fel de bine plătit ca mine dar nu ai îndeplinit condiţiile de pregătire, pentru că nu ai putut, atunci asta este! Nu ai de ce să fii invidios pe mine că eu am vrut şi am putut.

Când am ales să fiu ofiţer ştiam că nu voi putea fi şi soldat, în acelaşi timp. Am făcut şi eu instrucţia soldatului, la vremea mea, în şcoala militară, dar apoi am devenit comandant şi nu mai puteam fi, totodată, şi executant. La fel,ştiai şi tu că, dacă nu vei vrea sau nu vei putea să te faci ofiţer, va trebui să faci armata ca soldat, fiindcă aşa era pe vremea noastră. Deci, indiferent cât de grea sau de uşoară ţi-a fost armata pe care ai făcut-o ca soldat, indiferent dacă ai învăţat din serviciul militar ceva ce ţi-a fost de folos în viaţă sau doar a fost o etapă urâtă şi inutilă din existenţa ta, nu ai de ce să te compari cu mine, pentru că nu am fost egali. Eu eram comandantul iar tu subordonatul, pentru că aşa a fost şi este în armată. Iar tu ştiai asta dinainte de a ţi se întâmpla.

Când am jurat să îmi apăr Ţara chiar şi cu preţul vieţii, prin Ţară înţelegându-te şi pe tine, ştiam că bătea războiul la uşă, atât cel Rece, cât şi cel cald din Mediterană sau din Orientul Apropiat. La fel ştiai şi tu, dar nu ai venit lângă mine, să apărăm Ţara împreună, cu preţul vieţii. Ai rămas mai departe civil şi ai contat pe mine să mă ocup de treaba asta. Atunci parcă era bine că nu suntem egali. Şi, parcă, solda mea, ceva mai mare decât salariul mediu pe economie, nu era chiar atât de mare încât să plătească preţul vieţii tale. Pentru că, dacă era, ai fi venit lângă mine. Tot aşa, nu ai fi zis că am o soldă nesimţită atunci când am scos oameni de sub dărâmături, la cutremur, ori de sub ape, la inundaţii, cand zburam la 10.000 de metri in stratosfera, ziua si noaptea sau in largul Marii negre pe aprige furtuni, pe tanc sau pe afetul tunului ... De altfel, nu am auzit pe nimeni să zică despre militari că au solde nesimţite. Pentru că nimeni nu vrea să îi supere pe militari, atâta vreme cât este nevoie de ei în societate şi ceea ce fac ei nu este la îndemâna oricui, fie că nu vor, fie că nu pot alţii să facă ce fac ei, militarii.

Însă, dragă civilule, când eu, ofiţerul, nu îţi mai sunt de folos, când am ieşit „la pensie”, se schimbă treaba! De noi, ăştia, pensionarii, nu mai ai nevoie, nu-i aşa? Şi, parcă, ne plăteşti prea degeaba o pensie nesimţită. Şi, în plus, ţi se pare că trăim cam mult după ce am ieşit la pensie, la o vârstă mult prea fragedă. Dacă eşti cinstit cu tine însuţi şi dacă ţi-a mai rămas un pic de ruşine din aia ancestrală, din care este alcătuit mortarul construcţiei societăţii româneşti, atunci poate te opreşti o clipă şi asupra acestui adevăr, că noi doi nu am fost, nu suntem şi nu vom putea fi niciodată egali, nici ca membri ai societăţii, nici ca pensionari. Cu cele mai bune gânduri,
Ofiţerul român în rezervă sau în retragere

Unknown spunea...

Domnilor, ma gandeam ca decat sa ne exprimam nemultumirea in fata guvernantilor, senatorilor, deputatilor ministrilor MApN, MAI etc, mai bine am face un memoriu catre NATO, poate avem mai multa intelegere. Poate ei au tot interesul ca in randul militarilor romani sa fie liniste. Poate aia sunt mai luminati la minte si isi dau seama ce inseamna sa fie revolta in randurile unor astfel de structuri. Poate ei realizeaza mai bine ca suntem la granita cu niste state unde freamata milioane de oameni.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mocanu Rares Ionut: Buna idee! Bune palme peste obrajii grosi ai nesimtirii, indolentei si ignorantei celor cu tupeu si apucaturi de drujbari nerusinati!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule: Felicitari! No comment! Sa inteleaga cei ce trebuie sa inteleaga si sa ia bine aminte! Armata nu este un loc de binefacere, relaxare, odihna sau distractie. Este locul unde constient semnezi ca esti de acord cu moartea ta in orice clipa, dar pana sa ajungi la moarte, uneori parca ti-o doresti de la atatea pierderi, suferinte, greutati, privatiuni, dureri fizice si sufletesti..

Iulian Mareș spunea...

Tigri2
Bine gandit, bine scris. Sincere felicitari! Unele paragrafe lovesc si pe.......stim aman2 pe cine!

Mocanu Rares
De acord!
La NAC, secretarului NATO, SACCEUR, Cdt. Cdm. Napoli care raspunde de flancul sud-estic al aliantei!

Iulian Mareș spunea...

Iceparu
Nu va chinuiti cu Bontas! Se baga in seama ca musca in c..l calului!
El este salariat civil la o UM de comunicatii si informatica a SMFA!
Daca-l prind astia pt ce foloseste netul de la serviciu il trimit la borduri!
Eu cred ca are ceva psihic, sau psihiatric! Cum o fi mai corect?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Eu, de mult am ajuns la concluzia ca tehnocratii nu au o implicare de initiativa sau hotaratoare in OuG 57! Ea a fost initiata si dospita in laboratoarele MApN de catre ofiterii politici imediat pensionabili, moliile si impaiatii in putrefactie, avansati de Gh. Gh. Dej la apelul bocancilor de la gradul de soldati fruntasi in productie CAP la sublocotenenti, avansati in grade la fiescare semestru, cu Academia Frunze sau Lomonosov din Moscova intr-un an, ca Ilici Iliescu Lenin, carora le ajung ce au, dupa ce si-au pierdut potenta si pastilele de putut au devenit ca lucerna cruda pentru vite, tinuta pe pod pentru iarna (Mausoleu)!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares, daca nu-mi dadeam seama la timp ca Adrian Bontas are delir de personalitate (cum o fi trecut el testele psihologice?) de mult il aranjam somer cu doar un simplu telefon! El a avut si tupeul sa ma ameninte, dar sa ma si mistocareasca, de parca as fi ciocnit cu el valiza in gara Curtici! Sa consideram ca avem mascaricul blogului in persoana lui si sa-i dam bobarnace sa vomite de colo colo ca un bezmetic! Care stati pe langa el, sa va faceti o pomana si sa-i dati o dalta si-un ciocan sa-si mai ajusteze casul de la gura ca i-o tine mereu deschisa, de-si fac mustele larvar in ea!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu
Daca vrei sa afli adevarul, adreseaza-te gl. prof. dr. Iliescu, acum pe functie de ss (secretar de stat) la ministerul muncii!
Chiar, cine-l stie pe acest domn general? Unde a fost profesor? Eu chiar nu-l stiu si am o varsta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu: Col Dobrescu n-a fost cumva prin anii '80 la UM de rachete care era in interiorul UM 01267, Braila? Parca-mi suna cunoscut numele...Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca-n pace! Incet, incet si unul dupa altul ne-om duce trupa ce am fost candva tot leatul...

micutzul spunea...

Ehehe....cand v-am spus eu ca ii doare in bilogical anus de noi , au fost cativa care mi-au sarit la gat...Acum luati de aici...ministru civil, secretari de stat civili, generali numiti politic , directive politice, ....armata civila....Pana la urma ma doare in ....de toti astia ca eu imi fac bani din activitati legale....Jigniri si defaimari inghit de cand am trecut in rezerva....Un fost sef al ,, MStM,, spunea la doar cateva zile dupa ce am trecut in rezerva ca ,, din armata au plecat betivii si puturosii...,, . Sa ii fie tarana usoara ca eu l-am iertat...
Sindicatul e de domeniul trecutului. Eu ma duc sa ma inscriu in partid la PRM...
Si mai terminati cu activitatile intense pe net si treceti la treburi serioase , cu organizare serioasa si cu oameni capabili...Ca pe net nu poti castiga mare lucru, doar eventual o cadere de guvern sau in cel mai rau caz o presedintie in Romanistan...
Va doresc pensie lunga si sanatoasa in cuantum de cat merita fiecare....Pa...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, cu vre-o doua, trei bloguri mai jos, Adrian Bontas s-a laudat cu un nume de mare mahar cu epoleti care-i Comandantul sau, zicea el impaunandu-se ca un cocosel catolic langa o gaina ortodoxa, de parca el, ca civilesc-burlesc responsabil cu curatenia sectoarelor si salubritatea, si-ar bea cafeaua dimineata cu acest sef! Saracan de el cu duhul! Parca-i musca aia bazaitoare si idioata din nuvela ,,Musca'' de Edgar Allen Poe, care n-a avut astampar nici sub capacul sicriului!

tupak amaru spunea...

am citit si eu scrisoarea lui Cosmin ZAPOROJAN .
cred ca ar fi bine sa inteleaga unii ca suntem in anul 2016 , dupa cativa ani de propaganda infecta la adresa militarilor . de aceea politrucii din armata care nu au inteles nimic , ar fi bine sa se abtina .
inainte de a injura , cititi comentariile "civililor " , scrisoarea fiind publicata in ziarul " Cuget Liber " din Constanta .
nu mai bine erau baietii din Constanta mai radicali la intalnirea cu cei din conducerea MApN ?
in scrisoare apar cateva inexactitati , fructificate bine de "civili" ;
- scoala militara este asa ... o scoala oarecare , nu o institutie de invatamant superior ;
- militarii primeau masa si casa gratis , de aceea s-a dus el in liceul militar ;
( ceea ce este o mare prostie - am semnat un contract , valoarea unui an de liceu militar era de 45.000lei la nivelul anilor "80 ) . idem scoala militara .
eu nu "m-am dus la liceul militar " , am dat examen 22 / loc .
eu nu m-am dus la scoala de ofiteri , am dat examen si aici .
cine nu stie asta ar trebui sa se abtine , nu de alta - ne face mai mult rau .
la fel ca in 2011 , unele comunicate ale "militarilor de bine " nasc ura la adresa noastra din partea civililor .
intelegeti odata pentru totdeauna , ei sunt experti in manipulare , nu militarii , ei au postaci de serviciu , nu noi .
si nu in ultimul rand , orice discutie despre "marirea " pensiilor militare in contextul actual al societatii da tare prost .
ce ar fi sa ne axam noi pe problemele noastre si sa nu mai vanturam prostii prin presa .
acelasi lucru s-a intamplat si in 2011 , pe la televiziuni , cu efect devastator .
la 5 ani de la acele "evenimente " in capul civililor a ramas intiparit doar cuantumul pensiilor de 4000 lei , vanturate de SCMD pe la televizor . macar de ar fi fost reale .
intr-o tara in care se cumpara diplomele pe banda rulanta , a vorbi despre examene este o prostie . intelege cineva astazi cat am invata noi ? intelege cineva astazi ce este armata ? ati uitat ca nu mai exista stagiul militar?
chiar nu intelegem ca ne punem piedica singuri ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iuliane, G.ral Iliescu stiu ca e un om capabil si se discuta bine despre domnia sa prin media si in atmosfera si cercurile cazone. Mai multe nu stiu, insa uneori stiu ca se mai implica si politic, sau cel putin pe langa politic pentru interesul nostru general, daca nu ma insel. Cred ca ne-ar edifica Google cu o simpla cautare...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

NRS: Iti dau credit celor afirmate ca parlamentarii sunt paraleli cu OuG 57 si Art. 40! Si mie mi s-a intamplat sa intreb doua persoane, unul din Senat si celalalt din Camera Deputatilor, B.M. si V. V, care habar n-au de ce se intampla cu noi si ce referiri se face cu aceste zdrente si putregaiuri de documente ce le tot vantura gargaragii aia din Armata sa le aprobe, desi le-am scris pe bloguri la buna vedere si n-au probleme cu miopia sau glaucomul! Pe asta se si bazeaza ei, ca-i stiu ignoranti, neinformati si ca semneaza ca primarii orice li se pune sub bornău! Unul din ei m-a ascultat, in mare, sa-i explic despre ce este vorba, celalalt mi-a promis prieteneste ca sa astept de la el sa ma sune ca e tare ocupat(!) Daca ei vor castiga, Doamne fereste, este din cauza ca in Parlament au permanent ore sexuale: Ii f...te o lene, nene, de nici macar nu-si arunca ochii pe hartoagele alea, si de aia ne trezim cu legi ca ne razuiesc eroii si sunt bagati la criminali de razboi, si pana la urma o sa ne trezim cu cine stie ce lege sa ne botezam musulmani sau catolici, daca semneaza ca primarii tot ce le pica im mânuri, vericule!

calin spunea...

Dogaru: SCRISOARE DESCHISA PARLAMENTULUI ROMANIEI....foarte dur (se vrea)

tigri2 spunea...

Vad ca la presupuneri si analize la rece va pricepeti toti(vorba vine ,metehne de cand tineati sedinte interminabile fara cap si fara coada),de pe vremea cand umblati cu botezul / crucea prin unitati ca sa taiati frunza la caini.Dar ceva concret ,ceva palpabil nimic,ceva care sa ne ajute sa ne unim ,sa luptam impreuna pentru drepturile noastre,sa-i zgaltaim pe gusatii din fruntea tarii,stiti ceva de genul asta?
Stie cineva ce s-a discutat azi in senat,ce perspective avem in urma discutiilor?Ce fac serviciile secrete,nimeni nu este de partea noastra???
Eu zic sa lasam joaca de-a injuraturile si chestii de astea de doi lei cu leapsa intre mine si cezar sau cezar si altii.GAME OVER!

