Un produs Blogger.

luni, iulie 23, 2018

In sistemul public, o pensie brută de 1500 lei, în anul 2016, va ajunge, în formula din noua lege, la 4500 lei în anul 2021

51 comments
Liderul PSD a comunicat duminică seara la RTV:

„Să vă prezint câteva evoluții: 2016 - punctul de pensie 871,1, în 2017- 1000 de lei, în 2018 l-am dus la 1100 de lei. 2019 - 1265 de lei, creștere 45,2%, 2020 - 1775, mai mult decât dublu decât 2016. Asta aducem în plus în acest mandat.  Pensia minimă va fi de 775 de lei din 2020.  Noi la legea asta am lucrat foarte mult, era gata mai demult, dar am zis să facem simulări.  O pensie brută de 1500 de lei în 2016, net lua 1.399 de lei, în 2020 va avea  3.049 de lei brut și net 2944, va fi o creștere de 110% faţă de 2016. În 2021, cu formula din noua lege, brut va fi 4507 lei, 4256 lei net.

„În campanie am prezentat un grafic foarte simplu. De ce de câte ori guverna PSD erau creşteri şi când guvernau ceilalţi erau scăderi economice? Pentru ca să se poată însămânţa ura pentru că ei niciodată nu vor veni să spună "vrem să trăiţi mai bine". Nu, "votaţi-ne ca să îi omorâm pe ceilalţi ", acesta a fost sloganul lor acoperit, cu lupta anticorupţie, cu orice legat de justiţie, cu absolut orice să-şi acopere eficienţa şi faptul că nu vor ca lumea să trăiască mai bine. Ce prezentăm noi nu e magie, cum spune Iohannis. Este economie pură, dar este economie îndreptată spre justiţie socială, spre dorinţa de a da beneficiu tuturor românilor din creşterea economică. Nu creştere economic, venituri mici şi alea împărţite prost şi nedrept”, a mai spus Dragnea.

"Ei numai pe ură au câştigat. Când a câştigat Băsescu în 2009, tot pe ură împotriva lui Mircea Geoană a câştigat. Când a câştigat Iohannis, tot pe ură împotriva PSD-ului a câştigat”, a adăugat Dragnea.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/live/liviu-dragnea-dezvaluiri-despre-noua-lege-a-pensiilor-la-romania-tv_431157.html#ixzz5M1JUKzoc

51 de comentarii:

Cezar spunea...

Daaa...dar ce folos!!
Sunt fără "demnitate si onoare" ..pe cand cele militare gem..dau peste ....
Vae victis!

Huhu Rezea spunea...

O pensie militară de 5 puncte de pensie contributive se apropia in 2016 de 5000 lei.
In 2021 ar fi trecut de 10 000 lei, daca rămâneam pe contributivitate.Pe ordonanța LOV nici nu ajunge la 6000 lei. Da...dar are multa demnitate, onoare și ...kaki.

Leon spunea...

Noua Lege a sistemului public de pensii, va reprezenta o Tema de campanie electorala pentru alegerile din urmatorii doi ani..! Am inteles ca: 1.Legea va intra efectiv in vigoare in anul 2021, cand deja va fi un alt guvern.
2.Legea va indrepta inechitatile din prezent cand pentru stagii egale, conditii similare de munca, pensiile sunt diferite si datorita anului iesirii la pensie.
3.Se vor recalcula toate pensiile civile, probabil in anii 2019 si 2020, dupa Formula:
Pensia Bruta= Numarul total de puncte x 75 , unde constanta de 75 reprezinta Valoarea punctului de pensie din anul 2020 de 1775 lei( prevazut in programul de guvernare..!) indexat cu aprox.5%, adica 1875:25( stagiul mediu de cotizare )= 75.
Pensionarii civili au deja calculat Punctajul total in Deciziile de pensie actuale.
4. Acest VPR (valoarea punctului de referinta ) de 75 va fi INDEXAT anual cu Rata inflatiei
5.Pensiile de serviciu NU fac obiectul acestei legi, dar pentru pensiile militare SIGUR va fi nevoie de o noua RECALCULARE a acestora, cu respectarea principiului de la pct.2.
Vor urma multe luni foarte fierbinti..!

