Un produs Blogger.

miercuri, martie 16, 2016

OUG nr. 57/2015 de sfertuire a pensiilor militare a fost inaintata spre Camera Deputatilor cu urmatoarele modificari la art.40

40 comments
adoptat de Senat (nr. voturi: DA= 96 NU=0 B=2)
 - forma adoptată de Senat
 - adresa prin care iniţiativa legislativă e transmisă la cealaltă Cameră spre dezbatere
In adresa catre Camera Deputatilor se transmite consemnul ca L 665/2015 este prioritate legislativa a guvernului-procedura de urgenta.

ALESII SENATORI AU FOST SI MAI DRASTICI DECAT TEHNOORDONANTISTII. Au mai luat inca 2% din baza de calcul a pensiei militarilor, dupa ce ciolosistii luasera prin Ordonanta 28%.
S-a inventat o noua metoda de cointeresare a cadrelor militare sa plece cat mai repede din armata  Cu fiecare an prestat in plus peste vechimea cumulata de 25 de ani sunt penalizati cu câte 1% din pensia suplimentara si din sporul pentru Insemnul Onorific. La 46 ani vechime cumulata aceste drepturi, dintre care unul, pensia suplimentara, este contributiv, se pierd complet. Oare acestia sunt alesii nostri? 

Extras referitor numai la art. 40


PAR LA MENTUL ROMANIEI
S E N A T
L E. G. E.
pentru aprobarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
Senatul adoptă prezentul proiect de lege

Articol unic.- Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57 din 9 decembrie 2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.923 din 11 decembrie 2015, cu următoarele modificări şi completări:



9. La articolul 40, înainte de punctul 1 se introduce un nou punct, cu următorul cuprins:
„La articolul 16 alineatul (1), după litera b) se introduce o nouă literă, lit. b), cu următorul cuprins:
b) prin excepţie de la prevederile lit.b), în cazul militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, încadraţi direct din rândul specialiştilor cu înaltă şi/sau dublă calificare profesională pentru nevoile instituţiei, vechimea în serviciu este de cel puţin 10 ani. Condiţiile privind încadrarea directă vor fi reglementate prin decizie a conducătorului instituţiei respective.”
10. La articolul 40 punctul 5, articolul 29 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„a) militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art.3 lit.f) de cel puțin 25 de ani beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul prevăzută la art.28;”
11. La articolul 40 punctul 6, articolul 30 se modifică şi va avea
următorul cuprins:
„Art.30.- Pensia militară de stat stabilită/recalculată/actualizată potrivit
dispoziţiilor legale în vigoare, inclusiv prin aplicarea prevederilor art. 108 şi ale art. 1 l alin.(3) din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, nu poate depăşi cuantumul de 100% din baza de calcul prevăzută la art.28 utilizată la stabilirea/recalcularea/actualizarea
pensiei.”
12. La articolul 40, după punctul 16 se introduce un nou punct, pct. 16', cu următorul cuprins:
„ 16'. La articolul 81, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alin.(1) şi (1°), cu următorul cuprins:
(1") Pensionarii militari pot beneficia de drepturile prevăzute la alin.(1) lit.a) prin atribuirea de bilete, în condiţiile legii, după cum urmează:
a) gratuit - pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare avizat de comisia de expertiză medico-militară, pe baza propunerilor medicului specialist din cadrul sistemului de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională;

b) cu suportarea parţial de către beneficiari a costurilor, în cazul altor beneficiari decât cei prevăzuţi la lit.a).

(1*) Numărul biletelor de tratament balnear şi de recuperare, inclusiv al celor care se acordă gratuit potrivit actelor normative cu caracter reparatoriu, condiţiile şi modul de acordare, precum şi distribuirea ori decontarea acestora se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.”

13. La articolul 40 punctul 21 articolul 109, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 109.- (1) Pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special recalculate în baza Legii nr. 1 19/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, revizuite în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, cele plătite în baza Legii nr.241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu modificările ulterioare, precum şi pensiile stabilite în baza Legii nr.80/1995, cu modificările şi completările ulterioare, devin pensii militare de stat şi se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie. Recalcularea pensiilor militare se realizează potrivit prevederilor legale privind salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, aplicabile la data intrării în vigoare a prezentei legi, în condiţii identice/echivalente de funcţie şi grad militar/profesional, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, cu excepţia celor variabile specifice militarilor/poliţiştilor/funcționarilor publici cu statut special, pentru care nu se găsesc documente justificative de plată.”

