Un produs Blogger.

miercuri, februarie 03, 2016

Domnul Dogaru arunca "bomba" cu art. 40.

131 comments

 Intrebarea care se pune acum este :
-cine a strecurat art . nr. 40 in OUG nr.57?
Domnul Dogaru ar trebui sa publice documentul primit de la Secretariatul General al Guvernului din care rezulta ca onor tehnocratii nici n-au stiut ca modifica legea pensiilor militare. 

OUG NR. 57/2015 IN DISCUTIE LA
COMISIA DE APARARE A SENATULUI
In atentia membrilor SCMD si a rezervistilor interesati

Stimati camarazi,

Marti, 2 februarie 2016 la orele 13.00, Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului Romaniei a invitat la discutii, pe tema OUG nr. 57/2015, reprezentanti ai sindicatelor si ONG-urilor din sistem.
Din partea Federatiei Militarilor, domnul gl. (r) Gropan a venit insotit de gl. (r) Virgil Balaceanu si de noii sai colaboratori, fosti sau inca membri SCMD, reprezentand acum ROMIL, domnii col. (r) Tudor Marian,  cpt. cdr. (r) Dumitru Burada si doamna col. (r) Luminita Petrescu. Din partea ANCMRR, s-a prezentat cdor. (r) Constantin Alexandru si el fost membru SCMD. Ne bucura faptul ca SCMD a devenit o pepiniera de cadre bataioase pentru ONG-urile rezervistilor.
Din partea SNPPC a venit domnul vicepresedinte Dumitru Coarna, insotit de domnul Surugiu. Domnia sa a acaparat discutia, sustinand punctul de vedere comun al SNPPC si al Federatiei Militarilor: ordonanta de urgenta e buna dar trebuie amendata la articolele privind pragul care trebuie sa devina 100% si la baza de calcul.
ANCMRR este in continuare de parere ca Legea nr. 223/2015 era proasta si nu putea fi aplicata, OUG nr. 57/2015 fiind foarte favorabila si facand multe reparatii in interesul militarilor. In plus, ANCMRR nu intelege ce cauta politistii in lege, deoarece domniile lor nu au priceput ca Sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala este unic si legea trebuie sa fie una pentru toti.
SCMD si aliatii, au fost reprezentati de Biroul Operativ al sindicatului (domnii col.(r) Mircea Dogaru, gl.fl.aer. (r) Iosif Balan, col. (r) Valeriu Pricina), doamna vicepresedinte col. (r) Caloian Monica si domnul col. (r) Vasile Mihai – din partea Departamentului juridic.
Exprimata de presedinte, pozitia SCMD a fost transanta - solicitam ABROGAREA ART. 40 DIN OUG NR. 57/2015, deoarece:
  • Pentru ca nu se justifica urgenta modificarii unei legi organice abia promulgate, textul unei intregi OUG privind modificarea Legii nr. 223/2015, cu 30 de articole, a fost strecurat ca ... articol (nr. 40) intr-o OUG privind salarizarea pe 2016. Conform materialelor prezentate presedintelui SCMD cu o zi inainte, de catre Secretariatul General al Guvernului, Guvernul nici nu a stiut ca adopta asa ceva;
  • Prin procedeul in cauza, Art. nr. 40 si, prin urmare, OUG nr. 57/2015 incalca Art. 53 Al. 1, Art. 55 Al. 2, Art. 61 Al. 1, Art. 115 Al. 1, 4 si 6, Art. 118 Al. 1 si 3 din Constitutia Romaniei;
  •  Pornita ca „Legea Dobritoiu” in 2012, fapt ce poate fi confirmat de dl. gr. (r) Dobritoiu – membru al Comisiei, Legea botezata „a pensiilor militare de stat” de catre presedintele SCMD, a fost in responsabilitatea domnilor ministrii Mircea Dusa, in anii 2013 si 2014, si gl. (r) Gabriel Oprea, in 2015. Timp de trei ani si jumatate, toti cei prezenti si multi altii, au lucrat la proiect punandu-se de acord pana la virgula. De unde furia modificarii dupa promulgare?
  • Legea a fost votata aproape in unanimitate in Parlament, avand doar 13 abtineri si promulgata de Presedintele Romaniei in iulie 2015, urmand a intra in vigoare in ianuarie 2016. De ce a fost atacata printr-o OUG strecurata in mod ticalos ca articol intr-un alt act, al unui Guvern, care a fost legitimat de Parlament sub conditia respectarii legilor si hotararilor reparatorii initiate de Guvernul precedent?
  • La intrebarile de mai sus, Comisia poate solicita, pentru a afla raspunsul, raportul Curtii de Conturi la ancheta intreprinsa la Ministerul Apararii Nationale in 2011-2012, la cererea SCMD. Este vorba despre anumite fapte comise cu ocazia aplicarii OUG nr. 1/2011, tocmai de catre aceia care se impotrivesc din rasputeri aplicarii legii reparatorii, adica a legii de normalizare a situatiei nr. 223/2015. Ca ministru al Apararii atunci, dl. senator Corneliu Dobritoiu poate lamuri Comisia;
  • Modificarea prin OUG a unei legi organice votata in Parlament si promulgata de Presedinte, constituie o insulta in sine la adresa celor doua institutii. Iata insa ca dupa OUG care loveste legea chiar inainte de intrarea ei in vigoare, acum ne pregatim sa „modificam modificarea”, adica respectiva ordonanta. Unde este seriozitatea institutiilor statului si cand ne vom opri? Solutia este una singura, ABROGAREA ART. 40;
  • Toate legile speciale referitoare la pensii (pentru grefieri, piloti, functioari publici etc.) limiteaza procentajul maxim la 100%, doar pentru militari a fost coborat la 85% iar baza de calcul de la 72-80% la 65%. De ce? Pentru ca ...
  • Guvernul si opinia publica au fost manipulate, ca militarii ar vrea pensii uriase, strecurandu-se la Art. 28 din ... Art. 40 din OUG nr. 57/2015 tot felul de inexistente venituri luate in calcul (gen: norma de hrana, echipamentul etc.) pentru a nu se sesiza faptul ca sunt excluse din venitul brut multe din veniturile reale salariale impozitate;
  • Art. 40 din OUG nr. 57/2015 scade drastic pensiile tuturor celor care vor trece in rezerva de aici inainte si-i loveste, in mod deosebit, pe soldati si gradati, pe piloti, parasutisti, marinari, genisti, subofiteri, maistrii militari, agenti de politie, indiferent de cand au trecut in rezerva, si, in mod ticalos si nemeritat, pe toti cei care au efectuat stagii de pregatire in statele membre NATO sau au participat la misiuni in teatrele de operatii. Pentru a nu mai perpetua haosul si a repara nedreptatile si discriminarile, solutia este una singura, abrogarea Art. 40 si revenirea la Legea nr. 223/2015. Orice definire a venitului brut poate fi facuta prin Ordinul comun de aplicare;
  • Marsavia comisa prin strecurarea anticonstitutionalei ordonante privind pensiile militare, cu cele 30 de articole ale sale, ca Art. 40 in OUG privind salarizarea este deja sursa pentru comiterea altor discriminari la adresa militarilor: eliminarea ilegala a indemnizatiilor de creatie pentru compozitorii, interpretii, artistii plastici, scriitorii si poetii militari si politisti; anularea Normelor privind restituirea banilor din pensii abuziv retinuti pana la 1 octombrie 2013, prin Art. 6 al respectivelor Norme; topirea ilegala si frauduloasa a pensiei suplimentare sau a ordinului „Meritul militar” in baza de calcul a pensiei militare, conform ordonantei.

In finalul discutiilor, SCMD si ANCMRR au sustinut calitatea de pensie separata, similara pensiei private si provenita din contributii benevole, din venituri impozitate a pensiei suplimentare, stabilita a fi „in afara pensie militare de stat” conform Decretului nr. 141/1967 si fixata la 16% din valoarea pensiei militare de stat prin Decretul nr. 232/1986.
Stimati camarazi,
Acestea au fost discutiile si pozitiile exprimate, urmand ca dvs. sa decideti daca adoptati tactica „onorabilitatii” prin acceptarea ticalosiilor celor grav vinovati fata de noi, situatie in care, inteligent manipulati, veti fi obligati sa denigrati si sa insultati SCMD, pentru iluzorii rasplati, sau ramaneti pe linia rezistentei pana la capat impotriva batjocurii la care suntem sistematic supusi ca militari si ca natiune, transformand SCMD, pentru intreaga societate civila romaneasca, in reper al rezistentei nationale. Argumente in favoarea noastra sunt declaratiile primului ministru si ale noului ministru de justitie ca o ordonanta de urgenta nu poate anula prevederile unei legi organice.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

131 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Art 40 a fost introdus de:
-rusi sau chineji, vorba lui C. Dinu!
Ce dracu, stie toata lumea....ANMCR si grupul dedicat/MApN, la ordin si/sau solicitare!
Ce facem acum, asta-i intrebarea?

calin spunea...

Imbarligaturile din lege au fost fabricate in ideea ca nu se vor prinde, pana la intrarea in vigoare, cei care sunt cel mai mult afectati - cu pensia in plata inainte de 2011. Asta a fost si menirea campaniei furibunde de sustinere a legii cu promisiunea ca "micile inadvertente" se vor corecta prin ordinele de aplicare. Dar, socoteala n-a tinut si probabil si-au dat si ei seama ca legea nu ofera camp prielnic pentru operare decat cu riscuri mari de a se ajunge din nou in instante. Asa ca, au ticluit art40, l-au justificat si in preambulul OuG, dar, au bagat soparlele - asta, cred, la presiunea guvernului care nu accepta sa creasca vre-o pensie (de fapt se discuta public de inghetarea lor si impozitarea tuturor, in totalitate). Asa ca...cine e autorul? Eu cred ca aceiasi echipa care a lucrat la lege. Cineva strain de lege, care nu-i cunoaste toate dedesupturile, este exclus.

Anonim spunea...

Inutil. Va garantez nu se v-a modifica absolut nimic. Cine a ticluit criminala OUG 57 e mult peste guvernul Romanistanului.

Unknown spunea...

Nu sunt fan Dogaru, chiar este imi antipatic ca si personaj, face mult zgomot pe langa subiect, pe 24 i-a chemat si pe reprezentantii de la revolutionari, cascadori, mecanici de locomotiva etc., sa fie masa bogata, face blaturi cu politicul, dar barem este se agita. Daca n-ar fi atat de fanfaron ar fi o solutie, spre deosebire de alti sefi de organizatii de rezervisti care au ramas pupincuristi, obisnuiti sa zica (probabil si in somn) "Da, sa traiti"!

Unknown spunea...

Domne, cine sunt scursurile astea de la ANCMCRR? Nu vedeti de cand este poporul asta, noua nu ne-a trebuit cineva din afara sa ne dea in cap, ne-am dat noi singuri, ca avem atatia tradatori de tara. Singuri de dam cu stangul in dreptul, iar strainii profita.Chiar ce asteapta poporul asta? Chiar nu ne-am saturat sa luam pozitia ghiocelului mereu? Nu mai votati tradatori, daca nu va pasa de voi hai sa ne pese de copiii nostrii. Mai popor roman mai auzi sau ai surzit de tot, mai vezi sau ai orbit de tot, mai ai gura sau ai amutit de tot?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Crima a fost comisa de catre un fanfaron ,,sindicalist,'' la urma urmelor, mai exact de un nucleu de bosorogi condusi dibace de catre acest anonim vandut unor interese obscure. Gropea a ajuns cu girofarul lui antipatic atat de infumurat, incat pe tot parcusul acestei Legi 223 si de la asternerea doliului cu Art.40 doar si-a tras vanturile in preajma lor cu ingamfare! Azi, negocia cu partidul satrapului de pensii, Basanau, PMP, si cu ALDE, PNL, UDMR, si cu PSD, caraora le-a cerut 37 locuri eligibile...deci o curvie din aia politica grosiera, ca de bordel sau centura, pe direct si fatis, ca la Piaţa Mare sau târlă, de ma duce cu gandul in implicarea in acesta potlogarie caci l-ar duce capul, fiind campion la tradari, parasiri, negocieri tainice, manarii in numele,,intereslui national,'' obtinerea de grade la Apeluri Solemne, s.a.m.d...M-a scarbit si-l antipatizez veros! Intr-un final, onorabile admin, Huhurez, formulati-ne o concluzie personala, o tragere de linie cu starea actuala a situatiei, prognoze si asteptari, v-am ruga, daca se poate, prin autoritatea ce-o aveti! Eu sunt bulversat in acest iures aiuritor...

calin spunea...

Dar, ce secretosi putem fi! Singurul loc unde se mai discuta ceva despre pensiile militare este aici. Politistii tac, Dogaru: el vorbeste, el aude, federatiamilitarilor.ro - cont suspendat pentru neplata...si tot asa. Ceva nu e bine! Oricum, stapanesti mai bine un cal decat o herghelie.

calin spunea...

Autorii se cunosc:
"...deci nimic din ceea ce va raporteza pseudospecialistii juristi si finantisti ai MApN nu este adevarat. Vor, doar, sa-si apere pielea pentru a nu plati ticalosiile comise, din ordin politic, asupra camarazilor lor, in trecut, ori sa-si pastreze functiile, dobandite politic, in noul constext. Acestia fiind principalele unelte manevrate de cei ce doresc bulversarea sistemului si a Tarii, va transmitem rugamintea demiterii imediate a secretarului de stat civil si politic si a sefilor militari de Directii, vinovati de aceasta initiativa anticonstitutionala, de desfiintare a unei legi organice aprobata de Parlament si promulgata de presedinte, printr-o ilegala ordonanta care sa-i afecteze fondul.
Presedintele SCMD, Col. (r) dr. Mircea DOGARU" (scrisoare adresata ministrului Motoc la data de 05.12.2015)

tehnocrat spunea...