Leon spunea...

Stim deja ca OuG.nr.103/2017 ( abrogarea articolelor din L 263/2010. privind militarii ) a devenit Legea nr.177/17.07.2018 si a fost publicata in MO.nr.628/19.07.2018.
Legea nr.263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, va fi REPUBLICATA, deoarece ultimul articol din Ordonanta,Art.V, prevede ca dupa aprobarea acesteia prin lege, se va republica, dandu-se textelor o noua numaratoare.
Personal cred ca dul A.Solomon ar trebui sa abroge art.122 din Legea nr.223/2015 modificat de OuG.57/2015, prin care in termen de 5 ani militarii(pana in 2020) pot OPTA pentru deschiderea dreptului de pensie conform prevederilor din L.263/2010, deoarece aceasta lege a abrogat toate articolele privind militarii, inclusiv Anexa nr.6..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Acum, cu toata opozitia mea si, in esenta, pot afirma ca viziunea PSD despre pensii este una f. buna si oamenii civili pot fi, in mare, foarte multumiti, daca se finalizeaza acest Program de guvernare. Dar, o catastrofa ca Olguta Vasilescu trebuie in regim de ugenta scoasa de la Min. Muncii, macar pentru faptul ca a produs un dezastru la pensiile militare, si continua cu incapatanare si tendentios sa afirme ca pensiile militare sunt speciale si nesimtite! Ofiter cu studii la Paris, 18 ani vechime, are 640 lei pensie si gasiti cuponul pe pagina mea fb! Ca acest ofiter sunt si alti ofiteri, exemplu L.Col. cu 1.450 lei, Mr. 1.390lei, subofiteri, si maistrii si nu putini! Habar nu are ca a intrat intr-un musuroi cu furnici si a daunat grav propriului partid! Dragnea, se face ca ploua si repeta, dupa ea, ,,pensiile speciale,'' bla, bla... Bai, capcaunilor, pensiile militare nu sunt pensii speciale, intelegeti, mo?

Huhu Rezea spunea...

Este un prost acest Dragnea. Vrea sa-i ajute pe orbi să treacă strada și ăștia cred ca-i ajuta Werner și #rezit si-l vor pe Dragnea la pârnaie.
Peste 1/3 din pensionarii și funcționării beneficiari ai măsurilor sociale sunt antipesedisti de paradă.Vor vota cu dreapta, chiar dacă știu că ciuma portocalie îmbracată în straie liberale le va ciunti drepturile.

Cezar spunea...

Nici vorbă
Dragnea are deja 5 milioane de votanți
Cati mai are nevoie...ca SA guverneze inca 3 mandate cel putin??

Leon spunea...

Asa este..! Dragnea a facut si face numai greseli:
1.Bilete CFR gratuite ptr.studenti 365 zile/an in toata tara; cineva din familie , casiera din Gara de Nord , nu i-a eliberat bilet cu banii in mana ca nu mai erau locuri platind nasului contravaloarea biletului si stand in picioare..locuriile fiind ocupate gratis de studenti..!
2.De la anularea Taxei de mediu s- a dublat nr.masinilor second si in aceeasi masura accidentele auto cu victime..!
3.Anularea Taxei Radio Tv. si se dau mult mai multi bani de la Bugetul de stat
4.Si altele..!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius Tu ai o alta agendă politică. O astfel de agendă, așa cum este și cea promovată de sindicaliștii din poliție și penitenciare, ne cauzează tuturor pensionarilor militari cat timp va exista o guvernare PSD. Așa se întâmplăla când conducerile unor instituții de stat si ale unor organizații neguvernamentale fac politică puturoasă.

Cezar spunea...