14. La articolul 40 punctul 22 articolul 110, alineatul (1) se modifică şi va

avea următorul cuprins:
„Art. 1 10.- (1) Prevederile art. 109 alin.(1) se aplică corespunzător şi beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă națională ale căror drepturi de pensie au fost stabilite în baza Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi beneficiarilor prezentei legi.”
15. La articolul 40, punctul 25 se abroga.


Acest proiect de lege a fost adoptat de Senat, în şedinţa din 14 martie 2016, cu respectarea prevederilor articolului 76 alineatul (1) din Constituţia României, republicată.

/

Ioan Chelaru





4

40 de comentarii:

brenda spunea...

ce sa va mai spun . doar sa repet ca santeti un om deosebit, nu stiu ce varsta aveti , dar cred ca e pacat ca nu avem la conducerea tarii asteia un om ca dvs . santeti pentru noi un panaceu , eu va multumesc mult ,mult , acum sa vedem cat de urgent o pun pe ordinea de zi ,fiindca s-a facut si in adresa aceasta precizare . ,acum sa speram ca se vor admite cel putin cateva propuse asa de profesional de dvs ...deci cu dumnezeu inainte si sa fim optimisti

Mirage 2000 spunea...

Abia acum ne-au spus clar ce ne fac! Adica deep throat. Ca sa stim si noi de ce suntem atat de tacuti. De ce poola mea au mai depus amendamente cei 10 senatori:
1)Mihai Fifor
2)Ecaterina Andronescu (Abramburica)
3)Dumitru Dian Popescu
4)CORNELIU DOBRITOIU
5)Serban Nicolae
6)Mario Oprea
7)Cristiana Anghel
8)Liviu Marian Pop (Liviu Po)
9)Butnaru Florinel
10)Denes Ioan
Astia 10 sunt nebuni? De ce au mai depus amendamente, daca ce a iesit este mai prost decat ce am avut?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi i-am contactat la brodeala, iar pe tel verde, si mi-au zis ca voi fi recalculat pe ultima decizie, asa cum e, pe acele puncte si vechime. Cand le-am zis ca e gresita, mi-au dat cu tifla in nas ca trebuia in 10 zile s-o contest. Si iar le-am zis ca noi suntem militari, nu juristi, nu avocati la care mi-au zis ca pe legea 263/2010 nu se mai poate calcula nimic sa mi se treaca perioada contributiva, ca aia e pe legea pensiilor publice, acum e militara, e alta mancare de peste la care le-am promis ca asta o va decide o instanta de judecata, nu ei. Cat cinism! Dar si 223/215 aplica perioada contributiva, ei reclama ca sunt pe limita de varsta, am iesit din boala, si uite asa te contreaza, dar nici eu nu m-am lasat dus de nas si i-am contrazis tot pe litere de lege. La Casa Sectoriala este ceva putred, sunt dresati in stil nazist sa dea numai contre, nu aprobari. Au un tupeu fantastic sa-ti etaleze raul pe tava cu cainosenie si fara mila, au o bucurie cand au o victorie impotriva unui pensionar distrus la pensie! Nu-i doare de consecinte, de probleme, de nedreptati! Asta e! Ii dor in cur, fiind soareci de birou prea putin le pasa de 80% sau 100% stiind ca n-au stat pe coclauri sa merite, le pasa de solda actuala si la pensie se bucura cu ce-o lua pentru ca in afara de numai rau, nimic bun n-au facut sa merite mai mult la pensie. Niste sadici ordinari! Inca mai astept siraspunsulla memoriul lor, oficial, sa stiu ce am de facut, fiind doua actiuni: Instanta de judecata, si ma tem si acolo de artificiile lor avocatesti, nefiind avocati cu pregatire pe legile militare, sau contestatia la racalculare/actualizare, ambele actiuni poate cu termene de calendele grecesti! Singura mea sansa, dar si ale tuturor rezervistilor, e un guvern nou, reparatoriu, pana atunci nee vom distruge nervos cu totii! Depinde numai sa nu se mai voteze basisti si liberali! Daca iar vor fi alesi, cum l-au ales pe Iohannis multi dintre noi, vom fi ingropati definitiv!

