Un produs Blogger.

sâmbătă, februarie 13, 2016

Din solicitarile argesenilor si promisiunile Comisiei MApN

48 comments


Pe militarii în rezervă îi interesează art. 40 pct. 4, 5 și 6 pe care le solicită a fi modificate potrivit legii!


 Se cere demisia:


         - ministrului apărării naționale, dl. Mihnea-Mihai Motoc ;


         - Secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, d-na Otilia Sava în locul căreia să fie desemnat un secretar de stat care să cunoască realitatea în ceea ce privește calitatea vieții militarilor;


       - Locţiitorului şefului Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică generalul de brigadă dr. FLORIN MACIU a cărui principală preocupare este lupta împotriva rezerviștilor Armatei României .


Directorului Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale col.dr. LUCA CONSTANTIN care se identifică drept INAMIC AL PENSIONARILOR MILITARI.


- În urma încheierii contractului cu Armata fiecare militar a depus un jurământ militar prin care s-a angajat să fie gata 24/24 de ore, indiferent de situație-că e pace sau război, să-și dea chiar viața ! Pentru asta MApN trebuie să lupte pentru militarii săi , NU SĂ LASE POLITICIENII SĂ-ȘI BATĂ JOC DE EI !

- În viața politică, toți penalii sunt lideri de partide și vor acum puterea din nou. În acest context, militarii trebuie să-și păstreze verticalitatea, seriozitatea și răspunderea în fața Armatei Române și în fața întregii țări ! Dacă nu putem, se vafComisia răspuns și a precizat următoarele :


- Reprezentantul SMG a afirmat că se lucrează la o procedură prin care să poată fi alese îcunoștiință de cauză cele 6 luni, procedură ce se va transmite la CMJ.


- există propuneri, amendamente pentru revenirea la procentele dinLegii nr.223/2015 (adică 80%, respectiv max. 100%);


- procentele pentru indemnizația de comandărespectiv salariu de merit vor fi cele corespunzătoare momentului trecerii în rezervă,corespunzătoare celor șase luni. Au recunoscut că nu este tocmai corect dar așa prevede legea?!!



- cuantumul rezultat din recalculare (pe Legea nr.223/2015 cu saufără modificările din OUG57) se va indexa cu 5%. Cuantumul astfel rezultat se va compara cu cel aflat în plată. Se va menține în plată cuantumul avantajos.
Biroul Subfilialei SCMD "VLAD TEPES"-Pitesti

48 de comentarii:

Unknown spunea...

Respect pitestenilor, sibienilor, craiovenilor si celorlalti care nu s-au lasat "aburiti" (precum constantenii, pacaliti de Zeca) de onor comisiile trimise pe teritoriu ca sa explice ce? O pierdere de timp, sa nu zic amatorism, din partea unor militari, care nu este specifica armatei.

Anonim spunea...

Constantenii nu s-au lasat aburiti ci pur si simplu nu au fost primiti in sala (cat cutia de chibrituri) ocupata de cateva mumii aduse de la ANCMRR.

iceparu spunea...

Daca procentul indemnizatiei de comanda,salarului de merit etc sunt cele corespunzatoare celor 6 luni alese am rupt-o cu toti in fericire.

R-26500 spunea...

Ai dracu' argesenii astia! I-au ridicat in picioare pe reprezentantii M.Ap.N. pt. a pastra un moment de reculegere fata de victimele desfiintarii pensiilor militare din perioada 2011-2016? Da! Eu am sustinut mereu ca statul roman - legiuitori, magistrati, institutii, CCR - sa tina cont de urmarile adoptarii si aplicarii unei legi cu urmari calculate in persoane decedate/traumatizate etc.! Nu au invatat nimic nici macar din exemplu Visinescu! Cam greu, dar ne indreptam totusi catre democratia reala! Care inseamna un Boc acuzat de victimele umane ale legilor sale,un magistrat acuzat de punerea in aplicare cauzatoare de victime, un Zegrean care sa dea socoteala pt. declararea constitutionala a unei legi cauzatoare de victime! Vor veni si astfel de vremuri cu certitudine, macar copiii nostri sa aiba parte de ele.

Sistemul trebuie epurat complet! Asta NU e democratie ce e la noi, ci o mimare a ei! Multi NU au curaj sa vorbeasca. L-au condamnat pe batranul ala de Visinescu, ca ar fi fost tortionar comunist! Bun! Dar tortionarii adevarati - adica procurorii si judecatorii care i-au bagat pe detinuti pe mana lui Visinescu sunt tot liberi. La fel si cei care au legiferat functionarea unor astfel de penitenciare. Astia sunt adevaratii tortionari!