Nu ma intereseaza daca guvernul pseudo tehnocrat stia sau nu ca prin OuG 57/2015 se modifica o lege organica. Sunt la fel de vinovati.
In schimb, altii stiau si lucrau de zor la modificarea legii 223/2015 de foarte mult timp. Acest lucru a devenit public inca din luna august 2015.
Cititi va rog la adresa de NET: https://www.huhurez.com/p/sa-ne-relaxam-prin-comunicare-virtuala.html. Comentariul: MaryMary vineri 21 august 2015 ora 18:11

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Ura fata de Oprea iti umbreste ratiunea. Oprea a avut treaba cuLegea 119/2010. S-a implicat in Legea 223 in proiectul depus de Guvernul Ponta la Parlament.
Daca nu cadea Guv Ponta Legea 223 se aplica facând abstractie de necorelarile dintre articole si de textele ramase fara obiect.Procentele de pensie erau clare- 80% si 100%.Cuantumul pensiilor variau intre 80% si 130%, pentru ca pensia suplimentara si Omm se puteau adauga succesiv la 100% din baza de calcul.
Cataii din ministere or fi incercat cu Ordonanta si pe lânga Dusa si Oprea, dar nu le-a mers.
Linia o va trage Comisia de finante, buget care va prezenta Raportul cu amendamentele aprobate. Le vom vedea si noi pe site inainte de votul in plen.
In niciun caz nu se va respinge/abroga intregul art. 40.
Eu sper ca prin amendamentele din cele 2 camere sa se revina cât mai aproape de procentele din legea initiala

Anonim spunea...

Votul poporului ( mai) conteaza ?. Haaa haa haa haa..Esti glumet tata.

tehnocrat spunea...

Procentul de pana la 15% /art.28 forma initiala a legii 223/2015 cred ca s-a introdus pentru a inlatura o discriminare intre persoane aflate in aceeasi situatie juridica, posesorii de autorizatii/certificate ORNISS, legea 182/2002, unii au spor de confidentialitate altii nu, cu toate ca si unii si altii mai au inca, aceleasi obligatii legale, chiar daca sunt in rezerva sau retragere.
Daca conducerea ANCMRR s-a implicat in modificarea imorala a legii 223/2010, nu mamira faptul ca acest spor de 15% a fost scos, ei nu faceau obiectul acestui spor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Iti multumesc! Esti un OM de mare caracter! Ai un ochi bun si stii sa faci selectia naturala intre doua persoane! Pe de alta parte, in ce priveste OuG 57, cred ca am inceput sa ma atasez afirmatiilor tale. Cand Mafia cu perciunii cat tot stuful din Delta dicteaza, paduchii nostrii politici se intind pe jos in pozitia de slugi si incep sa linga bombeuri, dupa care razuie cu flexul tot ce este avantajos pentru romani! Romanistanul e o ruina fumeganda si la cheremul hoardelor masonice si sorosiste. Cătănia nu mai e decat decat un rest marunt, bun de dat bacşiş picolilor cu şorţuleţe albe pe cuc, acelea pe care isi sterg slinul urduros de pe mânuri...

Anonim spunea...

Corneliu tata stii ce scrie in biblia iudaica scrisa pentru ''prostodocsii '' pupatori de cadavre vechi ( moaste ) contra cost ? Fericiti cei saraci cu duhul. Asta inseamna ca cu cat suntem mai destepti cu atat devenim mai nefericiti.Nu ai vazut ca prostii sunt mereu fericiti ? Mai aproape de noi e fraza ''cu cat stim mai multe (despre cine a scris art 40) cu atat ne dam seama cat suntem de prosti .Si vorba cuiva ''prosti ,prosti ,da multi''.

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Ai dreptate! Au fost oameni care au semnalat inca din noiembrie, primele saptamâni ale guv Ciolos, ca se lucreazâ la modificarea legii.
Iata:


Mary Mary spunea...
In atenta pensionarilor militari.
Chiar daca a fost votata legea Legea 223/2015, exista in acest moment o echipa de juristi si finantisti cara vor sa combata aceasta lege, prin HG. Aceast proiect va anula toate avantajele legii care a fost discutata si analizata un an de zile.Ne vom intoarce iar la perioada basista. Acesti oameni (daca le putem spune asa ceva) nu pot sa doarma din cauza aviatorilor, doctorilor,genistilor, scafandrilor, militarilor din teatrele de operatii care isi sacrifica viata si sanatatea in orice moment. Rușine lor. Sa nu ne lasam si sa facem opinie impotriva acestor militari care fac armata de rușine.
col.(r) Ionescu V

sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 23:02:00 EET
Huhurez Rez spunea...
@Mary
Legea nu poate fi modificata prin HG. Doar prin OUG sau proiect de lege.

duminică, 29 noiembrie 2015, 14:43:00 EET

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Multumesc, onorabile! N-ar fi ura. Mai degraba nu-i mai suport peripluurile astea din care si-a facut rana stand cu sezutul in mai multe luntrii si vanturandu-se neserios de colo colo. Eu am crezut in el, dar nu m-a convins ca se zbate pe baricade sa rupa cefe late de famfaroni sindicali. Am inteles ca OuG este periculos de aproape de promulgare si totul atarna intr-un fir subtire. Daca aveam o pensie substantiala nu ma agitam atata, dar stiind ca viitorul meu depinde doar de aceasta pensie fragila, nu am liniste si e normal sa fiu nervos. Viata mi-a dat lovitura dupa lovitura nedrept de odios...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ MAXIM ONE: Inca o data afirm ca ai un mare caracter, dar stii si despre lucrurile pe care nu toti le observa: Afirmatia pe care ai facut-o, am observat-o si eu pe parcursul vietii, ca prostimea e fericita, dar si razatoare de necazul celorlalti, avand chiar si o placere orgasmica sa se bucure de chinurile aproapelui! Le e ca un fetis sexual aceasta fericire sa rada de raul prin care trec altii! Asa s-au nascut, asa vor muri! Dixi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ CALIN: Iata ca incep sa apara si infractorii-calai la Lege! Sa-i tinem bine minte! Ar trebui, dupa convingere, sa fie postate aceste functii la loc de cinste pe blog cu mentiunea: Calaii din umbra ai pensiilor militare! Deschise si procese impotriva lor sa plateasca daune celor afectati, dupa ce si numele lor vor apare in media si se va isca un scandal virtual si mediatic in jurul acestora! Sa plateasca tradarea si crima cu varf si indesat, asa cum de fapt si merita!

Iulian Mareș spunea...

Scopul oug a fost cel evidentiat de Huhurez, in postarea de la ora 19.33! A fost in asentimentul multor sefi de la toate CFA si SMG!
S-a lucrat in secret de acelasi grup care a participat la elaborarea L223, din interiorul MApN, clar! MI, ...etc nu au stiut, decat la cel mai inalt nivel!

totoiany48@gmail.com spunea...

DA ACEST ART.DIN OUG TREBUIE ANULAT/ABROGAT .
CRED CĂ EXISTA POSIBILITATEA DE A A SE MENTIONA ÎN LEGEA DE APROBARE A OUG CEEA CE ESTE NECESAR PT. A SE CORECTA LPM .

Anonim spunea...

intreba cineva mai sus ce drek are ANCMRR de se pune contra?
Pai daca publica HUHU inca o data componenta biroului permanent sau executiv sau cum drcu le-o zice o sa vedeti ca dinozaurii aia poa' sa plece si de la baza de calcul de 10% ca tot ajung lejer la 100% si peste 100%....Pai degeaba le zice dinozauri??
doi la mana: dinozaurii nu vad mai departe de valoarea pampersilor pe care trebuie sa ii schimbe zilnic.Ce le pasa lor de piloti scafandrii VM teatre de operatii!! Vax albina crema puca!!
ia stai asa ca le gasesc eu "componenta"

Biroul Permanent Central compus din: prim-vicepreşedinte – gl.lt.(r) DUMITRESCU VICTOR , vicepreşedinți: gl.lt.(r) dr. VLĂŞCEANU RADU, gl.lt.(r) ZECA CONSTANTIN, gl.mr.(r) ing.DOMNU VASILE, gl.bg.(r) dr.GANEA ION, Gl.bg.(r) dr.CREŢU GHEORGHE, gl.mr.(r) CONSTANDA VICTOR, col.(r) TRAŞCĂ ION, gl.mr.(r) BUCIUMAN MARIAN, gl.mr.(r) MIHĂLCIOIU CONSTANTIN, membri: gl.mr.(r) DRĂGUŞIN ION, gl.mr.(r) MOROIANU VASILE, gl.mr.(r) CRISTACHE TRAIAN, gl.bg.(r) CONSTANTINESCU STAN, c-dor (r) ALEXANDRU CONSTANTIN, col.(r) NEAGU AUREL, col.(r) BELGIU NICOLAE, col.(r) ENEA GHEORGHE, gl.bg.(r) PANĂ ION, gl.mr.(r) COJOCARU CONSTANTIN .

Daca aveti rabdare si cautati si prin filiale o sa va ingroziti.Peste tot numai zombi.

Daca le insumezi varstele astora ajungi la o vechime mai mare decat a poporului roman.Nu va uitati ca unii sunt doar colonei.Da sunt dar de pe vremea lui Gh.Ghe. Dej
Don Corleone

Anonim spunea...

Maxim Oneluni, 23 noiembrie 2015, 22:15:00 EET
Ma baiete R26500 te bagi in discutie ca chilotii in fund .Sfatul meu e sa nu mai intarati politistii impotriva militarilor si invers..Tragem la aceesi caruta iar unii papagali ca tine vor cu orice pret sa ne dezbine ca sa ne puna masonii din guvern capastru (anularea legii 223 )mai usor.Repet nu mai baga strambe intre noi militarii si politisti ca nu eati tu in masura sa-i judeci pe altii mai ales cand tu ai dulapul plin.

Anonim spunea...

Huhurez cand scriam asta toti credeau ca e imposibil.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Insectarul panopliei cu putregaiuri rancede, prezentat mai sus, a fost cules de la Antipa si s-a imputit blogul de la starvuri! Trupă, gazeeee! Puneti-va masca! Ori au fost adunati din cimitirile militare si repusi in drepturi, sau au fost impaiati sau mumificati si adusi de la Cairo, dupa ce au fost sustrasi fraudulos din piramidele lui Keops, Tutankamon si Hufu sa ne siluiasca pensiile militare! Dupa care vor fi depozitati in magazia fabricii de sapun, Cheia!

Unknown spunea...

Catre d-nul Doru Serban
Pai astia nu ne reprezinta, in numele cui vorbesc? Cine ii alege pe astia? Aia de-i voteaza sunt la fel de rau voitori ca si ei? O gloata de imbecili. Nu le-ar fi rusine! Sa nu-i mai primeasca nimeni la discutii, sa nu-i recunoasca nimeni, cati oligofreni i-au votat ca sa aibe legitimitate?

tigri2 spunea...

DE CE OUG 57(ART 40)?
Cei ce au propus "ciomuirea" Legii 223 au facut-o din doua motive;
1. -INVIDIA sau "moartea caprei vecinului",aceasta manifestandu-se din partea unor "bosi" din SMG(statul major general) al Armatei,care toata viata lor au mucit intr-un birou si care pe langa solda functiei de baza nu au avut niciun spor sau prima si nu pot admite ca cei pe care i-au pastorit sa aiba pensii mai mari ca ei;
2.-INTERESUL sau 'moartea vecinului ,pentru a-i lua capra",din aceasta categorie fac parte marii generali ,cu pensii de cinci cifre,dintre care ,de multe ori ,prima cifra este mai mare decat "1" si care constientizeaza ca dupa intrarea in vigoare a Legii 223 si aparitia pensiilor militare de stat,pensiile lor vor fi platite din fondul alocat Armatei si atunciaparitia de pensii marite le-ar periclita "valorile uriase ale pensiilor lor",de aceea au ca interes blocarea tuturor pensiilor,de aceea au intrat cu cizemele in baza de calcul ciuntind-o de trei ori:
-65% din baza de calcul
-85% plafonul maxim
-anularea sporurilor,primelor si premiilor
In privinta sporurilor au de suferit toti pensionarii militari cu aprox 30%.
Prime au aviatorii,parasutistii ,marinarii etc
De asemeni pierd cei iesiti la pensie in urma Ordonantei 7 ca urmare a desfiintarii de unitati si care au stagii de cotizare mai mici
Asteptam pana pe 16 februarie ,daca Parlamentul nu ne ajuta ,sa iesim cu totii in strada , pe 6 martie

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doamnelor purtatoare de uniforme si grade mlitare,
De ce nu dati in judecata, pentru discriminare intre sexe, acest Birou Permanent Central (constituit in vederea mutilarii si profanarii L223/2015 cu Art. 40 din OuG 57/2015), intrucat un pluton de misogini masculi, imbatraniti fizic si in rele, v-au exclus din componenta acestui Birou? Poate ca prezenta Dv. si in calitate de mame si sotii, cu empatie si compasiune mult mai dezvoltate decat la barbati, n-ar fi dus la deznodamantul tragic al efectelor interventiei brutale cu riscul amputarii grosolane a pensiilor militare de stat! Va recomand calduros si sincer sa procedati la aceasta masura reparatorie din punct de vedere moral si emotional, in primul rand, si ca o lectie de moralitate si bun simt pentru viitorii satrapi ai drepturilor constitutionale ale militarilor! Profund respectuos, Corneliu.

