Un produs Blogger.

duminică, decembrie 02, 2018

Lege privind acordarea compensaţiilor pentru cumpărarea locuinţelor de către militari, poliţişti şi sgp

26 comments

Legea nr. 288/2018 privind modificarea și completarea Statutelor  poliţiştilor, militarilor şi soldaţilor şi gradaţilor profesionişti


26 de comentarii:

Leon spunea...

"Al.(2) din Art.20 prim:
Cadrele militare in activitate numite in prima functie sau mutate in interesul serviciului intr-o garnizoana in care isi au domiciliul, dar care nu detin locuinta proprietate personala, nici ei si nici sotiile sau sotii acestora, in situatia in care nu li se poate asigura spatiu de locuit corespunzator, pot beneficia, in cazuri bine justificate...., de compensatia lunara pentru chirie , prevazuta la alin.1, la propunerea comandantilor sau a sefilor cadrelor militare respective."
Deci acest alineat se completeaza cu inca doua alineate, prezentate mai sus..!

Iulian Mareș spunea...

Uite că sunt și lucruri bune!
Cu o rata de 5-600€ îți iei o casă f bună, să nu mai fii cercetat/ condamnat pt cumpărare din fondul de serviciu!
Acum, atenție, ceea ce în vorbirea curentă la noi, desemnăm 2 camere (dormitorul + sufrageria), înseamnă doar una!... minimum 27mp/membru de familie, prevăzuți în lege!

Iulian Mareș spunea...

Foarte buna legea, mai ales pt cadrele și SGV mai tinerei; va inkipui că, la plecarea din sistem, rămâi să plătești tu, pe persoană fizică!
Cândva primeau pământ, acum locuință!...este bine!

Iulian Mareș spunea...

Cei doi, sergentul Iordan)DJ și caporalul/MH care au pus opinca peste steagul HUN de pe clădirea Parlamentului/Budapesta în august 919, visau "așa că simpli țărani, dar cunoscători de istorie" să intre și în Viena!
Acum eu stau și mă întreb: de ce tocmai ei doi? ...asta, în afara faptului că plutonul sergentului făcea pază la Parlament!
Răspunsul este dat, și consemnat, tocmai de un venerabil avocat maghiar care inițial s-a simțit jignit, apoi a recunoscut!
In traducere liberă ar suna așa...:
-pt că alții nu cunoșteau decât poziția de iobag, de om "pt care ar fi trebuit să fie o maximă clemență faptul că-l vede soarele!"
Odios unde se ajunsese...
Inclusiv la faptul că românii au fost luați cu forța într-o armata a imperiului și obligați să lupte, uneori, împotriva fraților!
Dar azi, nu HARCOV a încercat să strice măreața sărbătoare cu puiul de dac, altoit, Cioloș, activând turma de radicali #! ... prostii strâng semnături! Pentru ce?

https://youtu.be/UXgzDu6pwJE

CEZAR spunea...

Iarasi isi cumpara ...generalii case !!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Ai citit legea?
Tocmai că, cei nominalizați de tine, sunt în rând cu ceilalți; ah, că au parte consistenta din valoarea unui duplex....și rata este mai mică, este o altă poveste...
Un SGV cu doua misiuni externe poate accede ușor în baza legii!

radu spunea...

O lege binevenita pentru personalul militar!
Oare de ce nu au fost "gandite" aceste legi(inclusiv maririle salariale) inainte de trecerea masiva in rezerva a celor din talpa armatei...

Iulian Mareș spunea...

Știu că nu se încadrează topicului, dar sunt prea bucuros că să nu le dau replica celor cu # în loc de creier....
Kiar sunt curios din ce bani, clar neimpozitati, trăiesc ăștia, stradalii cu #, cu "jos, afară, noi suntem 18 mil, retardații, adunați precum gunoaiele?

https://www.agerpres.ro/economic-intern/2018/12/03/petre-daea-romania-a-realizat-peste-30-de-milioane-de-tone-de-cereale-in-2018-suntem-pe-primul-loc-in-ue-la-porumb-si-floarea-soarelui--220873

Iulian Mareș spunea...

🤔🤔🤗😂🤣😋😄👌✌️

Patrascioiu spunea...


Poate nu știți. Aria garnizoanelor a fost extinsa și în concluzie cei care locuiesc în comunele adiacente la părinți sau socri nu primesc bani pt.chirie.Deci aceștia nu beneficiază.

Iulian Mareș spunea...

Vă place articolul din agenția de presă oficială a guvernului Germaniei?
Este urmare a liderului roman pe politica externă? Sau, lucrurile o iau razna? Care-i jocul asta murdar?

Semaca spunea...

Precizare pentru adminul blogului. Referitor la ce ati postat,legea e stramba facuta pentru a avea impact financiar zero. Cei care au credite in derulare si au facut un efort financiar sa-si cumpere o locuinta desi nu au primit o locuinta de serviciu, nu beneficiaza de avantajele acestei legi de kkt. Beneficiaza doar cei care acum iau bani de chirie si ar vrea să-și cumpere o locuinta. Cu scuzele de rigoare, sper sa inteleaga si unii comentatori de pe aici, in special Stelian Palagheanu....
PS: eu am stat in camin cu gandaci 16 ani si pana la urma am cumparat un apartament si nu ma incadrez la aceasta lege

Huhu Rezea spunea...

