Un produs Blogger.

sâmbătă, august 20, 2016

Mihai I a convenit cu Petru Groza pentru abdicare

30 comments

Biletel  cu notitele despre discutia dintre rege  si Petru Groza, purtata  pe data de 22 decembrie 1947, cu o saptamâna inainte de abdicare. Biletelul a fost gasit in arhiva Consiliului de Ministri.

Niciun cuvant in plus scris de rege  la Senat, in afara de semnatura.


Pentru comparatie, semnatura lui Mihai si semnatura Anei in Cartea de Onoare  a Muzeului din Braila.

Cum comenta Carol al II-lea abdicarea Regelui Mihai

Scris de :      2011-06-26 18:09
Carol al II-lea descrie, în jurnalul său, astfel abdicarea fiului, Regele Mihai: “Marti, 30 decembrie 1947. O zi ingrozitoare, ce zi sfasietoare: la 5 d.a.  dupa-amiaza, bietul si credinciosul Ribeiro telefoneaza ca Reuters a comunicat ca Mihaita a abdicat, azi, la 3. Vestea a cazut ca o maciuca pe capul nostru, am ramas, literalmente, traznit. Reprezentantul lui Reuters a si venit aci aducandu-mi telegramele, cari dau oaresicari detalii. La 3, a iscalit abdicarea si a dat oProclamatie catre popor, iar unele vesti zic ca la 4 va parasi Bucurestiul.
Cum comenta Carol al II lea abdicarea Regelui Mihai politica interna
Regele Carol al II-lea
A si fost proclamataRepublica Democratica Populara, alias Sovietica. M-a apucat o furie auzind aceasta stire; cine dracul l-a pus pe Mihaita sa se intoarca, ca, dupa o saptamana, sa plece in conditiile cele mai urate si dand catre popor o proclamatie rusinoasa. Nu numai ca abdica pentru el si urmasii sai, dar spune, in proclamatie, ca lasa poporului grija de a-si alege felul cum doreste sa fie guvernat, considerand ca monarhia este un obstacol serios in calea dezvoltarii democratice a tarii. Ma sufoca ideea ca fiul meu, ca suveran, sa poata sa-si puie iscalitura sub un document astfel redactat. Toti luptam pentru a arata lumei ca forma democratica nu numai ca este compatibila cuMonarhia, dar ca si asta este, de fapt, mai garantata sub un suveran, decat sub un presedinte, care-i, totdeauna, un om de partid si iata ca, acuma, Mihaita declara, sub iscalitura, contrariul si, in acelasi timp, autentifica actul de nastere a Republicii, forma de stat care nu poate permite Romaniei de a trai.”
Fragmentul face parte din volumul al cincilea de insemnari zilnice ale lui Carol al II-lea, “Intre datorie si pasiune”, aparut la Editura Curtea Veche in 2001.

