Un produs Blogger.

marți, iulie 02, 2019

Acuzația antisovietic/proamerican, înlocuită în postcomunism cu acuzația de antiamerican/prorus.

76 comments
Aproape cã nu este rechizitoriu întocmit de procuratura comunistã din perioda 1948-1965, prin care dizidenții comuniști erau trimisi în fața tribunalelor militare, în care infracțiunea de uneltire împotriva orânduirii socialiste, observați cã nu era o infractiue impotriva României, sã nu fie însoțitã de probe din care rezulta cã inculpatul avea puternice convingeri proamericane sau prooccidentale, cã proslãvea modul de viatã capitalist si denigra realizările puterii populare din România si ale poporului sovietic. La militarii care erau trimiși în instanțã pentru aceeași infractiune se mai întâlnea și acuzația cã denigreazã armata și tehnica militarã sovieticã.
Aceleasi stereotipuri ideologice le întâlnim și în dosarele de urmãrire întocmite de fosta securitate, asa cum sunt ele  dezvãluite de documente publice CNSAS.
Nu mai vorbim de presa de partid din acea perioadã, in special de articolele  din Scânteia.
După 1990, epitetele și acuzațiile sunt aceleași, numai... ce să vezi?... dușmanii ideologici s-au inversat și s-a creat o nouă ideologie: corupția/anticorupție. Ca și infracțiunea de uneltire, nici corupția nu se referă la România.
Sovieticii uzau brutal de acuzația de uneltire. Noii stăpâni ai României sunt ceva mai sofisticați, dar la fel de brutal. A fost creat un adevărat sistem administrativ și propagandistic subordonat noilor stăpâni, sistem numit impropriu stat paralel.
Serviciile noastre de informații se comportă ca și când ar fi filiale ale serviciilor partenerilor strategici. Ele identifică persoanele fizice și juridice care periclitează interesele corporațiilor multinaționale din România. Celor care nu se aliniază le sunt căutate bube în cap și sunt eliminate din viața publică, socială, politica, economică a țării sub noua acuzație ideologizată de corupție.
Corpul magistraților a fost infiltrat cu activiști ong-iști cărora li se pune pata exact pe țintele politice ale protocoalelor secrete. Oare de ce partenerii strategici  nu condamnă abuzurile din justiție și protocoalele secrete?
Cine nu este deranjat de justiția selectivă din România?
De tot hazul sunt Rapoartele de constatare cu care CNSAS sesizează Curtea de Apel București cu acțiuni de constatare a calității de colaborator de politie politica a foștilor securiști. Din probe rezultă că securiștii îi urmăreau pe dizidenți pentru convingerile lor occidentale, iar în rapoartele de constatare și în Sentințele instantei se consemnează ca securiștii nutreau sentimente antioccidentale. Asta este Noua Securitate! 
În plan european România a ajuns un nimeni.
Bulgaria a refuzat să inființeze un DNA după modelul românesc și nu a exportat la Bruxelles disputele interne despre statul de drept și corupție, deși fenomenul infracțional este mult mai violent la vecinii noștri. Coeziunea internă a dat roade acolo. Ei nu au un presedinte care denigrează propriul guvern, nu au o Macovei sau un Preda care cer excluderea  Bulgariei din UE, nu au europarlamentari care votează împotriva Bulgariei în PE. În următorii 2 ani și jumătate un socialist bulgar ar putea conduce Parlamentul European, pentru că Bulgaria a putut să-și negocieze interesele, alăturându-se grupului de la Vichegrad în blocarea accederi la conducerea UE a noilor cereri, Weber și Timmemans.
În plan propagandistic lucrurile arată și mai rău la noi. România nu mai are propriile ei interese naționale. Cum scoate unul capul și vorbește despre asemenea interese... sare noua propaganda împotriva sa și îl acuză că lucrează pentru izolarea României și că servește interese antioccidentale și, implicit, proruse.
Cu astfel de acuze împotriva lui Liviu Plesoianu și-a devoalat și Dăncilă sorgintea noii sale orientări politice.

76 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Noua securitate trebuie destructurata din temelii, fiind mai periculoasa si nociva ca cea din comunism, pentru ca este intesata de curve cu orientari politice nocive, vanduti lui Soros, partinitori, spagari si imbogatiti din manareli mafiote, anti romani si anti Romania, niste tradatori ordinari si vanduti unui occident fascistoid, de dreapta, care incita in Romania la destramarea statului, la ura si violente, avand chiar din varful statului decidenti politici manipulati direct de Germania si Olanda, dusmanii de moarte ai romanilor si Romaniei!

