Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 10, 2016

Comisia pentru munca a CD a intocmit un raport preliminar pe PL- x 82/2016 inca din aprilie

17 comments
Mânastire in vârf de munte, M-tii Capatânii

25.05.2016SINTEZA
lucrarilor Comisiei din 19.04.201621.04.2016

Parlamentul României
Camera Deputaţilor
Comisia pentru muncă şi protecţie socială
Telefon: 021.414.1130, 021.414.1131; Fax: 021.314.68.69; e-mail: cp07@cdep.ro
1/5
COMISIA PENTRU MUNCĂ ŞI PROTECŢIE SOCIALĂ 
SINTEZA
lucrărilor Comisiei din 19 şi 21 aprilie 2016 
În zilele de 19 şi 21 aprilie 2016, Comisia pentru muncă şi 
protecţie socială şi-a desfăşurat lucrările având următoarea ordine de zi:
*******
6. Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a 
Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit dn 
fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi 
unele măsuri fiscal-bugetare - PL-x 82/2016 

În data de 19 aprilie 2016 lucrările au fost conduse de domnul deputat Adrian Solomon, preşedintele comisiei. 

La dezbateri au participat ca invitaţi: 
• Gabriel Lungu - Secretar de Stat – Ministerul Muncii, Familiei, 
Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice 
• Carmen Elian- Secretar de Stat - Minsterul Comunicaţiilor şi 
Societăţii Informaţionale 
• Cezar Soare - Subsecretar de Stat - Ministerul Dezvoltării Regionale 
şi Administraţiei Publice 
• Daniel Predoiu – consilier superior - Ministerul Finanţelor Publice 
• Geamanu Radu Florin-consilier – Ministerul Justiţiei 
• Bordei-Gheorghișor Alexandru Sorin - secretar general Autoritatea 
Națională pentru Persoanele cu Dizabilități 
• Neagoe Anna-Maria – director - Autoritatea Națională pentru 
Persoanele cu Dizabilități 
• Valeriu Roşu – director adjunct – Casa sectorială de pensii a 
Ministerului Apărării Naţionale 
• Dragoş Lucan – director adjunct- Casa sectorială de pensii a 
Ministerului Apărării Naţionale 
• Lixandru Valentin – consilier superior - Ministerul Apărării Naţionale 
• Ion Alexandru – director - Casa sectorială de pensii a Serviciului 
Român de Informaţii 
• Andrei Chendi – director – Secretariatul General al Guvernului 
• Coarnă Dumitru – vicepreşedinte- Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi 
Personalului Contractual (SNPPC) 
• Andrei Marian – vicepreşedinte Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi 
Personalului Contractual (SNPPC
• Tudor Marian – preşedinte - Asociaţia „ROMIL” Bucureşti
• Luminiţa Petrescu – consilier juridic - Asociaţia „ROMIL” Bucureşti
• Sebastian Oprescu – preşedinte - Sindicatul Naţional al
Funcţionarilor Publici
• Lucian Borceanu – vicepreşedinte - Sindicatul Naţional al
Funcţionarilor Publici
• Radu Claudia Carmen – membru - Sindicatul Naţional al
Funcţionarilor Publici
******************
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit dn fonduripublice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare - PL-x 82/2016, a fost trimis pentru dezbatere pe fond atât comisiei noastre, cât şi Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi şi Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
În urma dezbaterilor pe articole asupra proiectului de lege, au fost formulate o serie de amendamente. Proiectul de lege a fost adoptat de comisie cu majoritate de voturi (o abţinere), cu amendamente admise şi respinse, ce se regăsesc în raportul preliminar înaintat celorlalte comisii sesizate pe fond.


PREŞEDINTE,                              SECRETAR, 

 ADRIAN SOLOMON                  MIHĂIŢĂ GĂINĂ

17 comentarii:

Anonim spunea...

cu cine sa fac schimb de idei? cu "eufrosina"? glumiti!!

tehnocrat spunea...