30 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt cam somnoros si uite ca dintr-o data mi-a iesit dovada clara ca unei molii regale i s-a facut de parasirea tronului regal fara sa protesteze, fara sa-l molesteze cineva cu parul, fara sa-i puna cineva sula in coaste, ci pur si simplu dand bir cu fugitii, ca un las, lasandu-si propriul popor pe mana calailor sovietici si ai comunistilor fara a misca un pai cu vre-un protest, ceva, ducandu-se precum o scroafa in calduri si cu giugeaua rosie si umectata, dupa vier, intre porcii vecinilor! O dovada mai graitoare ca asta, care alta mai buna sa fie? Ca veneticul tot venetic ramane si va muri printre straini, ca un bagabont international al strazilor! Abia astepta s-o roiasca dintr-o tara in care nu se simtea ca in Elvetia, Spania sau Anglia, iar moliile astea, in general, mereu luandu-i pe regalisti de niste fraieresteni innapoiati, slugarnici si cu limbile in raspar la gaoazele lor, ceea ce le producea sila si dezgust, ca si acum in contemporanietate cand n-au acceptat sa stea pe domeniile romanesti puse pe tava cu slugarnicie de slugile regaliste, decat la sfatul sfetnicilor si consilierilor vremelnic si arar, in rest lancezand si consumand uriasele sume de banaret ale prostanilor din Romanistan pe meleagurile Elvetiei, aproape natale de originea lor uterina! Asta-i mort si cu paianjeni la toate orificiile, dar il lasa asa la formol si naftalina urmarid ei ceva, sa mai mulga de la statul roman ceva, si sa mai castige niste nemeritate drepturi pentru inexistenta coroana! Mi-e sila si mi-e greata de putorile astea ordinare care au cooptat o mana de fanatici rebeli si plini de muci la mestecatori in momentul cand le aplici adevarul etalat pe retrine, iar ei vad doar rahatul ala regal al lor din care tot infuleca cu insufletire diabolica, precum mai ieri basanaistii se infruptau din dosnicul lor bahic si conflictual idol chior! La romani, daca nu esti cu dusmanul intregului popor si cu fanaticii sustinatori, de fapt o mana de bolnavi psihici in delir, esti considerat dintr-o data personna non grata si bun de pus cu garleaja pe butuc pentru decapitare si excludere din randul normalitatii! Acta est!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe pagina de fb Huhu Rezea gasiti o declaratie a unui fost ofiter SRI cum a primit cetateanul-molie Mihai, care se crede in ideatiile si agoniile sale rege, renta de la comunisti!

gheo spunea...

Daca Romania a *avut vreodata monarhie regala*, perioada aceea se refera doar la *Carol I si Ferdinand*, in rest, odata cu Ferdinand si regina Maria, s-a sfarsit si cu *monarhia regala in Romania*. Nu este vorba de vre-o filosofie, poate fi urmarita doar evolutia istoriei.

ovidiu spunea...

Majestatea Sa Regele Mihai I este de fapt si de drept Suveranul Romaniei.Dupa intoarcerea sa in Romania, Mihai a fost silit sa abdice la 30 decembrie 1947. In şedinţa extraordinara din 30 decembrie 1947 a Cabinetului, comunistul Petru Groza a declarat: „ ... monarhia era o piedica serioasa in calea dezvoltarii poporului nostru si ca (...) poporul a facut azi un divort si decent, si elegant de monarhie. (...) Vom ingriji ca fostul rege sa plece linistit pentru ca nimeni sa nu poată avea un cuvant de reproş pentru acela care, inţelegand glasul vremurilor, s-a retras". La 3 ianuarie 1948, Mihai a fost silit sa paraseasca tara, urmat la peste o saptamana, de principesele Elisabeta de Romania şi Ileana a Romaniei.
Actul de abdicare prin el insusi nu reprezenta abolirea monarhiei, ci deschiderea succesiunii Tronului. https://tudorvisanmiu.wordpress.com/2014/09/19/ilegalitatea-republicii-1-abdicarea-impusa-din-30-decembrie-1947/

Huhu Rezea spunea...

