Un produs Blogger.

sâmbătă, decembrie 01, 2018

Generalul Tonea folosit pentru acoperirea aroganței multiplului îndosariat.

23 comments
 În 2014, Adrian Tonea a preluat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina” de la Cluj-Napoca, iar, în ianuarie 2015, a fost numit locţiitor al şefului Statului Major al Apărării, a doua funcţie în ierarhia Armatei României.

Citeste mai mult: adev.ro/pbfebp

De Ziua Centenarului, coaliția guvernamentală a făcut câteva gesturi în direcția detensionării relațiilor cu vremelnicul președinte de Sibiu și #rezist.
Premierul Viorica Dăncilă a hotărât în ultimul moment  să participe de la recepția de la Cotroceni, luîndu-l prin surprindere pe îngâmfatul locatar, care a trebuit să amâne cu 1/2 oră începerea evenimentului, probabil pentru refacerea discursului.
Deși anunțase că nu participă la Parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf, Dragnea a sosit cu câteva minute înainte de începerea paradei, luînd loc alături de premierul Dăncilă, șeful Senatului, Tăriceanu și doi dintre foștii președinți ai României, Băsescu și Constantinescu.
Iohannis a sosit la tribună ca un străin necioplit: nici bună ziua, nici.....nu-mi permit să reproduc modul cum îi  taxează oltenii de sub munte pe cei care, nepoliticos, nu dau bună ziua. 
Deja eram curios să văd ce subterfugiu va folosi îndosariatul nostru pentru a se retrage de la tribună, la sfârșitul paradei, ca să nu salute coparticipanții priviți ca niște dușmani de moarte.
Cine aștepta să se termine parada militară  și, lucru nemaiîntâlnit anii trecuți, să se încline condescendent în fața Comandantului? Era tocmai seful paradei, domnul general Adrian Tonea.
Ca impins de un arc, Iohannis a țâșnit dintre vecinii săi din tribună pentru a-i strânge mâna generalului care l-a scos din încurcătură. Mașina de escortă deja sosise pentru a-l extrage, rapid, pe președinte dintre „inamici”. Las că în câteva zeci de metri Iohannis a coborât din nou din mașină pentru a strânge mâna asistenței de pe Bulevardul Kiseleff.

23 de comentarii:

Aurel spunea...

Domnule Huhu Rezea.
După tradiționalul "La mulți ani" sunt obligat să vă atenționez că aveți câteva erori imputabile in textul topicului.
Din câte s-a relatat, din comentariile crainicilor TV am înțeles că d-nul general Tonea este un militar desăvârșit al armatei române.
După părea mea de fost angajat MAI consider că d-nul general a respectat perfect protocolul in desfasurarea activităților. Rar ocazia să vezi în acțiune în astfel de general.
Consider că îi datorați scuze!
Probabil orbit de modul în care a fost primit președintele vizavi de capii psd cărora propabil le-a fost scârbă să se aproapie de capitala Unirii ,sau nu voiau huiduieli,ați omis faptul că televiziunile au precizat motivul întârzierii președintelui la activitatea aniversara, motivul fiind faptul că unei invitate i s-a făcut rău și a fost nevoie de intervenția Smurd ,acordarea primului ajutor și transportarea acesteia la spital.
Și pentru această dezinformare ar trebui să vă cereți scuze!
La mulți ani România asanată...... și resetată!

Iulian Mareș spunea...

Dna Aurel..
Și i-a acordat primul ajutor?
Și kiar ai fost la MAI?....sau așa, într-un grup de lucru interministerial, doar?

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
Nu am atentat la reputația generalului, ci doar am spus că a fost folosit. De vină este cel care a introdus în desfășurătorul paradei episodul cu salutul de incheiere, absent la paradele anterioare. Salutul pentru întreaga asistența era adresat de Fanfara Militară prin faimosul mars al retragerii.
Se pare că îți arogi dreptul de a spăla imaginea îndosariatului pe site-urile frecventate de militari.
Din interiorul Cotroceniului se știe că i-a venit rău unei invitate? Eu am citit că era un bărbat de 60 ani.
Dar pentru faptul că Preaîndosariatul este prost crescut, că nu știe să salute, nu ai primit nimic în punctaj?