Anonim spunea...

Emanuel fosilele astea comuniste militari de opereta de pe vremea lui Dej (cu origine ''sanatoasa'') sunt masa lor de manevra. Pe purtatorii astia de pampersi nici macar nu e nevoie sa-i cumperi. Mumiile astea brejneviste sunt bucuroase ca sunt bagate de cineva in seama Ca asta sunt mumii militare fara creier si fara onoare .Rusine ar trebui sa le fie si politrucilor din MApN (cei care folosesc aceste mumii staliniste ca masa de manevra ).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigrisorule: Rugam un securist bonom si care ne urmareste amuzat pe blog, sa fie amabil cu noi si, sub protectia anonimatului, sa ne ,,fufle'' si noua la urechea bleaga ce s-a mancat, pardon, vorbit acolo la Comisia pentru Aparare de la Senat! Daca ne fuflii din liste facem si noi o cinste c-o cinzeaca din doua pe-o craca, pe bune din alea de prune, sau c-o bere, nene draga ca nu-i spaga!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigrisorule, referitor la mumiile lui Stalin: Sa traiasca si sa aiba zile lungi, ca doar nu traiesc de la noi, dar nici cat calul lui Berilă nu pot sa traiasca, dar ei nu se gandesc la astia tineri care vin din urma, sau sunt acum in primii ani de pensie, ca au de trait si ei la randu-le si au nevoier de bani ca de oxigen? Mai ales ca-i merita pentru tot ce-au facut in viata? Ei, generatia de pensionari mai tineri, n-au trantorit cu poza lui Stalin, Dej si Lenin in ceafa si cu statutul PCR in laba, din care sa citeze la orice ocazie trupetilor si cadrelor, privind de la peluza si cu labele in buzunare cum primea raportul Comandantul pe care avea dreptul sa-l controleze si sa-l mustruluiasca, chiar si in fata trupetilor, drept pentru care, dupa marea lor trantoreala stalinista au acum o pensie de poate exicita un cartier muncitoresc de femei somere si fomiste, numai aratandu-le din zbot cuponul! Acum s-au inhipt ca buboaiele intre buci prin minister sa-i deruteze pe imberbii de acolo cu aceasta nenorocita de ordonanta, care sa le fructifice si sporeasca niste privilegii, iar noua sa ne cada izmenele in vine din tremuratul capriorilor curului cand ne-om vedea cupoanele razuite la drepturi! Aleluia lor!

Iulian Mareș spunea...

Olescu a lansat o bomba!
OUG57 are valabilitate doar pana la 31.12.2016!
Ulterior datei, ce ramane?

Huhu Rezea spunea...

@Calin
Domnul Dogaru are niste idei atât de fixe incât nici domnul Rânciog nu a garantat, pe site-ul scmd de organizare, ca i le poate schimba , când l-am rugat sa-l convinga pe domnul Dogaru sa scoata din revendicarile Protestului din 24 ianuarie cererea de abrogare a art. 40 tot printr-o ordonta deurgenta. Si nu l-a convins.
Cine sa te ia in seama daca vede ca esti pe lânga lege?

Tot asa si acum. Continua sa ceara Parlamentului abrogarea in totalitate a art.40, facand uz de numele avocatului Iepure Viorel, desi acesta in cunoscutul document catre Avocatul Poporului spune ca unele modificari ale Legii 223 puteau fi aduse pe calea OUG.
Cât despre unele cereri de scoatere din lege a dreptului la pensie anticipata domnul Dogaru n-ar trebui sa-si faca probleme ca parlamentarii vor aproba asemenea amendamente.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Camarazi, ati observat ca Cimitir Dragnea nu ne ajuta cu absolut nimic? Cimitir Dragnea e ocupat, are multa treba si asuda. Astazi, dupa ce a elaborat si promovat de multa vreme legea ,,Antidefaimare,''i s-a adoptat aceasta cu o majoritate de voturi, cat sa fie semnata de presedinte si publicata in M.O.! Prin asta s-ar dori sa nu i se mai reproseze ca are relatii intime cu raposatii de prin cimitire pe care i-a invitat ani de zile la votare, sau ca nimeni sa nu-i mai ia partidul in barci! Si muncind si transpirand el toata ziua, printre altele alea, i-a tras si un sut in cur...sul zilei de muine Rowanei Cositor din inalta functie avuta ca a trei-a spita la roata partidului, aducand-o la rangul de rabota tavarascia de gios! Asa ca v-as ruga sa adoptati toti stilul pamfletar, daca vreti sa nu va treziti cu amenzi cat pensiile pe un an de la gargaragii pe care-i criticam pe aici pe motiv de...defaimare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares, glumesti sau e pe bune? Poate ca stie el ceva, doar pauza asta lunga i-a incarcat bateriile, iar ale noastre sunt pe avarie de cand cu Ordonanta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: Fixismele si inradacinarile sunt daunatoare cand se afla pe mana unui decident ad-hoc pentru masa mare de trupa care nu subscriu astor deviatii paguboase! Eu m-am lecuit de dogarisme de la un timp, pentru ca am auzit cu urechile mele aceste ineptii si tare ma tem sa nu fie aplicate! S-ar proroga si L 223/2015 din cauza dezlanarilor, neconcordantelor dintre articole si neaplicabilitatii aceseia! Adica un fel de adio pensii militare pentru inca multi, foarte multi ani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhurez: Cititi dizertatia pertinenta si interesanta de pe Elita 26500 a lui G. Olescu, din 9 Febr. 2016, orele 22.48 despre OuG57/2015 ca fiind fiscala si care s-a expirat la 31 Dec, fiind necesara eleborarea si promovarea alteia! Ce ziceti si de asta?

Anonim spunea...

Corneliu sti in ce tara a fost ( pur intamplator ) Dragnea zis cimitir zilele trecute? Pariu ca ghicesti. De acolo s-a intors cu legea ''antidefaimare''( cu amenzi uriase sau chiar puscarie pentru vulgul revoltat de abuzuri ) Vor cu orice pret sa puna botnita forumurilor si in special la '''face buci'' unde lumea se exprima liber .Si asta deranjeaza stapanii coloniei Romanistan.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Pai acest tip de ordonante au valabilitatd doar 1 an!

Huhu Rezea spunea...

Hei, mai baieti!
Pe voi va stiam baieti intregi la minte si bine informati, daca cititi si scrieti pe acest blog.
Potecarul are scuza ca e in covalescenta, dar nici el nu putea sa emita o asemenea prostie. Nu am timp sa citesc hectarele sale de dizertatii amatoristice dspre durata efectelor unei legi sau ale unei oug.
Pai, prin aceeasi ordonanta vi s-a indexat pensia cu 5%. Cum puteti sa credeti ca indexarea este valabila doar pâna la 31 12 2016?
Textul art. 40 din ordonanta deja este integrat in Legea 223 si urmeaza regimul de durata al acestei legi.

fernando spunea...

Dac nu stiti nimic despre generalul Iliescu intrebati pe cineva din promotia 1981 a Liceului Militar ~Dimitrie Cantemir~.Era secretar UTC pe liceu, asa a fost repartizat din Scoala Militara de la Sibiu (Balcescu). Cat despre activitatea lui acolo nu vreau sa vorbesc, cine stie cu ce process m-as putea trezi!

victor spunea...

RUSINE acelor rezervisti din Timisoara, care au girat complicitatea SMG cu politicul!!!...
Aceia trebuie identificati, dati in judecata, degradati si ramasi cu ajutorul social sau o indemnizatie nesemnificativa! Acestia sunt TRADATORII de neam si TARA! Acestia nu vor ca militarii, sa aiba o viata decenta si calitativ superioara! Acesti TAMPITI nu au invatat pana acum ca PRINCIPIUL STIINTELOR EXACTE da ora universului si niciodata 65 nu poate fi egal cu 80 si nici 85 nu poate fi egal cu 100! Asa au facut si ca activi! Trebuie sa-i identificam in fiecare garnizoana militara si sa-i actionam in judecata pentru complicitate la INALTA TRADARE! Misiunea oricarui militar in timp de pace, este de a apara democratia constitutionala! Ce fel de constitutie apara aceste scursuri ale sistemului militar?

Iulian Mareș spunea...

Huhurez
-aceasta oug, care priveste masuri fi pt sist bugetar, are viata pana la 31.12 ac!
-s-au cuprins acei 5% pt ca nu se stipulase nicaieri, ceea ce era ilegal
-masurile fi din oug 57 trebuiesc reluate printr-o noua oug in decembrie 2016
-si dupa? ...urmeaza 2017, 2018....etc...pana cand?
-scopul oug nu este legea pensiilor ci salarizarea bugetarilor!
-dpv al meu...art. 40/OUG 57 va cade in totalitate si in regim de urgenta se va elabora lege pt modificarea L223!
-si, in definitiv, acest guvern, slab profesional, nu este mandatat pt legi organice ci pt administrare 1 an si organizarea a 2 alegeri......deja au deranjat pt f multi, inclusiv pe cei care se doreau tata si mama lor, adica PNL!
-daca te gandesti la alocari fi....exista solutia...rectificarea, cel putin semestriala!
-legea 223 find a pensiilor militare, de stat si nu a sistemului public, nu va mai primi indexare, care si asa a fost cu cantec, fiind deflatie!

Iulian Mareș spunea...

Fernando
Este acelasi Iliescu, care a fost Director multi ani la SPP?......pai el facuse AM la specialitatea politica....cand eram eu in AISM isi dadea diferentele si lucrarea de diploma....subtirica rau, ca a facut show pt nota 8....si era director in functie!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Sa inteleg ca aceste amatorisme in probleme juridice iti apartin d-tale si nu sunt ideile Potecarului?
Faci la fel ca acei care cereau abrogarea intregii ordonante ca si cand aceașta ar fi avut in cuprins numai art. 40.
Repet, articolul 40,abrogat , modificat sau nemodificat prin Legea de adoptare a OUG 57, este parte componenta a Legii 223/2015 si deja a produs efecte juridice, incepand cu 01 01 2016.

CEZAR spunea...

Nu prea le are Mares-alul ...!!!

Huhu Rezea spunea...

@victor
Intr-adevar,este de condamnat ignoranta banatenilor.Oare, acolo nu ajunge internetul?
De altfel, dupa cum vad pe monitorizare, in afara lui @ Cezar si @micutzul doar intâmplator mai intra si alti cititori din Timisoara sa citeasca blogul.Constatarea mai este valabila si pentru alte orase din Transilvania.

tigri2 spunea...

Gata ,"stapanul inelelor" -R-26 si un pic a deschis birtul si cadavrele au iesit din sarcofage.Sa-i vezi ce urla si ce blesteama "rautatea legii 223 " si preamaresc "bunaciunea" adusa de articolul 40 al OUG 57.
Hei,cezar muci,porcar de regiment cu Ordinul Meritul Militar pentru supt la magar cl I,ia-ti carpele si tai-o la cei la care ai supt ani de zile ,mars de pe aici ,potaie,javra ordinara! Ia-ti coada intre picioare si "obiectul " gagicarului de Hporwath in dos si tuleo de pe aici!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu intamplator de la ,,Cimisoara'' a pornit si ideea sa se constituie statul Banat. Nu intamplator la Timisoara exista cea mai mare mafie imobiliara, unde tiganii au evacuat spitale, policlinici, scoli si cladiri de stat cu dovezi false ca le-ar apartine si au invadat tot centrul Timisoarei! Dupa planurile lor, ar dori sa constituie primul stat al tiganilor pe taram romanesc, deci o a doua categorie care si-ar dori un stat in stat pe acel taram al fagaduintei, dar si al coruptiei. Acolo am vazut si cei mai aiurea si indoielnici primari din Romania, armata fiind inplicata acolo politic precum niste parlamentari sadea, dand si un primar dupa Revolutie, pe mana caruia a inflorit coruptia in mod infiorator cu ajutorul neangradit al Justitiei. Pe actualul primar, nu l-as tine sluga nici la mine in garsoniera, atat de incompetent il vad, iar PNL-PDL din care face parte spune totul. La asemenea atmosfera, asa rezervisti care ne-au tradat interesele si ne-ar dori pusi pe butuci! Pe toti. Pentru mine, Timisoara nu va mai reprezenta niciodata nimi! Pacat de frumusetea sa, dar mai pacat de asemenea oameni fara demnitate si constiinta!

tigri2 spunea...

***Corneliu...nu intamplator de la Timisoara este cel mai josnic om al Armatei ,porcarul cezar muci

tigri2 spunea...

***Huhu ,unde gasesc "intalnirea si discutiile de la Timisoara" ?

Anonim spunea...