Ps
si nu am pus la socoteala medicii
Si asistentele medicale si buna parte dintre cadrele din învățământ
NB.
Odată cu iesirea la rampa a celor mai rapaci băsisti...liberalii vor da buzna la ALDE
TĂRICEANU.. VA CÂȘTIGA PRESEDENTIA...
DECI NUMAI VEȘTI POZITIVE
HAI SA ## REZISTĂM....PAM...PAM....!!!

Cezar spunea...

Pentru noi pensionarii militari MApN..treaba.i alta:
Am avut si continuam sa avem cele mai neinspirate..ca sa fiu politicos..organe de conducere
Sunt manipulați într-un mod ordinar de celelalte sisteme..armata ii scoasă în fața.. iar toti ceilalti profita din plin
Uitați.va la orice structură din Snaop..pana si la caraulele din penitenciare..toti sunt SUPER ARANJATI..PE LEGEA ARMATEI..SIC !!

Cezar spunea...

Pentru noi pensionarii militari MApN..treaba.i alta:
Am avut si continuam sa avem cele mai neinspirate..ca sa fiu politicos..organe de conducere
Sunt manipulați într-un mod ordinar de celelalte sisteme..armata ii scoasă în fața.. iar toti ceilalti profita din plin
Uitați.va la orice structură din Snaop..pana si la caraulele din penitenciare..toti sunt SUPER ARANJATI..PE LEGEA ARMATEI..SIC !!

Leo spunea...

Efoarte bun sistemul lui daddy. A inceput cu majorari masive de salarii la parlamentari. Apoi a continuat cu primarii&CO. Apoi a dat liber la salariile" locale" , incat un asa zis "politist" local are la Suceava de exemplu net 4700 lei. Pe la Brasov am inteles ca are 4500. Oricum peste 4500 lei. Apoi a "dat" la doctori de vreo 3 ori de au ajuns cei mai slab platiti la 12000 lei. Iar acei doctori , inainte sa le fi marit daddy de aprox. 4 ori, aveau cele mai le lux masini dupa politicieni. Uitat-va in parcarea oricarui spita , mai ales la cel militar sa vedeti de lexusuri sunt si ce Porche de teren. Audi deja este o rusine sa ai ca doctor. Apoi , daddy a marit pensiile peste 2000 lei proportional cu ele insele. Adica cine avea 20000 lei pensie a mai primit de la daddy inca 2000 lei. In timp ce amaratii de sub 2000 lei au ramas pe loc , desi putera de cumparare s-a redus cu aprox. 7% . Si asta a facut-o asa zisul 'social democrat" . A dat exact la cei care aveau cel mai mult si le-a dat proportional cu cat avea. Apoi , sub daddy deficitul bugetar a ajuns la 3,8% si este in cestere.
Ce biene merge Roamania paralela a lui daddy. Nu uitati , ca nu-l va prinde craciunul liber.

Leon spunea...