@Ovidiu
Trebuie sa fii cu capul in nori ca sa crezi ca Mihai I mai este suveranul Romaniei.
Mihai a abdicat nu numai pentru sine ci si pentru urmasii sai.
Abdicarile sunt mai mereu fortate. Fortat a abdicat si Carol al II-lea. Si nu comunistii l-au abdicat pe Carol.
Ar mai fi existat o sansa de redeschidere a succesiunii daca Mihai nu semna acel document. Asa... doar in mintile prafuite ale unor nostalgici monarhisti mai pâlpâie speranta sa se mai prosterneze in fata unui suveran.
Nu mai suntem repubica populara, asa cum au lasat-o comunistii, in baza actului de abdicare a fostului rege Mihai.
In prezent Romania este republica in baza Constitutiei republicane adoptata prin lege de Parlament si prin 2 referendumuri constitutionale din anii 1991 si 2003.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ovidiu, pe masa de operatie unii simt durerea, asa cum sunt eu, indiferent de anestezic, altii nu! Si nu o spun ca o ironie, ci ca un adevar stiintific si medical, probat nu o data, si asta pentru ca sunt persoane predispuse la asa ceva din motive inca necunoscute, dar foarte atent studiate de lumea medicinei, fiind exclusa total ingerarea de alcool. In Istorie pot fi momente dureroase pe care le putem simti diferit, cu durere, insa pro sau contra situatiilor existente. Eu simt durerea ca se aduleaza si se crede intr-o apartenenta la o regalitate falsa, impusa de o clasa politica tradatoare a timpurilor de la 1800, slugarnica unei dinastii straine si de rebut monarhic, din afara latinitatii noastre si traditiilor nationale, asa cum am adoptat masoneria, care acum ne macina statul, asa am optat pentru sorosismul care ne distruge metodic valorile romanismului prin infratire cu masoneria...Eu sunt roman si voi muri roman, sa fie clar, si tot ce-i strain de natia mea nu va fi in acordul meu sa conduca destinele Romaniei mele strabune! Un Klaus Iohannis e dovada clara, pe langa monarhie, ca un strain de natia mea nu are nici un fel de interes pentru prosperitatea Romaniei, iar indiferenta cu care ne trateaza pe toti, cat si voaiajele si risipele pe lux, demonstreaza graitor ca face parte dintr-o categorie hraparetza care niciodata nu va putea fi educata spre decenta, modestie si binele intregii natiuni intrucat suntem vazuti de catre acestia doar sursa unui trai parazitar si fericit intr-un egoism mai schizoid decat adulatorii lor! Eu nu voi muri sluga, nu voi muri lingau si pupincurist al unei dinastii sau al unui personaj politic controversat si imoral, demne de toata mila, jena si repulsia nationala! Voi muri fericit si neampovarat pe constiinta cu ocara ca sunt un adulator de cai verzi pe pereti, staini de neamul meu romanesc!

Unknown spunea...

Ovidiule, lasa lumea in ideologia si manipularea ei. Inca nu te-ai prins pe ce blog te afli? Ai chef sa te injure lumea in sfanta zi de Duminica. Eu intru pe aici in speranta de a afla ceva noutati despre pensii, ca in rest, fiecare cu ce il doare.....

Huhu Rezea spunea...

@Ovidiu
Prin lovitura de stat de la 23 august 1944,condusa de rege, si prin capitulatia in fata URSS, Romania nu putea avea alt viitor decât cel comunist.
Mihai I a girat si guvernul comunist rezultat in urma alegerilor din 1946, prin mesajul trimis Parlamentului nou ales.
Doar nu poti sa crezi ca un stat comunist mai putea tolera sa fie condus de un rege. De acea realitate se convinsese si Mihai I, chiar daca si el pusese din greu umarul pentru aducerea Romaniei in acea stare. Spre deosebire de majoritatea romanilor, care au ramas sa indure comunismul sovietic, Mihai I a avut sansa exilului, sansa de care a profitat cu concursul autoritatilor comuniste de atunci.

Unknown spunea...

Plus ca congelatul Mihai a incasat lunar cate 10 000 de dolari lunar de la comunisti pana in 1980.Halal '’rege''cu coroana de tinichea .Un profitor fara scrupule

Huhu Rezea spunea...