Nu vad pe nimeni de la Sindicatul cadrelor militare si uniunea cadrelor militare in rezerva si-n retragere.
Cu sindicatul este clar, avea pe agenda pensii suplimentare pt creatori. S-reusit acest lucru, cel putin pt pricina (dogaru o zis in direct la tv ca pricina este membru uniunii scriitorilor).
Si la uniunea cadrelor militare in rezerva si retragere este clar, acesti domni, ceimai multi cadre militare in retragere, fara nici o obligatie militara, au fost de la inceput, impotriva unei noi legi a pensiilor, care sa le recalculeze si lor pensiile "nesimtite" stabilite pe legea 119/2010. "nesimtit"="nemeritat", in comparatie cu camarazii lor mai tineri, cadre militare in rezerva, cu obligatii militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Nu mi se incarca sa pot citi cele 5 pagini, din indicele rosu marcat pe coperta postarii si ia sa vedeti daca vina e de la postarea Dv, v-as ruga! Ma uit ca din partea MApN nu sunt decat 2 reprezentanti si noi suntem o forta in statul roman! Cum de a fot posibil ca numai doar doi ofiteri sa ne reprezinte? Dar sindicatele militare n-au avut acces? Nu ele ne reprezinta statutar si de drept? Si de ce tocmai acum suntem informati? Cam ciudat, foarte ciudata sitiuatia! Nu era o obligatie guvernamentala sa fim reprezentati semnificativ la atatea efective de activi si rezervisti? Poate sunt eu tampit, dar nu mi se pare corecta reprezentarea unor interese majore cu doar un efectiv redus de doua persoane indrituite, si poate ca si acelea de neancredere pentru majoritatea! ,,Nu e bine, domnule Senaca, nu e bine!...''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va avertizez pe toti ca s-a inceput o campanie de virusare fara precedent pe fb! Va prindeti usor pentru ca blogul este simplu, are femei frumoase si provocatoare, nu sunt comentarii si reprezinta capcane! Asta nu e tot, va intra la discutii de buduar pe pagina ascunsa, provocator erotic si sa intre in tainele ascunse ale parerlor personale...Eu ma prind repede, intru in hora, le tin isonul de parca as fi cazut o prada usoara la provocari, dar fentez repede cand intra in intimitati! Nu-i asa cei care ma invidiati pe aici fara demnitate si mi-ati trage o plasa de zile mari sa-mi buliti calculatorul? Daca sunteti barbati, hai sa ne confruntam pe idei intelectuale, si nu pe spartul in figuri razbunatoare din lipsa de valori morale si intelectuale atunci cand va dovedesc a fi doar niste duzinari complexati! La tamplele albe aveam pretentia ca e si minte putin mai multa, dar dupa aceste actiuni m-am asigurat ca idiotenia poate avea si forme periculoase...Nu mor caii cand vor cainii, dar veti muri la fel cum ati trait in mocirla si exclusi de cei cu valoarea de OM!

Anonim spunea...

daca vrei sa intelegi o lege,o citesti.E simplu!!(daca si gandesti e si mai bine)
....ca in rest....am un nepot am o cunostinta si "eufrosina" vre sa ii ajute pe toti? chiar asa sa fie? Eu aici suspectez multa minciuna si e vizibil.(ba nepotu' ba cunostinta x sau y)....niciodata NIMIC despre persoana in cauza
@eufrosina
sin eu an bvrut sa vfa eslic.Ati intlebs nusi asba?

Anonim spunea...

proverb american(si cu echivalent in RO)

de un taur sa nu te apropii din fatza,de un cal sa nu te apropii din spate,iar de un prost sa nu te apropii din nici o directie.
capisci??
eu l-am retinut si voi respecta acest proverb

iceparu spunea...

Sincer ,eu nu mai cred in ceeace ne priveste in binefacerile unui presedinte oricare va fi el,guvern indiferent de culoarea politica sau parlament.Din punctul meu de vedere minunat ar fi in ceeace ma priveste ca pensia sa-mi ramana la valoarea de cumparare prezenta

Serbane@un meletian pe care intamplator il cheama Vasilica Farafrica se urina la radacina unui copac aflat pe o strada intens circulata.Doua frose ceva mai tinerele decat Frosa noastra scandalizate de mama focului."Vai draga ce grosolan".Meletianul promt raspunde:groasa ca groasa da sa vezi ce lunga.
Fiind o promotie de ofiteri ceva mai in varsta am avut comandant de batalion-maior si mai apoi lt.col.- ofiter cu 8 clase generale.Inainte de 1968 ofiterii care nu si-au completat studiile au fost trecuti pe liber.Dupa aventura cu Brejnev in 1969, din criza de ofiteri necesari la infiintarea unor noi unitati militare au fost reactivati toti doritorii.Asa se face ca acestia la capitolul cultura generala erau zero taiat dar meserie stiau.Posibil ca Eufrosina,barbat,sa fie unul din acestia.Printre altele acestia au" meritul" de a fi participat la colectivizarea fortata a agriculturii dar si de a securiza frontiera cu sarbii pe vremea lui Tito.Acestia sunt din generatia celor care il alintau pe Stalin cu epitetul de "tatuca".Frosa nu e unicat.In 1986,fost fotbalist la Steaua,avansat inainte de termen de n ori pentru merite deosebite,lt.col.,semianalfabet,ofiter cu pregatirea fizica intr-un Comandament de armata avea marele merit ca pus sa mature in birou o facea cu mare responsabilitate.Asta stia,asta facea.sper sa fie vremuri apuse.

