Un produs Blogger.

joi, martie 17, 2016

Senatul a prevazut deja si recalcularea pensiilor stabilite in baza Legii 223/2015

154 comments
Noutatea a fost introdusa in art. 110.  
Pare ciudata pentru ca se refera la recalculari de pensii stabilite de noua lege, carora li se aplica aceleasi norme de recalculare ca pentru pensiile stabilite in baza legislatiei anterioare.
Din capul locului trebuie spus ca noua reglementare nu se refera la o revizuire a pensiei militare , pentru ca aceasta este prevazuta in art. 65 si se aplica doar in cazurile de stabilire gresita a cuantumului pensiilor.
Reformularea art.110 a fost citita in plenul Senatului si a fost aprobata ca modificare tehnica.
Iata articolul 110 in reformularea de ultima ora:
14.La articolul 40 punctul 22 articolul 110, alineatul (1) se modifică şi va
avea următorul cuprins:
„Art. 1 10.- (1) Prevederile art. 109 alin.(1) se aplică corespunzător şi beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă națională ale căror drepturi de pensie au fost stabilite în baza Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi beneficiarilor prezentei legi.”
Noua reglementare este generata de insasi OUG nr.57/2015, care a schimbat regulile in timpul jocului si este posibil ca o parte din reguli sa fie restabilite prin legea de adoptare a ordonantei in Parlament.
Deja au trecut 3 luni de cand OUG 57/2015 este in vigoare si a produs efecte pentru cei care si-au deschis drepturile sau si le vor deschide pana la data publicarii legii de adoptare a ordonantei in MO, prin modificarile aduse, in special, articolelor 28, 29, 30 si 108 pentru.
Dupa publicarea legii in MO, pensiile stabilite in baza OUG nr. 57/2015 vor fi recalculate potrivit modificarilor pe care legea de adoptare votata de Camera Deputatilor le va aduce prevederilor din ordonanta. 
Si acestor pensii recalculate li se va aplica dupa recalculare cuantumul mai avantajos.
Daca am compara cuantumul cel mai avantajos dintre cel calculat potrivit Ordonantei si cel calculat potrivit amendamentelor Senatului, cel calculat potrivit ordonantei ar fi cu 2% mai mare.




154 de comentarii:

sorin spunea...

Domnule HuHu,am vazut ca sunteti un om deosebit in cea ce privesc sfaturile d-tra date celor care v-au adresat fel si fel de intrebari,fapt pt.care o sa imi iau si eu inima in dinti si sa va adresez o intrebare,cu voia domniei voastre,desigur.Penalitatea pentru pensia anticipata partiala este tot de 0,75 pentru ficare luna ce lipseste pana la varsta standard iar la pensia de boala a mai scazut penalitatea pentru fiecare grad in parte fata de vechea lege?...mii de multumiri(recunosc,au fost doua inttebari)-multam

brenda spunea...

este bine sau e rau?ma refer la pensiile vechi stabilite prin oug 1 \2011 lege 165

Alexcta spunea...

Ar fi interesante parerile col. Tudor Marian si
col. Petrescu Luminita de la Asociatia Romil,
filiala Bucuresti.
Au fost prezenti la dezbaterile din Senat.

tigri2 spunea...

Politistii ne-au cam "tras-o" ei au adus din condei Legea 223 astfel incat pentru ei sa fie favorabila. Ei sunt invitati la discutii pe cand ai nostri gagauti NU.De ,ce pot sa spun decat ca "Corb la corb...nu-si scoate ochii"

Huhu Rezea spunea...

@sorin
Cuantumul pensiei militare anticipate partiale se calculeaza numai pentru stagiul in serviciu, adica pentru numarul de ani efectivi in care ati fost militar,la care se adauga sporul de vechime pentru conditiile de munca.
Sunteti penalizat cu atatea procente din 65% sau 80% cati ani lipsesc pana la vechimea de 25 ani.
La implinirea limitei de varsta pensia se recalculeaza functie de intreaga vechime cumulata.
Realizati cât de avantajati sunt cei care se pensioneaza anticipat daca procentul de pensie este 80%.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hoooo, dar ia stati asa: Stabilite conf coef. L. 263/2010, care mie mi-au placut, dar zdrentele alea de calcule pe 2014 care mi-au facut dezastru in ultima decizie, dispar? Eu as vrea sa dispara efectele acelea din 2014, cu punctajele alea mai mici si care m-au razuit, coborandu-mi si cuantumul cu vre-o 200 lei mai mic, dar ramananad pe cuantumul avantajos...Mi-as dori ca acele revizuiri din 2014 sa fie abrogate

Unknown spunea...

Ai luat probabil in calcul faptul ca cel pensionat anticipat partial are clasare , adica este bolnav . Analizeaza acum avantajele.

Unknown spunea...

Preferi sa fii sanatos ( fara clasare ) pt. anticipata partial sau nu ? Care-i avantajul ?

cristian idu spunea...

Am un prieten care pana in anul 1998 a fost incadrat pe functie lt.col.,dupa care ca urmare a modificarii statelor functia i-a fost micsorata la gradul de maior,el ramanand sa fie platit in continuare pe functia avuta anterior- lt. col. , timp de un an dupa care a afost trecut in rezerva. Intrebare ce perioada este indicat sa aleaga pentru recalculare/actualizare ? ultimile 6 luni sau 6 luni din perioada cand era pe functia de lt.col.?
Va multumesc .

iceparu spunea...

Viorele ,nu tu ci politistul ii pazeste la Beciul domnesc.Politistul le trage cate o amenda la circulaite nu pilotul,care nu mai e nici pilot.Chiar vrei egalitate cu politistul?

Huhu Rezea spunea...

@Idu
De preferat din perioada cand era pe functia de lt. Col. sub rezerva ca, intre timp, sa nu fii primit vreo gradatie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cumplit ce aud pe Romania TV si Col Dogaru abia le face fata cu brio: Se afirma ca pensiile ,,speciale,'' de-a valma Armata, Politia, Serviciile, politicienii, parlamentarii, primarii, etc consuma 1 mld. de euroi, la care Dogaru a ripostat ca am contribuit pana la peste 30% din solde in interiorul sistemului, caci iar ne amesteca cu parlamentarii si alti hoti in aceste pensii ,,speciale''! Bagabontul ala pitic de la PMP a lui Basescu, agricultorul lui peste prajit, praduitor pe la Nana pentru famelionul basanist, prin interventie telefonica ne-a jignit pe toti ca stam cu mana intinsa, adica suntem cersetori, milogi, dar Dogaru i-a dat-o in bot elegant, dar mai ales ca a afirmat, jigodia agricola, intreband in batjocora ca la ce razboaie ne-am dus noi sa ne meritam pensiile...Dogaru i-a raspuns ca numai din muncile agricole Armata aducea odinioara 4 mld de dolari, la care tot porcul i-a raspuns insultator ca trupetii munceau, nu noi! Poftim atitudine de cretinoid basanist! Astia care il bociti si acum pe bahicul si conflictualul matelot, care pe blogurile de pe fb i-ati tocat ani de zile pe oponentii basismului, ce parere aveti acum? Vedeti ca iar se pune problema la revenirea unui sistem unic, civil, de pensii, cu mutilarea lor in jos, atunci sa va vedem! Mai votati basanisti si liberali si o sa va treziti cu pensii de agricultori, pana la urma, ca sa va saturati de votat pleava din dreapta esichierului politic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu 2% ma asigur de hartie igienica sa le-o trimit şparlamentarilor sa se stearga la mestecatori, pe unde dejecteaza fecaloidele legislative care lovesc in noi! Corect?!

Militar de la 14 ani spunea...

Bine punctat.

brenda spunea...

dle h .s-a trimis la camera decizicionala prstia asia de oug 57. pentru dezbatere si ce o mai fi, dar zice undeva ca astea de la guvern cu mentiunea de urgenta are termen de pana la 3o zile, este popsibil sa ne tina camera pe jar 30 zile ...sa zicem..sau ce?

iceparu spunea...

Fara pemepisti,fara penelisti,fara pesedisati,fara aldeisti.,fara unperisti.Numai prostii ii voteaza pe astia.Nu sunt prost.

sorin spunea...

tot pentru stimatul domn,HuHu....limita de varsta,adica 60 de ani se va reintregi pensia sau se scade grupa,in cazul meu 10 ani(lucrati efectiv 20) adica 50 de ani-multam inca odata

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Completarea adusa art.110 se refera la pensionari prospaturi, nu la pensionari in plata la intrarea legii in vigoare.
@Iceparu
Orice prost spune cu cine nu voteaza.Desteptii spun in cine voteaza pentru ca au idei, opinii,incredere in ei si responsabilitate. Nu se lasa manipulati de servicii sau de o mana de tineri "frumosi" care din plictiseala au iesit la Sosea o seara.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi-as dori, stimati colegi, sa declare adminul acestui blog, periodic, Apelul Solemn in onoarea tuturor celor care au sfarsit luptand pentru drepturile de pensionari militari. Nu stiu daca voi declansa ilaritati sau polemici, dar asa m-am gandit eu ca ar fi bine sa-i onoram pe acei militari disparuti dintre noi de inima rea si suparare, de infarct, de accident cerebral, din boli derivate stresului si presiunilor psihice si emotionale, sau care si-au pus capat zilelor din pricina ca nu au mai putut sa suporte umilinta, dezonoarea si tragismul acestor mutilari ale drepturilor de pensionari militari...Chiar in ziua cand se va produce votul final in Camera Deputatilor ar fi bine, ca pe aceeasi pagina de prezentare si paralel cu evenimentul, acolo pe coperta sa se declare Apelul Solemn in cinstea si onoarea celor disparuti in lupta pentru redobandirea drepturilor de pensionari militari. Ar fi o reparatie morala, macar din partea noastra, a camarazilor, chiar daca stim de ei si nu le stim numele, dar si sa atragem atentia autoritatilor ca permanentele schimbari legislative cu mutilari si revizuiri degradante, dezonorante si de punere in dezavantaj au adus la producerea de victime in randurile pensionarilor militari.
E doar o propunere, poate ca sunt o fire mai emotiva, empatica si religioasa, poate ca asa si trebuie procedat, nu stiu exact, dar simt in adancul sufletului meu ca acesti demni si curajosi luptatori, mai mult sau mai putini anonimi, ar trebui sa se bucure de respectul si recunostinta noastra...Doar noi si familiile acestora o mai pot face, cei vinovati, NU! Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca! Amin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ah, prospaturile! Saracii...Nici nu ma gandesc la militarii cu contract cand or iesi la pensie, saracii! Si cati dintre ei s-au dus in teatrele de razboi, iar statul le prgateste placinte calde cu branza de 500 lei pensie, cum afirma Col. Dogaru...Pacat!