Dle Draghici,Legea nr.149/2018 care prevede si acordarea de bilete de odihna si tratament pentru pensionarii militari are nevoie de o Hotarare de Guvern.
Deocamdata nu se dau aceste bilete !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Noua ne dauneaza foarte mult acest ministru, Fifor, slugarit pana la ultima jena fata de partidul care l-a promovat, PSD. Nu, tovarase, Fofor, nu asa se face ca sa nu fii nici sluga, dar nici tradator fata de partid: Te duci dumneata la seful de partid, Dragnea, un alt dezinformat si dirijat negativ conceptual fata de Armata si rezervisti, si ii explici ca in calitate de ministru nu poti sa admiti ca in minister sunt discrepante uluitoare la pensii si solde, ca sunt discriminari intre generatii, ca veniturile minime sunt sub ale civililor, ca este prea mare si prea galagios corul nemultumitilor, si ca anumite ordonante au generat ilegalitati, abuzuri si scandaluri, care acum se manifesta public pe retelele de socializare si injoseste Armata la modul public, subrezeste chiar partidul ca imagine si viitoare voturi, ceea ce nu-i permis intru-n stat de drept si nu se cadreaza cu promisiunea electorala ,,Dreptate pana la capat!'' Dumneata esti ministru, nu doar achizitor de gunoaie si deseuri, NATO, pe comisioane grase, domnule ministru, iar demnitatea dumitale, cat si viitorul de politician, consta in rezolvarea cat mai urgenta a acestor probleme, si nu sa lasi un sef de Comisie de Aparare sa comita continuarea abuzurililor, plus mistocarerile de rigioare, caci viitoarele voturi vor costa foarte, foarte scump si poate ca batalia se va duce chiar si pentru singur un vot, ori noi avem zeci de mii de voturi si o sa le dam numai si numai de felul cum ne veti rezolva aceste nedreptati! Altfel, mai bine nu votam nimic si pe nimeni... Domnule ministru, ma jur pe viata si pe ochii mei, tiganeste, ca, daca-i schimbati pe toti din clocaraia MApN si CSP, va exploda dreptatea in foarte bine si in PACE!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Asta nu-i totul! Pe țeavă stă o OUG privind pensia specială pt vameși!
În sfârșit, se va face dreptate!
Din câte constat reducerea pensiilor pt beneficiarii veki ai L223/2015 a devenit o necesitate națională! OK!
Fie-i mai bine țării! Și unora, ... și mai bine, adică celor ce se vor caza, pe durată limitată 4-7 ani, în hotelul de 5*, de lângă fabrica de biscuiți ROSTAR, după capătul tramvaiul 34!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Rectific eu...
* .... liber Crăciunul! 😂🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, superba aceasta insiruire de exemple, desi lista poate continua pe multe pagini! Inchei cu a intreba: Chiar nu mai exista o frana pentru acele super nesimtite de pensii si salarii, care au speriat si Europa, nici la ei neexistand asemenea discropante intre maxim si minim? Si tocmai aceia, cum ziea onorabilul, il vor pe Dragnea la puscarie! Ce fraier este Dragnea! Ce mafioti il inconjoara si ii netezesc drumul catre Jilava, la randul lor platiti astronomic, tot la ordinul lui si al Olgai!

Huhu Rezea spunea...

Constat că votanții de Base și Iohannis văd doar partea goală a paharului, parte in care văd și posibilitatea că soțiile lor să aibă o pensie civilă mai mare ca a lor, peste 2-3 ani.
@Drăghici
D-ta te instruiești decât pe site-urile și televiziunile propagandei.
Cum sa mai dea faliment sistemul de pensii civile dacă
CAS a crescut la 25% din salariul brut?Intr-o jumătate de ani s-a redus deja cu 50% deficitul fondului de pensii.Cu măsură asta a transferului CAS, Dragnea și LOV au dat lovitura, lasându-i pe Iohannis și ai săi să latre precum cățeaua la lună.

Cezar spunea...

Procesomanul number one al Armatei...trebuie sa recunoastem..Ooorban i.a luat fata..ne da o veste...minunata!
Frumoasa Olguta...in urma procesului intentat de slinos...Va avea viata lu Calache!!@
Va deveni prim ministru.. cu Tăriceanu președinte
Sa se învețe minte...sa se mai joace cu Armata😂🤣😂🤣😂🤣😎

Marian spunea...

L-am ascultat pe daddy si m-as bucura pentru pensionarii civili sa se confirme cifrele. Ce nu inteleg este cum de nu stie ,acest viitor condamnat, ca si in sistemul militar sunt diferente enorme intre militari de acelasi grad, functie si vechime ? Sper sa-mi priasca sarmalele !

Huhu Rezea spunea...

@marian popescu
Dragnea știe că sunt și pensii militare mici,dar știe și ce au scris sri-știi, polițiștii și DNA în dosarele de poliție și justiție politica, pentru scoaterea unor lideri PSD din politică.

Leo spunea...

Pai daca stia , nu le mai crestea tot pe acelea mari ca o recompensa. Ca doar nu cei cu salarii mici si pensii mici au scris in dosare. Adica de f..e unul si tu te razbuni pe cel care nici nu are p..a ?
PS eu cu daddy o sa votez si cu Romania paralela pana in "douzeci cincizeci"

Mihai spunea...