@ene
Du-te domnule pe blogurile monarhiste si vezi de afli ceva despre pensiile militare. Ii doare in dos pe ei de drepturile tele de pensie. Ei au treaba doar cu restituirile.
Domnule, da' multi ratutiti au mai nimerit si prin Armata!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Uite ca muream si nu stiam, daca nu era acest blog, ca aveam printre noi si d-alde astia dusi cu pluta si care se caca mare pe ei ca sunt monarhisti, in fapt niste crasi inculti, fara o pregatire minim istorica, dezinformati prin incultura si lene, intrati in Armata prin usa din dos cu pile sau spagi, fara un minim cuibusor de patriotism si nationalism in suflet, militari doar pentru solde grase in locuri sedentare si caldute o cariera intreaga, apoi pe pensii obeze si nesimtite, nemerituoase, si nu sunt dispusi sa se omoare pentru tarisoara asta! Eu le zic schizoizi si n-au decat sa ma injure ca la usa cortului, pentru ca un militar adevarat isi apara forma de guvernamant, traditiile stramosesti si valorle neamului si gintei latine, nu de-al de astia niste trepadusi si fii risipitori de bani gata, cu cas la cur si rahat la cioc si care acum, dupa pensionare, se dau de ceasul mortii ca sunt monarhisti si regalisti intr-un mod obraznic si tupeist, contrar parerilor a milioane de repubicani cu scaun la cap si lucizi! Sa se duca dracului intr-un stat monarhic si acolo sa aduleze monarhiile lumii pana la alienare, dar nu in Romania mea care a trecut prin doua etape de consfintire a Republicii in ultimii 26 de ani, ceea ce consfinteste ideea ca romaniii nu mai pot fi prostiti cu o forma perimata si depasita istoric, moral si al sistemului valoric de catre putreda si falsa monarhie impusa si de imprumut, mai ales ca-i total straina de Romania si romanism! V-as anula definitiv pensiile nemeritate si v-as expulza din Romania, de-as fi in locul autoritatilor romane care vegheaza cu adevarat la apararea Comstitiutiei Romaniei! Sunteti doar niste tradatori alienati mintal, infiltrati printre adevaratii patrioti militari ai Armatei romane, nulitatilor!Destrabalati-va pe blogurile tradatorilor de neam si Tara, nu aici!

tehnocrat spunea...

Abdicarea lui mihai seamana foarte mult cu restructurarea din MApN care a avut drept rezultat parasirea sistemului, de foarte multe cadre militare, dar la cererea acestora sub semnatura privata, chiar daca multi n-au dorit acest lucru si care au acceptat o varianta, din mai multe variante: ajutoare, compensatori si pensie, ajutoare si compensatorii,etc.
Mihai si el a fost restructurat si el a primit compensatii inclusiv o renta lunara, pt faptul ca a acceptat sub semnatura privata: restructurarea=abdicarea.
Asa cum cadrul militar restructurat a parasit sistemul si MApN nu mai are nici o obligatie sa-l activeze, pt ca el a cerut acest lucru, chiar daca l-a dorit mai mult sau mai putin, nici Romania nu mai are nici o obligatie fata de Mihai si urmasii acestuia, pt ca acesta a fost de acord cu abdicarea, sub semnatura privata, chiar daca si-a dorit mai mult sau mai putin sa abdice.
Exista totusi si o diferente: restructurarea in MApN s-a datorat celor din Vest, abdicarea lui Mihai s-a datorat celor din Est.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Parca noi am invatat ca:
-pcr a facut insurectia de la 23 august si nu regele
-jandarmeria a fost desfiintata de pcr si nu de rege
-epurarile din armata le-a facut tot pcr
-canalul si lagarele de munca fortata plus inchisorile politice...Aiud, Pitesti,...etc le-au facut tot pcr
-lista poate cotinua, deci ma intreb cine este de bine si cine-i de rau?

Asta...asa, la prima mana, ca daca vorbim de documente redactate de cineva, inseamna ca ne asumam si elaborarea lor, nu?...recte, documentul abdicarii!

Anonim spunea...

duminică, 21 august 2016, 15:40:00 EEST
Corneliu spunea...

BRAVO Corneliu!!!!! bravooooo!!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Acum c faci, iti convine istoria care se preda atunci in scoala. Si acolo se spunea ca regele a colaborat cu comunistii pentru insurectia armata sau revolutia de eliberare de sub dictatura fascista.
Ideea este una pe care, din subiectivism, voi o ignorati: monarhia nu a putut sa se opuna nici dictaturii militaro-legionare si nici dictaturii comuniste. Si atinci, la ce chichirez revenirea la monarhie.
Incetati sa mai contestati Constitutia republicana. Apologia monarhismului seamana a anarhie.