Huhu Rezea spunea...

@sorin
Daca ai vechimilea acelea nici nu iesi penalizat, daca indeplinesti conditiile de pensionare anticipata partiala.
La o vechime de 20+10 ai deja un procent de 85%, daca se aproba amendamentele Senatului.Se adauga ps si Omm.
La 60 de ani iti mai adauga eventuale stagii asimilate sau daca ai mai lucrat in civilie inainte de incadrare in armata.
Nu-ti scad vechimea suplimentara pentru grupe.
De aceea spuneam ca OUG incurajeaza cadrele sa paraseasca sistemul la 20 ani vechime.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
De unde putem a sti ca dorul de pensia militara sau dorul pentru o iubita le-a pus inima in extrasistole? :):)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Pai, hai sa ne amintim de acel ofiter care a murit de infarct, scriind o plangere de nemultumire, parca din Rm. Sarat, cand Basescu-Boc-Licurici intermitent l-au praduit la pensie, si mai sunt; mereu cei de la sindicatele militare amintindu-i in luarile lor de pozitii si in dialogurile cu presa ori cu guvernantii. Eu, sa stiu ca ma tarai ca viermele in lipsuri si nevoi, dar in fata lor voi fi tot tantos ca un cocos ortodox imperial, nu dau inapoi 1 mm, si nici macar de inima rea nu ma las invins, stimabile, sa le dau lor satisfactie! Ii stuchesc si-i fleg-MUIESC si-i afurisesc de-i ia toti dracii si le sar toate capacele si fulgii de nenorociti! Cand sunt trist, o iau cu Casa Sex torţio anala, ministresul adapostirii romanistane si toate gastile banditesti de revizori in rau ai pensiilor, indopandu-i cu carnuri macre si rafinate, le indes frigiderele si congelatoarele, le trag pe dă-ndărăt tot neamul in poznă sa le treaca de urât si mie de supărare, si uite asa imi tratez depresia si necazurile! Dar, uite ca unii sunt mai slabi de inger si au capotat, sarmanii de ei!

uber spunea...

Vad pe alte bloguri ingrijorarea fata de pensia "colonelului". Trebuie avut in vedere ca armata nu e formata doar din "colonei", un subofiter cu o vechime de 35 ani are pe fluturas o solda cuprinsa intre 2000-2200 lei. Daca din suma asta scadem 900 lei norma de hrana, se ajunge la o solda reala de 1200-1300 lei. Daca din aceasta suma mai scadem oarece "sporuri" care nu sunt pe placul legiuitorilor, speculand ajungem la o baza de calcul de 1000-1100 lei. Deoarece respectivul are totul la maxim si atinge 100% din baza de calcul, cu alte cuvinte fiindu-i confiscate o mare parte din vechime si pensia suplimentara integral, pensia lui este egala cu baza de calcul, adica 1000-1100 lei. Daca din solda de 2000-2200 lei se mai descurca cu 1000-1100 e imposibil. Dezinformarea este continua din partea MApN vorbind de procente, 80%, 100%, 102%, etc. acestea nu fac decat sa alimenteze imaginatia inflacarata a romanului de rand, mai mult media a preluat aceste cifre precum pelicanul. Am vazut in ultimile zile si pe TV si in ziare, stiri de genul, au iesit acum la pensie deoarece au pensia egala cu salariul/solda, pensionarii militari mai nesimtiti decat parlamentarii, etc. Eu pur si simplu nu ii inteleg pe cei de la MApN, ce dracu urmaresc si de ce mentin aceasta stare de dezinformare.
Vorbind acum si de SGV, cei cu vechime suficienta nu au nimic de pierdut daca nu primesc OMM, majoritatea ajungand la 100% din solda. Coeficientii de salarizare pentru ei sunt apropiati de cei ai subofiterilor diferentele fiind nesemnificative, apreciez ca o pensie pentru un SGV se va situa intre 800-1000 lei.
Cei vizati ar trebui sa-si faca oarece calcule, daca le convine e de-a dreptul minunat si ma bucur pentru ei.

uber spunea...

Privitor la indexarea anuala cu 5% a pensiilor pe L 263.
Nu se indexeaza pensia ci punctul de pensie ceeace e cu totul altceva. Cei care ies la pensie in 2016 vor avea o pensie calculata pe baza punctului de pensie indexat la 1 ianuarie. Alta indexare pentru cei iesiti in baza legii 263 NU VA MAI EXISTA! Cei care isi fac planuri ca la iesirea la pensie pot solicita calculul in baza L 263 ar trebui sa ia in calcul faptul ca L 263 va disparea, daca nu in cursul acestui an, in 2017 cu certitudine va fi abrogata si introdusa alta lege care nu va mai include si personalul militar. Cei care vor iesi la pensie dupa abrogarea L 263 nu vor mai avea optiunea de a alege. Grija mare, nu va culcati pe-o ureche!

Nasul spunea...

Huhurez .Adevarul ca un militar nu mai are ca cauta in armata dupa 25 de ani de cascheta.Nici o armata nu tine bosorogii ca luptatori .Doar la noi e ca la nimeni.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A venit agricultorul nenorocit, pemepizdul basanist la Romanica TV sa se contreze cu liberalul si fostul basanist, Tinel Rahatel, in chestiunea schizoida ca ar candida bahicul conflictual, cu tot cu marmida de şpârlă, la presedintia Moldaviei sovietice! Ha, ha, ha ce-mi plac mie prostanii cand se bat cap in cap, ca berbecii in perioada de pârci (calduri)! Bai, tarane de Nana parat, ia-ti mortul pe nasalie, baga-i hrean in gaoaza, frunze de nuc in trompe si formol in bârdâc si tine-l dracului la beci sa nu se imputa, ca-i mort de tot politic, gaozarul!

Huhu Rezea spunea...

@bulane
In politie, servicii si multe arme din MApN vârsta de 45-50 ani este cea optima in exercitarea profesiei.
Ofiterii reprezinta materia cenusie, nu forta fizica luptatoare in Armata.
Ordonanta ii indeamna sa plece tocmai când sunt cei mai performanti in profesie.

sorin spunea...

...respectele mele,STIMATE DOMN

Anonim spunea...

Pt. domnul huhurez,
Pentru pensia de invaliditate cum se calculeaza vechimea ?
Eu am asa:
-15 ani si 5 luni vechime de cascheta
-4 ani institutul militar
-5 ani perioada asimilata
-9 ani de grupe
-6 %- pensia suplimentara
-10% OMM
Ce se ia in considerare ? Ajung la 100 % ?
Multumesc !

iceparu spunea...

Huhule ca ai simpatii politice e treaba ta dar nu o impune si altora.face parte din buna cuviinta.nu face impresie cel ce se da stapanul inelelor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Urmariti in cur...sul orei 21 la Romanica panicata TV ca iar da alerte despre falimentul pensiilor, sfarsitul lumii, Apocalipsa dupa tehnoretardati, moartea pensiilor speciale si reintroducerea pensiilor civile la greierii MAI si brostacii kaki si alte cata-clisme cu sapunada si clabuceala de speriala!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Asa-i, domnule Huhurez: Cadrele militare gandesc strategii, in general, fac scheme de lupta, ginesc si calculeaza pozitii mai mult decat coitale pe campul de lupta, conduc trupele, comanda situatii strategice, sunt indrituiti cu puterea de a mentine capacitatea de lupta a Armatei, deci se pot pensiona in carje, bastoane, chitonoage si cadre de deplasare, dupa dictonul: ,,Sunt militar, ce p.....la mea!'' Capul daca merge, scula daca doarme in stare de veghe vibranta si trupetii daca sunt vigilenti si combativi, Armata iese biruitoare! Ca daca scula-i treaza ca bunicu' pe nasalie intr-un trup puhav si ramolit de bautura, precum bahicul si conflictualul matelot cu mintea senila si trupetii neinstruiti, agricultori basanisti de Nana vom fi, chiar si la 25 de ani pe muchie si cu tuleie in barba!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Anonim: E grele, tataie, daca ajung vechimile tale pe mânurile criminalilor de la Casa Sextortionara a brostacilor! Te baga astia prin Gara de Nord putred de solde si te scot prin Gara Basarabi in curul gol, fara cămeşă si cu mana intinsa!

Huhu Rezea spunea...

@anonim
Vad ca ai vechime efectiva si pentru pensie anticipta partiala. De ce sa mai umbli anual pe la comisii?

Te apropi binisor de 100%. Nu stiu ce intelegi 9 ani grupe. Ai lucrat in grupe, de care, 9 ani, sau ai spor de grupe 9 ani?

tigri2 spunea...

CATRE PENSIONARII MILITARI

Lista cu elementele salariale ce se includ in BAZA DE CALCUL folosite pentru stabilirea pensiei militare de stat :

--solda de functie
--solda de grad
--gradatii=6% / 3 ani
--indemnizatia de comanda=30%
--spor de dispozitiv=25%

Pentru urmatoarele sporuri sunt in discutie mai multe variante,una dintre ele ar fi ca intra la calcul doar 30%

--spor de fidelitate
--spor de confidentialitate
--spor de pericol deosebit
--spor de conditii grele sau antena
--spor de izolare=20%
--spor de incordare psihica foarte ridicata(politia judiciara)
--indemnizatie de frontiera
--salariul de merit=15%
--spor pentru lucrari de exceptie,tratate,lucrari stiintifice si misiuni speciale=50%(alde Mircovici si gasca de profi univ)
--majorare 75% pentru sambete,duminici si sarbatori legale(numai pentru politisti)
--clasificari
--spor pentru responsabilitatea actului medical =10%
--spor pentru cei din medicina legala=100%(!?)
--spor de interventii periculoase,pompieri,artificieri si politisti criminalistica,judiciara
--indemnizatie de cifru
-spor pentru cadre soferi=5-25%
--ore garzi medicale =30%
--doctorat =15%
--spor pentru lucrul cu caii sau cainii=5%
--spor de confidentialitate (lucrul cu informatii clasificate)
--spor pentru complexitatea muncii=25%

Se pare ca dintre toate aceste SPORURI la calcul va intra MAXIM 30%.

Singurii perdanti sunt cei cu primele de zbor,parasutare,scufundare sau navigatie pe mare ,submersie.
Politia este in avantaj.

mihai spunea...

Nu poate decat la limita de varsta, pt ca lg 223/2015, a scos anticipatu , dar daca se ma întampla ca în 2011, scrie la art. 16,17,18, din lg!