J spunea...

Mares Iulian iti sugerez sa citesti comentariile ce sunt scrise in numele tau.Nu de altceva dar par ale unui individ cu probleme.Cine iti scrie comentariile este apropiat al mai marelui bisericii de la Moscova sau este sectant.

Huhu Rezea spunea...

@J
Dacã te oboseai sã citești topicul...nu vorbeai despre Moscova.

Militar de la 14 ani spunea...

E vreo noutate față de sec. XIX sau XX? Ce ne miră? Unele popoare încearcă să se apropie de națiunile lumii iar altele, gen România, își amăgesc cetățenii că vor face acest lucru. E în ADN-ul nostru. E foarte greu să schimbi acest lucru.
Poate că asta e durerea acestui popor, să îl faci să creadă că o va duce mai bine. Vinovați : națiunile lumii, imperialistii dar în niciun caz noi.
Fiind "slăbuți" la multe capitole, tot timpul vom avea nevoie de un "prieten" mai puternic. Cum decurge prietenia? Fiecare generație își poate da răspunsul.

J spunea...

Huhu Rezea stimate precizez ca nu ma-am referit la topic ci la modul in care cel ce se autointituleaza Iulian Mares abordeaza subiectul.Cu intentie sau fara ,constient sau nu ne eticheteaza drept sclavi ai occidentului.

Stelian P. spunea...

@Huhu
"De tot hazul sunt Rapoartele de constatare cu care CNSAS sesizează Curtea de Apel București cu acțiuni de constatare a calității de colaborator de politie politica a foștilor securiști. Din probe rezultă că securiștii îi urmăreau pe dizidenți pentru convingerile lor occidentale, iar în rapoartele de constatare și în Sentințele instantei se consemnează ca securiștii nutreau sentimente antioccidentale."
Pai...ce sentimente ar fi trebuit sa aiba securistii, occidentale ?
Dvs. ati scris articolul ?

Iulian Mareș spunea...

J,
Drept la Replică!

Kiar îmi pare rău că nu ai înțeles nimic!
Toți suntem încă sclavi mortificați, a ceea ce a luat locul Imperiului roman!
Cine avea drepturi native in imperiu? Tu știi ce a fost Imperiul roman? Un stat sclavagist ale cărui prerogative au fost preluate de o altă structură, ecleziastică, mult mai periculoasă și deceptiva! Ești subiect în Contractul social romano-ecleziastic al Papei pentru Corporația România și ei nu se simt obligați să-ți redea drepturile tale naturale, de ființă vie, cu drepturi suverane! Documentează-te..., începând cu acel malefic Contract Social/Jean Jacques Rousseau!
Ce ți-au făcut politicienii? Te-au folosit ca pe un sclav modern, ți-au pus taxe și impozite, ți-au furat munca ta, te-au înșelat și kinuit, te-au împins în războaie...etc! Ce produc ei?
Ce sarcini legale au ei la criza, asediu și război? Dar judecătorii și preoții?
Când vei afla vei înțelege de ce suntem tâmpi, ca iobagii, sclavii...
Drumul până la a deveni suveran, cu drepturi naturale nu este ușor, dar sclav este mult prea umilitor!

*Și rușii sunt în aceeași situație, kiar mult mai rău!

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P
E greu pentru un fost operativ consular ca d-ta sa realizeze ca a avea idei prooccidentale sau proruse intră în sfera convingerilor și opiniilor persoanei, nu a delictului de opinie?
Asemenea caracterizări le putem face noi în discuțiile publice, dar sunt excluse în documente introduse în instanta sau în hotărârile judecătoresti.

Iulian Mareș spunea...

Că să înțeleagă toți sclavii și să moară proștii cu ștaif de mari juriști! Simplu și la direct concepția sorosista tip #rahat_2%:
-sclavii nu trebuie conduși de guvernele iezuite generate de votul popular ci de societatea civilă, deci prin câteva #ONG!

*La unii nu a ținut, la sclavii români, subiecți ai Romei merge....