Gresesri Corneliu . Timisoara nu inseamna cateva mumii staliniste aduse la sedinte de partid de mafia MApN

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sute de ani am fost slugile Inaltei Porti Otomane. Apoi zeci de ani am fost supusii Moscovei. In ambele cazuri, supunerea s-a produs prin lingatorii de cur...peni si de clante! Naravul slugarelilor s-a reaprins, dupa lovitura de stat din'89, la Bruxelless prin alti lingatori si specialisti in arta slugarelilor, fiind innapoiatii si perciunatii astia de sorosisti si masoni. Ne-au impus legi care ne obliga sa ne negam si sa ne condamnam eroii neamului, il balacaresc pe Eminescu si l-ar scoate si pe el, ca pe alti mari condeisti, ganditori sau preoti ramasi in Istorie! Ni se impune razuirea traditiilor cu oligofrenisme cum sa ne taiem porcul prin asomare, cati caini sa vem la stani, sa dezlegam lantul cainelui din cusca curtii si alte idiotenii perciuniste, in loc sa se emita legi organice pentru pensii si salarii decente, rezolvarea situatiei copiilor si batranilor lipsiti de sprijin si abandonati, eradicarea abuzurilor de tot felul din azilele de batrani si handicapati si stabilimentele pentru copii, eradicarea foamei de tip somalez, rezolvarea problemelor locuintelor, locurilor de munca si alte necesitati stringente! Nu mai e mult si o sa ne impuna interzicera sarmaleor, mamaligii, tochiturii, trascaului de pruna si alte tampenii, rod al gandirii lor profunde din anusul creierelor spalate, ca deja au elaborat eradicarea zaibarului si a altor bauturi regionale de sute de ani. Nu mai e mult si o sa ne oblige pe toti barbatii romani sa facem sex si cu nevestele lor, pentru ca fiid ocupati cu toate dracoveniile si tampeniile astea nu vor mai avea timp si de asa ceva, si e musai ca sclavii sa le faca si acest lucru, fapt ce m-ar determina sa-mi iau norma intreaga la asemenea slugarnicie pentru perciunati si sorosisti! Ar fingur act de servilism pe care l-as accepta in Romanistan! Va dati seama si ce cozi ar fi la asemenea robotisme sclavagiste de sorginte europeana? Deci numai mizilicuri si tampenii, nu lucruri serioase si spre ajutorarea populatiei. O robotizare fortata, o uniformizare de tip neocomunist, o spalare de creiere, o indobitocire in masa care a reusit la Timisoara, dar si in alte garnizoane in care acum troneaza incultura, dezinformarea si manelismul real si politic la cote maxime! Saracii de ei! Aveti grija sa nu facem coada si la voi acasa, fiind asa de ocupati sa sustineti Ordonanta 57! Inca mai putem s-o facem, chiar si pe burdihanele goale! Numai voi sa fiti ocupati cu sustinerea Ordonantei 57, recte Art. 40!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Va raciti gura de pomana cu persoane infiltrate intentionat sa ne prosteasca in fatza ca 65% este mai mare ca 80%, si ca 85% este mai maret si gogonat decat 100%. Asa i s-a trasat si ordonat, asa pe acilea a executat! Pacat! Başca faptul ca Ordonanta 57 este un rahat mare cat o basca de tractorist, la umbra caruia ei sa-si citeasca ziarele cazone de propaganda cu bunaciunile rezultate din Art. 40!

CEZAR spunea...

@Corneliu si Prostovanul de T-2(scuzati exp.T-2)
Usurel cu pianul pe scari .....
Este clar..toata speranta a ramas in Urziceny -City si Onesti daca nu ma insel !
Apropo cum v-a suflat Tiganul de Iancu o Rafinarie noua ..de a bagat in foame juma de Moldova...??
Personal nu am participat ..pentru ca nu fac parte din nici-o organizatie de asta fantomatic -militara !!
Dar totusi ce doreati sa faca ..???
SA-L BATA..BELEASCA..pe colegul lu MARES-AL ?? Daca nu o tulea Mares-alul la timp ..sigur il trimitea pe el ...si atunci ce doreati ?? Sa-i scoata ochii...??
Ce putea face Zdrumicel asta ...??
La Craiova ce fas s-a realizat ..?? Ca sunt cativa cu gura mare - exceleasa Neacsu...ce s-a intamplat ..??
Neacsu ..ar trebui sa mearga la Heroina pe care a tinut-o ani de zile pe blog...s-o intrebe cum au votat asa idiotenie 223 si nu sa zbiere la ..Zdrumicel ..al insarcinat de Directia -stie Mares-alul care ..sa plimbe submarinele si portavioanele prin Bllak Seea..!!

CEZAR spunea...

In alta ordine de idei @Cornel trebuie sa-ti spun ca esti intr-o mare eroare ..fata de Timisoara !
La Timisoara se traieste bine frate ...nu ca prin partile ..Hurziceniului ! Occidentul este ..aici !
Vorbesti de Mafia care a cumparat ,,centrul Timisoarei ??..ha..ha....
Care-i esenta capitalismului ? Cine da banul ...cumpara !! Asta pe de-o parte..pe de alta parte sti in ce au spart Carpacii meleoane de euroi ? In niste hrube..care stateau sa cada ..!! Pana la urma un primar hotarat ..trebuia sa bage buldozerul in el ....chiar daca erau pi sentru..(ase vedea sentru lu bucale ..ca sa intelegeti mai bine )...
Deci cu un orgoliu stimulat bine la tigani ..au intrat in bugetul primariei milioane la care nici nu visau ..
De Robu ?? Daa..de nu era USL ..nu ajungea ..si m-a ofticat ca nu atrecut de partea lu Tariceanu ..
Dar sa fie clar !! Sub Robu ..Timisoara de 3 ani a explodat ..ii un santier ...se fac lucrari pentru 100 de ani ..pasaje subterane ..piete noi ..strazi si bulevarde modernizate profund ! Nu cu o pensula cu ceva vopsea ..
Ma tem ca va mai primi un mandat ,.....
Vizitati Timisoara ..largiti-va orizontul...hi..hi..hi..

tigri2 spunea...

În timp ce noi vorbim discuţii şi ne ascundem unii de alţii, la Camera Deputaţilor a intrat in comisii OUG 57, trecând cu succes de Comisia de Muncă, în varianta propusă de iniţiator, adică de MApN şi guvern. Aşa lucrează conducerea armatei. Noi discutăm iar legea trec

emanuel spunea...

... de ce va mirati de rezervistii din Timisoara - intotdeauna au fost lingai si pupincuristi , tradatori .Pai cum sa nu fie in largul lor cei de la SMG - cand gazda este Col. Constantin , pus mot in primul rand ...cred ca acum Gneral in rezerva facut de Oprea , fiind seful filialei UNPR Timis ...sau ceva mare goanga pe acolo ...care a fost Seful Casei de Pensii Sectoriale a MApN . Rolul sau de pupincurist este bine stabilit ...cu sarcini precise de cooptare a militarilor in rezerva in randul partidului si executarea directivelor primite....De unde vreti cinste , onoare , demnitate ? ...cand au venit - au venit un grup de vre-o 40-50 o data ! ... de unul singur nu ai cum sa te bati cu astfel de retardati mintal - spalati pe creier - care nu faceau altceva decat sa faca rumoare impotriva mea si a altor doi care au incercat sa contreze prin argumente de calcul a pensiei ... Comisia de la SMG. In concluzie - Timisoara nu are rezervisti militari care sa se bata pentru anumite drepturi - ci doar lingai si pupincuristi.Militarii adevarati - sunt o mana de oameni ... si ... stau deoparte - le este greata.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vi-l mai amintiti pe golanashul ala de Tartor Barbu din cloaca DDTV care vorbea porcos si pe sleau, in direct, pe sticla? Al de l-a tradat pe Diaconescu Puscarie, apoi pe altii si, ca orice traseist cu staif, dupa care a ajuns mahar cu oistea-n gardul peneleului, de unde-si varsa elucubratiile si veninul, ca orice liberal care se respecta! Deunazi, fiind oprit de niste pensionari din Tg. Jiu sa-si spuna pasurile, i-a agresat verbal si insultandu-i emotional prin impunerea sa-si ia diazepame de calmare, tot in stilu-i caracteristic si tot de liberal sadea! Deocamdata el propune sa ne luam pastile de calmare, dar nu va ganditi ca nu e posibil sa apara si-o lege organica, sau ordonanta, care sa ne impuna asemenea obligativitate, dupa care purtarea de botnite, sa fim purtati cu lantul de gat de catre organele de ordine sau o masa pe zi la cantina saracilor la prinz, ca seara si dimineata sa ne scoata la pascut pe pajistile din jurul blocurilor cu turma supravegheata! Noi ii alegem pe acesti oligofreni, nu altii din afara, caci astia ne aduc de afara doar regulile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, dar cine a blamat Timisoara? Eu ma refeream la zona politica a Timisoarei, in care s-au infratit interesele personale si de grup incat DNA-ul are de lucru acolo un secol! Poate sa aiba stea in frunte, pentru mine un primar liberal este tot o nulitate, dat fiind trecutul lor ,,glotios!'' In orasul meu au pus totul pe butuci, de la incalzirea centralizata, Apa-Canal, Salubritate pana la refuzul ca lacasul de cultura, Casa de cultura a Sindicatelor, sa intre in patrimoniul municipal! Pai, onestenii i-au dat lui nenea Iancu pe mana Rafinaria? Nu politicul? La care au contribuit si pesedistii, si liberalii si pedelistii! Daca zici ca OuG 57 este buna, frate, de ce scad pensiile intre 30-40%? Eu m-as bucura, pentru ca nu ma cert cu nimeni, mai ales cu aceeia pe care-i pretuiesc ca prieteni, sa vina fiecare cu argumentul ca 65% imi va aduce mie si altor zeci de mii de pensionari beneficii majore si pun capul jos cu rusine daca mi se argumenteaza pozitiv asta! Nici n-as mai posta pe aici de rusine ca sunt un cretin! Dar nu cred, matematic, ca 65% e mai mare decat 80%. Nu se intelege ca doar o categorie foarte mica sustine acest invers poponaresc? Regret neantelegerea, dar interesul meu este sa mi se creasca pensia, si nu sa-mi vina acasa cuponul acasa ca pot sa-mi iau si zilele, ca nu mai e nimic de facut de acum incolo cu speranta unei pensii marite!

Huhu Rezea spunea...

@Tigri
-Avizul comisiei de munca si celelalte publicate in caseta L665 a Senatului sunt gata din 14 12 2015, cand era prevazuta trecerea rapida a Ordonantei prin Parlament.
Interventia domnului senator Obreja,b care a cerut ca Ordonanta sa fie supusa analizei Comisiei de aparare, a complicat lucrurile si a determinat prelungirea procedurilo de adoptare.
-Despre prelucrarea oug 57 la Timisoara, avem aci relatarile a doi martori.

@Mares
Se pare ca iti place sa te citesti doar pe d-ta. Am dat citate din Constitutie prin care demonstram ca legile organice pot fi modificate, in anumite limite,si prin ordonante de urgenta.
Nu va mai public comentariile in care repetati enormitatea cu privire la valabilitatea anuala a modificarii Legii 223. Ati spus-o o data, v-am publicat, v-am combatut, ajunge.

tigri2 spunea...

Daca in cadrul discutiilor de la Timisoara au fost vreo doi retardati precum cezar ,inseamna ca s-a dus dracului tot,oricum pe usa statea scris"Voi ce intrati aici lasati la usa orice speranta de bine!"Oricum ,am inteles ca reprezentantii altor ONG ,decat ANCMRR nu au fost invitati.Multi colegi de-ai nostri,cand au ajuns acolo nu au putut intra ,sala fiind arhiplina,bineinteles ,au ales o cabina de ...dus ,ca sa nu intre decat ai lor!

Unknown spunea...

dle H cand apare acel aVIZ , DECE NU ESTE IN CASEIA

CEZAR spunea...

@ Cornel ..NU AM ZIS NICAIERI CA ACTUALELE PROCENTE sunt bune !NU NU SUNT DELOC BUNE
Am pledat doar pentru marirea acestora ...

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
De acord cu prevederile Constitutiei!
Dar dupa expirarea valabilitatii OUG 57, ce ramane?.....stiu produce efecte, se aproba sau nu, art40 ramane asa sau se modifica!....
Apoi cum se rezolva?
Asta-i intrebarea?

fernando spunea...

Pentru Iulian Mares
Da , este acelasi, mi-a fost DIRIGINTE , vreo cateva luni in liceu

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Nu am nimic cu tine, kiar daca scrii precum un incult mahalagiu.....cineva spunea ....inept!
Ce inseamna ...asemenea limbaj! Chiar nu realizezi ca asta face diferenta?
Sunt eu de vina ca tu ai semnat si iesit pe O-7? Scrie cati bani ti s-au dat....si ai pus mana, in loc sa pleci in alta garnizoana?
Tu nu ai inteles nimic din reforma si restructurare....pe anumite functii s-au pus conditii necesare de studii pe care tu nu le indeplineai, in veci!
Cum darcu sa-ti dea functie de lt col, daca a fost prevazuta cu A/MC...si tu aveai doar cursuri, caci ti-a fost lene sa pui burta pe carte si sa candidezi? Daca ai fi dat examen macar odata...si nu reuseai aveai 50% credit din partea mea, dar asa....sold 0!
Carpacii au obtinut cladirile ale puturoase a mucegai, de la subsol, prin coruptie! Nu cladirea este importanta ci terenul!
Stai bland....hahalera aia de primar va ajunge la puscarie in curand! Nu l-a apucat dragostea de construit asa ...de dragul cetatenilor, ci pentru para-ndarat!

totoiany48@gmail.com spunea...

PT.TIGRI 2
DACĂ LA TIMISOARA S-A INTAMPLAT ACELE LUCRURI , DE CE PENSIONARII MILITARI ,, DE BINE,, NU SE ADRESEAZA MAPN SA SE REIA ACTIVITATEA.SCRISOARE DESCHISA MINISTRULUI.
SCUZE PT . MAJUSCULE.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica: OK! Legile, cand emit gogomanii, trebuie sa prevada stimulente alternative pentru perdanti! Asa se evita si conflictele care pot ajunge la antagonisme! Timisoara a fost cel mai frumos si linistit oras al Romanistanului, pana sa incapa pe mana clanurilor tiganesti si a mafiotilor imobiliari! Nici acum nu-i mai urat, dar il strica viloaiele cu turnuletze din centru pe care autoritatile, in sfarsit au inceput sa le demoleze la interventiile ONG -urilor, chiar si internationale, ale romanilor si sasilor plecati din tara...Cat privesc marile santiere, cat va mai dura ca DNA-ul sa scoata la lumina din aceste fundatii situri arheologice de coruptie? E vre-un santier la noi fara manarii scoase la lumina de catre DNA? Tic-tac, tic-tac si se apropie clipa iesirii la rampa a DNA cu prima dezvaluire...Tic-tac...