Iulian Mareș spunea...

@Huhurez & Tigri2 .....si toti ceilalti,
Uite va propun ceva, dar trebuie sa fim f obiectivi!
Hai sa-i demascam pe astia din conducerea toxica si sa scriem, macar aici, cine sunt in fapt!
Daca sunteti in acord cu mine, incep eu primul, intrucat macar pe unul din staf il cunosc f bine!
Astept confirmarea!

totoiany48@gmail.com spunea...

AM CITIT COMUNICATUL DL. DOGARU .
DL.GROPAN , INTELEG CA NU A POSTAT NICIO INFORMATIE .
ASOCIATIA ELEFANTILOR, BINE CA TAC.
CEEA CE NU SE MENTIONEAZA ESTE ,, PRONOSTICUL ,,.
INTREBARE PT.CEI CARE POT RASPUNDE: FORMATUL SEDINTEI PERMITEA O CONCLUZIE ?
SCUZE PT.MAJUSCULE !....TEHNICA .

Iulian Mareș spunea...

Uite, am auzit o expresie super!
Hai, in acest fel, sa le luam maimutelor briciul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares: Sunt primul care accept aceasta idee de foarte bun simt, si care sa evidentieze cine de fapt sunt acesti dinozauri batrani care s-au constituit sa-si bata joc de o intreaga armata de rezervisti, sa calce in picioare o Lege organica si sa batjocoreasca traditiile nemuritoare ale Armatei romane! Dezavuarea si oprobiul public este ca o pedeapsa premergatoare celor ale instantelor de judecata, pentru ca efectele deliratiilor lor nu vor ramane netaxate de catre cei afectati financiar, material, psihic si emotional! Deci, toti care detineti informatii despre acesti monstrii va rugam sa le faceti publice, dragi camarazi! Sa-i stim si noi ce-au facut in viata, armata si cine sunt de fapt acestia!

meri spunea...

Tehnica de a ascunde articole de lege respinse de parlament in alte prevederi legale, fara nici o legatura cu acestea, pana, din nebagare de seama, erau aprobate, a fost des folosita in epoca basescu-boc. Se pare ca sunt aceiasi oameni care isi continua opera. Si totusi, macar un om din guvern a stiut ce voteaza. Ministrul apararii, care a iesit imediat sa justifice, foarte neconvingator, aberanta OUG 57/2015. Comunicatul de presa al MApN din 10 dec. 1015, probabil semnat de domnul ministru, precizeaza ca:
"Prevederile cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul României miercuri, 9 decembrie, cu referire la modificarea şi completarea Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat, sunt rezultatul mai multor etape de negocieri la care au participat echipe de specialişti din Sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, împreună cu reprezentanţi ai structurilor sindicale şi asociative din sistem, precum şi ai pensionarilor militari."
Daca nu a stiut sa ia masuri impotriva celor cale l-au dezinformat.
Mi-l amintesc pe Coarna care a aparut la televizor, in acela zile, foarte mandru de ce isprava a facut si chiar a subliniat ca a treduit sa duca munca de lamurire cu ministrul de interne care nu prea voia sa semneze.
Cred ca in aceasta perioada ar trebui, in mod organizat, actionat pe mai multe directii. Presedintii de sindicate sa adreseze scrisori deschise tuturor presedintilor de partide parlamentare si sa li se ceara sa-si exprime public pozitia asupra adoptarii sau respingerii OUG 57. Daca nu se face acest lucru vor spune dupa vot, ca si guvernantii, ca ei, ocupati cu probleme importante pentru tara, (cum ar fi pensiile lor speciale sau votul intr-unul sau doua tururi) nici nu au stiut ce voteaza. Este posibil sa fie destui parlamentari care, prinsi cu sarbatorile, cu vacanta, sa nu fi auzit de OUG si ce semnifica aceasta pentru militari. In ziua de astazi te astepti la orice.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez & Iulian Mares: Noi vrem sa stim cine de fapt sunt acesti satrapi cu adevarat, daca au detinut functii decizionale pe baza de PCR, in comunism, care au bagat cu forta militarii in subteranele minelor de carbuni unde s-a murit, ca intr-un genocid, cu sutele; la Canal unde stateau infricosatori cu amenintari cu impuscarea in cap sau puscaria pe viata la munca silnica impotriva celor care nu-si faceau normele de sclavi, dar si pe alte santiere cu sclavi militari; comunistii inraiti ai Armatei, cei care se slugareau, linguseau si lingeau clantele stapanilor ceausisti propunandu-le noi si noi santiere si gulaguri de munca fortata pentru a obtine beneficii personale si grade militare, etc! Sa le ticluim, impreuna, o Lege organica sa le amputam la peste jumatate din pensii pe motive de sclavie umana, degradare umana morala si emotionala, genocid si alte acuzatii grave pentru actiuni anti umane si sa fie degradati militar! Sa-i batjocorim si noi cu o lege ce o vom inainta in Parlament sa fie votata si aplicata pentru a-i satura de pensii nemeritate si obtinute numai din manarii si crime impotriva umanitatii in detrimentul celor multi si pe care si le merita cu prisosinta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O ancheta de cercetare a trecutului acestor persoane putem cere si Comisiei pentru abuzuri de pe langa Parlamentul Romaniei, si Comisiei pentru cercetarea crimelor comunismului, mai ales ca in coloniile de munca pentru militari s-a murit si au fost mutilati si accidentati cu sutele si cu miile pana in 1989! Ei, satrapii comunisti cu galoane, sa plateasca pentru toate aceste crime si abuzuri!

tigri2 spunea...

O PARTE DINTRE OPONENTII LEGII 223 ,ADEPTII CIUNTIRILOR

lista data de Doru Serban(DC)
Biroul Permanent Central compus din: prim-vicepreşedinte – gl.lt.(r) DUMITRESCU VICTOR , vicepreşedinți: gl.lt.(r) dr. VLĂŞCEANU RADU, gl.lt.(r) ZECA CONSTANTIN, gl.mr.(r) ing.DOMNU VASILE, gl.bg.(r) dr.GANEA ION, Gl.bg.(r) dr.CREŢU GHEORGHE, gl.mr.(r) CONSTANDA VICTOR, col.(r) TRAŞCĂ ION, gl.mr.(r) BUCIUMAN MARIAN, gl.mr.(r) MIHĂLCIOIU CONSTANTIN, membri: gl.mr.(r) DRĂGUŞIN ION, gl.mr.(r) MOROIANU VASILE, gl.mr.(r) CRISTACHE TRAIAN, gl.bg.(r) CONSTANTINESCU STAN, c-dor (r) ALEXANDRU CONSTANTIN, col.(r) NEAGU AUREL, col.(r) BELGIU NICOLAE, col.(r) ENEA GHEORGHE, gl.bg.(r) PANĂ ION, gl.mr.(r) COJOCARU CONSTANTIN .
Lista data de Dogaru
Din partea Federatiei Militarilor, domnul gl. (r) Gropan gl. (r) Virgil Balaceanu reprezentand acum ROMIL, domnii col. (r) Tudor Marian, cpt. cdr. (r) Dumitru Burada si doamna col. (r) Luminita Petrescu. Din partea ANCMRR, s-a prezentat cdor. (r) Constantin Alexandru
Din partea SNPPC domnul vicepresedinte Dumitru Coarna, insotit de domnul Surugiu

sergiu spunea...

Pe CAlexandru nu-l cunosc,dar il stiu pe Neagu Aurel,un infect,fost sef pe la Politia de Frontiera.Cine se aseamana se-aduna.

Unknown spunea...

nu inteleg cum poate guvernul sa nu stie de acest art 40, in cazul acesta se poate declara si razboi si guvernul sa nu stie , hai ca nu cred asta , dar a trecut atata timp decand se agita militarii , asta nu a vazut , nu a luat nici o pozitie , nu s-a ,manifestat in nici un fel cand s-a iesit in strada , pai iohanis nu a luat in seama nimic s-au trimis fel de fel de s risori si la iohanis si lui ciolosi , este o cacealma si acum cand vad ca nu au ce sa zica o da la intors ...dar de fapt care este concluzia , ca nu se vede nimic , cat timp le trebuie sa dea o hatarsare de eliminare a acestui art si sa lase totul pe seama normelor de aplicare cat mai repede

CEZAR spunea...

Zice Motanelul KK..,,In privinta sporurilor au de suferit toti pensionarii militari cu aprox 30%.
Prime au aviatorii,parasutistii ,marinarii etc
=====================
Nu te-ai saturat sa tot mananci KK..??
PRIME nu prea au ..infanteristii ..artileristii...tankistii..transmisionistii ..genistii...vanatorii de munte ...etc ! Acestia au ..solda de functie si solda de grad .....
Aviatorii ..fara avioane si elicoptere ...marinarii fara flota de razboi ..pentru ce au prime ...???

CEZAR spunea...

@ Eufrosina Nedelci ..tocmai asta-i treaba ! Guvernul stie !!
Doart tu esti ..usor ..retardata !!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Iarasi ai bagat cenzura ..directionata pe pwersoane ...??
Din controverse ..iese adevarul ...
Iti foloseste la ceva ideile de cretin ale Cacaciosului ...car nu vede altceva decat ..niste luni cand a inghitit el conjuctural o gramada de cacat ..sporuri ..??

Iulian Mareș spunea...

Cezar!
Cred ca am vorbit ceva zilele trecute!
Abtine-te! Suntem in aceeasi barca...chiar daca unii au gradele si pe maneca!
Uite....mie mi-a fost frica sa sar cu parasuta! Recunosc asta!
Da?

Unknown spunea...

@Corneliu - inteleg ca ai talent scriitoricesc, dar hai sa nu exageram. Incepand cu 1980 am fost aproape 4 ani la Canalul Dunare-Marea Neagra si nu am intalnit nici-un caz d'asta descris de tine - "la Canal unde stateau infricosatori cu amenintari cu impuscarea in cap sau puscaria pe viata la munca silnica impotriva celor care nu-si faceau normele de sclavi". Zau ca nu m-a amenintat nimeni cu impuscarea sau puscaria. Ba chiar m-am luat "in bete" cu secretarul de partid (scos din productie) pentru amestecul lui in problemele mele, de productie. Iar cand a TREBUIT sa fiu mutat in Bucuresti am iesit la raport la comandantul trupelor ca nu vreau, si ca doresc sa mai raman la Canal, dar tot am ajuns in Bucuresti (banuiesc ca la mutare a contribuit si secretarul de partid, ca sa scape de mine). Si te asigur ca nu eram activist de partid (asta daca cele 1-2 ore de activitate politico-ideologica cu m.t.-ii de duminica dimineata nu intra in categoria asta. Oricum, era obiceiul ca la venirea in unitate a unui ofiter mai tanar sa-i fie data in carca treaba asta, la fel procedand si eu dupa 2 ani). Iti inteleg (si cumva aprob) mania proletara impotriva ANCMRR, dar hai sa nu sarim calul, sa-i trasformam pe fostii activisti de partid in satrapi. Or fi fost prin anii '50, ce am apucat eu (si tu, banuiesc), nu erau chiar asa. Cat despre pozitia celor din ANCMRR, nimic nou sub soare - au fost dintotdeauna favorizatii conducerii MApN, au beneficiat de sedii si logistica cu titlu gratiut (nu mai zic de bagatul in seama), asa ca obedienta lor este explicabila. Intamplator l-am cunoscut personal pe unul din coloneii aflati in conducerea ANCMRR, am fost colegi la un curs, si pot sa confirm ca nu a avut nici pana atunci, nici dupa (cand a ajuns profesor la AISM) functii pe linie politica. Ce nu-mi explic este cum de ANCMRR nu se goleste de "continut" (adica membri), rolul lui fiind cel de promovare a intereselor membrilor organizatiei si nu "puparea mainii" celui/celor care iti dau niste avantaje. Dar de ce organizatiile astea cu iz sindical ar fi diferite de cele din viata civila? Si acolo sindicatele unele sunt "vandute", altele nu.

Mirage 2000 spunea...

Domnilor, stiti de ce se sustine ca Legea 223/2015 este inoperanta, inclusiv de catre agentul Coarna? Si inca o intrebare: chiar atat de jalnic am ajuns incat sa speram ca ne vor apara interesele Surugiu si Coarna?

tigri2 spunea...

***cezar porcare,
De unde atata ura mai tzaranoiule ,ce nu-ti convine? faptul ca ti-ai ratat viatza mai betzivane.te-a parasit nevasta fiindca nu mai aveai bani de o ciuca si acuma invidiezi pe toata lumea.Javra raioasa ce esti, tu nu vezi mai jeg uman ca totul iti miroase si ca te iei de toata lumea?

calin spunea...

Dragii mei, ne lamentam degeaba. N-am fost in stare sa ne croim viitorul. A fost nevoie sa vina altii, din alte structuri sa impuna niste reguli care ne sunt straine. Ne-am mancat intre noi, legandu-ne de suprematia fiecarei arme fara sa "mirosim" ca, dinafara, se coace altceva in interesul altor structuri. Sa ne intoarcem putin in timp si veti constata, poate cu surprindere, ca actorii principali in "nasterea" legislatiei militare l-au avut altii. Coarna! Un personaj care a stiut sa se impuna, in special mediatic, a surclasat o armata de colonei si generali din aparare, activi si in rezerva, care s-au dovedit incapabili sa gestioneze problemele rezervistilor militari.
Faceti efortul sa patrundeti dedesupturile comunicatelor facute pe
http://www.asociatiaromil.ro/comunicate.html
din:
- 28.11.2015
- 15.12.2015
Eu cred ca n-am vazut padurea din cauza copacilor!

vio57 spunea...

