Un produs Blogger.

joi, iulie 19, 2018

De ce nu initiază SNPPC procedura prealabilă împotriva MAI pe Legea nr. 115/2017, aplicabilă de la 01 04 2017

24 comments

Cine începe procedura prealabilă împotriva celorlalte instituții militare, dacă nici ele n-au corelat soldele de funcție cu salariul minim pe economie?

18.07.2018 - COMUNICAT SNPPC a somat MAI, prin Procedură prealabilă, să aplice Legea salarizării

În cursul zilei de astăzi, 18 iulie 2018, am demarat prima etapă din acţiunea prin care solicităm ordonatorului principal de credite, în speţă MAI, să aplice Legea-cadru a  salarizării nr. 153 din 2017.
Concret, am depus la secretariatul instituţiei (cu nr. înregistrare 497/18.07.2018) Procedura prealabilăcerută de lege, înainte de a ne  adresa instanţei de Contencios administrativ şi fiscal, prin care somăm MAI să pună în aplicare, de la 1 iulie 2017, art. 7 alin. 1 lit. b din Lg. 153, raportat la art. 1 din HG nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv la art. 1 din HG nr. 846/29.11.2017.
În fapt, cerem calcularea veniturilor salariale, pentru tot personalul MAI – aşa cum se întâmplă, deja, în alte instituţii bugetare –, având ca valoare de referinţă, pentru salariul de funcţie, suma de 1.900 lei, echivalentul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
Vă vom ţine la curent cu evoluţia acestui demers, prin care sperăm să obţinem repararea unei nedreptăţi dureroase pentru mii de angajaţi ai MAI, ale căror salarii de funcţie sunt raportate la valori de referinţă mai mici chiar şi cu 50% faţă de suma stipulată în lege.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

24 de comentarii:

Leon spunea...

Daca nu castigau la Tribunalul Ialomita politistii din sindicatul Diamantul, Liderul SNPPC, Dumitru Coarna, nu incepea niciun demers prealabil in acest sens..!

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Pop Iuliu spunea...

Dacă demersul referentiat va avea sorți de izbânda la instanța de contencios, se va produce un “cutremur financiar” in cadrul MAI, Ministerului Apărării si in servicii. Bineînțeles ca atunci si pensiile vor fi recalculate întrucât găselnița guvernanților cu acea “solda de funcție compusă” - nedefinita concret de nicio le sau act normativ, va dispărea, situatii care vor grăbi demersurile pentru adoptarea unei noi legi a pensiilor militare.

Cezar spunea...

Da.i Doamne !!!

Leo spunea...

@pop iuliu
Nu este "gasenita" guvernantilor ci a MFA-ului & CO. Nu vei vedea in nici o OUG sau Lege "Cuantum compus actualizat al SF" sau alte nastrusnicii. Normal ar fi oleca de puscarie pt. "ganditorii inventatori" care au schilodit Legile si au creat acest haos premeditat. Eu sper ca nu e departe timpul acesta , caci poti incalca legile una , doua , trei etc... un an , doi sau trei ani dar pana la urma faptele te ajung din urma caci hotia va plesni la un moment dat. Cineva trebuie sa platesca daca Romania e un stat de drept.

Dan B. spunea...