"In sistemul public, o pensie brută de 1500 lei, în anul 2016, va ajunge, în formula din noua lege, la 4500 lei în anul 2021 " spune unul din cei mai mari manipulatori de mase doar în scopul de a-și legitima acțiunile prin cât mai multe voturi din partea pensionarilor și bugetarilor îngrășați prin indopare cu salarii, salarii.
ERA BINE DACĂ ACEST MAMIPULATOR ORDINAR și dușman prin asimilare cu securiștii și polițiștii și al militarilor SĂ LE SPUNĂ SI CELOR DIN PRIVAT CÂT VOR AVEA SALARIUL ÎN 2021.
SAU PRIN 2021 vor mai fi pe aici doar bugetarii și pensionarii constituiți în masă de votanți pentru acest manipulator hidos.
În ritmul ăsta mai avem puțin și îi prindem pe greci din urmă. La fel au pornit lucrurile cu bugetarii și pensionarii și acolo ca până la urmă inclusiv piloții militari pensionari au ajuns culegători de măsline pentru a supravietui.
Dacă cineva crede ca mediul privat va mări salariile angajaților în ritmul măririi pensiilor și salariilor la bugetari atunci retrag acest comentariu.
Părerea mea că aici se va rupe filmul lafaielii acestor hahalere care ar unge felia cu de toate celor de care depinde menținerea lor la putere prin acordarea votului totul în scopul de a scăpa de mâna legii.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Măi "finanțiștule", creșterea lefurilor pentru funcționari determină creșterea lefurilor și în privat. Că să-și păstreze corporatiștii trebuie sa le mărească leafa...Altfel, migrează spre instituțiile de stat.
Propaganda lui Iohannis a luat-o la greu în barbă cu prezicerile catastrofistă din ultimii 3 ani.

Huhu Rezea spunea...

@Draghici
In comparativul de superioritate sau cel de inferioritate al doilea termen se introduce prin decât.

Cezar spunea...

@/ t3
mai besistule...te oftici rau??
Una peste alta..ce are mediul privat cu bugetari?
Fiecare isi face politica salarială după propriile legi

Marian spunea...

Dle Draghici
Aveti o problema grava. Nu cred ca intelegeti despre ce discutam. Eu nu am avut nimic de obiectat despre pensile civile ba chiar am spus ca ma bucur. Eu solicit celor de la psd sa respecte Constitutia, sa respecte Legea 223 si sa renunte la prevederile din ordonantele de urgenta 57 si 59 prin care mutileaza drepturile noastre, drepturile militarilor. M-as bucura sa nu-mi raspundeti. Oricum aberati in toate interventiile. Seara buna !

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Lui Dragnea îi voi face plângere penală, a la Orban, pentru răspândire de informații false, în ceea ce privește mărirea pensiilor până la cuantumul specificat de el pt 2022…!
Lui Cezar nu-i face nimeni nimic, pt că el este protejat de lege și poate spune orice! Inclusiv Sorina Pintea și tot MS îl protejează!
😂🤣🤗😋

Costin spunea...

Am vecin care o să aibă pensia in2019 cat un lt.col.

Gigi spunea...

******Pentru a nu supăra pe nimeni,mi-am propus în acest nou sezon să nu mai comentez nimic despre Politică și despre Politic.
Dar,ce se întâmplă cu pensiile militare,pute al dracului de tare!
Știți cum se spune-dacă este așa cum s-a spus mai sus,că ar fi o râzbunare din cauză că unii au făcut dosare,etc,etc.-Răzbunarea este arma prostului!
Cu toate că nu îmi doresc decât binele lor, acelor oameni care au muncit mult și au pensii de mizerie,......................
Nouă Lege a pensiilor va fi un fâs!Marcă înregistrată.Să de-a Domnul,pentru binele celor oropsiți până acum,să mă înșel.******

Cezar spunea...