Bulgariu Fanica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Vlad Tepes spunea...

Vad ca aici nu se mentioneaza.Care este forma BAZEI DE CALCUL,art 28? Ce elemente intra la calcul?
***Brenda,ce si cui multumesti,pentru ca ne masluiesc PS si OMM?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se contureaza din ce in ce mai clar un complot strain la adresa Armatei, de distrugere a valorilor ei, din cea mai ramas din ea! Eu il gasesc vinovat pe Klauss Iohannis care a facut tot ce-i posibil sa rastoarne un guvern democratic ales si sa ne aduca pe cap masoni si sorositi instruiti special sa distruga toate valorile ramase in picioare ale Romaniei!
Toate se fac cu rele intentii, care sunt criminale si fatise, idreptate impotriva romanilor de toate categoriile! Poate se urmareste prin aceste actiuni faramitarea pe bucati a tarii, precum fosta Yugoslavie, smulgerea de la sanul tarii a Ardealului, a Banatului, a Dobrogei sau cine stie cum sa fie distrusa! Nu vedeti ca pe zi ce trece e din rau si mai rau? Ponta redresase economia, totul mergea bine, era un drum drept, erau oamneii multumiti cat de cat, dar nu s-au lasat liberalii si Iohannis pana ce nu au distrus tot acest ehilibru si lor le datoram si aceasta Ordonanta blestemata care a inceput deja sa ne invrajbeasca, sa ne faca sa ne uram intre noi, sa ne contrazicem, sa ne adresam acuze si injurii, sa ne instrainam unul de altul!
Dintr-o Armata ordonata, cu respect ierarhic, cu valori multiple, cu mandrie si onoare am ajuns o haita cersetoare de drepturi, o gloata de umiliti si dezbinati, razuiti la drepturi, tarati prin tribunale pentru aflarea dreptatii si recastigarea demnitatii de militari...Traim vremuri tulburi si grave, iar daca ne pierdem coeziunea, camaraderia, spiritul de intr-autorare si de combativitate comuna pentru unicul dusman de moarte, guvernul ciolosist si Iohannis, vom fi doar niste ramasite si epave umane cu titlu de militari, din care s-au evaporat mandria, onoarea si demnitatea! Fiti hotarati si nu cedati, nici macar prin vis la toate drepturile dumneavoastra, stimati camarazi! Ca cedand o data, vor urma si alte drepturi razuite, precum cuantumul cel mai avantajos, ori coborarea procentelor existente pe alte trepte inferioare!
Maxim One, nu degeaba afirmase, inca cu foarte multe luni in urma, ca plafonarea si retragerea cuantumului cel mai avantajos deja s-au planuit si sunt pregatite spre a fi aplicate, iar plafonarea all inclusive deja e pe rol, omul avand dreptate! Mai asteptati cumva sa ne vina si celelalte placinte la plic?

Unknown spunea...

D-e Corneliu imi dau si eu cu parerea. Incercati sa va interesati de un avocat cu experienta in dreptul muncii, in litigii de munca.

Unknown spunea...

D-le Vlad in MAI pensia se calculeaza din TOTAL BRUT MAJORAT, eu asa stiu si la sfarsit se adauga OMM. Amendamentele fac referire la cei 80% in loc de 65% din baza de calcul. Asta s-a modificat. A si s-a mai modificat cuantumul sa nu depaseasca 100%

Unknown spunea...

As dori o precizare, daca se poate. Sintagma utilizata in textul legii respectiv,, pensie stabilita ,, se refera oare la cuantumul net al pensiei, ce nu poate depasi 100% din baza de calcul sau la cuantumul brut al pensiei, din care , ulterior se procedeaza la efectuarea retinerilor prevazute de codul fiscal.

dac55 spunea...