Huhu Rezea spunea...

@mares
De unde ati scos asta cu valabilitatea temporara a OUG?
Nu va luati dupa titlul ordonantei ci dupa continutul art.40.
Daca va uitati in ultimul articol,nu este abrogat nimilc iar art. 40 intra in vigoare la o data diferita de restul ordonantei.
Oug isi inceteaza efectele si existenta numai la o prevedere expresa de abrogare, fie prin legea de adoptare a ordonantei, fie prin alt act normativ ulterior, care priveste Legea 223.

Unknown spunea...

OUG 57 a fost intocmita de persoane cu mari lacune in pregatire. As putea spune -fara niciun fel de pregatire. Cititi avizul Cosiliului Legislativ si veti vedea ca, efectiv, corecteaza intregul text de erori tehnice. O teza a unui elev de clasa a 6-a cu un sfert din aceste greseli ar fi fost notata, generos, cu nota 4. Cuiva trebuie sa-i fie rusine. Lipsa de cunostinte trebuia sa-l faca sa se abtina nu sa faca socoteli privind procentele. Culmea e ca justificarea a aparut si pe saitul CSP-MAPN. Pai ce treaba are .... coada vacii cu primaria? Ce cauta procentele acordate de OMM in Legea pensiilor? Nu am gasit asa ceva. Un cap sec a "gasit solutia" sa taie din procente. Corecta era formularea originala. Se adauga cate un procent pentru fiecare an fara a se putea depasii baza de calcul. Si nu exista pericolul depasirii veniturilor din ultima luna. Cel putin la MAPN. Sunt o multime de venituri care nu se iau in calcul. Dar, asta ne duce cu gandul ca ... persona la care i-a fatat mintea e persoana importanta, greu de inteles, pentru multi ca nu o duce capul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Totonarul Visinescu a fost condamnat definitiv la 20 de ani de inchisoare pentru crime impotriva umanitatii! Chiar acum il aresteaza de acasa! Oare a-l trimite pe acest batran senil in puscarie s-a facut dreptate? E doar un circ gratuit! La varsta lui nu numai ca sentinta nu are nici un efect, dar pare stupid si grotesc sa gasesti un tap ispasitor intr-un batan amarat, sa-l trimiti sa moara in puscarie! Isi va primi el pedeapsa divina daca-i vinovat, pe lumea cealalta! Adevaratii vinovati sunt oale si ulcele, altii sunt strecurati in Parlamentul Romaniei, ca beneficiari indirecti ale acestor grozavii din comunism. Acolo sunt imbuibatii comunismului care s-au lafait din rezultatele genocidului de atunci, acum continuand huzurul pe stil nou de genocit social, sau emitand ordonante ucigase! Dar ca zilnic mor sute si mii de batrani si copii de foame, nu-i un genocid? Sau ca de la emiterea OuG 57 s-a murit pe capete ca o consecinta nefasta a acestei idiotenii?

tigri2 spunea...

Ha ,ha ,ha;scrisoare deschisa lui Motoc,pai ala habar nu are ce poarta soldatul in picioare sau cu ce se acopera pe cap. In primul rand scrisoarea nu ar ajunge la ministru,pe principiul "pana la D-zeu ,te omoara sfintii" apoi 45 de zile pana iti raspunde,din care daca scazi wekendurile si sarbatorile legale,acei pensionari ies din sistem si o sa primeasca raspuns post-mortem!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am citit scrisoarea dogarista pe care o gasesc pe cat de guraliva, pe atat de pastelata in flecareli si cu iz pamfletar, neridicandu-se la valoarea unei scrisori emotionante, argumentata tehnic, serioasa si sobra, ce se preteaza Parlamentului statului. Ma rog, este o opera a unui istoric, amator de burlesc combinat cu can-can, dar asta este o alta poveste care nu ma priveste! O opinie, ramane totusi o opinie, nu neaparat si litera de lege!

maiag spunea...

gata gargara,stie cineva daca afost aprobata ordonata in comisie la senat si daca a fost modificata??hai la concret,prea muta palavrageala si nimic concret,cornele,scrie tata o carte sau fa ti blog separat si promit ca vei avea multi cititori,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Scrisorile deschise par acum un rol dintr-o brigada artistica care sa starneasca ilaritati sau curiozitati momentane, si acoperite apoi cu ignoranta...Un par sanatos pe schinare e mai bun decat o frectie, sau denumit alintat masaj, la salonul ,,eroic!'' Parul si scărmanelile mai pot indrepta lucrurile sticate, mai pe romaneste zis frica ce va apare dupa asemenea ,,masaje'' cu mesaje! Stiti si alte metode mai blande aplicate unor politicieni autisti pentru a intele mesajele noastre?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Medelin Vioristul si guristul, muieri-sa si Paunul Curcan-Fazan impaiat, ambii bagatori de seama cu programe sexuale in politica pentru ca-i f...ute o lene de zile mari si nu fac nimic, decat sa-si ia paraii o data pe luna, dau acum cu băţul pe la DNA pentru furaciunile si pradaciunile din tezaurul cu galbenusuri de la Europa cu perciuni! S-au bagat hamsterii sa roada si p-acolo, neamuleee! Si cand si-or pune pirandele poalele in cap la Medelin, ca nu si-au primit gălbănuşurile nu stiu pe unde o sa-si mai bage părul de la arcuş! Bai, scripcarilor guristi, fiti amabili si asteptati-l si pe Robul lui Dumnezeu de la Cimisoara cu siturile lui arheologice intinse pe malurile Begai!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maiag: Nu e clar ca a trecut in forma integra prin Comisia de la Senat? Mai sus afirma Tigrisorul asta. Adminul Huhurez se lupta cu postacii favorabili Ordonantei si tuturor ne-a scapat esentialul din caralegiescul ,,si eu, totusi, cu cine votez?'' Adicatelea, a trecut de Comisie Ordonanta?

Iulian Mareș spunea...

Huhurez

Dar cat timp are valabilitate OUG 57?
....pe termeni de lege?...kiar asa? Pai dupa logica asta se pot modifica orice legi, indiferent de nr lor! Si de ce nu se face?
Pardon?
Repet si nu mai vreau sa mai continui! OUG 57, indiferent de ce prevederi are, orice modifica ea, ma mir ca nu modifica si Constitutia, are valabilitate pana la 31.12.2016!
Si da, daca te mira, sunt pensionar din 31.01.2016.......mi se potriveste manusa, cum vi s-a potrivit O-7, de ale carei prevederi, macar 1/2 din ele eu nu am beneficiat, fiind obligat sa deschid actiune in justitie!
Toti, SPP, SRI, STS, MAI au obtinuta asa acei bani, toti in instanta, la fel si magistratii si functionarii din magistratura, numai noi, cuminti si politicosi am ramas pe langa!
Ai pledat tu pt mine?....alo, 20 solde brute, asa decid magistratii acum!
Toti cei care au iesit pe O-7 si pana in 2010 au luat banii! Dupa, nimeni! Au zis ceva de situatia asta? M-a ajutat cineva din SCMD? Dar voi, cu un sfat?
Eu am fost in P. Victoriei pe 24.01 ac! Ca sa rada retardatul de Cezar, fara nimic in traista?
Lasa sa vina legea salarizarii sa faca diferenta intre studii superioare de lunga durata si scurta durata, sa-l vad atunci pe blogherul copy/paste!
Le-am trimis 10 mailuri si nu raspunde nici-un handicapat!
Pt mine legea 223 seaca, este OK!
Cand am drepturi taiate merg in instanta!
Si msi stiu ce categorii de cretini nu o vor si posteaza sub nume ascuns...niste fosti CI-isti! Sunt vre-o 3 care arunca laturi in oricine...cu anateme, cretini, politruci, milioane de....greata lumii!
In 90, am fost rugat de cdt R sa iau la cp 2 CI-isti, caci altfel plecau acasa!....stii ce am facut? I-am luat, pe posturi de cdt pl pt programul de dupa amiaza! ...aveau familii, copii si eu minte si inima!
Unul, azi, intoarce capul si se face ca nu ma vede! Maine il opresc si-i spun totul!
Cum ar fi cazul ca cei 2 fosti CI-isti di marina, cu pensii colosale ....macar sa nu mai posteze aici! Si sa ramana cu pensia lor de ciripitori, ca nu ma deranjeaza!.....dar sa taca in veci, ca le postez CV!
Ma scuzi, dar m-am infiebantat!....si am tacut prea mult!
Si ca sa nu-si faca unii iluzii ....acel spor 15%, prin ordin de ministru avea 2 variante...vechime sau esalon si pornea de la 5%!
Vrei sa-i evidentiem?
Si acum, daca nu vrei, nu posta!
Ah, mai aveam o stire!
Ieri un pensionar a primit adresa de la CMJ ca i s-a reevaluat vechimea si a fost inaintata la CPS!....asta daca intereseaza pe cineva!
O zi buna!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule,l-am citit pe Neacsu: Are toata Artileria grea concentrata pe ei, neiertator!

CEZAR spunea...

Mares-ale..desi nu-i locul si momentul fac un efort pentru a-mi,, mari creditul "la tine , Mares-ale(sic)
Daaa..am CANDIDAT de 2x (oare creditul marit se pune la pensioara ???))
Prima,lt.maj/functie de maior...picat cu ..succes cu aproape 7 media generala (sper ca stii cum ca rezultatele veneau la Unitate , deci se pot verifica !!)
-rusa nu intra in medie ..dar era eliminatorie
A doua oara ..picat cu succes ..cu o medie ceva mai mica..determinata de nota putin peste 5 la rusa ..
Au intrat altii cu note mult mai modeste dar cu 9-10 la rusa ..!! +clasa muncitoare om/ locul
Precizez..ca de fiecare data..am mers fara ,,pregatire " in academie ..fara sa fiu pe mana unia dintre grangurii care misunau pe acolo...cunosti tu nu detaliez....
La putin timp am facut in Academie un curs psihopedagocic...
Un bun prieten..care intrase ..m-a pus la curent in detaliu cu ce si cum..si m-a pus pe o mana " castigatoare ..au urmat testarile de rigoare ,cunosti tu cum ..si gata ..mi-a zis ferm ..esti al meu vei intra fara probleme.....dar ...??????
Nu am mai mers ..unele probleme familiale nenorocite ...m-au impiedicat sa ma inham la treaba ...
Dupa ceva ani dupa razmerita din 89 cand nici dracul nu mai venea la examen..au inceput sa apara Emisarii prin unitati pentru a gasi candidati ..
Ce sa vezi ..eram cam singurul care ..corespundeam...!
Corespundeam ..dar nu mai DOREAM...
Nu m-a lasat sa plec de la cadrist pana nu am promis ca voi face dosarul ..etc ..i-am promis dar l-am mintit ...asta e ..
Multumit Mares-ale ..?? Aveam certitudinea ca unul ca mine..fara relatii la sfinti ...chiar si cu Academia .. ajungeam tot la munca de jos ...aveam exemplu nenumarati care..tot carne de tun au ramas chit ca purtau cucul in piept si au dat navala la O-7 inaintea mea ..
Cer scuze Huhu..sper sa apara ca am muncit !
PS Mares-ale ..se pare ca nu agreezi ,,literatura " pamfletar - realista !
Inteleg ..doar aia stil ..PROCES -VERBAL...!!!

CEZAR spunea...

...,,Eu am fost in P. Victoriei pe 24.01 ac! Ca sa rada retardatul de Cezar, fara nimic in traista?
Lasa sa vina legea salarizarii sa faca diferenta intre studii superioare de lunga durata si scurta durata, sa-l vad atunci pe blogherul copy/paste!
********
..chiar asa Mares-ale ..ai trecut la stilul colocvial ...??...hi..hi..hi...
PS.. Sper Mares-ale ca legea salarizarii ..sa plateasca pe FIECARE PENTRU CEEA CE FACE
Poti sa ai 10 facultati , daca freci menta intr-un birou ..pentru a face "tenta groasa si in degradee"..sa fii platit ca atare ....pa .pa .

Huhu Rezea spunea...

Va rog sa nu mai dezinformati in legatura cu avizul Comisiei de aparare din Senat.
De când a ajuns @tigri etalonul informarii cand, in postarea de mai sus, a dat copy paste de pe o postare a altui neinformat.
Sa spuna el de unde a copiat.
Nu este atât de important avizul Comisiei de aparare pe cât este de important Raportul Comisiei de buget, singura in masura sa aprobe amendamente pentru a fi supuse votului in plenul Senatului.
Atât avizul cât si Raportul vor aparea in caseta L665 când vor fi finalizate, inainte de a fi introduse pe ordinea de zi a Senatului.

maiag spunea...

ieri s a modificat in senat 0rdonanta 82/2006 privind veteranii de razboi in sensul ca si cei care au participat inainte de 90 la misiuni in exterior li se pot acorda titlul de vetrena,
vecina mea a avut sotul mm la aviatie si a decedat in 98,a participat la misiuni in angola prin 81-82,nu stiu despre ce este vb,ce trebuie sa faca sa obtina titlul de veterna si ce avantaje are?
rog sa raspunda cunoscatori nu bagatori de seama si pareristi
multumesc,sa nu punem femeia pe drumuri

Iulian Mareș spunea...

