Un produs Blogger.

duminică, aprilie 02, 2017

Jenny Paulson, fosta Zaharia, noul ambasador al SUA la București? Legătura cu Roșia Montana.

2 comments
Monday, March 18, 2013

A Winter Ball and a 25th Anniversary

Jenny Zaharia a plecat din România imediat după Revoluție, urmându-l pe fratele său, George Zaharia, atlet, rămas în străinătate înainte de 1989, devenit, apoi, șofer de taxi în New York. Jenny a lucrat ca reporter la un post de televiziune în limba română din New York și la o cafenea, înainte de a se angaja ca secretara la firma omului de afaceri John Paulson. 
Bărbatul, trecut de prima tinerețe, avea 40 de ani, s-a îndrăgostit de secretară și, după lungi insistențe,  subordonata a acceptat o relatie discretă cu șeful, relație care s-a încununat cu căsătoria din anul 2000. Impreună au două fetițe. 
John Paulson, proprietarul companiei Paulson & co, este un abil manipulant al piețelor financiare, care a reușit să strângă o avere bunicică, de câteva miliarde de dolari. Printre cele mai bune afaceri realizate de Paulson se poate nominaliza specularea crizei financiare din 2007, când fondul său de investiții a câștigat peste 15 miliarde de dolari.
John Paulson a fost una personalitățile cu un cuvânt greu în lumea Wall Street, care a susținut încă de la început candidatura lui Trump la prezidențiale. În iunie, Paulson a găzduit chiar o acțiune de strângere de fonduri pentru candidatul republican, într-un club exclusivist din Manhattan - Le Cirque, unde plăcerea de a fi văzut în lumea bună a New-York-ului a costat de la 250,000 de dolari în sus.
Încă din luna august, recunoștința lui Trump s-a revărsat asupra lui Paulson, acesta fiind cooptat în echipa consilierilor economici ai miliardarului cu părul roșu. Presa americană notează că printre alte conturi ale susținătorilor lui Donald Trump, cele ce-i aparțin lui John Paulson vor fi extrem de încântate de deciziile economice ale noului executiv american, ce urmează să se instaleze la Casa Albă începând cu 20 ianuarie 2017.
Oare ar fi incompatibil, după legile românești, ca John să investească în România, daca soția sa ar deveni ambasador la București?

UPDATE
ALBA24.ro
Trump și Paulson
„Proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană ar putea deveni un subiect de discuție între statul român și noua administrație de la Washington, prin prisma persoanelor implicate și a intereselor financiare foarte mari care se învârt în jurul acestei povești. John Paulson, unul dintre cei mai importanți finanțatori ai campaniei electorale a noului președinte al SUA, Donald Trump, și totodată prieten apropiat al acestuia, deține o felie importantă din proiectul minier muribund, aflat în dispută la International Centre for Settlement of Investment Disputes – ICSID.”
„ Potrivit wikipedia, bunicii materni ai lui John Paulson au fost evrei emigranți din România și Lituania. A fost numit ”unul dintre cele mai proeminente nume din lumea finanțelor mondiale”, fiind considerat totodată unul dintre oamenii care au acumulat cea mai mare avere din istoria burselor de pe Wall Street. Proprietățile sale imobiliare se întind în toată lumea, din stațiunile de lux, pe plajele însorite și până în zona zero a New Yorkului, iar averea sa depășește 11 miliarde de dolari.”

2 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Din ce am citit, pe lista scurta, pt ambasada US de la Bucuresti, sunt 3 oersiane, din care 2 romani, printre care si doamna in cauza!
Despre incompatibilitati nu ma pronunt...mai ales prin prisma functiei actuale a unui fost ambasador!
Cert este ca dnul Klem impaketeaza din ianuarie!

Iulian Mareș spunea...

Kiar daca amaratul impistor-cersetor Morar/Nasul va displace si se impauneaza ca si el a fost la instaurarea lui Trump, informatia lui constituie inca o sursa, in conditiile in care nu a facut o preluare originala, marca ®copy-paste!