Un produs Blogger.

miercuri, iunie 29, 2016

De ce s-a blocat adoptarea amendamentelor la ordonanta de taiere din drepturile de pensie ale militarilor?

17 comments
Poza de profil facebook a lui Ioan Brincoveanu, cel care l-a interpelet pe deputatul Mircovici.
Multumesc userului@avianyk  care a salvat raspunsurile date de unul din membrii Comisiei de aparare din CD, date pe pagina sa de Facebook, intrebat fiind de comentatorul acestui blog, Brancoveanu..


Comentarii sterse urgent de dl general Mircovici de pe pagina de internet.
.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Mircovici Niculae
13 ore
Alo,domnul Zegrean,aici David Cameron,am o problema cu anularea unui referendum.Am inteles ca Dvs sunteti persoana priceputa la asemenea chestiuni.
Ok,am sa ma ocup in noaptea asta cu emiterea eratei.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ioan Brincoveanu
Ioan Brincoveanu ALO DOMNULE MIRCOVICI, noii așteptăm raportul comisiei de apărare pentru PL-X82/2016, termen expirat - zi, luna, an, sau în termen - luna, zi, an ( 07.04.2016)! Un punct de vedere a unui membru din comisie! Sa vedem BARNA din ochiul propriu nu scama din ochiul altuia!
Îmi place · Răspunde · 3 · 12 ore

Tudor Alexandru GENERALE ... DA-NE UN RASPUNS. ANTICIPATE ... MULTUMIRI !
Îmi place · Răspunde · 9 ore

Mircovici Niculae E simplu.Amendamentele mele admise la Comisia de munca au nemultumit conducerea structurilor si s-a refacut partial sedinta fara stirea mea dar la presiunea sindicatului unor structuri nemilitare (functionari publici cu statut special ) si au fost revotate si respinse mai multe amendamente.Atunci s-a hotarat ca la Comisia de aparare si de buget finante sa se amane sine die dezbaterea.Asfel a ramas in vigoare art 40 din OUG 57 care ii avantajeaza pe activii care ies la pensie acum,fara a produce cheltuieli suplimentare cu actualizarea pensiilor celorcare au acest statut.Acest lucru a fost posibil si datorita galagiei care s-a facut si amenintarilordinaintea mitingului care s-a dovedit,cu scuzele de rigoare,un mare fas.La camera decizionala,termenele date comisiilor sunt facultative.OUG 57 poate sta si cativa ani sau,poate fi modificata printr-o alta OUG.Asa ca nu aveti decat sa ma injurati pe mine,in conditiile in care sunt unul din putinii care comunica cu dvs.
Îmi place · Răspunde · 9 ore

Ioan Brincoveanu Dacă termenele sunt facultative, DE CE SE DAU? Termenele de ... sunt obligatorii numai pentru cetăţenii de rând, parlamentarii sunt deasupra legii!
Îmi place · Răspunde · 28 minute
Mircovici Niculae Va respect,dar nu are rost discutia pentru ca nu are finalitate.Termenele sunt obligatorii doar la prima camera etc ,etc,Treaba cu cetatenii e in afara acestei discutii.Va salut.
Îmi place · Răspunde · 24 min

17 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi-e foarte clar si limpede ca cei activi, cu functii inalte, gusteri si granguri de la Casele Sectoriale, mafioti sadea, tradatori de elita si lacomi precum porcii de la troc au fost capabili de aceasta inalta tradare pentru restul pensionarilor, sa iasa la pensie acum cu avantaje, iar noi sa fim razuiti la sau sub 60%! Blestemele cerului sa se abata asupra destinului lor pe care il doresc tragic si din care sa nu-si mai revina nici dincolo de mormant! Nici o zi sa nu aiba parte de rezultatele tradarii lor criminale, nici o zi sa nu le dea Dumnezeu sa se bucure sa-si mai manance pensia blestemata a tradarii! Arde-i-ar focul iadului din fundul pamantului!

Unknown spunea...

HOMUNCULII , TARFELE SI OLIGOFRENII , CANALIILE IMBECILE , LIMBRICII SI LACHEII RAPANOSI DIN ,, GUVERNUL MAU'' AU REUSIT CA DUPA NUMAI 5 LUNI SA ADUCA ROMANIA IN DEFICIT BUGETAR !!!!!. I-AM INJURAT DE MILIOANE DE ORI PE CRETINOIDU' DE BOK , PE FIU' DE CATZEA BAS-BASAU-BASANAU !!. AIA CRED CA ERAU COPII DE GRADINITZA IN FATZA ACESTOR MADARFACKARI , ACESTOR NENOROCITZI PARASHUTATZI SI DESANTATZI SA FORMEZE GUVERNUL INEPTULUI MALAK PLAVAN OT SIBIU !!!!.

Alex Ionut spunea...

@ Corneliu. Cu tot respectul, care este avantajul ordonantei pentru cei ce ies in prezent? - limitarea la 85% fara valorificarea totală a P.S. și a O.M.-ului? In cazul meu, 102% (pe ordonanta) este mai mare decat 125% (pe legea 223)? Dupa unii Da. Intoxicare, manipulare și nesimțire fără limite, menite să ne învrăjbească tot mai mult, ceea ce observ că se și întâmplă. Păcat. P.S. Nu am facut parte din activii cu funcții înalte.