Maiag,
E ceva neclaf cu insiruirea de ani!
Uite, sun un prieten care este veteran si voi posta!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Imi pare rau ca nu stapanesti limba rusa ci doar afectiunea pt ei!
Vezi? Aici e diferenta......eu am dat o singura dat si am luat! Tu doar candidai!
Si eu aveam probleme familiale pe atunci...un copil in clasa I, al doilea niciun an!....
Dar, sunt sigur ca daca prindeai si cu testares psihologica, te intorceai rapid la Bastion!
Repet, dupa AISM am revenit la B, cum zici tu la munca...ulterior s-a facut diferenta!
Poti plange pe umarul lui RH, ca el te intelege si place!.....eu nu! Si mai ales cum gandesti!

Iulian Mareș spunea...

Maiag,
verificat la un detinator de titlu de Veteran!
Pensionarii/urmasii la CMJ cu solicitare, indicand misiunea si perioada!
Acolo se gaseste memoriul! .....sau verifica la Arhive!
CMJ verifica si solicita la DMPM/?SMG!
Multumit?

Iulian Mareș spunea...

Maiag,
verificat la un detinator de titlu de Veteran!
Pensionarii/urmasii la CMJ cu solicitare, indicand misiunea si perioada!
Acolo se gaseste memoriul! .....sau verifica la Arhive!
CMJ verifica si solicita la DMPM/?SMG!
Multumit?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez, dar si celorlalti camarazi care ma pot ajuta cu o informatie: Prin 2010, daca nu ma insel, poate cu un an, doi mai devreme, habar nu mai am, stiu ca prin august, parca eram anuntati sa ne prezentam la CMJ-uri. Eram in acea perioada foarte bolnav, ieseam dintr-un spital si ma internam in altul, si credeam ca e un anunt in legatura cu prezentarea mea anuala de luare in evidenta ca rezervist, chiar daca eram in gr. 2 inv, lucru pe care-l faceam, de regula la Politia locala unde venea un ofiter si semnam intr-un registru. Daca nu ma insel, am fost atentionat si a doua oara prin cuponul de pensie. Eu m-am dus abia prin Martie anul urmator si mi s-a spus ca am venit prea tarziu, intrucat a fost vorba de restituiri de niste bani din niste drepturi care s-au facut pana la 31 Decembrie in acel an ce trecuse, si ca era tardiva prezentarea mea intrucat pierdusem total acele depturi. Atunci n-am realizat mare lucru, dar dand timpul inapoi acum, ma intreb ce anume pierdusem atunci? Fiind izolat si cam nici un rezervist prin preajma, doar un fost coleg de scoala militara pe care-l vad foarte rar si e in depresie ca i-a murit sotia de cancer, chiar si a doua tot de cancer, intr-un interval de numai 3 ani, pur si simplu n-am cu cine discuta pe aici de problemele noastre, sau sa intreb daca ar mai exista vre-o cale juridica sa mai pot recupera ceva...Sper sa fiu luat in serios si sa mi se spuna despre ce a fost vorba atunci...

CEZAR spunea...

..auuuuu Mares-ale te sfatuiesc sa nu care cumva sa citesti ce scrie Neacsu In Cuiul Catari"..despre SMG...auuuu......!!

Anonim spunea...

Avantaje ''mari''In perioada cand este plecat in misiuni externe veteranul e scutit de inpozitul pe proprietati conform legii .Asa ca veteranii din comunism vor primii impozitele pe proprietati inapoi .Ups... ('''ghinion '' vorba lui nazi ) Atunci toti militarii stateau cu chirie la stat ( ICRAL ) iar legea nu e retroactva ,Nu conteaza,militarii veterani si vaduvele lor vor primii totusi o medalie comemorativa din aliaj ieftin in cutie de plastic si o felicitare semnata (prin stampilare) chiar de sluga lui Soros , Ciolanis cu mesajul emotionant : ''Sa traiti bine cu guvernul mau '' .Iar pe cutie pe cutie va fi gravata flacara (violet ) a recunostintei vesnice .A sa nu uit buretele pe care v-a sta ''medalia'' comemorativa va fi facut din buretele de la Colectiv. Vezi ca exista recunostinta pentru militari ? Ce tot mai carcotiti pe aici ca vreti pensii decente ?

tigri2 spunea...

***Huhurezule"copy paste" asta l-am dat dupa ce am verificat si prin alte canale dar nu conteaza ,oricum era orientativ,hotararea finala conteaza si aia o va lua Camera deputatilor in deplina cunoastinta de cauza.Unii spun ca pe 16 febr,altii ca de Martisor,cica o sa ne dea fiecaruia cate un "martic"(din trei pe cea mai lunga).
Tu mai bine fii atent ca G.Olescu asta da in tine aducandu-ti acuze nefondate.""Vladimir the brewer man10 februarie 2016, 15:20---PS. Pentru KUKUREZ:
Mon cher, îţi apreciez munca şi abnegaţia de a-ţi susţine blogul şi opiniile pe care încerci să le promovezi, dar nu te-am văzut zbătîndu-te atunci cînd „diponibilizaţilor” li s-au ciuntit pensiile pe drept sau pe nedrept iar unora ca tine le-au fost crescute „doar prin împărţeala la 20 ani”. Aşa cum au pierdut ei săracii, s-ar putea să pierzi şi tu cu „suplimentara”. Ce să-i faci? Nu poţi cîştiga numai tu tot timpul, nu-i aşa? Şi eu sun/am fost ofiţer superior „în ultimul hal”, dar totuşi mă mai gîndesc şi la SGV-iştii şi la Civilii din Armată. Nu ţi se pare corect şi rezonabil? Ce zici?
În altă ordine de idei, ţin AICI şi nu la tine în cuib, să-ţi satisfac curiozitatea: KUKU-le, „insigna” pe care mi-am ales-o este sigla pe care compania Heineken o „vopseşte” pe capacele de bere. Dacă stau bine şi mă gîndesc, tu, fiind mai în vîrstă ca mine, ai putea fi leat cu Calexandru, sau de ce nu, cu generalul Iliescovici, şeful ANCMRR, numit „întîmplător” în acest moment, Secretar de Stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (ca să vedeţi unde şi cine apără interesele pensionarilor). ""

tigri210 februarie 2016, 17:39
Acuma ce sa spun,decat ca incep sa ma "luminez" .Cititnd cu atentie ce spune acest Tudor Vladimirescu: [Vladimir the brewer man],inclin sa cred ca este acelasi cu [R-26500]
-acelasi limbaj
-aceleasi idei
-aceiasi Marie...
"ACELEASI MINCIUNI si incercari de inducere in eroare" pe care le promoveaza de vreo cateva luni.Nu stiu care-i scopul ,dar mijloacele sun josnice.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One, m-ai pus pe burta cu dizertatia despre veteranii din comunism! Aia cu buretelul de suport pentru medalia-medalion m-a facut praf! Poate ne da la toti cate o medalie cu burete de Colectiv sa-i dam foc si sa-l inhalam pentru a scapa de revendicarile noastre! Ministrului tehnocrat al Apararii i-ar veni ca o manusa aceasta actiune de distribuire a bureteilor ucigasi-sinucugasi! Pe buretii astia a venit la putere si tot pe buretii astia ne-ar rezolva pe toti! De tot.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
"Pamfletis" ca tine eu nu vreau sa fiu!
Am pus punct polemicii, care este dezechilibrata din multe puncte de vedere!
Si fara commenturi la persoana mea, cum de altfel voi face si eu!
Nu ma intereseaza ce spune Neacsu....el este ziarist de net si poate spune ce vrea, atat timp cat semneaza!
El isi inchipuie SMG, ca nu a lucrat acolo!
Ca sa nu mori trist....nu am avut sefi din SMG! ....ci doar nr1 si 2!
Hai, pa!

Unknown spunea...

Domnule H, sunt un fost sergent reangajat, mac, sgv. Am activat in cadrul M.A.P.n 17 ani si doua luni. Am fost scos din sistem in 2008 in baza legii 384 art.45 lit.a( la limita de varsta care la acel moment era de 40 ani). Va rog sa ma lamuriti daca puteti la ce articol din L.P.M m-as putea incadra pentru iesirea la pensie. Mentionez ca la iesirea din sistem aveam o vechime cumulata de 22 ani si 8 luni din care 21 in grupa intaia si conditii speciale. Va multumesc anticipat!

Anonim spunea...

Corneliu si daca buretele ala (suport al decoratiilor ) nu arde inntr-un minut si cateva secunde cum sustine prpoganda mas mediei perciunate ? Ce te faci, ce fum inhalezi ? Aburii procurorilor masoni sau acoperiti ? Aburii aia sunt mai toxici decat crezi si sunt de fapt abureala.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Nue bine sa glumesti cu asteptarile oamenilor. Uite, Corneliu te-a crezut.

Cât despre citatul din blogul Potecarului , nu e din Olescu ci din cel care si-a schimbat avatarul Novaia Russia Armia cu sigla Hainechen, adica de faimosul Curba de Nivel 337.
Mai la vale i-o trage, sub alt nume, Potecarului, cum ca nu e doctor in drept.

Anonim spunea...

huhurez te rog sa ma scuzi pt "reclama

citeste maresule citeste "in-cuiul-catarii" Ai sa te vezi in propria "oglinda" a caracterului tau
.......dup'aia treci si citeste si pe la R-26500 unde am scris eu ceva....Daca stiam ca asa bine se potriveste cu esenta articolului din "cuiul catarii" nici nu ma mai oboseam sa te caracterizez la "potecar"
Don Corleone

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

D. Serban
Tu poti scrie ce vrei! Schimba asta cu ceva situatia?
Eu mi-am propus sa nu mai polemizez cu nimeni, caci nu are rost si nu asta este scopul blogului!
Sanatate!

Huhu Rezea spunea...

@Ioann D
Puteti sa va pensionati la implinirea vârstei de 59 ani, prin 2027.
Nu sunt clare datele prezentate.
Cum adica aveti 17 ani vechime efectiva, 22 ani vechime cumulata din care 21 ani in grupa I si conditii speciale?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisor, Felicitari pentru capacitati! Sincer, respect pe cei aşi in stiintele exacte, ceea ce mie nu prea imi face cinste, intrucat am gasit intodeauna ca fiind foarte slaninoasa matematica! Si taica-meu era un merceolog principal de Uzina de exceptie, fiind, in paralel, licentiat in Litere si filozofie, nascut in 1914! In spunea ca pe vremea lui bataia era obiect de studiu si de predare practica pe scafarliile lor (sic)!Probabil ca primii dupaci mai apasati dupa ceafa m-au determinat sa am preocupari si orientari spre umanism!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian: O hotarare cerebrala care ar mai linisti spiritele pe blog si ar diminua stresul personal al celor implicati! Eu sunt mai iute, uneori, la spirit, dar sunt foarte hotarat mai bine sa merg cu frana de mana trasa pentru echilibrul meu emotional! Poate ca unul face glume cu mine fara intentii rele si eu ma autoaprind fara rost, asa ca ursul trece si cainii latra! Cum zicea melodia: ,,Fii calm, dragul meu ca este bine/ Si pentru cei din jur, si pentru tine!''...

Liviu PO spunea...

Am verificat la intamplare ,la o data din 2015 ,daca apare ceva scris in casuta "rezolutie" pentru avize.Nu apare nimic ,deci nu va asteptati sa apara ceva.
Probabil nu s-a aprobat avizul cu amendamente si din aceasta cauza nu se spune nimic.Se pare ca Maxim One scapa de manastire si a avut dreptate.

CEZAR spunea...

Ascensiunea fulminanta a lui Dumistracel...
!on spirache
10 februarie 2016 - 14:18

Imi pare rau ca acest Dumistracel catalin este implicat in acest proces de bataie de joc fata de armata. Ma face sa cred cu atat mai mult ca ascensiunea lui este legata total de proptele si lingusire. Cunosc elementul pentru ca mi-a fost elev candva. Sa traiasca taicasau ca este maestru la asa ceva.Este rusinos ce a facut.Are multi colegi mult mai valorosi care au trecut din functie in functie ,inclusiv la comanda sau pe linie de invatamant.Elo ce a fost in viata lui ,usier la usa unor comandanti ai marinei.Rusine.

CEZAR spunea...

Si ...amicul nostru bate si el un cui ..
Iulian
10 februarie 2016 - 19:56

Pentru Ion Spirache
Pe Dumistracel l-a adus am. Marin, care urcase lpe nave ca si mine, odata-n viata!
L-a pus seful secretaritatului SMG…si personal il vedeam trimitand camasi si costume la curatat si organizand buchete de flori!
Pac o stea, pac a doua, dar nu-l mai poate da dispensa de varsta pentru UNAP!
Din ce citesc, mie mi-e mila de el!
Daca mereu a fost omul potrivit in locul potrivit, acum a fost pe invers total!

Anonim spunea...

@huhu
ajutati-l pe Ioann D.Nu stiu de ce dar am impresia ca are mai multa vechime cumulata si mai multe drepturi si am impresia ca merita.
Bineinteles ca si datele dansului sunt superficiale daca nu chiar eronate.
@Ioann D
-cati ani aveti efectiv lucrati in M.Ap.N.si incepand de la ce varsta?
-ati mai lucrat anterior sau ulterior in domeniul civil ?...si cati ani?
-cati ani aveti lucrati in grupe de munca deosebite/speciale/alte conditii(daca e cazul) in toata aceasta perioada.(armata +civilie(daca e cazul))
-cunoasteti perioada si valoarea sporurilor pe care le-ati avut?
- ar ajuta sa spuneti si ARMA in care ati activat pentru a face o idee mai precisa despre eventualele sporuri si de ce nu si functiile avute/locurile/UM in care ati activat.Poate au fost in SLP sau VM sau cu sporuri de radiatii(nu sunt acelasi lucru cu sporul de antena)..etc.
si oamenii astia va pot ajuta.Eu cred ca dupa 17 ani de sgv puteti iesi la pensie mai repede,dar nu pe baza datelor date de dvs.Sunt mult prea putine
sunt minimele conditii pe baza carora huhu si altii va pot lamuri.
eu doar am pus niste intrebari care v-ar ajuta, nefiind un specialist
Don Corleone

Anonim spunea...