Anonim spunea...

Nu vreau sa-l atac dar doar constat:
Domnul Mares Iulian (fost tovaras ca noi toti)....deja dupa un an de pensie militara si ajuns la gradul de colonel intr-un comandament, se transforma brusc in "monarhist" Cand minte mares iulian si cand spune adevarul? pe vremea republicii socialiste,pe vremea republicii Romania de dupa '90 cand era inca activ......ohooo si mult dupa '90(vreo 15 ani) sau acum cand "brusc" a ajuns monarhist dupa ce a primit si este la pensia data de armata.......sau poate sunt ceva retrocedari la mijloc si uite asa "interesul poarta fesul".......sau o fi o problema psihologica.Sincer sa fiu nu ma asteptam din partea unui colonel in rezerva al Armatei Romane cu state vechi in serviciu(peste 36 de ani de serviciu miliar) sa ajunga la o asemenea "coloana vertebrala de meduza"........ce ne facem in caz de razboi cu asemenea "rezervisti"?care se culca noaptea "republicani" se trezesc spre dimineata "anticomunisti" si la cafeluta isi dau seama ca ei sunt "monarhisti".......pana seara se mai razgandesc de 2-3 ori
RETINETI!! NU este atac la persoana,este un fapt constatat de oportunism abject.L-am mai intalnit si la altii.........asa au ajuns unii "colonei" in functie de directia din care "bate vantul"

Iulian Mareș spunea...

D Serb.!
Tara, indiferent ca e monarhie sau republica este tot Tara!
Dar, in 89 nu ai incalcat juramantul, legile, regulamentele si Constitutia?
Acum, trage tu concluzia cine-i sepia? Dar, fara sa fii superficial! Poti? Ma indoiesc, sincer, intrucat o viata intreaga nu prea ai putut fi! Dar asta nu e o asa de mare greseala! :)))
Legile, Constitutia sunt pentru oameni si facute de oameni.....si pot fi schimbate prin forme legale!
Am ceva drepturi litigioase prin mai multe zone, inclusiv BV! Nu ti se pare corect sa revina la adevaratul proprietar?
Retine: comentariul tau este in totalitate oportunist si abject, prin faptul ca est adeptul delictului de opinie si nu numai!

Huhu!
Postarea mea a avut 75% ironie......, dar esenta este f reala!
Si tu esti cu delictul de opinie la purtator? Nu ma asteptam!
Propune sa se scoata din cartea de istorie perioada monarhiei si inlocuirea ei cu viata si ipera lui Dej, Groza, Apostol, Chivu-Stoica, Ceausescu....etc! Asta da apologia anarhiei si inversarii valorilor si drepturilor omului!....si sa ascundem sub pres atrocitatile sistemului comunist!
Iti dai seama ce a insemnat nationalizarea a tot? Sa dea un doctor / avocat...etc....afara din casa, noaptea, si sa se instaleze un frizer ajuns activist PCR? Pt ca asa voia el si avea putere!
Mediteaza, putin!

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
La 17.42 ai scris numai prostii! Asa ce retrage postarea!
Nu are nicio legatura intrarea in armata cu optiuni-republicane, conservatoare sau monarhiste! Si asta o stii bine!
Tara este una singura, indiferent de forma de guvernare!
Nu exista mai mult sau mai putin iubitor de tara ta, daca ai alte vederi! Si asta o stii!
Nu forma de guvernare iti da pensie ci doar ti-o trimite! Si uita-te la a ta, ca sa tragi singur o concluzie!

emillian123 spunea...

