Un produs Blogger.

duminică, februarie 07, 2016

Deputat Mircovici:"vor fi promovate amendamentele care reprezintă interesele marii majorități a militarilor"

76 comments

Legea pensiilor militare de stat sau, ne interesează viitorul militarilor rezerviști!?

  • PDF
P1040156
Vineri 05.02.2016 a avut loc la Parlamentul României, sala ”Drepturile omului” o întrunire a reprezentanților principalelor structuri asociative ale militarilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, pe tema legislației în domeniul pensiilor militare.
Această activitate a putut fi organizată și s-a desfășurat prin bunăvoința domnului deputat, membru al comisiei de apărare, Mircovici Nicolae, general (r), la propunerea ASOCIAȚIEI RO.MIL.
La această activitate, MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE,  a avut amabilitatea de a răspunde afirmativ prin reprezentanți de seamă și mă refer în primul rând la prezența doamnei ministru secretar de stat Otilia Sava precum și la directorul Casei Sectoriale de Pensii a M.Ap.N, domnl colonel dr. LUCA CONSTANTIN
Probematica aplicării dispozițiilor Legii nr. 223/2015, departe de a fi un lucru simplu, a devenit și mai complicată prin modificarea acesteia de către guvernul actual pritr-o ordonanță de urgență și mă refer aici la OUG 57/2016.
Ca și punct de plecare, cei prezenți în sala Drepturilor Omului au ajuns la concluzia că, această ordonanță, era necesar a fi emisă de către actualul guvern, în absența unui asemenea act normativ, practic Legea 223/2015 neputând fi aplicată.
Mai departe, reprezentanții beneficiarilor acestei legi au arătat cu destule argumente că Parlamentul României, Camera Deputaților ca și for decizionar, trebuie să amendeze esențial ordonanța guvernului înainte de a-i da girul printr-o lege.
Astfel, domnul gl.bg.(rtr) Nicolae GROPAN președintele Federției Militarilor din România, domnul colonel (r) IOAN MIȘU NAON, președintele RO.MIL – filiala Craiova, domnul colonel (r) Marian Tudor, președintele RO.MIL – filiala București, ca dealtfel majoritatea celor care au luat cuvântul au arătat că, pentru inlaturarea discriminarii pensionalilor militari fata de celelalte categorii socio-profesionale, se impune urgent implementarea unei serii de amendamente la OUG nr.57/2015, printer care:
Schimbarea bazei de calcul la stabilirea drepturilor de pensie, prin luarea in calcul a veniturilor realizate in perioada aleasa ca baza de calcul.
Proporția  aplicată  bazei de calcul pentru stabilirea pensiei sa fie 80% si nu 65% cum pervede art. 40/OUG 57/2015.
Avand in vedere ca militarii sunt singura categorie profesionala care are munca nenormata fiind la ordin 24 de ore din 24 de ore, avand mai multe privatiuni, interdictii si ingradiri ale drepturilor civile, legiuitorul a prevazut in Legea 80/1995 Statutul Cadrelor militare, in semn de recunoastere, acordarea unor procente la pensie calculate conform prevederilor pentru Ordinul Meritul Militar.
PROPUNERE
Aceste procente, corespunzatoare perioadei de activitate in armata, sa se aplice la cuantumul pentru pensie calculata plafonata la 100% din veniturile aflate ca baza de calcul . In fapt aceste procente, care sunt o recunoastere a activitatii ca militar, fac deosebirea intre noi si pensionarii civili, ele trebuind aplicate peste procentul de 100% si nu folosite ca saajungem la acestă proporție.
In legea care aproba Statutele Militarilor sa se insereze si prevederile din Legea Pensiilor Militare (principii) care reglementeaza modul de calcul si baza de calcul.
In Legea Pensiilor Militare de Stat sa se faca precizari clare la soldații și gradații profesioniști, astfel încât principiile care se aplica cadrelor militare sa se aplice fara discriminare si acestei categorii de militari.
Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale cât și domnul deputat Nicolae Mircovici, receptivi la problemele ridicate, ne-au asigurat că, și aici aș vrea să-l citez pe domnul deputat ” vor fi promovate amendamentele care reprezintă interesele marii majorități a militarilor, pentru a avea conștința împăcată că s-a făcut tot ce este legal posibil pentru a repune în drepturi onoarea și demnitatea militarilor.”
Nu pot în final, să nu remarc atmosfera de o înaltă calitate intelectuală în care s-a desfășurat această activitate, faptul că, la discursurile pertinente, și aici l-aș aminti pe cel a domnului general Virgil Bălăceanu, reprezentanții Mimisterului Apărării Naționale au răspuns într-o manieră profesionistă desăvârșită, doamna secretar de stat Otilia Sava reușind să ne convingă de faptul că doar printr-o comunicare permanentă între minister și organizațiile care reprezintă interesele militarilor imaginea noastră a militarilor va avea numai de câștigat și, odată cu ea, bineînțeles că societatea românească va rămâne fidelă ideii conform căreia toți cei care îmbracă haina militară din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, reprezintă garantul libertăților democratice ale acestei țări, căreia militarii i-au depus jurământul de credință.
Concluzia, în curând, ordonanța 57/2015 va intra în dezbateri în Camera Deputaților.
Domnilor colegi, trebuie ca, fiecare dintre noi, în mod individual sau organizat, să ducă o muncă de convingere ”de la om la om, de la militar la reprezentantul ales în Parlament” pentru ca deputații cărora le-am dat votul și ne reprezintă interesele în Parlamentul României să susțină și să voteze amendamentele care reprezintă interesele marii majorități a militarilor,pentru a avea conștința împăcată că am făcut tot ce este legal posibil pentru a repune în drepturi onoarea și demnitatea militarilor.
Cu respect, onoare și demnitate, Președintele RO.MIL, Marian Popa

76 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu zic ca este o veste foarte buna si pertinenta, neavand amendamente la ce s-a propus, mai ales pentru coeficientul de 80% si nu 65%, si nu oprirea la pragul de 100%, ci si peste! Asta este chintesenta, pe langa sporurile pe care deocamdata nu stim care vor fi admise!

Anonim spunea...

Apa fierbe la 100 de grade ( Celsius) .Atunci apar si aburii.Ce legatura are asta cu subiectul ? O sa vedeti foarte curand la votul in sparlament. Eu tot sper sa ma calugaresc ...⌛⏰😇

iceparu spunea...

Asa da.Incep sa se contureze lucruri corecte.

iceparu spunea...

Trebuie presiune pe parlamentari in spiritul celor discutate.Folositi un limbaj elevat .Aratati ca sunteti oameni civilizati.Mahalagismele nu sunt de natura a aduce respect.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

2 Maxim One, poate ca Dumnezeu vede si amendeaza nedreptatile care au ajuns dincolo de faza de abuzuri! Dupa numele personalitatilor prezente la consfatuire, realizez ca avem sperante, intrucat sunt figuri onorante, noi si demne de incredere, nu mai putin decat si propunerile destul de pertinente si care, in mare, pot impaca aproape toate revendicarile pensionarilor militari. Si soldatii si gradatii profesionisti merita sa aiba drepturi, aici fiind vorba de activitati militare active, cu eforturi si riscuri, neputandu-se a fi tratati discriminatoriu, ca pe niste lefegii sub pragurile civile. Deocamdata, asteptam ca sperantele sa ne fie indreptatite cu prisosinta si pe merit!

jordachis spunea...

