Un produs Blogger.

miercuri, iulie 26, 2017

Discursul ministrului Tutuianu despre treburile Armatei și pensiile militare... după prima lună a ministeriatului său

27 comments


Ministrul nu neagă modificarea Legii pensiilor militare. Din contră, spune că se vor păstra sistemul de calcul(greu de crezut) și cuantumul în plată.

27 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. pai daca se pastreaza acel calcul? acela care are art 40 din oug 57? dece nu spune ca legea pensiilor 223 trebuie sa revina asa cum a fost promugata , ce va face cu alta lege este altceva , deocamdata a pagubit legea si cei care au primit pensii in 2016 ,au fost pagubiti .

  RăspundețiȘtergere
 3. Tocmai ăsta este motivul modificării actualei legi a pensiilor militare, și anume acela de a nu mai putea fi dați în judecată de către cei pensionați după 01.01.2016 și care au fost păgubiți prin modificările aduse șau prin neluarea în calcul de exemplu a soldei de merit.

  RăspundețiȘtergere
 4. Dupa cu am scris in urma cu cateva articole temerea mea ca birocratimea cu cotiere il v-a imbrobodi pe ministrul Tutuianu s-a adeverit. Dupa cum spunea domnul Tutuianu spre sfarsitul discursului, algoritmul de calcul nu se va schimba si nici cuantumul pensiei nu va depasi 100% din baza de calcul. Nimic nou sub soare dar nu asta e problema, temerea activilor e ca nu vor mai putea iesi "anticipat", ceeace ministrul nu a infirmat iar daca tot il tii pe militar pana la adanci batraneti il avertizezi din start, chiar daca vor avea o vechime mult mai mare, o buna parte din ea va fi confiscata ca nu cumva sa depaseasca acel 100%. O logiga beton pentru a-i face sa se razgandeasca.
  Si inca o chestie hilara, din punctul meu de vedere, spunea domnul ministru ca pleaca militari bine pregatiti si nu vor mai fi oameni in centrele de comanda. Daca asta a inteles domnul ministru ca e problema armatei, la nivel de personal, din vizitele in "toate unitatile" din armata, dupa cum pretinde, ori are o mare problema in a intelege care e adevarata problema ori birocratii nu doar ca i-au pus broboada pe cap dar i-au tras-o si pe ochi.
  Pacat, am avut impresia ca domnul Tutuianu chiar doreste sa faca ceva. Nu trebuie subestimata viclenia iesita din comun a aparatului birocratic, pentru domnul Tutuianu e prea tarziu.

  RăspundețiȘtergere
 5. si este foarte neclar , spune ca s+au recalculat nu stiu cate pensii si ca restul in noembrie., se aruca idea inghetarii , TUTUIANU nu spune nimic , este posibil ca sa e inghete si pensiile militare ,cum zic ei la nivelul din iulie , dar dece ,fiindca cei care au iesit in 20 16 li s-a aplicat acel nenorocit de art 40 . asa ca totul este o nebuloasa si incalcitura dracului .

  RăspundețiȘtergere
 6. Ei,guvernantii, vor ca grupele de munca pentru militari, sa nu mai aiba nicio valoare in a iesi mai repede la pensie. Ceea ce nu este corect.Si civilii au grupe de munca si le pot valorifica.Pana la urma, inca din 2010 odata cu legea 263,varsta de pensionare era ca cea din ziua de astazi.

  RăspundețiȘtergere
 7. Dex: tutuian: cioban transilvanean, om de rand (v toparlan)

  RăspundețiȘtergere
 8. Voit sau din graba, Leonard cat si altii ati omis din analiza sa punctati ca dl. Tutuianu este in primul rand ministrul activilor!
  Iata:

  https://www.dcnews.ro/mobile/voucher-vacan-a-primul-minister-care-implementeaza-programul_551977.html

  RăspundețiȘtergere
 9. Daca ar fi dupa unii ,intreg bugetul destinat armatei ar trebui sa fie impartit pensionarilor !! Adica ..ANUMITOR PENSIONARI..!!
  ..si nici atunci nu ar fi multumiti si ministrul ..nu ar fi bun !!

  RăspundețiȘtergere
 10. Atentie mare: azi se discuta un punct de vedere al Guvernului pe oug 20/2016 de modificare a oug 57/2015, initiat de Guvern. Puteti gasi stirea in Stiri pe surse, unde este un articol care face trimitere catre mai multe articole legislative in dezbatere si discutii azi!

  RăspundețiȘtergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 13. Iată cine se luptă pentru militari: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21926647-raetchi-solicit-lui-mihai-tudose-lui-liviu-dragnea-dea-asigurari-publice-pensiile-militare-nu-vor-scadea-aceste-zile-pierdem-militari-cariera-vitali-pentru-armata.htm

  RăspundețiȘtergere
 14. Toti se plang ca au plecat sau pleaca militari , vitali pt SNAp, dar nu observa ca au plecat sau pleaca si civili din sistemul militar, oameni de neinlocuit. Un exemplu elocvent este Dl Adrian, savant si erudit de renume mondial. Eu zic ca ar trebui sa se aplece, factorii de decizie din SNAp si asupra hemoragiei materiei cenusii civila din sistem.
  Dl Adrian, va plange sistemul, de la pcc, sgp pana la general. Fara dumneavoastra, viata-i un pustiu.

  RăspundețiȘtergere
 15. Tehno,
  Aditza este CEO la Oracle România, șoseaua Pipera, colț cu Aviatorilor!
  Mare om, mare substanță....dar postează underground!
  Singurulul lustruitor al revoluționarului căprar....conform memorialului din Timișoara! 🤔

  RăspundețiȘtergere
 16. DAR IMPOZITUL DE 10% care se va aplica din 2018 se va aplica la pensia in plata sau la cea recalculata daca este mai mica?

  RăspundețiȘtergere
 17. DLE H , a venit de la MAI si deciyia de pensie recalculata , din recalculare pensia de urmasi ete mai mica decat cea primita la o luna de la decesul sotului , adica nu s+au dat nici macar indexarile primite in ce 10 ani care au trecut de la primirea pensiei de urmasi ASA ca stiu ca voi contestata in termen pentru orice eventualitate poate nu va conta dar voi face ASA cum ati spus, pe deasupra magariilor produse de oug 57 a si plafoat conf art 30 despre care dvs a tot spus . Ei spun ca se pastreaza pensia in plata , eu spun sa le fie rusine celor din camera deputatilor care pun oamenii la un asemenea stres .EU sant o persoana puternica ,dar vor fi vaduve care vor face infarct . Tot nu inteleg dece fac asa ceva . sau vad ca se grabesc ca sa nu mai aplice nimic de aci nainte si pensia de urmasi de acum asa cum au stabilit-o acum voi intra cu ea pe cealalta lume .Voi cauta un model de contestatie . parca pe aci formulata de dvs .

  RăspundețiȘtergere
 18. SI inca ceva ,dke H , in anexele la decizia de pensie asta recalulata . am vazut ca indemnuzatia de dispozitiv ,care era in 2008 de25% reprezentand 508 , nu este luata in calcul ,credeti ca este si acesta motiv in contestatie?

  RăspundețiȘtergere
 19. EI spun ca raman in plata ce avem acum .dar ce lege sustine asta_ ? decizia este aplicabila cu 1 ian 2016 , va dati seama daca astia luau banii inspoi ,eu va spun ca nici nu aveau de unde , ma refer la peniile de urmasi , cand am spus ca isi bat joc si de morti ,sant inca pensionari. care s-au pensionat inainte de 2000 , batae de joc ,

  RăspundețiȘtergere
 20. @luminita
  -Probabil că nu era indemnzaţie de dispozitiv pe vremea când a lucrat soţul dvs.
  -La trecerea de la un sistem de pensie la altul indexarile rămân la cuantumul în plată, nu se transferă la cuantumul recalculat.
  Ai motive de contestaţie pe art 30.

  RăspundețiȘtergere
 21. OK ,dar la o adresa Pe care amprimit+o in 2008 .prin care eu am solicitat sa mi se prezinte cum s+a afectuat un calcul mi s-a prezenztat asa SOLDA GRADUlUI MILITAR COEFICIENT 1,80 .SOLDA DE FUNCTIE MAXIMA CORESP GRAD MILITAR DE COLONEL 5,50 GRADATIA 7 respectiv 42 ,indemnizatie de dispozitiv , 25% ACESTEA le- am primite la un raspuns in urma unei contestatii deci chiar de la comisia de contestati.Inteleg ca asta ce este odata o are alta data nu? nu este ceva de care trebuie sa se tina cont? Deci astia ce au facut ,odata tae pensia plafonand-o,pe urma reduc din ce ai pe parcurs in 1987 NU ERA DISPOZITIV DE COMANDA , CUM DE ESTE IN 2008 .?

  RăspundețiȘtergere
 22. DA, voi face contestatia pe acel art 30 ,dar si ma voi sa le fie rusine referi la acel art 40 oug 57 ,care vine si schimba dreptul meu ca pensie de urmasi ,deoarece nu corespunde cu dreptul castigat atunci cand l-am obtinut , Dupa cate vad si TUTUIANU o are cam balbaita nu spune nimic sa se inteleaga ,arunca ca se poate schimba ,dar nu se schimba .....ca la balauc.