Domnilor si Doamnelor: 1. ..."biletelul"acesta -daca il cititi cu mare atentie -si BUNA CREDINTA =NU CONTINE NIMIC SPECIFIC-legat de acest subiect- asa ca-RESTUL- e speculatie pura...!=in "BILETEL" -POATE FI VORBA DESPRE ORICE SUBIECT...! 2. La 23 august 1944- regele MIHAI a facut ce "trebuia"-in situatia INVAZIEI REUSESTI IMINENTE....=A SALVAT CE SE MAI PUTEA SALVA din INTEGRITATEA TERITORIALA A ROMANIEI MARI...!Nu uitati ca maresalul Antonescu s-A ASOCIAT cu un HOT- IMPOTRIVA altui HOT(intr-o AVENTURA PERDANTA DIN START...!=atat timp cat "boul" de Hitler NU I-A INSTRUIT pe japonezi -"sa stea acasa"-adica sa nu-i provoace si "atrage" in razboi pe AMERICANI...)= dupa parerea mea= o EROARE MAJORA,atat timp cat aveam SI VARIANTA NEUTRALITATII POLITICO -MILITARE...! Si-inca- NU UITATI-ca TOATA EUROPA DE EST(PRACTIC-aproape 1/2 din teritoriul Europei-cat p'aci -sa fie acolo si AUSTRIA...)=A FOST CUCERITA DE RUSI...!Asa ca subiectul acesta -e cam terminat de zeci de ani...!

Huhu Rezea spunea...

La comentariile de pe alt topic, @Mares a raspuns:

Huhu, Pentru ca simt patologic sa faca asta! Pentru ca au uitat cine i-a agitat pe tarani in 907, pe muncitori in 29 si 33....si pt ce tragea sirena agentul Roaita! Sau, poate ca cei ce se aseamana se aduna? Sau, poate le aduci amintr ca oamenii nu sunt egali, nici cand se nasc! Ai la indemana....Atentionarea si / sau Blocarea....dar, eu ador libertatea de gandire / exprimare! Deranjant este cand sunt adresate comentarii unora care nu posteaza! Asta este barfa cu sex incert! la Casa de pariuri deschisa pe seama aplicarii OUG nr. 20/2016
Publicați | Ștergere | Spam
Iulian Mares
la 14:42

tigri2 spunea...

Numai pentru carcotasi: http://www.gif-maniac.com/gifs/53/53054.gif

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhu,

M-ai amuzat!
Pentru corectitudine si aplicarea principiului unitatii de masura, muta-le si lor comentariile aici!
Inclusiv, pe cele ale "Ilustrului" ganditor cu calcaiul, >Serban da-mi o ciuca<!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Ai comentat dupa avertisment.
Comentariul tau de aici face trimitere si la articolul pe care, cei care doresc, pot citi comentariile la care ai raspuns.
Vreau disciplina! :):)

Huhu Rezea spunea...

Comentarii mutate aici:

Pntru toti! De ce sa mai cititi di mai ales sa ganditi! Aveti aici de unde lua lumina! Un avianyc si un decadent care nici el nu mai stie cine este...maxime, eu (cand posta in numele meu, pt diversiune), om fara umbra, zoaie pe hartie, prietenul lui Roaita, ce semnala Sigurantei, atat de mult indragit de voi! Ma ingrozesc ca sunteti batrani cu mintea celor creduli...voi, tontilor, nu ati aflat ca: -907 s-a produs prin fraternizarea interselor agentilor taristi si habsburgici -grevele muncitoresti din 29-33 au fost controlate....si cu Roaita, agent al Sigurantei, asumat de pcr -odata depasita criza din 29-33, la ordinul si presiunea casei regale le-au fost returnati banii, celir care au avut de suferit curbele de sacrificiu -Sluga / Vasalu si Aviamuk si-au primit inapoi banii, plus dobanzi generoase, furati si facuti praf de asasinii economici romani, in frunte cu boc, caci era seful executivului -daca nu te doare capul....esti sigur doar prost! Cand omului îi e sila si nu te mai la Dana Grecu il spulbera pe Iohanis cu poza din Mallorca
Ștergere | Nu este spam
Iulian Mares
la 12:58