Patrascioiu spunea...

Huhurez com,atenție ce iti spune Aurel.
Puterea se menține prin realizari.
Voi cei din vârful puterii staduiti-va sa nu ne prostiți .În prezent funcția de președinte e golită de conținut. .Dați puteri sporite președintelui pentru a avea motive de critica.Tu nu vezi și auzi ca sunt oameni care va urasc.E necesar sa măriți salarii și pensii dar nu suficient.Ați numit în funcția de prim-ministru o femeie nevinovata.
Au apărut partide noi care încet încet se dezvolta și va trag presul de sub picioare.
Puneți fermoar la gura unor indivizi precum Stefanescu care seamănă tot mai mult cu Las Fierbinți.




Aurel spunea...

D-nule Huhu Rezea
Reacția ardelenilor și a oltenilor la jicniri diferă foarte mult.
La noi dacă cineva ne jignește/înjură in mod sigur îl vom ocoli in orice împrejurare bucată mare de timp.
La olteni se pare că acum se înjură și peste o oră se pupă.
Nu ține d-nule Huhu Rezea.
Legat de protocolul la paradă,a fost identic cu cel de la Alba și Focșani.
Rămâneți dator cu scuzele oricum le-ați da roată după casa nănașului.

Leon spunea...

Presedintelui nostru nu-i este teama de Tariceanu si Dragnea; timp de 90 de minute a stat cu spatele la ei fara teama..!

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
Iți creste nasul! Nănaș este vorbă moldovenească, nu ardelenească.Ai citit mult din Creangă și Sadoveanu.
Când ajungi președinte nu ești oltean, ardelean sau moldovean. Respecți protocolul statului, dacă nu ești prost crescut.
Parcă nu îți plăcea când băse nu îi saluta pe Crin și pe Alina!
Te rugasem să faci comparație cu paradele din anii anterioori.
@Unknown
D-ta ești atât de novice că nici nu poți face diferența între a avea convingeri social democrate sau liberale și a fi membru în PSD sau PNL.

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle H ,vedeti ca au inceput sa posteze la dvs.pe blog baietii din ,,gasca paradeala,,.
Daca se poate ...sa fie eliminati nu aduc plus valoare sitului .
La mulți ani Romania !

Iulian Mareș spunea...

Cu tot regretul, după discursul lui Cioloș s-a dat semnalul detașamentului paramilitar de zurbagii pt ocuparea și protestul neautorizat din P. Victoriei!

Dna "Aurel",
Priviti-l bine, căci el reprezintă scoaterea lui KWI din cursa!
Cioloș i-a confiscat și geaca roșie și strada....

Cap_limpede spunea...

Pentru cei care asteapta rapoartele comisiei de muncă din CD pentru ordonantele 57/2015 si 59/2017: http://www.vremeanoua.ro/deputatul-psd-adrian-solomon-huiduit-copios-de-ziua-na%c8%9bionala-in-timpul-discursului-foto-video
In Barlad sunt multi militari activi dar si mai multi pensionari militari. Oare de la acestia sa i se traga huiduielile??!!!

Aurel spunea...

D-le Leon,
Bine că nu ați venit la Alba.
Ați fi plecat cu o dezamăgire nereparabilă .
Din păcate nici în capitala patriei mamă Focșani nu era mai bine.
La Timișoara si Cluj nici atât.

Iulian Mareș spunea...

Din multe pdv trebuia o singura parada militară, la București!

Probabil, generalului Tonea i s-a transmis că Președintele dorește să-l felicite la final, acesta nedandu-si seama că se pregătise extracția Supremului dintre "nefrecventabilii" nr.2 si 3!

Iulian Mareș spunea...

Macrin,
Nu de lasa! Baga-le democrația în oase! La fel și la Bruxelles!
Toate vin că urmare a înțelegerilor G22, din Argentina!
Dar ce vă faceți când se vor alătura și cei din banlieuri!
Nu se pot separa grupurile recalcitrante? Ghinion!
Oare vor cere ajutorul jandarmilor români?
Pentru lipsa dialogului și a principiilor democratice, inclusiv excesul de zel al jandarmeriei franceze, solicit Rezoluție UE!

