Un produs Blogger.

sâmbătă, decembrie 15, 2018

Aproape un sfert din numărul pensionarilor MApN au cuantumul pensiei mai mic de 2000 lei

45 comments
În luna octombrie erau în plată 79.676 pensii militare, de aproape 9 ori mai multe decât pensiile speciale, media pensiilor militare fiind de aproape trei ori mai mică decât media pensiilor speciale. 
Potrivit datelor transmise  la solicitarea „Adevărul” de Casa de pensii a Ministerului Apărări Naţionale, în luna octombrie se aflau în plată 79.676 pensii militare, media lunară a acestora fiind de 3.476 lei. 
Pensia medie a militarilor este de 2,93 de ori mai mică decât cea stabilită prin legile speciale emise în perioada 2015 – 2017, de care beneficiază 9.129 persoane, foştilor parlamentari, judecători, procurori, grefieri, piloţi din aviaţia civilă, angajaţi ai Corpului Diplomatic şi ai Curţii de conturi. 
Potrivit calculelor „Adevărul”, pensia medie a foştilor angajaţi ai MapN se ridică la 3.476 lei, în timp ce media pensiilor speciale este de 10.185 lei. 

Citeste mai mult: adev.ro/ph90c4



45 de comentarii:

Patrascioiu spunea...

Domnule Huhu Rezea dacă ești curajos declara-ți identitatea reala.Dacă ceeace am afirmat privind amnistia și grațierea pedofililor,violatorelor, agresorilor sexuali nu va exista îmi voi cere scuze.Dacă nu te voi caută sa-ți arat cine este creștinul. .

Huhu Rezea spunea...

@Pătrașchioiu
Altă propunere nu ai ?
Cred că ar fi mai bine să citești pentru a face deosebirea între grațierea pedepselor penale și amnistia faptelor penale și care este rolul acestor instituții juridice în statele democratice.
Mă jenez că pot fi militari care gândesc în termeni extremist-exclusivist.

Huhu Rezea spunea...

Lăsați politica deoparte când comentați pe un topic de pensii!

Pop Iuliu spunea...

Cifrele prezentate de către CPS MAPN releva ca eventuala măsura de impozitare a cuantumului brut total al pensiilor militare cu 10% pentru CASS, comparativ cu pensiile speciale la care se presupune impozitarea doar a acelei părți acordate din bugetul de stat (mai puțin partea rezultata din calculul pe principiul contributivității) este o discriminare evidentă.
Sa speram ca aceasta măsura nu va fi adoptată, altfel vom fi nevoiți sa îmbrăcăm veste galbene!

Unknown spunea...

Si dumneavoastra Dl. Huhu Rezea, prin ceea ce sustineti, doriti ca numarul pensionarilor cu pensie sub 2000 lei , sa fie si mai mare.
"Sunt de acord să se desfiinteze toate pensiile de serviciu si să se revină la calculul pe Legea 263/2010, asa cum era în vigoare la 01 01 2016."
Pt ca legea 263/2010 in vigoare la 01/01/2016 are o anexa, Anexa Nr.6 cu stagiul complet de cotizare pt militari, care creste pana la 30 de ani in functie de luna si anul nasterii.
ex. nascut in dec 1965, stagiul complet de cotizare=26 ani si 8 luni
nascut incepand cu ianuarie 1970 , stagiul complet de cotizare=30 de ani
Luati doar SGV/MApN care sunt ce putin 60% din personalul si vedeti cati dintre ei vor optine pe legea 263/2010 in vigoare la 01/01/2016, o pensie de minim 2000 lei. Eu spun ca nici macar 10%.

Huhu Rezea spunea...

@unknown
SCV-stul cu un stagiu în armată de 25 ani plătește contribuții de 25% din solda lunară ca și SGV-istul care are un stagiu de 15 ani.
De ce ar trebui ca ei să aibă pensii militare sensibil egele, dacă unul a plătit contribuții pentru pensii cu 10 ani mai mult decât celălalt?
Stim toți că anticipații sunt cei mai plângăreți și ar vrea să aibă pensii ca și cei care efectuează stagiul integral.