Dan B. spunea...

Incepe sa-mi para rau ca ai mei colegi nu marseaza pe principiul ca legea salarizarii unitare sa inglobeze toate categoriile socio-profesionale civile, care „se adapa” de la bugetul de stat, urmand ca militarii sa fie subiectii unei legislatii total aparte, care sa dainuie cateva zeci de ani.
Va aduceti aminte argumentul cu care s-a statuat imposibiltatea diminuarii salariilor si pensiilor magistratilor? Da, cel potrivit caruia justitia este putere in stat si nu poate fi integrata prostimii!
Pe aceeasi logica, militarii, categorie socio-profesionala restrictionata in drepturi si „inecata” in privatiuni impuse de stat, prin contract semnat si juramant de credinta, tot asa, nu pot fi amestecati cu civilii!
Iata un argument pentru care, cred eu, ne-ar fi benefica emiterea unor legi separate privind soldele si pensiile noastre sau chiar includerea acestor prevederi in noul statut al militarilor (nu al politistilor, civili conf. legii).

PS: Procentul IC, cel aflat in plata in cele 6 luni, nu poate fi actualizat pentru ca asa prevede Legea 223/2015? Pai, nu aceeasi lege a prevazut procentaje de 80 si 100%, dar au fost modificate in 65 si85%?

Huhu Rezea spunea...

@@corneliu
Mai da refrech pe titlul blogului ca ai ramas in urma.

Anonim spunea...

Pana nu sunt arestati cei care au dat legea criminala 263 lege care a dus la moartea a mii de militari si politisti pensionari care dupa o viata de munca si privatiuni constitutionale s-au trezit cu pensiile taiate de regimul jefuitorilor pedeliti ( vezi ANRP) ticalositi Basescu-Boc nu se va face dreptate in Romanistan.Fiecare politician care va venii la guvernare prima oara va taia din pensiile militarilor (la liber) daca vad ca nimeni nu raspunde penal.Si jaful va continua pana vom crapa repede cu totii.Si vad ca am ales sa crapam in genunchi ca lasii dupa ce ne mai si batjocuresc (cu sedintele lor manipulatoare ) toti politrucii militari.

Anonim spunea...

Subiect: Stenograma din plenul Senatului din 12.02.2016




Interesanta interpelarea acestui PSD-ist. De fapt, chiar Ordonanta de Guvern de modificare a Legii pensiilor militare este o ilegalitate, deoarece, o lege organica nu poate fi modificata prin Ordonanta de Urgenta, mai ales ca este vorba de modificari fundamentale.











Domnul Neculai Bereanu: O interpelare adresată Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, doamnei ministru Claudia-Ana Costea. Obiectul interpelării: „Legea pensiilor militare”. Stimată doamnă ministru, Legea pensiilor militare nr. 223/2015, care a fost în dezbatere timp de 3 ani de zile, votată în unanimitate, promulgată de Preşedintele României în iulie 2015 şi publicată în Monitorul Oficial, este actul normativ care a anulat discriminările din rândurile personalului instituţiilor de apărare, ordine şi siguranţă naţională. Intrată în vigoare la data de 01.01.2016, aplicarea acesteia urma să se efectueze în baza unui ordin comun al Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi SRI, de aprobare a procedurilor de actualizare şi recalculare a pensiilor militare de stat. Sub pretextul necesităţii elaborării unei astfel de norme, Guvernul României a emis Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015, care modifică esenţial legea. În acest context, în numele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, vă adresez următoare întrebare: Care a fost temeiul ministerului pentru a se lua decizia diminuării bazei de calcul de la 80% la 65%, deturnând, practic, scopul legii? Vă mulţumesc. Solicit răspuns scris. Cu deosebit respect, senator PSD, Neculai Bereanu, senator de Suceava

Iulian Mareș spunea...

Carpe Diem
Solicita CMJ lista cu soldele si veniturile tatalui. Sunt obligati sa o dea. Solicita si recalcularea vechimii cf M 123/2015! Pt asta, cu vechimea, ai model pe site-ul CSP a MApN!
Alege 6 luni consecutive din ultimii 5 ani, cand tatal a avut functia cea mai mare!
Acesta-i principiul si nu te feri sa ceri relatii de la Admin Huhurez!

