Un produs Blogger.

vineri, noiembrie 18, 2016

Ce poate să spună un secretar de stat MAI despre pensiile militare!!?

39 comments
Discutii de peste trei ore ale sindicaliștilor ProLex, la Pârâul Rece, cu secretarul de stat Cristina Manda si cu directorul de la resurse umane Ovidiu Macovei!
Ii minte în față pe sindicaliști că Legea 223/2015 era aberantă, pentru că putea crește pensia cu 160% fată de salariu, și nimeni nu a reacționat să-i spună elegant că dezinformează.
 

39 de comentarii:

Dan B. spunea...


Asta a spus 160% in conditiile Legii 223/2015? Realizati acum cam ce sporuri intra acum in baza de calcul a politistilor? D-aia trebuia o lege doar pentru militari, incl cei din MAI, nicidecum pentru politistii functionari publici!

Dan B. spunea...


Am uitat sa adaug ca o imbecila cu acelasi caracter, avem si la MApN, in persoana Otiliei Sava, atributiile sale fiind legate tot de domeniul calitatii vietii militarului.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Procentul de pensie putea să ajungă în unele situații, 100% pentru vechime+9% PS +20% OMM clasa I, la 130,8% din baza de calcul, oricum mai mică decât salariul lunar al polițiștilor.Sporurile întră în baza de calcul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma simt coplesit de aceasta informatie! Sa fim seriosi: Realizati ca rahatul amestecat pute? De ce sa amesteci Armata cu Politia, ba mai mult, si cu Serviciile partial sexuale in mov pe cucuvea cand Cardan se infinge in Cucuvea? Sau cand diferenta e de la Cer la Pamant? Dar cine sunt eu excremut de mamuca cu ochi de brostac, parsiv de saracan, sa ma dau mare si sa pun aceasta problema? Un secretar de stat este persoana care ofera slugarnic hartia igienica ministrului la closet, deci decide cand se sterge la gura, dar nu deicide o posibilitate de a discuta pe pensii [pentru ca la ultima ejaculare in batista a uitat sa puna si sare de lamuie! In trecutul meu tumultos si destul de amoros, poate foarte excesiv de neanfranat cand a trebuit sa nu refuz femei focoase si flocoase pentru ca eram frumos si destept, excesiv de tandru si bun sa le las gravide ca pe agude, am satisfacut si secretare care la serviciu nu purtau bikini. Am avut sansa sa nu satisfac si secretari cu prohab! A fi indaratnic, adica impotriva, inseamna sa dai cu popoul inapoi! Ori, eu ca om, destul de civilizat, as spune ca a fi secretar de stat esti un impatimit al marsarierului frantuzesc! Dar sa te ia dracul si sa ramai incotzopanit asa, indaratnicule de secretar de stat de pomana daca ne regulezi penziile! Ce v-as mai freca eu la ranza si ficati pe aici, daca onorabilul Huhu Rezea n-ar avea inspirata proximitate sa-mi puna, pe buna dreptate sa nu-si piarda blogul, capastrul! Habar n-aveti voi cate frane ale onorabilului Huhu v-au salvat sa nu va pierdeti asa zisa onoare pe care v-ati cumparat-o odios, si nu ati castigat-o ca vechii gladiatori cu epoleti care erau gata sa moara pentru Patrie, distrusi de munca, si nu de cafele si tarii prin birourile voastre ministeriale cu cadanele pe genunchi! Doamne, de ce nu-mi plac jegosii?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am lasat numarul meu de telefon pe undeva...Ma doare in pix daca ma contactati sau nu, dar ve-ti descoperi in mine cel mai ciudat om ca nu gandesc ca voi si sunt aiurea si paralel fata de coceptiile voastre! Dar, in mod sigur, ca atunci cand v-om conversa ve-ti ramane ferm convinsi ca regretati de ce nu m-ati cunoscut de mai demult! Multi, daca-mi erau colegi, ar fi fost fericiti, daca nu chiar si speriati, sa nu ma fi cunoscut datotorita caracterului meu infect de nu fi de acord cu idioteniile, indiferent ale cui! Nici pe tata nu l-as ierta daca ar fi idiot! Dapai pe un secretar de stat degeaba! Sunt dulce vulgar, inteligent, si va cumpar dintr-o vorba, dar nu v-as vinde, pentru ca prietenii sunt mai scumpi decat aurul! Eu sunt fascinant ca sunt departe de fantezii si abstractii, si mai aproape de realitati!Crezi, dumneata, ca daca esti General, vei putea sa ma dai la intors? Nu-ti fa iluzii cu nenea Cornelush! La un pahar te storc ca pe o lamaie, si la Istorie te pun in genunchi, desi ai Doctoratul pe genunchi! La curve, n-am sa permit nimanui sa ma intreaca, atata timp cat sunt Imperator! Nu Cezar, nu Dumnezeu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gelozia este un act perfid, si care demonstreaza inferioritartea individului incapabil sa-si dovedeasca, nu numai barbatia de mascul Alfa, dar si maretia inaltelor calitati de a fi un mascul cuceritor, tandru si rafinat pe afinitati care sa-si demonstreze capacitatile simtului de proprietate asupra sentimentelor! Cineva imi evalueaza imoral, si parca chirugical-ginecologic, pe pagina ascunsa, ansamblul emotional, poate si etic, din unghiul personal si intr-o maniera denaturata pe marginea a ceea ce postez, cu izuri de amantlac pe pagina fb, frumoasei moldovence care ma fascineaza ca un inger, colega si jurnalista, chiar titrata in litere si filozofie, Raluca Motreanu...
Daca am avut curajul sa expun lumii ca ceea ce eu scriu e sfant, oriunde in lume m-as exprima, inseamna ca ceea ce afirm e adevarat, si nu dau nici un pas inapoi sa admit ca Raluca Motreanu e o amanta vituala care nu da doi bani pe mediocritati! Poate ca pe mine da argintul valorii ca sunt OM!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica: Te pup pe Onoare! Pentru ca ai Demnitate!
Sa moara cainii, dar caii merg mai departe...Multumesc ca esti un ofiter vertical!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Adevarul este ca pensiile militare, etc, sunt acordate aiurea, fara pic de dreptate ! Adica militari care toata viata au stat in cazarma fara sa traga un foc ca si politisti care toata viata au emis carti de identitate si permise conducere, si altii din structurile superioare , care sunt paziti la usa cu arma, sa beneficieze de aceleasi drepturi ca militarii care participa la misiuni cu adevarat militare, politistii care intervin efectiv si asigura si restabilesc ordinea publica, toti acestia riscandu-si viata. Mai mult decat atat, cei de la Steaua, Dinamo, casele de cultura, spitale, policlinici,soferi ai sefilor, secretare, personal auxiliar, astia primesc si sporuri si prime mai des decat ceilalti plus avansari in grad ! Asa, ca este nevoie de unitate pentru cei care ,,trag din greu " , cu functii mici si medii, dar cu riscuri de a ramane infirmi si chiar mai mult.