A aparut in MO de azi nr.197 si HG nr.144 privind Casele sectoriale de Pensii
http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43MzY5NTY5OTE3MTI1RSszMA==

Huhu Rezea spunea...

@Rujioiu
Legea pensiilor opereaza numai cu sume brute.Si contributia individuala se calculeaza din solda lunara bruta.
De impozitarea pensiilor se ocupa legile fiscale.

Nicu spunea...

Ne invartim in jurul cozii. Toti vorbesc de procente, mai mari sau mai mici, am fost ca "PROSTII" la manifetatia domnului DOGARU, dar nimeni nu ne-a lamurit care este baza de calcul.De ce nu au fost de acord cu formula "Venituri brute realizate in 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani" si au venit cu noua formulare. Simplu. Vor folosi ca baza de calcul o suma ce va reprezenta sub 50% din veniturile brute realizate. Iar domnul DOGARU, care la constituirea sindicatului era foarte activ si-l "INJURA" pe generalul Oprea, si-a scimbat pozitia dup[ constituirea USL, sperand ca va prinde un post caldut in parlame, cerea desfintarea DNA si alte minuni, iar acum 'sta ca porcul in popusoi". Legea pensiilor militare 164/2001 prevedea ca baza de calcul maximum 64% din solda lunara bruta ]n ultima luna de pentru activitate desfasurata in conditii speciale de munca. Acum am ajuns la 80% dar nimeni nu a fost interesat sa se stabileasca, care este baza de calcul. CUM E POSIBIL ? CE a urmarit domnul Dogaru si cu locotenentii sai. L-au injurat la Antena 3 pe Basescu si au uitat ce trebuie sa urmareasca. RUSINE !!!!!!!!!!!!!

Huhu Rezea spunea...

@Vlad Tepes
Art. 28 a ramas in formularea din Ordonanta. Senatul nu s-a atins de el, desi sindicalistii propuneau un alt text al Ordonantei, astfel incat sa ramana valabil tot art. 28 di n Legea 223 initiala.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Monica, instanta de judecata e grea, riscanta si se prelungeste in timp. Cel mai dureos e de gasit avocatul pregatit sa dea pieptul cu ei, sa coreleze legile intre ele, sa nu marseze pe legi abrogate, dar cel mai greu ca un avocat si cere bani, si nu putini. Poti negocia cu el, ca daca e sigur pe castig sa-i acorzi cota parte din beneficiu, caci am vazut avocati gargaragii, m-au creditat cu incredere si am pierdut victorios intr-un diferend pe pamant, in urma cu multi ani, dar banii si alte foloase le-a luat, si cred ca era si mana in mana cu avocatul potrivnic, cum nu de putine ori se intampla i instantele di Romanistan cand sunt interese. Avocatul Casei Sectoiale te da la intors ca pe o manusa rupta! E trecut prin ciur si darmol, e pe felie, e militar, e din sistem si cunoaste hatisul legislativ, ca daca aveam avocati militari ca la americani sa ne reprezinte doar in tribunale militare, atat pentru petent cat si pentru Armata, era alta mancare de peste!

Unknown spunea...

D-le Corneliu
Ma referam la un avocat la care sa va duceti cu toate hartiile pentru o consultatie.

emillian123 spunea...

Nicule Draga- da,dar fi mai atent la texte: lg.164/2001 prevedea 64 % -asa cum spui-dar atentie-pt.grupe speciale-la 25 ani vechime...! ,apoi mai luai cate 2 % pt. fiecare an ce depasea 25 de ani,in final cuantumul pensiei-putea ajunge la 100% din solda lunara bruta -baza de calcul a pensiei, cuantum de 100 % -la care mai adaugi OMM=10-15-20 %(DECI total pensie maxima =120 % din S.L.B./Bz.C...!)

iceparu spunea...

Stiti ca decretul 214/1977 stabilea pensia militara de stat in valoare de....si pensia suplimentara in valoare de...?Cum aia masii nemernicii astia imi anuleaza contributia la pensia suplimentara?Contributia la pensia suplimentara retinuta din drepturile mele banesti lunare statul le varsa la banca proprie .CEC-ul a facut si face bani din contributia la pensia suplimentara..Tot statul Roman imi este dator cu sumele oprite drept cotizatie de partid si pe care a pus curul fara nici o despagubire.In concluzie statul a fost si este hotul cel mare..Pentru mine si 65% si 80% ramane apa de ploaie.Prost va unul care voteaza un partid a carui parlamentari isi bat joc de noi..

