Un produs Blogger.

joi, august 25, 2016

Se apropie termenele pentru primirea diferentelor potrivit art. 121 din Legea 223/2015

12 comments
Extras din Normele de aplicare a art. 121 din Legea 223/2015, aprobate prin HG nr. 146/2016


Art. 2.

În sensul prezentelor norme, prin termenul prevăzut de lege se înţelege perioada de 2 mai de la data intrării în vigoare a legii, respectiv perioada 1 ianuarie 2016-31 decembrie 2017, inclusiv.


Art. 5.

Restituirea diferenţelor prevăzute la art. 121 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează în termenul prevăzut de art. 2 din prezentele norme, eşalonat, astfel:
a) pentru cererile depuse până la data de 30 septembrie 2016, inclusiv:
- în luna noiembrie 2016, pentru diferenţele aferente anilor 2011 şi 2012;
- în luna noiembrie 2017, pentru diferenţele aferente anului 2013;
b) pentru cererile depuse în perioada 1 octombrie 2016-30 septembrie 2017, diferenţele aferente anilor 2011-2013 se achită într-o singură tranşă, în luna noiembrie 2017;
c) pentru cererile depuse în perioada 1 octombrie 2017-31 decembrie 2017, diferenţele aferente anilor 2011-2013 se achită într-o singură tranşă, în luna decembrie 2017.

Art. 6.

Titularilor prevăzuţi la art. 1 alin. (1) din prezentele norme care, la data efectuării plăţilor unei tranşe, nu mai sunt în evidenţa caselor de pensii sectoriale li se achită suma de restituit prin mandat poştal.

Art. 7.


În situaţia în care titularii au decedat ulterior depunerii cererii prevăzute la art. 3 din prezentele norme, diferenţele cuvenite şi neîncasate de către titular se restituie potrivit prezentelor norme şi se plătesc, prin mandat poştal, soţului supravieţuitor, copiilor, părinţilor, ori, în lipsa acestora, celorlalţi moştenitori, în condiţiile dreptului comun.

12 comentarii:

karadeniz spunea...

Până astăzi au fost depuse la CSP a MApN 12.612 cereri pentru restituirea diferențelor de pensie din care 411 după data de 30.06.2016, reprezentând peste 17 % din numărul de pensionari existenți la data 31.12.2011.
Dar mai sunt încă oameni care nu au făcut aceste cereri, excluzând pe cei care au plecat dintre noi din 2012 până la apariția legii 223/2015 și a HG 146/2016. Si nu doar oameni care nu știau ori încă nu știu ci și oameni care refuză să le facă.

Unknown spunea...

Nici o problema .Se poate da un OUG si termenul de plata poate fi prelungit ( la nesfarsit) inca un an doi sau trei sau pana la calendele grecesti.Dupa informatiile mele asa vor face si cu aplicarea legii 223 iar termenul de 31 decembrie 2017 nu va fi cel final .Pana le vine randul la actualizari si recalculâri mare parte din pensionarii militari vor fi deja in cimitire si nu vor mai cere nimic ( militarii, politistii si pompierii au cea mai mica speranta de viata din colonie ) .Asa scapa guvernul coloniei Romanistan de obligatii.Cum au scapat si de plata ajutoarelor si salariilor compensatorii la iesirea la pensie.( desi in toate tarile NATO se dau).Le amana la nesfarsit pana militarii se lasa pagubasi.Guvernul Ciolanis pus de Soros e format din ''profesionisti '' ai crimei si al batjocuririi romanistanilor (si se pare ca va ramane si dupa asa zisele ''alegeri'').Eu va urez doar traditionalul '’sa traiti bine'' ca doar nu degeaba Basina se pregateste si el de guvernare.

Unknown spunea...

http://meritocratia.ro/2016/08/pregatiri-de-razboi-actualitatea-romaneasca-25-08-2016/

Anonim spunea...

@karadeniz
am in bloc un vecin fost colonel("secu"76 ani-multi inainte) ,care sustine sus si tare ca vrea "restituiri" la pensie.Am incercat sa ma uit prin documentele lui dar nu are altceva decat incapatanare si atat......Aia peste "12.000 ai tai sunt toti perfecti si normali???......ca eu am un caz chiar aici langa mine.....a ma-i aflat si el ceva pe strada si gata : VREA BANII!! daca il intrebi de ce ,habar nu are.....doar vrea!! De ce nu recunosti ca sunt si din astia?.....si nu sunt putini!!

Anonim spunea...

@karadeniz
eu nu vreau sa supar pe nimeni: dar hai sa fim pragmatici clari si la obiect....restul e gargara

Unknown spunea...

