Un produs Blogger.

luni, aprilie 10, 2017

Proiectul Legii salarizarii unitare, publicat azi pe site-ul PSD, suspenda actualizarea pensiilor de serviciu

43 comments

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2017-04-10-21707950-0-proiect-lege-salarizarea-unica-bugetarilor.pdf


Pensii, ca un cuib de codobatură

Nu mai este publicată grila cu soldele/salariile de funcție, respectiv Capitolul I al Anexei VI 
Articolul 41 din PROIECT îi omoară pe pensionarii militari, dar și pe pensionarii speciali. 

Art. 41 - Pensiile de serviciu Până la aplicarea integrală a prevederilor prezentei legi, se suspendă temporar actualizarea în funcție de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari reglem entată de alin. (5) al art. 731 din Legea nr. 215/2015, ale membrilor Corpului diplomatic şi consular al României reglementată de alin. (5) al art. 6 din Legea nr. 216/2015, ale judecătorilor şi procurorilor reglementată de alin. (5) al art. 85 din Legea n r. 303/2004, ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare reglementată de art. 60 a lin. (1) din Legea nr. 223/2015, precum şi actualizarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii, prevăzută la art. 49 alin. (6) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată

43 de comentarii:

Trofin spunea...

Este suficient sa cititi art. 41 din corpul proiectului de lege si sa-i trimteti in ... masii pe toti fauritorii acestui simulacru legislativ. Daca nu sunt modificari ( mare mirare sa fie acceptate!) ne vom reintalni sa discutam prin 2022 , cei care vor mai rezista. Am avut mare speranta in cei alesi dar imi produc aceeasi sila pe care mi-au produs-o fauritorii legii 2384/2010.

Fsafety spunea...

Ce spuneti de acest articol???

Art. 41
-
Pensiile de serviciu

Până la aplicarea integrală a prevederilor prezentei legi, se suspendă temporar actualizarea în funcție de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari reglementată de alin. (5) al art. 731 din Legea nr. 215/2015, ale membrilor Corpului diplomatic şi consular al României reglementată de alin. (5) al art. 6 din Legea nr. 216/2015, ale judecătorilor şi procurorilor reglementată de alin. (5) al art. 85 din Legea nr. 303/2004,ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare reglementată de art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015, precum şi actualizarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii, prevăzută la art. 49 alin.(6)din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mirelamarinescu@917 spunea...

noaptea mintii ,tot cuun art 41 aprope la felca oug 57 , nesimtititii

CEZAR spunea...

CONTRIBUTIVITATEAAAAAA.....

ifrim spunea...

O veste trista , cu LDL, si glicemia mea e clar!!!!!!!

Trofin spunea...

Erata la ce am postat anterior , este vorba de Legea 284/2010.
Referitor la consecintele art. 41 pentru pensionarii militari , acestea pot fi diminuate daca mamaligile din fruntea ministerului ,care ii crediteaza cu autoritatea lor , vor actiona la timp pentru indexarea cuantumurilor pensiilor IN PLATA cu 9%, incepand cu 1 Iulie 2017 daca ( exista mereu un daca !) se va aplica promisiunea lui Dragnea cu majorarea punctului de pensie la 1000 lei , adica majorarea valorii actuale cu 9%. Odata produsa amanarea actualizarii , greu se va mai reveni . Parca am avut tastatura aurita cand , in baza legii 263/2010 , am facut predictia ca pensiile militarilor se vor modifica substantial abia dupa anul 2022 . Se confirma cu 5 ani inainte .

LUPUL spunea...

inseamna caArt 41 se refera la Pensiile de serviciu , pensiile de invaliditate se actualizeaza sau de aceasta categorie nici nu mai conteaza.

ifrim spunea...

Doar pt. Huhurez, la postarea de fata se preteaza o poza cu un cimitir cu muuulte cruci!

Leon spunea...