Huhu Rezea spunea...

@mihai
E bine sa te verifici daca esti bine documentat inainte de a comenta pe acst blog. De unde ai scos-o pe aia cu anticipata partiala scoasa din L 223?
Ia aici art.18
Articolul 18
(1) Au dreptul la pensie de serviciu anticipată parţială militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în activitate, care au o vechime efectivă de minimum 20 de ani, dintre care cel puţin 10 ani vechime în serviciu, şi care se află în una dintre următoarele situaţii:

Huhu Rezea spunea...

@@Diem
Trebuie sa luam in serios amenintarile cu austeritatea. Dupa 89, cu exceptia Guvernului Tariceanu, toate guvernarile de dreapta s-au bazat pe austeritate.
Iar zurllii care se dau apolitici, desi l-au votat de trei ori pe Basescu, gasesti si printre noi

totoiany48@gmail.com spunea...

PTR.DL.TIGRI 2
Se poate sa fiti mai explicit?
De unde AȚI luat acele valorile?
Eu am avut de ex.PTR.indiferent.de cea o alta valoare .
De când au fost introduse sporurile de fidelitate....
MULTUMESC

mihai spunea...

La lit a.spune clar cum se mai poate esii anticipat partial.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, multumim pentru generozitatea postarii si m-am regasit cu niste resturi pe-acolo!
Carpe Diem: Austeritatea e provocata artificial pentru lacustele liberale ca intra in campanie. Iti dai seama ce de-a camioane de bani bani se fura in cele 2 campanii electorale? Vine ea, blonda lui Magureanu Militianu, dupa cateva veacuri si leaturi, sa ne abureasca cum auzea ea din iatacul placerilor ei sexanale ca se manareau sacii de bani pentru elect oralele lui Basanau! Hmmm, ea ne relateaza articole vechi din ziarele de pe piata zicand ca a auzit personal ce se discuta...Dar sa ma intorc la lacustele noastre. Nu stiu cum dracul se face ca tocmai cand e vorba de noi se termina sacul asta nenorocit, iar la altii nu, ca daca-i nominalizez sunt ca ala care baga batul prin gard sa-i moara capra vecinului! Si repede apar pe canalele media zvonuri cu pensiile astea speciale cu adresa la militari sa se abata ura pre noi, cand de fapt noi avem sistemul nostru contributiv in interior si e stipulat si in lege. Cineva manareste aceasta idiotenie bagandu-ne in oala cu politicienii si alti farseuri de doi bani, efemeri in lumea politica doar pentru beneficii, ca in rest s-a vazut si din ,,ajutorul'' acordat militarilor pe OuG 57 cat de ,,eficienti'' si interesati sunt de noi sa-si merite pensiile speciale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hei, basanistilor: Ia sa raportati voi aici, la tata moşu', de cate ori ati auzit Cabinetul Ponta despre cuvantul aplicat AUSTERITATE, si de cate ori l-ati auzit la basanisti, liberalisti si taranoisti, adica din dreapta politica, pentru ca eu n-am par pe cap de cate ori Băsănău Şpârlă, Bondoc Idiot, Costcă Ţap, Radu Vasile, Chiorbea Refuz OuG 57 & haitele lor flamande le-au aplicat si le-au emanat! Bagati argumente, contraziceti-ma, sau acum nu mai avem de-alde astia printre noi de cand au vazut ca funia spanuratului le atarna de grumazuri?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Nu exista asa ceva pe planeta Pamant sa votezi Basanau & clica mafiota basnista si sa nu fii basanist pana in maduva curului, pana-n anxilare, pana-n unghii, piele, scalp si creierul schizoid!

Anonim spunea...

Multumesc dl. Huhurez pt. raspuns.....am 9 ani de grupe......am dreptul de pensie de invaliditate stabilit, am 44 de ani......pot cere pensie anticipata partial ? Din cate stiu eu.....nu.....

Militar de la 14 ani spunea...

Nu este limitare la 30%. Intră toate sporurile cu caracter de regularitate (nu intră cele care se acordau funcție de numărul de ore lucrate în aceste condiții).

Iulian Mareș spunea...

Daca este vorba de austeritate', pe cale de consecinta inseamna ca la baza a stat Proasta Guvernare, intrucat ea a generat criza!
Astfel, guvernul, in solidar trebuie sa raspunda....si cum nu sunt politici, sa raspunda penal!

Huhu Rezea spunea...

@anonim
Pentru anticipata partiala nu conteaza vârsta. Conteaza sa ai 20 ani vechime efectiva, nu numai ca miilitar, in sensul definit de art. 3 din lege. Iti mai trebuie doar o clasare de apt limitat sau inapt serviciul militar.
Atentie, optiunea intre pensia de invaliditate si pensia anticipata o poti face numai acum la deschiderea dreptului de pensie, nu si ulterior.
Vezi art. 45.

Anonim spunea...

Di. Huhurez imi cer scuze dar eu sunt deja pensionat cu pensie de invaliditate.....am acest drept deschis din 2011.....sa inteleg de la dumneavoastra ca ....acum cu noua lege mi se deschide un nou drept de pensie si ca as putea opta pentru pensie anticipata partial ? In acest caz ce am de facut ? Cum trebuie sa procedez ? Multumesc foarte mult pentru ajutor si informatii.....

maiag spunea...

HUHULE,multumim pentru precizarile din ce se compune solda de baza.Intrebarea mea este urmatoarea
1]am iesit la pensie in 2000,spor de dispozitiv 25 la suta,antena 10 la suta,gradatii 42 la suta.dupa 2000 se pare ca s au skimbat putin sporurile si au interveniut altele,intrebarea este daca la actualizarea soldei brute conform legii se iau in considerare aceste valori
2]dupa 2000 s au introdus sporuri de fidelitate,etc,din categoria celor care nu trebuie sa depaseasca 30 la suta,beneficiaza de aceste sporuri la actualizare si cei care nu au beneficiat cind erau activi?legea spune ca se actulizeaza lanivelul activilor,ce sa intelegem prin asta,ca se aplica sporurile avute cind eram in activitate,sau cele care le are un activ similar la 1 ian 2016?

tigri2 spunea...

***TOTO IANY...www.colegiulagricol.ro/corp/sindicat/cursuri_sinaia/s13.pdf

Huhu Rezea spunea...

@,anonim
Dinpacate nu se mai poate. Te-ai exprimat gresit mai sus. Una e sa ai pensie si alta e sa ai drept de pensie.Am crezut ca acum te pensionezi.
Ramai cu pensia de invaliuditate si avatarurile ei pana la limita de varsta, cand ai drept de optiune.

tigri2 spunea...

***maiag, Legea nr. 284/2010, Anexa nr. VII, Cap. II, Sect. a 2-a, Art. 3

(1) Personalul militar are dreptul la soldă lunară.
(2) Solda lunară se compune din solda funcţiei de bază, indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale.
(3) Solda funcţiei de bază este formată din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă. Pentru realizarea diferenţierii soldelor funcţiilor de bază, se stabilesc clase de salarizare şi coeficienţi de ierarhizare pentru soldele de funcţieI

wassy_g spunea...

MAIAG
Din proiectul ordinului comun rezulta ca se iau in calcul doar sporurile avute in cele 6 luni alese,ln procentele de atunci actualizate la data de 01.01 2016

Anonim spunea...

Ok....multumesc frt. mult !

iceparu spunea...

HUHULE,maiag te-a intrebat ceva?Se pare ca suntem mai multi interesati de aspectele ridicate.

instalatoru spunea...

D-le Huhurez, nu aveţi informaţii despre situaţia Legii de adoptare a OUG 57/2015 din Camera Deputaţiilor? Cu respect, Zorin Bercea, poate viitor pensionar (dacă se va aplica totuşi Legea 223, paramodificata)

Nasul spunea...

Anonim poate castiga in instanta pentu discriminare.Dar la bani e cam la fel .

Militar de la 14 ani spunea...

1. Da, intră în SLB
2. Da, se iau în calcul dacă funcția respectivă beneficiază astăzi de acele sporuri. De exemplu: spor confidențialitate, cifru, spor izolare etc.

tupak amaru spunea...

ptr. Maiag ,

elementele de calcul se mentin in procentele valabile la deschiderea dreptului de pensie ( gradatii , dispozitiv , merit , comanda ) .

sporurile se acorda functie de cuantumul si procendele identificate in statele de solda . nu se acorda sporuri care au fost introduse ulterior ( adica dupa ce ati iesit la pensie ) .
a se vedea modul de calcul al pensie in anexa 7 din metodologia nou aprobata .
se acorda doar sporurile cu un caracter permanent .
elementele clare sunt specificate de tigri 2 .
mai explicit de atat nu se poate .
sporurile prezentate se acorda unui numar restrans de cadre militare ( rezulta din denumirea lor ) , unelele sunt pentru medici , frontiera , specialisti ...
un alt element inselator : normele cu un caracter intern limiteaza aceste sporuri , ex. spor ore suplimentare ( nu prea poate fi acordat , daca cititi cu atentie actele normative ) , spor de confidentialitate - nu se acorda tuturor ( exista procese pe rol ) ...
in concluzie , elemntele clare raman cele prezentate in lege : functie , grad , gradatii , merit , comanda , dispozitiv ( si aici cu specificitati : dupa 2010 - privind solda de merit sau comanda ).
la comanda conteaza chiar esalonul la care lucrezi , exista niste prevederi privind procentele care se acorda pentru functii de executie sau functii de comanda , chiar daca unii au facut misto pe aceasta tema .
ex.: pot primi salaiu de conducere , pentru gradul de colonel ( comisar sef ) , intre 30 si 42 sau 45% .

Unknown spunea...

Buna ziua

Intervin nepoliticos, poate ma iertati.
Cu 19 ani vechime militara si 7 ani civilie, 44 ani, dvs spuneti ca ma incadrez in pensia anticipata partiala?
Ar exista diferente financiare intre pensia de invaliditate si cea anticipata partiala.

P.s. sunt apt limitat, afectiuni medicale care ma claseaza deja de 2 ani pt inapt, iar cei de la personal au afirmat ca daca as fi avut 20 ani vechime militara si 45 ani varsta, doar atunci m-as incadra la anticipata partiala.

Va multumesc mult pentru amabilitatea raspunsului.

Huhu Rezea spunea...

@Carmen
Da, doamna, va incadrati perfect in prevederile art.18. Pe legea 263 nu se putea. Grabiti-va sa depuneti actele inainte de a se aproba ordonanta in Camera Deputatilor ca nu se stie daca nu le vin astora alte idei.
Se pare ca unele prevederi au fost special date pentru cei car doresc sa iasa la pensie inainte de vreme.
La vechimea dvs. pensia este foarte apropiata si de pensia pentru limita de varsta.