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca vorbim azi in baza celor stiute acum aveti dreptate. Dar vorbim despre ce a fost ieri. Instantele de azi spun despre securistii de ieri ca aveau sentimente antioccidentale. Nu vi se pare corect ? Eu nu vad unde este hazul.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Am și eu o întrebare.
Adina Florea a demonstrat că știe carte (media 9,80 la examenul și pt șefia secției pt magistrati), este și practician nu acei lătrăi de blog, doar cititori de cursuri și atât...
Apropo, pt lingvist-linbist ...corect se scrie cât și analfabet cît!
Revin.... Poate constitui abuz în funcție, prin neîndeplinirea atribuțiilor funcției, fapta procurorilor secției de procurori de la CSM, care nu s-au prezentat de N ori pt validarea/invalidarea doamnei procuror, nenumită politic?
Adică, ăștia nu acceptă meritocrația? Dar legea o acceptă?

*Nu am kef de balastul cititorilor de cursuri cu #2%, așa că-i rog sa cupleze propulsorul prin jet de apa!

Huhu Rezea spunea...

#Stelian P
Ai putea să vezi unde este hazul dacă n-ai fi #rezist.
CNSAS și Instantele de astăzi ar putea constata că foștii securiști și foștii magistrați comuniști(n-ai să vezi ceva despre. magistrați) încalcau libertatea de exprimare a urmăritilor și condamnaților lor, dar nu le este permis să constate în rapoarte și sentințe ca convingerile lor de atunci sunt un delict de opinie.

Iulian Mareș spunea...

Sa moara #juristii_cititori de cursuri!
Lazaroiu a declarat că au fost presiuni asupra CCR, pt a nu se hotara asupra completurilor de 3, de frică și că sigur Dragnea a fost eliminat pt suveranism, accentuând pe proces politic!
De mă-ta le era frică?

Stelian P. spunea...

@Iulian
Daca ati ajuns se cereti moartea altora cred ca aveti mari probleme de sanatate mintala. "sclavi mortificați, structură, ecleziastică, mult mai periculoasă și deceptiva! Contractul social romano-ecleziastic al Papei pentru Corporația România..."
Mergeti la un psihiatru cit mai repede.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Si ce vreti sa facem ? Da, convingerile lor de ieri ERAU delicte de opinie dar nu SUNT azi. Securistii s-au vindecat si ei intre timp dar nu toti. Aici, de exemplu, e un bolnav mintal care urla MOARTE ! Sa condamnam azi ce era interzis ieri ? Se poate, dar ce facem cu legea cea mai favorabila ?

capitanu nemo spunea...

Decizia CCR v-a ,,ajuta ,,psd sa ajunga la 10 la suta ,dupa care v-a disparea politic.Prin decizia de azi (Udrea,Valcov.Bica scapa de puscarie),se reia judecata de la fond si pana la apel v-a interveni prescriptia faptelor de coruptie.....asa ca spor la furat in continuare.

Iulian Mareș spunea...

Tu te uiți că sclavul tâmp, pt că ești doar dogmatizat....încearcă să înțelegi ceva!
Te-ai simțit este numai norocul tău!
De fapt au înțeles că nu era o moarte fizică pt că juriștii că ține, cititor de cursuri = juriști de 5 bani snopul!
Decât să te pună pe gânduri prostiile de partid # sustinute zile la rând ție ție frică să mori!

Pt un subiect/sclav al romei: afla că sunt decizii în lumea buna care au desființat acel contract deceptiv!
Că jurist trebuia să știi că nu ți-ai exprimat voința de a face parte din contract, dar sclav tâmp ești și nici nu gândești, fiind dogmatizat in sistemele existente!

*Mai bine analizai declarațiile lui Lazaroiu..., Inclusiv referitoare la condamnarea lui Dragnea!
Pe viitor încearcă să nu mi te mai adresezi, pt că nu mă interesezi! Pot intra pe site-ul USR sau ROU+ și citesc prostiile pe care le postezi!
Oamenii mici scriu mărunt..., Sclavii sunt mancurtizați!
Românii trebuie sa devină suverani!
*Bulgarul s-a bătut pt țară lui la UE, sclavul ministru mortificat nu a scos o silabă... Ditamai malul și să nu scoți o vorbă? Sa mai și induci ideea că l-au dorit....
La ce? La zugrăvit? La grădinărit?
Să nu mi te mai adresezi căci îți va fi mai bine! Nu suport minoritatea ≤ 2%!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Dau și eu un link despre un sclav francez:

https://www.stiripesurse.ro/amp.php?article_id=1364270

Iulian Mareș spunea...