Despre pensia suplimentara nicio vorba?

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Câta dreptate ai!
Voi publica numai comentariile care pot contribui, prin forma si continut, scopurilor de informare si de promovare a intereselor noastre.
Unii scriu de parca au sarcina sa ascunda mesajele in multa, multa zgura.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Ar fi cazul unei minime cenzuri, pentru ca uneori bunul simt, empatia, camaraderia si educatia sunt inlocuite de aspecte mai putin placute , ajungandu-se chiar la jigniri gratuite si fara nici legatura cu aceste subiecte, doar de dragul de a leza demnitatea sau integritatea cuiva dintre noi sau aiurea!

uber spunea...

Domnule Mircovici, sincer va multumesc pentru ce faceti.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu, mi-am facut datoria sa am amabilitatea de a ma adresa catre numerosi parlamentari din tot spectrul politic, atat deschis pe paginile acestora de fb, cat si pe paginile intime. M-am adresat pe paginile intime, mai ales acelora care au sarcini sa sustina guvernul tehnocrat in masurile anti populare si militare, apeland la generozitatea, empatia si respectul acestora fata de militari. Cine nu ma crede, am inserat o serie de nume pe alt blog, insa a le repeta pot aduce un deserviciu acestora, pentru ca fac parte din partide cu atitudini diferite si nici nu-i tocmai normal ca pe acest blog sa le insiruim public numele. As fi foarte bucuros daca si alti camarazi s-ar putea adresa politicienilor, in sensul de a ne ajuta sa ne recastigam drepturile meritate! E simplu: Se tasteaza numele unui politician, fie ales, fie la intamplare pe fb, apare respectivul demnitar si pe pagina i se propune cu decenta si respect sa ajute rezervistii militari sa aprobe propunerile reprezentantilor acestora in privinta modificarii OuG 57, in speta Art. 40 care aduce serioase deservicii si amputari rezervistilor militari, dar si celor activi. Simplu si eficient ca lumina zilei! Mai multi politicieni abordati, mai multe sanse! Nu cred ca ar fi militari care sa nu stie sa se adreseze unui demnitar in limitele decentei si respectului cuvenit pentru a avea sansele de partea noastra!

uber spunea...

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au fost foarte receptivi si au asigurat ca vor fi promovate interesele majoritatii militarilor. De ce au fost receptivi acum si asigura promovarea intereselor militarilor? Io zic ca sunt doua posibilitati, ori nu stiau ca noi ne dorim asta ori nu dau doi bani pe noi. Il rog pe domnul Mircovici sa duca ancheta pana la capat si sa se ia masurile adecvate

calin spunea...

Cu acelasi respect, onoare si demnitate, trebuie sa-i multumim Presedintelui RO.MIL, Marian Popa, pentru aceasta informare, care, s-a lasat un pic asteptata.
Avand in vedere istoria problematicii in discutie, consider pozitia dansului ca fiind mai mult decat diplomatica in raport cu "bunăvoința domnului deputat" si "amabilitatea (n.m. - MINISTERULUI APARARII NATIONALE) de a răspunde afirmativ prin reprezentanți de seamă și mă refer în primul rând la prezența doamnei ministru secretar de stat Otilia Sava precum și la directorul Casei Sectoriale de Pensii a M.Ap.N, domnul colonel dr. LUCA CONSTANTIN".
Nu doresc sa caracterizez mai departe comunicatul, dar sa afirmi ca "la discursurile pertinente " ale unui general (Virgil Balaceanu), s-a raspuns "intr-o maniera profesionista desavarsita, doamna secretar de stat Otilia Sava reușind să ne convingă de faptul că doar printr-o comunicare permanentă între minister și organizațiile care reprezintă interesele militarilor imaginea noastră a militarilor va avea numai de câștigat și, odată cu ea, bineînțeles că societatea românească va rămâne fidelă ideii conform căreia toți cei care îmbracă haina militară din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, reprezintă garantul libertăților democratice ale acestei țări, căreia militarii i-au depus jurământul de credință"... ... ... ... oamenii astia nu s-au rupt de trecut??? Sunt mai batran decat ei, dar am rupt-o demult cu limbajul de acest fel !!!
Un comunicat care da sperante, dar concluziile sunt subtiri de tot:
- vor fi promovate amendamentele, pentru a fi ei (deputatii) cu constiinta impacata;
- in curand ordonanta intra in dezbateri (!!!!!!!!!!!!)
- suntem rugati toti (!!!), individual si organizat sa ducem munca de convingere pe langa domnii deputati.......
SLUGI !!!!....VA SIMTITI ALTFEL?

Cornel spunea...

Am mai văzut amestecarea în legea pensiilor militare, a art. 11 din Legea 80, acțiune promovată și de alte persoane care au interesul suprimării acestui drept. Ce are sula cu prefectura. Legea pensiilor militare statuează un drept, iar legea 80 alt drept. Nu trebuie permis amestecarea lor. Datorită acestui lucru, așa zișii specialiști tehnocrați au modificat procentele cuantumurilor de plecare și plafonare a pensiei militare. Nu mai amestecați legile că faceți jocul celor care vor contopirea lor și pierderea valorilor, pentru ce credeți că se luptă guvernanții, ca să ne fie nouă favorabil?.

bibiloi spunea...

Prin aplicarea OMM si SGV SE VA FACE DREPTATE DOAMNE AJUTAI PE MILITARII ARMATEI ROMANE SI PE REZERVISTI .

Iulian Mareș spunea...

Dreptul la pensia suplimentara este legal si nu trebuie renuntat la el!

Maxime One,
Chiar daca te calugaresti, pensia te va urma si exista atm/bancomat si in curtea manastirii! Card sa ai! :-)

calin spunea...

De cateva zile, sunt anuntate prin mai multe garnizoane, vizite ale unor echipe din care vor face parte un loctiitor al Sefului SMG, un reprezentant al Casei de Pensii Sectoriale a MApN si alte persoane. Acestea urmeaza sa se intalneasca cu rezervistii si, dupa unii , cu militarii aflati in activiate in garnizoanele respective, avand ca scop un "dialog" pe tema pensiilor militare. Activitatile debuteaza maine. Ce vor spune oamenii astia? Ce vor sa lamureasca? Daca Mircovici promite marea cu sarea si se da peste cap totul! Pentru starea asta de fapt chiar nu raspunde nimeni? Cum e posibil sa ajungi in halul asta? Armata la pamant, legislatia la pamant, iar reprezentantii se sarutmanusitile toata ziua !!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: A revenit la post onorabilul admin, Dl. Olescu! Sa-i uram un sincer si colegial bun venit cu sanatate si competenta pe frontul luptelor pentru recastigarea drepturilor militare abuziv discriminate si incalcate! Doamne, ajuta!

