Un produs Blogger.

miercuri, februarie 24, 2016

Comisia de buget finante a amânat intocmirea raportului pe OUG 57

31 comments
Si-a stabilit un nou termen pe 01 03 2016
<
                                                   Ordinea de zi
                           Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital
                 
                                  Programul de lucru din 23 02 2016

1L665/2015Proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetareraport1.3.201614.3.2016MFP, MMFPSPV, MAp


15-02-2016 prezentare în Biroul Permanent (termenul de depunere a raportului este 01.03.2016, iar termenul de depunere a avizului de către Comisia pentru apărare este 23.02.2016)

31 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe bravii baieti i-am vazut pe A3 cantand cu foc acest melos pamfletar, transmitand un mesaj destul de serios tehnoretardatilor care acum sunt in pragul remanierii fortate la vocile starazii si mediei! Remanierea o fi cauza? Nu-l vad pe lista-insectar si a rusinii de remaniere pe sMOTOCitul cu apucaturi autiste si surdo-mute!

brenda spunea...

dle h ,pai ce fac in 23 , ? si abia pe 1 martie da raportul ? nu ii intreaba nimeni? este o intreaga aiureala , va rog sa spuneti cumva , daca stiti ca s-ar fi publicat in MO acel ordin comun pentru intocmirea dosarului de pensionare , se zice ca azi , va rog mult

Trofin spunea...

Pentru cei interesati , s-a publicat ordinul comun M24 din 15.02.2015 semnat de ministrul apararii nationale pentru aprtobarea Metodologiei de intocmire a dosarului de pensionare.
S-a dat astfel liber la intocmirea dosarelor de pensionare pentru cei in drept.

Trofin spunea...

Pentru cei interesati , s-a publicat ordinul comun M24 din 15.02.2015 semnat de ministrul apararii nationale pentru aprtobarea Metodologiei de intocmire a dosarului de pensionare.
S-a dat astfel liber la intocmirea dosarelor de pensionare pentru cei in drept.

Unknown spunea...

Suntem oare normali? Sunt 2 luni de cand cei ce au iesit dupa 01 ian a.c. se intreaba care le e pensia. Se vrea oare sa se faca economie cu pensiile celor le cedeaza ceasul? Cel ce are vreo veste privind calculul pensiei, macar cu aproximatie sa nu ezite sa posteze. De aproape 5 ani, pe conceptul unei mai mari contributivitati armata s-a blocat (prin ocuparea pe lunga perioada a fc mai mari). Cu o lege corecta si egala macar apropiata celor ce au iesit pana in iul '10 f.probabil se poate rezolva. De nu , doar calculatorul va mai scoate acei oamenii. Sanatate de la mare nea Iulica M-res!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu pasi gigantici pe urme mai marunte se apropie de aprobarea tacita din Martie a.c.? Vedeti Dvs, ei creeaza in mod artificial momente psiologice emotionale stiind cu buna stiinta ca efectul acestora pot avea consecinte urmarite subliminal, uneori mortale asupra celor subrezi psiho-emotionali! Tot pe loc, pe loc, pe loc sa rasara busuioc din antracit sa treaca legea tacit, ca ei vor sa ne insele cu fofarlici si minciunele ca sa creasca micsunele inflorite peste a militarilor morminte, cu lumanari, dupa atatea amanari!!

Unknown spunea...

Oare cit o sa ne mai amine,bătaia de joc la care suntem supusi sper sa ne trezească.

brenda spunea...

sa le fie rusine ,au avut grija ca pensii de parlamentae sa se aprobe cu norme cu tot fara sa ii tina cu mana in priza msant exact ca niste teroristi, atata timo cand stiu in ce sres stau atatia oameni , am ajuns pe mana unor oameni fara scrupule , fara nimic omenesc .. sa le fie de cap

Viss spunea...