Huhu Rezea spunea...

Tigri2
Nu mai tepui lumea cu prevederile unei legi a salarizarii suspendata la aplicare pentru militari. Ba ...@ maiag crede ca eu am citat din L284.
@Zorin
Abia luni vom sti termenele procedurii de dezbatere a Oug 57 in Camera Deputatilor.
Vor fi postari speciale de informare pe blog.

Unknown spunea...

Va multumesc frumos si iertati-mi nepriceperea, insa m-au indus in eroare cei de la personal, probabil aproape la fel de nepriceputi ca mine.
Eu sunt in mijlocul derularii pensiei pt invaliditate, respectiv in concediu medical pentru ca doar asa a spus logistica ca pot iesi la pensie.
Asa incat sunt debusolata...
Ma va dezavantaja pensia de invaliditate sau va fi transformata "automat" in anticipata partial?!
Inca o data iertati-mi nepriceperea evidenta!
Si va multumesc pentru rabdare.

Huhu Rezea spunea...

@Carmen
Daca n-au trimis dosarul la Casa Sectoriala nu este tarziu sa optati pentru pensia anticipata partiala.
Este singura ocazie cand mai puteti opta.Riscati sa ramâneti cu pensia de invaliditate pana la 60 de ani.
De ce sa mai mergeti anual la comisii cand nu este o diferenta de cuantum. La vechimea dvs nici nu este nevoie sa va acorde stagiul potential pana la vechimea de 25 ani.
Aratati-le cadristilor art. 18 si 45 din L223.

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/170060

instalatoru spunea...

Mulţumesc mult! Sfîrşit de săptămână plăcut şi sănătate tuturor!

Unknown spunea...

Va multumesc mult.
Un weekend linistit, va doresc!

un pitestean spunea...

Am o intrebare:daca cele 6 luni din ultimii 5 ani prind si al 13-lea salariu,acesta intra in calculul pensiei? Multumesc !

Huhu Rezea spunea...

@pitestean
Al 13 lea salariu nu intra in solda lunara bruta, desi a 12-a parte din el trebuia adaugat la fiecare din cele 6 solde lunare.

Militar de la 14 ani spunea...

Denumirea corectă al celui de-al 13-lea salariu este premiul anual. Deci prime, premii etc. nu intră conform OuG 57.

Anonim spunea...

Buna sa va fie inima!
Citesc acest blog de cca un an. Nici celalalt blog frate nu mi-e strain.
N-am scris, n-am comentat inca, doar am citit pana acum.
Sunt viitor pensionar. De la vara incepand.
Am 53 ani cumulati si desigur, toate cele trei OMM.
Inteleg faptul ca pierd 8 ani de munca si peste 30% din pensia care mi s-ar cuveni.
Asa-mi trebuie, daca am fost fidel, fara a avea spor de fidelitate precum civilii.
Da, Patria imi este recunoscatoare.
Pentru ca n-am furat, pentru ca n-am bani si afaceri, pentru ca nu ma intereseaza politica, pentru ca am acumulat boli profesionale, Patria-mi da un sut in glutei.

Nasul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Tudor
Rau ati facut ca nu ati comentat aici sau pe celalalt blog frate vitreg, chiar daca acolo puteati sari coarda in hauri, alaturandu-va unor discutii militant-antisistem, nu pe lege.
Poate asa era cunoscuta mai devreme dezamagirea dvs. si a altor activi de catre Mos Teaca din structurile parazit ale sistemului de aparare, care tineau pe teava ordonanta, asteptând doar schimbarea stapanilor, bucuria nebunilor.
Pentru dvs. tot raul spre bine, pentru ca puteti opta pentru sistemul de calcul civil, pe L. 263/2010, in care va puteti valorifica intreaga vechime cat si sporurile pentru pensia suplimentara si OMM, dar si eventualele stagii dupa pensionare.

uber spunea...

Am surprins astazi pe Romania TV un scurt comentariu al lui Dogaru, se pare ca a inceput sa se prinda si el care e treaba. Vorbea de dezinformarea MApN cu sutele si miile de procente de care beneficiaza profitorul apv-ist cand de fapt pensia scade dramatic. Din pacate nu a inteles chiar tot, infiera proletar guvernul si pe Ciolos, nu a priceput ca de fapt guvernul nu are nicio treaba cu aceasta lege, toate aceste necazuti si ilegalitati vin din partea unor indivizi fosti militari si a unora inca in activitate. Dar nu e tarziu, mai are timp sa inteleaga cam cum stau lucrurile daca se concentreaza pe problemele militarilor nu cele cu 13 -a pensie pentru saraci, combinatul de la Galati si alte aiureli.
E totusi un pas inainte.

Alexcta spunea...

Am optat si eu pentru calcul in ambele variante.
Am indoieli ca pe legea 263/2010 pensiile vor fi mai mari.
Poate la UNII aviatori, marinari...

uber spunea...

Tudore Patria nu are cum sa-ti dea un sut in dos, ea nici macar nu este acasa acum, ori e chemata la ordin la Viena sau Bruxelles, ori plecata la bai de soare in Dubai sau cine stie pe unde. Cei care iti dau cu sutul sunt fosti militari sau militari in activitate care nu-si pot infrange frustrarile personale.

Anonim spunea...

''...coarda in hauri..'' Frumos spus si inteleg la ce va referiti.
Eu sunt transmisionist. Am lucrat la propriu in camp de radiatii.
Conform celebrei Anexe, as mai fi avut doi ani pana la pensie. Peste noapte, ma trezesc cu 8 ani in plus. Ca la noi, la nimeni.
Faptul ca am postat aici prima data tine de intuitie.
Da, inca sunt activ si ma ma revolt impotriva acestei OG.
Este inadmisibil. Cum, conform carei Legi, conform carei Constitutii poti taia ani de munca din viata unui om ?!
Avocatii smarti in cap vor avea de lucru.

Iulian Mareș spunea...

Adica, isi va concentra fortele si mijloacele pe CD, inclusiv manevra de foc?
Poate nu va fi in van!

Huhu Rezea spunea...

@cus
Ori ai vechime efectiva mica, ori ai gresit calculele.

tigri2 spunea...

**huhurezRetine ca am primit o informare cu sigla SNPPC,e mail contact@snppc.ro ,telefon021-3153725 "INFORMARE' Pentru a inlatura eventualele interpretari gresite privind calculul pensiei conform prevederilor Legii 223 /2015 va prezentam ,mai jos, elementele salariale care se iau in calcul,dupa cum urmeaza;
-salariul de functie
-salariul de grad
-gradatia
-indemnizatia de comanda
-indemnizatie dispozitiv de lupta

--sporuri si indemnizatii...
Elementele au fost furnizate de casa de pensii a MAI
De asemeni ,alte elemente care se iau in calcul sunt
1,2.3,4..numarul de ani lucrati inainte si dupa intrarea in sistem pe conditii...

iceparu spunea...

Daca nu vom uniti vom fi tratati ca pe niste animale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lasati naibii pensiile si treceti calare pe fasolea mea cu ciolan, ca pe T55, ca voi innebuni de placerea ei, atat de buna am facut-o! Parca-i conserva cremoasa, terminata cu fanfara militara la cuptioras, palpaita si chinuita fro 2 oare orare, iar ciorbica de aripioare de pasarici, fideluita cu taitei de casa, dresi cu ou de la Vrancea-Bolotesti, de la gaini nobile, ortodoxe, va turba de placere primii flamanzi, dar si pe cei intarziati, ca nu-i de colea ca la sfarsit sa va bagati mustatile si in niste gogosele cu gaurele ca pasaricile mandrelor mele! Si iar sa trantesc cu caciula de neam prost de pamant pana s-o sparge, pupati-as talpile Tale, Doamne, ca buna mancare am mai trantit azi! Pofta buna, boieri mari!

Sa mai zic ca, asa, de fandoseala, i-am ras si o fripturica de harichioare si vrabioare mortale, bine prajiturite si apoi atinse la meserie cu putina zamarca sa se fezandeze, la care i-am tras o garnitura de tren clasa 1 de piure, zamislit in unt de casa cu o stergatura de vegeta, asa de completat nebunia, cu un sos sprintenat de bulion la cutie, nemtesc, de o sa-mi moara motanul in batatura de placere, pe o melodie de castraveciori la otet indulcit pana o sa-mi moara soacra-mea a doua oara, Dumnezeu s-o scoale la masa si iar s-o adoarma satula! Va astept bucuros la masa si sa-mi traiti cu totii, ca la urma s-o gasi el ţâghirul ala a lui deputatul Valerian Vreme, mortal de bun de adormi cu capul pe sticla, pentru ca e dadacit si ingrijit butucull de vie de dansul personal, in gradina din dosul casei, de la floare si pana la trasul in butoaie si nu-l refuzi nici pe patul de moarte! Doamne, ajuta!

Mitica spunea...

Am mai postat cateva randuri si la alt articol...dar niciun raspuns. Intreb iarasi...
--- conform inca actualelor acte normative in vigoare...care sunt in continuare ...perpetum mobile....cuantumul pensiei nu poate depasi 100% din baza de calcul...la cuantum se adauga 10,15, sau 20%........sau acest procent intra in acel 100% ?

cristian idu spunea...

Am o nelamurire: anii "prestati" dupa pensionare se aduna la vechimea militara dupa care rezulta vechime cumulata din care reiese pensia pagubita,sau cuantumul rezultat(pt .vechimea din civilie) se adauga la pensia militara ca pana acum ?
Huhu mii de multumiri!

Huhu Rezea spunea...

@idu
Se aduna anii din armata cu toti anii din civilie din ultima decizie pe L 263 si se obtine, impreuna cu sporul pentru conditii de munca, total vechime cumulata.Toti acesti ani aduc cota procentuala pentru calculul cuantumului pensiei militare.Toti anii de stagiu de peste 25 ani vechime, fie ca sunt militari, fie ca sunt civil, aduc cate un procent de pensie pana la 100%. Ce trece peste... intra in tolba lui Toba si Motoc...ca si sporul pentru ps si OMM.
@mitica
D-ta nu citesti articolele, pentru ca in majoritatea, din ultima vreme, este criticata masura aberanta de a include sporul pentru pensia suplimentara si sporul pentru OMM in plafonul de 100%.

maiag spunea...