Fratilor, lasati odata balacareala dintre voi ca nu e nici momentul si nici locul pentru asa ceva.
E cineva dintre noi care se vace vinovat ca la un moment dat, unul sau altul, a avut sau nu anumite sporuri, asta a fost posibil, ca la un moment dat prin natura specialitatii si a functiei indeplinite s-a beneficiat de acele sporuri si prime.
Ce aveti voi cu aviatorii, marinarii, genisti, etc, daca au sau nu sporuri, prime, si alte facilitati, foarte bine, de ce nu v-ati facut si voi aviatori .....,fiecare cum isi asterne asa doarme.
Acum ca "borfasul' de STAT, ne iau din drepturi si vor sa ne nenoroceasca, cu ei trebuie sa ne razboim, sa ne luptam pana la ultima suflare, si nicidecum sa transformam acest razboi intr-o rafuiala personala.
Analizati foarte bine ce spuneti ca ne bat cu propriile noastre arme si ca hienele, asteapta sa ne devoreze cadavrele.
Problema noastra nr.0, este sa ne obtinem drepturile furate si sa fim siguri de acest lucru iar dupa aceea sa ne concentram eforturile asupra celor care ne-a adus in aceasta situatie, altfel, esenta problemei este deturnata si ne trezim ca eforturile noastre vor fi in zadar.
Nu va mai jigniti intre voi, toate eforturile noastre trebuiesc concentrate asupra aplicarii legii 223/2015, asa cum a fost aprobata, ne-am castigat acest drept si legea trebuia sa-si produca efecte deja si lasati grija ca nu se poate aplica legea asa cu este acum.
Va intreb eu:
- cu baza de calcul de 65% se poate aplica, dar cu 80% nu;
- cu plafonul de 80% se poate aplica, dar cu 100% nu;
- cu pensia suplimentara anulata efectiv, se poate calcula;
- sa introduca miseleste OMM in calculul pensiei, se poate calcula;
- cu solda lunara realizata la functia de baza, se poate calcula dar cu venitul brut nu se putea calcula. Cu venitul brut se rezolva foarte frumos prin normele de aplicare, se preciza ce intra in componenta acestuia, dar nu sa vii sa spui ce nu intra in calculul acesteia, logic cum sa faci baza de calcul a pensiei, daca nu se precizeaza care sunt componentele acesteia.
Pentru mine este ceva care nu are logica, nu se leaga problema sau se pregateste alceva de care noi nu avem cunostinta.
Legea este proasta, ornonanta este proasta, ce urmeaza.... poate tot ceva la fel de prost, stie careva.

raul spunea...

APROPOS DE ROMIL ,domnilor ,ia cititi COMUNICATUL lor:
,,Vineri 05.02.2016 ora 09.00 la Camera Deputatilor (intrarea S2) va avea loc la initiativa Asociatiei Militarilor RO.MIL si SNPPC o dezbatere informala pe tema Legii Pensiilor Militare de Stat, la care vor participa: membrii Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor si reprezentanții Asociatiilor Partenere in cadrul Forumului.

Scopul dezbaterii, este de a aduce la cunostinta membrilor Comisiei de Aparare si prin vocea domniilor lor Membrilor Parlamentului, pozitia militarilor rezervisi fata de art.40 din Ordonanta de Urgenta nr. 57 / 2015, precum si Amendamentele propuse pentru ca Legea 223 / 2015 sa fie aplicata fara discriminari si nedreptati.

Activitatea va fi moderata de catre domnul deputat, Secretar General al Camerei Deputatilor, Niculae MIRCOVICI.

CONSILIULUI DIRECTOR AL FILIALEI CRAIOVA A RO.MIL

Deci EI si COARNA !Ce strambe or mai baga pe acolo?Col DOGARU stie?

CEZAR spunea...

Iulian Mares .. stai calm !
Cu mine NU AI VORBIT NIMIC...!!!
Eu vorbesc doar in public.
Se pare ca NU SUNTEM IN ACEIASI BARCA ....!!
Prezinta-ti modul in care prezumtiv iti calculezi pensia pe 223 !
Tot pe niste ..SPORURI ..inghitite pe la ROMATSA..sau mai stie dracul pe unde ..
Vreau sa-ti aud clar optiunea si tie si lu ..Corneliu ...etc ..

Anonim spunea...

Off topic
Noaptea mintii...noaptea mintii

pe aici pe la Bv a venit curtea de conturi in vizita la consiliul judetean condus candva de puscariasul cancescu
Na ce au gasit si mi-a atras atentia.In afara de jde mii de sporuri ilegale a fost gasit ghici ce??
SPOR DE DISPOZITIV IN VAL DE 25%.....doar ca nu i-au zis "de lupta" tu-i'ngurita!!
Tu ce zici tigrii 2 ca io era sa fac infarct(al doilea si probabil si ultimul)
si am o vecina, o p***a care lucreaza fix la CJ Bv
O aduce in fiecare (aproape) in fiecare zi loganul de la CJ si mai descarca cate un pic din portbagaj si e doar o amarata doar cu liceul(da lucreaza la CJ inca de la inceputuri cand era buna,buna.Acu e doar o hoasca dar s-a agatat bineeee....ma ingrozesc ce-o fi in rest.Pe la voi prin judete n-or avea si aia "SPOR DE DISPOZITIV" ??
Don Corleone

Anonim spunea...

Da Neagu a fost tanchist la noi la MApN apoi parasutat la aia ca sef. O lepra avida de ciolan ca orice general.

Anonim spunea...

De ce are are ANCMRR membrii e simplu. Multi militari au IQ sub 40

Anonim spunea...

Mirage astia sunt doi vanduti si acoperiti adevarate vedete tv ""experti'' in orice .Astia sustineau pe vremurile basite in 2011 ( impreuna cu bra(n)conierul ''G-ingas'' ) disponibilizarea politistilor si pompierilor cinstiti si pastrarea hotilor in sistem.Au lucrat la o lege in acest sens Acum s-au frecat pe gingii cu usturoi tehnocrat de la Soros si au devenit virginele care ''apara drepturile militarilor si politistilor''Gretos si urat mirositor.

Iulian Mareș spunea...

Cititi si va cruciti!
Cunoscatorii stiu de ce!.....sa vad cine are date?

http://www.asociatiaromil.ro/filiale/filiala-craiova/658-anunt-important.html

Anonim spunea...

Tigri 2 de mine nu se ia.Stie el de ce ..

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Denim Denis: Eram cazat la Peninsula, in fosta puscarie...Cam prin vara 1988 se tragea tare la Poarta Alba sa se termine Canalul, se lucra la o jonctiune intre doua portiuni cu mii de civili si militari, motorizat si mana de lucru. Spre seara, aparut o coloana militara cu un General artagos si belicos care s-a rascracanat ca un SS-ist pe malul estic al Canalului si urla ca un apucat ca-i impusca in cap pe toti cei care trag de timp si nu-si fac normele ca jonctiunea sa fie acoperita de apa la 23 August cand venea tovarasul lu' peste ambarcat sa-l inaugureze. Parca era turbat si fara vaccinul antirabic! M-am dus dracului din calea lui sa nu-l mai vad si aud ca-mi venea sa ma duc si sa-i trag o cascheta in mestecatoare, ca de felul meu imi sare mustarul cat ai clipi si te trezesti cu mine da gat la secunda, fiind cunoscut si printre colegi cu naravul asta incontrolabil, pentru ca n-am permis nimanui in viata sa ma injure sau sa ma ameninte! Se pare ca era insotit de un fost militar in termen foarte bun de-al meu, ajuns atunci ofiter in Minister, cred ca acum e colonel sau General, Parizescu Vasile, nepotul Col. inventator cu acelasi nume, amandoi niste onorabili si admirabili ca ofiteri. Canalul nu s-a terminat, dar au razuit o coaja pe cele cateva sute de metrii la 23 Aug. sa se vada luciul apei, Ceaşcă s-a ambarcat si cand a ajuns in acel loc l-au dat jos zicand ca e pericol de surpare a malului, si dincolo l-au imbarcat in alta nava pacalindu-l! Apoi au bagat dragile si draglinile si l-au terminat. La mina Uricani, au murit peste 120 de militari si civili intr-o explozie in anii '80, si stiu atatea ca as baga in puscarie un pluton de Generali fosile care s-au folosit de sclavii militari cu abuz in seviciu si dupa ideile lor sa-si ia gradele militare! Doar sa starnesc rahatul ca martori sunt, dar trebuiesc scosi din amortire si anonimat, plus documente oficiale de arhive care asteapta sa li se stearga praful! Romania avea si un tratat semnat cu ONU sa nu foloseasca sclavia militara in subteran! Eu sunt acum bolnav si batjocorit datorita acestora, si daca nu-mi maresc pensia de boala, voi sesiza toate tribunalele civile, ca alea militare ii acopera! Plus corpul de control al Parlamentului, al prim ministrului si Avocatul poporului. Doar trebuie sa scriu. Atat. Acolo am sa-mi dau drumul la gura sa-i infund pe toti! Mie sa nu-mi bage pe gat Art.40 din OuG 57!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
In particular, nu am vorbit, dar, public mi s-a parut ca ai inteles sa lasi rautatile, jignirile, etc!
Eu, ma insel rar...dar daca ma insel....atunci, cel putin pt mine ti-ai pierdut credibilitatea!

Iulian Mareș spunea...

Maxim One
Oare mai este cineva care nu a inteles postarea ta de la 12.43?

Bucataru Ciprian Paul spunea...

bucataructin@yahoo,com Buna ziua.Si pina la urma cuma ramas,se aproga sau nu acel art.4o,criminal,din Ordonanta 57/2015,odioasa si criminala?sau nu..ce trebuie sa facem,noutati,Trimitem cereri la CSP,pe Ordonanta,sau pe Legea 223?sau mai asteptam?multumesc anticiopat!

totoiany48@gmail.com spunea...

EU CRED CĂ ,, , COARNA/COARDA ARE VINA MARE , DIN CAUZA PUTERII PE CARE O ARE DE LA SINDICALISTI SAI ,, ACTIVI,,.
ASOCIATIA ELEFANTILOR ARE INTERES PT.EI , PT.CEI CU PENSIA UMFLATA CU ....AJUTATI DE DL.OPREA .
SCMD ESTE SLAB DIN CAUZA LUPTELOR INTESTINE.
NU AR FI LIPSIT DE INTERES O ANALIZA PERTINENTA ASUPRA ROMIL GROPAN, TUDOR, BRAȘOV ETC.
AM VĂZUT CA A FOST LAUDATA ACTIUNEA DL.GROPAN , DACĂ ERA ALATURI DE SCMD POATE REZULTATELE ERAU ALTELE.
BRASOVUL ANUNTA CU O ZI INAINTE DE MITING CA NU PARTICIPA .
POATE CA VINA APARTINE PENSIONARILOR DIN MAPN DAR ȘI NOI LAUDAM UNEORI CE NU AR TREBUI.
SCUZE PT......MAJUSCULE.

Anonim spunea...

Tov militian maxim one cu pumnal de plastilina

Blogger Maxim One spunea...
De ce are are ANCMRR membrii e simplu. Multi militari au IQ sub 40
............................................................................................
Las-o mai usor cu IQ-ul militarilor ca nu esti in masura tu ca fost subofiter de militie sa judeci.Nu as vrea sa iti spun ca jignesti gratuit in calitatea ta de militian cu clase cat trenul de marfa nu de calatori.Vezi ca te mai cauta un sef de post de militie,unul bucataru' caruia i se pare ca are pensia prea mica de 3300 de lei ca sef de post de militie comunal.
Si ai grija cand vorbesti de IQ-ul 40 al militarilor ....ca la tine iti da si cu minus si cu virgula in privinta IQ......ca unui militian autentic pus doar pe furaciuni spagi si pomeni.
banuiesc ca n-o sa dormi o saptamana incercand sa afli ce inseamna acronimul IQ
De astia ca tine cu o singura circumvolutiune pe frunte(si aia lasata de la dunga caschetei am vazut multi tov militian
Mai bine taceai dracului sau mai bine priveai in urma cu doua/trei luni in urma sa vezi ce ai postat in tot acest timp.NIMIC/ZERO/NUL....doar prostii fara de numar.Reciteste-ti postarile si apoi evalueaza-ti propriul IQ.....ala cat clasele unui tren de marfa....esti un nimic cu" N "mare si atat

Anonim spunea...

Bai asta cu pumnalu' din filme horror
Trezeste-te ca ai scris numai tampenii de doua luni incoace.Ia-ti un extraveral ca nici nu stii ce vrei si nici nu stii cine esti
Don Corleone

Huhu Rezea spunea...