Huhu Rezea spunea...

@Pătrășchioiu și nu numai
Dacă vreți să vă mai public respectați tematică topicului.
Dacă vă interesează numai politica și nu pensiile, comentați pe un topic politic.
Aici eu comand!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
FB faci!
Lasă-mă să-i zic ceva...
Ăla a devalizat bugetul de stat cu 320000€! Câte pensii se puteau plăti sau mări cu banii ăștia?
Hai, domnule P, calculează acum sughițând!
Îmi exprim "o opțiune civică": Puie #!...banii jos, okii la ușă!

M Constantinescu spunea...

Scadeti pensiile magistratilor militari si, apoi faceti media...Ei sunt pensionati pe o alta lege, 303, parca.

Iulian Mareș spunea...

Pt cei interesați de dărâmarea globalizării țintite, citiți ce doresc Vestele Galbene, bine conturate pe domenii sociale!

https://ioncoja.ro/lista-revendicirilor-prezentate-de-vestele-galbene/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+ioncoja+%28Ion+Coja%29

Leon spunea...

M.C., domnul M.Fifor spunea la inceputul acestui an ca in luna ianuarie 2018 primele 100 de locuri cu pensiile cele mai mari la MApN erau ocupate de 63 magistrati militari, 2 ofiteri detasati si 35 cadre militare , unde pe primul loc este un magistrat militar cu o pensie de 34.638 lei; in acelasi timp pensia cea mai mica era o pensie de urmas in cuantum de 379 lei.

Gigi spunea...

Nu am nimic cu nicio categorie prof.și socială,să fie clar,dar unii prea sunt cocoloșiți,ținând cont și de volumul de muncă,stres
pericol asupra vieții și integrității fizice,a privațiunilor de care ești obligat să le suporți prin prisma serviciului etc.
Și după toate acestea,după o viață de muncă,și o pensie de nici 2000 lei,în condițiile în care in timpul activ.esti privat de unele drepturi,că nu ai voie să faci aia sau ailaltă,că nu e deontologic.
De acord,dar măcar la pensie să nu mai fii privat de acest drept,să nu fii nevoit să suferi.
Alte categorii profesionale pot să-și mărească veniturile din meditații,activ. juridice
etc.
Mă întreb câteodată,cât de neam prost să fii să ai pensie cu câte 5 cifre,iar altul cu doar 3,+alte câstiguri si să dormi linistit!?
Cât de neam prost să fii să ai 4 luni vacanțe/an,25-30 ore/săptămână și să ai tupeul să ceri salariu baban,bașca câștig din meditații,impozabili sau neimp.Să pregătești tineri patru ani și să nu ia Bacul doar 50% din ei?
Mai,fraților,voi nu vedeți că de la cuplul tragic-comic,BB,noi am ajuns bătaia de joc și că în viitor,vom ajunge asistații sociali alături de cei din agricultură?
Chiar nu conștientizați?
Auto multumiții,care,au pus mâna pe 4000-...lei ,iesiți mai recent din sistem și fac bâză pe aici și nu-i interesează de ceilalți camarazi ieșiți mai demult,bine că nici pe unii dintre aceștia nu prea îi interesează,să-i văd eu peste câțiva ani cum vor reacționa.
La politică și la fotbal se pricepe toată lumea.

Vasile spunea...

Ca um amanunt as adauga ca tot din datele publicate de presa furnizate de Casa de pensii a MAPN, exista peste 1600 pensii militare in cuantum de 640 lei. Indiferent de functia si vechimea avuta de posesorii acestora, raman la parerea ca aceste pensii asazis militatre sunt o adevarata rusine.

Iulian Mareș spunea...

Nu trebuie sa amestecam pensiile mici, de invaliditate cu ajutoarele oferite de statul social!
Nedreptatea persistentă constă în nealinierea pensiilor celor ieșiți în etape diferite.
Acum, nu poți cere pensie egală, când ai activat 15-20 ani cu cei care au ajuns la final!
Nu faptul că unii au pensii mai mari trebuie sa deranjeze cu ridicarea celor injuste principial!
Numai un primitiv de aici ("C"), crede că luând-îi ceva lui X și Y o să-i pună lui....
Nu așa se face dreptatea socială!