Actualizarea pensiilor militare este necesara nu neaparat pentru cresterea lor ci mai ales pentru o reasezare echitabila a lor tinand cont de Gradul,Functia si Vechimea militara INDIFERENT de Anul iesirii la Pensie...! Posibil sa mai apara modificari pana la depunerea proiectului la Senatul Romaniei. Este nevoie sa ne unim fortele, propunerile noastre sa fie centralizate de Administratul Blogului si trimise Comisiilor parlamentare.

Alexcta spunea...

Nu vad eu bine?
Au disparut ajutoarele date odata cu iesirea la pensie.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Art. 60 din Legea 223, a cărui aplicare a fost suspendată, se referă la toate categoriile de pensii militare de stat.
@Trofin
Majorarea valorii punctului de pensie la 1000 lei nu este numai o promisiune ci este deja o prevedere legală a OUG nr. 2/2017. Din păcate, nu se aplică și pensiilor militare.
Nu era mai bine să rămânem pe Legea 263?

kostas spunea...

Soldele de grad au ramas la fel ca acum 8 ani. General cu 4 stela 410 lei. Rusine! Sa vedem daca vor zice ceva generalii astia, sau o sa se lase umiliti cu solda asta. Poate au un pic de orgoliu si nu o sa accepte asa solda de grad. Daca nu, eu i-as sfatui sa nu se mai imbrace militar si sa nu se mai mandreasca cu gradul, pentru ca nu au de ce.

doc987 spunea...

Recent spuneam ca ne certam fara rost. Uite, ca ne-au tras-o la toti.....fara discrimiare.Poate , daca gaseam o cale sa ne unim eforturile, era altceva....Acum nu ne ramane decat sa ne uitam la ei cu manie....Oricum, putin le pasa.....Probabil o sa ne arunce un oscior in preajma viitoarelor alegeri si noi..... iertatori.....

Unknown spunea...

http://bit.ly/2ojjOBN Aici sunt Soldele/salariile de funcţie pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din instituţiile publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională
Anexa nr.VI CAPITOLUL I
FAMILIA OCUPAŢIONALĂ DE FUNCŢII BUGETARE
„APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ŞI SECURITATE NAŢIONALĂ”
CAPITOLUL I

mirelamarinescu@917 spunea...

Cum ramane cu ce s-a zis ca vor disparea discrepantele la pensiile militare odata cu aplicarea legii salarizarii unitare , Sa intrebe cineva pe astia care au facut afirmatia ,unde erau cand s-a introdus ace art 41 in lege?. Sa spuna ce au cu militarii? pensionari ? nu le e rusine ,dupa ce i-au plimbat prin legea lui BOC si i-a ma tavalit si cu oug lui ciolanis : ?????

iceparu spunea...

Daca recorelarea se face in 2022 personal nu ma mai intereseaza legea salarizarii unitare.Cu cuantumul cel mai avantajos -si cu da doamne o indexare cu 9%-cred ca imi e suficient.
Ceva imi spune ca in cazul unei recorelari ies pe minus.Este opinia mea.
E curios ca nu se publica o varianta a soldei de functie.Ori devine informatie clasificata ori MApN nu s-a decis.Vom trai si vom vedea.Pana atunci sa ne mentinem stresul in frau.Sanatatea inainte de toate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce jeg de curva-i panarama asta de politica romanistana! Olguta Aspida ne-a dat in cap cu caramida! Eu mi-am pierdut orice sperante si am primit numai lovituri sub centura in ultimul timp! Pur si simplu, toate problemele astea cumplite m-au prabusit!...

VMarian spunea...

Aici gasiti soldele si salariile: https://media.stiripesurse.ro/other/201704/media-149184265428078400.pdf

Carpe Diem spunea...

O lege fundamentata in legatura cu,si care prevede despre venituri salariale,cum poate include ea prevederi despre drepturi de pensie (reglementate de alte acte normative,de acelasi grad) ???!
Inca o dovada (nici nu mai era nevoie de ea,pentru mintile treze),ca toti se gudura si se tarasc in fata acelorasi stapani.
Vai de steaua noastra...

maiag spunea...

daca art 41 ramine valabil,se accentuiaza discrepantele si dicriminarile,cine iese la pensie dupa 1 iulie va avea pensia mult mai mare decit cel care ete acum cu aceiasi vekime ,grad si functie,armata e fututa de 2 ori, o data cu ordonanta 57 cind se reduce procentul si acum cu neaplicarea legii peniilor,suntem niste fraeri care nu avem ce face,batrini,bolnavi si fara influenya,20-30 la suta din pensionarii militari de acum nu mai apuca marirea,poate succeorii lor,ne meritam soarta ca noi am cerut pensi militare,DAOGARU,tace nemernicul,i am tinut trena si i am platit cotizatii,,venic sa gasit cineva sa nre prosteasca

Unknown spunea...

