Un produs Blogger.

miercuri, martie 09, 2016

Luni, 14 03 2016, ora 16, Senatul poate evita aprobarea tacita a OUG 57/2015 de ciuntire a pensiilor militare

9 comments
De la o preconizata aprobare rapida a ordonantei,  in sedinta din 14 12 2015, fara sesizarea comisiei de aparare,  s-a ajuns in cealalta extrema, cu acelasi efect juridic, in care Comisia de buget finante , comisie raportoare,   a tras de timp , in intocmirea raportului,  pana la limita de aprobare tacita de pe 14 martie 2016. Senatorii finantisti nici nu aveau calificarea profesionala sa analizeze pe fond art. 40 din Ordonanta, de modificare intempestiva a legii pensiilor militare,  strecurat de ministrii de la Interne si Aparare intr-o banala Ordonanta  de sfârsit de an, aflata in pregatire la Ministerul Finantelor. De doua ori au cerut aprobarea Biroului permanent al Senatului pentru amânarea depunerii Raportului, insa intârzierile din ultimele saptamâni nu mai au aprobare.
 Agerpress semnaleaza ca in sedinta din 08 martie  Comisia de buget finante  a finalizat Raportul, cu amendamente de revenire la dispozitiile Legii 223/2015, lege organica.
Aparatul administrativ al Senatului inca n-a publicat Raportul pe pagina L 665  a site-ului Senatului.
Singura sansa ca ordonanta sa treaca de Senat, cu amendamentele Comisiei de finante,  este ca in Biroul permanent de luni 14 martie sa se  aprobe introducerea legii pe ordinea de zi si in sedinta de dupa amiaza legea sa fie dezbatuta si supusa votului final.


Program Ordine de zi 14.03.2016
DescriereDe LaPana LaSala
Lucrări în PLENUL SENATULUI

- Dezbaterea iniţiativelor legislative înscrise în ordinea de zi

vot final (inițiative legislative cu caracter organic) - ora 17,00
16:0018:00

9 comentarii:

efendy69 spunea...

Maine se aproba Hotărârea de guvern cu normele de aplicare a L 223/2015. http://www.stiripesurse.ro/actele-normative-ce-vor-fi-discutate-de-guvern-joi-10-martie_985626.html

Unknown spunea...

Amendamentele sunt o porcarie. Au bagat in pensie si OMM. Inainte calculam 85%+20%,iar acum ma limiteaza la 100%. Treziti-va. Amendamentele au fost facute la shpritz.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Criminalii de pensii au tras de timp ca sa aiba frigiderele pline de de macra de Sintele Pasti, din partea tuturor rezervistilor! Eu ii asigur cu cateva kilograme, colegii cu cateva tone si vor avea cacalau sa-i ghiftuim! Fiti generosi si dati-le de pomana si domniile voastre din cea macra bine meritata, s-o aiba si pe lumea cealalta acesti jupani mutilatori de pensii militare! Sta-le-ar ceasul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Fix la h. 23.29.00 pe Romania TV l-a dat din nou pe Dogaru cu afirmatia ca militarilor li s-au retinut lunar 25% din solde timp de zeci de ani pentru pensia suplimentara si care acum este inclus in baremul de 100%, impreuna cu alte drepturi si OMM-uri pentru a nu se putea creste plafonul pensiilor. Poate c pe aceasta chestie va posta si domnia sa pe blog o afirmatie, cum este obisnuit s-o faca. Poate ii dati un telefon sa va confirme cu retinerea asta pe care o considera ca n-ar fi fost adusa la cunostinta militarilor in acele timpuri, daca aveti aceasta facilitate. O avea dansul alte surse de informare pe care nu le stim noi despre pensia suplimentara?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gogule, amendamentele sunt masturbate si ejaculate pe sub sortuletele de pe cuculeţele masonilor sorosisti, ca de aia nu fac ei copii, precum Smen Ciolannus! Irosesc materia prima ranceda si zacuta pe Ordonante idioate, gen OuG G57 cu Art. 40 avorton, si legi schizoid-oligofrenice orgasmice! La emitere, fiecare emitent degusta pe saturatelea, chiar pe boratelea, din aceste produse legislative, ca orice bun bucatar preparator din bucataria guvernamentala!

Draculea spunea...

***Huhurezule,Hello,hello ,admin,pe asta nu-l vezi,deja mi-e sila sa mai citesc pe aici de frica sa nu dau in hepatita,parca s-a intalnit clanul tiganilor din Barbulesti cu cel din Urziceni,pune-i botnita lui Cornel asta ,oricum spune numai prostii ,fara acoperire logica,zici ca-i un guru sub influenta drogurilor.Wow si ce-i mai place sa se balacareasca,de zici ca a fost in grupul de babe blestematoare de la Delphi.

brenda spunea...

azi la guvern,hotarare pentru functionarea caselor de pensii , hotarare norme de aplicare la art 121 din lege , nu norme de aplicare a legii , sau poate stirea data pe surse este imexacta?

Unknown spunea...

A FOST POSTAT RAPORTUL COMISIEI.....

Danny spunea...

Unde?