Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 21, 2016

DNA n-a aflat ca nu poate cere urmărirea penală a unui ministru pentru fapte săvârșite în exercițiul funcțiunii

23 comments
Cel mult,  DNA putea să informeze Senatul și  să argumenteze că nu poate stabili cine se face vinovat de moartea accidentala a politistului Gigină decât dacă Senatul cere începerea urmăririi penale împotriva demnitarului pe care escorta de politiști îl însoțea pe străzile din  București .
Spre rușinea senatorilor care o compun, Comisia juridică a recomandat Plenului să ceară DNA începerea urmăririi penale împotriva  fostului Vicepremier, Gabriel Oprea, însușindu-și acuzația prostească formulată de DNA, cum ca Oprea l-a ucis din culpă pe bietul polițist, căzut într-o groapă lăsată nesemnalizată de niște iresponsabili cârpaci de străzi. 
Chiar dacă rezerviștii disponibilizați îl poreclesc "Gropea" pe fostul ministru de Interne și Apărare, pentru că numai lor le-a micșorat pensiile militare, nici  ei nu cred că generalul a săpat groapa în asfalt, special ca sa cadă antemergătorul polițist în ea. 
Proiectul de hotărâre a fost respins prin votul majorității  senatorilor, degrevând DNA de o cauză care nu era de competența sa.
Madam Kovesi sare cu obrăznicie la gâtul senatorilor, insinuând perfid că ei ar fi îngreunat cercetările pentru elucidarea cauzelor care au dus la accidentul de muncă soldat cu moartea polițistului în timpul misiunii.
Dacă dosarul era lăsat în competențele procedurale  ale polițiștilor si procurorilor și nu își băga coada  secta soros-istă, era deja instrumentat- in rem-, stabilite culpele si răspunderile pentru despăgubirea familiei polițistului decedat.
Aș vrea sa văd dacă senatorii au curajul sa voteze o Hotărâre prin care să condamne Comunicatul DNA, prin care acest organ judiciar se amestecă în competențele constituționale ale puterii legislative. L
Se pun în mișcare și sectanții pentru organizarea unui miting împotriva Parlamentului. 





Proiectul de hotarâreFişier
Solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, adresată Senatului României, în vederea formulării cererii de efectuare a urmăririi penale față de domnul senator Gabriel Oprea – fost ministru al afacerilor interne și viceprim-ministru pentru securitate națională, în dosarul nr.905/P/2015 al Direcției Naționale Anticorupție.

Raport : Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări


Constitutia României
Art. 109
(1) Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia.
(2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.


Comunicatul DNA din 20 septembrie, ziua votului din Senat: 

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass-media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 

La data de 01 septembrie 2016 a fost formulată cererea de efectuare a urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deținut funcția ministerială (vezi comunicat nr. 1150/VIII/3 din 01 septembrie 2016).

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție a fost supusă la vot de către plenul Senatului României la data de 19 septembrie 2016. 

Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.

Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit.


--
Sursa foto: Petapixel

23 de comentarii:

Unknown spunea...

Felicitari,pentru noul format!
Pentru a avea un dialog in timp real,solicit sa publicati comentariile un pic mai repede!
In rest,toate bune!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aveti umor, onorabile! Ati demonstrat ca oamenii de rand stiu legile mai bine decat madam Kovesi, cea numita cu pile si politic la DNA ca sa instrumenteze dosare staliniste, pardon, politice! Ca si majoritate magistratilor de acolo care au tranformat DNA intr-un circ Globus cu scamatorii de care noi radem pe burta urmarind pe sticla TV ineptii si absurditati demne de cascadorii rasului savarsite de catre pausile Muppets!

Ceausescu e un fraier pe langa astia de la DNA care stiu sa organizeze adevarate parade si defilari, ca la 1 Mi si 23 August, cu catusile zornaind pe labele ,,inculpatilor'' cu droaia, cu asistenta televizata in direct, si dezinculpati 99% de catre Justitia cerebrala si echidistanta! Nu sunt crezut? Mii de caricaturi si tot felul de lozinci anti DNA circula zi si noapte pe fb la adresa magistratilor de acolo! Milioane de vorbe de ocara, injuraturi si invective pentru erorile si ororile ce se petrec in acea institutie vesela!