Ce rost are toată gargara asta de pe blog? Bătaie de joc la formularea legii 223, bătaie de joc la blatul nefinalizarii până la 30 octombrie a ordinului comun, bătaie de joc la ajustarea dinOG57, bătaie de joc la avizele comisiile din Senat. Până acum. Ce urmează? Nu suntem sănătoși la cap? Stăm ca pe timpul lui Ceausescu, șase luni până la decizie? Voi vă certați pe blog. Bravo!

Huhu Rezea spunea...

@Viss
Asta-i realitatea.
Cum ai vrea sa fii informat?
Gaseste alte site-uri unde nu e gargara.

brenda spunea...

dle H ff corect noi avem nevoie de informatiile , comentariile de pe acest blog , poate citesc si aceias de isi bat joc , asa ca nu luati in sema ce spune acest domn ,are el vreo solutie?

Huhu Rezea spunea...

L665 nu este inclusa pe ordinea de zi a plenului Senatului din aceasta saptamana.

Unknown spunea...

Sunt mana-n mana smecherii astia.Ce nevoie mai au ei cand si-au tras salarii de salarii,batranetile si le-au asigurat cu pensii babane etc.Pentru ei se poate,sint bani.Pentru prostime nu sant.

micutzul spunea...

Ce ma bucura este ca a inceput lumea sa ii injure pe strada...Ca nu le mai ajunge,ca nu vor sa mai creasca salariile 3 ani, ca vor sa mareasca impozitele .....ca sa le mai moara mortii odata, ii baga si ii scot...etc.
Nea Ciolos cred ca ar fi bine sa va luati din timp bilete la cursa de Bruxelles , ca e mai ieftin ( daca nu va da soros vreun caricioplan) ca se umfla tarata in maimutoi si apare vreunul de pune de un tribunal superextraordinar si va treziti cu cracii in sus pe la Targoviste....Ca asa incepe democratia in Romania...Si ar fi nasol ca nici nu prea aveti ce arata din guvernul asta...Si inca ceva nea Ciolos...nu pune prea mare baza in neamt ca sti cum e vorba aia ...,, Daca il vor pe Motoc...,,.Cand fraierii vor ,,sange,, il primesc...De ce sa raspundeti voi pentru toate rahaturile din 1990?

Si inca ceva bai nea Ciolos...LA 1 DECEMBRIE LA DEFILARE AI IMBRATISAT COPILUL ACELA CU TATAL CARE ...IN AFGANISTAN....CAT DE JEGOS POTI SA FI SA II TAI VENITURILE ACELUI COPIL ?
Bai parlamentarilor citeste careva ?

tigri2 spunea...

***micutul,citeste pe dracu' sa-i ia caci jumatate dintre ei sunt analfabeti cu "pregatire auto",foste vanzatoare de aprozar sau femei de la felinarul galben,toti ajunsi acolo prin bani,pe liste de partide,niste nulitati mediocre...

Unknown spunea...

Acesti *tehnocrati *,daca ati observat,au venit setati ca niste robotei.Nu se uita in stinga sau dreapta fiind dirijati numai pe taieri si pe facut dezastre.Se simte faptul ca cineva parca iar dirija de undeva dintr-un centru numai de ei stiut.Nu apar prea mult pe la tv.Mai pe scurt,tac si fac.

mega2005 spunea...

Cred ca Maxim one cam are dreptate...incet, incet, pe muteste, ordonanta va fi aprobata fara partzuri inutile prin parlament.
Treaba cu ramanerea in plata a cuantumului avantajos va ramane si in toamna si la iarna si cand mai vreti voi..aici nu achiesez la pozitia lui Maxim one....

stefan spunea...

Imi poate spune cineva când se acorda si poti beneficia de Ordinul ,,Meritul Militar ,, ? Dupa implinirea efectiv a vechimii in serviciu de 15,20,25 ani sau in momentul cand esti decorat cu acest ordin, conform art 11 din Legea 80/1995? In cazul meu OMM l-am primit dupa 2 ani de cand implinisem termenul de 15 vechime in serviciu. Multumesc anticipat.

Mario spunea...