@ Huhurez OK , se apropie termenul pentru ...........!!. DA' va veni , vreodata , termenul prin care - prin nu stiu ce lege , HG,Ordin de ministru - se va face dreptate si-n privintza incadrarii in conditzii de munca SI sa ne luam banii innapoi , macar in ,, termenul de prescriptzie'' , cum scriu limbricii astia , super-specialisti si tehnocratzi in legi de pe la casele sectoriale de pensii si MAPN ???. IN 2012 am primit o noua recalculare-reevaluare or' ce muma-sa o fi fost a pensiei !!!. CONFORM legii aleia din 2010. Conditzii deosebite , 3 luni la an de la-nceput pana la sfarsit ????!!!!. 10 ani tura 24/48 [ cand nu trebuia sa raman la invatzamant politico-ideologic si alte multe alea , cea mai a dracu' tura posibila , cine-a servit patria in asa ceva stie ce spun ] , o gramada de ani la asigurare zbor , altzi ani de tura in PC ????????. ACU' PRIMESC FISA CU LOCURILE DE MUNCA - SPECIALE , SPECIALE , MAI PUTZIN FO' 4 ANI CAND M-O MANCAT IN KOOR SI-N LOC SA-I ZIC LU' MIRCEA [ SEFU' , CA ASA ERA-N AVIATZIE] - DU-TE-N P... MEA CAND MI-O ZIS SA IAU COMPANIA SI sa STAU LINISTIT IN CENTRU DE EMISIE MI-AM FOOOOOTOT SINGUR LINISTEA !!!. Si culmea e ca fugeam de la companie la zbor si-napoi , ca aveam si statzie-n primire]. Pe anii aia am numai deosebite , adica si foootut si cu banii luatzi [ banii de-atunci pe garantzia de gestiune si de-acum , ca pierd 1 an si ceva la conditziile de munca]!!!. Adica in 2010[2012 cand am primit decizia de re,re,ce-o fi fost] eram doar deosebit si-acu' sunt special ????????. Ce cretinoizi , ce imbecili , ce retarzi elaboreaza in tzara asta legi , hg sau ordine ?????. Daca ai timp , raspunde-mi, te rog !!!!. Cui sa ma adresez - am sunat la CMJ si mi-or zis ca ei n-au arhiva unitatzii , numai memoriul personal. In arhiva se poate afla din OZU'1 DIN fiecare an alocarea de mijloace TRS-PNA LA ASIGURAREA ZBORULUI SI CE PERSONAL DESERVEA -AVEA IN PRIMIRE ACELE MIJLOACE . Trebuie sa existe registrele pe care semnam fiecare pentru mijloacele cu care deserveam zborul iar pe statele de plata la cate starturi am participat !. Multzumesc !!!.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mihai Lupi, ai o durere pe suflet si pe care ne-ai expus-o si noua! Bine faci, pentru ca cei care spioneaza aceste bloguri sa stie ca ce se intampla nu este deloc bine! E chiar tragic cu drepturile noastre! Ati vazut toti ce face USB acum, zilele astea, la Primaria Capitalei? Toti acesti nenorociti de dreapta ai lui Interlop Nenorocit Ciolannis, avortati in closete, au votat impotriva inzestrarii tuturor unitatilor de invatamant, de la gradinite la facultati, cu cabinete medicale, aparatura si tehnica medicala de testare diabetica, etc, personal medical, aer conditionat si altele! Dreapta basist-liberala, iohannista si monarhica mereu in istorie si pana vor muri au votat si vor vota impotriva prosperitatii, binelui si al fericirii, ei voteaza doar pentru razuiri, excluderi si trai de cacat! Eu ma adresez celor care metodic si consecvent voteaza regalisti, basisti, iohannisti si, acum, de-alde astia avortati in USB, acum USR! De nu va vor pune astia din dreapta esichierului politic chielea pe batz si va vor face pensiile militare doar niste zdrente si muraturi de-o sa plangeti in hohote, sa ma scuipati pe mine in gura! O sa mai vedeti mariri la activi, restituri de drepturi, sumele din recalculari si revizuiri, mariri de pensii si alte drepturi la Pastele calului si cand o sa va vedeti cefele! Ce-i acum, ca traim in incertitudini si in tot felul de inconsecvente si lipsuri cu nedreptati si nerespectarea termenelor la absolut nimic, dar ce se va intampla in guvernarea eventuala a acestora, daca idiotii mutanti iesiti din closete cu rahatul intins pe ei ii vor vota iar pe avortonii nenorociti monarhici, liberali, basisti si iohannisti, va zic eu ca mai bine o sa va luati campii decat sa mai traiti! Clampanitorii cu gurile mari de pe blogul vecin, vocali si schelacaitori ca niste sacali in jungla, sunt doar o parte dintre cei care sistematic s-au dus ca obielele si slugile sa voteze chiar impotriva intereselor lor, pentru ca atata minte au, atata ii duce capul si atata fac, dar dau cu clantza impotriva celora care le dau peste bot ca sunt doar o sleahta de adunaturi nocivi si periculoasi intereselor generale prin idioteniile si orientarile lor politice mutante! Asa ca nu va mai asteptati prea curand cu avantaje, atata timp cat tradatorii din sanul Armatei ne sapa interesele! Va ramane cum au stabilit ei ca trebuie sa ramanem dezavantajati si razuiti! O flegma, tot flegma ramane, chiar si poleita cu epoleti stelati pe umeri!