Iulian Mareș spunea...

In ultima parte a carierei gl Balaceanu V a fost intr-o structura de care raspundea d-na O Sava, adica era subordonat ei!
Acum are ocazia de a demonstra ca documentele domniei sale erau elaborate de colectivul condus de el, iar doamna doar semna!......si era un domeniu complex, greu accesibil multora!
Se vorbeste despre o noua lege a statutului cadrelor militare si introducerea in ea a unor prevederi din legea 223!? Un principiu al elaborarii actelor normative este necuprinderea in ele aunor aspecte redundante!
Sa nu ne imbatam cu apa minerala, este un pas, batalia de iarna se joaca!

maiag spunea...

Am iesit la pensie in 2000,ultima solda bruta avuta la calculul pensiei a fost 5340 000,adica 534o noi
explicati i si mie,daca indicatorul sectorial era 197 de lei,cum am ajuns la solda asta?
pensia afost 3230, si nu mi s au calculat grupe ca asa era legea atunci,vekime 28 ,6 ani
ceva nu stim noi si cred ca indicatorul de 217 nu este corect

CEZAR spunea...

Deci asa se ,,lucreaza "in M100 !
Doamna calareste Generalul ...
Vai de voi ..ce ati facut din Armata Ro ....!!

iceparu spunea...

Caline,baiatule,fiinca mi-am propus decenta iti propun sa discutam despre "slugi" dupa rezolvarea problemei.Trebuie sa ne acomodam preceptelor politicii pana trecem Rubiconul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares: Da, se lucreaza la un nou Statut al militarilor! Se discuta despre asta de cand au venit tehnocratii la putere. Ne asteapta noi surprize ca OuG57, alte batalii pe bloguri sa ne recastigam drepturi pierdute? Inca nu se stie. Tragic este ca toate acestea refuleaza cu intarziere si cand cartile sunt deja facute. Mereu se lucreaza in secret la acte normative si noi, rezervistii, beneficiarii sau perdantii acestor hotarari, nu suntem cooptati sau consultati, abia dupa savarsirea acestor acte mai mult sau mai putin samavolnice si cand aproape nu se mai poate face nimic suntem si noi informati. Casa Sectoriala ar trebui sa lucreze transparent in tandem cu Ministerul Apararii pentru ca suntem oameni, si nu obiecte fixe, dar manevrabile. Daca cineva de acolo ne aude, ar trebui sa ne aduca lamuriri si informatii. Transparenta este un act democratic si necesita participarea la consultari si actiuni ale beneficiarilor oricarui act legislativ. De luat aminte! Sa nu se mai repete ca si cu L223/2015 sau Oug57/2015-recte Art.40 care au fulminat viata si activitatea militarilor!

Trofin spunea...

Cunoaste cineva care au fost principiile care au stat la baza stabilirii procentelor de 3 ; 6 si 9% pentru contributia la Fondul suplimentar de pensii / contributia individuala la bugetul de stat , in functie de vechimea contributiei ?.In legea 263/2010 aceste procente care se aplica la punctajul mediu anual variaza intre 13 si 22% pentru contributii de 2, 3 si 5% si intre 26 si 28% pentru contributii de 4%.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Calin: Atitudinea de revolta avuta este de inteles si chiar subscriu! Expresia din final cu slugareala este la fel de adevarata si inteleg ca onoarea este mai presus de orice. Dar, traim intr-o societate in care parca ni se impun injosirile prin slugareli si milogeli cu mana intinsa pentru drepturile noastre constitutionale, drept pentru care acum se impune zicala ,,Fa-te frate cu dracul pana treci puntea!'' Restul nu-i decat o consecinta...

CEZAR spunea...

Potecaru zice si imi intareste spusele ,,,
Problema de fond este alta! Oamenii ca cel de exemplu descris, sunt tratati de sistem exact cum suntem si noi - adica cu c...ul. Fatuca aia Otilia Sava de la M.Ap.N. care posteaza pe Facebook diverse faceri de bine si aprecieri la adresa veteranilor din tetrele de operatii este doar o diletanta care se foloseste in scop propagandistic de imaginea bravilor nostri militari! In realitate, si cei in activitate sunt la fel de batjocoriti ca si noi, poate chiar mai rau. Exemplul vi l-am dat. Sa nu va asteptati ca un militar ca cel din exemplu sa fi beneficiat de ceva din partea sistemului! Nu - poate cu exceptia unei medalii de tinichea si aia clasa a II-a, in timp ce moastele din ANCMRR, persoane care n-au fost niciodata pe front sau chiar civili, obtin pe banda rulanta numai tinichele clasa I, avansari de 3 ori pe an etc. e

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Vivacitatea si vocalitatea retelelor de socializare au avut un efect covarsitor asupra decidentilor din MApN, ceea ce denota ca nu intamplator echipe instruite in a da explicatii s-au pus in miscare si au devenit pelegrini prin garnizoane, caci amploarea nemultumirilor a luat un asemenea avant incat in cazarmi au inceput sa apara unele tulburari si atitudini ce pot lua foc de generalizare. Domnul senator, Mircovici, este posibil sa fi citit si acest blog si sa fi aflat despre nemultumirile noastre, hotarat lucru ca si reprezentantii Ministerului Apararii, dar si Serviciile sa se fi sesizat de atitudinea noastra vehementa. Vehementa noastra decenta si in limitele bunului simt trebuie sa continue pentru ca nu-i timpul sa zicem hop pana nu am trecut puntea! Pe Domnul Senator, Mircovici, chiar insistam sa-l rugam sa efectueze o ancheta cu circumstantele care au adus la aceasta stare exploziva in randul militarilor prin introducerea pe ascuns si cu rele intentii a Oug57, respectiv Art. 40 sa stim si noi cine sunt vinovatii, iar dupa elucidarea misterului, toti vinovatii sa fie trasi la raspundere si exclusi din sistem, pentru ca nu se poate sa-ti bati joc de zeci de mii de rezervisti si activi cu intresele unui grup rau intentionat si pentru interese proprii!

Adi 4 you spunea...