Gigi! ... ai citit documentul aproape programatic al revoltei, aproape revoluție al Vedetelor Galbene? Democrația stabila și-a pus amprenta asupra solicitărilor, ștergând pe jos cu establishmentul francez!
In scurt timp EU se va inflama pe modelul mișcărilor afro-asiatice!
Acum înțelegi de ce voia Macron structuri de forță unice, cu butoanele la Bruxelles?
Când un banker intră în politică se duce dracu tot....

Patrascioiu spunea...

Ar fi bine de știut dacă situația prezentata se referă la pensiile recalculate sau la cele în plata.Dacă se referă la pensiile în plata e belea mare.Cum sa facă fata cheltuielilor cel care are o pensie de 2000 lei iar nevasta nimic fiindcă tara noastră cazarma noastră iar cazarma noastră casa noastră. Maior agent paza la o grădiniță. MM,navigant elicoptere agent paza la o școală, subofițer parașutist face taximetrie,colonel agent asigurari,generali si,colonei nu putini fac agricultura de subzistenta.Cam ăsta e situația noastră. Nu e o rușine sa muncești dar parca nu cade Bine general sau colonel cu sapa.Am înțeles, dacă nu e o gluma, ca unul pe aici are o turma de capre.Sa dus la naiba onoarea și demnitatea noastra.

Patrascioiu spunea...

Ar fi bine de știut dacă situația prezentata se referă la pensiile recalculate sau la cele în plata.Dacă se referă la pensiile în plata e belea mare.Cum sa facă fata cheltuielilor cel care are o pensie de 2000 lei iar nevasta nimic fiindcă tara noastră cazarma noastră iar cazarma noastră casa noastră. Maior agent paza la o grădiniță. MM,navigant elicoptere agent paza la o școală, subofițer parașutist face taximetrie,colonel agent asigurari,generali si,colonei nu putini fac agricultura de subzistenta.Cam ăsta e situația noastră. Nu e o rușine sa muncești dar parca nu cade Bine general sau colonel cu sapa.Am înțeles, dacă nu e o gluma, ca unul pe aici are o turma de capre.Sa dus la naiba onoarea și demnitatea noastra.

Vasile spunea...

@Mares Indiferent de motivatia dvs e ceva care nu se leaga. Daca vechimea minima e 10 ani ce calcule s-au facut de exista in tabelul prezentat, cea mai mica pensie militara in cuantum de 79 lei?

Cezar spunea...

Programul revoluțiilor ce urmează:
Acum in An Centenar
Râde.l Doamne pe ..m.Al
Rade.l tare apăsat
Că prea mult s.a îngrășat....

Huhu Rezea spunea...

@Pătrățcoiu
Atenție la explicațiile date de CPS! Se referă la plățile efectuate.

Cezar spunea...

Petras. Coiu.
Daaa..are o turmă de capre
O verifica cu jipanul X.6...sau cu elicopterul
Sper..ca nu mai esti rusinat

Iulian Mareș spunea...

Cine nu poate face diferența între solicitările programatice ale unei revolte antiglobalizare și ideile năstrușnice ale unuia, anapoda in tot ce susține,...ce se mai poate face?
Vestele au cerut, printre f. multe altele, salariu minim garantat, maximum aprobat și pensie decentă, NU principiul haiduciei...
Daca eu accept ca medicii și IT-istii/Programatorii să nu plătească o perioada impozit pe venit, înseamnă că nu știu despre asta?
Vestele Galbene nu au corespondenți în # de ROU.
Sau am uitat de jignirea colegilor?
Cumva ți-ai exprimat regretul? Am comentat cu tine ceva? Exiști pe aici doar pt că vrea Admin!
Pt mine este ultima zi a existentei tale aici....

Gigi spunea...