Iată că, așa cum am presupus încă din toamna lui 2017, orice echivalare a salariului de încadrare cu o soldă de funcție, adică mere cu pere, întrucât diferă domeniile de referință (VRS pentru soldă și smbe pentru salariul de încadrare) si „văduvește” pensionarul de absolut toate sporurile lucrative, la mine incl îndemnizația de conducere și sporul de dispozitiv. Zice-se că, in disperare de cauză, CPS ar fi dorit o nouă prelungire a termenului de finalizare a aplicării Legii 223/205, modificată prin OUG 57/2012, OUG 59/2017 și MS 60/2016, în cele 700 de dosare rămase de soluționat, însa ministrul Fifor a fost categoric împotrivă, căci o oarecare recalculare pozitivă ar fi golit bugetul Apărării cu sumele consistente aferente celor 30 luni retroactive.
Așadar plicul CPS, având stampila postei 02.07.2018, mi-a adus o decizie de recalculare in baza VRS=197,33 lei, deși eu aveam salariu de functie, nu soldă, lipsită de cele patru sporuri, incl și de altele, respectiv clasificarea profesională (clasă de specialitate), sporul de dispozitiv și indemnizatia de conducere, chiar dacă centru militar de sector mi-a înmânat, în 2004, fișa cu elemetele salariale din 1998. Tot acestă instituție mi-a comunicat că le-au fost cerute dosarele incă nesolutionate, precizându-le lucrătorilor eludarea sporurilor si recalcularea in baza soldei de functie cu coeficient 5,4 (1066 lei) desi actualizarea salariului ar fi fost: coeficient ierarhizare 3,5 x 1050 lei (smbe in ian 2016) = 3675 lei.
Cert este că, în loc să-mi crească pensia cu min. 2.500 lei, cea recalculată este redusă, comparativ cu cea in plata, cu 2.100 lei . Si, dacă mi-ar fi crescut cuantumul, 30 luni x 2.500 lei ..........

Leon spunea...

@pop iuliu, nu este nevoie de o noua lege a pensiilor militare dupa nici 3 ani de la intrarea in vigoare a L.223/2015 ( L.164/2001 a ...rezistat 10 ani ). Deoarece s-a finalizat procesul de recalculare a pensiilor militare, in luna septembrie se poate modifica si completa cu noi amendamente, OuG.nr.57/2015, aflata pentru raport din aprilie 2016 la Comisia pentru munca, plus inca 3 comisii..!

Gigi spunea...

SNPPC,rămâne cel mai mare sindicat al polițiștilor.Din surse aflu că îi reprezintă,încă,și pe cei care au ieșit la pensie și care achită în continuare cotizația.
Dacă au început procedura prealabilă împotriva ministerului,e un lucru bun.
De ce nu fac demersuri și pentru actualizarea tuturor pensiilor cnf.legii,asta nu mai stiu!
Trebuie întrebat,Coarnă de către cei care încă îi cotizează.

Iulian Mareș spunea...

Daca madama asta stie sa se apere asa:

https://m.dcnews.ro/olgu-a-vasilescu-interceptari-dezvaluiri-bomba-au-fost-chema-i-sa-ma-denun-e-au-fost-tortura-i-in-hoteluri_603407.html

...... atunci, prin mintea-i brici, de sub parul vulpesc, nu incerca sa se transpuna si in locul nostru, cand mesteca fraze mincinoase, care ne jigneau si torturau profund?
Dar, daca ar fi fost doar vorba de fraze, mai treaca-mearga daaar, au fost actiuni concrete, concertate si atunci nu inteleg de ce nu se asteapta si la reactii?
Sau, doar persoana ei conteza? O fi si ea o "Neferttiti", o fi "Slujirea" in rosu 7 sau 8 si s-a renuntat la negru 24?

Semnat:
#Agresat de madama Fiola

Cezar spunea...

@/m.Alul
Nu.ti este rusine bai....
Tu cu 15.ooo lunar pe card vorbesti?
Inițial am crezut ca.i Corneliunsson....

Ein Stein spunea...