INTERESELE MILITARILOR???
Ce le ofera acestor copii? Doar nesiguranta si incertitudine! Ce obligatii si drepturi dupa o viata ca militar? Nu mai au oameni sa prosteasca? Incepe vanatoarea cu arcanul?
AZI IN PRESA SCRISA - Armata română are nevoie de sânge proaspăt, fapt pentru a dat startul la recrutări, atât în rândul fetelor, cât și al băieților.
Pentru colegiile naţionale militare, termenul limită de depunere a dosarelor este 5 martie.
Din cele 1.306 de locuri disponibile la nivel de ţară, peste 160 sunt rezervate fetelor. La cele trei colegii din ţară sunt în total 360 de locuri: „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc (120 de locuri), „Dimitrie Cantemir”, Breaza (120 locuri) şi „Mihai Viteazu”, Alba Iulia (120 locuri).
La fiecare colegiu, un număr de 20 de locuri este rezervat pentru fete. La academiile militare sunt 539 de locuri, la cele cinci instituţii din ţară: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu (215 locuri, din care 32 pentru fete), Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov (98 locuri, din care 10 pentru fete), Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa (35 locuri din care 4 pentru fete), Academia Tehnică Militară Bucureşti (135 locuri, din care 19 pentru fete) şi Academia Medico-Militară, Bucureşti şi Tg. Mureş (56 locuri).
La academii, data limită de depunere a dosarelor este 29 martie. Se primesc doar candidaţii cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi au până în 24 de ani. La Şcolile postliceale militare, la cele trei şcoli sunt 407 locuri: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti (197 locuri, din care 13 pentru fete), Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Buzău (150 de locuri, din care 24 pentru fete) şi Şcoala Militară de Maiştri Militari ai Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanţa (60 locuri, din care 4 pentru fete). Tot astazi m-am intalnit cu un coleg, activ, care imi spune ca sunt 5-6 camarazi care vor iesi la pensie. Nu mai au motive sa ramana activi. In provincie este la fel, tot mai multi vor sa iasa la pensie, nu mai au motivatie sa ramana in sistem. Oare nimeni nu vede impactul? Cu cine mai plecati la drum, daca ne luati totul.....?

Iulian Mareș spunea...

Unii au partial dreptate!
Mult stimata postaca Otilia fara enigma este secretar de stat! Nu am date daca ea calareste.....dar, putina decenta nu strica! Oricum, asa prevede legea....secretarii de stat sunt numiti si nu pot fi militari activi la MApN! La MAI este altfel....
Ranitii grav din TOpEx au fost tratati la un spital militar NATO, din Germania, fara niciun aport al d-nei O!
Ca se dau decoratii si ordine de stat si ...la amante si/sau indoielnic este cert si vina o poarta:
-cel ce propune
-cei ce verifica
-cel ce semneaza pt lucrul bine facut!

Anonim spunea...

Ambele variante sunt gresite byBzd .. .MApN nu da un ban pe noi ''nu doi bani'' .Doi bani deja e prea mult.

Anonim spunea...

Mares zici ca au bancomat si la manastiri? Ma pui pe ganduri...Tu vrei sa ma sperii si sa nu ma mai calugaresc?

Anonim spunea...

MApN si MAI au pus in functiune departamentele de propaganda din ministere .Oricum e din ce in ce mai greu sa-i prostesti pe militari si politisti in fata (cum ca 65% e mai mare ca 80% ) .Nu degeaba Gobels scuze Motoc trimite si in scoli propagandisti profesionisti care culmea au si grupa AC .E oare atat de riscant sa-i prostesti pe naivi? Sau e asa un fel de spor de ''rusine''?

Anonim spunea...

Trofin ''Principiul'' e simplu .Banii aia au fost praduiti de stat cu manuta lui Remes.Si daca banii nu mai sunt dreptul de ai primii a fost diminuat (in pensii) pana acum (cand procentul a disparut aproape de tot cu limita de 85% ) .

Moldoveanu' spunea...

Otilia Sava este soția purtătorului de cuvânt al SRI. De asemenea doamna în cauză este membru UNPR promovată în acest post de către Oprea.Pe FB scrie tot felul de tâmpenii, bune pentru spălații pe creier.Tot felul de cucoane capitaliste dau like-uri aiurea și fac fel de fel de comentarii tembele.
La întrebările unor cetățeni cu creier nu se dau răspunsuri pertinenete sau se scoate la înaintare vechea lozinca cu onoarea bla,bla,bla.......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One, apa fierbe la 100 de grade, dar sa nu uitam ca la 90 de grade, apa face...unghi drept! Doamna Otilia ne-ar putea explica acest fenomen fiind postaca de osanale, laudaci si aplaudaci! Paralele paralelograme si paralepipedice fiind expunerile domniei sale cu realitatile din cazarmi si cu viata pensionarilor militari! Iac-asa!

Iulian Mareș spunea...

Maxim,
Au bancomat/atm, dar ramai cu noi, caci viata-i scurta si gustul bun!

R-26500 spunea...

@ Corneliu, luni, 8 februarie 2016, 10:38:00 EET. Ai ginit bine ca "Vivacitatea si vocalitatea retelelor de socializare au avut un efect covarsitor asupra decidentilor din MApN". Nu doar din M.Ap.N. - din toate ministerele!

Numai ca reteaua nr. 1 cu impact devastator este Facebook! Toate blogurile insumate nu pot avea un impact mai mare de 2-5%. Pe Facebook imediat se imprastie totul! Si FB mai are un avantaj: permite organizarea. Nu tine cu pseudonime, ID-uri din umbra, misticarii de caporali, replici de sub pres etc.

PS: Aceasta este reteaua de socializare nr. 1 a militarilor [https://www.facebook.com/groups/1686473368235919/?fref=ts]. Atentie, nu sunt doar in rezerva/retragere, ci si cativa activi! Mai sunt cateva de mai mica anvergura tot pe FB, dar cea mentionata se extinde si se organizeaza frumos.

micutzul spunea...

Sper ca dl. general(r) Mircovici ar putea sa ne ajute ...Sincer nu cred ca cineva mai are puterea sa miste in parlament, dupa ce ordonanta a fost pusa la cale de K.I. impreuna cu guvernul marioneta si leprele portocalii...
Voi chiar credeti ca atata timp cat sunt la putere cei care si-au batut joc de armata Romaniei, de rezerva ei , de dotarea ei, de capacitatea ei de lupta in sine, atata timp vor vrea sa faca ceva pentru noi ? Da de unde...
Chiar mai credeti ca cei care de fapt au ciuntit cu nesimtire pensiile militare vor fi de acord cu prevederile legii care repune in drepturi intreaga masa a militarilor in rezerva si retragere ? Sincer eu nu cred ...Vor doar liniste o scurta perioada ca sa ne prinda ametiti si sa ne loveasca din nou....
Nu va subestimati adversarul...

Huhu Rezea spunea...

@R26
Bine ca iesisi din rk-au!Era mai bine sa auzim ca te ascunsesera la racoare. Ar fi urmat proteste, manifeste si alte aleea...alea, nu banale urari de ... bine ca te reparasi.
Rau sfat ii dai lui Corneliu. De fapt el stie cu ce se manânca fb.
Facebook este pentru grabiti, monosilabisti, super fi ci ali...
Ii plictisesti de la cel de-al treilea cuvânt scris neprescurtat...
Cum sa citeasca ei un articol de lege?


Unknown spunea...

Mda, tactica veche - adormirea atentiei celor vizati. Ca dupa ce trece OUG nr. 57/2015 prin Parlament nu se va mai face nimic. Totul depinde de degetul aratat de sefii grupurilor parlamentare cand se va da votul final. Pana atunci doar declaratii (de intentie).

IAR99Army spunea...