Vlad Tepes spunea...

***Huhurez ,pai in acest caz se vor intampla urmatoarele:
--politistii si cativa smecheri vor ramane aproximativ ca si in 263;
--toti militarii vor pierde intre 33si62%,iar fata de activi vor pierde sigur 33%=sporurile;
--aviatorii ,parasutistii si marinarii vor pierde intre 33-62% + primele .
Discriminarea se produce prin nevalorificarea vechimii si a SALARIULUI BRUT (componente ale acestuia nu vor intra in BAZA DE CALCUL.Vechimea 1%+PS+OMM se vor topi in maxim 20%.Iar BAZA DE CALCUL va fi diminuata cu toate sporurile si primele.
Alte categorii de pensionari au toate aceste drepturi,ba unii au si o PENSIE SPECIALA de cel putin 1000 de euro,peste pensia calculata cu toate veniturile.
Ma gandesc cum de organele statului permit asemenea discriminari fara sa spuna nimic.Asta inseamna razboi pe fata cu pensionarii militari,este prea provocator,ce urmeaza ,lupta de partizanat sauRESEMNAREA? Avem sange in suli sau ce se intampla ,cum urmeaza sa ne organizam ,pe grupe,pe celule,pe regimente,ca sa le dam o replica usturatoare,cred ca trebuie reactivata ideea unui REGIM MILITAR! Numai asa vom scapa de tradatorii de neam si tara care s-au cocotat in cele mai inalte functii in stat. trebuie gandita formarea GARZII NATIONALE ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Monica, am prieteni avocati, am fost cu ei in actiuni politice, am impartasit si impartit momente de glorie sau deziluzii. Am unul, chiar prieten foarte bun, care si-a oferit serviciile, fiica-sa fiind redactor editorialist, ca si mine, la acelasi ziar, Ora 25, si e chiar foate talentata, fiind axata pe tineret si actiuni ale ONG-urilor. Il gasesc potrivit sa ma ajute si voi apela la el. Mai am inca unul care este consilir la Primarie, la fel de bun, altul care are o functie de partid pe dreapta esicherului politic si care e un pledant foarte bun, fiind mai in varsta ca mine. Mai am o doamna avocat, fiind o mare amatoare si fana a pamfletelor mele publicate de-a lungul anilor in acest ziar, astazi in stagnare din cauza ca ne-au plecat redactorii peste hotare. Alti colegi si-au gasit alte joburi care nu le mai permite activitatea la ziar, care presupune si munca pe teren, de reporter, la noi fiind un ziar al comunitatii pentru comunitate, o tribuna a opiniilor si de atitudine, fiind distribuit gratis pana in 8-10.000 exemplare, iar munca noastra fiind voluntara, dar beneficiind si bucurandu-ne de toate drepturile de ziarist, noi colaborand si la doua posturi locale de radio si unul de televiziune, legitimati conform legii si beneficiind de protectie din partea autoritatilor, asa cum este stipulat si pe legitimatiile noastre. De cate ori s-a tiparit ziarul am avut grija ca acesta sa fie distribuit la toti avocatii si magistratii locali, Politie, SMURD, Primarie, Spital, apoi cu prioritate pensionarilor, in scoli si gimnazii, distribuit prin distribuitori volanti, chiar si eu, personal, dar si chioscurile Rodipet, fiind prezenti pe Google, Facebook...Deci, am relatii cu si in lumea avocatilor si ma voi decide ce voi face, pentru ca am lasat loc de buna ziua luand mereu atitudine fata de racilele si negativismele ce s-au intamplat in comunitate, de nedreptatile sociale si politice, fata de abuzuri si incorectitudini, indiferent cine a fost la putere sau in opozitie! Am si dusmani, evident, in randul infractorilor politici si de drept comun infiltrati in politic si Administratia locala! In zilele urmatoare voi lua o decizie, astept si un raspuns de la Casa Sectoriala sa ma pot coordona...