Dan B. spunea...


@Maxin One:

Cred ca te refereai, in fapt si in drept, la Legea 119/2010, nicidecum la Legea 263/2010, masluita de pupila Anastase.
Legea 263 a produs efecte pentru cei care urmau sa iasa la pensie incepand cu ian 2011.

Dan B. spunea...


@Juridic Alkan:

Va reamintesc ca senatorul Berean este membru in Comisia de munca, motiv pentru care mi-as fi dorit sa aflu prestatia lui acolo!

wassy_g spunea...

Iulian Mares
CMJ-ul nu dispune de aceste informatii.Statele de plata se afla la arhive.Este mai bine sa solicite aceste date direct si nu prin intermediul CMJ.Eu le-am solicitat si mi-au raspuns ca nu pot pune la dispozitie asa ceva intrucat nu a aparut inca ordinul comun si nu sunt siguri daca baza de calcul ramane in forma actuala.

Huhu Rezea spunea...

@Alkan
Nici deputatul Beuran nu cunoaste Constitutia.
In anumite limite, o legea organica poate fi modificata prin ordonanta de urgenta, daca se justifica urgenta si nu sunt afectate drepturile cetatenesti.
Cine-l poate lua in seama când spune si prostii?

iceparu spunea...

Vorbiti de tortionarul Visinescu?Dar fostii procurori militari,judecatori militari,militieni si securisti care au instrumentat dosare politice ,astia ce sunt?In 1987 regimul de la acea data a detasat la Brasov , pe baza de voluntariat procurori- civili- pentru anchetarea capilor revoltei.Ei si urmasii lor acum au pensii astronomice.Ce ziceti de procuror care are pensie de 12000 lei?Am ruda de gradul intai, condamnat cu inchisoare ,6 ani,la Aiud ,pentru ca pe timpul foametei, in 1984, a indrasnit sa-si manifeste in scris revolta impotriva impuscatului.

Iulian Mareș spunea...

Wassy
Dar nu CMJ le-a trimis acum cativa ani tabelele cu soldele, in fotocopie?

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Stiu la ce te referi..., dar sa vedem hotararea CCR!
Eu sper sa ne fie favorabila!

Trofin spunea...

Referitor la raspunsul dat de catre cei din comisie cu privire la procentele de calcul a soldei de merit , soldei de comanda si a indemnizatiei de dispozitiv , legea modificata cu OUG 57/2015 , cred eu , nu prevede ca se aplica procentele din activitate. Legea initiala , asa cum a fost ea promulgata nu spune nimic in aceasta speta. In schimb , OUG nr. 57 , art. 40 pct. 21 ,care se refera la modificarea art. 109, precizeaza la finalul alin. (1) al art. 109 "... si baza de calcul stabilita conform prevederilor art. 28 , actualizata conform prevederilor legale care reglementeaza salarizarea militarilor , politistilor si functionarilor publici cu statut special la data intrarii in vigoare a prezentei legi ".
Ce prevede legislatia in domeniul salarizarii personalului din institutiile militarizate ?
Daca luam in atentie legislatia aplicativa emisa din anul 2009 si pana in prezent , vom constata ca soldele se determina tot dupa principiile Legii 138/1999 cu modificarile ulterioare. Aceasta lege prevedea si mai prevede in partea care a ramas valabila ca : solda de merit este de pana la 20% din solda de functie , indemnizatia de comanda este de 10-50% din solda de functie iar indemnizatia de dispozitiv este de 25% din solda de functie + sloda de grad + solda de merit + indemnizatia de comanda + gradatii.
Inteleg eu eronat prevederea din OUG 57/2015 , art. 40 , pct. 21 , alin.(1) al art. 109 ?

Unknown spunea...

dle ICEPARU masa e aveti dreptate , dar pana cand atata ura su dezbinare , nu ar fi mai bine sa se traga o linie , ,sa se reconcilieze cu perioada de dinainte de revolutie , toti am trait in acelasi regim , erau legi ,ordine etc , daca le vreti capul celor de atunci , ce faceti cu astia de acum ? eu zic ca e chiar mai rau acum, dar dvs va supara si urmasii alora , atunci care e diferenta ca aceiia ii trimiteau la dracu pe urmasii celor de dinainte de 1940 , dee aceea ura asta nu o sa duca nicaeri , daca o tineti langa o sa se aleaga praful de tot si toti .. apropo dvs ce faceati inainte de 89 , ?