CEZAR spunea...

Doar MaKiss...credea ca va iesi cu 175,1..% el si inca vreo cativa milogi cu ..cerul gurii albastru !
Acu avem ..exact rezultatul faptului ca ne-am lasat pe mana unor IDIOTI ..!!
Doar ..pentru ca ,,ziceau" ..bine ..nu-i asa ..??

Huhu Rezea spunea...

Am primit pe e-mail
„Buna seara,

Sunt pensionar militar din 1998, am primit noua decizie de recalculare cu 223/2015, prin care cuantumul initial calculat cu 263/2010, mi-a fost diminuat cu aproape 46%.
Am rugamintea de a ma ajuta sa dezleg aceasta enigma si de a ma sfatuii, ce pasi sa urmez.

astept raspunsul dvs.
Cu stima Costin C.”

Răspunsul este, contestație în 30 de zile.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Mai bine de jumătate dintre pensionarii MApN MAI și SRI existenți în anul 2011 vor păți ceea ce semnalează domnul Costin C și asta din cauza aberantei OUG 57/2015, pe care doamna secretar de stat o apără și o aruncă în cârca tehnocraților, când toată lumea militară știe că este creația funcționărimii din structurile centale de apărare.
In ciuda prostiilor debitate de doamna secretar de stat, nici Legea 223/2015, inițială, nu i-ar fi adus domnului Costin și doimii de pensionari de care vorbeam pensii recalculate mai mari decât cea în plată. Pensiile recalculate pe legea inițială ar fi fost tot mai mici pentru ei, dar mai apropiate de cuantumul în plată, stabilit în funcție de întreaga carieră militară și nu în funcție de conjuncturi.
Din păcate, acești foarte mulți pensionari militari vor rămâne cu actualele cuantumuri în plată și după actualizarile de pensii din anii care urmează.