In atenția unui civil frustrat,care urăște militarii după cum și respiră:
Nu intru în dialog cu astfel de specimene
scăpate de prin știu eu ce instituții,ce predomină culoarea albă!
Dialoghez cu toți care au purtat uniformă militară!
Dacă,patronul Blogului,în numele dreptului la replică,permite și altceva,e foarte bine,dar eu nu intru în dialog cu aceștia!
Ai înțeles,mai,civile?
Știu ce hram a purtat acesta,atât pe timpul celălalt,poate că și acum.
Ăștia sunt inconfundabil i!

Bogdan-Adrian spunea...

Stimati prieteni , nu vreau sa supar sau sa jignesc pe cineva dar este imposibil sa fie obtinute ceva rezultate palpabile in lupta cu acest balaur cu mai multe capete( care reprezintă partidele)atata timp cat dvs aici pe blog tratati lucrurile cu superficialitate, va arde de glume , persiflari si tot felul de jigniri aiurea etc , etc ! Acest blog , dupa mine, ar tb sa fie un instrument de dezbatere serioasă a principalelor aspecte privind problemele aparute in ultimii 2 ani la L 223 /2015 , demonstrarea caracterului discriminatoriu al odioaselor oug 57 si 59 precum si sensibilizarea tuturor asociatilor de rezervisti de a se lupta ptr a repara nenorocirile intamplate in ultimii 2 ani ! Dar noua ne arde de cu totul altceva după cum se vede ! Păi dacă noi procedam asa ce sperante să mai avem de la altii !!!! 3

Iulian Mareș spunea...

Vasile,
Care este, domnule, pensia de 79 de lei, din care tabel?

Vasile spunea...

@Maers
https://4.bp.blogspot.com/--QszOpry3HU/W_6qnkdSupI/AAAAAAAAAYI/CXQaEJBLRfwjv4M_lslpQLWICZxbZUN6wCLcBGAs/s1600/raspuns%2BMApN%2Bintrebare%2Bdeputat%2Boct%2B2018-page-003.jpg

Iulian Mareș spunea...

Bogdănești,
Te asigur că aici se dezbate mai profund decât la Liga sau AOR!..sau alte asociații inventate pt întâlniri sterile...

Huhu Rezea spunea...

@BOGDAN
Blocul acesta este un instrument de dezbatere și de informare încă înainte de emiterea L 223/2015.
Primul De art al proiectului Dusă al Legii ă fost publicat pe acest blog în noiembrie 2013.
Am fost împotriva revenirii la o nouă legi ă pensiilor militare în condițiile în care 80% dintre militari au avut creșteri de pensie pe legea contributivitatii și ceilalți deja își intregisera cuantumul.
Am prevăzut ca se va ajunge la infundatura din prezent din cauza structurilor financiare din instituțiilor de apărare care permanent au discriminat pensionarii militari. Pe Legea 263/2010 aceste structuri nu prea puteau să intervină pentru a-si aranja viitorul lor ca pensionari.
Soluția este revenirea la contributivitate, sistem în care drepturile noastre sunt mai bine apărate.
Nu vrem să fim paravanul în spatele caruia multi si-au tras pensii speciale mai mari de 3 ori decât pensiile militare.
Poate nu stii, dar acest blog este și un for de educație civică și democratică. Sa nu mai spui niciodată ca partidele sunt o cifra. Este un indiciu că esti animat de idei totalitariste.
Poti sa critici un partid, poți să critici unii politicieni, dar nu toate partidele și întreaga clasă politică.

Gigi spunea...

@Bogdan-Adrian
Domnule,noi suntem aici de mulți ani.Am întors legile pensiilor și pe față,și pe dos,și cum vreți.
Este ușor să stai pe "tușă"să constați,fără a te implica într-un fel sau altul.
Vă așteptăm să vă alăturați nouă să luptăm împreună pentru drepturile noastre.Poate d-ta vii cu idei noi pe care noi nu le-am găsi în tot acești amari de ani de luptă pe acest Blog și numai .
Vă așteptăm cu drag!
Mai e nevoie,uneori,și de Cancan.