Vlad Tepes spunea...

Tara este cu un picior in prapastie si voi v-ati grabit sa va dati salarii in mii de euro,de la presedinte la consilier de catun,apoi v-ati aranjat pensiile adaugand un bonusel de 1000 de euro in timp ce-i umiliti pe militari anuland o lege promulgata si dandu-le in schimb niste resturi doar ca sa-i umiliti, iar acuma ,dupa ce ati facut toate aceste marsavii veniti cu o lege "bomba",lege care va duce RRRomanika pe cele mai inalte culmi de dezvoltare--Legea ANTIFUMAT. Sunteti tari ,aveti " brain" nu gluma. ce spuneti domnule Dacian Ciolos?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Vlad Tepes, sa ne organizam pe judete, orase, iar orasele pe celule de cartier, sectoare; comunele pe celule de sate, etc. Sa ducem o lupta de partizani, de guerila, de jungla, pentru ca traim in Romanistanul inapoiat si medieval al junglelor. Va dau tuturor un sfat: Parasiti sindicatele imediat, macar in semn de protesst ca nu si-au justificat utilitatea si existenta in lupta cu, mai ales, OuG57! De la bloguri si pana la prezenta, totul denota paragina, parasire, abandon, lipsa de autoritate si activitate, dezinteres si chiar, unele, pactizare cu clica criminala de mutilere a pensiilor! Sunt nule si neavenite de drept si cereti-va cotizatiile inapoi pentru esecul total demonstrat in lupta cu OuG57!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Ti-am mai zis dar ai uitat.
Nu mai pierde timpul cu telefoane.
Fa cerere scrisa de revizuire a pensiei militare in plata, in baza art 65 din noua lege.Potrivit acestui articol,Casa ar putea din oficiu sa constate greseala si sa emita decizie de revizuire.

1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa de pensii sectorială operează, din oficiu ori la cererea persoanelor îndreptăţite, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Multumesc, onorabile! Asta ma va scuti de salaasilor pierduti! Inca o intrebare si nu va mai deranjez: Daca cuantumul, prin absurd, il gasesc ei ca scade in urma revizuirii, asa cum ziceau ei ca-i posibil daca n-am dreptate, probabil sa nu actionez sa cada de fazani, va scade sau raman cu cel avantajos, adica cel in plata? Doar asta mai lipsea sa ma trezesc si cu pensia razuita de criminali, prin subtiere!

Huhu Rezea spunea...

@corneliu
Poti sa verifici personal, calculând punctajul pe care l-ai fi avut in cei 20 de ani de pensie de invaliditate. Imparti in fiecare luna pensia de invaliditate bruta la salariul mediu pe economie din anii 1990-2010.
Ai aci pe blog Tabelul lui Trofin.
Eu nu cred ca punctajul pe 20 de ani este mai mic decât punctajul pe 8 ani, stagiul potential pe care ti l-au acordat pentru pensia de invaliditate gr.2.
Este o diferenta intre procentul de pensie de 72% si cel de 93% pe care le-ai avea pe L 223, functie de vechimea din pensia de invaliditate sau vechimea din pensia pentru limita de varsta.

Unknown spunea...

Sa le dea sanatate D-zeu senatorilor care au votat acest proiect de lege deoarece ma avantajeaza si pe mine. Cu vechiul proiect nu puteam atinge decat maxim 93.50% dar eram multumit si cu atat, acum pot atinge si eu 100% prin care valorific doar 6,5% PS si pierd tot OMM de 10%. Vad ca sunt nemultumite toate babaciunile care au vechime mare si au stat la serviciu pana la baston . Sa fiti multumiti si cu atat , ce nu e bine ca avem pensie cat un activ? Pensia sa fie lunga nu mare.

Huhu Rezea spunea...