tupak amaru spunea...

acesta este ministerul de interne , in toata splendoarea lui .
cititi cv-ul acestei femei , pentru a inteleg cine este .
ea a avut un rol cheie in decizii , cu toate ca , dupa cum se observa in dialogul cu legumele din sala , habar nu are ca trebuie 25 de ani de vechime si nu 20 . si nimeni nu spune nimic .
160% nu exista , sporurile acelea , dl. buzescu , nu exista decat pentru 1/1000 din politisti .
nenorocitul de coarna , proaspat reales la snppc , arunca aceeasi mizerie pe piata " nu vrem pensii mai mari decat salariile " - efectul activii din politie ar fi instare sa-ti dea in cap daca aud ca esti pensionar , atat de prosti sunt ; a doua mizerie a lui coarna " daca am avut 10.000 salariu , nu pot sa am 12.000 pensie " - gunoiu naibii . va dati seama ca nu mai scoateti din capul civililor si al politicienilor aceste sume . toata lumea crede ca acesta este venitul real al politistilor .
mai trebuie alta sursa de ura , la adresa noastra ? nu !
asta pentru naivii care spuneau " umar la umar cu politistii " .

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Aceasta femeie habar nu are despre legea pensiilor daca spune ca pe l.223 in original se iesea cu 175%!
Cei de la sindicat nu i-au spus?
Asa se intampla cand ajung pe functii cheie personaje pe criterii politice nu pe criterii de competenta!
Asa a fost din totdeauna,mai ales dupa '89. Au fost numiti pe functii numai icompetenti,pilosi si membrii de partid,rezultati din alegeri.
Credeti ca,daca ar fi rau la putere s-ar inghesui sa conduca destinele oamenilor?
Vad,ca se si gasesc persoane care o cred pe femeie ca politistii ieseau cu 170%. Mai fratilor cititi legea o data,de doua ori,de-o suta de ori,dupa aceea trageti concluzii!
Indiferent in ce domeniu am activat nu se iesea mai mult de 130% pe l.223. Binenteles,in functie si de salariile avute de fiecare si de anii avuti ca militar,politist...precum si in functie de omm avut fiecare.
Asa ca,daca se mergea pe lege,asa cum a fost ea in otiginal,pana la aparitia Oug,era mai echitabil,pt.simplul fapt ca,nu mai erau diferente asa mari intre pensii.
Cu micile corecturi aduse unor art.din lege.

Huhu Rezea spunea...

Vă mai amintiți de pompierul Nichiforov, pensionar MAI?
Imi trimitea în urmă cu 6 zile următorul mesaj:

13 nov. (Acum 6 zile)

către mine
„Bună,
Gata a venit decizia cu data de 2 noiembrie, iar banii din decembrie plus diferența de la 1 ianuarie.
Așa cum am calculat, de anul trecut, net ...064, adică plus 2487.
...și la începutul anului spuneai că am înnebunit, dar pe parcurs ai recunoscut de câteva ori că cioloș a tăiat cu circa 20% din pensie.
La MAI s-au dat pe 10, odată cu pensia și diferențele datorate lui boc,”

Gigi spunea...

Omul e dus rau!
Probabil si-a dat cu tarnacopul in cap!?

Codrenita spunea...

Pe 10 noiembrie 2016, o data cu pensia am primit si diferenta pe anul 2011 , dar nu si pe 2012, asa cum era precizat in comunicatul casei de pensii a MAPN. E o greseala in cazul meu, sau toata lumea a primit doar pe 2011, si daca nu e o greseala, as vrea sa stiu cand voi primi diferenta. Multumesc anticipat!

iceparu spunea...

Am vrut control civil.Avem control civil.

Dan B. spunea...

@Codrenita:
Cred ca aveti o perceptie gresita, caci in 2011, incepand cu febr, cu compensare pt ianuarie, pentru cei cu „revizuitele” prin diminuare, s-au platit cuantumurile din dec. 2010.
Asadar, restantele platite sunt pentru 2012 (12 luni) , urmand a primi si restul pentru 9 luni (2013) in nov. 2017.