Va mai amintinti, dintre miile de cazuri, de cazul Rarinca ce a ingrozit Romania prin nedreptatile uluitoare savarsite in fluxul de cercetare si procesual? Va mai amintiti de toti basistii care au ruinat Romania, furand camioane de bani in basism si acum ne rad liberi in nas si toaca banii pe lux swi pe plaje exotice? DNA de ce le tin dosarele si scheletii in dulapuri si nu-i cerceteaza, dar un Ponta, Gen Oprea, Olguta Vasilescu si alte sute de cazuri sunt executati la comanda politica, in regim de urgenta, sa nu apuce campania electorala!

HALAL, DNA! NOI, SUNTEM OAMENI SIMPLII, NU JURISTI, DAR VEDEM SI PRICEPEM ABUZURILE VOASTRE COMICE SI DE TOT RASUL! CUMVA VRETI SA NE ARESTATI SI DREPTUL DE A RADE DE VOI CA LA CIRC SAU PAPUSILE MUPPETTS? DE CE ATI ALES MAGISTRATURA SI NU V-ATI FACUT CIRCARI SI ACTORI DE VENTRILOCIE UMORISTICA? ORICUM, NU MA PUTETI OBLIGA, CA OM LIBER, SA CRED IN ,,DREPTATEA'' VOASTRA!

DACA CREDEAM IN VOI, AZI TOATA CONDUCEREA MApN ERA ARESTATA PENTRU MAREA TRADARE SI ABUZUL IN SERVICIU SAVARSIT PRIN IMPLICAREA IN EMITEREA OUG 57 CARE A NENOROCIT TOTI REZERVISTII, DAR SI ACTIVII ARMATEI ROMANE! ZECI DE MII DE PENSII NENOROCITE PENTRU CA O MANA DE MAHARI SI GRANGURI CU CACIULI DE STELE LUATE PE SHUSHTACHE SI GULERE ALBE, FARA SA FI VAZUT IN VIATA UN POLIGON SAU CUM ARATA REAL UN OBUZ, O GRENADA, UN CARTUSH CI DOAR SA AIBA PRIVILEGII PERSONALE! DIXI.

Unknown spunea...

Sa nu uitam totusi ca Gropea se ducea acasa dupa ce servise masa la Baneasa cu viteza de 120 km la ora( in oras) si pe ploaie .La viteza aia si pe o ploaie deasa (ca atunci ) e riscant sa scoti politistii pe motocicleta sa- ti elibereze tie calea ca sa ajungi repede acasa .Justitia trebuia lasata sa vada daca e implicat nu sa fie blocata de sparlamentari.Ca sa nu vorbesc ca Gropea nu avea voie sa aiba coloana oficiala decat in cazuri exceptionale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum cateva minute in urma, doamna Sanda Oprea, sotia G.ralului Oprea a fost dusa cu Salvarea la Spit. Universitar unde a fost strabilizata, in urma evenimentelor din ultimile zile prin care a trecut sotul domniei sale! Banuiti si prin ce stres a trecut de s-a ajuns la aceasta situatie!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
stefanel spunea...

Ce numar are la CD legea privind neimpozitarea pensiilor?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, la modificarile astea tot ma pot alege cu ceva, deie Domnul!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

@Cornele, eu zic ca nu o sa te alegi ,deocamdata, la vechea pensie, cu ceva, caci s-ar suprapune cu cuantumurile marite de la ce se va vota la L223, care trebuie platita de la 01.01.2016 asa ca "ai putintica rabdare, stimabile" adica max 5 zile.

tigri2 spunea...