ANALIZAaar,intelegind mai simplu ca suplimeulcln plus fatza de ceva-conform og 57 intervine contradictia legala si anume
-procent 80 la sutac
--in ce priveste omm,cred ca este aceiasiuvernului treaba,se aplica in afra prevedrilor legii,legea nu afost modificata,in mod artificial a fost bagata in modul decalc impaotriva gul.
UNA peste alta.prin ordonantza 57 modificata in senat ni se iau niste drepturi cistigate in ,pentru ca actiunea se deschidemod abuziv,motiv suficient pentru plingere penala renistempotriva guvernului,contencios administrativ,curte constitutionala,avocatu poporului inexistent
pe,eu perasonal as fii avut pensia 112 la sula,si beneficiam de toate dreptrurile legale,SOLUTIA este instantza,cit mai multe procese individuale,kiar daca se blokeaza actinstantele,imaginati va 170.mii de actiuni in contencios,in toata taraactiunea se deschide la domiciliul pensionarului,se paote face prin posta,se poate cere judecatrea in lipsa,nu e nevoie de avocat
HAI BAIETI,,GINDITI CONSTRUCTIV,asta este cea ma i eleganta forma de protest7
la 50-100 mi de actiuni in instatntza este suficient un complet sa ne dea dreptate si se creaza un precedent
astept puncte de vedere

tigri2 spunea...

***Mitica...in vigoare nu sunt acte normative deoarece Legea nu a fost definitivata,asa circula doar zvonuri,povesti de claca,abia dupa ce se vor pronunta cei din Camera deputatilor vor apare Norme de aplicare si vom sti ce si cum.In orice caz sunt sanse sa se pronunte pana la sfarsitul lunii,in maxim 10 zile sau ...sa se proroge legea 223 pana la aparitia guvernului rezultat in urma alegerilor din toamna.
Uite ce variante circula
--pensia sa porneasca de la 65% din baza de calcul (baza ciomuita si ea,fiind taiate primele si unele sporuri si indemnizatii) la care se vor adauga sporuri de 1% /an ce depaseste 25 (vechime cumulata) dar sa nu depaseasca 85%,la care se vor adauga 3,6,9 % PS+OMM10,15,20%-discutabil cat si unde;
--pensia sa porneasca de la 80% dar cu toate adaugirile sa nu depaseasca 100%\
In toate situatiile si scenariile vom pierde in comparatie cu pensia pe Legea 263 / 2011 intre 36-70%.
Trebuie pornit de la 80-100% apoi adaugirile legale si baza de calcul sa cuprinda TOTAL VENITURI BRUTE.

***CRISTINA IDU--anii prestati dupa pensionarea din sistemul militar se adauga rezultand VECHIMEA CUMULATA si sunt folositi ca procente de 1% / an,asta in cazul legii 223 / 2015. in cazul ramanerii pe pensia calculata dupa Legea 263 / 2011 la pensia rezultata se adauga si cuantumul calculat(in bani) pentru perioada lucrata dupa(sau inainte),in cazul celor "cu origine muncitoreasca / sanatoasa"

maiag spunea...

eu personal va promit ca imediat ce se aproba ordonantza in camera deputatilor si se publica in monitorul oficial deskid actiune in contencioas administrativ,avind calitate procesuala ca beneficiar al legii,probez cu talonul de pensie si decizia de pensie militara
nu astept decizia de pensie,oricum voi primi termen peste citeva luni,poate ca procesul dureaza 2-3 ani,nu ma costa nimic,va recomand si viua sa incercati,trimit cererea electronic si solicit judecarea in lipsa
poate gasec si niste colegi juristi care ma acompaniaza,protestu de strada nu are efect,ma judec pina la curtea suprema,si la primul tremen an sa cer sa se anlizeze daca ordonantza nu incalca con drepturi in fatza legii,deci---toti cetatenii au acelesi drepturi,dca magistratii si civilii primesc pensia suplimentara altfel calculata,vreau sa vad motivarea instantei mie de vce nu,
hai noroc si multa rabdare inteligenta
dar mai putem afce ceva---nu ne costa nimic ca fiecare dintre noi sa trimitem urgent o interpelare,plingere sau cum s o numii la camera deputatilor pina nu se discuta ordonata in plen,imposibil sa ignore zeci de mi de plingeri,scrisori sau ce o fii ele considerate,in od obligatoriu se inregistreeza

maiag spunea...

cer scuze,in postarea de mai sus s a intimplat ceva,frazele au fost amestecate,continutul total denaturat si nu se intelege nimic din ce am vrut sa spoun,nu am explicatia,probabil e ceva la mine la calculator,alta explicatie nu am.pacat ca nu am reusit sa spun ce mi am dorit

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dogaru anunta chiar acum pe Romania TV din fata Guvernului, il ninge pe cap, e in intuneric, parca-i intr-o pauza de front, acesta (Guvernul)i-a transmis faptul ca nu se poate punctul de pensie de 45% din salariul mediu, solde doar 10% marite, altele nu se aproba, nu-s parale, vor fi miscari de strada pentru OuG, INFIEREAZA MAFIA KAKI, AI NOSTRII, bla, bla, bla...In studiou e o apridere de cur pe pensii! Lupchii, baaaaaaai!!!

cristian idu spunea...

Huhu iti multumesc pentru promptitudine!
N-am fost corect inteles: acum, la pensia militara se adauga o suma de x lei pt prestatia de dupa pensionare,intrebarea era daca asa va ramane si pe viitor sau suma de x lei se va "topi" in pensia militara sau asa cum mi-a raspuns tigri2(iti multumesc!)1)pe L223 pierd X Lei, 2)daca raman pe L263 "castig" acei x lei dar....

Huhu Rezea spunea...

@maiag
Daca nu te pricepi, stai cuminte, nu mai bramburi lumea cu nazbatii juridice.
Legea 223 nu este un act normativ administrativ ca s-o ataci in contencios administrativ.
Deocamdata, singurii care pot invoca incalcarea unor drepturi sunt noii pensionari care primesc decizii. Ajung cu contestatia la Tribunal si aici invoca exceptiile de neconstitutionalitate.
Noi putem sa facem acelasi lucru abia dupa ce primim decizii de recalculare, peste un an. Poate pana atunci se lamuresc aspectele de constitutionalitate

Anonim spunea...

Suntem in NATO ?
Ok. Cautati pe net si-o sa vedeti ce solde au militarii NATO.
Traducerea nu-mi apartine, Google traduce asa
:http://work.chron.com/lieutenant-colonel-paid-us-army-11235.html
==============================
Baza de plată
Un locotenent colonel in armata - precum și un locotenent-colonel în Forțele Aeriene și Marină, sau un comandant în Marină - este considerat un grad de O-5, pentru a cincea etapă pe scara ofițer comandat. Pentru a determina salariul de bază, aveți nevoie pentru a găsi termenul său de serviciu pe O-5 linie a diagramei. De exemplu, începând cu luna octombrie 2012, locotenent colonel, cu între patru și șase ani de serviciu a fost plătit 6061 $ pe luna, sau 72732 $ pe an. Un locotenent colonel, cu între 12 și 14 de ani de serviciu a fost plătit 6999 $ pe luna, sau 83988 $ pe an. Salariul maxim pentru un O-5 a fost de 8446 $ pe luna, sau 101,352 $ pe an, a câștigat după 22 de ani de serviciu. Propusă Autorizarea Apărării Naționale Legea pentru anul 2013 a solicitat o de 1,7 la suta din intreaga-bord ridica. Asta ar da un locotenent colonel, o mărire de salariu, chiar dacă ea nu a atins următorul pas pe scara de vechime în 2013.

Anonim spunea...

Traducrea o gasiti si dvs.
Alt linK:
Un locotenent - colonel este un ofițer în Armata Statelor Unite , la O-DoD paygrade 5. Un locotenent - colonel primește lunar un salariu inițial de bază plata la 4893 $ pe lună, cu ridică până la 8313 $ pe lună după 22 de ani de serviciu. În plus față de salariul de bază, Lt. coloneii poate primi alocații suplimentare de plată pentru locuințe și produse alimentare, precum și cu plată special de încurajare a incendiilor ostile și îndatoririlor periculoase.
Armată locotenent-colonelul 2016 Salariu Armată locotenent - colonelul de bază cu plată 2016
plată de pornire $ 4,893.00 / luna
2 ani $ 5,512.20 / luna
3 ani $ 5,893.80 / luna
4 ani $ 5,965.80 / luna
6 ani $ 6,203.70 / luna
8 ani $ 6,346.20 / luna
10 ani $ 6,659.40 / luna
12 ani $ 6,889.20 / luna
14 ani $ 7,186.20 / luna
16 ani $ 7,640.70 / luna
18 ani $ 7,856.70 / luna
20 de ani $ 8,070.30 / luna
22 ani $ 8,313.30 / luna
24 ani $ 8,313.30 / luna
26 ani $ 8,313.30 / luna
28 ani $ 8,313.30 / luna
30 ani $ 8,313.30 / luna
32 ani $ 8,313.30 / luna
34 ani $ 8,313.30 / luna
36 ani $ 8,313.30 / luna
38 ani $ 8,313.30 / luna
40 ani $ 8,313.30 / luna
https://www.military-ranks.org/army/lieutenant-colonel-pay
Daca vreti, gasiti.




Huhu Rezea spunea...

@Idu
In pensia militara recalculata ramane doar stagiul ulterior pensionarii consemnat separat in ultima decizie de pensie le L 263 care se transforma in cote procentuale pana la 100%. Dupa...se pierde si stagiul ulterior si cuantumul.
Fiind deja pensionari, nu avem drept de optiune pentru calculul din sistemul public de pensii.

Unknown spunea...

Nu mai inteleg nimic...daca lg 223 ete mai proasta (ca bani) decat 263, de ce 500 de persoane din MI si-au depus, in primele doua luni ale acestui an , cereri de pensionare? de nebune?

Unknown spunea...

Nu stiu daca sunt luate in cosiderare comentariile mele si de ce nu sunt acceptata la dscutii, poate ar trebui sa am merite deosebite si nu le am dar sunt convinsa ca as aborda subiecte mai interesante dacat multii altii....

Duma Gheorghe spunea...

Am o intrebare si anume: in cei 6 luni alesi sunt luni cu concedii de odihna, altfel nu se putea, in acest caz pierd mult la calcul? , adica mi se considera sporurile in perioada concediului de odihna sau mi le taie ? (ex. spor de pericol, frontiera,antena). Va multumesc.

cristian idu spunea...