Leon spunea...

@Vasile, asa este,la MApN cea mai mica pensie este de 79 de lei conform Tabelului prezentat de ministrul Fifor, dar in plata este de 640 lei..!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Dacă Drăghici este omul tău, îți dau 1 leu pe el! 😂🤣

Alexcta spunea...

Vă rog să citiți și www.snlp.ro ori www.fsanp.ro, că să vedeți cine ne sapă!

Iulian Mareș spunea...

Vasile,
Văzut!
Daca nu o fi o greșeală de redactare...nu am o explicație pt aceasta valoare fff mică!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, ne mint cu stampla pe document! Sunt mult mai multe,va asigur! Sunt secretizate cele reale!

doc987 spunea...

Deci don Huhu,sa inteleg ca daca eu am numai urari de bine la adresa pesedeilor si satelitilor nu intru in conflict ideologic , doar imi exprim o opinie, nu? Deoarece nu stiu daca o sa mai fiu lasat pe aici, doresc sa le urez tuturor pensionarilor miltari multa sanatate si sarbatori fericite.NIHIL SINE DEO.

Gigi spunea...

@I.Mareș
Ăsta nu merită nici măcar un ban,dar altminteri 1 leu.Nu vreau să înșel.
Dacă nu se potoleste s-ar putea să public unele surprize,surprize.
Oricum nu merită să continuați ultima frază, stricați orzul pe .....

Iulian Mareș spunea...

Cuș,
Citit! Nașpa rău....

Iulian Mareș spunea...

Un croșeu de stânga, ce zici, te trezește sau le asigură pâinea unui stomatolog și unui tehnician?
Plus un TVA acolo, pt buget!
Pt că nu ți-ai cerut scuze.... "Drum bun!"

Gigi spunea...

Bă,Drăghici,unde vezi tu că din postarea mea reiese că aș intenționa să-ți aplic corecții fizice?
Mare e grădină lui D-zeu!
După tine,a publica,înseamnă a aplica corecții fizice?
Ești dus rău,mai băiatule!
Nu intram cu tine în dialog dacă nu-mi atribuiau acuze nefondate,pe fondul neînțelegerii unor cuvinte.
Stai liniștit,nu sunt o fire conflictuală și nici agresivă.
Adio!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
El este agresiv....
Și mie a voit să-mi muște capul... și de cap!

Gigi spunea...

Domnule Mareș,omul nu e de vină,mama natură e.
Are și el un foc la inimioară,știți foarte bine care.
Să-l lăsăm în pace împreună cu marea lui frustare.
Cea mai grea lovitură pentru un astfel de specimene este ignorarea totală,indiferent ce elucubrații scormonește.
Avem altceva de făcut,deci,ignorare totală!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Afirmativ!
....mai ales ca tot ne ameninta ca va pleca, dar revine iar si iar!
Si nu este singurul.....

Iulian Mareș spunea...

Stelian P.
Kiar imi pare rau de acasta veste.....
Bafta mai multa in continuare!

Leon spunea...

Ministrul Apararii sustine in aceasta seara(la A3) ca pensiile militare au crescut in anul 2016 si 2017 si sunt cu mult peste pensiile civile !
Sa-i spuna cineva dlui Les ca in anul 2018 pensiile militare brute au ramas pe loc iar cele civile au crescut cu 10%. Si sa-i mai spuna cineva dlui ministru ca 25% dintre pensionarii MApN au in plata pensii mai mici de 2000 de lei iar cateva mii traiesc cu 640 de lei/luna, chiar daca au luptat in Afganistan si/sau Irak..!
PS. Domnului General Ciuca isi va incheia mandatul ca Sef al SMG pe 31 decembrie si NU este propus pentru inca un an !

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Celui care a revenit la troc

Decât să tot întrebi de o săptămână, mai bine ai introduce cuvântul CEDO în butonul de căutare al blogului ca să vezi tot ce s-a scris aici de CEDO în ultimii 5 ani.
Direct:
https://www.huhurez.com/2012/06/cedo-ca-o-maciuca-pentru.html