Un produs Blogger.

duminică, august 21, 2016

Regele Stefan al ungurilor, adus si la Lacul Rosu

11 comments
Lacul Rosu din Muntii Hasmasul Mare, atractie turistica pe splendidul traseu  Sovata-Joseni-Cheile Bicazului, s-a format natural, in anul 1837, prin pravalirea  unui versant de munte peste  izvoarele Raului Bicaz. Denumirea ii vine de la oxizii de fier din roci care ii culoreaza apa .  Trunchiurile brazilor inundati dupa formarea lacului se vad si acum, conservate fiind de aceleasi saruri minerale. Din pacate, taierile masive de padure din amonte provoaca viituri care vor colmata lacul cât de curând.
De altfel, municipalitatea Gheorghieni nici nu prea se ingrijeste de intretinerea zonei. Inca de la sosea,  zona din jurul lacului este plina de balarii si ierburi.
In schimb, i-au ridicat o statuie din lemn regelui Stefan cel Sfânt al ungurilor, statuie care ar fi fost donata de o localitate infratita din Ungaria.








i
Stefan cel Sfânt si rege a inceput crestinarea triburilor maghiare... pe la anul 1000.

11 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Inca un act de tradare, slugarire si de vanzare catre straini, marunt dar semnificativ al acestei statui venetice, alaturi de monarhism, pentru un tablou complet care sa intregeasca motivatia si credinta romanilor ca traim vremurile premergatoare ale unei prabusiri totale a Romaniei si de instrainare pe mainile veneticilor de pretutindeni! Musulmanii ne ocupa, austriecii ne razuiesc padurile, companiile straine ne sug bogatiile naturale, masonii si sorosistii ne toaca metodic spre prabusire, ni s-au cumparat toate obiectivele economice si industriale de catre straini si au fost falimentate si taiate la fier vechi, suntem refuzti in spatiul schingiuit al Schengenului, expulzati din Anglia, persecutati in Europa, ucisi in teatrele de razboi unde n-avem ce cauta sa le fim carne de tun americanilor, pamanturile arabile se vand intr-un ritm ametitor catre strainii de Romania, avem sef de stat venetic, guvern masonic tradator...In zare se intrezareste adevarata Apocalipsa pentru intreaga suflare romaneasca! Un colt de rai romanesc, cu care ne-a binecuvantat Dumnezeu in urma unei prabusiri naturale, poate fi ingrijit cu un efort minim, dar cine s-o faca intr-o tara tradata de insasi romanii care cred de la petele de ulei de pe ciment, semnele crucificate din cioate si alte bazaconii mistice pana in falsa regalitate si chiar statuile falsilor sfinti montate pe pamantul dacic, fara ca nici unul sa nu ia atitudine ferma si fizica in fata inaltelor tradari? Cand il aveam pe adevaratul patriot Corneliu Vadim Tudor, patriotul si aparatorul curajos al fiintei romanesti, il credeam nebun, acum, fara el, se aude doar vacarmul celor care lucreaza intens la demolarea strabunei Romanii! Cat de rau este sa nu ai un lider patriot si bataios, pe cineva de nadejde sa-ti apere patria strabuna, asa cum a fost regretatul patriot, Nicolae Ceausescu, cel care a dovedit intregii omeniri un curaj aproape nebunesc de a infrunta si sfida colosul sovietic al orizonturilor rosii!!!

Unknown spunea...

Mai grav e au disparut din spitale ( de trei luni) si vaccinurile (obligatorii) pentru bebelusi (care acum mor din pacate pe capete ) si nimanui nu-i pasa ( nu se gasesc nici macar cu bani) .Alt genocid bine organizat.Avem o mortalitate uriasa in colonia Romanistan ( mai ales la copii) chiar mai mare ca a tarilor africane .E clar ca suntem exterminati cu salbaticie dar preferam sa ne bagam capul in nisip sau sa dam vina pe coruptie.Coruptia ( ca si ''anticoruptia'') e bine organizata de perciunati pentru depopularea Romanistanului .P.S. DNA nu e decat o filiala a cia.Atat ca oricum nu va pasa decat de burdihanul vostru si nu va mai treziti (chiar daca exista si exceptii).La judecata de apoi toti vom platii pentru lasitate.Poate credeti ca judecata de apoi e departe .Va inselati cumplit.

Unknown spunea...

