Unde votăm?
Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților
”ART. 84
(1) Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea
unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, conform prezentei legi. În cazul în care, în ziua votării,
alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiaşi circumscripţii
electorale, aceştia pot vota la orice secţie de votare din cadrul circumscripţiei electorale unde îşi
au domiciliul sau reşedinţa.”
-Altfel spus, votăm doar la secția de votare la care suntem arondați în localitatea de domiciliu ori reședință sau la oricare secție de votare din celelalte unități administrative din județul/sectorul nostru. Circumscripțiile electorale corespund ca intindere unui județ sau Municipiului București.
-Nu putem vota în afara județului sau a Bucureștilor pentru că acolo partidele depun alte liste de candidați.
-Prezentați CI/BI mai întâi unui operator din cadrul secției de votare, care verifica datele dvs. în sistemul antifraudă electorală.
Cu cine votăm?
Din datele oferite de Ministerul de Finanțe, urmare a unei interpelări în Parlament, reiese că în anul 2016, luna august, sunt:
- 75.458 de beneficiari ai Casei de Pensii Sectoriale a MApN;
- 69.180 de beneficiari de la Casa de Pensii Sectorială a MAI;
- 9.414 de beneficiari ai Casei de Pensii Sectoriale a SRI.
-154.052- Total
La o prezență de cca. 8 milioane de votanți la alegerile parlamentare, rezerviștii și familiile lor pot însuma un electorat de 2-3%, sub pragul de 5%.... dar suficient pentru ca un partid mic să atingă pragul electoral, dacă adaugă aceste voturi la cele primite de la membrii și simpatizanții săi.
Un partid de 5-10% poate încurca marile partide să formeze majoritățile guvernamentale în Parlament așa cum și-ar dori ele.
Să le propunem rezerviștilor să nu voteze cu cei care au emis Art. 40 al OUG. nr. 57/2015 privind micșorarea pensiilor militare și nici cu cei care nu au făcut nimic, timp de un an de zile, pentru amendarea acelui articol în Parlament.
Sunt vizate în primul rând cele 2 mari partide, PSD și PNL, cu un spor de vină pentru PNL, care-l și propune pe tăietorul Cioloș ca viitor premier după alegeri.
USR-ului îi puteți da un leu, dar nu un vot.
Nici PMP-ul lui Băsescu nu poate fi recomandat electoratului rezervist întrucât în acest partid a rămas aripa dură a PDL-ului tăietor de pensii și salarii.
Liber la vot pentru partidulețele care transmit electoratului și un mesaj naționalist-patriotic, îndeosebi ALDE, PRU, PRM, Alternativa Națională .