Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 06, 2016

UNIPOL si SCMD spun ca au reusit sa convinga membrii Comisiei de munca

10 comments
Din ampla relatare de pe site-ul UNIPOL despre dezbaterile de la Comisia de munca a CD, privind legea de adoptare a OUG nr. 57/2015, retinem eforturile pe care cele doua entitati, SCMD si UNIPOL , le-au depus pentru a convinge membrii comisiei ca sporul pentru pensia suplimentara si sporul pentru OMM nu trebuie incluse in plafonul de 100% din baza de calcul, corespunzator cuantumului pensiei militare  stabilit in functie de vechimea efectiva.
O pozitie mai inteleapta decât propunerea radicala de respingere a ordonantei, prin legea de adoptare.




"Cu toate interferențele negative ale intervențiilor peste rând ale liderilor grupului sindicatelor pro-guvernamentale, delegațiile UNIPOL și SCMD au reușit să convingă membrii Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaților cu privire la următoarele aspecte esențiale:
     -sporul procentual la cuantumul pensiei militare, prev. de art. 108 din L223/2015, provine din pilonul II al sistemului de pensii și nu poate face obiectul includerii și plafonării în pensiile stabilite în Pilonul I (din care fac parte si pensiile militare de stat). Militarii (ca și polițiștii, până în anul 2002 și după) au contribuit, prin efectul legii, la constituirea Pilonului II, urmând ca, la deschiderea dreptului la pensie, pensia militară să fie SUPLIMENTATĂ cu între 13-22%, pensie privată, în funcție de stagiul și perioada de cotizare (conf. Lg 27/1966, Decretului 232/1986, OUG 31/1998 și ulterior Lg. 19/2000);
     -sporul procentual la cuantumul pensiei militare, prev. de art. 11 din Legea  80/1995 privind statutul cadrelor militare și legislația ulterioară (Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofiţeri şi funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiţeri și Legea nr. 574/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri) ține de beneficiile sistemului naţional de decoraţii al României (Cancelaria Ordinelor), nu provine din vreunul dintre piloanele sistemului de pensii și nu poate face obiectul includerii și plafonării în pensiile militare de stat.
     Din cadrul sindicatului nostru la dezbateri au participat Marius Idita –  președinte, Col. (r) Bălan Octavian – consilier – și cms. șef dr. Marius Boncu – consilier, iar din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – SCMD, Col.(r) dr. Mircea DOGARU – președinte, Gl. Fl. Aer. (r) Bălan Iosif – secretar general (interimar), Col. (r) Pricina Valeriu – vicepreședinte și Col. (r) Caloian Monica – Coordonator Departament Juridic."


Extras din Comunicatul SCMD
"La punctul privind amendamentele, marea majoritate a amendamentelor Federatiei Militarilor n-au fost asumate de nici un deputat si au fost respinse. In ceea ce priveste amendamentele de la Senat, asumate ca autor de dl. Coarna si prietenii domniei sale, acestea au fost modificate in sensul Legii 223/2015. Au ramas plafonul de 100% si procentul de 80%, deputatii, in frunte cu doamna Rovana PLUMB, domnul Nicolae MIRCOVICI si presedintele de sedinta, intelegand ca Meritul Militar este instituit de o alta lege, ca adauga o indemnizatie la pensia de stat, constituind o motivatie pentru militari si politisti sa-si duca pana la capat cariera si ca pensia suplimentara este in fapt o pensie privata, altceva decat pensia militara de stat. A baga pensia suplimentara in baza de calcul a pensiei militare de stat inseamna nu numai a legifera un furt calificat, cum s-a exprimat presedintele S.C.M.D. ci si a declansa procesul confiscarii pensiilor private ale civililor din Pilonii II, III si IV. Mai mult, a pastra aici amendamentele din Senat cu aceste precizari, ar insemna reducerea dreptului la pensie al tuturor rezervistilor la 44% iar al militarilor profesionisti, inca activi, la 44% din salariul minim pe economie.
Comisia a ramas in pronuntare. Rezervistii s-au retras, nu inainte ca S.C.M.D. si UNIPOL sa precizeze inca odata ca legea este reparatorie, restaurand statutul de rezervist, nu ordonanta care ciunteste drepturile tuturor, lovind in mod deosebit agentii, militarii profesionisti (caporalii), subofiterii si maistrii militari si categoriile speciale (piloti, parasutisti, scafandri, marinari, radiolocatoristi, specialisti in cercetare diversiune, in informatii si contrainformatii etc.).

Urmeaza ca saptamana viitoare, sa aiba loc dezbaterile in Comisiile de Aparare, Juridica si Buget, Finante, in vederea intocmirii raportului comun de inaintare a Plx nr. 82/2016, plenului Camerei Deputatilor, cu recomandarea abrogarii Art. 40 din OUG 57/2015 sau votarii acestuia cu amendamentele admise la Comisia de Munca si a celor care vor mai apare."

10 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

@Maxim One
Nu e cazul sa faci pe barbosul pe acest post.
De ce nu postezi pe articolul cu reteaua "agent chenges" din randul magistratilor?

Unknown spunea...