si olescu asta compara juramantul fata de tara cu o simpla casatorie cu o muiere,si isi "retrage" juramantul cand vrea el ca il considera ca un divort........Noaptea mintii!!! Pai atunci sa i se retraga si pensia militara(aia impartita la 20) si trecut urgent pe pensia civila(aia impartita la 35) ...si cu drept de pensie la 65 de ani.Ce e?? NU-I CORECT?? Si pentru ca a renuntat si la livretul militar pentru mine a ramas doar soldat neinstruit.....care soldat trebuie instruit serios nu gluma la Dana Grecu il spulbera pe Iohanis cu poza din Mallorca
Ștergere | Nu este spam
Doru Serban
la 12:19

@avyanic Ma abtin ca altfel te-as intreba la ce tablou sa se uite? la "car cu boi"(doi)?.....se pot uita si in oglinda dar nu constientizeaza ce vad.......mares nu gandeste mai mult decat un soldat si i-am spus ca toate functiile si gradele le-a luat ca un parvenit......a pupat si comunisti si republicani acum da limbi la monarhisti ...aia 2-3 mii cu un picior in groapa,dupa cum ii dicteaza interesul de moment.Pai asta e colonel(r) ?????Macar olescu e sincer in ce spune si in nebunia lui chiar crede ca vor veni "cainii cu covrigi in coada" si "va curge lapte si miere".Celalalt mares e doar un parsiv oportunist,doar atat: dar nu si-a calculat bine "tabara castigatoare" de asta data.Pana atunci isi rontaie pensia data de republicani si va asigur ca nu-i mica.Asa fac tradatorii!! la Dana Grecu il spulbera pe Iohanis cu poza din Mallorca
Ștergere | Nu este spam
Doru Serban
la 12:12

Deoarece exista riscul de a nu fi publicat pe R-26500 , reproduc interventia mea si aici. R-26500 si Iulian Mares, fara suparare, ce aveti, eu banuiesc ca va dati de partea regatitatii doar asa ca sa starniti interesul unor gagauti care "pun botul" la aceste chestii. In general sunt impotriva regalitatii iar in particular il urasc pe acest fonfait cu toate iepele si printii sai. Sunt niste capuse care in momente grele ale istoriei si-au incarcat bogatiile(tarii nostre) in vagoane si au fugit, nu au luptat pana la capat. Apoi ,istoria o scriu istoricii nu ce simtim noi, gata cu putregaiurile, mergem inainte . In consecinta si in politica ar trebui sa spunem la fel "gata cu putregaiurile" care de 20-25 de ani sug seva tarii si a poporului roman. Chiar avem nevoie sa trecem la sclavie??? la Dana Grecu il spulbera pe Iohanis cu poza din Mallorca
Ștergere | Nu este spam
tigri2
la 11:24

Huhu Rezea spunea...


Deoarece exista riscul de a nu fi publicat pe R-26500 , reproduc interventia mea si aici. R-26500 si Iulia

Felicitari avianyc pentru comentariu.Cat ii priveste pe Olescu si partenerul lui Mares zis umeras inutil de pe belita pierzi timpul.Astia doi sunt’'oameni'' de tip nou ,fara onoare sau constiinta ,fara patrie si bun simt,gata oricand sa sara in barca celor care le da mai mult malai (arginti nemunciti).E plin iadul de ei.Macar mercenarii nu il tradau in timpul luptei pe cel care ii platea.Curvele astea doua tradeaza pe oricine .Pentru ei poporul ,patria ,republica, onoarea sunt doar ''lozinci pentru prosti''.Ei vor doar banul gras si matul gros ca si atunci cand poluau MApN . Ca mii de copii romani crapa chiar acum de foame sau de boli in spitale fara macar o pastila nu le stoarce decat un ranjet pe fetele lor dedulcite la perversiuni si avantaje nemeritate .Ei sa aiba matul incarcat pana plezneste restul ''da-i dracului de sclavi '' .. la Dana Grecu il spulbera pe Iohanis cu poza din Mallorca
Ștergere | Nu este spam
Vasile Ion Valabil
la 10:20