Sub protectia anonimatului, un cititor ne informeaza:
"Pornind de aici,
115 ”(4) Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora” guvernul a avut obligatia in ciuda protestelor SCMD (eliminare art.40) de a legifera astfel ca legea sa fie clara si aplicabila.
Art. 40 a fost strecurat intr-o ordonanta de urgenta privind masuri fiscal-bugetare tocmai ca motivare pentru a nu putea fi declarata neconstitutionala.
Motivatia ”pe surse credibile” a modificarii procentelor in baremul 65-85 coroborat cu neluarea in calcul a unor sporuri consta in primul rind in faptul ca forma initiala a legii duce la cuantumuri foarte mari de pensii și in special doar pentru anumite categorii care includ si grade mici in special MM.
-astfel au fost limitate beneficiile celor din armele aviatie,parasutisti,marina doar la ce poarta denumire spor si prima de clasificare,specializare fiind excluse veniturile rezultate din prime orare de zbor,parasutare,scufundari,prime de reparatii,prime de aterizari,etc, care ar fi dus cuantumul la peste 100 de milioane pentru un oarecare MM -mecanic de bord. In acest domeniu pe L 119, L 263 se inregistreaza la MM pensii de 6-8 miii lei iar la piloti de 9-12 mii lei. L 263 in forma originala le-ar fi dus catre 14-18000 lei,lucru neacceptat de mapn si guvern intrucît distorsioneaza tot sistemul de pensii.
-s-au eliminat sporurile neafiliate functiei de baza pentru veniturile promovate din plata cu ora pe conventii civile pentru prestatii in invatamînt si medicina (garzi in spitale civile sau private prin conventii civile). Si aceastea au dus pe L 119 si L 263 la cuantumuri exageraate.
În concluzie pe ”surse” in baza de calcul s-a stabilit ca o sa fie introdus tot ce poarta denumirea de ”spor” la functia de baza in L 138/99 fiind excluse ,primele ,premiile,plata cu ora in invatamînt si sanatate.
Se trag concluzii precum ca marea majoritate a MM si Sof vor accede cuantumul pe L119 si L 263 refuzînd beneficiile L223 modificate.
De asemenea o mare parte a ofiterilor la de grad si functie de lt.col in sus vor avea cresteri ale cuantumurilor insa multi isi vor pastra cuantumul pe L 119, L263 (pilotii,parasutistii,scafandrii).
Cei care sustin frenetic aducerea legii la parametrii originali sunt si nemultumitii de modificarile legii sunt in general disponibilizatii, functiile birocratice si de executie din invatamint,cultura.
Daca parlamentarii vor elimina art 40 se prevede un deznodamînt tragic al legii,primul pas fiind prorograrea aplicarii legii pe motiv de nesustenabilitate- principalul motiv de strecurare a art 40 in OG 57-masuri fiscal-bugetare stringente care sub aceasta motivatie nu pot fi declarate neconstitutionale.
Sa vedem dar cred ca zbaterea de revenire la 80% este cam in zadar. Pe surse se pune problema luarii in discutie spre rezolvare a cp suplimentara. În rest....vom vedea. La CSP mapn sun deja camere dosite cu saci intregi de corespondenta si afluenta cu cereri continua.Si-au exprimat si indignarea privind transmiterea catre beneficiari a 80000 de buletine de informare cu defalcarea veniturilor pe ultimii cinci ani. Au zis ca merg pe varianta ”cine nu se orienteaza sa aleagă ,alegem noi ultimele 6 luni pentru el”.
Deci pîna acum haos absolut total , dezorganizare crîncena si comunicate aruncate la vrajeala.
Sa vedem insa ce se reglementeza după cum spuneau ei ”pîna la 31 martie 2016”. Fiecare zi poate aduce sub ”presiunile unora si altora” noi reglementari."

CEZAR spunea...

QED.....

Anonim spunea...

@viorel spulber
Va dau dreptate de la primul pana la ultimul cuvant.
Parerea mea
Don Corleone

CEZAR spunea...


Blogger CEZAR spunea...

Vad ca tot va legati de nu stiu ce impaiati ..conducatori de nu stiu ce ..VAX!!
Ca adevarati militari ..chiar in rezerva ..ar trebui sa aveti incredere in Comandantul SMG..generalul Ciuca...
Legea aceasta ii facuta in primul rand pentru VIITOR..
Daca aveti propuneri constructive ..idei ..critici etc ..mergeti la Ciuca !
Doar el si cu subordonatii lui poat face ceea ce trebuie !
Atentie ! Ceea ce trebuie NU-I sinonim cu CEEA CE PLACE unora ...!!!
Scuze ..aveam o greseala ortografica impardonabila ...!!

tigri2 spunea...

***Corect ,Doru Serban ,referitor la Maxime One!

Unknown spunea...

DLE h ASTA ESTE CU ADEVARAT O NEBUNIE , legea este in vigoare . ordinul comun pus in dezbatere intra maine in vigoare, sant depuse cereri de pensionare de niste amarati care au trecut in rezerva mai demult fara drept de pensie , acum spetau si ei o decizie de pensie , sannt revervisti someri , asa ca ce dracu fac astia , ba chiar si din activi au acum drept de pensie nu se poate asa . acum inteleg dece tocmai pe 6 martie vor iar sa iasa in strada stiu ei ceva , sa le fie rusine , ,

Liviu PO spunea...

@huhurez
Un ofiter veteran are nevoie de Statutul Corpului Ofiterilor din 1965.
Poate cineva sa-l ajute ? Este vorba de HCM 1177/1965.
Ar fi interesanta si de publicat pe blog pentru studiu comparativ intre statute.

Unknown spunea...

si inca ceva ,in martie acel art 40 cu ordonanta cu tot se aproba tacit , sa inteleg ca pana la 31 martie se dau normele de aplicare si atunci e lae sau balae , dece 31 martie? am inteles ca sant niste amendamente aprobate de comisia buget finante? dece o lalae cei de la aparare si nu ies cu o informare sau cu ce au hotarat , ? dl OBREJA ne mai poate ajuta? sau chiar de la el aveti informatii naucitoare .? e oricum f grav ca nu sant capabili sa termine cu aceste brambureli . adica pentru mil;itari nu e pensia care darama bugetul tarii . nu vedeti ca au DAT PENSII LA CINE NU TREBUIE ?

Alexcta spunea...

@tigri2 / postare mai veche
Poate ar fi bine să încercăm și o altă modificare la OUG57.
Voi trimite mail-uri la Senat și Cameră la comisiile de apărare.

Se adaugă un nou articol:
Art. 46

Pct. 3 al art. I din ORDONANŢA nr. 15 din 31 ianuarie 2007 , publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 81 din 1 februarie 2007, aprobată cu modificări prin Legea 203 din 2 iulie 2007, publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 454 din 5 iulie 2007, se abrogă.

Unknown spunea...

@Corneliu - Inseamna ca am fost la Canal in perioade diferite. Asa s-a procedat si sub stadion la Medgidia, s-au tras diguri de-a latul Canalului, s-a sapat la uscat senalul adanc de 30-40 cm si s-au facut protectiile de mal, dupa care s-a inundat, sa se vada de sus, de la tribuna, panza de apa continua. Dupa vizita s-au tras baraje de pamant si s-a lucrat la uscat, fiind un dop de vreo 200 metri de calcar dur. Si eu am avut comandanti de brigada colerici si porcosi la gura, precum Bediu sau Suvejanu, dar nu i-am bagat in seama, nu m-am stresat fizic sau psihic de atata lucru. Si nu o sa ma judec cu nimeni. Vezi ca Parlamentul nu are corp de control, iar ca si comisii poate la cele pentru Drepturile omului sau de Abuzuri de la Senat sau Camera Deputatilor. Sau poti afara, la Comsia pentru petitii a Parlamentului European sau la CEDO. Oricum, cauta-ti o Rosinanta, daca vrei sa te lupti, precum Don Quijote, cu morile de vant.

CEZAR spunea...

Comandantul Garnizoanei Craiova, domnul general de brigadă BLAIU DORIN invita militarii in rezerva si retragere, din garnizoana Craiova sa participe la o intalnire cu loctiitorul pentru resurse la Statul Major General, contraamiralul Catalin-Silviu Dumistracel. Printre problemele abordate vor fi si Legea pensiilor militare precum si modul de aplicare a acesteia.
===============================================
Problema de dezbatut ...
1. CU ASTA SE OCUPA UN CONTRAAMIRAL IN SMG....??????..loctiitor pentru resurse !!!

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
De câte ori trebuie sa mai repet ca ordonanta este in vigoare de la 01 01? Casele o aplica fara sa mai astepte adoptarea ei de catre Parlament.
Daca se modifica vreun punct al art.40 in Parlament , modificarea intra in vigoare de la publicarea legii de adoptare in MO.

Unknown spunea...

ok ..sa o ia dracu ...sa le fie de cap ...dle h va rog sa nu va suparati ,,, multumesc , deci cererile de pensionare isi urmeaza cursul , in caz de ceva mai bun se fac corecturi ulteriare , de nu sa isi cumpere astia bobone pe coliva cu ce vor taia di acel procent initial . multumim pentru efortul pe care il faceti sa ne dati informatii ...poate in curand si unele bune

Unknown spunea...

da aveti dreptate ,parca aceasta ordonanta a fost publicata in MO ,in parlament vor sa o transforme in lege? asa ca aceasta a modificat unele articole din legea 223 , maine devine in regula si ordinul comun ,deci casele de pensii lucreaza ...cu ce are deocamdata , am inteles bine?

Iulian Mareș spunea...

@Cezar
Referitor la Craiova, care fierbe putin altfel.....citeste: a fost trimis de urgenta!
Masura e atipica, si sesizat bine! Aici este vorba de cauza si efect!
Nu dezvolt persoana dumistracel si blaiu..... chiar daca-i stiu f bine!
Efectul il stiu! =0!

maiag spunea...

Stimati tovaeasi si voi BA.
Azi am fost la centru militar sa fac cerere pentru actualizarea grupelor de munca,au fost citiva zeci de tovarasi,ne au tratat excelent.Pt asta se solicita copie xeros dupa carte de identitate si talonul de pensie,se face cerere si centru militar le trimite direct la casa de pensii pina la 1 iunie,
Este nevoie ca toti sa faca cereri deoarece s au modificat sporurile astefel
--cei care au avut conditii normale li se aplica conditii deosebite,adica 3 luni la un an
-ceicare au avut conditii deosebeite li se acorda 6 luni la un an,adica trec la conditii spevciale
-au fost si 2pilot,un colonel si un maior,lor li s a spus sa nu faca cerer deoarece la ei a ramas cu ce au obtinut pina acum.
DECI,eu aveam cumulat 34 de ani si 6 luni,acum fac peste 40 de ani cumulat,mare kakat,deorece ma limiteaza la 85 la suta,deci nu cistig mai niic,singurul avantaj ar fii daca pensia suplimentara s ar aplica la pensia cuvenita,nu in cei 85 la suta
aici trebuie luptat,in rest fara comentarii,ce nu pricep eu este notiunea de pensie suplimentara,eu as defini o ca o pensie la pensie functie de vekime-3-6-9
sa fiti sanatosi,colonelul aviator afost comandant de regiment aviatie,are 6900 lei pensie si 89 de ani,amcrezut ca are mosu 75 max 80
arata beton,regretul lui era ca nu avea banii astia cind era tinar ca acum nu are ce face uc ei.sa auzim de misto,restul e palvreageala.

vio57 spunea...

Ati vazut de ce nu se poate aplica legea 223/2015 asa cum a fost aprobata.
Mureau de ciuda,ca un MM, subofiter sau un ofiter le iesia pensie prea mare decat a lor. Bai astia sun tampiti rau de tot, sunt numai tradatori. Ce daca au pensie mai mare, trebuiesc impuscati, pusi la zid, rusine sa le fie de mafioti. Pai daca au lucrat in locuri de munca cu astfel de conditii, e munca lor si dreptul lor pentru care trebuie sa fie rasplatiti. De ce suntem condamnati la saracie, ne este interzis sa traim decent fratilor. Ma intreb de ce magistratii, diplomatii, functionarii parlamentari, personalul auxiliar din tribunale si instante, stuardesele si mai nou ei parlamentarii, pot trai mai bine iar de ce noi poporul asta amarat nu.
La urmatorul miting trebuie scosi cu tot cu birouri din institutii, altfel poporul asta nu mai are nici o sansa de supravietuire, vom fi condamnati pe veci la saracie.

NRS spunea...

Din surse demne de incredere am inteles ca ordinul comun a fost deja semnat. Eu unul nu mai cred in vreo modificare in Parlament a OUG. In mai rau, poate.

Iulian Mareș spunea...

@Huhurez
Postarea ta de la 14.15 este cinica dar are logica ei!
Cand au dat cu legea in Parlament nu stiau asta? Nu facusera teste, aplicatii?
Aici nu inteleg!

Anonim spunea...

Bravo Corleone ..Fi rau si musca.Haa haa haa haaa....Serbane baiete nu trebuie sa te superi cand am spus ca multi militari au IQ sub 40 nu ma refeream ( doar) la tine ci la slugile (mumiei) generalul Iliescu .Tu Serbane nu ai deloc IQ asa ca poti sa stai linistit.Si de unde ai mai scos-o ca am fost militian ? P.S. Mi-ar fi placut sa fiu criminalist chiar si la militie dar nu a fost cazul.Apropo de grade cred ca am un grad mai mare ca tine si am lucrat doar ca militar operativ niciodata in birou.Nu iti cer tie respect birocratule militar Inteleg ca te-ai suparat ca am facut constatarea ca esti un ratat care visa doar sa vanda rulmenti in Turcia ( tu ai zis asta ) ca sa te imbogatesti iar cariera militara te cam incomoda Iti urez oricum ''succesuri''fara stima dar cu o simpatie nedisimulata.

uber spunea...