@Ioann D
nu omiteti stagiul militar ca militar in termen si nici eventuale institutii de invatamant superior(daca exista)

micutzul spunea...

Noi sa dormim linistiti ca generalii politici lucreaza pentru ...tradatori. Se pare ca cei care au propus cu adevarat procentul de 65% sunt jeguri in uniforma, activi...Si ca sa dormim si mai bine se pare ca vor modificarea la....45. %... Motivul...le pleaca in pensie toti cei care lucreaza si trebuie ei sa lucreze... Deci cei pe care i/am crescut musca din parinti ... Nu au mama nu au tata...Doar le este frica de munca...
Somn usor baieti...

iceparu spunea...

Cineva pe R-26500 a lansat ca mai marii armatei ar fi precizat ca indemnizatia de comanda,salariul de merit,gradatii,sporul de dispozitiv se vor a calcula cu procentele existente in cele sase luni alese .Cu alte cuvinte doi ofiteri egali in functie si grad dar iesiti la pensie in ani diferiti vor avea solde lunare brute diferite.Daca e asa vom plange dupa legea 164 /2001 si chiar dupa cea a lui Boc.Sper sa nu fie asa.Cine are posibilitatea sa se intereseze?

Dan B. spunea...

1. Din pacate, asist la „dueluri” intre colegi, insa le reamintesc ca acea scrisoare cu „draga civilule” se potriveste si aici, caci nu poate fi egalitate intre cei cu aceasi varsta, functie, grad, studii, etc, mai ales in situatia in care conditiile de munca au diferit de la unul la altul dintre impricinati.
2. Unii colegi il confunda pe gl. prof.(?) dr Mihai Iliescu, fost sef CAAT, actual presedinte ANCMRR si al Consiliului National pentru Persoane Varstnice (secretar de stat la MMPS, impus de G. Oprea in 2014) cu gl dr Dumitru Ilescu, absolvent al Facultatii Politice din AMG si fost sef al SPP. Eu, pe Iliescu Mihai nu-l stiam ca fiind „profesor” (o fi ca Oprea, cu grad didactic luat aiurea) si nici „doctor” (ibidem la paranteza)
Este notabil faptul ca evolutia in functie a lui M. Iliescu este similara celorlalti generali din conducerea CAAT, fiind de notorietate faptul ca, dupa evenimentele din dec.1989, acestia si-au primit vipustile in baza „7 noi generali pentru 7 aeronave doborate!”.
3. Este regretabila pasivitatea colegilor in a „menaja” pe senatori de presiunile necesare anularii integrale sau partiale a art 40 din OUG 57/2015, mai ale ca, la Camera Deputatilor, se ia in discutie draftul votat in Senat (deputatii au in mapa de sedinta incl. forma emitentului a OUG). Asadar, o minimalizare a rolului senatorilor in solutionarea dezideratelor noastre este de nedorit.

karadeniz spunea...

@iceparu
Dacă citești proiectul de ordin comun și celelalte documente conexe te lămurești că e ca cam așa. Moș Alecu analizează și trage semnale de sirenă pe facebook ele mai apar preluate și pe alte locuri de comunicare online inclusiv aici da noi nimic...Batmam... Batman!
Trăiască cuantumul mai avantajos că doar cu asta o să cam rămânem.

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Ca sa verifici, citeste proiectul ordinului comun si vei constata ca asa e. Vor fi diferentiei intre cei pensionati anterior Legii 138/1999 si cei dupa.

Anonim spunea...

http://glasul.info/2015/09/14/singurul-presedinte-care-a-avut-curaj-sa-spuna-adevarul-a-murit-pentru-asta/

Unknown spunea...

dece nu putem sa stim ce aviz a dat comisia de apararem dece? celelalte avize au fost la vedetre imediat , cei de la buget finante au de dat raport in 16 feb , azi in senatul reunit au grija sa definitiveze pensiile lor ,de legea asta a militarilor o taraganeaza si imbolnaveste lumea de strs , sa le fie rusine ...dle H nu aflati ceva de la dl OBREJA?

petrug. spunea...

Vor fi diferentieri si intre cei care au iesit la pensie exact in aceeasi zi, dupa aceleasi functii, cu acelasi grad, cu aceeasi vechime, etc., dar si-au ales diferit cele sase luni pentru calculul pensiei.

Unknown spunea...

Multumesc domnule H si stimati vizitatori pentru sfaturi si precizari!! Revin de aceasta data cu date exacte.
-An nastere: 5.06.1968
-Perioada : 3.02.1986-31.12.1988 (companie NAVROM)-dobandit adeverinta grupa I de munca.
-Perioada 10.01.1989- 24.04.1990(efectuat stagiu militar arma infanterie, grad sergent)
-Perioada 15.05.1990-31.07.1991(companie NAVROM) dobandit adeverinta grupa I de munca.
-Perioada 02.08.1991-30.09.2008(sergent angajat, MAC, SGV, arma marina(ambarcat permanent)-dobandit adeverinta CMJ, conditii speciale de munca.
-Trecut in rezerva conform legii 384(2006) art. 45, lit. a.- la limita de varsta de 40 conform ordinului ministrului de la acea data.
-Perioada 01.10.2008.- 31.12.2015 (si in prezent) Ambarcat nave pavilion Romania.(vechime care se regaseste la casa de pensii judeteana si poate fi valorificata la stabilirea pensiei)-pentru aceasta perioada conditii normale de munca.
-Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu sfaturi, indicatii si precizari in aceasta problema! O zi buna tuturor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu mai tin minte cine a scris pe aici, dar se pare, din cate am inteles, ca CMJ -rile deja trimit la domicilii anunturi ca au primit cererile de li s-au completat dosarele unora si ca le trimit la Casele Sectoriale in vederea actualizarii/recalcularii. As ruga pe cineva in cauza sa ne confirme daca cele relatate sunt reale.

iceparu spunea...

Ne satura astia de pensii militare.Si cand te gandesti ca niste idioti au pledat pentru anularea legii 164.Unde nu-i cap vai de picioare.

CEZAR spunea...

Postaci..guuura ! Prezentati onorul la ...Mares-al !

Iulian Mareș spunea...

Corneliu!
Eu. Am vazut confirmarea prin adresa de la CMJ!

tigri2 spunea...

***Adrian Bontas,ce-as putea face daca tu n-ai venit sa ma tii de inteligenta.Tu cu ce te lauzi ,sau nu esti decat un amarat de critikaci.

Iulian Mareș spunea...

Bontas,
Ai luat pastila?
Baga o reclamatie la ONU!.....cu asfalt, borduri si prea mult H2 in apa!

Iulian Mareș spunea...

Pentru administratorul blogului!
Va propun logarea numai cu nume si prenume, adresa reala de mail, prin confirmare, numar de telefon, care sa nu fie vizibil decat pt admin!
De ce ne ascundem?
De cine?
De ce?
In acest fel se va curata moral blogul de comentarii ......gen ^!

iceparu spunea...

Am intrebat la CPS a MAPN.Telefon 0800808880-Daca m-au mintit ,va mint si eu.O fatuca mi-a raspuns ca" la calculul soldei lunare brute se va opera cu coeficientii exitenti la 31.decembrie 2015."Pentru verificare va recomand sa antamati CPS.

iceparu spunea...

DE INTERES GENERAL.. Am intrebat la CSP a MAPN,telefon 080o 808 880.Daca m-a dezinformat rusine .Mi-a precizat o fatuca ca"la calculul soldei lunare brute se va opera cu coeficientii existenti la 31 decembrie 2015"Pentru verificare va solicit sa apelati urgent la numarul de mai sus.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iulian Mares: Subscriu ideii sa postam pe identitatea naturala, verificabila, cu mail, si nici nr de telefon nu l-as ascunde, asa cum mi-l stie in orasul meu o multime de oameni! As fi mai elevat si mi-as pamfleta vorbele de ocara sa nu ma agate pe legea bulibasei cu mustoaca olarita, Dragnea, dar cel putin nu m-as ascunde dupa deget. Oricum, in afara de ceea ce ma intereseaza in legatura cu pensiile, n-as avea de ce sa ma ascund ca sunt activ sau ca sunt grangurul lui peste. La un boşorogel ca mine de 61 de ani, ce pârţurile dracului sa-mi mai agaţe aştia din coada?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu, e posibil sa se lucreze dupa vechii coeficienti, cei de la 31 Dec 2015, pentru ca au anticipau asta, sau opereaza pe acel calcul si inca pe doua de rezerva: 65% si 80%, ca la cafea: 3in 1...

tigri2 spunea...

LEGEA PENSIILOR MILITARE 223 / 2015
In cadrul LEGII 223 sunt unele articole care nu prevad ,in mod expres,anumite operatii iar conform principiilor de drept :"Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem...asa ca Tutankamonii astia sa-si tina pliscul,nu sa vina cu tot felul de artificii ca sa acopere magaria facuta prin editarea art 40 din OUG 57 / 2015.
Mai este un aspect ,o incalcare grava a principiilor de drept,emiterea unor predilecte,cu de la sine putere,prin care sustin sus si tare ca Legea nu este aplicabila.Epavelor ,mai cititi si nu uitati:
Actus interpretandus est potius ut valeat quam ut pereat = Legea trebuie interpretata in sensul producerii efectelor ei si nu in sensul neaplicarii ei

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: Bagati acolo doua urne de vot pro si contra identitatii reale a postatorilor pe blog, iar in dreptul meu de pe acum votez PRO, alaturi de Iulian Mares!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares, multumesc pentru confirmarea cu CMJ-ul!

tigri2 spunea...

***Iceparu uite aici raspuns oficial de la Arhiva de la Ploiesti:
ROMANIA NECLASIFICAT
MINISTERUL APARARII NATIONAL Exemplar nr.2
UNITATEA MILITARA 01925
20.01.2016
Nr.VP 119
Ploiesti
Domnului..........
....................................................................................
(8)Procedura de recalculare prevazuta la aliniatul(1) si termenul de emitere a deciziei se stabilesc prin ordinul prevazut la art.60 alin.(4).
Conform celor precizate,in prezent nu putem elibera adeverinta solicitata(adeverinta al carui model nu il cunoastem),metodologia necesaraaplicarii acesteia la nivelul MApN nefiind emisa"...
COMANDANTUL UNITATII MILITARE 01925 PLOIESTI
Locotenet colonel
Stampila si semnatura

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu, miercuri, 10 februarie 2016, 17:14:00 EET
Eram dator cu un raspuns.
Era vorba de aplicarea Legii 90/2007, prin care a fost reparata una din cele mai mari inechitati pe care Legea 164/2001 a provocat-o pensionarilor militari in plata la data intrarii ei in vigoare.
Dupa 7 ani au putut si ei sa beneficieze de sporul pentru conditiile de munca reglementate prin celebra Hg 1294/2001.
Dreptul se putea valorifica prin depunerea la Casele de pensii, in termen de 3 ani, incepând cu 01 01 2008, a adeverintelor cu conditiile de munca eliberate de unitati.
Dreptul se pierdea daca cererile de recalculare si adeverintele nu se depuneau pana la 31 12 2010.
Multi nu au fost informati sa depuna cererile si si-au putut valorifica conditiile de munca abia prin L 119/2010, de desfiitare a pensiilor militare, care i-a repus in termen.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhurez: Va multumesc pentru raspuns, si cred ca si altii cascati, ca si mine, pot acum sa vada ce au avut de pierdut. Eu am primit mereu cupon de pensie militara, nu stiu daca s-a reparat ceva dar, vedeti Dv, ca daca eram abonat la acest blog atunci, sau nu eram ignorant preferand fb, eram in cunostinta de cauza. Ceea ce ma face sa nu renunt vreodata la calculator, mai ales la Google Huhurez unde sunt pus la curent cu toate noutatile in domeniul pensiilor militare, legislative si de larga informare in mai multe domenii. Fb nu mai are pentru mine un interes, nici macar de relatii inter umane datorita limbajului grosier, manelismului si grobianismului generalizat. Ditai ofiterii sau subofiterii in uniforma se posteaza matrimonial si lasciv in cautare de aventuri si pipiţe, incadrati in chenare inzorzonate, inflorate si inimiorate si care mi-au lasat un iz amar si de dezgust, ar fi doar un exemplu pentru dezinteresul actual de reteaua fb, apoi masivele infestari cu virusi, limbajul de mahala si grosier pe care, de ce sa nu recunosc, l-am uzat si eu in mod degradant si injositor pentru mine, pentru ca uneori nu ma tine frana in anumite situatii. Aici opritorul functioneaza excelent si cu succes, ferindu-ne sa ne expune oprobiului public! Cel putin sunt sincer si imi recunosc unele metehne de moment care nu ma onoreaza...

Anonim spunea...

Mares. Punem si numarul de cm ai sculei ? Nu de alta dar atunci numai punem numarul de telefon .Ca prea o sa fiu cautat.. .Si atunci aduo calugarie..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ HUHUREZ: Nu stiu daca am fost repus in drepturi, habar nu am, insa nu este corect ce fac ei nespunandu-ne concret ce vor de la noi. Iti trimit eventual pe cupon un citat cu o lege la care esti habarnist, sau poate pe moment, in anumite situatii clinice, n-o realizezi si ai de pierdut eroic pe mana proprie. Oricum, suntem inca in epoca de piatra cu tot tacamul legislativ si operativ in Casele de Pensii, iar jocurile sunt facute pe actiuni perdante pentru beneficiari!



Huhu Rezea spunea...