@Stoenescu
Daca d-ta te complaci in starea de nesimtire in care toti se urineaza in capu-ti, nu le cere si altora sa vegeteze.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhurez: Va multumesc, dar mie mi-e greu s intru pe probleme de contabilitate, insa voi face nu numai cerere de revizuire, voi face cerere si pentru anexele la cele doua decizii pentru o lamurire exacta, dar si pentru instanta. Le-am reprosat azi ca au lucrat in stil mafiot trimitandu-mi decizii fara punctaje pentru a-si acoperi praduiala perioadei asimilate inca de la decizia din 2010 care a influentat negativ si decizia din 2014. Voiau sa ma lamureasca precum cu tot cu perioada asimilata cat si punctajul potential poate sa scata cuantumul pensiei, si i-am intrebat daca prin telefon au certitudinea ca as fi si idiot cumva sa fiu prostit in fata! Eu nu mai stau de calcule, cer sa nu amestece perioada asimilata cu potentialul, care sunt cu totul diferite si pe baza la tot ce mi-ati scris si deja le-am concentrat pe doua pagini in ciorna sa le trimit spre revizuire. Mi-au dat la telefon un ,,specialist'' in pensii militare care sa ma abureasca, nu m-am lasat avand sistematizat pe hartie ce aveam de spus si mi-au zis sa le trimit cererea de revizuire ca nu risc sa-mi scada pensia daca ei o gasesc mai mica, la calculele lor. Si formularea o voi face cu precadere pentru adaugarea perioadei contributive lipsa. Ei mai sustin cu tarie ca si in anexe sunt trecute contributivitatea cu potentialul, si chiar vreau sa vad din anexe care e ste adevarul adevarat, si or avea eialt siste de calcul pe care nu-l stim noi, desi mi-au zis ca da, vechimea este de 35-36 ani impreunate, dar n-au putut sa-mi explice decat ca pe vechea lege au fost coeficienti mici. Sa n-am probleme, cer revizuirea in baza Art 65 a noii legi 223/215

Unknown spunea...

@stoenescu
Poftim gindire!Pierde cam 13% la recal.si este multumit.Cati nu sant ca acest om!?

Unknown spunea...

Bine i-ai zis-o, Huhurez, necoptului acesta de Stoenescu!

ghurse spunea...

Stoenescule, te-ai uitat in oglinda? Am mai vazut prosti, dar nu ca tine, tu bubui! Ai fost militar? De care? Mira-m-as!

karadeniz spunea...

Comentariul lui Stoenescu de tip sindromul Stocholm explică, dacă mai e nevoie, ”succesul ” românesc al ultimilor 26 de ani.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Ei si asa trebuie sa-ti dea un raspuns la cererea de recalculare pe care zici ca ai trimis-o in decembrie.
Si-au dat si ei seama ca punctajul pe 20 ani este mai mare decat punctajul pe stagiul potential si nu ar avea cum sa iasa un punctaj total mai mic.Nu ca sunt ei galantoni si nu iti regularizeaza conform alin.(2) al art.65.
Fa cererea de revizuire si te adresezi Tribunalului numai daca refuza revizuirea.

Bucataru Ciprian Paul spunea...

Domnule H,domnilor!Buna ziua! Ma numesc Bucataru Constantin,Podu Iloaei,Iasi.adresa,bucataructin@yahoo.com,dar pot primi pe a fiului,Ciprian Paul.Am iesit la pensie pe L 263,decembrie 2011,peste 3o ani,efectiv,total cumulat,aproape 48 ani.M am judecat cu CSP,s.a ,mi s aparut ca am fost nedreptatit,(adica nu mi sa calculat corect,am un total de 66.26244 puncte,si un PMA de, 288444 puncte) si va rog si ,va intreb,daca mai pot face Cerere de Revizuire,in conditiile in care pe 14.03.2016,am trimis catre CSP,cererea cu cele 6 luni alese,din ultimii 5 ani.Daca pot,va rog sa mi dati si mie un model si daca mai trebuie ceva,in afara de cerere.Va multumesc! Toate bune! Cu stima!.

Huhu Rezea spunea...

@Bucataru
OUG 57 a introdus alin.(10) in articolul 28, in care se prevede ca optiunea pentru cele 6 luni se poate exprima o singura data.

radud spunea...