Astazi una din comisiile acelea care merg pe teren a fost in garnizoana Craiova, am fost in sala si am constatat urmatoarele:
- in acest moment nu au ce sa ne spuna intrucit Legea 223 este inoperabila iar cu ordonanta 57 mai precis cu art 40 care ne intereseaza pe noi, situatia este neclara pina la anulare sau modificarea cu amendamentele cerute de militarii in rezerva si chiar de activi,
- aceste echipe sunt trimise pe teren pentru a vedea care este starea de spirit a cadrelor militare in rezerva si active de pe tot teritoriul Romaniei, referitoare la bataia de joc a prevederilor oug 57, art 40
- au incercat sa ne arate cit de buna este legea 223 si mai ales art40 din oug 57 ca chipurile sunt in beneficiul nostru si ne aduc bunastare, etc, iar in acel moment sala a luat foc si cei aproape 400 de participanti au parasit in corpore sala in semn de protest pentru pozitia total slugarnica si nedemna a acestor slujbasi din conducerea MApN cu multe stele mari pe epoleti fata de mai marii zilei. pur si simplu acestia au ramas singuri in aula casei armatei
- asteptam ca si celelalte garnizoane sa procedeze la fel si doresc sa va spun ca cei care au protestat au fost membrii din ROMIL, SCMD si FEDERATIA MILITARILOR. ANNCMR-isti au tacut milc si au cerut sa nu parasim sala, insa nu au avut de ales si au plecat si ei
- fac un apel catre toti rezervstii militari : sa ne mobilizam si sa fim prezenti in numar cit mai mare pe data de 28 februarie la Bucuresti cind se va discuta oug 57 in sedinta Parlamentului.
Din pacate situatia ne este total nefavorabila in acest moment, este o bataie de joc la adresa noastra(a cita oara in ultimii 10 ani?)iar cei care conduc Ministerul Apararii Nationale nu iau nici o atitudine pentru a apara onoarea si demnitatea militarilor in rezerva ori activi, aplica atitudine strutului intrucit ei au functii bine platite si grade babane iar eu nu cred in promisiunile lui X sau Y (fie ei si foste cadre militare) care sunt in acest moment parlamentari(exemple trecute ori prezente: Badalan, Dobritoiu, Oprea,etc) care au urmarit de-alungul timpului doar interesul personal ori de grup si ne-au manipulat doar in directiile dorite de ei prin promisiuni desarte ori nerealiste.
LA LUPTA FRATILOR, LA BAIONETA CA NU SE MAI POATE SA NE LASAM UMILITI SI BATJOCORITI DE ACESTI MINCINOSI, DE IRESPONSABILI SI NETEHNOCRATI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Elita 26.500: Da onorabile! Fb este ca o arma atomica pentru ei! Stiu fenomenul si pacat ca nu-mi merge scula numita calculator, ca si cea cu care pot transmite genele urmasilor lui Stefan Cel Mare, ca sa fac un spirit de gluma, bine venit in aceste momente tensionate! Aici, pe Google, suntem ceva mai izolati si in afara civililor, acolo pe fb efectul este de maciuca in moalele capului! Dar, chiar pot remarca faptul ca pagina Huhurez, in paralel cu Elita intr-o vreme de glorie pana la pauza, au fost si sunt doua pietroaie grele legate de gatul lor! Ceea ce ii sperie din ce in ce mai mult este faptul ca Huhurez publica periodic, prin diagrame reale, traficul de postari si vizionari care au crescut precum proiectilele grindina de la katiusele sovietice peste capul lor, spre cu un pic aproape 50.000, si blogul atrage un spectru din ce in ce mai mare dintre activi, rezervisti si civili! Atragerea de activi le creeaza atacuri de panica generalizat si zapaceli, speriindu-i de-a dreptul, pentru ca acum se cere ,,retezari'' de capete de la varful MApN pentru gravele erori si abuzuri cu intentie intru avantajele unui grup de interese restrans! Nu laud pe nimeni, dar aceste bloguri militare, cam unice,au contributia lor insemnata in atentionarea politicului si capilor Armatei asupra a ce se intampla prost in legislativul cu multe erori intentionate. Blogurile impaiatilor si fosilelor sindicale care se bucura de ,,fraierii'' ce platesc cotizatii grase, sunt moarte si la fel de fosile, ele existand ca o parodie a ,,activitatilor'' in ,,sprijinul'' rezervistilor cotizanti! Nici macar nu permit sa postezi o parere, sunt tabu, mute, moarte! De tot. Eu am avut amabilitatea de a le aminti politicienilor, pe care i-am contactat spre a veni in sprijinul nostru, de existenta blogului Huhurez, sa le explic ca aici se dezbat nemultumirile noastre, la fel ca si celor care au interese comune cu Armata si nu numai...La o eventuala victorie impotriva abuzurilor, ororilor si erorilor, aceste bloguri pot afirma ca si-au adus o contributie definitorie, alaturi de toate fortele si actiunile comune! Cred ca, de acum, si Elita sa tureze toate motoarele la maxim pentru ca interesele noastre justifica din plin actiunile si, vorba aia, unde-s doi puterea creste! Calitatea postarilor conteaza cel mai mult in spiritul decentei si al bunului simt! Succes, Elita!

Petrescu spunea...

Stai si te minunezi :
" vor fi promovate amendamentele care reprezintă interesele marii majorități a militarilor, pentru a avea conștința împăcată că s-a făcut tot ce este legal posibil pentru a repune în drepturi onoarea și demnitatea militarilor. "
Pai 85 ar fi mai bun ca 80 ...
Dupa care urmeaza :
" Nu pot în final, să nu remarc atmosfera de o înaltă calitate intelectuală în care s-a desfășurat această activitate, faptul că, la discursurile pertinente... "
Staţi pe-aproape !

vio57 spunea...

Atentie, se zvoneste la nivel inalt in cadrul M.Ap.N, ca se incearca coborarea procentului dela 65% la 40% din baza de calcul. Ce ziceti de lucrul asta.
In acel moment eu cred ca si-au dat foc la valiza, mergem peste ei si-i scoatem prin geamuri din institutii afara.
Nu credeti ca astia ne-au privatizat toate drepturile, ei au impresia ca acele scaune pe care le ocupa vremelnic sunt ale lor pe viata si pot face orice din noi. Da, pot sa faca, numai daca, noi nu le aratam ca sunt muritori ca si noi si nimic nu tine o vesnicie.

Alexcta spunea...

