Un produs Blogger.

vineri, decembrie 07, 2018

Conferinţă de presă a ministrului muncii după şedinţa de guvern

14 comments

14 comentarii:

Leon spunea...

Ordonanta aprobata astazi nu seamana cu proiectul de OuG discutat de noi in ultimile zile Asteptam urmatoarea sedinta de guvern, desi este posibil ca in perioada urmatoare Ministerul de Finante sa posteze pe site-ul lor acest proiect.

Huhu Rezea spunea...

Desigur că pănă la sfârşitul anului se va da o astfel de ordonanţă, aşa cum s-a dat în fiecare an. Conţinutul ei va avea ceva modificări faţă de draftul aruncat pe net spre testarea reacţiilor.

mosmartin16 spunea...

...tare imi este teama ca in OUG adoptata azi sunt si alte referinte ...ce ne vizeaza ...dar purtatorul de cuvant le-a evitat ! Sa vedem continutul ei !

Mihai spunea...

@ Leon
Cândva ne-ai informat câte bunaciuni ne-a adus prezenta din guvernare -n guvernare.
Rogu-te spune-ne si ce pomeni se vor da anul asta electoral.
Că sunt sigur că nu vor fi atât de rău consiliati că să se pună rău cu lumea anul asta și cel care vine.
Testul s-a facut și s-au lămurit cred.
Bine că l-au făcut și nu au lucrat după reguli știute.

Leon spunea...

T3, aici iti dau dreptate..!
Ce o fi fost in capul lor cand in anii 2017 si 2018 au dat de toate pentru toti, iar in urmatorii doi ani,Ani ELECTORALI
cu ce mai ies pe piata..?
Cred ca nu vor sa mai castige viitoarele alegeri !

Leon spunea...

@mos.., in tema anterioara,cea cu LOV.., este linkul cu Ordonanta, are 3 pagini..!

Antonim spunea...

Mai u;or cu bucuria. Guvernul a adoptat multe acte astăzi. Ministrul muncii a făcut referire decât la „HOTĂRÂRE pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată”. Au mai fost 2 OUG de interes:
1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind prorogarea unor termene. Asta e cea pe care nu au adoptat-o săptămîna trecută, că nu dădea bine în ceas de sărbătoare să taie/proroge ceva- voucherelor de vacanţă în cuantumul stabilit de legea salarizării.
2. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene. ASTA e minunăţia de care lumea crede că a scăpat. Vom vedea săptămâna viitoare la publicarea în MO.

Leon spunea...

Confirm si eu ca, fata de cele doua Ordonantele programate, in sedinta de astazi Guvernul a aprobat 4 Ordonante, printre care si cele doua enuntate de @Antonim. Sa urmarim publicarea lor in MO...!

iardar spunea...

http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-proiectele-de-acte-normative-adoptate-sau-de-care-guvernul-a-luat-act-in-edinta-guvernului-romaniei-din-7-decembrie-2018

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 7 decembrie 2018
II. ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene
2. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii
3. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul fondurilor europene nerambursabile
4. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind prorogarea unor termene
Pct II.1 ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene- Proiectul ei a fost postat pe blogurile pensionarilor militari care includea si modificarea unor articolle din Codul Fiscal care reintroduc CASS pt pensiile militare .
A fost adoptat sau nu acest proiect de OUG in sedinta Guvernului?!

Leon spunea...

Cand se vor publica cele doua Ordonante in MO, vom afla ce contin..!

Huhu Rezea spunea...

@iardar
Cu siguranță că au discutat și ordonanța cu masurile fiscale care a fost „scapată” pe net.
Faptul că nu au adoptat-o ne arată că draftul va suferi modificări.
Nu e posibil să nu fie dată ordonanța anuală cu măsurile fiscale, ordonanță cu care ne-am tot obișnuit din 2010 încoace.

iardar spunea...

Proiectul de la Pct II.1 ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene- nu este cel care trateaza aspecte privind pensiile militare, acesta referindu-se la acordarea voucherelor de vacanță.
Poate fi vizualizat la linku-rile:
https://sgg.gov.ro/new/proiectele-de-acte-normative-care-ar-putea-fi-incluse-in-sedinta-guvernului-romaniei-din-07-12-2018/
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2018/12/OUG.pdf
Prin urmare se pare ca in sedinta Guvernului din 7dec nu s-a adoptat sa luat act de proiectul de OUG care viza si introducerea CASS la pensiile militare.
Asta nu inseamna ca nu va urma si acest deznodamant.

Iulian Mareș spunea...

Iardar,
Daca scăpăm de impozitarea pensiei cu 20% pt sănătate, este clar că va urma altceva și mai și, după principiul: ne te-am bătut azi pt că vreau sa te omor mâine, întreg!

Niky spunea...

Impozitarea progresiva este cea mai buna soluție pentru situația actuala! Dar cine sa o transpună in practica,cei cu venituri de 20.000-30.000 lei? PSD a cam uitat ca e un partid de “stînga”!