Domnilor eu cred ca ne agitam degeaba de fapt sunt convins de asta. Nu stiu daca ati vazut proiectul de modificare al legii 153/2017, vor sa mai acorde inca un spor de 25% pentru cei care lucreaza cu informatii clasificate. Speranta noastra ca solda/salariul functiei de baza sa fie principalul criteriu pentru salarizare/calculul pensiei de serviciu e doar un deziderat utopic. Principiile enuntate in lege sunt doar basme de adormit copii, nu se vor lasa sub nicio forma, va garantez. Asa ca eu zic sa va faceti calculele tot cu VRS-ul in continuare si sa va bucurati daca nu ii scade cuantumul.
Am mai scris si am sa reiau, pana nu se destructureaza viermuiala de interese nu vom avea un set de legi de bun simt construite in jurul unor principii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La stirile de la ora 12.00, pe Romania TV, Liviu Pop, senator PSD, a afirmat ca se vor dubla pensiile civile in viitor, iar pensiile speciale o sa ramana asa, intepenite, dat fiind statutul special cat si ,,sumele mari'' de la aceste pensii, insa si la acestea doar unele vor avea unele modificari, nespecificand care, dar abia din 2020. Pentru ca s-a vorbit de grupele de munca, acum pe masa Presedintelui la semnat, va rog onorabile sa ma lamuriti cum si cine vor avea dreptul la acordarea de majorari la grupele intai de munca, si daca vor fi vizati si militarii?. Va multumesc anticipat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, sa-i dam...Cezarului ce-i al Cezarului! @Iulian are mare dreptate in ceea ce afirma: Se plange ea de abuzuri ale unor autoritati ale statului, cand insasi ea a fost si este un izvor de abuzuri asupra unor oameni cu demnitate si onoare, rablagiti din cauza duritatii serviciului si a privatiunilor, din pozitia de demnitar-ministru al statului, cum sunt militarii? Pentru cateva pensii, si alea ale magistratilor militari, tu, ca mama si femeie, de obicei si cum ar trebui sa fie dominata de empatie si solidaritate, le aduci suferinte si nedreptati prin abuzuri neconstitutionale?

Iulian Mareș spunea...

M-am întrebat ades unde-i inocentul târziu, fraierul de profesie, în fine, fraierul autohton, neaoș, care nu ar fi beton și de bon ton fără exemplare circumstanțiale pe 2 picioare, să zicem numai 2.…!
Cel mai adesea sunt numiți accidente biologice!

Cezar spunea...

Ps.
1 august...cert vom avea lege noua
Surprizee...surprizee!

Cezar spunea...

Bag seama ca te.a prelucrat m.Alul

Cezar spunea...

@Huhu
Vad ca au explodat tembeliziunile
PENSIILE DUBLATE
URMEAZĂ O NOUĂ MĂRIRE DUPĂ CEA DIN IULIE..ETC
OARE te intreb...daca ramaneam pe contributivitate...PATEAM si noi la fel?
Ni se dublau ????

Leon spunea...

Cornele, cam bat apa in piua cei de la RTv..!
Proiectul de lege care modifica stagiul de cotizare pentru unele activitati periculoase si va fi promulgat in aceasta luna, se refera Numai pentru beneficiarii Legii 263/2010, privind sistemul public de pensii..!

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Nu! Cresteri aveai numai din majorarea valorii punctului de pensie.
Sporul pentru condiții il aveai deja, iar reducerea stagiului complet la 25 ani nu îți folosea, pentru că... de la Oprea il ai de 20 ani.

Dan B. spunea...

@Leon:
De la bun început, realizatorul a precizat că este vorba de sistemul public de pensii, adică cele minimale, cele normale si alea „speciale”!
Cert este că, în curând, o pensie medie publică va atinge cuantumul recalculat al pensiei mele.
Si cum astea publice cresc, ale proaspetilor rezerviști ating cerul, prin ale cui pensii se realizează contrabalansarea, nu a celor de vârste inaintate? Oricum, se urmărea decimarea vârstnicilor pentru economii la buget!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Lasă-l sa cânte, că este democratic! Așa își etalează unii visele. Nici alea cu ceva bază, kiar de nisip!
A uita este omenește, dar repetabilitatea, susținută în orb, spune ceva! Tot un fel de #!
Știe el, kiar dacă nu a citit! Și dacă a citit nu a înțeles! Și ăstuia îi trebuie 30 de zile de lectură!
Parcă suntem la categoria "Scrie mai mult decât a citit!"

Cezar spunea...

@/Huhu...clar
Deci nu se DUBLAU...
DAR UN 60..70%....IEȘEA CE ZICI???
DAU UN EXEMPLU
Corneliunsson
Nu avea 2000 dar un 1700...prindea!!
Adevarat sau fals??

Cezar spunea...

Ps.
Ma gandesc la domnul Dan
Wai...Ce crestere frumoasa!!!
Nu mai era omul in depresie cu scăderea de 40%
Poate ne prezintă domnia sa un calcul exact!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, multumesc si am inteles!
@ Cezarica, ai nimeit perfect, asa e! Daca nu eram suntat, atata aveam, cam la 1700.