Daca au pus-o e buna pusa. Urmeaza sa vedem cine a autorizat instalarea statui si in ce baza. Autorizarea a fost data de o autoritate romaneasca? Care sunt responsabilitatile respectivei autoritati? Ce legatura are Stefan cu zona respectiva? Poate o fi luptat pentru eliberarea zonei de sub.... unguri (sic), austrieci sau fascisti? O justificare, chiar tembela, trebuie sa fie. Eu as propune o masura echivalenta. Romanii sa instaleze in fata Parlamentului ungar, statuia soldatului roman care, in anul 1919 a luptat pentru izgonirea CIUMEI ROSII din Ungaria si si-a arborat opinca langa drapelul maghiar. Asta s-ar numii respectarea principiilor politice privind recunosterea reciproca si tratamentul egal. Politruci romani.... ce faceti? Lasat TZEPELE si faceti si voi ceva....

tehnocrat spunea...

Este bine sa stiti cateva lucruri:
- Ungaria si zona locuita de cetateni romani de etnie maghiara din Transilvania au avut o crestere negativa a populatiei, inca inainte de decembrie 1989. Aceasta tendinta s-a manifestat constant pana in prezent si sigur se va manifesta si-n viitor.
- sa nu credeti cacetatenii romani de etnie maghiara au fost doriti dupa 1989 in Ungaria, multi dintre ei au plecat mai la vest: Austria, Germania, etc.
- unele dintre cele mai sarace judete din Transilvania sunt: Harghita si Covasna, UDMR a exploatat prin reprezentantii sai, padurile si alte bogatii locale, dar n-a facut mare lucru privind dezvoltarea fostei "regiuni autonome maghiare" pt caintr-o zona bogata nu se poate "exploata" votul pe criterii etnice.
- intr-o zona cu puternica demografie negativa si subdezvoltare economica, lucrurile se vor schimba radical in viitor. Degeaba doresti invatamant in limba maghiara, cand piata nu solicita acest lucru.
- cel mai mare dusman al cetatenilor maghiari din Transilvania, consider ca este UDMR, care este un fel de struto-camila, nici partid politic, nici societate culturala.
- nu se poate ca un numar infim al reprezentantilor unei etnii , s-o duca foarte bine si etnia s-o duca foarte prost
- statuia cu pricina, si alte simboluri, se doresco panza de paianjen pe saracia etnicilor maghiari, din Transilvania.
Asa se vad lucrurile, din Cluj-Napoca, inima si cel mai important oras, financiar, economic, cultural, etc. din Transilvania.
Noi ardelenii ne dorim sa traim in bunastare si sa avem vecini care traiesc in bunastare, indiferent de etnie sau nationalitate.
Nu ne intereseaza idolii de lemn, gen stefan de la Bicaz, nu ne inchinam la asa ceva.

Unknown spunea...

D-le admin, deschid o casa de pariuri, asta si din lipsa subiectelor cazone, pentru aplicarea completari OG 57/2015 (daca am nimerit baza legala) in ceea ce priveste aplicarea a 50% din salariu de merit din luna asta pentru aceeia ce n-au fost meritosi din martie 2009.
Pana acum la u-ti n-au sosit precizarile, motiv pentru care am rezerve seriase. E vorba aceea, daca am zis ca iau, voi lua, daca zica dau .... am zis. Scopul maret era, asa cum scrie in textul de lege, eliminarea acelor inechitati in randul militarilor, politisti etc. Pot fi optimist si pun intrebarea: cum o vor indrepta si pentru cei ce-au iesit dupa iun 2010 pana-n prezent cand s-a dus dracului echitatea?

Adi 4 you spunea...