@Huhu:
Este strigator la cer ca muierea in cauza sa spuna ca ea promoveaza doar punctul de vedere al guvernulu ,si nici nu vrea sa-si puna neuronii la treaba, astfel incat sa receptioneze argumentele comunitatii unde a fost invitata, sa le analizeze si sa-si prezinte concluziile, de ordin personal, ministrului in cauza.
Va marturisesc ca, in asemenea situatie, dac-as fi fost organizatorul reuniunii respective, la auzul cum ca ea nu poate achiesa la receptarea celorlalte puncte de vedere, as fi ridicat-o imediat de cur si as fi condus-o la iesire, ca doar nu a fost invitata exclusiv pentru promovarea art 40 din OUG 57/2015.
In alta ordine de idei,cred ca procentajul 160, scos pe gura de pardalnica, a avut menirea doar de a pune presiune pe prosti, caci calculele naivilor dau intotdeauna rezultatele sefului.
Probabil ca singura potriveala vis-a-vis de procentajul 160 , in opinia mea, este ca pensia recalculata a unui chestor recent iesit din activitate (2016), avand o baza mai generoasa de calcul, o depaseste pe cea a unui general, trecut in rezerva inainte de 2011, cu aceleasi conditii, grupe de munca si vechime cumulata, cu apx 60 %.
Eu cred ca ar fi fost normal ca ACTUALIZAREA sa includa, pentru pensionari de dinainte de aparitia Legii 223/2015, absolut toate elementele bazei de calcul valabile celor pensionati in 2016, daca functiile, locurile de munca si vechimea efectiva sunt identice. Altfel ce dracu se actualizeaza, una da si trei nu? Pana si IC ar fi trebuit acordata si celor care, pe vremuri, nu au auzit de ea, daca au ocupat o functie de conducere..
Sa mai amintesc ca-mi pare corect ca pensia de urmas sa fie 50 % din cuantumul aflat in plata la momentul decesului sotului, nicidecum de 50 % din recalculata diminuata? Asta ar fi o problema de interes general, caci sa pleci din viata asta si sa stii ca in urma ta-i pot

Coldea Calustian spunea...

Stelian or fi ''politisti'' comunitari.Vezi ca aia sunt politisti doar cu numele.E plina colonia de ei .Sunt slugile primarilor buni doar la lipit afise si la strans darul prin piete. Oricum la MAI ultimii politisti corecti cu sange in instalatie au fost dati afara de Igas la ordinul lui Basescu in 2011 ca deranjau mafia de stat .Vreo 10 000 parca.Au ramas pleava , orientatii si cativa idealisti naivi.

ifrim spunea...

@ Codrenita. Ati primit acum diferenta din 2012, in nov. la anul dif. pe 2013 .Daca verificati cupoanele pe 2011 nu aveti retineri ca ati primit idem cu dec. 2010.Comunicatul e generic si eventual cazuri particulare!

Codrenita spunea...

Multumesc Dan Buzescu si Ifrim, eu am fost in eroare !

Coldea Calustian spunea...

Carpe Diem.Nu ai inteles pana acum ca mafia( sistemul) e chiar statul iar majoritatea judecatorilor si procurorilor sunt ofiteri acoperiti sau pe deplin conspirati?

Huhu Rezea spunea...

ălugăre
Pustietatea ți-a scurtcircuitat diodele.
Tu asociezi mafia și corupția cu ofiterii acoperiți? Asta este mentalitate de infractor și de corupt.
Acoperiții au rolul de a sesiza stările de infracționalitate acolo unde ei își desfășoară misiunile.
De altfel, legea interzice serviciilor să infiltreze ofiteri acoperiți în magistratură.Un ofiter de informații trecut în rezervă și care, pe bază de examene, intră în rândul magistraților nu poate fi categorisit ofițer acoperit.

raul spunea...

Mai fratilor ,mai ascultati si pe altii!De ce naiba nu duceti o campanie sa-i desteptati pe activi si sa lase dracu sporurile alea si sa lupte pt baza ,pt VRS -ul ala de rahat de 217 ron cand [pe economie e , alta suma de rahat, de 500! Cum naiba e posibil ca un colonel sa aiba functia de baza de 1200 lei cat o femeie de servici ?Chiar nu vedeti unde e problema?De aia baza de calcul si a pensiei e de rahat!Voi desteptii si pilosii lui peste dati cu aia de la minister de pamant si mai spuneti-le ca a ajuns un cacacios de sef de post din MAI cu pensie mai mare decat un colonel de armata de rad aia si cu curul de noi!Aferim!

Coldea Calustian spunea...