  RăspundețiȘtergere
 23. DLE H M,MA AJUTATI SA FORMULEZ CUM SA SUNE CONTESTATIA LA ART 30 . adica doar cateva idei , daca se poate.

  RăspundețiȘtergere
 24. Si va mai spun cu semn de intrebare , zice ca la punctul g numic de actualizat . precizez pensia este din 1987, sa zic ceva si aci?va rog sa nu va suparati

  RăspundețiȘtergere
 25. Armata , pe timp de pace, are rolul de a mentine ridicat factorul de descurajare la adresa unei agresiuini externe. Aceasta implica o pregatire si dotare corespunzatoare in conditii similare realitatii campului de lupta. Daca nu toti militarii sunt in teatrele de operatiuni, ei se antreneaza in aceste conditii, asumandu-si riscuri chiar cu pretul vietii.

  RăspundețiȘtergere
 26. Este o necorelare intre importanta muncii prestate, privatiunile, interdictiile de drepturi si libertati cetatenesti si nivelul de salarizare. Portarul sau bibliotecarul de la primaria din Urlati are salariul unui colonel. De ce si-ar mai pune militarul viata in pericol in teatrele de operatiuni?! Criza de credibilitate cauzată de minciunile repetate ale actorului politic și absența predictibilității statutului de militar activ si în rezervă, sunt factorii care stau la baza acestei hemoragii de cadre din sistem.

  RăspundețiȘtergere
 27. Pentru un sistem strict ierarhizat pe grade si pe functii militare, cu responsabilitati si importanta activitatilor desfasurate fiind diferite, aceasta lege, cu corecturile care se impun, tine cont de necesittaea iesirii mai devreme din sistem a luptatorilor profesionisti si nu numai, pentru a se asigura afluxul resursei umane tinere, forta de reactie supla, rapida si performanta. Doar nu va imaginati militari profesionisti cu gradele care le confera calitatea de lideri militari ai grupelor, echipajelor ori subunitatilor , zburdand la 60 de ani, indeplinind misiuni in teatrele de operatiuni. Ce ati vrea sa faca statul cu acestia, cand, dupa modelul NATO, trebuie sa paraseasca sistemul la 45 de ani? sa ii arunce in strada fara recunostinta sociala materializata intr-o pensie militara, pentru ca au avut spiritul de sacrificiu sa lupte pentru tara aceasta? Dupa principiul contributivitatii ar iesi cu 700 lei pensie. Aceasta lege a pensiilor militare mai tine cont si de iesirile determinate de necesitatea asigurarii piramidei ierahiilor militare ci nu de rezistenta pe o functie anume, dictata de conjuncturi favorabile pentru unii si nefavorabile pentru atii. Cu toate acestea, actuala lege 223/2015 ofera posibilitatea ca CEI CARE DORESC, sa ramana in continuare in sistemul public de pensii, sa-si valorifice contributivitatea care nu a existat in realitate. Dar as vrea sa vA RECALCULATI cuantumul pensiei, pentru o corecta moralitate, impartind punctajul total obtinut, la un stagiu de cotizare de 35 de ani , cat este stagiul minim de cotizare la civili. Ci nu la 20 de ani, o improvizatie temporara, datorata celor 26500 de militari care au avut ghinionul sa se nasca mai tarziu si care au fost sacrificati pentru angajamentele asumate de Romania privind reducerea efectivelor, conditie a aderarii la NATO. Acea conjunctura cu stagiul minim de cotizare de 20 de ani a determinat ca unele pensii sa creasca in mod artificial, nu spun mai mult, rasturnand piramida valorilor si ierarhei militare. Acum, daca sunteti un privilegiat de conjunctura, va rog respecuos sa nu incercati sa blamati un principiu corect, cel al pensiilor adevarat militare. Deci sa fim corecti pana la capat. Principiul pensiilor militare care ii vizeaza pe militari, se regaseste si in celelalte tari membre ale Aliantei si UE. Si nu uitati ca inca mai aveti obligatii militare potentiale si dupa pensionare, daca sunteti pensionar miliar cu varsta sub 63 de ani. Daca iti doresti pensie contributiva, actuala lege 223/2015 iti ofera acesta posibilitate, inclusiv cuantumul cel mai avantajos in urma recalcularii. Si cred ca aceasta alternativa, stinge orice revolta a nemultumitilor, pentru ca si ceilalti militari isi recapata locul bine meritat intr-o ierarhie. Sunt de acord ca si aceasta lege este perfectibila, pentru ca si aici s-au creat unele portite de a se diferentia prea mult cuantumurile pensiilor, pe o pondere mult prea mare data de unele sporuri, ajungandu-se iar la aberatii cum se poate constata deja in multe exemple.

  RăspundețiȘtergere