Vara aceasta am fost pentru prima data acolo. Frumos, dar se simte comercialul ca strica tot peisajul.... Ceasuri cu Isus, icoane cu magneti si curtos colacs -cred ca asa se scrie- la tot pasul. Nu gasesti o toaleta decat in natura sau daca comanzi ceva la restaurant... Peisajul este de nota 10+ Bine ca nu am vazut statuia, imi strica excursia... Daca primaria de acolo nu se implica, doar santem in ungaria, cei care respira romaneste vor fi asfixiati cat de curand. Nu sunt nationalist, dar parca iubirea de neam si tara este mai presus de orice, iar la noi lasa de dorit....SUNTEM ROMANI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, despre iubirea ungurilor fata de romani sunt doua postari pe Huhu Rezea, unde este explicat cum din dragoste i-au despicat pe romani la borhaie si le-au insirat maruntaiele pe garduri, la gravide le-au scos fetusii din pantece, la preoti le-au scos ochii, le-au taiat organele sexuale si le-au varat pe gura, au violat fecioarele ca Isis la crestini in zilele noastre, probabil ca invatand de la iredentistii maghiari toate astea! Si eu cred ca in arealul local cele doua etnii nu prea au de impartit saracia, si chiar nu fac un caz din asta in momentul de fatza, insa la o adica deja stim cam ce le poate capul la unguri, ca o data ce ai facut ceva se poate repeta oricand, iar ca UDMR intretine un foc de paie doar pe criterii etnice iar este stiut! Numai ca, daca am ajuns aici, daca analizam cum de ei habar n-au sa vorbeasca o boaba romaneste in Romania lor natala, arata ura ascunsa fata de noi! Jur pe ce vreti ca anual ne veneau sute de militari maghiari care nu stiau o boaba romaneste pe timpul lui Ceausescu, si doar faceau 8 clase, ori o faceau pe prostii sa le mearga bine! Erau foarte cautati la scolile de soferi, pentru ca erau foarte buni soferi si foarte disciplinati, nu stiu cum se facea dar prindeau repede Decretul 328/1966, spunand ca cei mai dotati in romana le traduceau, ceea ce nu am crezut niciodata, mai ales ca la o luna completau chestionarele ca pe Tatal nostru, intre4candu-i pe elevii militari romani pe care i pedepseam cu clasica copiere a Decretului de fix 30 de ori pe care-l scriau zi si noapte in cele 6 luni de scoala si ajungeau baietii perfectiune, metoda care s-a auzit la urechile Ministerului si n-am fost criticat; dintre ei alegeam viitorii instructori militari, care lucrau alaturi de instructorii cadre si civili, dupa ce-si luau permisul ,,abecedar,'' pe unii ii puneam c.danti de grupe, imi alegeam furierul personal dintre cei cu liceul si l-am avut pe unul Maghiary Endre, un fost jucator de hochei la Nationala un foarte bun furier, cu un scris frumos, loial si foarte betiv la o adica, dar fara sa-mi creeze probleme, erau foarte disciplinati si nu sareau de cur in sus decat la insulte pe criterii etnice, ceea ce le dadeam dreptate si-i aparam la o adica. In toata Armata romana ii gaseai pe la magaziile de companie, de alimente ale unitatilor pentru ca erau recunoscuti ca cinstiti, dar erau si escroci, foarte rar dar indesat, cum a fost un ceasornicar care s-a liberat cu o duzina de ceasuri date la reparat, inclusiv al meu, ne amana mereu din lipsa de piese, chipurile, si la plecare nu stiu cum a smecherit dar s-a tot dus cu ele, toti renuntand la ele ca sa nu-l matraseasca politia si sa nu-l bage la zdup, fiind de fapt o figura blajina si pusa pe sotii, simpatic chiar, dar si reparase pe bune sute de ceasuri pe timpul stagiului militar! Analiza relatiei intre ei si noi denota ca fiecare isi vad de-ale lor, pana la politica de stat ce-o face UDMR-ul, si doar asta ii incita, in rest e liniste si pace,insa tot politicul ii invrajbeste cu steagurile unguresti pe primarii, actiuni iredentiste si manifestari violente, limba maghiara vorbita in institutiile de stat cu obligativitate impusa, probabil ungurimea de rand, palmasa, neagreand asa ceva nici ei. Statuile lor e bine sa le aiba in curtile personale, pentru ca sunt mai respectate asa in privat, in locurile publice zadarand mandria nationala a romanilor, deci si pe a mea! Nu se vor dezvolta in veci daca vor continua sa vanda produse si s-o faca pe prostii cand ceri ceva si se fac ca nu inteleg, sau ceri relatii despre un produs si auzi ,,nem tudom romano!''! Cand ai unitate economica, un magazin sau chiosc trebuie, nene, sa stapanesti si chineza daca vrei sa faci afaceri si avere! Acolo te praduieste piata concurenta de consum civilizata si pe limba fiecaruia! Cum dracul ca un chinez, turc, arab, francez, sau de alta natie invata romana intr-o luna si ungurii romani, traind aici, n-o invata intr-o viatza? Nu-i o ura ascunsa cumva fata de romani si limba lor?

Anonim spunea...

O sa ziceti ca sunt anarhist dar nu sunt. Imi plac jandarmii si armata de cand am inceput de la 14 ani.Imi place si politia(dar aici am mari rezerve)......daca statuia e din lemn,n-are nimeni un litru de benzina????? hopaaaaa ca deja suna mascatii la usa.Dar eu tot roman raman!!!.....Ca sa fie CLAR!!

Anonim spunea...

pentru "monarhisti" si in special pentru iulian mares ajuns din colonel al armatei RO "monarhist" de aseara pana dimineata

http://carstea-ionel.blogspot.ro/2015/08/tradarea-de-la-23-august-1944.html

Anonim spunea...

@tehnocrat

asta cu "cresterea negativa" ma amuza de fiecare data:):)

Huhu Rezea spunea...

@Ady 4
Daca vedeai statueta lui Stefan al ungurilor, te puteai usura de nervi, pentru ca in zona, la revenirea spre sosea, este si WC public.