Multumesc. Deci celor cu vechime mai mare ni se ciupesc: p.s., OMM-urile,ne ciupesc din vechime,si mai nou ne ciupesc si banii cuveniti din munca de dupa pensionare pt care am contribuit "la contributivitate"! Pai sa nu mori cu ei de gat? Cred ca sunt multi in situatia mea.

tigri2 spunea...

***huhu,dara daca ramai cu cuantumul pe 263 nu mai pierzi cuantumurile stagiilor ulterioare,acuma sa vedem ce vor spune Normele de aplicare a L223 ,daca pentru cei ce raman cu 263 si se va modifica valoarea punctului de pensie ,va ami avea efect asupra celor ce raman cu pensiile in plata.

Huhu Rezea spunea...

@Corina
Nu-mi amintesc ca ai mai comentat pe acest blog. Daca ai mai comentat, probabil... demult.
Catgoric ca legea pensiilor militare, asa cum a fost executata prin OUG 57, eate mai proasta si decât L 164/2001, pe care puteai obtine o pensie de 120% din baza de calcul, lege care, la randul ei, a fost mai proasta decat L 263/2010 pentru cca 80% dintre pensionarii militari.
De ce s-au ingramadit activii sa iasa la pensie in primele luni ale anului, pe perioada cât opereaza Ordonanta, nu am date certe, dar banuiesc ca se stie ca dupa adoptarea ordonantei in Parlament unele dispozitii favorabile vor disparea ori se vor inaspri.

-sa fie cea din art. 18 referitoare la pensia anticipata partiala?
-sa fie cea din art. 122 referitoare la dreptul de optiune intre actuala lege si L263/2010?
Dar, va rog domnita, veniti si cu contributii proprii, nu numai cu intrebari.

Huhu Rezea spunea...

@Tigri2
Nu ai o zi prea buna . Numai enormitati ai scris astazi.Te iertasem cu aia ca in prezent L 223 nu se poate aplica din cauza ca se discuta ordonanta in Parlament.
Ce treaba ai d-ta cu optiunea pentru L 263? Citeste art. 122 si vezi ca este aplicabila doar clor care se pnsioneaza in urmatorii cinci ani.
In afara metodologiei de recalculare si actualizare, publicata dja in proiect, ce alte norme de aplicare crezi ca se vor mai adopta?

tigri2 spunea...

COMUNICAT PREZIDENTIAL

Se spune ,prin targ, ca umbla Vitoria Lipan si striga :'. cine-ati vazut pe un ometioc mare de la noi calare pe un cal negru tintat in frunte si-n cap cu caciula brumarie.si cu un gubar urias in spate" care va veni si le va spune soldatzoilor, pentru care nutreste o ura imensa,doar septie voroave, uriasul venind de la Strasburg:
" stiMATZI... miliTA(u)RI... sTATZI... cuMINTZI... ca va... daM U.E. "

tigri2 spunea...

Boli de ochi # 2:Miopia
Este o deficienta a vederii care se manifesta prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la departare.
Mai priviti si in perspectiva nu numai aici ,la doi pasi,in poiata. /optiunea pe 263...la plata.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Din raspunsul dat lui T2, sa inteleg ca optezi pt cuantumul avantajos reiesit pe L263, dar in fapt esti pe 223?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O zi minunata tuturor! Ieri a fost zi de parastase. Am facut parastas pe OUG 57 sa se duca dracului cu tot cu mini stresul Apararii, cu Ciolosderos si tehnoretaradii, aleaga-se praful si pulberea de ei si de numele lor de nenorociti oligofreni!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tudor a postat soldele dintr-o tara civilizata. Ale noastre sunt ajutoare sociale tiganesti din Bangladesh. Nu ati amtetit cand ati citit cifrele? Traduse in lei sunt solde ce insumeaza un pluton de colonei din Romanistan, doar dintr-o singura solda. Gandirea de la noi e medievala, iar ca tara, de bine, de rau progreseaza pe branci si in genunchi cu suturi in cur de la Europa cu parcuri in padurile de la sate, stadioane in panta, scoli proptite cu pari sa nu se ruineze si closete turcesti in aer liber, fara apa curenta; telegondole in locuri fara partii si aiurea, 25% dintre sclavi analfabeti, boschetari si cersetori, dar cu o armata uriasa de votanti idioti basisti-liberalisti care in mod repetitiv ne aduc pe cap tot felul de nenorociti ca sa ramanem in coada Europei, saraci, cu pensii si salarii mutilate si rupti in cur...Nu ma astept ca la toamna sa voteze o formatiune politica sa ne idrepte situatia, ci iarasi pe cineva care sa aiba legatura cu Basescu, Iohannis, Ciolos, Macovei, PNL-PDL, PMP si alte elemente demolatoare...

Alexcta spunea...

@ Huhurez 17:33
Sa nu uitam ca pentru pensionarii aflati in plata la aparitia L263/2010,
punctajul mediu anual se calcula prin impartire la 20.t
Dupa 2010, impartirea se face la 25/27.
Pe cale de consecita, cei care au iesit direct pe 263 au pensii mai mici.
Inca nu mi-am facut un calcul pe 263 pentru ca nu am toate datele
dar sunt convins ca iese mai mica decat pe 223.

Huhu Rezea spunea...

Mares
Legea spune ca noii pensionari pot opta pentru sistemul de calcul al Legii 263, deci in puncte de pensie, nu in cote procentuale dintr-o baza de calcul.
Numai ca, in sedinta de guvern, spre deosebire de ciorna venita de la MApN,via Ministerul Finantelor, s-a adus o restrictionare in sensul ca pot face acea optiune doar cei care la deschiderea dreptului de pensie indeplinesc, concomitent, atat conditiile de pensionare pe Legea 223, cât si pe cele din Legea 263, in vigoare la 01 01 2016.
O veste proasta pentru cei care indeplinesc conditiile mai lejere de pensionare anticipata partiala pe L 223. Nu vor putea opta pentru sistemul de calcul din L 263/2010 decât daca indeplinesc si conditiile mai drastice din Legea 263 privind pensia anticipata partiala.
Pentru optantii pe L263 si in viitor li se vor aplica indexarile si majorarile punctului de pensie. Nu vor beneficia de actualizarile pensiilor militare, desi plata pensiilor calculate pe legea unitara a pensiilor sunt platite de Casele Sectoriale.

Iata textul art. 122.
Articolul 122
Militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, precum şi urmaşii acestora, care la data deschiderii dreptului de pensie, de către casa de pensii sectorială competentă, îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege, cât şi cele prevăzute la data de 1 ianuarie 2016 de Legea nr. 263/2010privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, pot opta în termen de 5 ani, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, pentru modul de calcul prevăzut de Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare la data de 1 ianuarie 2016

tigri2 spunea...

Blogger Huhurez Rez spunea...

@Tigri2
Nu ai o zi prea buna . Numai enormitati ai scris astazi.Te iertasem cu aia ca in prezent L 223 nu se poate aplica din cauza ca se discuta ordonanta in Parlament.
Ce treaba ai d-ta cu optiunea pentru L 263? Citeste art. 122 si vezi ca este aplicabila doar clor care se pnsioneaza in urmatorii cinci ani.
In afara metodologiei de recalculare si actualizare, publicata dja in proiect, ce alte norme de aplicare crezi ca se vor mai adopta?
***huhu,esti ploiestean? vad ca o dai la intors...

Huhu Rezea spunea...

@Cus
Te inseli.
Pe Legea 263/2010, stagiul complet de cotizare la data de 01 01 2016, stagiu care se aplica si celor care vor opta in urmatorii 5 ani(vai, ce prevedere legala cu dedicatie) este de 22 ani si 6 luni.Dar se aplica indici anuali de corectie a punctajului.

Cornel spunea...

Stagiul de cotizare nu se aplică conform prevederilor din anexa 7 a Legii 263/2010, fiecăruia în funcție de luna și anul nașterii?

amunra3131 spunea...

TOTI CARE SCRIETI PE AICI ATI FOST IN 6 MERTIE SA ZDRANGANE GEAMURILE GUVERNULUI DE LA JOS GUVERNUL ? SAU V ATI INVATAT CI POSTARILE ? NU MAI STIM SA FIM UNITI MACAR CAND TREBUIE /?

Anonim spunea...

completarile la OG 57,din senat, la art. 110 face ca art. 60.(3)din lege , chiar daca nu a fost modificat, sa nu mai aiba efect. Acolo era prevazut ca, actualizarile de pensii sa se faca aplicand indexarile si cresterile de salariu mediu pe economie.

tupak amaru spunea...

@ Corina ,

pana la 31.12.2015 , politistilor , li s-a bagat in cap faptul ca urmeaza o lege a pensiilor minunata , ca vor primi o pensie mai mare decat salariul , etc .
desi pare greu de acceptat , oamenii acestia care au lucrat cu legea o viata intreaga , au fost prostiti .
unii , putini , au stiut ce urmeaza si au iesit la pensie in noiembrie 2015
( discret ).
cand a aparut ordonanta , a iesit la iveala mirsavia , au aparut zvonurile ca va fi mai rau - astfel oamenii au depus dosarele masiv , cunoscute fiind conditiile din ce in ce mai proaste de munca din MAI .
abia cand si-au calculat unii viitoarele pensii pe 65 - 85% au inteles realitatea . unii viseaza in continuare desi , in decizia de pensie ( emisa pe legea 164/2001 sau 1792004 ) sta scisa clar valoarea functiei de baza . calculati cat inseamna 65% , aplicati toate sporurile , aveti rezultatul final .
toata lumea calculeaza romaneste ( vechime la maxim , functii la maxim , sporuri condii de munca la maxim ) . realitatea este alta , pentru majoritatea , vezi postaile sau intrebarile : pensii anticipate , invaliditate - pe la 25 - 27 ani se cam termina combustibilul , de regula cu boli profesionale ( neincluse si nerecunoscute in nicio lege ) si ramai uimit de valoarea ( mica ) a pensie . prea tarziu ! salariile au devenit de mizerie , pensiile vor deveni de mizerie .

Alexcta spunea...

Amintesc faptul ca incepand cu data de 01.01.2016 toate pensiile stabilite/recalculate//actualizate au devenit
Pensii militare de stat si se supun rigorilor L. 223/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
DECI, adio contributivitate si, mai rau de atat, ADIO drept patrimonial, hotarat de Curtea Constitutionala!

brenda spunea...

nu mai are guvernul treaba cu ordonanta , daca vrei sa zgaltii geamuri du-te la parlament , acesta este for legiuitor , vjestia cu strada ,care strada cand va alearga pensionarii civi;i ca aveti pensii mari ,mai taceti din gura ca sa nu ramaneti si fara ce aveti

brenda spunea...

ma amaru , ca zau ,esti chiar amar , mai taci ca ai pensie de mizerie ,sa vezi pensie de mizerie pe la civili ,asa ca termina cu acest mod de bagat batul prin gard , eu zic sa vedem ce va fi in CD, apoi cu celalat guvern , pana atunci roaga-te la al de sus sa apuci ziua de maine ,asta e . mai putina rautate

Huhu Rezea spunea...