Vad ca potrivit art. 7 din Anexa nr. VI la lege solda de grad de colonel este de NUMAI 360 lei. La art. 8, alin. (1) indemnizatia de comanda se limiteaza la cel mult 25%, in timp ce pe functia de pe care am iesit la pensie indemnizatia de comanda era de peste 40%. O tampenie mi se pare art. 9, care face diferentierea intre cadrele militare din MApN si MAI. La MApN se incaseaza drepturile de pe functia in care ai fost imputernicit, la MAI ramai cu banii de pe functia de baza daca cea pe care esti imputernicit are nivelul mai scazut. Asa cum s-a mai mentionat, dispar cele 3-20 ajutoare stabilite în raport cu solda funcției de bază, respectiv salariul funcției de bază avută/avut în luna schimbării poziției de activitate, un drept prevazut la art. 20 din Anexa nr. VII (FAMILIA OCUPAȚIONALÃ DE FUNCȚII BUGETARE "APÃRARE, ORDINE PUBLICÃ ȘI SIGURANȚÃ NAȚIONALÃ") de la vechea Legea nr. 284/2010. Asa ca toti cei iesiti incepand cu 2011 la pensie isi pot lua adio de la acei bani, drept suspendat in fiecare an, dar niciodata anulat. In noua lege PSD a anulat acest drept. Sotia este salariata si in contractul ei de munca are prevazute ceva salarii ca ajutor de pensionare, la vechimea ei de peste 30 ani va lua 11 salarii. La civili se poate, la militari nu... Asta dupa ce m-a urmat in 9 UM din 3 garnizoane diferite. In Bucuresti am facut naveta ani de zile in afara centurii, 2 UM fiind in Ilfov, deci practic au fost 5 garnizoane.

kostas spunea...

Nu stiu daca ati sesizat o magarie care s-a facut in lege in ultimele zile. Acum cateva zile se prezenta peste tot ca un medic primar o sa aiba in 2022, 15600 lei, un profesor grad 5 o sa aiba 6900 lei.Acum in lege medicul primar(coef.ierarhizare 5)va avea in 2022, 12500 lei, iar profesorul gr.5 va avea 55000 lei.Deci le-au scazut foarte mult. Daca observati in lege, salariul de referinta( coef. ierarhizare 1 ) in 2022 va fi 2500 lei. Atat ar trebui sa fie salariul minim pe economie in 2022, dar acest lucru nu scrie in programul de guvernare ,in program este prevazut 1750 lei. Magaria care e: au mentinut salariile din grila ( valoric ) la toata lumea, unele chiar le-au scazut( doctori, profesori) cum erau ele initial, le-au pus coeficienti mici de ierarhizare au marit baza de referinta ( 2500 lei ) pentru ca salariile presedintelui, si toate functiile de demnitate publica, cele cu coeficienti de 12,11,,10,9 sa fie extrem de mari ( 30000 lei presedintele, 28750 primul ministru, etc.) fata de restul lumii. Mai stiti cand zicea Olguta ca vrea ca salariile demnitarilor sa fie calculate la salariul mediu si nu minim ca la ceilalti? si ca presedintele sa aiba coeficient 6 (salarii medii)apoi ceilalti demnitari,sub 6. Mai stiti ca Olguta a afirmat acum vreo 3 zile ca a acceptat cererea sindicatelor ca si presedintele si magistratii sa fie calculati la salariul minim.Salariul mediu in 2022 este preconizat la 5000 lei, deci presedintele, daca lua 6 salarii medii urma sa aiba 30000 lei. Dar vedeti cum i-a prostit Olguta pe sefii de sindicat? A marit baza de referinta, a micsorat foarte mult coeficientii de ierarhizare la prosti, iar in final salariul presedintelui ajunge tot la 30000 cat era pe salariul mediu. Desteapta tare Olguta.

mirelamarinescu@917 spunea...