De acord cu tot ce a spus DigiPorto.
La Constanta au fost vreo 80 de oameni și au ramas in sala.
Eu am retinut urmatoarele:
1. Ordinul comun era vineri la MAI(ultimul pe lista);
2. Un colonel de la CSP a spus ca sporurile care nu sunt mentionate in OUG57 intra in solda lunara;
3. Centrele zonale vor angaja personal in perioada urmatoare, cu precadere pensionari militari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu le dau dreptate pesimistilor, dar in aceeasi masura ii incurajez sa ii asigur ca lucrurile nu vor ramane batute in cuie, pe onoarea mea! Sunt destul de multe obrazuri subtiri si oameni de calitate in Romania sa ne ajute acum la ananghie! Ca Domnul Senator Mircovici mai sunt cu sutele in Parlament, asta vazandu-se clar in votul pe L 223/201 cand a fost doar o abtinere, daca nu ma insel, restul PRO! Este an electoral, ce Dumnezeu, si sa ne mai puna si pe noi pe cap? Sa recunoastem cinstit: Absolut toti militarii au iesit la vot sa-l acorde cuiva din parlament, pentru ca avem disciplina organizarii si simtul datoriei in sange, asa ca si domniile lor sunt constienti ca fiecare militar valoreaza un vot pentru cineva, fie din opozitie fie de la putere, acum fiind toti la dispozitia tehnocratilor. Cui pe cui se scoate, de cand lumea, si o mana o acopera pe cealalta, respectiv Ordonanta va fi modificata profitabil, sau avantajos, pentru noi!

Huhu Rezea spunea...

@Digi Porto
Nu prea da casa cu masa din ce spui d-ta si ce relateaza "In cuiul catarii"
@Corneliu
E ste pentru a doua oara cand citesti gresit diagramele blogului.
Numarul accesarilor tinde spre 500 000 pe luna, nu 50 000.

CEZAR spunea...

Spulber = Kiss = MaKis = T2...hi..hi..hi..
Nu uitati ...

Iulian Mareș spunea...

Cus
Cum angajeaza CMZ pensionari? Plata cu ora, cu norma intreaga, part time, cu contract, la negru/gri? Contract de colaborare?
Exista baza juridica?
Eu, unul nu am mai auzit!......poate detaseaza activi?

Unknown spunea...

Am onoarea sa va salut dragi camarazi,sunt MMp Gabor Tiberiu Mihai angajat al bazei 90 transport aerian,Permiteti-mi sa fac un scurt comentariu la chestiunea modificarii legii 223 de catre ordonata nr 57 /2015.Aceasta ordonanta afecteaza prin modificarile aduse ,in primul rind viitoarele pensii ale pilotilor militari,ale mecanicilor de bord,ale navigatorilor de bord ale intregului personal navigant din Armata Romaniei si ale parasutistilor, scafandrilor militari, inginerilor si tehnicienilor de aviatie din categoria carore fac si eu parte cu onoare. Cer iertare daca din nestiinta am omis pe cineva.Pun o intrebare retorica de exprimat ,daca stie cineva ce inseamna sa raspunzi de o aeronava, sau de un numar de aeronave uneori destul de mare fiind la mansa sau in echipa tehnica restrinsa ,sau in procesul de reparatii si lucrari regulamentare la aceste aparate de zb?.Aflati domnilor ca in afara de viata pasagerilor care este de nemasurat ,noi cei care lucram in aceste domenii raspundem de valori exprimate in zeci si sute de milioane de euro si asta zi de zi in intreaga cariera.Echipaje de zbor restrinse de 3-7naviganti ,echipe tehnice restrinse de 8-10 tehnicieni militari conduse de 1-2 ingineri executa misiuni de zbor sau pregatesc pt zbor si semneaza zi de zi, masini care au valori foarte mari.Nu stiu citi dintre dumneavoastra isi imagineaza ce simte un echipaj care vine din Afganistan cu 80 de militari la bord, militari care ard de nerabdare sa-si revada familiile si deasupra Marii negre la 500 de km de tarm, sa constate ca un motor al avionului C-130 da semne majore de avarie si trebuie oprit de urgenta de frica unui incendiu.Pt cine nu stie avem un Hercules care in curind va implini 60 de ani si afectate de o virsta destul de mare sunt toate aeronavele Armatei cu exceptia c-27 Spartan.DE ce zburatorii militari si toti cei care au avut intreaga cariera raspundere din belsug si au dat de nenumarate ori dovada de profesionalism, toti oameni pasionati de munca lor si carora le-a placut scoala, de ce sa nu primeasca dupa 30 de ani de aviatie, parasutism,scufundari etc,o pensie decenta.Daca ne invadeaza Putin, Armata Romaniei ,noi toti militarii ei activi si rezervisti v-a trebui sa punem mina pe arme .Poate ca nu ar trebui sa uitam asta niciodata, daca cuvintul patrie mai inseamna ceva pentru noi toti.
Cu stima.08. 02. 2016


Dan B. spunea...

@Mihaela Mihaila 07.02 21.49:
Lecturand comentariul dvs, m-a „plesnit” o dilema, in sensul ca m-am intrebat daca nu cumva sunteti „Mihaela, dragostea mea!”.
Si DA, eu sunt cel care am promovat ideea elaborarii unui nou statut al militarilor, care sa cuprinda, pe langa drepturi, obligatii, principii promovare in grad si functie, etc, si principiile acordarii pensiei militare de stat, si un algoritm de calcul stabilire/actualizare/recalculare a respectivei pensii, caci statutul, fiind aprobat printr-o lege organica, este mai dificil a fi modificat de fiecare maimutoi aflat temporar „la butoane”.
Iar cum actuala Lege -223/2015 poate fi amendata pozitiv/negativ doar prin initiativa legislativa (nu OUG), asa si statutul, insa modificarea lui implica incl. reactia celor aflati inca in activitate.
Tocmai aln 1,2/art 11/Legea- 80 din 1995, fiind abrogate, le dau astora ocazia sa faca „varza de Bruxelles” din legea pensiilor militare de stat.

Dan B. spunea...

@micutzul 08.02 15.22:
Daca ai fi avut ceva vechime pe aici, ai fi realizat ca singurii care s-au opus recalcularii pensiilor, obtinute in baza Legii-119/2010 si Legii-241/2013, au fost gastile lui Mihai Iliescu de la ANCMRR si Mircea Dogaru de la SCMD.
Dar cum proiectul Legii-223/2015, cel care stipula inghetarea acelor categorii de pensii, recalcularea vizand doar pe cele rezultate conf. Legii 263/2010, ministrul Oprea si-a asigurat, prin marionetele sale din ANCMRR posibilitatea ca pensiile noastre sa nu cresca, ba chiar sa scada in cuantum; dar, cum legea prevede, spre deosebire de Legea 119/2010, ramanerea in plata a cuantumului avantajos, ........
Si, uite asa, in 2014, si-a „plantat maimuta” intr-o functie mare din MMPS (deh, secretar de stat si sef al Consiliului National al Persoanelor Varstnice), de unde ar fi avut ocazia sa raspunda „dresajului”, elaborand schite si proiecte venite din partea „inteleptilor” (nu decrepitilor?) pentru ministrul raspunzator de pensii (abia in 2015, fondul nostru de pensii s-a intors la MApN, MAI, SRI, ....).
Asadar, eu nu cred ca cei de la MApN si-au permis sa strecoare pct 40 in OUG-57/2015, dar aceasta oroare a fost posibila la ministerul responsabil, adica la MMPS, cu concursul nemijlocit al lui Iliescu, cel care avea si mobilul si ocazia s-o faca! Va reamintesc ca juristul ANCMRR s-a si laudat cu aportul lui elaborarea acelui punct nenorocit din OUG; deci, impreuna cu seful sau, s-au strofocat sa schiteze pct 40, iar generalul sa-l introduca (pe sestache?) in normativul cu pricina!
Eu refuz sa cred ca ai nostri colegi, aflati in activitate, si-ar „taia craca de sub picioare”, iar magaria nu are alt expeditor decat pe acela care s-a opus recalcularilor (in niciun caz, Dogaru nu are asemenea „abilitati”), respectiv liderul ANCMRR , azi „beneficiarul” altei sinecuri.