@Ioann D
La implinirea vârstei de 59 ani, puteti obtine pensie militara pentru cei cca 19 ani vechme in serviciu, in baza art. 26 din L 223/2015.
Daca la data trecerii in rezerva aveati 25 ani vechime efectiva, beneficiati si de reducerea varstei standard de pensionare in conditiile art. 21.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iata ce am inteles eu din exemplul lui Ioann, desi la el nu-i chiar ca in exemmplul urmator, si as vrea sa mi se confirme: Poti sa ai anii de armata, chiar lucrand in ea, ei te scot din armata sa zicem la 55 de ani cand e limita maxima de stat acolo, dar daca dreptul de pensie il ai la 59 de ani, abia atunci la 59 de ani primesti prima pensie, iar de la 55 de ani si pana la 59 iti pazesti cainele, dar fara o letcaie in buzunar, ori te mai duci sa fii sluga pe la patroni sa maturi baruri si sa aduni sticle de pe mese, daca n-ai somaj! E adevarat?

Iulian Mareș spunea...

Maxim.....
Numai dracii gandesti!
O sa faci multa penitenta la manastire!
Dar, ca sa-ti raspund..., in acelasi ton, diametrul!

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Cineva a dat informatia despre coeficientii de la 31.12. 2015!
Atentie, legea care prevedea vechii coeficienti a fost abrogata!
In state si fisele posturilor celor activi sunt trecuti noii coeficienti, care nu sunt in plata inca!
Pe cale de consecinta, pt un pensionar, la recalculare i se vor lua in calcul coeficientii legali, nu cei in plata la activi!
Gresesc?

CEZAR spunea...

@Huhu...puteti sa faceti un pustiu de bine si sa-l scoliti un picut pe..ucenicul Mares-al in ale blogului !!
Sa-i precizati ca aici , pe blog nu mai este de interes gradul si functia individului si ca a disparut autoritatea FORMALA!!
Aici de baza este autoritatea reala ..data de ceea ce scoti din taste , poa sa te numesti si ..Futac 1 de exemplu ...
S-a dus vremea cand Mares-alul spunea un bank in birou si toti (colineii )priveau ca ..tampii..apoi Mares-alul decreta ; puteti rade ....ha ha...!!

Nicu spunea...

Bună ziua,
Poate cineva dintre dumneavoastră să-mi dea detalii referitoare la aprobarea metodologiei de întocmire a dosarului de pensie după Legea 223 și când va fi publicată în Monitorul oficial?
Sunt proaspăt rezervist, din 31.01.2016, aștept publicarea acestei metodologii în MO, pentru trimiterea dosarului de pensionare la CPS.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri pertinente.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Cum se numeste cineva care barfeste? Sper ca nu ai uitat ce si cum...pe blogul scmd?

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Coeficientul de grad si functie in uz este altul decat pe vechea lege!
Ex- din 5,5-7, 36, parca!
Cel de 5,5 nu mai exista legal!
Asta am spus!

Nicu spunea...

Proiectul a fost în dezbatere publică 10 zile, până în data de 04.02.2016. Un coleg a postat mai sus că are surse că a fost semnat de cei trei miniștri. De atunci...ceață totală. CPS dă din umeri. Unitatea mi-a făcut dosarul după noua metodologie, dar nu-l poate trimite, nu e oficial.

R-26500 spunea...

@ Huhurez Rez joi, 11 februarie 2016, 14:06:00 EET. Legea 164/2001 NU a provocat niciodata nici inechitate celor pensionati anterior. A diminuat cumva L. 164/2001 vreo pensie a celor pensionati pe Decretul 217/1977? In niciun caz! Asta s-a intamplat alta data in istoria Romaniei, respectiv atunci cand L. 119/2010 a diminuat pensiile celor pensionati pe L. 164/2001.

Prin urmare, discutam de inechitate cand diminuezi un drept obtinut anterior. Si NU cand un drept obtinut anterior NU este transformat intr-un drept mai benefic (mai baban - adica), aducand drept pretext ca "Eu de ce nu am si acelasi drept ca ala care s-a pensionat dupa mine?"

Daca este dupa mine, am mai spus-o si cu alte ocazii! In SUA, fiecare moare cu dreptul de pensie in baza legii careia i s-a deschis dreptul de pensie. Acolo e o lege a pensiilor militare, insa de la caz - la unii se calculeaza pt. 5 ani vechime in serviciu (cei din razboaiele mondiale), la altii pt. 10, la altii pt. 15, la altii pt. 20. La unii pe baza ultimei solde, la altii pe media ultimelor 36 solde. Fiecare in functiile de conditiile legislative valabile la data pensionarii. Si functioneaza perfect!

La noi exact aici este porcaria: uniformizarea comunista! Pe aia din trecut cu cei din viitor, pe cei din viitor cu cei din trecut. Si de aia iese mereu o varza!

CEZAR spunea...

DELA ARAD...????
Din prezentările şi din simulările pe diferite categorii de salariaţi din armată şi de pensionari militari, reiese clar că actualii pensionari nu vor pierde nimic, ba chiar – funcţie de situaţia specifică a fiecăruia – unele pensii vor creşte. În ce priveşte cadrele active, noile reglementări legale vin să aducă un plus de rigoare în stabilirea vechimii în muncă, categoriile de venituri ce se vor lua în calcul la stabilirea pensiei şi instituirea unor coeficienţii favorabili, aceşti factori fiind gândiţi a fi operabili şi în cazul emiterii de către Parlament a mult aşteptatei legi a salarizării în România.

„Conducerea Ministerului a hotărât că este necesară o mai bună comunicare cu personalul activ şi cu rezerviştii, pentru a lămuri sub toate aspectele noile acte normative care aduc modificări actualului sistem de accedere la pensia militară. Ne bucurăm că aţi răspuns chemării noastre şi vă rog să transmiteţi colegilor dvs., cadre în activitate sau pensionari militari, că protecţia socială a personalului armatei este una din cele mai importante probleme care stau în atenţia Ministerului, alături de creşterea capacităţii de apărare a patriei şi colaborarea cu partenerii din NATO” a declarat contraamiral Silviu Cătălin Dumistrăcel.

Anonim spunea...

Corneliu tata nu cumva ti sa uscat si locul.? Prea esti contra ''face buci'' .Pai scade natalitatea tata la tineret fara ''facebuci'' si nu e bine. Tiganii puiesc la greu si ne depasesc numeric.Stai ca vin acum refugiatii musulmani si astia se bat parte in parte la puiat cu ciorile noastre .Parca vad ca in viitor ne salutam cu ''salamalecu si alecu salam''(adica s-a adus salam la Alecu)

Anonim spunea...

Vechiul AG 7 Asta e diametrul .Ca priveste penitenta pentru pacate deja am inceput sa ma pedepsesc .Beau doar o cana de vin manastiresc ( rosu) pe zi intru pocainta si reculegere .Nu ma intreba acum si de diametrul canii ca nu se cade.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Va multumesc pentru informatii! Am sa verific. Dar tot e un lucru bun ca sunt informat si ca am mai aflat ceva, ceea ce nu-i de colo! Uite asa pot afla si altii, care nu stiu, din aceste raspunsuri anumite lucruri.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Poti sa vezi Nota de calcul, anexa la decizia de pensie,pentru a-ti da seama daca cate puncte de pensie sunt aferente sporului pentru conditii de munca.
Daca te-ai pensionat dupa martie 2001 ai beneficiat de spor din prima zi da pensie.
@Mares
Coeficientii si vrs pentru functie si grad sunt cei din Legea 138/1999, modificata.
Vad ca singurul stâlp propagandistic al adeptilor OUG este vanturarea actualizarii pensiilor recalculate cu soldele noii legi a salarizarii - o himera deocamdata.
Cum sa faci simulari ale recalcularii cu valori care se vor aplica peste 5-6 ani la actualizari?
Nu va puneti problema ce pensii actualizate ati fi avut daca nu se emitea modificarea L 223 prin Ordonanta?
@nicu
Proiectul Normelor este in dezbatere pâna in aceste zile si urmeaza a se aproba prin HG.
Unitatea nu va sprijina in procedura de intocmire a dosarului de pensie?

Danny spunea...

Gresesti Huhurez, dupa cum se vede si in Proiect, el trebuie doar aprobat la nivel de ministrii MAI, MAN Sef SRI, STS, SPP.
Nicu, de intocmirea dosarului de pensionare se ocupa SRU al unitatii unde ai activat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: Din Decizia din 2011, cu ocazia asta am descoperit si nr. de puncte pentru stagiul potential (numai pentru pensia de invaliditate) si ce o insemna asta nu stiu, poate se acorda si pana la cei 25 de ani de care zice L. 2235/2015 doar cu aceasta recalculare, apoi mediu anual determinat in urma recalcularii, valoarea punctului de pensie, nr. puncte conditii de munca, punctaj suplimentar in functie de contributia pt. pensia suplimentara de 2,3,4 si 5% si astfel se pare ca au avut grija de toate! Durerea este ca atunci s-a facut calculul pe o pensie de boala foarte mica si prin toate acestea s-a marit, insa a ramas tot mica in esenta, de aceea sansele mele sunt cu cei 80%, adaugat poate stagiul potential pana la 25 de ani de la cei totali 17 si de aceea sunt asa de vehement, caci 65% m-ar lasa practic fara obiectul muncii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Chiar ca mi-e greata de fb! Sii cate putorele si siliconate-mi scriu pe pagina ascunsa? De la babete pana la alea in practica! M-am saturat sa le scriu minciunele deocheate si sa le mai tin hangul! Ele vor teava mea de AG, eu n-am timp de facut treburi prin casa, de ingrijit doamna sau de gatit, mai ales ca mai am acum si Google in observator! Un pic daca le dau un mic semn, dau navala si buzna in intimitatea mea cu valuri de postari inflorate si inimiorate pe versuri de of, of si măi, măi...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Nicu: Bine ai venit in lumea pensionarilor fara sperante! Ramai intre noi sa te intaresti, sa te obisnuiesti cu razuirile de drepturi, sa plangi si sa te bucuri alaturi de noi, sau sa-i injuri pufos si frumos pe calaii de pensii! Sa ai pensie si viata pana la 110 ani cand si eu mi-am propus sa dau in primire! Doamne, ajuta!

Huhu Rezea spunea...

@R 26
Tu realizezi câte inegalitate a produs L 164/2001 timp de 7 ani ce!or peste 200 000 de pensionari existenti in plata, prin neacordarea sporului pentru grupele de munca, incomparatie cu cei pensionati dupa?
Legea 119 a aplicat tuturor pensionarilor aceeasi unitate de masura. Nu strica legea ca vreo 26 000 de pensionari militari au avut prea putine masuri.
Tehnoordonantistii Mos Teaca ii penalizeaza prin OUG pe cei cu vechime peste ocaua lor mica.

karadeniz spunea...

Nicu 17.03
După lege, art. 62 (3) - Metodologia de întocmire a dosarului de pensionare se stabileşte prin ordin comun al ministrului apărării naţionale, al ministrului afacerilor interne şi al directorului SRI, emis în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
Tot după lege în 30 de zile guvernul era obligat să emită o hotărâre de guvern prin care să stabilesacă atribuţiile, organizarea şi funcţionarea caselor de pensii sectoriale, vezi art. art. 86. Fără acestă hotărâre și fără metodologia de calcul nu se pot calcula pensiile. Legea a intrat în viogare la întâi ianuarie deci termenul de 30 de zile a trecut și e posibil să nu apară nici unul din cele două documente luna aceasta. Părerea mea estă că o să mai așteptați cel puțin 2-3 luni, în varianta optimistă, pînă veți primi pensia.

Mirage 2000 spunea...

Domnilor, dupa cum spunea si HUHU, americanii au cateva sisteme de penionare,si la aparitia unuia nou, pensionarii din sistemele anterioare pot opta: sa ramana in sistemul in care sunt la ora aparitiei sistemului nou, sau sa ceara recalcularea dupa noile reguli,daca acestea avantajeaza pensionarul, ceea ce este si corect si democrtatic. De ce sa-mi recalculezi tu mie pensia corect stabilita, doar asa sa ne aflam in treaba si sa ma ameninte orice neaveniti cu reducerea cuantumului,sau sa-mi demonstreze ca o reantregesc daca suntem cu ei, parca o reantregesc de la mama lor. Cine dracu le-a mai cerut si la astia pensii militare, cele care le avem acuma nu sunt pensii militare? Pai mai daca vrei sa introduci o noua lege ,introdu o lege care sa-i favorizeze pe toti pensionarii actuali si viitori, nu faceti o lege numai pentru a crea tensiuni sociale. Toti trambiteaza cresterea economica a Romaniei,nu credeam ca vor lua de la militari sa dea la aviatorii civili, stewardese, grefieri,etc... (vezi expunerea de motive la OUG 57/2015) Colectati mai taxele la buget si nu mai furati, ca o sa va sarim in beregat in curand. M-am enervat...! Trebuie sa cerem prorogarea L223/2015,reluarea dezbaterilor pe tema ei, si introducerea sistemului, care permite pensionarului sa opteze pentru legea care-l favorizeaza. Sa nu uitam ca sunt actualmente multi colegi trecuti in rezerva in baza OG-7, carora dupa ce si-au sacrificat copilaria prin licee militare, iar apoi tinerete in scoli militare si prin campurile unde au fost repartizati, le-a fost franta cariera si spulberate sperantele, au dreptul la compensatii, inclusiv o lege a pensionarii mai avantajoasa. ( Ma refer la faptul ca multi cacanari se refara ca lor le-a fost aplicata L119/2010 si OG 1/2011. Legea 223/2015 defavorizeaza pe cei fara sporurile de birou pe care le-au inventat politrucii inca activi (juristi cu facultatile facute pe la Segarcea ,Mizil,etc.), si-i avantajeaza pe functionarii publii.