Au marit salariile preotilor, ca sa ne cante prohodul pana in 2022 , astia sant nebuni , cred ca santem nemuritori , Sant niste javre mincinoase. Cum adica , abia in2o22? nu respecta legea pensiilormilitare nici astia .sa le fie de cap

Unknown spunea...

Mare magarie. Se propune o LEGE care la art 41 prevede incalcarea altor Legi. Ca la nebuni... Statistic, cati ani mananca pensie un om?In medie10 ani. Deci jumatate o rezolva art 41. Jumatate din pensionari dau coltul asteptand 2022. Caraghios e ca cei ce ies la pensie beneficiaza de noua baza de calcul. SI SA NU UITAM CA INITIEREA ACESTEI LEGI S-A FACUT PENTRU INLATURAREA UNOR NEDREPTATI SI INECHITATI. pRIMA FIIND DIFERENTELE MARI INTRE PENSIILE CELOR IESITI LA PENSIE INAINTE DE 2010 FATA DE NOII PENSIONARI. cU ACEASTA PREVEDERE NU VOR MAI FI DIFERENTE CI PRAPASTII. MARE PORCARIE....

Mitica spunea...

In functie de destinatar am scris.........Liviule, Olguto, Caline, Grindene, PSD, ALDE.....scrie in Legea 263...sau in Legea 223....de ceva marire de salariu, solda? NU. Pentru ca sunt legi pentru pensii. Atunci de ce mama dracului, voi la art. 41...din celebra voastra Lege a salarizarii unitare...ma rog inca proiect..va legati de pensiile de serviciu....Una-i una, alta-i alta...Am crezut ca......dar si voi sunteti jigodii....ca toti din arealul politicii romanesti. A inceput sa imi fie scarba...de toti care promit...iti dau cu o mana...si iti iau cu doua...Nici nu va salut....si nu uita.....,,boborul” nu uita si nu iarta!!!

Mitica spunea...

De aceea zic.....Liviu Dragnea spunea ca mai amana o saptamana legea ...pentru comisii, pentru pareri din partea oamenilor.....BOMBARDATII FRATILOR PE TOTI CEI IMPLICATI CU RANDURI....DE SA NU MAI AIBA RESPIRATIE.. Ca daca stam si comentam pe aici...nu o sa fie bine....

Profesor de logică spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iceparu spunea...

Voi credeti ca nu e lucratura celor din directiile financiare ale MApN,MAI si SRI?Cei din guvern nu au nici o treaba cu soldele si pensiile noastre.Olguta nu cred ca si-a bagat pixul in sectiunea aparare siguranta si ordine publica.
Pana la urma s-ar putea ca o oarecare corelare a pensiilor cu soldele activilor sa ne cam duca in jos asa ca un pic de rabdare..E curios ca in proiectul legii salarizarii lipseste grila salarizarii militarilor.

radu spunea...

Cand eram militar activ am suferit din 2010, umilinta taierii cu 25% a soldei, cu 25% a normei de hrana, cu 25% a normei de echipare, cu 100% a primelor si a soldei 13! La cursurile de specializare la care am participat in anul 2010 la peste 700 de km departe de familie, avand venitul diminuat atat eu cat si sotia bugetara, mi-am permis doar o masa de pranz la popota, in rest biscuiti populari. Iarna fiind, acasa familia facea economie la caldura pentru ca sotul, tata, sa poate veni acasa macar la 4-5 saptamani. De atunci an de an, am asteptat o revenire la normal, din pacate nu s-a intamplat nimic pozitiv. Am iesit la pensie dupa 30 de ani de munca de conditii grele, de uzura, cu sanatatea subrezita dar cu speranta intr-un sistem corect de pensii militare. Acum simt din nou umilinta anului 2010, citind art. 41 din Proiectul Legii salarizarii unitare, publicat azi pe site-ul PSD, ce suspenda actualizarea pensiilor de serviciu !!
Dumnezeu sa ne intareasca sa putem duce, care om mai putea…
Sarbatori fericite si binecuvantate alaturi de familiile dv.!