Astia sunt normali la cap????? 150 de militari romani reveniti din Afganistan dupa 6 luni , ( in care numai ei stiu prin ce au trecut ) au fost culcati intr-o sala de sport pe jos!!!! Bai nenorocitilor voi sunteti chiar tampiti??? Nu era normal sa primeasca si ei o baie calda , o masa normala si un pat cald??? Asta da "recunostinta"!!Bai nenorocitilor voi sunteti chiar tampiti???Asa primire , asa umilinta, pentru Dragonii Transilvani. No comment.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se mai amana o data si, daca nu ma insel, pe 04 Martie va trece aprobata tacit prin Parlament, nu? 'ştele si anafura...

brenda spunea...

stiti cumva daca exista hg pentru functionare casele sectoriale de pensii? dosarele sant intocmite dar unde sa le depuna?

karadeniz spunea...

@ brenda
Încă nu a apărut, guvernul are treburi serioase nu se încurcă cu un răhățel de HG. Dosarele se pot probabil depune la actualele CPS-uri. Acestea le pot prelua dar nu le pot rezolva legal. Cum de la înregistrarea cererii CSP-urile trebuie să emită decizia în 45 de zile rezultă că acest termen va decurge din momentul în care noile CPS-uri vor fi constituite în baza HG, probabil că va exista în acel HG și un termen pentru constituirea acestora, nu cred că vor fi considerate constituite chiar la momentul apariției HG-ului în MOf.
Oricum dosarele de pensii nu vor putea fi rezolvate complet nici după ce guvernul va da acea l HG. Pentru partea de actualizare prevăzută la art. 60 trebuie așteptat până apare ordinul comun prevăzut la art. 60 (4) și acela are termen de 90 de zile, termen care se va prelungi în caz de nevoie până se rezolvă soarta OuG57/2015, în speță art. 40.

un oscar = o pensie spunea...

oug57 va deveni lege fara modificari curand

Huhu Rezea spunea...

@stefan
Brevetele pentru insemnele onorifice , acum In slujba Patriei,se semneaza odata pe an, dupa 31 august.
Daca ordinul n-a fost semnat pana la data iesirii la pensie, produce efecte din luna urmatoare in care Casa Sectoriala a primit dovada ca detineti Ordinul.
@Corneliu
Termenul de adoptare tacita in Senat este jumatea lunii martie.
Este destul timp sa fie dezbatut in plen. Numai sa dempuna Comisia de buget-finante amendamente. Daca nu, mai sunt sperante in Camera, unde dl Mircovici ii asteapta cu amendamente pregatite.
@Brenda
Nici in sedinta de astazi de guvern n-a fost data HG
de functionare a Caselor Sectoriale.
@karadeniz
Pentru drepturile de pensie deschise anul acesta nu se impune vreo actualizare decât in cazul in care ar avea loc vreo majorare de solde.

Octav59 spunea...

Ce se va întâmpla cu bugetul de pensii dacă peste doi ani vor creste funcțiile cu 100%. Știe cineva dacă MAPN a cumpărat tiparnită ???

uber spunea...

Mario pe ce lume traiesti?
Doar nu ai vrea sa se deranjeze comandantii de birou cu fibra optica sa primeasca niste tablagii si soldati. In fond ce mare lucru au facut? Au fost intr-o misiune de lupta in Afganistan. Ei si?
Tu stii cat de greu e sa gandesti toata ziua strategii, tacticii, cai verzi pe pereti, acronime, etc.? Tu crezi ca degeaba au comandantii de birou conditii speciale? Cu atatea pe cap cand sa se mai gandeasca si la trupa?
Poate ca nu aveau cum sa le asigure o masa calda sau o baie insa o primire onorabila puteau, dar nesimtirea face parte din fisa postului.
Cand jumatate din armata e formata din comandanti de birou e posibil ca prioritatea armatei sa fie alta decat una normala.

Revin.
De ce nu se aplica masurile Art.89 din Legea 80 privind suspendarea cadrelor militare urmarite penal?

Huhu Rezea spunea...