Anonim spunea...

Buzescu .Ba deloc .La legea 263 ma refeream

Unknown spunea...

D-nilor N.Bereanu, A.Fratean, d-nei V. Miron (toti membri in Comisia de Munca)le-am scris zilele trecute. Si le-am scris cu naduf.Vad ca d-nul Bereanu a adresat o interpelare ministrului Muncii.Daca se rezolva pozitiv sunt gata sa-mi cer scuze.

iceparu spunea...

Eu am intreba CPS a MAPN la telefon.Mi s-a precizat ca se va lucra cu coeficientii existenti la 31.12.2015 Telefon 0800.808.880

Unknown spunea...

Asta am ascultat toata dumineata si tot asta mi-a venit sa v-o transmit si voua. Cat este de actuala.
Mută-i întrebarea ce răsună afară, leru-i ler,
Am murit degeaba, ce-aţi făcut din ţară, leru-i ler,
Tot în frig şi-n foame, tot cu mâini întinse, leru-i ler,
Pe la porţi străine ce ne stau închise, leru-i ler.


Radu Gyr

Unknown spunea...

Mai devreme am auzit la TV ca o prezentatoare este insarcinata cu al cinci-lea copil. Cica ar fi o moda. Unde nu da Dumnezeu sa devina o moda ca sa se inmulteasca romanii.

Ionel N. spunea...

Trofin
La art.28 o precizare din din ordonanta spune ca cele 6 luni care se iau in calcul pentru pensie pastraza elementele de calcul din acea perioada !Eu ,prin aceste elemente inteleg:indicele (nu coeficientul de ierarhizare) de ierarhizare al functiei ,gradul si gradatiile de care am beneficiat in acea perioada.Celelelte elemente trebuie atribuite in asa fel incat baza rezultata sa fie egala cu solda unui activ care indeplineste aceleasi conditii de functie , grad, si vechime avute de mine in perioada aleasa!

tigri2 spunea...

Puilor ,nu mai visati art40,(4) din OUG 57 se va anula si va reveni art 28 original cu urmatoarea varianta
"Art. 28 prevede: „(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor VENITURILOR BRUTE realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c). La media obținută SE ADAUGA UN SPOR DE 15% în condițiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.
Asa ca lasati visele la "cai verzi pe pereti" cu 50% IC si 20%SM ca nimeni nu va va da 70% in timp ce taie 70% de la altii (prin eliminarea de sporuri si prime).Unde-i corectitudinea,unde-i dreptatea?

VMarian spunea...

Domnule Trofin ce-i aia indice de ierarhizare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Onorabile, din fuga calului am vazut imediat schimbarea de blog, dar eram in priza la preparat un bors de peste, o varza murata cu carne de porc si gris cu lapte, pentru ca sunt la mantinela cu bucataria mai tot timpul! Am facut si doua paini de casa la cuptor sa mearga totul ca la carte! Baieti, aveti nrvoie de-un bucatar sadea?
Sa trec pe felie: Se intetesc si se aprind rau spiritele! Postarea reflecta starea actuala din sanul Armatei, iar acele demisii nu trebuie sa intarzie prea mult, daca se vrea liniste! Cei nominalizati pentru a-si da demisia sunt de o incompetenta rara, absolut toti fiind numiti politic su nu pe criterii de competenta! Sa inteleg ca s-a trecut si la sabotari in felul urmator: Se alege o sala mica, se umple la refuz cu mumii, cadavre rosii in putrefactie si alte putregaiuri, dupa care sunt invitati protestatarii! Care protestatarii fac planton si santinela la usa pana fac varice! Variante mai au ei in maneca! Cucoana aia de la finante, Doi lei, cred ca a facut facultatea la particular pe bani si pe pile, iar acum incompetenta a pus-o in cap, ca pe Hopa-Mitica! Astia postati sus pe coperta, sunt geometric paraleli, iar matematic niste nulitati cotate cu zero ce poate fi impartit in patru! Scapand de aceste metastaze, Armata se va racori si va reveni la normal! Sa-i dam tare cu cererea demisiilor, altfel se vor intampla tragedii irecuperabile, domnilor!

Trofin spunea...