@all, imi cer scuze pentru informarea gresita cu impozitarea pensiilor, dar ...am citit ziarul de peste doua saptamani!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

DL T2 , eu abia astept ca sa se revina la acel 80% in loc de 60 acela din oug , asa vor primii o diferenta cat de mica aceia care nu au avut vechime completa , cum este nepotul meu , in rest asi fii bucuroasa sa se indeplineasca tot ce a aratat dl H aci inlegatura cu acele art 28 si 30 care l-au necajit si pe dansul destul. DA ,pentru dansul in mod deosebit m-asi bucura fiindca ne-a suportat toate ineptiile ,iar dv ,care ne incurajati va doresc multaaaaaaaaaa sanatate si zile senine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigrisorule, mai sa-mi sara inima...de bucurie! Am incredere intr-un om de onoare! Multumesc pentru vestile optimiste!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Eufrosina, sa fii increzatoare in ce s-a votat! Sa fim speriati numai daca vin liberalii la putere ca astia ne pun pielea in saramura si ne supra impoziteaza!

Unknown spunea...

santeti un om simpatic ,asteptam vesti ,cu multumiri

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fa-o, frate, nu mai astepta, ca acum pica frunza si pleaca cocorii! Fac si eu ca soldica: Hai, liberareeeeeee, ca nu mai am rabdare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oooo, dar le avem cu hindusa din Burundi, nu gluma!

Huhu Rezea spunea...

După alegerile din toamnă, DNA îl poate informa pe președintele Iohannis că nu poate să stabilească vinovatul in cazul Gigină decât dacă incepe urmarirea penală împotriva lui Oprea.Iohannis va cere Parchetului să înceapă urmărirea penală.
După alegeri sau dacă Oprea demisionează din Senat, protectia constituțională a fostului ministru continuă sa funcționeze, numai că, în asemenea situații doar președintele poate cere urmarirea penală a unui fost ministru, pentru fapte savârșite în exercițiul funcției.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Korekt! Asa s-a spus si pe TV! Dar focul asta de acum se va ostoi dupa alegeri! Totul este regizat de propaganda DNA! Bineanteles ca in comformitate cu dirijorul din umbra, Soros Baci, recte USR cu urecheatii masoni! Nu-i asa madam Kalashnicov?

Dan B. spunea...

Sunteti in eroare, caci solicitarea DNA a inclus, in mod eronat, inceperea urmaririi penale privindu-l pe G. Oprea (in urma cu 9 luni, s-a ridicat imunitatea lui pentru acuzatia „abuz in serviciu”, colegii votand in unanimitate; si a urmat un mare făs!). DNA poate cere ridicarea imunitatii unui parlamentar doar pentru a avea posibilitatea retinerii si perchezitiei sale ( la fel pentru magistrati, numai ca avizul il da CSM); chiar si la refuz, cercetarea penala isi urmeaza cursul, se intocmeste rechizitoriul si se inainteaza instantei judiciare, unde parlamentarul este achitat sau condamnat. Condamnarea suspenda imunitatea parlamentarului, el putand fi „saltat” din plenul camerei din care face parte. In discutia cu senatorul Aluneanu, a rezultat clar ca „uciderea din culpa” (acum, prin accident rutier) nu subzista atributiilor DNA, orice judecator putand constata lipsa de calitate procesuala a DNA intr-o speta fara corupti si corupatori. Sau o fi si Hollande vinovat pentru caderea motociclistului din escorta si distrugerea tehnicii din dotare?

Dan B. spunea...

Am uitat sa adaug in comentariul meu faptul ca de imunitate totala, in Romania, beneficiaza doar presedintele tarii, personalul diplomatic acreditat si militarii americani, ultimii in baza Acordului cu USA, girat, prin semnatura, de catre Basescu, ulterior admiterii in NATO.

Huhu Rezea spunea...

In cazul lui Oprea nu este vorba de imunitate parlamentară ci de protejarea miniștrilor impotriva unor abuzuri pentru fapte comise in exercițiul funcțiunii.
Dacă ministrul sau fostul ministru nu este parlamentar, cererea de urmărire penală nu o poate face decât Președintele.
DNA nu poate extinde urmărirea penală începută împotriva lui Oprea pentru abuz în serviciu, dacă nu-i cere Parlamentul sau, după alegerile din toamnă ori după demisie, Presedintele. DNA susține că abuzul în serviciu s-a soldat cu uciderea din culpă....și de aia e competent.