Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 25, 2016

Ce a facut Ponta pentru tine?

13 comments


Ce a facut?







CE S-A FACUT DEJA pentru securitatea nationala:

  • Pensii mai mari pentru militari. Am majorat pensiile militarilor care fusesera recalculate in scadere de catre fosta guvernare.
  • Am dat semnale importante cu privire la respectul statului roman pentru Armata.
  • Am respectat si intarit angajamentele internationale ale Romaniei, in special in calitate de membra a Uniunii Europene si a NATO.
  • Mai multi bani pentru Justitie. Guvernul a marit bugetele institutiilor din Justitie in ultimii ani.
  • Independenta energetica. A fost setat obiectivul obtinerii independentei fata de importuri folosind resursele naturale, cu respectarea celor mai inalte standarde de mediu. S-au facut deja multi pasi in acest sens.
  • Am lucrat pentru securitatea infrastructurii energetice critice, a capacitatilor de depozitare, inclusiv a instalatiilor nucleare

13 comentarii:

brenda spunea...

eu cred ca a avut destul timp sa dea o lege a pensiilor militare imediat ce a venit la putere , sa indrepte legea 263 aceea votata asa cum a fost votata , a lalait-o 4 ani si in scarba a facut o lege a pensiilor militare trasa depar pe ultima suta de metri , am convingerea ca asa s-a inteles intre ei , eu nu ii mai cred

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Si... n-a dat? Ba... a dat o lege destul de generoasa in care, pe lânga ca se reintregisera anterior, prin Legea 241/2013, pensiile taiate de Boc, le-a ma si restituit pierderile de pana in oct. 2013.
Pensiile militarilor ajungeau pana la 130% din baza de calcul, nu din venituri, cum combate propaganda.
Ce te faci insa cu uitucii nerecunoscatori care, dupa ce si-au vazut sacii in caruta,s-au trezit ca e rusinos sa fii de stânga, s-au dat cu alinturi de dreapta si l-au votat pe nemtalaul liberalo-pedelist. Ba.. inca au si aplaudat mitingurile "tinerilor frumosi" in urma carora Johannis si-a instalat guvernul sau, prin care i-a ars pe militari cu OUG 57/2015, la foc automat, in primele saptamâni dupa instalare.
Unde nu e cap...vai de samar si de purtatorul sau... pe potecile care taie curbele de nivel!

Unknown spunea...

A facut dreptate dar cam pe jumatate.Vedeti si alte drepturi ale oamenilor taiate de acea guvernare de trista amintire si continuata de acesti fanarioti ai vremurilor noi.Dar,daca ar fi sa aleg,as alege tot pe unul ca Ponta,sa fie clara.As alege un Ponta mai matur,mai atent cu cine se incurca,mai plin de curaj!Cred ca odata ce inainteaza in varsta si a vazut ce a patit isi va lua mai multe masuri de precautie.In rest e OK.

R-26500 spunea...

Ce a facut Ponta pentru mine? Sa ma gandesc! Ponta a venit la putere in luna mai 2012. Atunci, aveam pensia militara desfiintata, iar in loc aveam o pensie CONTRIBUTIVA diminuata am cu 1/3 fata de cuantumul fostei pensii militare. Asadar, Ponta a facut urmatoarele pentru mine:

1]. Pe tot cursul mandatului sau, m-a lasat tot fara pensie militara.
2]. Pana in octombrie 2013, m-a lasat tot cu cuantumul diminuat cu 1/3. Iar in 2013, s-a prefacut ca imi reintregeste pensia prin L. 241/2013 la vechiul cuantum. Dar din acel moment mi-a taiat orice indexare acordata celorlalti pensionari militari sau civil! In 2013, 2014 si 2015 - lula indexare. Cu alte cuvinte, ce a pretis Ponta ca reintrgeste cu STANGA, a luat inapoi cu DREAPTA!
3]. Am castigat intr-un proces contra statului, niste sume. Cam degeaba! Ponta a emis OUG 83/2014 [https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_83_2014.pdf]. Precedenta OUG similara OUG 57/2015 - similare in proportie de peste 95%. Prin Art. 34 din OUG 83/2014, Ponta m-a luat la misto si pe mine si pe alti cetateni cu HJ definitive castigate constra statului. Dar si justitia! Astfel incat prin decizia lui Ponta, statul returneaza sumele la care este obligat prin HJD, la misto, astfel:

- 5% in ... 2015;
- 10% in ... 2016;
- 25% in ... 2017;
- 25% in ... 2018;
- 35% in ... 2019.

Sa ma invat minte sa mai castig altadata in justitie ceva contra statului!

4]. In sfarsit. Ponta a facut si un lucru bun pentru militari. Dar numai pentru militarii pensionati incepand cu anul 2011, respectiv care se pensioneaza incepand cu acest an. Adoptand L. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Care da cu flit pensionarilor militari pensionati pana in 2011, recalcularea pensiilor in cauza pt. retransformarea acestora in pensii militare de stat, efectuandu-se cf. textului de lege in original, la un termen foarte apropiat de ... Pastele Cailor! Dovada de necontestat este L. 223/2015 insasi, unde exista 2 termene de recalculare: unul concret pt. cei pensionati incepand cu 2011 (Art. 110) si unul nedefinit concret care duce spre calendele grecesti pt. cei pensionati inainte de 2011.