@Mihaela
De ce spuneam ca reformularea art.122 este cu dedicatie?
Din forma introdusa in sedinta de guvern sau pe parcursul pana la MO rezulta ca si celor care vor opta in anul 202o, peste cinci ani, li se vor aplica conditiile de pensionare prevazute de Legea 263 si Anexa 5 la data de 01 01 2016.
@alpacin
Cred ca esti in eroare.
Am mai spus ca indexarile si actualizarile se regularizeaza intre ele cand se aplica in acelasi an, adica se aplica valoarea cea mai mare.

Nasul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

***cus,nu te supara,mai usor cu tambalul pe scari,esti in eroare,da ,au devenit pensii militare dar nu se supun TUTUROR ORORILOR Legii 223 cu modificari...care modificari ca nu s-a definitivat nimic.,art 122; 123 al Legii 223 este in vigoare,asa ca "ADIO" il poti intrebuinta in alte sentimente specifice varstei...

sorin spunea...

@mihaela...dar penalitatea de 0,75% pe luna adica maxim 45% care se aplica pensiilor anticipate PARTIAL se refera doar la civili,si la militari nu...nu cred...trebuie documentat

tigri2 spunea...

EFECTUL UNDEI DE SOC
Sau America a mancat agurida si nou ne strepezesc dintii...

Armata americana da semne, vadite, de slabiciune datorita reducerii fondurilor alocate inarmarii si chiar a scaderii interesului cetateanului american pentru cariera militara. Ceea ce se intampla la noi cu ura ,indusa, a civilului aspura sistemului militar este o unda a ecoului declansat de criza americana.Mijloacele mass media ,sub influenta politicului au implantat ideea ca saracia in care traim se datoreaza pensiilor speciale / militare,eludand adevarul despre incapacitatea lor de a scoate tara din marasmul slabei dezvoltari economice ,ca urmare a mediocritatii de care dau dovada in gestionarea avutiei tarii.Ce poate fi ok ,la noi,daca de peste un sfert de veac ne conduc aceleasi personaje axate doar pe furtisaguri ,oameni incapabili de a scoate tara din haul in care se afunda.Schimbarea apei clocite in care inoata aceiasi POLITIHOTI este singura solutie,sa aruncam apa cu ei cu tot.

Huhu Rezea spunea...

@Tigri
La ora la care imbârligi tastatura este in vigoare si produce efecte juridice forma din Ordonanta a art. 122, nu forma din legea initiala.

iceparu spunea...

Daca nu suntem uniti vom fi tratati ca animalele.

brenda spunea...

da ,dar ce efecte produce daca nu se fac decizii de pensii pentru cei care au dreptul incepand cu 2016. cu toate ca au ordinul comun aprobat , casele nu misca nimic , eu stiu pe cineva care asteapta aceasta decizie dar nimic.asa ca este totul o aiureala in tara astsa ,se fac legi degeaba .dle H mai aveti cumva vreo veste de la dle MIRCOVIC? sau ceva care sa arate ca se termina tampenia asta oricum nu inteleg ce rol a avut dna ANDRONESCU in poveste militarilor ,a fost ca musca in lapte , sa vedem can se ca pune pe ordinea de zi la CD,am convingerea ca dvs veti fi cu ochii pe ei , multumim

gheorghe spunea...

Sanatate tuturor ! - stie cineva modul corect de calcul al pensiilor militare conform legii cu tot cu aplicarea ordonantei guvernului 57 ,calcul ce trebuie aplicat din data de 01 01 2016 pana azi inclusiv? -am trecut in rezerva in aceasta perioada si inca nu stim cum se calculeaza concret !

tigri2 spunea...

***huhu,pana la urma ce treaba avem noi,cei ce scriem pe aici cu cei ce-si deschid drepturile de pensie,ce pe ei ii intereseaza de ce spunem noi? de pe acuma pe noi sa ne intereseze daca avem un loc unde ne vom face odihna vesnica,bani pusi deoaparte pentru cele finale si dintr-astea ...ca daca ne mai amagesc cu legea asta ,in scurt timp nu o sa mai aiba cui da acele pensii.

Huhu Rezea spunea...

@Ghita
Daca deja ti-au trimis dosarul la Casa de pensii sau ti-ai facut lichidarea, te astepti sa primesti o decizie cu cotele procentuale din baza de calcul prevazute in Ordonantra, adica 65% +. n.1% + 9%<85%
85% +20%.85< sau = 102%

CEZAR spunea...

Rezumand .. I"Teparu..cheama la ..unire ! Prostul de T-..ii preocupat de unde isi va depune ..hoitul..
Eu ma ..unesc cu ..Brenda ..sa le aratam noi cum se face ...
Grea viata cu atatea probleme ...

brenda spunea...

mai ,draga , dta sa stii ca mai sant pe aici pe care ii intereseaza , daca pe dumneata nu te intereseaza , sa fii sanatos , daca nu ai loc pe unde sa te duci , cauta , nu astepta sa treaca 2 ani ca poate nu ii puci , stii ceva , printre cei care scriu aci sant pensionari miliytari care au copii militari , asta e , mai termina cu galceava asta , ca nu pe dte te-am intrebat deci cauta locul,,acela;; ca poate nu apuci sa treaca aia 2 ani .

iceparu spunea...

Nu fac teoria batului nescaparat.Daca nu zgaltaim bine geamurile si usile parlamentului astfel incat deputatii sa creada ca e cutremur o vom lua in bot de nu ne vedem.Atunci orice calcul facut va fi egal cu zero.Legea pensiilor militare ce se profileaza va fi pentru toti un dezastru.Dezastru va fi cu atat mai mare cu cat suntem mai departe de 31 ianuarie 2015.Nu vreau sa creiez dezbinare dar,activii nu au nici o treaba cu noi,ei au alte interese.Mai mult decat atat,cu parere de rau, nejustificat, unii ne invidiaza.Ei au impresia ca pensiile noastre le aduc prejudicii.Cu ceva timp in urma un pensionar militar din Craiova a indraznit sa critice atitudinea sefului SMG caruia intr-o perioada i-a fost comandant,vis-a-vis de problema pensiilor..Daca vedeti reactia soldatilor va cruciti.In concluzie nu trebuie sa ne bazam decat pe noi insine.E cazul sa ne mobilizam.Sa ne vaicarim ca niste babe nu-i suficient.Cand vom avea batul in cur va fi prea tarziu.Pensia mare este o marota.Nu toti pensionarii au fost generali sau colonei.E pensie mare cea de 1200 lei net pe care o are un politist de la politia fluviala de frontiera sau cea a unui subofiter sanitar ?

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
La cine te-ai referit?
Daca la cineva.....de mai sus, sper sa nu ai gura aurita....ca deja ne-a devenit drag, deci transmite-i Salutari Fierbinti!

iceparu spunea...

Brenda@ Cezarica asta e o nulitate absoluta care nu-si gaseste locul.Nu merita interes .Deci trateaza-l ca atare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai, drace, ca se ingroasa gluma: Ciolosderos i-a facut pe nume pe şparlamentari, adica mafioti, spagari si toate cele rele! Vai, draga, si s-au mobilizatara in mandria lor lovita de copita calului turbat si vor sa i-o puna şparlamentarii de-o motiune de centura, cu tot cu guvernul caverna de tehnoretardati! Adicatelea, Tusea si Junghiul au ajuns la cutite, bre, de se stuchesc ca matzele si-si vara haragul prin gard!
Firea-ti ai dracului de blestemati politici care ne-ati mancat zilele cu tot felul de manarii legislative, ca bine ar mai fi sa cada guvernul si sa se organizeze alegeri anticipate, oameni buni, si sa vina o guvernare rezon sa-i putem lamuri in privinta pensiilor militare! Faceti-o macar la hambâţ, golaneste, pe voturi sa ne mai racorim pe suflete de voi, spurcaciunilor, si poate ca vor veni oameni mai vednici si de incredere dacat voi! Toti ne-ati promis indreptarile la neindreptarile nedreptatilor, dar tot la strambaciuni ati ajuns cu totii, desi legea a trecut prin Comisia Senatului, formata din senatori, nu tehnoretardati, iar in Camera la ce sa ne mai asteptam daca interesul vostru e axat doar pe beneficiile personale?
Fereasca Dumnezeu ca si in Camera sa ne tradati si sa ne mutilati la pensii miseleste, ca nici un deputat actual sa nu mai indrazneasca sa se inscrie pe viitor pe listele electorale, ca si cei de la Senat care ne-au tradat miseleste! E un adevar istoric si stiintific, nu o amenintare in van! Da-va Domnul lumina in Camera si creiere, macar acum, ca altfel hales bules de voi, tradatorilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Salutare, Cezarica. Ce mai e nou prin zona folclorica? Stii cumva daca s-a calugarit colegul nostru de blog?, ca nu i-am mai vazut postarile pe aici...

@ Iuliane, salutarile fierbinti pot sa aprinda pasiuni...

Unknown spunea...