Pe surse de.. de încredere maxima!!
În noua lege de la 1 august:
Vor fi extrase din calcul stagiile anterioare si ulterioare!!
Consecințe imediate
1.nu va fura Dragnea nimic..la 65 de primaveri ii veti valorifica după legea LOC
2.TRACTORISTUL NU VA MAI LUA PENSIE DE COLONEL..
URMEAZA

Mihai spunea...

@Huhurez
Putem fi și mult mai serioși decât @Cezar și moș Alecu?
Ai auzit matale de vreun concurs pe un post la stat la care să nu se știe anticipat câștigătorul?
Chiar să nu știi matale că la stat hi bună locurile sunt pentru filiera de partid, nepoți, nepoate, neveste, amante, etc
Se poate să nu știi matale că recent d-na prim Vio își angaja recent băiatul consilier la Curtea de conturi?
O fi oare și el absolvent de Oxford cu "Magnus Laude ".
Chiar nu știai matale că poți să-ți crape capul de deștept și să muncești până la epuizare în multinațională că dacă nu ești de-al casei nu treci examenul la stat sau companie de stat
.
Și în fine chiar să nu știi matale că mediul privat romanesc nu înseamnă multinaționale ci de la buticar până la firme care doar pot subcontracta lucrări de la multinaționalele.
Chiar să nu-ți dai matale seama că pe măsură ce cresc salariile pe la stat vor fi angajați doar de-ai casei de multe ori dictati de undeva cu excepția medicilor care mai învață carte.

CEZAR spunea...

Il protejezi pe scarba de Mares
Adica el ma abtiguie ..iar eu ..trebuie sa zic sar mana ..??
Mares zice :
Lui Cezar nu-i face nimeni nimic, pt că el este protejat de lege și poate spune orice! Inclusiv Sorina Pintea și tot MS îl protejează!
?????

Negritoiu spunea...

Cezar,
1 august anul ?? Mai sunt 7 zile pana la 1 august si vom vedea daca sursele dvs.v-au informat corect sau nu.

Huhu Rezea spunea...

@Dragici
Auzi limvistule, unde vezi că eu am folosit adverbul "decât" într-un context limitativ afirmativ? Într-o asemenea construcție se folosește "doar". Ești doar un cârcotaș obrăznicuț.
Am folosit acest adverb pentru introducerea celui de-al doilea termen într-o construcție comparativă de superioritate sau inferioritate. Asa este corect!

Leo spunea...

Maestre ,corect se spune "limbist" nu limvist sau "linGvist"

Iulian Mareș spunea...

Și înțeles f bine!
Scrii numai prostii pt că te protejează legea, având o dunguliță mica, mică pe buletin, de culoare roșie!

Stelian P. spunea...

Salutari tuturor. Am intrat decat sa va salut.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian

Te ia lingvistul drept sudist... cu folosirea lui decât intr-o fraza afirmativă. De când nu ai mai scris, Luluța nu mai este decât o simplă procuratoare.

Leo spunea...

Mi-ar placea si mie sa fiu un "simplu" procuror (in fapt un sef de structura de monitorizare operativa AQ al PG) cu salariul respectiv. Si asta nu pt. mult timp caci se va reloca la UE intr-o pozitie pe care nu putini o trec de filtrele UE-ului.
"Dai Turcine ca te fac MINISTRU !"

Anonim spunea...