Anonim spunea...

@iceparu
respect gradele superioare la fel si pe cele inferioare dar mai ales respect OMUL),respect varsta,cultura si experienta superioara respect tot ce merita respectat.Dar nu pot fi ipocrit.Asta e:asa am invatat la LMDC Breaza si mi-a croit drumul pentru tot restul vietii.Am si un mare regret.Unde e adolescenta mea?.....s-a duuus

Sa traiti!
PS Gata ca incepe sa sune a "lauda-ma gura".....si nu-i usor sa-l ai profesor de mate pe Baghina si prof de limba RO pe Jebeleanu(nu este coincidenta era chiar Jebeleanu scriitorul)......si mai sunt ohoooo,profesori tot unul si unul......fizica,chimie,anatomie si inca vreo 20.....

Sa aveti o seara buna toti cei de pe aici!!

Anonim spunea...

@iceparu
apropo de clubul Steaua
Va rog nu-mi povestiti de "generalul" ilie nastase imbracat in uniforma si cu latzele atarnandu-i pe umar.Vomit!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez & Comp. Se pare ca lucrurile incep sa se miste intr-o directie buna in ce privesc pensiile militare, asa cum si tigrisorul 2 ne-a tapetat pe un blog coeficientii de calcul. Cred ca acest blog, Huhurez, in primul rand, a avut o contributie substantiala in determinarea autoritatilor sa intervina in forta pentru grabirea actiunilor de recalculare pe coeficienti relativ avantajosi.

De ce sa nu recunostem si contributia unui blog concurent, R. 26.500, sau vocile singulare ale unor bloggeri, tot pe Google, ori din spatiul virtual fb!? Dar mai constant, hotarat si mai inversunat decat acest blog nu a mai fost altul sa-l intreaca! Sincer va spun! Am fi copii sa credem ca ele nu sunt urmarite si monitorizate pas cu pas de catre serviii, de fapt si ei colegi de-ai nostrii care se confrunta cu aceleasi probleme ca al noastre, fiind intr-un sac cu noi, si chiar se fac rapoarte cu ce se discuta in aceste spatii virtuale.

Acolo unde au ajuns aceste rapoarte au dat de gandit si s-a tras un semnal de alarma ca rezervistii, dar si activii, pentru ca vedeti ca peste tot si ei posteaza sub pseudonime, prezinta o stare de nemultumire gata oricand sa explodeze in strada, si de aici sa se intinda pecingenea unor revolte generalizate la nivel de tara cu efecte periculoase si inprevizibile!

Mai periculos insa, ca orice, este non combatul care intr-un caz de conflict le-ar da fiori pe sira spinarii responsabililor politici, si nu va ganditi ca n-ar fi mii de ,,nebuni'' care de revolta si furie cand s-ar vedea cu armele in maini s-ar duce, mai intai, glontz sa ceara socoteala acestor tradatori ai Apararii Nationale si sa-si faca singuri dreptate, asa ca nu este de glumit cu o masa foarte mare de neandreptatiti foarte furiosi, calcati in picioare pe onoare si demnitate si batjocoriti in permanenta de o cloaca infecta politica!

De mult suntem dezbinati de orientarile politice, insa intr-o clipa toate acestea ar fi uitate si unitatea noastra s-ar reantregi cu intoarcere violenta catre calaii comuni: Cloaca si infectia politicii de cacat practicata de catre toti politicienii impotriva romanilor!

Multumesc tuturor celor care in permanenta au stat aici pe baricade, de ani de zile, aproape in fiecare zi si noapte, si cu foarte mult timp inaintea deciziei mele de a intra in lupta determinat de umilintele si nedreptatile de nesuportat la care am fost supus de catre MApN si statul roman, nerecunoscatori si total ignoranti cu valoarea noastra comuna de aparatori de nadejde ai Patriei intr-un eventual conflict armat!

Mihai spunea...