Huhu Rezea spunea...

D-le Mircovici,
Cu tot respectul, dar numai un Parlament slab, speriat ca de bombe, nu stie ce inseamna procedura de urgenta si lasa in vigoare dispozitii adoptate de un guvern cvasiilegitim.
Nu stiti ca dispozitiile abrogate printr-o ordonanta nu reintra in vigoare decat daca ordonanta este abrogata prin legea de adoptare si nu prin alta ordonanta?
De cand structurile sunt mai presus de Parlament?
Cum sa plecati in vacanta si sa lasati in vigoare Ordonanta care a modificat C.Penal si CPP?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Alex: Sa ne ajute onor Huhurez cu explicatii bazate stiintific, pentru ca din material reiese foarte clar ca s-a intervenit insistent de catre activi in aceasta situatie pentru ca sa aiba avantaje imediate, e vorba de granguri si gusteri mari, nu de firimituri de mai jos, amice! S-a mai discutat, nu o data, pe aceasta tema, stiu foarte multi asta, asa ca sunt, exista vinovati si va trebui sa le aflam numele sa le facem publice aici! Noi, tu, el, astia mici de la firul ierbii nu avem nici o vina, si acolo mai sus zic clar ca gusterii sunt la Casele Sectoriale, in Ministere, acolo unde curg soldele grase cacalau, nu leusteanuri ca noi la care ei nici nu se uita!

Unknown spunea...

@alex.
Dvoastra cunoasteti modul de calcul? Cine va minte in halul asta? Cum sa fie mai mare 102 ca 125?Hai sa o luam asa:
*L.223 nemodificata prin oug. = baza de calcul=1000 lei,la care adauga 1% petru fiecare an lucrat peste 25(dumnesta deduc ca aveti peste 20)deci ajungeti la procetul de 100% din BC.Se aplica un procent de15% BC(art.28)1000lei + 15%=1150lei+10%(indexarea/2009)=1265 lei×1,09(cps)=1379lei×1,20(omm)=1656lei+casi9%=1804lei(pensie bruta).

*OUG 57-se pleaca de la 65% si se plafoneaza la 85%(cu 20% vechime cumulate ce dep.25 ani).La care se adsuga omm.Se ajunge la un procent de maxim 102% din BC.
Deci,pierd din procentele din vechime cei care au peste 45 ani,se pierd cei 9% contributia la PS.
Acum,plecam cu BC tot de la 100lei.1000lei+10%(idex.din2015)=1100lei+casi 9%=1199lei+5%(index.pe 2016)=1259lei×102%=1285lei(pensie bruta).
Recapitulam:pensia b.pe L.223=1804lei;pensia b.oug 57=1285 lei.
Care e mai mare?1805 sau 1285?

Unknown spunea...

Asta inseamna ca,la toamna,sa fim atenti ce votam si pe cine trimitem in parlament!Trebuie explicat la cat mai multi cetateni acest aspect!Multi nu au ce cauta acolo.Ma refer la parlamentarii care nu au minime cunostinte juridice,la cei care practica traseismul(tradatorii),la cei care fac sluj in fata stapanirii si cei care sunt santajati prin dosarele penale care le au,nefabricate,pe bune,reale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Inteleapta intrebare! As mai intreba si eu: De ce in Decembrie s-a emis o OuG de marire a veniturilor parlamentarilor si, imediat, a fost si pusa in aplicare, chiar la sfarsitul acelei luni parlamentarii incarcandu-si copios buzunarele cu fofei, si noi suntem tinuti pe drepta cu OuG 57, recte Articolul criminal si odios, 40, ca niste prosti? Armata chiar a ajuns o bataie de joc si la mila politicului, care ne tot ridiculizeaza in permanenta cu fel de fel de sicanari de mare prost gust, ce ne injosesc si ne lovesc in permanenta in onoare si demnitate de parca am fi boschetari si milogi si nu floarea Apararii Romaniei?! Chiar se poate crede ca putem fi jucati sub talpile picioarelor ca niste carpe si otrepe lepadate? Asta-i consideratia si respectul politicului pentru Armata Romaniei, pentru parul alb, varstele noastre inaintate si misiunile de care ne-am onorat cu sacrificii si devotament cat am fost activi? In ce tara europeana, sau de pe Mapamond, ati mai vazut dispretul, desconsiderarea si bataa asta de joc fata de cadrele militare active, in rezerva si in retragere, fata de toata Armata in general, si institutiile de forta?

Soarele spunea...

Nu ati inteles inca ca traiti intr-un stat pur mafiot condus de structuri suprastatale ,servicii secrete subordonate celor straine si masoni ( ONG) subordonati direct lui Soros ?Nu va mai uitati la tv ( cu realitati paralele) si organizati-va altfel praful se alege de tot si de toate .

mosmartin16 spunea...