Conform formei odoptate de Senat a OUG 57/2015, care prevedea si modificarea Legii 223/2015, s-a revenit la preved. art. 28 din L223/2015 in sensul ca baza de calcul pt. stabilirea pensiei o constituie "media tuturor VENITURILOR brute realizate in 6 luni consecutive din ultimii 5 ani", spre deosebire de forma initiala a OUG 57/2015 care prevedea ca baza de clcul o consttuiau "media soldelor/salariilor lunare brute..."
Deasemenea punctele de la literele a-l, din art. 40 al OUG/57/2015 au fost eliminate.
De aici se deduce ca in baza de calcul vor intra TOATE VENITURILE REALIZATE (norma de hrana, premii, salarii de merit, etc, etc.). Este de la sine inteles ca veniturile realizate lunar sunt mult mai mari decar soldele/salariile brute lunare.
Eu consider ca daca si Camera Deputatilor va adopta OUG57 conform formei plecata de la Senat calculul pensiilor ne va fi mult mai favorabil. Ar fi bine daca la suma rezultata s-ar adauga si OMM, dar hai sa fim corecti, in aceasta situatie pensia ar depasi veniturile lunare ale cadrelor active.
Eu asa am interpretat amendamentele aduse de Senat OUG 57/2015. Va rog sa verificati si sa-mi confirmati ori sa ma contraziceti.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu, de fapt toate pensiile sunt meritate de beneficiari, daca asa iese din calcule corecte, nu mutilate si eronate intentionat. Multi au lucrat in plus peste vechime standard, chiar si bolnavi, cu sperante si sa aiba macar la pensie sansa unor bucurii inabusite. Nimeni nu se astepta la o intorsatura atat de groaznica si urata pe calcule, chiar in ultimul moment! Este foarte bine de stiut, insa, ca totul a pornit de la idiotenia ca toti sa se buluceasca sa-l voteze pe Ciolannus, ca daca era un cu totul altul, alta era si soarta noastra! Eu mi-am distrus calculatorul postand zi si noapte, pana la ruinare fizica si psihica anti ciolanisme si primind spamuri grele, zeci si sute de postari virusate, exact ca in perioada basista! Asa mi-am dat seama cat de implicati au fost basanistii sa-i prosteasca pe romanistani sa-l voteze pe Ciolannus, dar vad ca acum pana si basinistii sunt atinsi de filoxera tehnoretardatilor si ciolannista, ba chiar si limberalii! Daca exista luciditate, nu era votat acest venetic tradator de neam romanesc, vanzator de suflete si mason sorosist pana-n maduva testicolelor sale sterpe! Acum aveam pensii cinstite si corecte, si era liniste roz pe plaiurile mioritice kaki!

Huhu Rezea spunea...

@Pirlea
Toate modificarile legii cuprinse in Ordonanta care n-au fost modificate prin amendamentele Senatului ramân in vigoare si produc efecte.
Amendamentele n-au vizat art. 28 si, ca atare, el ramane in vigoare asa cum a fost. formulat in Ordonanta.
Verificati-va logica juridica.

Cititi si forma legii adoptate de Senat, in care, in partea introductiva se spune ca OUG 57 a fost adoptata cu amendamente.

tigri2 spunea...

Mare atentie,Iohannis prin cuvintele"Armata pentru mine a fost pierdere de vreme" ,coroborate cu atacul, vehement si concertat, al mass mediei asupra pensionarilor militari au indus in mintea civilimii o ura fara seaman impotriva noastra. Am intrebat un calugar batran care ar fi iesirea din aceasta criza si a spus doar razboiul sau un cataclism ar aduce din nou stima fata de Armata,ca sa nu vorbim ,Doamne fereste ! de vre-un RAZBOI CIVIL.

Unknown spunea...

Ce bine ar fi!Dar, din pacate ati inteles gresit.

Unknown spunea...

Ce părere aveți despre formula de calcul de pe ancmr Câmpia Turzii?

tigri2 spunea...

***gongule,parere subtirica,pentru ce dracu s-au scremut aproape patru ani sa faca o lege buna ca apoi s-o faca praf cu doua saptamani inainte de a intra in vigoare.
Daca se taie sporurile si primele vom avea niste pensii intre 1200-4000(plutonier-colonel).OK vor fi cativa fosti lucratori de CAP care vor spune ca ce ,nu ne ajunge dar ca ce sau ca cand noi nu aveam sambete,duminici,sarbatori ei "trageau la rame" in stanga si-n dreapta,uneori chiar isi confundau bunicile si nepoatele,d-apoi stresul si umilirea zilnica?

Traian spunea...

Conform art 109 alin1 "Pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special...devin pensii militare de stat şi se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie."
Si acum va intreb : In ultima decizie de pensie la care au fost adaugate stagii noi, vechimea este mai mare decat cea din momentul trecerii in rezerva. Spre exemplu amiesit in 2001 cu 32 de ani vechime pe decizie si am mai lucrat inca 14 ani. Vechimea cumulata este de 46 de ani.
La care vechime imi recalculeaza pensia militara ?
la 32 de ai sau la 46 de ani ?

Huhu Rezea spunea...

@Traian
Evident ca 46 de ani, cum este rec unoscut in ultima decizie.
Adica... la recalculare pierzi intreaga pensie suplimentara si intregul spor pentru OMM
Sau, altfel spus, pierzi intregul stagiu lucrat dupa pensionare si inca ceva din stagiul din dcizia initiala.
Iti vor spune sa te multumesti ca ramai cu actuala pensie pana la...sfarsit.

tigri2 spunea...

Traian ,legea 223 prevede:"
e) vechimea în serviciu - perioada în care o persoană din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională s-a aflat în una dintre următoarele situaţii:

1. a avut calitatea de cadru militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, în activitate;

2. a avut calitatea de militar angajat pe bază de contract/jandarm angajat cu contract/poliţist de frontieră angajat cu contract/soldat şi gradat voluntar/soldat şi gradat profesionist;

3. a îndeplinit serviciul militar ca militar în termen, militar cu termen redus, elev sau student al unei instituţii militare de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională pentru formarea cadrelor militare/poliţiştilor/funcţionarilor publici cu statut special, cu excepţia învăţământului liceal;

4. a fost concentrată sau mobilizată ca rezervist;

5. a fost în captivitate;

6. a îndeplinit activităţi pastoral-misionare, duhovniceşti şi religioase, în calitate de preot ori ca preot militar în instituţiile din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională, prin încheierea unui contract individual de muncă;

f) vechime cumulată - perioadele de timp recunoscute ca vechime în serviciu, vechime în muncă, stagiu de cotizare sau perioade asimilate în vederea obţinerii unei pensii în condiţiile legii;

g) vechime efectivă - vechimea prevăzută la lit. f), care nu cuprinde sporurile acordate pentru activitatea desfăşurată în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii de muncă, respectiv grupa I şi/sau a II-a de muncă;

h) stagiu potenţial - perioada de timp prevăzută de prezenta lege acordată la calculul pensiei de invaliditate, ca o creditare pentru vechimea nerealizată din cauza afecţiunilor invalidante;

i) stagiu de cotizare - perioada în care persoanele prevăzute la lit. a)-c) au datorat/plătit contribuţii de asigurări sociale de stat în sistemul public de pensii;

j) vârstă standard de pensionare

-- Art. 25.

(1) Constituie vechime pentru stabilirea pensiei militare de stat în condiţiile art. 16-18, art. 22 şi art. 32 şi perioadele recunoscute ca vechime în serviciu, vechime în muncă, stagiu de cotizare sau perioade asimilate în condiţiile legii, până la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Unknown spunea...

Tarziu ne amintim de Basanau. Cand politaii au mers la Cotroceni si au haulit cu voce tare "Iesi afara, Javra ordinara" el ce facea? In doua saptamani a desfiintat pensiile militare ca sa poata creste potul la ANRP pentru Blondutza Leantza si toata gasca. Si uite asa "Sa traiti bine" si-au tras. Pentru pensiile militare aerau suficienti banii care ii strangea Cocos din PARCARI marca Dalli. Va amintiti? Ce vremuri! Cocos angaja PARCAGII, le dadea chitantiere si astia plecau in Bucuresti. Parcai... contribuiai la Cocos. Armata ce aduce politicienilor? Doar fiorul rece al alternativei la .... TEHNOCRATIE. Sa nu disperam. Un coleg de Academie imi spunea ca am gresit la REVOLUTIE. Adica nu am impuscat pe cine trebuia. Poate data viitoare nu mai gresim.

Huhu Rezea spunea...

@baiculescu
Armata ca institutie impune respect atunci cand isi respeca statutul si nu se amesteca in miscari politice, rascoale, revolutii si alte dracovenii care li se nazare politicienilor, anarhistilor, complotistilor sau tinerilor frumosi.
In 1989 armata a fost compromisa prin scoaterea in strada ca organ de ordine publica si apoi culpabilizata.
Indraznea cineva sa formeze vreun guvern fara incuviintarea Armatei dupa plecarea lui Ceausescu daca domnii generali nu participau cu trupa la masuri de restabilirea ordinii publice?

Unknown spunea...

Discutabil. Armata executa ORDINUL. Al cui? Daca castiga cel care a dat Ordinul, Armata e raspunzatoare de petele negre. Daca e invers. Raspunde Maresalul si toti subordonatii corecti. Mai putin tradatorii. Armatele puternice si respectate sunt cele care au impus conducatorii. La noi, Armata e... acarul Paun. Suntem singura Armata in care, in razboi, 1941-1945, in sacul cu merinde se gasea mamaliga, iar in echipament existau obiele. Ce s-a schimbat? Care e progresul? Cativa urmasi ai celor care l-au arestat pe Cuza se impun si acum? E clar ca in '89, intrun fel am tradat. Ne-am impuscat Comandantul Suprem. La Ordinul cui? Oare cand se va repeta ISTORIA? Si care vor fi motivele.... Bineinteles... asta e doar .... filozofie. Fara ganduri rele.

Unknown spunea...

Procentele stabilite de Senat nu pot ramane in picioare. Cei ce au iesit la pensie in perioada 01.01.2016-01.04.2016 puteau obtine o pensie de pana la 102% din baza de calcul (nu din veniturile realizate). Daca se aproba in CD modificarea din Senat s-ar modifica aceste pensii prin scadere. Inteleg bine?

Huhu Rezea spunea...

@Baiculescu
In Camera se pot aproba procentele adoptate din Senat, dupa cum se pot si mari prin revenirea la prevderile din Legea initiala.
Tocmai de aceea senatorii au completat art. 110, ca si pensiile deschise dupa 01 01 20@6, calculate potrivit Ordonantei, sa poata fi recalculate in baza modificarilor finale ale legii.
In cazul in care raman prevederile de la Senat, li se recalculeaza pensiile la cuantumul de 100% din baza de calcul, dar raman, pana la proxima indexare/actualizare, cu cuantumul mai avantajos de 102%.

iceparu spunea...

Nicolae Baiculescu continui ce a afirmat colegul tau cu-un moment ratat fiindca am avut la nivel inalt comandanti de carton.A se vedea Egipt unde ofiterii sunt scoliti in USA.

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
si Turcia, nu uita!
In 89 nu numai ordinele si regulamentele au fost nerespectate....ci legile, constitutia in uz pt ca au existat duplicitari in conducerea DPS, MI si MApN!
Si acum armata are prevederi legale si constitutionale.....apara democratia si poporul, tara si statul dar, eu nu am gasit nicaieri ca tolereaza guvernul, prin deciziile anapoda ale acestuia!

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Tu folosesti o tastatura din epoca de piatra?
Si ideile exprimate sunta naspa...Fac eforturi sa inteleg ceva!
Te rog, nu mai scrie nimic..., doar citeste si fa un efort minimal sa intelegi!