Huhurez
Din surse si mai credibile decat sursele credibile ale anonimului, care "informeaza".
Motivul ca grade mici vor avea pensii mari este doar o parte a adevarului spus de sursele de incredere ale "anonimului". De fapt rostul acestei ordonante e ca niciun MM sau subofiter sa nu depaseasca vreo pensie de "colonel(vezi ofiter)". Daca aveau grija mecanicilor cu pensii de sute de milioane ajungea sa elimine sporurile neafiliate la functia de baza si grija lor disparea ca prin minune, insa exista riscul ca vreunul dintre acestia cu vechime foarte mare sa depaseasca pensia "colonelului(ofiter de orice grad)" cu vechime foarte mica, ori asa ceva nu e de acceptat, d-aia au si recurs la limitarea la 85%, pentru a elimina 'problema' si au reusit, dar cu ce pret.
Deci toata logica acestei legi e 'cum dracu sa facem ca MM si subof sa nu aiba pensii mai mari decat ofiterii'.
Restul e gargara de doi lei a unor frustrati.
Apropos am scris zilele trecute un comentariu despre intentia MApN de a schimba statutul cadrelor, stire preluata de pa Agerpress. Ce era in neregula cu el de nu a aparut?
Numele unuia dintre autorii morali al acestei ordonante este pomenit in acest articol la comentarii.

uber spunea...

Referitor la discutiile de la Craiova.
Intreba Cezar:
"CU ASTA SE OCUPA UN CONTRAAMIRAL IN SMG....??????..loctiitor pentru resurse !!!"
Pai nu mai Cezare doar cu asta, mai are si alte preocupari:

http://www.comisarul.ro/politic/romania-%C5%A3ara-generalilor-corup%C5%A2i_371242.html

Halal armata.

CEZAR spunea...

Viorel Spulber = Viorel Kiss =Viorel MaKisss = T 2 !!
Recunoscut dupa greselile de ortografie ...hi..hi..hi...

Iulian Mareș spunea...

Bzd
De acord, dar nu exista col cu vechime mica......ce naiba? Capitan la 16 ani era un roman de aventuri!
In rest....nu sunt total de acord cu tine!
Tu ai vrea ca pensia unui gl, Cdt D/Bg......sef SMG sa fie mai mica decat cea a unui Mm?
Nici chiar asa!.......S-a creat din 2010 un haos in legile pensiilor militarilor si nimeni nu are solutia justa! Ciudat este ca noi suntem cobaii!

karadeniz spunea...

COMUNICAT. NR. 3 din 04.02.16doc

Stimați camarazi,

Pe data de 02.02.2016 a avut loc discutarea OUG nr. 57/2015 în Comisia de Apărare a Senatului. La discuție au participat reprezentanți ai unor structuri asociative ale militarilor în rezervă şi retragere din sistemul national de apărare ordine publică şi siguranţă nationala. Din partea A.N.C.M.R.R. a participat domnul comandor (rtr.) Alexandru CONSTANTIN, şeful departamentului juridic.
Reprezentantul A.N.C.M.R.R. a susținut avizarea de către Senat a OUG 57/2015 la care s-a prezentat amendamentul propus de A.N.C.M.R.R., privind scoaterea în afara bazei de calcul a pensiei suplimentare, propunere cu care au fost de acord mai mulți participanți.
Precizăm că Asociaţia noastră va urmări evoluţia aprobării OUG 57/2015 şi va susţine în continuare punctual nostru de vedere referitor la faptul că acest act normative corespunde intereselor marii majorităţi a pensionarilor militar.

BIROUL PERMANENT CENTRAL

Anonim spunea...

De cand tot va spun ca nu se v- a modifica absolut nimic .

karadeniz spunea...

@NRS
Eu zic să mai verificați sursele. Au trecut 35 de zile de la intrarea legii 223 în vigoare. De 5 zile trebuia ca guvernul să emită cele două hotarâri privind inființarea caselor sectoriale de pensii ale MapN, MAI și SRI și restituirea diferențelor celor ce primesc pensii pe legea 141. In ședința de guvern de ieri nu au figurat cele 2 hotărâri deci rămîn cel mai devreme pe săptămîna viitoare. Pe site-ul MAI pe 25 ianuarie a fost publicat proiectul de ordin comun pentru informare publică cu posibilitatea de a face propuneri timp de 10 zile deci exclus ca ordinul să fie deja semnat.

CEZAR spunea...

joi, 4 februarie 2016, 17:09:00 EET
Iulian Mares spunea...

@Huhurez
Postarea ta de la 14.15 este cinica dar are logica ei!
Cand au dat cu legea in Parlament nu stiau asta? Nu facusera teste, aplicatii?
Aici nu inteleg!
============================
De ce-i cinica ?? Pentru ca spune adevarul ...?? Te pomenesti ca tu nu ...cunosteai ..problema !
Asa se intampla cand intra ..pe fir niste nehaliti fara limita..
Bineinteles ca Ponta nici macar nu a citit-o ! In Parlament la fel !!
Eu i-am precizat unui ,,mancator de KK fara limita "..sa stea bland ca la prima calculare de pensie pe L-223 vor da in balbaiala si vor intra in trepidatie ..

uber spunea...


Ora de CLOHR
Legat tot de discutiile de la Craiova.

Din L 80, alias Statutul Cadrelor Militare:

ART. 89 Hotărârea privind menţinerea în activitate a cadrelor militare trimise în judecată pentru săvârşirea de infracţiuni se ia după soluţionarea definitivă a cauzei.
Cadrele militare în activitate din Ministerul Apărării Naţionale se suspendă din funcţie pe perioada în care, fiind în stare de arest preventiv, sunt urmărite penal, trimise în judecată ori sunt judecate de către instanţele judecătoreşti. Pe perioada suspendării din funcţie, ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii nu beneficiază de niciun drept din partea Ministerului Apărării Naţionale.

Oare de ce nu se respecta prevederile unei legi organice, pentru toti.
Ce e greu de priceput ca pe perioada urmaririi penale esti suspendat din functie? Nici nu se mai pune problema unei functii babane. Oare asta nu ar cam fi o problema de interes pentru DNA?

CEZAR spunea...

Huhu ..te-au impaiat ..??
Lasa drakului mliber ..sa zica oamenii ce simt...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Denim Denis: Exact: Comisia de abuzuri! Dar numai in caz ca iar ma batjocoresc cu pensia asta de mare rahat si mizerie, si voi da si MApN in judecata, precum un capitan care a obtinut si gradul de lt col, despagubiri de 1 miliard si 500 de milioane nu stiu ce diferente, pentru ca l-a dat afara din Armata ca bunicul ascultase Europa Libera! Dar eu ma voi adresa acolo unde se cerceteaza crimele comunismului pentru fosilele de generali abuzivi sa li se ia pensiile si dirijate la aziluri si orfelinate, asta in cazul ca m-or lovi din nou la pensie ca pana acum! Nici mie nu vor sa-mi dea o recunoastere a meritelor si recunostinta pentru pierderea capacitatii de munca, nici ei nu vor mai avea pensii, si voi fi atat de scandalagiu si mahalagiu pe la toate ONG si ambasadele europene si SUA sa-i oblig sa emita o Lege impotriva lor, sa le razuiasca pensiile de generali decizionali comunisti, care si acum fac legea pensiilor militare si ne lasa pe noi cei cu handicap in mizerie sa aiba ei peste 12.000-20.000 lei! Le atrag atentia de pe acest blog sa-mi ia dosarul sa-l studieze sa vada ca nu ma joc cu ce promit, acolo in dosarul meu scrie de ce sunt capabil, si o mai fi si concluziile securistilor care ma uemareau pas cu pas pana la Revolutie sa puna capac pe mine!! Cand incep sa rostogolesc bulgarele de zapada pe panta nu ma las pana ce nu lovesc in ei sa-si piarda toate drepturile militare si civile prin lege, ca am motive destule sa se dea praful de pe dosarele vechi in care au murit militarii, cu droaia, ca la genocid din cauza ordinilelor lor abuzive in gulagurile de munca fortata! Sa nu uite ca daca deschid o pagina neagra si mizerabila, cat si gura care stie multe ce sa zica le voi pune pe freza toate ONG-urile care abia asteapta asa ceva! Mie sa mi se repare pensia si nu mai am nimic cu ei, dar cutitul e infipt adanc la os si nu mai permit nici o secunda sa mi se mai razuiasca pensia de boala sau sa nu mi-o creasca sa nu mor de foame si lipsuri! Sunt acum in stare de absolut orice scandal public sa le-o trag si eu lor, cum mi-o trag ei de aproape 30 de ani! Le atrag atentia, pentru ultima oara ca nu ma joc cu promisiunile si ca nu mi-e teama de nimic, am avut si grija sa scriu un dosar si sa-l las cui trebuie daca vor sa ma termine!

iceparu spunea...

Locuiesc undeva la tara intr-o comunitate mica si folosesc zilieri in exploatatiile agricole.Intamplarea face sa am si doi consateni,maistrii militari.Nevestele lor,niste matracuce, s-au laudat prin tot satul ca barbatii lor au pensii de peste 3500 ron.Rezultatul.Zilierii mei au inceput sa-mi ceara plata marita pe motiv ca daca un MM are pensie 3500 ron eu la gradul meu trebuie sa am pensie cel putin dubla.In asemenea caz eu pot sa doresc ca indivizii sa aiba asemenea pensii?Intreb ,nu dau cu parul.
PS.Chiar daca unii pe aici vor folosii limbaj specific satrei tiganesti nu ma impresioneaza.
Platiti cotizatie la SCMD, nu asteptati sa munceasca altii degeaba, pentru voi.

tehnocrat spunea...

1. Intalniri cu rezervistii pe teme de pensii militare sunt programate si in alte garnizoane: 9 - 10 februarie, Cluj-Napoca
2. S-au emis primele tabele cu noile grupe de munca.
De drept, cadrele militare active au o grupa de munca
De fapt nu se intampla asa, s-a mai emis un ordin de tip MP in 2016 care limiteaza aplicarea prevederilor legale privind noile grupe de munca.
Sunt vizati ofiterii activi , absolventi ai anului IV din institutiile superioare de invatamant militar cu durata mai mare de 4 ani: AMT si IMM.
Daca cineva stie sigur sa raspunda la urmatoarea intrebare:
Ce grupa de munca s-a acordat unui ofiter care a iesit la pensie in perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2015, pentru perioada cat a fost locotenent in anul V la AMT sau IMM.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ MAIAG: Daca nu am trimis copie dupa buletinul de identitate si cupon de pensie, inseamna ca nu voi mai avea drepturi sa mi se calculeze grupele? Am mai aflat de un act al lor criminal ca sa aiba motive sa nu ne mareasca pensiile, tot sa razuiasca ei pe o motivatie! Dar nu ei ne trimit acel cupon? Banca nu mereu ma cheama sa-mi vada buletinul sa vada ca nu sut mort? Mai, ce criminali!

Huhu Rezea spunea...

@cezar
Ce ai spus tu important despre pensii si n-am publicat?
V-am rugat sa nu aglomerati spatiul de comunicare cu discutii si amintiri care nu au legatura cu posturile blogului, aspect care ii impiedica pe cititori sa urmareasca informatiile care sunt furnizate de cei interesati.

tupak amaru spunea...

huhurez !
soparla caeea cu anonimul care aduce in discutii pensii de 8000 lei pentru MM seamana cu propaganda lui Dogaru la Realitaea tv , de acum 4 ani . mizerie mare ! ne-a facut mult rau si ne mai face . nu va inteleg rautatea impotriva celor mai tineri si a celor cu vechime mai mica . chiar nu intelegeti ca baza de plecare de 80% este mult mai logica ? asa cum au toate celelalte categorii . am mai intalnit rautatea asta doar la activistii de partid trasi pe linie moarta ( temporar ) , dupa 1990 . pacat , in rautatea voastra inconstienta sunteti capabili sa vreti raul celorlalti chiar daca acest lucru v-ar afecta si pe voi . asta chiar nu inteleg . tot o minciun este si porcaria cu cresterea pensiilor pentru cei cu vechime mai mica .
maiag !
acelasi lucru , dezinformare mizera , reluata din 20110 - 2011 " colonel de 89 de ani , aviator , pensie uriasa , probabil mai are mult de trait" . vezi totusi ca acele grupe de munca nu se dau asa , ca la piata . bine , prostii si civilii care nu stiu legea cred .
vorbiti ca la piata , aruncand valori uriase pentru unele pensii ,folositi expresii ca " cei mai multi " - uitand ca , parasutistii , scafandrii , aviatorii - arme de elita ,nu sunt multi ci chiar foarte putini .
incepe sa-mi fie scarba de "colegialitatea " aceasta care se termina odata cu obtinerea propriului interes . de aceea nici nu "percuteaza " nimeni la chemarile acestea , nesincere , la solidaritate .
BzdWdp !
cum poate avea vechime mica un colonel , explica-mi si mie !
cred totusi ca multi nu inteleg ce in seamna 65% in loc de 80% , chiar si cei cu vechime foarte mare .
o ultima dezinformare , nu s-au trimis buletine de calcul si nu se vor trimite , cititi ordinul comun .
legea aceasta este " ca o manusa " pentru tot felul de exceptii , aplicata cu norme metodologice .
orice militar de cariera intelege ca la baza de calcul a pensiei trebuie sa avem elemente comune pentru toti militarii , unii mai batrani , cred ca nu inteleg ce inseamna salariul de excelenta , prima de comanda de 50% , care se acorda unui numar de maxim 5% din personal , etc .
mult de discutat , dar la negocieri avem numai neaveniti , rupti total de realitate , si mai rau care pur si simplu ne urasc .
cineva era revoltat ca nu se poate aplica legea fara ordonanta 57/2015 . pai mai bine ar fi asa , cinstit vorbind .