5]. Sa mai fie ceva? Da. Pe timpul lui Ponta, a aparut un grup minimal de rezervisti cu HJD de punere in plata a pensiilor in baza L. 164/2001,inclusiv prin aprobarea pe cale judecatoreasca a executarii silite a M.Ap.N. M.Ap.N. refuzand sa se conformeze si pe timpul lui Pont, dar si la aceasta ora!

Asa in general, Ponta are un anumit sarm care se reduce la faptul ca minte frumos! In concluzie, diferenta pentru mine intre Boc/Ciolos si Ponta este ca prima grupare injunghie frontal, iar a 2-a te otraveste zambind!

Unknown spunea...

Ce se intampla cu blogul asta ca a luat-o razna. Pe noi ne intereseaza ce se mai intampla cu ordonanta la Camera Deputatilor. Ati inceput sa faceti campanie petru un politician sau altul ? A fost unul din partide alaturi de armata ? Nici acum si nici in perioadele dinainte de razboaiele mondiale. Mai puneti mana pe cartea de istorie. Toti au fost niste hoti si s-au gandit la interesele lor si nu ale armatei si tarii lor. Ce a facut ponta, ca nu mi-aduc aminte. Autostrazi, accize mai mari la carburanti, taxe si impozite mai mari, intreprinderi inchise, apararea hotilor, circ si scandal si galceava, mistocareala, aaaaaa, mi-am adus aminte, o lege a pensiilor militare de care s-a spalat pe maini impreuna cu nasul lui generalul chilotar oprea. Am urmarit in direct pe net sedinta din senat cand s-a modificat in mai rau ordonanta. Psd-ul a votat la fel cu celelalte partide. Atunci despre ce vorbim Huhurezule ?

Cornel spunea...

R... și totuși ai primit sau ți-a fost luat pe timpul lui Ponta ? Se pare că și alții știu să mintă frumos și să verse otravă.

Huhu Rezea spunea...


@ene Asa...si? N-ai gasit informatii despre pensiile militare pe blog? Pentru tine este usor ca nu trebuie sa stii decât istoria PDL. Daca Boc, Basescu si Iohannis ar fi facut ceva bun pentru militari gaseai aici materiale si despre ei. Daca sunt astfel de fapte comise de anti-pontisti scrie-le tu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce a facut Ponta pentru mine si pentru aproape toti, nu va mai face nimeni! Ponta inca nu are un egal in Romania de nivelul sau. Respect si recunostinta, din partea mea, pentru Ponta!

Unknown spunea...

@ene 90.
Nu va suparati,imi spuneti si mie cum se numea acel partid intre cele 2 razb.mondiale?Ponta il conducea?Nu sunt ironic,d-voastra ati afirmat in postarea de mai sus.Cel putin asa se deduce.Cu istoria,lasatio mai moale,nu santeti in masura sa faceti aprecieri.In legatura cu informarea despre OUG 57,cautati in arhiva blogului.Sa auzim numai de bine!

brenda spunea...

dle H ,asa ezste in mare masura ,PONTA a carpit ,este bine , dar eu m-am referit la modil in care a fost elaborata legea pensiilor militare si cand , adica trebuiau 4 ani sa se retraga aceasta pensie din legea unitara? eu sa va spun un secret , pensia mea de urmasi efectiv s-a dublat . vechimea , locul de munca .salariile mari avute de intretinator si calclul pe puncte ca la civili .le=au dat teapa lui BOC si ai lui ,ei crezand ca asa ne vor scadea pensiile ,
GREsit .,Pe mine acum nu ma intereseaza , dar acea lege a pensiilor militare da un statut militarilor , e dreptul lor , ca rezerva mi inseamna ca nu mai este cadru militar . asa ca dl PONTA a gresit aci .

F16 spunea...

De ponta sa ai parte!

emillian123 spunea...

Guvernul - NU A "DAT" inapoi diferentele (pierderile din 2011 incoace..!),dimpotriva: -cel putin -mie mi-a TAIAT -in iunie 2013- conditiile SPECIALE date(in baza HGS.-1019/2010) de guv. Ungureanu-e adevarat-NU STIU- CAT DE LEGAL...?! In plus: NU A ASIGURAT FINANTAREA LEGII 223/2015 (daca e sa credem PROPAGANDA guv. Ciolos...?! )

emillian123 spunea...

P.S. ...si sa vedeti-in 2017-... ce urmeaza...(printre altele-..aplicarea codului fiscal modificat-NU IN FAVOAREA CELOR MULTI-VOTANTI...!; de ex.: IMPOZIT DE 5 %(...!=NU DE 16 % =CA TOTI MURITORII DE RAND...!) PE DIVIDENDELE... URIASE ALE CELOR "BOGATI"...!);eu-de alt ex.- am "actiuni-ute" la un SIF BANAT- de la care nu am mai vazut nici un leu divident -de vreo cativa ani...!,dupa ce alti cativa ani primeam "dividende" vreo 30-40 de lei amarati...!=IMPOZITATI= 16 %...!