Anonim spunea...

Corect micutzul

Alexcta spunea...

@Mares Iulian
Nu s-a vorbit de nicio baza legala.
CMZ-urile s-au plans de lipsa personal pentru a putea recalcula pensiile în termenul de 2 ani. La MApN se studiaza angajarea de pensionari pe durata determinata, mai ales finantisti si cadristi.

Anonim spunea...

Spulber Asta ar insemna scurtarea fitilului deja aprins .

Anonim spunea...

Corneliu din pacate OUG 57 nu va fi modificata macar cu o virgula Ei se bazeaza pe lasitatea noastra.O sa vedem daca se inseala sau nu .

IAR99Army spunea...

Huhurez, eu am relatat pe scurt ce a fost in sala, nu am intrat in detalii caci imi trebuiau timp si spatiu pe blogul tau (prin ce am aratat eu mi-am propus doar sa-i trezesc din adormire pe cei creduli si nedocumentati si sa-i mobilizam pentru ce va urma, mai avem si noi unele informatii verificate). Eu am fost unul care a tras in tinte , dar nu am vrut sa ma laud, iar cel de la ,,In cuiul catarii'' a relatat corect cronologia evenimentelor, iar pe mine nu cred ca ma cunoaste cum nici eu nu stiu cine este autorul articolului, pentru ca am fost foarte multi , de arme diferite, cu unii rezervisti am discutat astazi pentru prima data fara a ne spune numele. Eu sunt unul din intemeietorii filialei Dolj a SCMD dar nu fac un titlu de glorie din asta si tocmai de aceea sunt si voi fi linga Misu Naon si ceilalti colegi din SCMD si ROMIL si ori de cite ori va fi nevoie nu ma voi lasa umilit, batjocorit si pacalit de cei care isi bat joc de Armata ca institutie si implicit si de angajatii acesteia fie activi , fie rezervisti. Stiu ca sunt printre noi si multi privitori, care stau pe margine si doar aplauda si asteapta sa le fie inmuiati posmagii. Cine nu intelege ca traim vremuri noi, nu face altceva decit sa ramina ancorat in alte vremuri demult apuse, sa dovedeasca ca nu are demnitate, personalitate, onoare, etc, si ca este doar o unealta si o cirpa in miinile altora. EU UNUL NU MA REGASESC IN ACESTE SITUATII, eu nu astept sa lupte altcineva pentru mine.
Apropo de angajari astazi ne-au spus ca vor angaja 500 de economisti civili sau finantisti militari in rezerva pentru 24 de luni cit va dura recalcularea.

tigri2 spunea...

***Maxim One ,nu uita ce-ai promis daca se va schimba / anula art 40 din OUG 57.
Veniturile din civilie erau calculate in functie de salariul / pensia femeii de serviciu,la noi de ce nu se face asa ,ne putem raporta la pensia porcarului de divizie ,cezar muci.

Iulian Mareș spunea...

Mm cu dubla identitate ...Gabor Mihaela & Tiberiu

Admir curajul, dar cred ca ti-e somn si te expui!
Nu-i bine sa faci acte de vitejie....cu drag iti spun!
Poate maine iti expira certificatul de securitate...nu te pune cu cine nu poti lupta!

Luati briciul din mana maimutei, domnule Motoc si ceilalti secretari de stat!

Huhu Rezea spunea...

@Digi Porto
Este cam greu sa fii rezervist din Craiova si sa nu-l cunosti pe Mârin Neacsu.
Oricum, multumim pentru semnalul de la Craiova. Era asteptat de cititorii blogului.
El m-a condus spre site-ul lui Neacsu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ HUHUREZ: ERATA MONUMENTALA: DATORITA FESTELOR PE CARE MI LE FAC OCHII, FIIND MIOP, AM GRESIT SI IN LOC SA SCRIU CA BLOGUL HUHUREZ ARE 500.000 ( CINCI SUTE DE MII) ACCESARI, AM GRESIT SI AM SCRIS O ALTA CIFRA MAI MICA! SPER CA N-AM ADUS CU ASTA PREJUDICII DE IMAGINE! IMI CER SCUZELE DE RIGOARE! LA MAI MARE SI CU EFECTUL SCONTAT!

IAR99Army spunea...

Multumesc tuturor celor care au raspuns apelului nostru la datorie si unitate! Multumesc in special participantilor din afara Craiovei, care au facut eforturi mari pentru a fi alaturi de noi in sala mare a Casei Armatei! Multumesc colegilor din grupul de coordonare si initiativa, care au trudit pentru ca participarea noastra sa fie cea scontata, in ciuda dezinformarilor si a manipularilor de tot felul! Multumesc celor care au depasit neincrederea si au aratat ca prin prezenta si atitudine pozitiva se poate! Carcotasii si cusurgii vor indica greseli, limite, neimpliniri si vor prelua, poate chiar amplifica manipularea media, parsiva si tenace. Canaliile de tot felul, unele chiar de sorginte militara, vor continua sa ne improaste cu minciuni si mizerii de tot felul! E treaba lor, a propriei constiinte si a celor ce ii rasplatesc cu functii, locuri caldute ori promisiuni. Personal, raman cu bucuria si cu satisfactia ,,ca unde-s multi puterea creste'' si cu deziluzia ca inca mai sunt interese meschine si dezonorante.
Pentru mine a fost o onoare sa ma bat pentru respect si demnitate!
Sanatate tuturor si numai bine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Incep sa inteleg incet, incet implicarea G.ral Oprea in afacerea asta necurata prin interpusi si dintr-un abuz de slugarnicie fata de unele interese, poate politice si de conjunctura pentru sustinerea UNPR cat si ale altor tenebre...Jenant!

IAR99Army spunea...

huhurez , daca articolul este scris de Marin Neacsu atunci da, ne cunoastem chiar am vorbit cu el intrucit amindoi am dat cu kalasnikovul in tinte, eu nu stiam ca el scrie la <<in cuiul catarii'', eu stiam ca scria pe la ,,Dilema veche'' sau cam asa ceva si mai stiam ca are si un blog personal.

IAR99Army spunea...