Ionel N. spunea... duminică, 14 februarie 2016, 14:02:00 EET

Puteti fi mai explicit , unde se precizeaza ca baza de calcul pastreaza elementele de solda din activitate ? Eu nu am identificat in OUG 57/2015 , art. 40 aceasta precizare. In schimb , am identificat la modificarea facuta pentru art. 109 alin. (1) precizarea ca actualizarea bazei de calcul se face conform prevederilor legale care reglementeaza salarizarea ... la data intrarii in vigoare a legii 223/2015.

Trofin spunea...

Marian Vasile spunea...duminică, 14 februarie 2016, 16:28:00 EET
Nu cred ca am folosit eu asemenea expresie. Eu daca gresesc , gresesc din cauza tastaturii care mai mananca sau incaleca caractere ( grafice !) .

cfb spunea...

Pt.dl.Trofin,cu specificatia ca mai la vale prezint doar punctul meu de vedere, fara sa am pretentia ca detin adevarul absolut.
In ordinul comun se specifica la :"Art. 15 – (1) În vederea actualizării cuantumului soldelor/salariilor/indemnizaţiilor de comandă/de conducere sau altor elemente salariale similare avute se utilizează procentul corespunzător funcţiei de comandă/conducere avut în fiecare din cele 6 luni consecutive.".Deducem d-aici ca la actualizare, pt indemnizatia de comanda se utilizeaza PROCENTELE avute de fiecare dintre noi in cele 6 luni alese.Aceste procente raman la nivelul celor din anul/luna in care au fost alese de fiecare dintre noi.In al.(2) se specifica:
"(2) Pe baza procentului prevăzut la alin. (1) se stabileşte cuantumul actualizat al
soldelor/ salariilor/ indemnizaţiilor de comandă/de conducere, prin aplicarea acestui procent la baza de calcul prevăzută de legislaţia aplicabilă la data de 1 ianuarie 2016." D-aici deducem ca PROCENTUL rezultat la al.(1) se aplica la solda de functie echivalenta si valabila in ianuarie 2016.Numai solda de functie(si grad) este actualizata utilizand coeficientii de ierarhizare valabili in ianuarie 2016 pt functia echivalata pt fiecare dintre noi.
Au fost probabil si situatii cand indemnizatia de comanda era o suma fixa si atunci la al.(3) se spune ca trebuie stabilit IN PROCENTE cat reprezinta (IC) din solda de functie in cazul cand IC a fost introdusa in solda de functie.Acest procent este folosit apoi conf al.(3)de mai jos si aplicat asa cum am aratat mai sus la solda de functie actualizata.
"(3) În situația în care soldele/salariile/indemnizaţiile de comandă/de conducere au fost acordate sub formă de sume fixe, actualizarea se realizează prin raportarea sumei fixe la solda de funcție/salariul de funcție realizat în acea perioadă și aplicarea procentului obținut la baza de calcul prevăzută de legislaţia aplicabilă la data de 1 ianuarie 2016."
Concluzie: tot ce e PROCENT are valoarea batuta-n cuie si este egal cu valoarea din cele 6 luni alese si nu alta ,iar pt soldele de functie si grad se vor folosi coeficientii de oerarhizare valabili in inanuarie 2016 conform cu functiile si gradele echivalate. Cam la fel se pune problema pt solda de dispozitiv si solda de merit care si ele sunt in PROCENTE .Acestea ,PROCENTELE, raman si ele batute-n cuie la nivelul celor 6 luni alese.

Unknown spunea...

dle ,nu indice ,coeficient de ierarhizare

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Eufrosina: Noi vrem capul decat acelora implicati in mizeria asta. Ceilati n-avem treaba cu ei, pentru ca sa ne facem noi inchizitori pentru ai nostrii, nu suntem nici in masura si nici organe juridice. Oricum, fostii sunt batrani, au in urma mostenitori nevinovati care nu stiau ce faceau ei, iar exemplul ungurilor e cel mai bun: I-au lasat pe toti in pace, au sters cu buretele trecutul si s-au pus cu oasele la treaba de ne-au intrecut si acum sunt occidentali. Doar un singur lucru le-au impus fostilor tortionari: Nu le-au permis sa se bage in legislativ si activitatile politice de decizie! Pe cand la noi, cateva mumii dicteaza in Ministerul Apararii Nationale, de aia suntem noi revoltati! Lor le vrem capul si sa-i punem la zid! Ei vor raspunde, alaturi de ceilalti decidenti o data si o data pentru toata mizeria asta teribila!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Pitesti, pe costisa in Trivale,
Ne-a iesit dreptatea-n cale...
Dupa toata tevatura si vanzoleala asta se impune stringent sa se faca o analiza pertinenta cu toate decesele ce s-au produs in anii acestia din cauza acestor ordinarii legislative, si sa deschidem un proces comun pentru genocid! Da: GENOCID SOCIAL! SI TOATE COZILE DE TOPOR SA FIE TRIMISE IN JUDECATA PENTRU MOARTEA A MII DE CADRE MILITARE IN REZERVA! Adunate dovezi bucata cu bucata, de la rude si cine le poseda, cu apel prin fb si Google, prin alte modalitati si trimisi acesti criminali in fata instantelor si sa se ceara despagubiri incat sa-si vanda toate averile si sa li se propteasca toate veniturile pentru a le plati rudelor! Asta sa stie acesti asasini ca-i asteapta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule: Caii verzi de pe pereţi
Cand mananca ei bureţi!
Noi suntem pe cai mari
Descendenti din catâri si din măgari!