Leon spunea...

T3, chiar mi-a placut baia de multime a Presedintelui la Alba Iulia..! Sunt dezamagit ca lipsa celor 7 ani de acasa, l-au impiedicat sa dea mana si cu oficialitatile prezente la Arcul de Triumf. In ce priveste ,,salutul,, rezistentilor, sa stii ca electoratul PSD-ALDE este educat si stie sa respecte Sarbatorile Nationale ale Romaniei. Chiar crezi ca n-avea cine sa-l huiduie pe Iohannis la Bucuresti sau la Alba Iulia, cand motive sunt destule ?

Iulian Mareș spunea...

Noutate....
Un lucru f bun.....
O nouă lege a PSD a fost promulgată ieri. Polițiștii și militarii primesc sume de bani de la stat pentru achitarea ratelor la locuință”, a informat Lia Olguța Vasilescu.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru modificarea legilor privind statutul Poliţistului, respectiv a Statutului cadrelor militare. Potrivit actelor normative, politiştii şi militarii care beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie o pot folosi pentru plata ratei locuinţei achiziţionate.

Leon spunea...

T3, daca rezistentii sibieni au ramas acasa, un grup de studenti patrioti de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu au incins Hora Unirii chiar pe Marele Zid Chinezesc, alaturi de Ambasadorul Romaniei in China si langa Tricolorul Romanesc..!
Un gest deosebit. Bravo Sibienilor patrioti !

Gigi spunea...

Domnilor,că sunt oameni care le pute tot ce este românesc,că sunt oameni care fac orice ca să ducă în derizoriu tot ce este Sfânt poporului acestuia,că"iubiții"noștri conducători nu se iubesc între ei,că șacalii abea așteaptă să pună mâna pe putere,să pună mâna pe ce mai e de pus,asta o știm cu toții,vedem cu toții și mai ales ne mirăm cu toții cât jigodism,câtă perfidie zace în unii care se cred albi îmaculați,cinstea întruchipată .
"Dă-le prostimii circ și pâine și atunci îi poți domina",spunea cineva.
La noi,din păcate,este prea mult circ,mult prea mult,dar mai puțină pâine.
Pentru toate astea,trebuie să le mulțumim din inimă celor care de 30 de ani ne țin tot într-un circ!







ifrim spunea...

@Gigi.La noi mai putina paine?Imi rezerv dreptul de a nu va crede pe cuvant ca aveti frigiderul gol.Mergeti in parcari la supermarketuri nu gasiti loc,masini doar cateva loganuri cu tot cu al meu,restul masini belea iar carucioarele de cumparaturi pline ochi,iar turismele merg cu cca 6 lei litrul de carburant.Omul modern nu pierde timpul cu circul face abstractie de acesta si se focuseaza preponderent spre bunastarea familiei chiar si cu doua joburi!

Sorin spunea...

D le Mares, aveti detalii/link referitor la compensarea unei parti a ratelor la casa cu valoarea chiriei? Multumesc

Leon spunea...

@ifrim, PRIMUL LUCRU PRIVATIZAT IN ROMANIA, DUPA 1990, A FOST INTERESUL NATIONAL, a spus-o OCTAVIAN PALER..! Mare dreptate a avut !

Leon spunea...

@Dorin, citeste forma promulgata a PL x nr.448/2017(CD) devenita Legea nr.288/29.11.2018..!
Inca nu este publicata in MO.

Mihai spunea...

@ Leon
Nu am nicio legătură cu ce spui.
Dar nu fi supărat ,la anul sakalii nu mai merg în cuibul de la Milcov
,vin la voi în Banie,loc sigur până la proba contrarie.
Sa-l păziți pe IAR 99!!.
Huhurez io zic ca generalul ăsta trebuia arestat pe loc.

Iulian Mareș spunea...

Dorin,
-prezinti contractul și desfășurătorul ratelor
-o singura data in activitate.
Să nu crezi că poți lua vila....există o lege care prevede 27 no/persoana!