Tocmai de aceea facem un apel la rezervistii din Timisoara sa aiba aceiasi atitudine ca si noi cei de la Craiova, caci am inteles ca miine echipa de la Bucuresti va merge acolo. Avem camarazi care si-au sunat colegii din garnizoana Timisoara si le-au cerut sa faca acelasi lucru, astfel incit semnalul sa fie si mai puternic pentru cine trebuie sa auda si sa vada ca ne trezim !!!.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa va fie clar, foarte clar ACTIVILOR, si asta v-o zice un om destul de in varsta ca sa fie crezut: Daca deveniti legume in urma unei traume majore si deveniti in grad de invaliditate, cu toata mama titlului de veteran eventual, sunteti cu totii bine înhipţi cu curul in a trei-a cizma! Eu, de 27 de ani, dupa ce m-am accidentat in Armata, in timpul serviciului la ordin, nu mai am absolut nici un fel de drept si nu-i mai dati madamei Otilia poze cu zambete sa braveze cu ce va ofera statul ca veterani, ca nu vi se mai ofera absolut nimic decat pensia de invaliditate de mare cacat, de mare mizerie, de mare foame! Resturile ce le invoca ei sunt pentru prostit civilimea, apa la moara pentru cei care ma contreaza pe mine pe aici si-si bat joc de mine de parca saracia mi-ar fi un poacat si imi reproseaza ca de ce nu cersesc sau sa muncesc pe undeva, de parca pensia de boala o iei ca sa muncesti undeva mai bine si pe bani mai multi si n-ai fi invalid! Am stat intr-o vreme aproape 12 ani cu o pensie de 400 lei, nu mi-a crescut decat abia in 2011 la recalculari, desi am facut sute de memorii! Nu-ti dau un coltuc de paine si o cana de apa, te lasa sa mori ca un caine, başca faptul ca la trecerea in rezerva mi-au furat ca talharii casa si m-au lasat pe drumuri! Esti bun cat esti combatant! Aici e Romanistanul, este Evul Mediu timpuriu, inapoiere, ramanerea in epoca de piatra in Tara lui Papura Voda, iar generalii nu misca un pai pentru a emite o lege pentru noi, cei in invaliditate si cu pensii mici, fiind la batjocura si rasul civililor dar si ale celor care ne-au fost camarazi si ne iau in mistocrii si bascalii pentru infirmitatile noastre! Nu exista o lege a recunostintei, iar procentele la recalculari ne sunt batjocorite criminal, la fel ca la toti, sa ramanem muritori de foame! Asa ca faceti-va vocea auzita si sa ni se reevalueze drepturile, intrucat pana si medicamentele le platim, desi Statutul stipuleaza gratuitati! Rusine, MApN ca denaturati realitatea si faceti poze cu oameni mutilati sa dea bine la imaginea voastra, pe cand realitatea e ca toti suntem niste muritori de foame si napastuiti, ceea ce in NATO este de neconceput! La tara salbatica si inapoiata, si sefi militari pe masura! Bani aveti, dar sunt dirijati celor care se duc la spritanele de la miezul noptii cu masinile cu girofar si o armata de insotitori motorizati, sau ii tocati pe imaginile false cu poze de mutilati si handicapati sa mintiti Romania si lumea ce tare aveti voi grija de fomistii si schiloditii fizici si psihici ai Armatei! La o Romanie bananiera, asa si maimute cu caschete si epoletii cu bolte instelate!

uber spunea...

@Gabor Tiberiu
Vaaaai ce greseala ai facut, stai sa apara taica Karadeniz sau iceparu sa vezi ce o sa stearga cu tine pe jos, mai esti si de la aviatie.

tigri2 spunea...

*** byBzdWdp ,mai bizdrigaie,crezi ca esti mai interesant daca pui toate literele imprumutate de la alte alfabete(vezi ca l-ai uitat pe q).Gabor spune adevarul,de ce sa-i fie teama de niste fosti politruci sau CIsti? Mergand mai departe ,intreb si eu (fara frica de susnumitii) de ce un pilot militar nu are adaugat un spor de 4000 lei, la pensie, precum are un pilot civil sau o stewardesa? Am sa raspund tot eu,deoarece in frunte sunt numai indivizi de teapa celor mentionati ,care gandesc cu alte organe ale corpului...

Anonim spunea...

Nu am uitat ma calugaresc ...Sa vedem minunuea abia astept.

micutzul spunea...

@ Dan Buzescu
Nene , daca aveai ceva vechime pe blogurile militare ..... ca de exemplu Plano10, Huhurez , Infomondomilitar , si multe altele, te-ar fi mancat degetelele sa ma musti cu vechimea...Nu te da important ca nimeni nu este,,,,.....Tu esti doar nou nascut....
Nu credeti dusmanul, pregatiti mintea si tehnica pentru lupta impotriva noilor ciuntiri.... Am vandut si steagul lui Avram Iancu... Ce urmeaza ?

micutzul spunea...

Si inca ceva ce repet de saptamani... Politicienilor le este frica de partide...Daca suntem uniti si CINSTITI putem face un partid de sa le tremure chilotii la toate jegurilii portocalii....

Huhu Rezea spunea...

@Maxim
Daca te calugaresti sa nu uiti de numele monahal Dan Aldea.

Iulian Mareș spunea...

Maxim

Am deja draftul pt solicitare de bancomat, sa hotarasti care este manastirea si bagam si atm ca sa poti scoate pensia!

Micutzul

Treaba cu partidul este frumoasa dar si f grea...organizare, spatii, structuri in teritoriu...etc.
Si daca vine Cocos cu 2 mil € la partid, Ghita cu 3, Pinalti cu 4 ...ce facem tata?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares: Pe astia, precum Cocos si alte lepre penale, ii punem responsabili financiari, casieri, finantisti cu scopul de a inmulti fondurile de partid, ca mai bine ca ei nu se pricepe nimeni altcineva, din care sa nu lipseasa Bica Bibilica si amanta lu' Olteanu Broscoi in Garleaja...

Anonim spunea...

Iulian ce faceti cu milioanele de euro ? Ca de obicei dusi in Dubai cu serviete diplomatice si apoi cantati la tv in corul fetelor politice virgine. Dar nu in corul bisericesc de la viitoarea mea manastire.Dar dupa cum v-am mai spus degeaba vreau eu sa ma duc la manastire sa ma calugaresc (si ca sa ma regasesc ) daca sparlamentarii ronanistani nu vor sa schimbe ceva din oug 57. Of 😈greu mai ajungi la manastire in ziua de azi...😇

Anonim spunea...

Tigri 2 .Da da pasarica de stewardeza zboara mai sus ( aer mai rarefiat) ca pilotii militari.De aia i-au bani mai multi la pensie ..😊

Neacsu spunea...

DIGI Porto,
Daca spui ca ai fost la Casa armatei cand a fost comisia de la SMG si ai constatat ca militarii au iesit din sala fara sa spuna ce au de spus, inseamna ca ai fost in salta sala, in alta zi si cu alta ocazie. Iar daca mai sustii si ca esti membru fondator al filialei SCMD Dolj si nu il stii pe cel care scrie in Cuiul Catarii si care este si el membru fondator al Filialei si a facut parte din Biroul Operativ al filialei, atunci in mod cert nici din Craiova nu esti.