Huhurez sincer m-ai facat sa rad.Tu cu cine asociezi mafia de stat daca nu cu sistemul ? Cu dansatorii din buric ? Cat priveste ofiterii de informatii raman ofiteri de informatii ai serviciului pana la sfarsit indiferent unde vor lucra ulterior. Altfel crezi ce vrei e o colonie libera.Si uita-te cu atentie serviciile noastre au fost mereu conduse de perciunati.Asta ca sa stii a cui e colonia asta.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iceparu spunea...

Trebuie presiuni pe ministrul apararii,pe cel de la interne care vor fi,pe directorul de la SRI









Trebuie presiune pe ministrul apararii care va fi el, sa aduca modificari la ordinul M25.Daca ne limitam sa vorbim discutii nu rezolvam nimic.Cu filosofie gen teoria batului nescaparat ramane furtuna intr-un pahar cu apa.









sa modifice M25.Daca ne limitam sa vorbim discutii nu realizam nimic.Filosofie multa.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Iceparu
De ce nu spargi d-ta gheața și să somezi ministerul printr-o reclamație, potrivit Legii 554/2004, să modifice articolele din M25 care consideri că încalcă dispozițiile Legii 223/2015 sau ale legii, în general. O poți face chiar dacă nu ai primit decizia de pensie, invocând un prejudiciu previzibil la recalculare.
Aveți pe blog întreaga procedură de anulare parțială, de către Curtea Apel Cluj, a HG 735/2010 de aplicare a L119/2010. O găsiți după eticheta HG 735.
@ Eufrosina
Drepturile de pensie se plătesc de la data încetării plății drepturilor salariale. Probabil că plata soldei a încetat la 01 03. Citește art. 63 din lege.

Unknown spunea...

Prin proiectul de lege 335/2016 s-au facut propuneri de anularea impozitului pe pensii, prin modificarea unor prevederi din Codul fiscal. A fost aprobat in unanimitate de Senat si trimis la C.Dep, camera decizionala. Rapoartele trebuiau depuse pana in 29.09.2016, dar cum a venit campania...mai asteapta. http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=15865. Guvernul a dat aviy negativ, la fel si comisia de munca.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Repet! Pot posta si eu Nunta Zanfirei?.....ca am vazut ca unii scrintitzi posteaza Scrisoarea a III-a!
Categoric, tot copy-paste!....perciunatul ala ce nu intelege?...ca in orice lege s-ar incadra el, tot pe alt tabel ramane! Dar, el stie bine de ce!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
In care lună din 2016 împlinea vârsta standard din Anexa la Legea 223/2015? Poate ați depus cererea prea devreme. Abia în luna aprile au avut metodologia de recalculare.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Faceti contestație.
Cereți drept de pensie începând cu luna februarie, dacă ați depus cererea și actele necesare în ianuarie.Art. 63 alin.(2).Poate dosaru inițial a fost incomplet și v-au mai cerut acte.

Trofin spunea...

Este regretabil ca atatia oameni , stransi in acelasi loc si care se ocupa de soarta pensiilor militare de stat sa poata debita asa enormitati iar asistenta sa accepte cu supusenie aberatiile pronuntate. Chiar nu se cunoaste diferenta dintre BAZA DE CALCUL a pensiei si SOLDA LUNARA BRUTA a unui cadru militar , din activitate ? Stiu ca cineva m-a intrebat , pe undeva , de la ce limita a procentului de calcul a pensiei , cuantumul net al pensiei poate depasi solda neta , totala (!) , a unui militar din activitate cu aceiasi functie si grad pe care le are omologul dumnealui la pensie. Sunt diferente mari . Spre exemplu , daca procentul total de calcul al cuantumului pensiei este de 102% , asa cum permite Legea 223/2015 modificata cu art. 40 din OUG 57/2015 , iar baza de calcul a pensiei este identica ca valoare cu solda lunara bruta , careia i se aplica plata contributiilor individuale si impozitul pe salarii ( fara norma de hrana si alte venituri neimpozabile ) atunci valoarea soldei brute de la care incepand cuantumul net al pensiei devine egal cu solda neta la care se adauga si veniturile neimpozabile ( 1000 lei) , este de 7608 lei , valabila pentru anul 2016.Intrebare pentru respectivii care analizau cuantumurile posibile ale pensiilor : cati pensionari pot avea o asemenea baza de calcul de 7608 lei ca sa fie suport pentru emiterea aberatiei ca pensia este mai mare decat solda ? La o adica , pot transmite adminului un tabel cu date mult mai detaliate cu privire la aceasta problema pentru a-l face public. Nu este un secret , este o simulare a efectelor legii !.