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Corecta observatia
Art 15-17 din Ordin ii discrimineaza pe pensionarii mai batrâni. Am scris articolul urmatoar pe aceasta tema cu un titlu care sa le sara in ochi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Observatia lui onor @Trofin este una cat se poate de corecta! Dar ma gandesc ca un urma terminarii colindelor pe la Casele Armatei se vor centraliza niste informatii si nu stiu ce salata va iesi pana la urma! Fiecare grupuscul a venit cu propuneri si nemultumiri si astia le vor analiza, dar depinde cine va efectua aceste analize, ca daca vor fi istetii aia cu Ordonanta, de pe acum sa ne pregatim de noi greve serioase! Pana nu pleaca acele putrgaiuri incompetente de acolo unde se decide, sa fie schimbati, cu inclusiv seful Casei Sectoriale, absolut toti numiti politic, iaca nu se poate face nimic! Eu nu mai am incredere in ei, pentru ca numirile astea politice aduc numai necazuri si incompetente! Avem domnule, matematicieni profesori universitari, merceologi si contabili de exceptie, unii fiind chiar militari de-i nostrii din aviatie, artilerie, igineri militari,etc. si, atunci, de ce mai sunt tinuti in functii oameni carora nu le sar in ochi inadvertente legislative si sincope intre legaturile dintre L223 si OuG 57?

CEZAR spunea...

Corneliu
Risti sa treci din sublim in ridicol !!
Adica ..civilii nu au murit cu 6-8 sute si au murit de foame si fara alcool ..militarii cu 1500-3500 pe putin ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Coeficientii aceia cu momentul trecerii in rezerva sunt discrinatorii! Pai, ala care a iesit in '85, altul in '92, altul in 2009, sa zicem, intre ei sa fie coeficienti discriminatorii? Pai, asa ceva nu se poate! Nu-s aceleasi functii si aceeasi munca?

Ionel N. spunea...

Trofin 16.36
OUG 57 art.40 pct 4. Articolul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 28. — (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)—c), în care nu se includ...."

In final, la corectarea art 109 spune asa :21. Articolul 109 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 109. — (1) Pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special recalculate în baza Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, cu modificările ulterioare, revizuite în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, cele plătite în baza Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu modificările ulterioare, precum şi pensiile stabilite în baza Legii nr. 80/1995, cu modificările şi completările ulterioare, devin pensii militare de stat şi se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie şi baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 28, actualizată conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi.(01.01.2015)
Eu cred ca precizarea de la art 109 se refera in mod expres la miltarii pensionati pana la aparitia acestei legi (223), iar art 28 se refera la viitorii pensionari !


Detalii: http://legeaz.net/monitorul-oficial-923-2015/oug-57-2015-salarizare-bugetari-2016

iceparu spunea...

Mocanu Rares@,tara arde si baba se piaptana.Stimabile,crezi ca noua ne arde de poezie?
Trofin@iti apreciez efortul,dar nu crezi ca e mai sigura informatia primita direct de la sursa,adica CPS?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ionel N. Fii mai explicit!In Art 109 explica faptul ca baza de calcul este Art.28 si actualizat cu cresterea soldelor activilor. Ce regula impune diferentierea pentru pensinarii mai vechi? Cumva scoaterea sporurilor sa fie diferentierea?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, pentru mine e o tragedie sa moara cineva cu dreptatea de partea lui, dar amputata! Au murit foarte multi, insa nu se publica asa ceva, de aceea ziceam ca daca s-ar centraliza aceste decese s-ar putea constitui motivele genocidului asupra pensionarilor militari pentru a se depune o plangere si inceperea urmaririi penale!