CEZAR spunea...

..@ I"Teparu..ma bucur ca ai inteles !
Ce ne facem cu cei care nici acum nu pricep ...??

CEZAR spunea...

DAOGARU ..ne indeamna sa ne ..ghiftuim ...!!Va dorim un Paste indestulat, va sfatuim sa consumati din toate, pentru ca in aprilie si mai zilele si mai ales noptile sunt reci, iar daca iesim in strada vom avea nevoie de intreaga noastra forta pana la Victorie!
Honor et Patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

mirelamarinescu@917 spunea...

POATE abia acum vor intelege militarii nostri pensionari si chiar activi sa iasa in strada ,dar sa nu mai plece de acolo pana nu se rezo lva ca legile sa fie respectate nu cioartite chiar inainte de a fi aplicate ,asa cum a fost legea223

Profesor de logică spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mirelamarinescu@917 spunea...

Cine dracu esti mai .anonimule .i-a mai du-te .....hai sic-tir

Iulian Mareș spunea...

Israela si Cezar
Este un veki filozof....Adrian Bontas!
Cred ca nu gresesc!

Unknown spunea...

Este perfect .Chiar ii credeati pe stimabilii de la guvernare ? Minciuni pana la alegeri, minciuni si dupa alegeri. Asta le este valoarea. Dar cum ramane cu reactualizarea pensiilor ?? La unii au facuto la altii nu. Asta se numeste tiganie. Cu stima.

CEZAR spunea...

@ m_Ale..
Oericine ar fii ..ii dragut...!!
Si am inteles tot ..desi el si-a manifestat neincrederea ..boul drakului (eu rezolv si soduku profesionist ) !!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar
De sah cu spatele ai uitat?....si cu umarul!
Lui Cornel nu i-a cazut in cap un bolovan...ci lignitul tarii!
El ...saracul se tot zbate, inclusiv prin justitie.
Acum tu de ce nu crezi ca omul este necajit si disperat?

CEZAR spunea...

@ m-Ale cu toata ..simpatia !
Simt ca m-ai luat ..de data asta ..!!
Cu spatele nu joc ..decat Gambitul Damei ..doar atat ...!!!:D :D

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Iti recomand si Deskiderea ungara inversata!....se poate si....si!
Cred ca ai o farmacie prin zona?.....te ajuta ... :))

CEZAR spunea...

..@ /nepretuitul meu ...m-Al ..
Inteleg ca ai nevoie urgenta de niste hapuri amare si nu gasesti in ..zona ta !!
Trimite urgent..fituica cu parafa in ..original ..si incer sa te ajut ..
Pana se rezolva ..numai bine ...dar nu prea cred ! Radiatia ionizanta incasata in centrul ala de ...si de...la adincime de ...lasa urme vizibile doar pe ..cuponul ..kaky!!

Iulian Mareș spunea...

Cezare,
Ai inteles pe invers si iti explic!
Daca oxigenul in cantitate normala sau imbunatatita participa, ca un catalizator, la imbatranirea biologica a celulelor, in fapt normala, lipsa lui....in cantitatea prevazuta de EL, are efectul invers!
Ei, nu kiar intinerire ci doar incetinirea reactiei biologice!
Si unde mai pui ca legea mi-a dat dreptul sa ies cu 10 ani mai repede, fara sa afecteze drepturile cuponului ala kaky, ba din contra, acum consumul de cerneala pt imprimarea lui a crescut, intrucat kiar am sarit la 6 cifre! Asa ca ....vesnicul Calugar se poate ruga mai vartos!
Adevarat, art 41 ma deranjeaza.....lipsa lui, imi produce o consolidare puternica, dar iti dai seama ca imi convine si indexarea cu 5%, intrucat produce efecte bune!
Sa fii cuminte, dar mai ales, cu minte! Sanatate!