Mi se pare logica argumentarea, PS si OMM nu fac obiectul legii pensiilor militare, ele se acorda DUPA CE s-a stabilit pensia militara de stat si se aplica la cuantumul rezultat, in procentele cuvenite fiecaruia, dupa cat a contribuit sau cati ani a fost in activitate. Cat despre sustinerea unor parlamentari cum ca OMM trebuie dat numai unor anumiti militari pentru merite deosebite, nu la toata lumea, sa puna mana deputatii sa citeasca art. 8 si art. 10 din Legea nr. 29/2000, in care sunt mentionate "Decoraţiile militare de pace", precum si semnele onorifice care se pot acorda militarilor pe timp de pace. Motivul acordarii decoratiilor militare este mentionat la art. 3, alin. (2) - "Decoraţiile pot fi conferite şi unităţilor militare pentru fapte deosebite săvârşite în timp de pace şi pentru acte de eroism în timp de război". La art. 11, pct. IX, pentru semnele onorifice se specifica vechimea ca si criteriu de acordare. Nu mai stiu deputatii ce au votat in aprilie 2000? Cancelaria Ordinelor si ministerele ori serviciile vizate respecta legea, atata tot.

brenda spunea...

asta cu OM e una , cea cu pensia suplimentara este alta , dar cum a ramas cu procentul acela a ramas ca cel aprobat de senat?adica 80 , ?sar sa vedem ce va mai fii pe 12 ap , alt balamuc

iceparu spunea...

Devine suspicioasa suprapunerea alegerilor locale cu chemarea engros la DNA a liderilor PSD.Nu cumva mare parte a procurorilor au fost numiti in functii pe timpul cand PDL era la guvernare?.Basescu ce stie?Oare cei de la PDL in principal si cei de la PNL partial or fi fost cu crucea in san? Mira-ma-s.

Traian spunea...

Buna ziua. Va informez ca din informatii obtinute PE SURSE, legea va trece asa cum a modificat-o guvernul. Sa vedeti apoi mii de procese in instantele romanesti, care vor judeca la foc automat, "in spiritul justitiei libere instaurata de regimul basist". In principal, va fi vorba de: 1. contestarea introducerii in cuantumul pensiei a contribuitie suplimentare, iar aici lucrurile vor fi clare in avantajul nostru, egalitate de tratament cu civilii carora cuantumul pensiei calculate le este majorat cu acest procent de contributie suplimentara si 2. Introducerea in vechimea care va fi luata in recalcularea pensiei militare a contributiei la asigurarile sociale virata dupa trecerea in rezerva cu drept de pensie, prin pierderea punctajului realizat after, dupa, !!!!! CLASIC ROMANESC Adica , ies la pensie la 55 de ani cu vechime suficienta. Contribui inca 10 ani, pana la 65 de ani, la CAS, valorific asa cum imi permitea legea la casele sectoriale militare si imi suplimentez pensia asa cum prevede legea 223, iar acum pierd acest supliment pt care am muncit 10 ani, pentru ca, cu sau fara vechimea adaugata, cuantumul pensiei militare recalculate va fi acelasi !!!!

Anonim spunea...

D-le Traian!
Urmaresc blogul de ceva timp si nu v-am mai intalnit numele.
Mai era cineva care ne spunea acelasi lucru. Calugarul.
Ce nu inteleg eu :
- doar doi useri sunt atat de bine informati ,,pe surse''
- comisiile care stau inainte-ne precum Cerberii si care totusi mai cedeaza, mai fac un compromis, mai analizeaza, ne mai dau sperante, ne mai dau dreptate, or juca teatru ?
La asa un inalt nivel ?!
Sunt cativa useri care dezinformeaza aici, useri care-si tot schimba nick-name-ul testand reactia noastra.
O ,,sursa'' nu poate fi ditamai comisia, implicit comisiile, nu poate fi ditamai Camera Deputatilor.
Or acea sursa se poate insela, fiind o persoana. Sau doua - trei, asa cum cere deontologia sa verifici pana scrii ceva.
Pe cand Camera Deputatilor are multe capete care (s-au mai vazut cazuri), pot dejuca planurile antiromanesti.
Sursele sunt relative. Totul se poate schimba surprinzator, contrar asteptarilor. In bine.

Nasul spunea...

Si nai e o magarie.Adica activii pot sa iasa la pensie anticipata partiala cu 20 de ani vechine ca militar iar alti fosti militari care acum nu nai sunt in activitate dar au aceeasi vechime ca militari adica peste 20 de ani nu pot sa iasa decat la 60 de ani probabil cu flori pe piept .Asta nu e discriminare.?

iceparu spunea...

Traiane,esti nepermis de optimist.Justitia sunt magistratii si guvernul.Ceilalti inclusiv noi ,nu exista.Ai uitat ca atunci cand s-a taiat din salarii totul a fost legal mai putin taierea salariilor magistratilor?Trebuie sa recunoastem ca suntem si ne complacem sa fim sub papuc.

Anonim spunea...

D-le iceparu !
Nu cred ca ne place sa fim sub papuc. Mai ales noua. Nicidecum.
E nevoie de un lider care sa ne uneasca. Insa liderii se pare ca-s falsi, cei adevarati nu apar.
Poate ca e binevenit PNPP-ul, nu stiu.
Militarii sunt o forta, indiferent de culoarea uniformei.
Ar face bine politicul sa ia asta in calcul.

Anonim spunea...

Scriam mai sus despre faptul ca sursele sunt relative. Adica le poti sau nu lua in seama.
Uneori acestea constituie doar o acoperire ca sa poti emite o stire, un zvon.
De fapt, un reporter, cand se refera la ,,surse'', se refera la un fapt implinit, la un eveniment consumat deja.
In cazul nostru, vorbim despre viitor.
Viitorul nu se bazeaza pe surse. Viitorul este imprevizibil, chiar daca exista planuri.
Imprevizibilul exista, pandeste si-si face treaba, dand totul peste cap.
Tocmai de-aia suntem aici, ca viitorul nostru sa fie previzibil.
In Camera Deputatilor sunt oameni care simt romaneste.