Unknown spunea...

@ Corneliu Multzumesc pentru ,, raspuns''!. Asteptam unul la subiect da' vad ca nu sunt bagat in seama !!!. Cat priveste puliticienii si pulitica lor , in privintza noastra , a pensionarilor militari , eu cred ca mai mult rau a facut PSD [ OK , VECHIUL PSD SI GUVERNUL LUI DIN 2000-2004 , INFILTRAT DE SECURANI LA GREU , DOVADA UNDE-AAJUNS NASTASE]. Guvernul ala a dat legea 164 prin care doar cei ce se pensioneaza cu 10.04.2001 beneficiaza de prevederile mult mai avantajoase in comparatzie cu legea aia din 77 -. Abia in 2007 s-a reparat imbecilitatea nenorocitzilor da' numai pe viitor , pensionarii de dinainte de 2001, 10 apr au pirdut bani grei la pensie -iar acum s-a repetat aceiasi figura-2010 , cu legea 263 - incadrat in CD, 3 LUNI LA AN IAR ACUM PRIMESC FLM CU CS , 6 LUNI !!!! N PUNCTE PIRDUTE LA VAL PUNCTULUI DE X LEI TIMP DE 7 ANI DEJA , OARE CATE ZECI DE MII DE LEI OR FI INSEMNAND . MACAR IN 2010 , DUPA RECALCULAREA IN BAZA LEGII DIN 2007 AM PRIMIT DIN URMA APROAPE 10.OOO DE LEI , ACUMA , POOLA-N BRATZZE !!!!.. BATAIE DE JOC INFINITA , PRECUM UNIVERSUL COSMIC , VORBA SG. SAPTEFRATZI !!!!!!. ORI PRECUM PROSTIA GHIOLBANILOR CE SE PRETIND PULITICIENI - NISTE FII DE TARFE SI NISTE TARFE RAPANOASE[ MASCULINE SI FEMININE].

carmen spunea...

Bla bla bla..bateți câmpii, vorbiți aiurea. Nimic eficient. Greoi de citit și cu semne de punctuație folosite exagerat care obosesc. Ați împrumutat stilul vulgar și mahalagist a lui Dogaru și nu " cade" bine deloc pentru niște militari serioși, care trebuie să-și mențină prestanța. Ce văd aici? Niște militari care tot comentează ce le trece prin cap, bun sau rău, numai ca să facă pe deștepții. Dar nu sunt. Oamenii deștepți sunt succinți, rezolvă situațiile și au rezultate concrete. Văd niște militari care au pensii bune și care așteaptă să primească diferențe. Și în așteptare având atâta timp liber, comentează. F bine! Dar veniți cu date noi.Ce știți despre diferențe ? Când se dau exact.. Dacă nu știți nimic mai bine nu spuneți nimic. Nu doar presupuneri ca să ziceți apoi: vedeți că am avut dreptate! Vedeți ce deștept sunt eu. Penibil!

Huhu Rezea spunea...

@carmen
Pai...scrie in art. 121 al Legii 223 si in Hg 146/2016 cine, cât, cum si când primesc niste diferente.
Articolul nu face decât sa reaminteasca inca o data ca trebuie depuse niste cereri de catre cei indreptatiti, rspectviv de catre beneficiarii Legii 241/2013, si ca se apropie primele termene pentru acordarea diferentelor.
Fa un efort si citeste Hg146/2016, daca nu te multumesc comentariile.

Radu Vasilică spunea...

Mă numesc Radu V. și am ieșit la pensie din sistemul militar în luna ianuarie 2013. As vrea sa știu dacă mă poate ajuta cineva dacă beneficiez sau nu de prevederile art. 121! Va mulțumesc pentru înțelegere!

Huhu Rezea spunea...

@Radu
Nu!
Ca sa beneficiezi de acel articol, trebuie sa te fi pensionat inanite de 01 01 2011 si sa ti se fi recalculat pensia potrivit Legii 119/2010, cu un cuantum recalculat/revizut mai mic.