Nicu spunea...

Domnule Corneliu,
Vă mulțumesc pentru urări. Vă doresc dumneavoastră, moderatorului și tuturor celor care postează aici multă sănătate și să vă iasă recalculările așa cum vă doriți fiecare.

Mirage 2000 spunea...

Dupa parerea mea cel mai bun sistem pentru multi dintre noi este cel actual, legat de valoarea punctului de pensie, cel legat de soldele activilor nu este bun, de mult am militat pentru legare soldelor de salariul mediu pe economie, astfel ar fi avut si cei cu grade mici o solda cat decat acceptabila.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Nicu: Ma simt onorat! Multumesc de urari, si sper sa fie de bun augur colaborarea reciproca pe aceste pagini interesante din care putem invata ceva, afla noutati si sa ne apropiem ca oameni si camarazi de arme intr-o cauza comuna in lupta cu infractorii legislativi! Doamne, ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Karadinez: Termenii acestia exacti sunt pentru a copia tarile civilizate cu ceva. In realitate, in Romanistan corectidudinea este o ecuatie cu mai multe necunoscute, iar termenii limita sunt niste nulitati in mana manipulatorilor de legi si regulamente. Legea 223 a fost siluita cu OuG 57, de ce nu s-ar viola si termenii limita? Favoritii (perciunii roscovani asortati cu manecutele negre de contopisti) nu se impaca cu legalitatea si exactitatea!

tigri2 spunea...

***Mirage 2000,te-as ruga sa scrii si pe blogul mumiilor,sarcofagul general R-26500.As fi curios cat poti rezista printre corifeii de varsta care se cred Mafalde ,miracole printre noi si concureaza cu batranul indian Murasi ,sustinand ca acesta este tinerel in comparatie cu ei.

Unknown spunea...

deci ,atata timp .adica pana in 12 feb, o ceata e fel de fel , trimisi pe la garnizoane in tara ca sa ii lamureasca cum e cu legea pensiilor ,nu o sa vedem nimic de la parlament , e posibil sa nu se modifice nimic din porcarias aia de ordonanta , ca altfel nu vad motivul sa se faca atata lamurire prin garnizoane .. asa ca slabe sperante ...sa le fie de cap

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am postat public Comunicatul de la Pitesti cu intrunirea de maine la h. 11 si insotit de un comentariu acid, pe masura, la adresa ,,matematicienilor'' lu' peste prajit, care vad ca 65% e mai mare decat 80%, sa-i rada si civilii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca am putut posta pe facebuci si am s-o mai fac cu ce e necesar! Rabla mea cand o alint si pe urma ii trag cateva anafure o ia din loc, dar numai cat posta cu greu, pe urma...mutu'!

micutzul spunea...

Vreau sa pun doar o intrebare ...
Sunt trecute fix...3 zile de cand s-a supus OUG aprobarii, sau discutiei in Comisia pentru ...kk, kk... Nimeni nu poate spune care este adevarul...Traim intr-o tara de kkt , intr-o perpetua dictatura politica in care smecherii fac bani si prostii trag pentru ei...Daca nu esti destul de prost si mai ridici capul mai faci si parnaie....Mie imi miroase a razboi....Incet, incet....,, Vino moarte vino...,, .

,, Doaaaamne, vino Doaaaaamne, sa vezi.....,,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Nicu: Nu ma ,,domni,'' caci domnii sunt tovarasii roscovani, cu perciunii trecuti prin drot si manecute negre, cu elastice, care ne razuie la pensii, insotiti in rele de contras-sorosisti si mumiile impaiate, autohtone MApN, faraonice si extrase din piramidele egiptene din timpul lui Gh, Gh. Dej, cuplati pe sistemul de piedici din spate! Ma cheama Corneliu. Asa raspund la apel!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule: Pe Elita se duc lupte la baioneta pentru intaietate la dreptate! Numai cat imi arunc o privire pe acolo si fac atacuri de panica! E unul acolo, Tehnocrat, parca, si l-am ghicit ca raspunde bine cerintelor si criteiilor MApN in calitate de infiltrat al lor! Si ala care se semneaza cu capacul de la sticla de bere e rinocer periculos cand misca barba! Am iesit cu masca pe figura de acolo de atatea fumigene! Deruta e totala cand le intra seful cu argumentele! E totusi un blog de lupte, si nu strica ansamblului anti sistem, iar daca am glumit am facut-o sa le mai ridic moralul caci acolo se plange de jale mare, ca si cum deja ne-ar fi murit afuristele astea de pensii! Uitati, fratilor, de cuantumul cel mai avantajos, chiar daca Maxim One vrea sa se calugareasca de faptul ca nu va ramane asta batuta in cuie?

Mario spunea...

Postat de Mos Alecu pe facebook
14 minute ·
Pen'ca n-am vaz't prea multa ingrijorare fata de "şopîrlele" strecurate in proiectul de ordin comun privind recalcularea... "Şopîrle" care-i vor afecta pe disponibilizatii "nevoiti" sa-si aleaga cele 6 luni din perioada in care erau pe functii mia mari decit functia de la trecerea in rezerva ...
Lumea zicindu-si , probabil , ca acele procente "nelegale" nu difera prea mult fata de cele legale ... Lumea neintelegind ca "socotelile" soldei se fac in cascada , de aici rezultind amplificarea efectelor ...
Total solda/baza de calcul
Conf. ordin......................................Conf. legii salarizarii
SG+SF+SM+IC+GR+ID..................SG+SF+SM+IC+GR+ID
***In acel Total : SG = Solda de Grad ; SF = Solda de Functie ; SM = Solda de Merit ; IC = Indemnizatie de Comanda ; GR = Gradatii ; ID = Indemnizatie de Dispozitiv ***
Calculul elementelor de mai sus se face dupa cum urmeaza (considerind IC pe la mijlocul grilei de acordare ...functii de mr , lt.col):
Conf. ordin......................................Conf. legii salarizarii
SG.....................................................SG
SF......................................................SF
SM = 15%(SF)...................................SM = 20%(SF)
IC= 4 -12%(SF) (med.= 8%)........... IC = 10 - 50 %(SF) (med.=30%)
GR = 42%(SG+SF+SM+IC) ............ GR = 42%(SG+SF+SM+IC)
ID = 18%(SG+SF+SM+IC+GR) ....... ID = 25%(SG+SF+SM+IC+GR)
Inlocuind "valorile" de mai sus in acel Total vom obtine (in final , pentru cele doua variante) :
Conf. ordin......................................Conf. legii salarizarii
Total = 1,68 x SG + 1,70 x SF...........Total = 1,78 x SG + 2,66 x SF
"Efectul" produs asupra soldei/baza de calcul :
- solda de grad reprezinta (pe la mijlocul grilei de salarizare ... mr , lt.col.) spre 40% din solda de functie
- consideram o SF = 100 si o SG = 40
Conf. ordin......................................Conf. legii salarizarii
Total solda/baza de calcul = 237...... Total solda/baza de calcul = 337
Adica aplicarea "novatoare" a acelor procente (neprevazute in legea salarizarii valabila la 01.01.16) "produce" a diminuare a soldei/baza de calcul de vreo 30% ...
Asta deoarece cineva , acolo sus , si-a zis ca poate sa modifice legea printr-un simplu ordin de ministru ...
------------------------------------------------------
Daca mai luam in considerare si aiureala din lege (ca se foloseste gradul si gradatiile din cele 6 luni ... nu cele de la trecerea in rezerva) ... atunci disponibilizatii sint loviti "de-o sa le mearga fulgii" ... Cele 6 luni fiind alese de la inceputul celor 5 ani , disponibilizatii vor "pierde" si un grad , precum si 1 -2 gradatii ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

IN SEARA ASTA, AU VENIT ARTISTII MUZICIENI, AI NOSTRII, LA ROMANIA TV. MA CREDETI CA MI-AU DAT LACRIMILE VAZANDU-I PE ACESTI BATRANI PLINI DE DEMNITATE, CHIAR DACA FOARTE TRISTI, CANTAND PARCA PROHODUL GUVERNULUI TEHNORETARDAT PRINTR-UN MARS MILITAR? CE POT SA MAI COMENTEZ LA UN ASEMENEA PROTEST AL DEMNITATII CONTRA MARLANIEI SI INTENTIILOR CRIMINALE IMPLINITE PRIN TAIEREA PE ASCUNS A DREPTURILOR ACESTOR STRALUCITI ARTISTI MILITARI? SUBMINAREA SI SABOTAREA ARMATEI ESTE RODUL GANDIRII CRIMINALE ALE GRUPURILOR MAFIOTE MASONICE SI SOROSITE LA CARE SUNT INCARDASITI SI PARTASI, DE LA PRESEDINTE SI PRIM MINISTRU, PANA LA SUSTINATORII PNL-PDL! RUSINE LOR!

Anonim spunea...

Micutzul http://fn24.ro/pregatiri-de-razboi-putin-reface-armata-1-a-forta-de-ocupatie-a-urss/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Racanilor tehnocrati,
Luati-va calabalacul si plecati invatindu-va de unde ati venit! Voi n-aveti calitatea, dreptul si autoritatea sa batcoriti si sa injositi Armata romana!
Cei care v-au numit pe functii, printr-un abuz de putere, vor plati pana la urma nota de plata, dar nici voi nu veti scapa toata viata de consecintele faptelor voastre abuzuve si samavolnice!
Parasiti Romania, duceti-va sa va infaptuiti planurile secrete ale organizatiilor masonice si sorosiste in Somalia, Burkina Fasso, Mozambic sau alte tari care corespund capacitatii voastre intelectuale de nivel submediu si a pregatirii infantile de care sunteti capabili precar, caci Romania nu este poligonul vostru de experimente si de aplicare a prabusirii economice fortate catre falimentul total pentru care ati primit ordin!
Voi ati venit cu intentia vadita sa subminati si sa sabotati Sistemul de Aparare al Patriei, si drept dovada este aceasta tulburare majora pe care ati produs-o in cadrul rezervistilor si activilor militari romani prin emiterea OuG 57, si mai ales Art.40 care intoarce calculul matematic pe dos, dorind sa convingeti zeci de mii de militari ca 65% este mai mare decat 80%! Apoi, talhareste, pe furis si fara preaviz, ati atacat, ca la drumul mare, artistii muzicieni militari la pensii, iar ei vor fi cei care pe data de 6 Martie va vor canta Prohodul de evacuare din sistem, cand Armata va iesi in strada si nu va mai intra in case pana nu va vedea ultimul tradator luand avionul de pe Aeroport sa va duca de unde ati venit!
Sunteti, pentru noi, doar niste racani reformati si inapti pentru serviciul militar, pentru ca nici un tradator nu este acceptat in Armata romana de cand exista ea! Cadrele noastre militare sunt atat de bine pregatite si instruite, incat nici nu va accepta, nici la comanda si nici in dialogurile pe care le doriti ca sa ne prostiti cu matematica voastra varata pe gat de catre stapanii vostrii sorosisti si masoni!
Scopul vostru suprem este doar distrugerea intregii Romanii, a Sistemului de Aparare si Ordine Publica, a Invatamantului si a tot ce reprezinta Romania in ansamblul ei! Ati fost capabili sa va bagati labele murdare si unsuroase pana si in recompensele copiilor olimpici, una dintre cele mai odioase crime indreptate impotriva valorilor fragede protejate ale Romaniei, viitorul de aur al intelectualitatii de care avem foarte mare nevoie!
Sunteti indezirabili, neaveniti si respinsi de noi cu vehementa, asa ca va dam ordin sa ne parasiti cat mai urgent si sa raportati, din pozitia de servitori si scalvi la stapanii vostrii masoni si sorositi, ca Armata romana va respinge in mod categoric si definitiv, alaturi de intreaga societate romana. Plecati urgent, iar calatoria voastra sa va fie sparancenata, neavenitilor indezirabili!

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Aseara am aflat, la Romania Tv, ca la solicitare, Senatul, Deputatii sunt obligati sa puna la dispozitie CD cu discutiile din comisii, mai putin comisia SRI, Aparare (daca se discuta despre probleme clasificate) si jurifica, cand se discuta pe dosar despre ridicarea imunitatii parlamentarului!
Ce zici, merita solicitarea?

Unknown spunea...

dle H , vedeti ca pe data de 15 febr, la ordinea de zi este pus din nou l 665 pentru aprobarea hg. asa ca am impresia ca pe 9 nu s-a dat nici un aviz va rog sa verificati si sa ne spuneti si noua ce credeti

CEZAR spunea...

ONORUL la Mares-al ...!!!

Ion Adami
14 hrs
Klaus Iohannis a promulgat pensiile speciale ale parlamentarilor
Pesedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru completarea Statutului deputatilor si senatorilor, care introduce pensiile speciale…
ziare.com
6 Likes18 Comments80 Shares
LikeCommentShare
6 people like this.
80 shares
Comments
View 14 more comments
Giani Apostol
Giani Apostol "Sta-m" linistiti, domnule Raita Zoltan.
Like · Reply · 1 · 11 hrs
Justin Stewart
Justin Stewart mason imputit, merita un glont
Like · Reply · 1 · 7 hrs
Petru Peter Belu
Petru Peter Belu ASTA E UN SAS PERVERS DE RAU CE E NICI COPII NU IA DAT DUMNEZEU DE AIA PUNE MANA LA INIMA.
Like · Reply · 1 · 4 hrs
Mitica Mocanu
Mitica Mocanu mi-e scârbă de el,îmi provoacă greață numai cât îl văd..!! doar a văzut reacția oamenilor,și totuși în nemernicia lui,ne-a sfidat...!!
Like · Reply · 8 mins

Unknown spunea...

de maine incepe balamucul msa stim si noi cum voteaza aceeia........