Mare atentie: noua lege a pensiilor -in esenta sa-privind METODA DE CALCUL-este IDENTICA- CA REZULTAT-legilor 19/2000 si 263/2010:in cele 2 legi totalul punctelor acumulate in tot stagiul de contributie(toata perioada de activitate -pana la pensionare) , se IMPARTE LA STAGIUL COMPLET DE CONTRIBUTIE-(in prezent 35 de ani -la barbati),rezulta PMA=punctajul mediu anual =care apoi se INMULTESTE CU VALOAREA PUNCTULUI DE PENSIE -din anul pensionarii, obtinandu-se pensia bruta. In noua lege,TOTALUL PUNCTELORF ACUMULATE- in timpul activitatii- SE INMULTESTE cu VPR=valoarea punctului de referinta=75 de lei-in 2021,rezultand noua pensie bruta- care "MARE SURPRIZA" ESTE "CAM IDENTICA...!"cu pensia stabilita prin legile anterioare-si RECALCULATE CU STAGIUL COMPLET DE COTIZARE=25 DE ANI...!De exemplu: pensia de 1500 de lei din 2016 rezulta dintr-un punctaj total de 60,22695 impartit la 35 de ani= PMA=1,72o77 puncte -inmultit cu VPP=871,7 de lei= pensia de 1500 de lei..!; in anul 2021: TP. acumulate in cariera= 60,22965*25 ani=PMA =2,40907 x 1875 de lei(=VPP)=4517 lei=pensia recalculata cu 25 de ani stagiu complet de cotizare; pensia obtinuta in baza "noii" legi a pensiilor din 2021 -cu formula :NP x VPR( =1875*25 ani=75 lei) devine- in cifre: 60,22965 puncte x 75 de lei =4517 lei...!(Q.E.D....!).Adica, cu alte cuvinte: SIMPLU- pt. toata operatiunea -se PUTEA-pur si simplu MODIFICA -IN LEGEA 263/2010 -stagiul complet de cotizare -de la 35 de ani -la 25 de ani -la toata lumea ....!fara prea mult show...!In concluzie- in proiectul de lege a pensiilor se intampla -un lucru de apreciat-scaderea anuntata a stagiului complet de cotizare de la 35 de ani la 25 de ani- pt. toata lumea=cu EFECTUL CRESTERII P.M.A. SI IMPLICIT A PENSIEI...!

Mihai spunea...

@ Huhurez @ Leon
Vă adresez rugamintea să țineți aproape unul de celălalt si sa rezolvati aceasta ecuatie prin prisma spuselor acestui ”făcator de bine ” pentru poporul lui (adica niste bugetari si demnitari plus niste pensionari după ce scazu in sondaje).
Problema pentru tema de casă;
Din curiozitate um umblat pe seitul unei primarii si am descoperit in declaratia de avere a unui consilier pentru 2017 (pensionar -fost maistru miner ,pensie 3400 lei/luna plus indemnizatia de consilier local).
Intrebare;
Daca in logica ”facatorului de bine” o pensie de 1500 va creste la 4500 ,la căt va creste in 2021 o pensie de 3400 lei.
Să vă aud !((
Poate asa va veti da seama si domniile voastre de degringolada produsa in salarizare si sistemul de pensii de acesti ”vânatori de votanti siguri si de drum lung”.
Doresc sanatate si pensii decente pentru pensionarii civili ,obligatoriu corelate cu cresterea salariului mediu brut pe economie pâna in 2021 în urma parcurgerii etapelor prevazute in legea salarizarii. Altfel devin muritori de foame.
Insa nici să-i prostesti cu astfel de ”gogorite”.
Deci ce pensie va avea cel pomenit mai sus cu 3400/luna /nivel 2017 in anul 2021 ?

Mihai spunea...

@ Huhurez
Se prea poate să nu ocservi matale că de când Luluța si DNA au stat ”după colț” gata să-i inhațe ”ciocoii noi” au hotărâtără să împartă banii la popor. Ba ajutoare sociale ,ba belete gratuite de calatorie la studenti ,ba tichete de vacanta la profesori pentru doua luni de vacanta pe lânga alte aproape doua fragmentate si de sarbatori si altii ,ba ceva la pensiute ,ba umflat salariile le bugetari ,ba pensii si indemnizatii pentru parlamentari ,primari ,viceprimari ,etc etc.,ba fara art 60 la dusmanii ”facatorului de bine” pentru poporul lui.
Deci se poate (((((((((
Îi compătimesc ! O să ajunga sau mai bine zis ajungeau saraci daca nu ”operau” justitia ((((((

Stelian P. spunea...

@Huhu
Am glumit. Sper ca Luluta sa aiba un inlocuitor mai hotarit decit ea.

Leon spunea...