Iceparule ,sportivul ala cu care împarteam caminul de garnizoana al acelui comandament se pare a se fi numit V_gu.
Si acum sa analizam putin si succint sfîrsitul de an politic.
Din cîte se vede si din unele informatii venite pe canale indirecte se pare că guvernul are mari probleme in intocmirea proiectului de buget pentru anul 2017 cind vor trebui rebugetate toate majorarile saalariale din 2016,alocatii pentru copii,mamici si alte pomeni electorale, inclusiv indexari si punerea in aplicare a noilor categorii de pensii. De aici si zbaterea pentru modificarea pe sest a codului fiscal toate in contextul eliminarii in viitor a unor taxe si impozite fie ele si pontiste(vezi acciza la benzina,taxa de stilp,etc).
Tragerea de timp cu aprobarea in parlament a OG57 care pe lînga art.40 cuprinde si alte masuri financiar-fiscale bugetare nu este deloc întîmplatoarea si se poate ivi situatia ca OG57 (cu valabilitate un an de zile) sa fie dezbatuta si publicata in Monitorul Oficial concomitent sau la scurta vreme cu emiterea de catre guvern a obligatoriei noi OG?? pentru anul 2017 . În acest caz tinînd cont de faptul ca masurile ce se vor lua prin noua OG pentru 2017 de catre guvern privind masuri fiscal-bugetare pentru anul în curs devin constitutionale atîta timp cît ele se justifica prin neajunsuri banesti la buget . Iar cum banii pentru formarea noului buget nu prea se gasesc ne putem astepta la orice varianta.
Si daca se va da ceva conform cu cerintele multora in mod sigur se va taia din alta parte sau se vor impune noi taxe ,etc indiferent ce guvern se va instala dupa alegeri.
Complicat si trebuie retinut ca masurile fiscal bugetare întemeiate/justificate aprobate de catre un guvern in functiune sunt absolut constitutionale indiferent ce masuri superbenefice si de multe ori populiste ar stabili parlamentul.Parlamentul le poate desfiinta sau aproba prin dezbaterea ordonantelor ,guvernului revenindu-i sarcina sa puna in aplicare decizia. Si daca nu va gasi solutii ,ce sa faca si el guvern,va emite o noua ordonanta care va sta iar vreun an prin parlament si tot asa iar de la capăt la fiecare sfîrsit de an.
Este foarte greu daca nu imposibil sa mai gasesti ”competenti” in politica româneasca care sa miste lucrurile inainte pentru a crea plusvaloare cu mai putine taxe si impozite si cu mai putine ”atașări nebenefice” la bugetul de stat.

Anonim spunea...

da,da se scrie "sait" .....:):)
copy/paste
"daca aveti ceva dev spus despre problema care se ridica aci ,b"


ca si altii mai au nepoti verisori si bla,bla.......adica are un nepot de vre-o 30-40 de ani ca varsta, care habar nu are de internet,dar babaciunea 'stieee" Hai ma lasi??
.....si vreo 2-3 "cunostinte" cadre militare ,care sunt "cu pluta" dar stie babaciunea mai ceva ca bill gates
Hai ca iar vomit eufrosino.....Iti mai repet o data ,poate pricepi:de un taur sa nu te apropii din fatza,de un cal sa nu te apropii din spate,iar de un prost sa nu te apropii din nici o directie....ai inteles ceva? Nu cred......dar mai repeta!!

Anonim spunea...

,
"respectati-ne asa de nestiutori cum santem"

"Nu santem" doar "(suntem)Refuz sa cred ca "santem" .....ca "ie doar una ie alta treaba" ca doar "nu ie multi eufrosino"......."ieste doar tu" ca "ie sub 50 " nu-i asa?

,"respectati-ne asa de nestiutori cum santem"De ce ne bagi pe toti in aceeasi oala? ca aici vorbesti cu oameni scoliti nu cu caratori de shpan cu roaba.......vorbeste in numele tau EUFROSINO......baaaa si ce nume ai(adica ai ales)!!!!:):):)
astia de la servicii s-au gandit sa ne distreze si cu probe de prostie maxima.asta denota ca sunt inteligenti si ii duce mintea daca au inventat "EUFROSINA"
Puteau sa zica si BULA dar e deja perimat

Anonim spunea...

si ca sa inchei:"respectati-ne asa de nestiutori cum santem"
unii sunt asa de prosti ca raman nestiutori toata viata.Nici lingura nu stiu de care parte sa o tina......iar cu AKM-ul o sa tinteasca privind prin teava in timp ce apasa pe tragaci....no ce ma mai distrez!!

Anonim spunea...

Baaaa care dracu ati confiscat "saitul" ca va reclam la OPC

Unknown spunea...

Si eu cred ca asa zisa'' Eufrosina '' care cateodata posteaza ca o semianalfabeta cand posteaza absolut corect e doar o ''creeatie'' a unui serviciu.Probabil DIA

emillian123 spunea...

D-lor si D-elor: ..nu-i mai criticati prea "tare" pe unii dintre fostii sportivi militari, au au facut si ei ceea ce stiau sa faca,sub "drapelul"cluburilor care i-au angajat...si chiar sub Drapelul... Nationalelor Noastre, dandu-ne adesea bucurii, in perioade grele...