Si daca il injuram pe Mircovici, ce ?!!! Il doare undeva pe ne... ( n.n. poate continua fiecare cu ce crede ) ! O zi buna si vacanta placuta, domnule deputat ! Ps. Si somn usor !!

Alex Ionut spunea...

@ Gigi gheorghe. Tocmai aceasta am evidentiat si eu.(Poate nu m-am exprimat destul de clar). După unii.... care vor să ne imbrobodească cu tot felul de minciuni. Specificam că calculul pe ordonantă este intradevar mai mic ca cel de pe legea nemodificată.

Huhu Rezea spunea...

Deocamdata, nu trebuie blamat politicul cât trebuie pusi la colt pitifelnicii din ministere, care au initiat Ordonanta, pitifelnici carora dl Mircovici le spune structuri, aceiasi care au intervenit si in dezbaterile pentru adoptarea OUG 57/2015 in CD. Acestia ii duc in lesa pe Motoc, Toba si Hellvig, care, la rândul lor, i-au dus de nas pe novicii tehnocrati.
Politicul si-a facut datoria anul trecut când a adoptat Legea 223/215 cu amendamente foarte generoase pentru militari.
Celor in activitate, mai ales celor din structurile militare centrale, care si-au tras te miri ce sporuri si indemnizatii la solda lunara, sunt multumiti ca primesc o pensie egala cu baza de calcul umflata in ultimii ani. Putin ii interreseaza ca aceasta baza de calcul o obtin inclusiv cu sporul pentru PS si sporul pentru OMM.
Limitarile Ordonantei ii nemultumeste pe vechii pensionari, dar si pe activii, mai ales subofiteri, din structurile teritoriale care au baze de calcul mai mici, stabilite potrivit art. 28 la activi si actualizate potrivit Ordinului M25 la vechii pensionari.
Noii pensionari, multi si neinformati, nu cunosc ce pensii li s-ar fi cuvenit potrivit Legii 223 nemodificata.
Din aceleasi motive se dau in stamba si sindicalistii de care vorbeste domnul Mircovici.

Alex Ionut spunea...

@ Huhurez. O analiza foarte pertinenta! Din pacate asa stau lucrurile.

Unknown spunea...

Da,aveti dreptate,eu am inteles gresit!

Unknown spunea...

Domnilor:Am prevazut de cateva luni de zile ca pana la intrarea in vacanta,camera decizionala nu va dezbate acea nefericita ordonanta care ne-a pus capac indeosebi noua pensionarilor militari iesiti la pensie pana la intrarea in vigoare a legii 223/2015.Fac acum o noua previziune: Cred ca nu se va dezbate nici in sesiunea de toamna,poate parlamentul urmator sau poate multi dintre noi vor trece in lumea viselor si nu se va intampla nimic concret daca nu se iese din acest blocaj,trebuie recunoscut ca s-a intrat intr-un blocaj din multiple cauze care ar genera efecte neplacute.Este evident ca baza de calcul este mult resransa noua celor pensionati mai demult fata de cei ce se pensioneaza in prezent,care prin fel de fel de tertipuri de largire a acestei baze(ca suma a elementelor salariale a mediei celor sase luni alese cu grija vorbesc)chir si cu procentele stabilite de ordonanta Ciolos sunt surprinsi de cuantumul pensiei si nu-i mai intereseaza revenirea la legea originala.am vazu decizii recente de pensionare si vorbesc in cunostiinta de cauza nu dau acum exemple de situatii,dar se face tot posibilul pentru a acumula o baza de calcul cat mai mare,practicile sunt chir si la limita legii sau sub ia uneori.Un lucru ramane cert:Sunt diferente foarte mari intre unul care iese acum la pensie si unul iesi ca noi cei de demult,care uneori nu vor putea fi recuperate chir daca cei ce ies acum ar ramane cu procentel Ciolos iar noua ni sar aproba procentele in baza legii 223/2015,diferentele mari vin din tot felul de sporuri.Comparatia facuta este la functii si grade similare dar fiecare cu sporurile di perioada iesirii la pensie.Asa ca domnule HUHUREZ,slabe sperante de contestare a vreunei decizi di partea celor care se pensioneaza in prezent.Sigur lupta trebuie dusa doar de noi pensionarii cei cu state mai vechi,dar cu calm,rabdare,fara stres sa nu patim precum colonelul Irimia. Sa ne dea bunul Dumnezeu multa intelepciune,sa fim sanatosi si sa auzim numai de bine.Multe salutari tuturor celor ce comentam pe aici si in special celui ce ne gazduieste dar si simpaticului domn CORNEL pe care desi nu il cunosc personal il pretuiesc.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ioan BRINCOVEANU spunea...

Cum se recalculeaza pensia militara:
1.Total vechime cf. art.29 (65%+1% pt. fiecare an peste 25 ani vechime cumulata)
2.Procent pensie suplimentara (3; 6; 9 %)
3.Total procent 1.+2.
4.Baza calcul cf.art.28 (media celor 6 luni)
5.Pensie 3.X 4.
6.Pensie plafonata cf. art.30 ( 4.X85% )
7.Meritul militar ( 10; 15, 20 % )
8.Pensie bruta ( 7.+8.)