CEZAR spunea...

CE AM SPUS EU SI NU S-A ADEVERIT ...?

tigri2 spunea...

***Deja m-a scos din sarite ,vad ca nu mai termina "Oracolul de la Padina" care a iesit nesatisfacut din sula lui Horwath,cineastul xcare i-o da "pi la spatutz".Acest cezar muci,don Qihote de la Timisoara a fost in stare sa-si paraseasca familia si sa fuga dupa o asa-zis Creatura Visatoare ,tocmai la Iasi si a luat o plasa ,pe masura idioteniei lui deoarece "fatuca" era una de 65 de ani ,o babutza ratat ,fara dinti si cu un picior lipsa.Am tot tinut acest secret,destainuit de pe vremea cand eram "amici" dar acuma ,mi-am iesit din sarite,prea exagereaza porcarul de divizie.Auzi cine vorbeste -ultimul om din divizie de care radeau pana si soldatii asa era de retardat! Acuma l-a parasit nevasta si familia ,iar babuta de la Iasi a murit,pana si Horwath s-a cam scarbit de dosul lui.

jordachis spunea...

Domnilor,stiti de ce se joaca acesti guvrnanti , printre altele , si cu pensia suplimentara? Deoarece sumele retinute din salariile pe care le-am incasat luna de luna , pentru constituirea Fondului de pensie suplimentara au fost confiscate de stat prin OUG 31/1998 si facute venituri la bugetul de stat.Deci acel fond nu mai exista in forma si cu continutul definit la instituirea lui prin Decretul 141/1967.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu: Eu iti dau mare dreptate aici, si sa dau un exemplu ce inseamna sa nu stie muierile noastre, dar si noi, sa-si tina gura, sa ne tinem si sa se pastreze confidentialitatea unor probleme, nu numai de valoarea pensiei catre civili, dar si altor treburi! Prin anii '80 pentru ca nu se gasea carne, Cdt. UM de la Braila, un om sufletist dealtfel, a hotarat ca in preajma sarbatorilor sa taie porci din GAZ si sa ne dea cam 2 Kg. de carne de persoana din familie. Muierile unora, niste ţaţe ajunse si rujate, dar si fara munca, s-au pus sa iasa prin fata blocurilor si sa se laude ca nu-si fac griji de carne, ca lor le aduc barbatii de la armata asa ceva! S-a ajuns vorba asta pana sus si ne-a adunat Cdt. sa ne reproseze laudarosenia celor care au savarsit-o si ca s-a hotarat tot de sus, si chiar de catre el sa ne taie aceasta facilitate! Va rog sa trageti concluziile...Eu am o pensie mica, dar in afara de cei de pe acest blog, n-am destainuit-o nimanui, de puteam s-o am si de zece ori mai mare, pentru ca stiu ce inseamna invidia, egoismul si antipatia unora pentru Armata! Muierea trebuie educata sa pastreze tabu cateva probleme ce privesc de intimitatea militara!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhurez: Foarte important: Cat de grav poate fi daca cei care au trimis cererile pentru grupe nu au trimis si copii dupa buletin si cupon? Ce riscam? Nicaieri nu e scris, dar onor Maiag afirma ca lor li s-au cerut, iar daca trimit postal si la CAS si la Comisariat, concomitent, ca sa-i satur dracului si de asa ceva, e rau? Nu mai la asta nu ma mai gandeam eu acum la cate am pe cap! Alti bani, alta distractie!

tigri2 spunea...

DE CE TACE ...
. Nu faptul în sine supără cadrele de rezervă şi retragere ci gestul prin care se loveşte în onoarea şi demnitatea celor care şi-au făcut datoria faţă de România cu mare responsabilitate şi patos patriotic. Alături de alte măsuri le consider tendinţe de devalorizare a glorioasei armate române.
În calitate de comandant suprem al armatei -
DE CE TACE PRESEDINTELE ROMANIEI?
(Nu intreb eu ci un mare general(R) al Romaniei.

Anonim spunea...

maiag spunea...
Stimati tovaeasi si voi BA.
Azi am fost la centru militar sa fac cerere pentru actualizarea grupelor de munca,au fost citiva zeci de tovarasi,ne au tratat excelent.Pt asta se solicita copie xeros dupa carte de identitate si talonul de pensie,se face cerere si centru militar le trimite direct la casa de pensii pina la 1 iunie,
Este nevoie ca toti sa faca cereri deoarece s au modificat sporurile astefel
--cei care au avut conditii normale li se aplica conditii deosebite,adica 3 luni la un an
-ceicare au avut conditii deosebeite li se acorda 6 luni la un an,adica trec la conditii spevciale
-au fost si 2pilot,un colonel si un maior,lor li s a spus sa nu faca cerer deoarece la ei a ramas cu ce au obtinut pina acum.
DECI,eu aveam cumulat 34 de ani si 6 luni,acum fac peste 40 de ani cumulat,
................................................................................................
sa traiesti!!.... bine ca ai fost reincadrat in sporuri superioare de munca.Si mai ales sa fii sanatos maiag
................................................................................................
si acum un caz "ipotetic" perfect si posibil real
of X a lucrat 24 de ani in CS(pe bune) inca de pe vremea lui ceasca si nu s-a modificat nimic la grupe: rezultat vechime cumulata= 36 ani
of Y a lucrat 30 de ani in CD pe bune= vechime cumulata rotunjita 38 de ani(aprox egal cu of X)
daaaar dupa ridicarea de la CD la CS a of. Y acesta ajunge la vechime cumulata in CS la =45 de ani
Da of. Y a lucrat 6 ani efectiv in CD in plus fata de of.X in CS.
si acum matematic vorbind of.X "bate pasul pe loc" si ramane tot la 36 ani vechime cumulata in CS ca intotdeauna iar of Y sare din CD la CS cu vechime cumulata=de la 38 la 45 de ani....sapte ani cu plus (fara sa ne mai gandim la diferentele dintre CD si CS asa ca viata de zi cu zi) primiti moca.Stiti ce zic eu dupa acest simplu exercitiu de aritmetica?.......Hai sa fim sanatosi si sa ne intelegem cat mai bine....eu sunt cazul "ipotetic" al of. X dar credeti-ma NU-MI PASA!!
Don Corleone
PS exclus maxim one ca ala-i ca lemnul de toaca...dai in el si nu pricepe:):)

Huhu Rezea spunea...

@Stoian Iordachi
Multumim pentru informatie.
Am si publicat ordonanta de nationaizare facuta de "dreapta" postcomunista.l
@Corneliu
Daca in cererea trimisa te-ai identificat corect si ai indicat si numarul dosarului de pensie n-ar trebui sa fie o problema.
@all
In comentariul de la 12,45 am reprodus un mesaj al unui fost comentator transmis mie pe facebook.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

2 Huhurez: Va multumesc! Mi-a venit inima la loc, dar, preventiv, le voi trimite si copiile la buletin si cupon, ca vad ca cu astia nu-i de glumit si poate se agata de o chichita sa motiveze si asta sa mai razuiasca ei ceva, cum le e in narav! Au ordin sa caute cele mai bizare motive sa amputeze din pensii pentru ca fondurile ii limiteaza! Cu tehnoretardatii te astepti la orice peste noapte!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
-te rog sa nu-mi mai copiezi si repostezi mesajele mele!
-ti-am mai spus, dar nu tii minte ca am 1 an de cand sunt pensionar....am rupt foaia de parcurs conform legii
-m-ai intrebat cate sporuri am? ....nici nu-ti poti inchipui!...mai putin pe cel de curiozitate.....in rest, tot, tot, dar tot, la maximum, tot ce se poate, pt ca eu nu am cerut sa ies maior la pensie, ca tine
-mi-a fost frica sa sar cu parasuta si pe acestea nu le am, dar am specializarea navigator radar de sol!
-stiai ca pilotii millitari sunt si parasutisti, cu brevet?
-chiar asa, ai fugit pe diagonala, la Iasi?....pai, esti la sah? Ce piesa?

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Nu trimite, nu scrie in cererea tip!
Memoriul tau este la CMj!

Iulian Mareș spunea...

Tehnocrat
AThM si IMMed CD, 3 luni/an
IAv CNS, 6 luni/an.
Eu asa vad problema!......conform tipului si conditiilor specifice UM, academiei, institutului!

Huhu Rezea spunea...

Domnul general Gropan ii da replica presedintelui scmd. Curios ca replica e publicata pe pagina scmd

"......Ca o persoana ce se pretinde permanent informat ar fi trebuit sa cunoasteti ca Federatia Militarilor din Romania a contestat real , nu declarativ, in sris , Avocatul poporului asupra aspectelor de neconstitutionalitate ale art.40 din OUG 57/2015, sesizare timisa spre informare presedinelui, presedintilor celor doua camere ale Parlamentului,primului ministru,ministrilor de resort si tuturor directorilor serviciilor secrete din Romania.

· „Pentru ca nu se justifica urgenta modificarii unei legi organice abia promulgate, textul unei intregi OUG privind modificarea Legii nr. 223/2015, cu 30 de articole, a fost strecurat ca ... articol (nr. 40) intr-o OUG privind salarizarea pe 2016. Conform materialelor prezentate presedintelui SCMD cu o zi inainte, de catre Secretariatul General al Guvernului, Guvernul nici nu a stiut ca adopta asa ceva„.
· Pentru o asemenea fapta trebuia sa sesizati imediat DNA, altfel sunteti partas ,in cel mai bun caz tinuitor, la o fapta foarte grava."

Unknown spunea...

pai da, dle h , sa pub;ice acel inscris , asta ar lamurii situatia si ar ajuta ca imn parlament sa se discute mai la obiect , sa faca modificarile sau sa anuleze m dvs ce credeti? minte dogaru?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Felicitari D.lui General Gropan! DNA-ul este acum obligat sa se autosesiseze, conform legilor, sa cerceteze si sa trimita in instanta vinovatii de fals, uz de fals, inselaciune cu circumstante agravante, uzurparea (modificarea) unei legi organice, lipsa motivarii urgentei, asocierea la un grup infractional organizat in vederea savarsirii faptelor amintite in actul de acuzare...

Huhu Rezea spunea...

Este o poveste despre modul de adoptare a Oug 57.
Nu stiu de unde a tras Dogaru acea concluzie, ca ministrii nu au stiut ce voteaza.Intre forma care a intrat in sedinta de guvern si forma publicata in MO exista modificari, semn ca a fost discutata in sedinta.
In forma publicata pe site-ul ministerului de Finante, forma care a intrat si in sedinta de guvern, nu aparea indexarea pensiilor militare cu 5%, iar la articolul despre modificarea legii pensiilor militare, care avea alt numar, au fost aduse alte modificari, cum sunt cele de la punctul referitor la posibilitatea alegerii de catre activi a sistemului de calcul pe L 263/2010.
Sa intelegem ca ministrii Toba si Motoc, initiatorii atacului la pensiile militarilor, au manipulat-o pe ministresa pentru care s-a introdus bancnota de 2 lei?

Iulian Mareș spunea...

Era si mare lucru sa o faca pe doapa aia, fara gat, care grohaia, mai zilele trecute intr-un bar cu un tip! Mi-au placut picioarele boante si fusta trasa!
Da-mi mama securea!

Unknown spunea...

pai DGARU nu a ,,tras concluzua; el spune ca are un un inscris,asa ca sa il puna la vedere ,altfel o sa o incurce rau de tot , asta mai trebuia ,,scandal

tigri2 spunea...