T3, de ce nu ai rabdare sa apara acest proiect de lege privind pensiile publice..?
Minerul va avea in 2021 o pensie de 5100 lei..!
3400:1000= 3,4 punctaj anual
3,4 x20 ani stagiul de cotizare ptr.mineri= 68 puncte Total.
68 puncte x 75 = 5100 lei..!

Stelian P. spunea...

Cred ca vindem pielea ursului din padure facind niste calcule care nu au sprijin in realitate. Creste PIB-ul. Corect. Cine ne garanteaza ca cresterea asta va fi la infinit si ca pensiile urmeaza sa fie triplate ?! Pesta porcina, schimbarile dramatice in clima, inundatiile, un cutremur, un razboi (Doamne fereste !) sunt factori luati in calcul de guvernanti ? De unde o sa scoata bani ?
Ca fapt divers, ultima dublare a pensiilor mi-a dat cu minus si inca nu am primit actualizarea. Iar ieri am auzit promisiuni de triplare a pensiilor. Le credeti ?

Leon spunea...

A fost promulgata Legea nr.221/27.07.2018, care modifica si completeaza articolele 55, 56 si 169 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Articolul 56: -reduce stagiul complet de cotizare la 20 de ani pentru MINERI, daca au realizat cel putin 20 de ani in unitatile miniere si se pot PENSIONA cu 20 de ani mai devreme (45 ani ).
-reduce stagiul complet de cotizare la 25 de ani pentru ARTISTI (Anexa 4), daca au realizat cel putin 20 de ani in locurile de munca cu profil artistic si se pot pensiona cu 15 ani mai devreme( 50 ani, cu exceptia balerinilor si acrobatilor Barbati 45 ani, Femei 40 ani ).
-reduce stagiul complet de cotizare la 25 de ani pentru persoanele care au realizat 25 de ani in locurile de munca prevazute in Anexa nr.1 (Aviatia civila ), si se pot pensiona la varsta de 50 de ani Femeile, 52 de ani Barbatii.
Deasemenea personalul prevazut in Anexele nr.2 si nr.3 din Legea 263/2010, cu un stagiu complet de cotizare de 25 ani si care au realizat cel putin 25 ani in Grupa a I a de munca si/sau conditii speciale, se pot pensiona cu 13 ani mai devreme.
Articolele 169(1) si 169(2) prevad ca, pensionarii care au avut grupa I a si/sau grupa II a ( pana in 2001 ) sau conditii speciale /deosebite, si nu au beneficiat de cresterea punctajelor anuale realizate , vor beneficia de RECALCULAREA pensiei, din OFICIU, incepand cu 1 octombrie 2018, pe durata a 12 luni.
Fac precizarea ca aceasta lege nu se refera la Militari, si cei care aunt interesati au de cautat articole din L.263/2010, L.192/2015, L.221/2018, etc.

Leon spunea...

In MO.nr.661/30 iulie 2018, a fost publicata Legea nr.221/27 iulie 2018, si de luna viitoare civilii care lucreaza in conditii speciale pot iesi la pensie mai devreme cu 13 ani fata de varsta standard de pensionare din Anexa nr.5 (L.263/2010), iar punctajul total se va imparti la 25 ani( nu 35 ), stagiul complet de cotizare, obtinand un punctaj si o pensie mai mare.

Leo spunea...

@ Leon,
Foarte bune informatiile pe care le postezi. Multumesc ca ma intereseaza.
Nu am inteles , daca PUNCTAJUL TOTAL se va imparti la 25 de ani pt. toti civilii sau numai pt. cei care au lucrat in CS si care pot iesi la pensie cu 13 ani mai devreme. Once more time , many thanks for your veru interesting news...Go ahead..

Leon spunea...

Lasa-ma cu Engleza ta, ca nici Romana n-o stapanesc prea bine !
Deci cine are cel putin 25 de ani de grupa I a si/sau speciala, poate iesi la pensie cu 13 ani mai devreme, la 65-13=52 ani, iar totalul punctajelor obtinute nu se mai imparte la 35 ani, ci la 25 de ani..! Priceput..?