SEMACA
Off,Off...cand vom avea înțelepciunea să renunțăm la mentalitatea de pomanagiu: noua nu ne dau nimic

Iulian Mareș spunea...

1-legea, deh-modificarea/adaugirea, nu-i retroactiva!
2-exista o comisie care analizeaza si propune; comandantul aproba! (ma refer la documentele necesare decontarii keltuielilor pt kirie);
3-personal, in 2012-2013 am sustinut un tanar ofiter, caruia comisia nu dorea sa-i acorde c/v kiriei pe motiv ca parintii lui stau in garnizoana; (parintii aveau apartament cu 2 camere)! Le-amexplicat ca ceea ce sustin este un abuz, ca nu au suprafata legala- 27mpX3-, ca nimeni nu poate impune unui tanar cadru militar sa locuiasca cu parintii! Au inteles si au acordat! Toate ekipele de audit nu au avut ce comenta....
4-sunt alte cazuri, la limita legii, unele kiar sanctionate, in care indivizii au gasit portita sa-si traga niste bani.
5-principial, mutarea la un esalon superior se face numai la ordin!
6-nu legati deeplasarea zilnica, periodica la si de la familie cu c/v kiriei, kiar daca se intrepatrund undeva si anune la sumele alocate membrilor de familie ocazionate de mutare, o singura data in an, adica daca ai solicitat si incasat acesti bani nu mai beneficiezi de c/v transportului!
7-referitor la extinderea garnizoanei, ea se poate face numai prin ordin superior, nu de catre Cdt.B, Bg .... etc, asa ca cititi ordinul invocat!
O zi glorioasa, tuturor!

Iulian Mareș spunea...

Germania nu se lasa sau cine a mancat soareci va mai manca!

Iata actiunea, azi propagandistica de tip stire falsa, dar cine ma impiedica sa nu o cataloghez de tip nazist?

Comentarii pe marginea ineptiilor de indemn la iredentism:

https://t.dcnews.ro/dpa-fake-news-revoltator-despre-romania-valcu-nu-e-o-simpla-eroare-asa-a-pornit-al-doilea-razboi-mondial_626572.html

Iulian Mareș spunea...

Continuarea.....


https://t.dcnews.ro/emil-hurezeanu-scrisoare-catre-dpa-o-eroare-inacceptabila_626565.html

Iulian Mareș spunea...

La noi su tineri sau batrani cu # in cap, dar, in esenta, ei nici nu au cap, pt ca nu-si dau seama de ideologia noii politici, de 2 bani snopul!
Francezii, mult mai aplicati, au citit prostia macroniana si ideologia #enmarche, nu o accepta si dau de pamant nu nunai cu pretul la pompa!
Doar agricultorul neroman, prin actiuni, isi resusciteaza periodic, companiile de prosti si ingalatzi!
Da, mai este unul care le canta pe note de Wagner, .....dar nu are kip ci doar geaca! ....si rosie, aleasa nu aleatoriu.

https://t.dcnews.ro/protestele-violente-paris-valcu-ocazie-exploziva-pentru-pnl-de-a-infrange-usr-si-pe-ciolos_626558.html

Patrascioiu spunea...

Mares te grăbești dorind sa scoți și tu ceva inteligent pe gura.Hurezeanu care cunoaște Germania ca pe propriile buzunare explica și totodată anunță care este poziția oficiala a guvernului german.
În alta ordine de idei Melescanu a îmbătrânit.

Iulian Mareș spunea...

Astept cu consternare un posibil mesaj de la Ciolos Joulin! ...ar fi posibil?

Et vous êtes aussi un gilet jaune!

Iulian Mareș spunea...

Fara kip...
Si care-i pozitia guvernului german, inteleptule?
Si nu cumva este mult prea tarzie?
Dar a lui KWI care este?

Iulian Mareș spunea...

Fara kip,
Un ambasador nu spune sau scrie nimic fara aprobarea din Centrala MAE!
Melescanu nu-i "batran" deci, dar tu sigur nu esti nici macar informat! .... dar inteligent?

Iulian Mareș spunea...

Hotarârea de Guvern nr. 654321/2018: Datorita cresterii alarmante a numarului de pensionari în raport cu populatia activa, precum si insuficientei fondurilor pentru majorarea pensiilor, Guvernul României hotaraste: Art. 1.- Începând cu data de 01.01.2019 pensionarii vor avea voie sa treaca pe culoarea rosie a semaforului. Art. 2.- Daca în termen de sase luni nu se obtin rezultatele scontate, începând cu data de 01.06.2019 trecerea pe culoarea rosie devine obligatorie.

Iulian Mareș spunea...

Stelian P.
Kiar? 😂🤣😎

Leon spunea...

Legea nr.288/29.11.2018, a fost publicata astazi in Monitorul Oficial nr.1036/06.12.2018..!

Batranul spunea...

Este foarte bine venita legea. Sa vedem si cum se va aplica. Nedumerirea mea este urmatoarea: ce facem cu cei care in urma cu 2-3 luni sau 4-5 ani (cadre tinere) au incheiat un contract de casa prin programul prima casa? Nu vor fi dezavantajati fata de colegii lor care, stand cu chirie - o parte din ea fiind compensata - si acum beneficiaza de prevederile acestei legi? Ce parere aveti?

CEZAR spunea...

Acum in prag de Centenar ..
Taie Doamne de la m-Al !