Vasilica-Steliana MIRON(născută 18.02.1977) -fătuca asta are un rol important pentru pensionari(ESTE COLEGĂ LA COMISIA PTR. APĂRARE CU BLAGA,OPREA ȘI DOBRIȚOIU)
Face parte din următoarele Comisii permanente:
Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări-Membru, de la data de 1.10.2014
Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională -Membru, de la data de 15.2.2016(A PRIMIT CADOU DE ZIUA EI)
Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială- Vicepreşedinte, de la data de 18.3.2014
Comisia de validare - Membru, de la data de 19.12.2012
............................................................................
Acum să vedeți președintele comisiei ptr.muncă,familie și protecție socială:
Petru-Alexandru FRĂTEAN-
2002 - 2004 - Director general - Ministerul Economiei și Comerțului - Direcția generală pentru Producția de Apărare
2001 - 2002 - Director General CLM Cugir S.A.
2000 - 2001 - Director General C.N. Romarm S.A. (Coordonator al Programului de restructurare al Industriei de Armament).FOARTE IMPORTANT ACEST POST DE DIRECTOR!!!
VAI DE PENSIONARII MILITARI!

kostas spunea...

Stie cineva sa-mi spuna cum pot obtine salariile brute din ultimii 5 ani, cu elementele care constituie baza de calcul ? Altfel de unde sa stiu eu care sunt cele mai bune 6 luni consecutive? Oare daca fac o cerere , la unitatea de la care am iesit la pensie, sa mi le dea, mi le va da ? Pe vitele astea care au facut legea , normele , ia durut mana sa mai adauge un rand in care sa specifice ca unitatile sa fie obligate sa ne dea salariile pe ultimii 5 ani. Au specificat ca noi trebuie sa alegem cele 6 luni , dar cum le aflam , nu au spus. Unitatea poate sa spuna ca nu poate sa mi le dea , ca nu sunt obligati si atunci ce fac? Daca stie cineva, cei care au facut cerere de iesire la pensie anul acesta cum au procedat ca sa-si afle salariile pe ultimii 5 ani?

Huhu Rezea spunea...

@kostas
Fiecare isi alege dupa amintiri.Daca isi mai aminteste cand in ultimii 5 ani de activitate a avut functia cea mai mare,a avut solda de merit, indemnizatie de comanda sau alte sporuri.

Bucataru Ciprian Paul spunea...

Domnule H,domnilor! Buna ziua! Sunt Bucataru Constantin,"bucataructin@yahoo,com"Imi pare rau,am crezut ca ma ajutati,normal ca stiam si eu ca o singura data,se trimit cele 6 luni alese,din ultimii 5 ani?am intrebat,daca,cu toatea stea,pe Legea 263,cum am fost pensionat in dec.2011, si cred ca m am trezit tirziu,dar cu atitea termene de judecata,=DACA mai pot face CERERE de REVIZUIRE-deoarece ,nu sunt ferm convins de Punctajul Mediu Anual,si ca in concluzie,din 2011 si pina in prezent,am primit o pensie diminuata.Deci,acest lucru v am solicitat,daca mai pot sau nu face cerere de revizuire,sau eventual,vreo sesizare la Ministerul muncii sau cel de resort.Orcum,va multumesc,probabil,nu le stiti nici dvs.Toate bune.Cu stima!

Huhu Rezea spunea...

@bucatru
Stai cuminte ca ai o pensie nesperat de buna ca subofiter MAI pe legea civila
Pe legea pensiilor militare vei ajunge la acelasi Cuantum dupa vreo 2-3 actualizari de solde ale activilor.
Pe legea pensiilor militare conteaza baza de calcul si marimea vechimii cumulate.

tigri2 spunea...

Legea nr. 284/2010, Anexa nr. VII, Cap. II, Sect. a 2-a, Art. 3

(1) Personalul militar are dreptul la SOLDA LUNARA
(2) SOLDA LUNARA se compune din solda funcţiei de bază, indemnizaţii, compensaţii, SPORURI, PRIME , PREMII şi din alte drepturi salariale.
(3) SOLDA FUNCTIEI DE BAZA este formată din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă. Pentru realizarea diferenţierii soldelor funcţiilor de bază, se stabilesc clase de salarizare şi coeficienţi de ierarhizare pentru soldele de funcţie.