Oare ce-o fi hotarat Comisia de Aparare din Senat,ce inainteaza senatului? Nimeni nu a aflat?

tigri2 spunea...

vineri, 5 februarie 2016
Cu mintea limpede si fara graba!
Cu permisiunea dvs., vreau sa va retin atentia cu o sugestie, si anume aceea de a nu va grabi cu trimiterea la CMJ, Casa de Pensii Sectoriala (CPS) a MApN, MAI etc. a cererilor pentru recalcularea pensiilor! ASA CUM VAD CA , DIN PACATE, IN MOD GRESIT FAC UNII DIN COLEGII NOSTRI, DAND CURS INVITATIILOR DESTUL DE ALUNECOASE FACUTE DE CPS PE CUPOANELE DE PENSII CE LE-AM PRIMIT IN ACEASTA LUNA .
Si iata de ce spun eu asa:
1. Nu este inca lamurita situatia art. 40 din OUG 57/2015 care a modificat miseleste prevederile Legea nr. .223/2015, aceasta aflandu-se in dezbatere parlamentara, in urma careia este posibil :
a. sa ramana asa cum este,
b. sa fie modificat,
c. sa fie abrogat.
2. Nu sunt emise normele de aplicare a Legii 223/2015. Ce vedeti dvs. pe site-ul MApN si al CPS este un PROIECT ce nu produce efecte juridice! MApN, MAI SRI, SPP etc. nu pot adopta, prin ordin comun, Normele de aplicare a Legii 223/2015 pana nu se lamureste situatia art. 40 din OUG aratata mai sus. In aceste conditii, nu sunt stabilite, prin norma, cateva aspecte fundamentale, ca de exemplu:
a. Ce venituri intra concret la calculul pensiei. Prin art 40 din OUG 57/2015 s-au stabilit ce venituri nu pot intra la calculul pensiei, insa nu avem garantia ca celelalte venituri vor intra toate la calculul pensiei. Traim in Romania !!!
b. Nu stim de unde si cum vom obtine informatiile necesare pentru a indentifica acele 6 luni din ultimii 5 ani pe care le vom alege spre a constitui baza de calcul a pensiei. Si va retin atentia ca:
-nu putem lua in calcul datele pe care le avem de la precedentele recalculari, revizuiri etc., de vreme ce insusi legiuitorul afirmat despre acestea ca au multe erori;
-in acele tabele avem niste sume totale, nedefalcate pe elemente care intra sau nu in calcul pentru stabilirea pensiei. Ori noua ne trebuiesc tocmai aceste elemente pentru a opta in deplina cunostinta de cauza!
-nu este clara procedura de elaborare si parcursul documentelor. Exista unele modele de cereri, dar nu sunt stabilite prin norme legal adoptate ce nu pot fi repudiate de emitent!
Stimati camarazi, inaintand acum cererile de recalculare a pensiilor, in conditiile in care cele mai sus aratate sunt o realitate de necontestat, ne facem un deserviciu. Servim insa intereselor propagandistice ale guvernantilor! In conditiile in care vom trimite acum cereri de recalculare a pensiilor, fara nici o logica, dand ascultare doar reflexului de subordonare, bun pana la o limita, dar daunator atunci cand este exacerbat, guvernantii vor putea sa afirme pe la televiziuni: ”Uite domnule, pensionarii militari sunt multumiti de Legea 223/2015, de OUG57/2015. Nici nu au asteptat sa apara normele de aplicare ale legii si ne-au si trimis cereri de recalclare a pensiilor!” La fel si in instante, daca vom ajunge acolo!
Altfel stau lucrurile cu chestiunea grupelor de munca. Cererile referitoare la acestea pot fi depuse, in opinia mea, daca suntem asa de nerabdatori.
Va rog, stimati camarazi, analizati atent situatiile prin care trecem, tinand seama ca ne confruntam cu un stat din pacate ostil noua, de vreme ce, in mod repetat, ne batjocoreste. Nu serviti intereselor meschine ale guvernantilor alimentandu-le propaganda nerusinata! Riscam sa ne compromitem interesele, devenind chiar ridicoli! Si de data aceasta, conducerea ANCMRR se constituie in lancieri ai tradarii pentru ca trimit in teritoriu tot felul de modele de cererri de recalculare! De unde stiu ei care vor fi modelele de cereri ce vor fi prevazute de normele de aplicare a l
Legii 223/2015? Au un telefon rosu cu dl. gl. Maciu &comp., cu CPS? Atunci putem banui si unele complicitati a caror expresie o constituie atitudinea reprezentantilor ANCMRR in cadrul discutiilor de la Comisia de Aparare din Senatul Romaniei.


Vicepresedinte coordonator Zona Centru

Presedintele Filialei 1 Sibiu a SCMD

Col.(r) Tudosie Stefan

uber spunea...

@tupak
Ca sa-ti explic trebuie sa citezi din comentariul meu unde am scris de colonel fara "".
Dar daca doresti un exemplu de colonel-colonel cu vechime mica poti sa ti-l amintesc pe Dogaru. Poate acum intelegi de ce pe el il framanta mai mult a XIII-a pensie pentru saraci, situatia CFR-istilor, neatarnarea neamului, etc. Am scris de multe ori, atentie la manipulare si impostura. Exemplul e valabil si pentru Mares.
Daca mai doresti iti pot mai pot da exemple, ba chiar de generali.

Dar ca sa fiu bine inteles pe comentariile mele anterioare cu referire la "colonel" intre ghilimele, am sa-ti dau un exemplu la indemana fara nicio intentie rea sau ceva personal cu persoana in cauza.
Uite il avem pe Corneliu care tot scrie pe aici. El a lucrat in armata 10(zece) ani, pe legea 223 imbunatatita cu OG 57 cele 65% din baza de calcul ii vor genera o pensie mai mare decat genereaza cele 85% din baza de calcul a unui MM/subof cu o vechime efectiva de peste 35(treizeci si cinci) de ani lucrati ca orice vrei tu, bombardier, mecanic, pilot, asasin, om de stiinta, magazioner, etc. Daca e corect sau nu, habar n-am, raspunde-ti singur, insa un lucru e clar, legea este total indreptata impotriva celor cu vechime mare, care au lucrat in conditii grele iar daca mai esti si MM sau subofiter chiar ca ai pus-o.
Impostura e cea care ne macina societatea si ne tine unde suntem.

uber spunea...

Am adresat o intrebare pentru toti, de ce nu se aplica masurile din L 80, ART. 89 pentru toti. Daca esti urmarit penal trebuie sa fii suspendat din functie nu sa hotarasti destine ba mai mult sa explici care e treaba cu o lege fie ea si a pensiilor militare.
Cand ocupi o functie la care nu ai dreptul prin aplicarea unei legi, ma intreb eu, nu cumva esti impostor, ca doar nu esti urmarit penal pentru ca esti simpatic sau inteligent. Pana cand institutia nu se va curata de astfel de indivizi si hoardele de rubedenii sa nu va asteptati ca se va indrepta ceva.
Trebuie umblat ca cauza si nu la efecte.

Cornel spunea...

Băi buză de Wudu p...., Dacă Corneliu de care spui că tot scrie pe aici, a lucrat în armată doar 10(zece) ani, pe legea 223 imbunătățită sau neîmbunătățită cu OuG 57/2015, aceasta nu îi permite să aibă pensie militară, deoarece - Art. 16 din Legea 223/2015 prevede - (1) Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut
special, în activitate, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă;
b) au o vechime efectivă de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

karadeniz spunea...

@ MM
În lege mai sunt de citit și art.17 și 18 care spun că se poate și cu 10 ani vechime în serviciu.

uber spunea...

Draga Mihaela(sau Mihael)
Sunt o persoana foarte intelegatoare cu cei saraci cu duhul, daca vrei sa-ti ostoiesti nesatul de adevar, poti sa-l intrebi pe Corneliu sau sa cauti in comentariile lui din urma.
Cat despre prostiile pe care le spui, ca legea nu da voie, li-li-li la-la-la, pentru tine e de inteles, inteleptii antici chiar aveau o vorba, "tabula rasa".

Iulian Mareș spunea...

Mihaela,

Corneliu este pensionat medical in urma unui nefericit si tragic accident la mina, fiind detasat inainte de 89, cu militarii sai..pl, Cp....stie el!

Bzd....,

Te rog sa spui in clar la cine faci referire, adica ce activ ia hotarari si in fapt este sau ar trebui suspendat din functie? In acest caz, cine nu l-a suspendat face abuz de putere!
Astept!......am citit si articolul din comisarul.ro, dar mai sunt si rautati acolo. Una peste alta, lasand la o parte tonul f artagos, este un ziar electronic bine argumentat!....Eu nu sunt nominalizat! ...inca! ...:-)

uber spunea...

@Iulian Mares
Daca nu e vreo coincidenta de nume, functie, grad, etc.
in comisarul.ro la articolul specificat:

Generali vizaţi de anchete ale DNA în curs de desfăşurare

Dosarul Case pentru generali varianta M.Ap.N.- 2013:
.
.
9. Cam.flt. Dumistracel Catalin – loctiitor al sefului Directiei structuri si planificarea înzestrarii din Statul Major General

Asta mi-a sarit in ochi ca are de gand sa participe la Craiova la nu stiu ce intalnire unde va explica care e treba cu legea, dar sunt multi altii ca el in functii. Cred ca pe unii dintre ei ii cunosti.

Nu stiu ce rautati ai sesizat, asa se numesc acuzatiile date de procurori. I-auzi colea :
"Dosar Furturi maşini de lux", "Dosarul Mită pentru avansare în armata-", "Dosarul Diplome titluri universitare", etc.
Ehheee, ierahie, raspundere mare, solde de merit, comanda, disciplina, demnitate, etc.
Eeeee ce zici?
Avem cu ce sa iesim si noi in fata nu doar cei din clanul Cordunenilor.
Fruncea Iuliane, fruncea!
La ce dracu mai e bun Art 89 din Statut?

Daca si tu ti-ai muiat ciocul cu vreo casa la care nu aveai dreptul, iti doresc o judecata dreapta.

Iulian Mareș spunea...

Bzd,
Eu am luat 2 case, dar pe banii mei, nu de la armata!
Cand ziceam de rautati ma refeream la faptul ca aceste fapte sunt petrecute, unele, cu f mult timp in urma si dosarele nu au mai inaintat!
In aceasta situatie, da-mi voie sa gandesc asa: Cui foloseste?
Daca s-a dorit trimiterea in judecata s-a trimis, daca s-a dorit doar a se arata pisica....? E naspa!
De mult nu mai cred ca procurorii, fie ei si DNA, fac justitie!.....la fel de bine cred ca te-ai documentat cu papici si ala de la Iasi cu nume de femeie!
Ai vazut finalizat dosarul lor?....nici eu!

uber spunea...

@Iulian Mares
Textul de lege e clar:
"....se suspendă din funcţie pe perioada în care, fiind în stare de arest preventiv, SUNT URMARITE PENAL, trimise în judecată ori sunt judecate de către instanţele judecătoreşti."
Nu trebuie sa fii trimis in judecata ca sa fii suspendat, ajunge sa fii urmarit penal, eu am convingerea ca va urma si trimiterea in judecata avand ca atecedent cazuri identice.
Cui foloseste?
Pai statului de drept si democratiei, nu trebuie sa foloseasca grupurilor de interese.

Se lucreaza la un nou statut, ai curajul sa faci pariu ca aceste articole care incomodeaza vor disparea sau vor fi formulate de asa natura incat sa nu poata fi aplicate?
De cine?
Aia care au interes si pot sa o faca, doar sunt inca pe functii.
Ca exemplu L 223, o lege cu dedicatie pentru cei care pot.
Acum ma intreb si eu retoric, oare cei care trebuiau sa vegheze la aplicarea prevederilor legale nu se fac vinovati de obstructionarea legii si complicitate?

Iulian Mareș spunea...

@BZD
-daca esti cc penal e una, daca esti trimis in judecata este altceva, iar daca esti condamnat definitiv, mai ales cu executare......
-exista si prezumtia de nevinovatie...
-trebuie cantarit f bine momentul suspendarii din functie si daca...esti condamnat cu suspendare, eu zic ca pentru un militar =condamnare cu executare....si esti pa din sistem!
Asa, ti se poate instrumenta ceva.....esti cercetat si 7 ani......si? Ce se intampla atunci?
Dar daca est urmarit informativ?
Asta este, sa nu dam cale libera la abuzuri ce nici nu le putem imagina!

Iulian Mareș spunea...

BZD,
Eu te astept cu un comentariu!

merly spunea...

Sunt aici pentru a mărturisi ce a făcut această mișcare de vrajă mare pentru mine. Niciodată nu cred în vraja, până când am fost tentat să încerc. Eu și soțul meu am avut multe probleme de a trăi împreună, nu mă va face întotdeauna fericit pentru că sa îndrăgostit de o altă doamnă aflată în afara căsătoriei, am încercat tot ce mi-am făcut pentru a mă asigura că soțul meu lasă această femeie, dar cu cât vorbesc mai mult cu el cu atât mai mult mă face trist, așa că căsnicia mea a căzut în divorț pentru că nu mă acordă nici o atenție. De aceea, cu toată această durere și neliniște, am decis să contactez această vrăjitoare pentru a vedea dacă lucrurile se pot pregăti din nou între mine și soțul meu. această vrajă DR PEACE mi-a spus că soțul meu este într-adevăr într-o mizerie mare, că a fost o magie fermecătoare, așa că mi-a spus că va face totul ca de obicei din nou. el a continuat și a aruncat vraja pentru mine, după trei zile a aruncat vraja pe soțul meu a schimbat complet el mi-a cerut scuze pentru mine și a spus cum ma tratat că nu știe ce face el, eu și soțul meu este din nou toghter Îi mulțumesc cu adevărat DR PEACE pentru a-mi aduce soțul înapoi la mine Vreau ca toată lumea să-l contacteze pentru cei care au probleme în legătură cu problemele legate de căsătorie și de relații, el o va rezolva pentru tine. Adresa de e-mail este aici: doctorpeacetemple@gmail.com
și lui WhatsApp: +2348059073851
Viber: +2348059073851


1) Dacă doriți ex-spate.
(2) dragoste jocuri
(3) Vrei să fii promovat în birou.
(4) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine.
(5) Dacă vreți un copil.
(6) Vrei să fii bogat sau să câștigi o loterie.
(7) Vrei să-ți legi soțul / soția ca să fie a ta pentru totdeauna.
(8) Dacă aveți nevoie de sprijin financiar.
(9) Dacă nu vă puteți întâlni cu partenerul.
(10) dacă doriți să vă opriți divorțul.
(11) dacă vrei să te separi de soțul tău.
(12) dacă doriți anchetele dvs.
(13) Sarcina vrăji să se gândească la copil
(14) Garanție Ați câștigat cazuri juridice perturbatoare și divorțuri indiferent de scenă
(15) Anulați-vă căsătoria sau relația nu se despart.
din nou adresa de e-mail este doctorpeacetemple@gmail.com. contactați-l imediat
WhatsApp: +2348059073851
Viber: +2348059073851

Orice doriți, îl veți primi de la doctorul PEACE. Contactați-l, explicați-i problema și rezolvați-l.