@Octav
Ce intrebare alunecoasa!!?
Nu face majorari de solde daca nu are fonduri si pentru pensionari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Multumesc! Eu credeam ca in prma decada a lui Martie intra in aprobare tacita!
@Octav 59: Chiar ca ai intrat pe un teren alunecos, frate! Sa aprobe ei, ca bani sunt cacalau, numai ca fiind si foarte mult de furat si manarit ii cam deranjeaza procentele noastre constitutionale! Masonii si sorosistii avand un cuvant decisiv cat sa se fure si cat sa se acorde. Ghioga si suturile-n cur...sul zilei de muine o sa-i trezeasca la realitate, daca o fac pe mutantii si autistii (daca chiar sunt real, ii ghiogarim pana ii tratam!), iac-asa!

Unknown spunea...

In momentul cand ati implinit 15-20-25 ani cei de la cadre inainteaza o adresa catre un for superior pentru aprobare.Din momentul aprobarii,chiar daca nu aveti decoratia,vi s-a acordat omm.La csp se elibereaza o Adeverinta de cei de la cadre.Succes!

karadeniz spunea...

@byBzdWdp
Ai făcut o fixaţie cu acel art. 89 din legea 80. Care-s ăia urmăriţi penal, trimişi în judecată ori judecaţi şi nesuspendaţi din funcţii ?
Ia mai citeşte articolul respectiv de la cap la coadă, dar cu atenţie.
” Cadrele militare in activitate din MapN se suspendă din functie pe perioada în care, FIIND IN STARE DE AREST PREVENTIV, sunt urmărite penal, trimise in judecată ori sunt judecate de către instanţele judecătoreşti.” Deci pentru a fi suspendat din funcţie condiţia o reprezintă starea de arest preventiv caz în care pricinaşul are asigurate de către stat, permanent şi continuu, cazarea şi masa. Acesta este motivul pentru care se suspendă, arestat fiind nu-şi mai poate îndeplini atribuţiile funcţiei deci nu ai de ce să-l plăteşti.
Cei urmăriţi penal ÎN STARE DE LIBERTATE, abia după ce sunt trimişi în judecată sau judecaţi, tot în stare de libertate, se pun la dispoziţie dar şi acest lucru se face numai la propunerea consiliilor de judecată şi a comandanţilor de unităţi şi numai în cazul în care faptele pentru care sunt judecaţi sunt în legătură cu exercitarea atribuţiilor funcţiilor în care sunt incadraţi.
Urmărirea penală, de care tot vorbeşti cu emfază, înseamnă strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea făptuitorilor și la stabilirea răspunderii acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.
Deci soluţiile date de procuror la un dosar penal pot fi: neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală, încetarea urmăririi penale, clasarea sau trimiterea în judecată.

uber spunea...

@karadeniz
Ce anume nu ti-e clar tie din articol:
”Cadrele militare in activitate din MapN se suspendă din functie pe perioada în care, fiind in stare de arest preventiv(virgula), SUNT URMARITE PENAL(virgula), trimise in judecată ori(sau) sunt judecate de către instanţele judecătoreşti.”

Daca te afli in oricare dintre cele 4(patru) situatii, esti suspendat si gata.
Nu trebuie sa te afli intr-un cumul de situatii cum pretinzi tu, de fapt nici nu ar avea noima, nu poti sa mai fii sub urmarire penala pentru un furtisag din moment ce ai fost trimis deja in judecata pentru acel furtisag, faza de cercetare penala s-a terminat. Restul e vrajeala ieftina.
Ce anume e atat de complex de nu poti sa pricepi?
Fixatii ai tu atat timp cat nu vezi o realitate extrem de simpla.
Am mai scris, am un feeling ca daca legea asta se respecta si nu se aplica arbitrar, acum nu am mai fi avut toate aceste probleme, inclusiv cu legea pensiilor sau OG 57. Nu trebuie sa fii un vizionar sa pricepi asta, dar ma tem ca tie iti convine.
Oare va raspunde cineva pentru neaplicarea Art 89 din L 80?
Sa speram ca da.