Doar atît poate sa mai faca un popor îngenunchiat. Tara lor este averea si afacerile lor.Asa a fost mereu pe aici( perioada interbelica) si nu numai. În rest ......cu mila,tara noastra -spitale infecte,invatamînt la pamînt,administratie cîta frunza si iarba fara un sistem informatic care sa o reduca la jumatate,10 km de autostrada la 4 ani, evaziune si neplati de tva la greu,justitie doar pentru cel care fura o gaina,locuri de munca la sters si hranit batrînii occidentului,coruptie institutionalizata,etc,etc Si apropo ,oare dece nu publica anarhistul Olescu comentariul pe subiect in care îi faceam cunoscut faptul ca ,”casa” la care pupă pe toate părtile pe bloaga lui a revendicat prin hotarîre judecatoreasca unitatea de vînători de munte ”Leonard Mociulschi” de la Predeal. Dece nu ne explica el si cum ”a mîngîiat” armata regala taranii si familiile lor la 1907,minerii de la Lupeni in 1929,muncitorii de la Grivita în 1933,cum a împrastiat armata din ordinul regelui demonstrantii din la Dana Grecu il spulbera pe Iohanis cu poza din Mallorca
Ștergere | Nu este spam
avianyc
pe 29.08.2016

la PNL-istul Emil Boc militeaza pentru pensii speciale doar pentru magistrati
Ștergere | Nu este spam
iceparu
pe 27.08.2016

PS.. Pe blogul lu B)elita..m-ALUL striga tare : Sa vina Molia Mihai si caprele , La guvernare ! ---- Ce curva masculina ..... la Casa de pariuri deschisa pe seama aplicarii OUG nr. 20/2016
Ștergere | Nu este spam
CEZAR
pe 26.08.2016

Huhu, Pentru ca simt patologic sa faca asta! Pentru ca au uitat cine i-a agitat pe tarani in 907, pe muncitori in 29 si 33....si pt ce tragea sirena agentul Roaita! Sau, poate ca cei ce se aseamana se aduna? Sau, poate le aduci amintr ca oamenii nu sunt egali, nici cand se nasc! Ai la indemana....Atentionarea si / sau Blocarea....dar, eu ador libertatea de gandire / exprimare! Deranjant este cand sunt adresate comentarii unora care nu posteaza! Asta este barfa cu sex incert! la Casa de pariuri deschisa pe seama aplicarii OUG nr. 20/2016

CEZAR spunea...

Pe blogul lu (B)elita..m-ALUL striga tare : Sa vina Molia Mihai si caprele ,
La guvernare ...!
Ce curva masculina ...

emillian123 spunea...

Boc(ca si TORTI PDL-istii=aripa de "dreapta a PCR=FSN=...!") NU ESTE -PNL-ist ci-EVENTUAL- "comunist"/"socialist" - sadea (au aparut in trecut -niste texte -din care rezulta ca Boc a fost activist UTC si/sau PCR../!); Iar PNL-ul NU ESTE AUTENTIC, ci -in cel mai bun caz- o "sosie" un fel de continuator al "aripii"-socialiste TRADATOARE= a lui Titel Petrescu...!

Huhu Rezea spunea...

@emilian
Nu te incurci in istorie când e vorba de FSN
Pe cine a tradat aripa Titel Petrescu in 1946, cand a format PSDI in loc sa se uneasca cu PCR?

emillian123 spunea...

...Recunosc faptul ca m-am inselat-privind epopea tragica a lui C. Titel Petrescu...!(vorba-nu spui a cui: o sa-mi dau 2 palme...!)