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Care informatie de la Casa Sectoriala?
Vezi d-ta ca iese Casa din vorbele propagandistice ale ministerului?
In urma cu o luna le-am scris sa stearga dezinformarea de pe site cu indexarea cuantumului mai avantajos ramas in plata si s-au facut ca ploua.
Mult tupeu trebuie sa aiba ca sa nu le pese de sesizarile beneficiarilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: Nu-i tupeu, e doar o golaneala de mistocari frezati de birou, carora pe vremea noastra le spuneam sobolani harţogari! Luati de pe strada, din bordeluri sau de pe mosii private, imbracati in uniforma, dupa o pregatire militara in sala de fitness, sauna si masaj ,,eroic,'' au fost distribuiti cu tacul si calare pe bile de biliard in birourile Caselor Sectoriale! Ciungarii astia care flegmuiesc printre strungarete, isi freaca cele trei degete intre ele sa le curga imaginar gunoaiele cand ating specia de suboameni de varsta a trei-a, numiti in sila lor, bosorogi, nu-s decat odrasle, cu sechele etilice pe creiere, de purtatori de paltoane rosii de Cremlin, Frunze si Lomonosov, carora le put tot ce ating! Matematica lor e slaninoasa si ranceda, ca atare si calculele ce le fac cu ordonante denota stadiul in care i-au erodat sechelele bahice sau al mai multor consumabile toxice de consum interzis! Doar demiterea ii mai pot salva de la moartea cu capul pe birou de la excese, si nu dezintoxicarea prin munca intelectuala, ceea ce la ei nu e cazul!*

Ionel N. spunea...

Corneliu 22.11
Art.28 spune ca baza de calcul folosita la calculul pensiei este media soldelor de pe 6 luni din ultimii 5 ani de activitate actualizate (soldele) la data deschiderii dreptului de pensie.
In replica, art.109 face referire la recalcularea pensiilor celor deja pensionati (ale cararor drepturi de pensie fusesara deschise la diferite date) ca baza de calcul stabilita de art.28 sa fie actualizata la data intrarii in vigoare a legii 223 (01.01.2016).
Ca remarca proprie, art.109 stabileste ca intreaga solda bruta trebuie adusa la nivelul anului 2016.
Pentru cei care gandesc si redacteaza Ordinul comun de aplicare al legii cel mai usor mod de a intelege sensul art. 109 este urmatorul:
Pot face un exercitiu de imaginatie ca fiecare rezervist pensionar este incadrat pe functia pentru care cere recalcularea pensiei, i se calculeza solda cu gradul si vechimea avuta in acea perioada,dar cu celelalte elemente existente si la valoarea din 01.01.2016 dupa care este pensionat din nou !
In acest mod ministrul ,indiferent de perioada in care a fost ministru are pensie de ministru, comandantii de divizie ,brigada unitate, etc ,la fel .
Asa se face actualizarea veniturilor !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ionel N: Am citit cu atentie explicatia si am intrat in intelesul intregului. Actualizarea valorii vechi, de la data pensionarii, reiesite din cele 6 luni alese propriuzis, cu valoarea de la 01 01 2016 nu-mi era edificata. Pe baza actualizarii datelor vechi la valoarea noua a soldelor, esti din nou ,,repensionat!'' Multumesc, prietene! Toate cele bune cu sanatate!

Trofin spunea...

Pentru @ ionel N.
Perceptia este corecta cand va referiti la art. 28 si art. 109 , inclusiv art. 110 din Legea 223/2015 modificata cu OUG 57/2015 art. 40. Problema care se pune este aceea din Ordinul comun privind recalcuarea. In acest Ordin se produce discriminarea. Acest blog fiind mult mai accesibil decat unele adrese de facebook ( dominate de specialisti infatuati ), cred ca mai multi pensionari militari vor constientiza faptul ca sunt discriminati la capitolul adaosuri la solda de functie sau la solda lunara ca urmare a neactualizarii procentelor pentru calculul acestor adaosuri , asa cum prevede art. 109 si 110 din Legea 223/2015 modificate cu OUG 57/2015 art. 40 pct. 21 si 22.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Trofin: Acest raspuns m-a lamurit prin pertinenta si sinceritatea sa. Multumim, onorabile!