Nemo,
Cât de corecta este ICCJ când ea încalcă cu premeditare o lege? Tu înțelegi ceva? Lumina este maculată! Și a macular pt că așa vrea ea...
Iar treabă cu prescrierea este i bâzdâganie auzită la mancurtii juriști-care doar au audiat cursuri de drept!
Și noi, sclavii mortificați ai Imperiului ecleziastic vrem sa ne facă ăștia dreptate?
Suntem și tâmpiți sau înțelegem ceva din Contractul social iezuit?
Ia da tu prin cărți și vezi cine nu are obligații militare la criza, asediu și război?...pe lângă popi sunt cumva și pretorii?
Ai fost tu de acord și ai consimțit prin semnătura cu ADN-ul tău să fii furat și guvernat prin legi deceptive?
Sau poți fi demn și suveran, cerând drepturile tale naturale de suveran, nu de cetățean sclavagiat?
Tu nu ai auzit cum și-au dat în judecată instantele pt drepturi fi neacordate și ce zici? Au câștigat oare?
Ești Nemo, nu? Atunci fii demn și acceptă adevărul!
Ce mare diferență există între imperiul sclavagis român și UE ?...categoric la scara istoriei!
Nu veți obține nimic de la judecători până nu vă veți lua demnitatea suverană nu de sclav dogmatizat, care cere singur jugul, că să fii guvernat!

Arfy spunea...

Crunt până în anii 90. După anii 90 a început cernutul nisipului din apele tulburi... Dar, măcar, libere. Doamne ferește de întoarcere la dictatură!

Huhu Rezea spunea...

Apostolii statului de drept, infectati de #rezist, si-au devoalat astãzi ingratul calificativ de gargaragii.
In loc sa ia atitudine impotriva conducerilor ICCJ, care timp de 18 ani si-au permis sa nu aplice o dispozitie legalã privind alcãtuirea completelor care judecã fapte de coruptie, falanga politicã a Sistemului corupt, PNL-USR, isi permite sã blameze CCR-ul care a constatat ilegalitatea comisa la ICCJ.
Asteptãm reactiile stapânilor externi care au creat sistemul pervers antinațional de justitie din România!
Raspunderea pentru condamnãrile si achitarile date de complete alcatuite ilegal, cât si pentru prescrierea unor fapte penale, revine in totalitate conducerii ICCJ si CSM, acesta din urmã fiind garantul independenței justiției.
Nu puteau fi executati politic oponentii statului paralel dacã se constituiau complete specializate pe coruție?

Arfy spunea...

Dle Huhu, stai că nu înțeleg pe bolnavii ăștia! Nu sunt ei la putere? Cine nu i-a lăsat să facă treabă? Liviu! Singura preocupare de trei ani. E ușor să invoci motive! O singură dată ai dată ai spus ceva rău împotriva dancilei. În rest de acord cu tampeniile psd. Aveti curaj a da cu ei de pământ, indiferent de unde sunt. Greșesc, atunci să plătească. Am enumerat o mulțime de rebuturi politice. Eu am curaj și demnitate să recunosc unde am votat prost dar ies din barcă dacă marinarul este șui! O secundă am trecut azi pe un post de televiziune, când l-am văzut pe Mtr. Am schimbat instant! Lozincile anilor 50-80 au asfințit.

Stelian P. spunea...

@Iulian suveranu,
Sper ca dimineata, pe racoare, va simtiti mai bine. Luati-va creioanele colorate, hartile si treceti la joaca. Nu uitati de pastile caci scuzele cu caldura sunt inutile.
Ma bucur cind un bufon neinstruit in domeniu imi da lectii de drept. Am si eu „dreptul” sa ma distrez. Nu de moarte ma tem ci de descreieratii care explodeaza de prea multa carte. Ei nu au citit cursuri, ei s-au nascut cu ele. Si uite asa un alt Napoleon in loc sa fie in salon cu fratii lui e liber printre noi.
Ca jurist stiu mult mai bine in ce contracte mi-am pus semnatura iar dvs. cu invocatiile aburite cu care ati inceput sa va hraniti in ultima luna provocati doar mila. La Spitalul 9 sunteti asteptat cu bratele deschise ca un nou guru salvator al omenirii. Acolo o sa va intilniti cu Stalin, cu Hitler, cu Pol Pot si cu alti suverani. Tineti-le lectii lor, dar nu cind au pistolul in mina ca o sfirsiti prost.
Declaratiile lui Lazaroiu sunt declaratii si atit. Daca nu aduce probe MATERIALE si eu pot declara linistit ca sunteti un nebun periculos in legatura cu Partidul Creioanelor Rosii din Noul Sistem Solar Suveran (primul pe stinga dupa Soare). Libertate si medicamente ! Freeeee Mares !

Stelian P. spunea...

@Huhu
Ce intelegeti dvs. prin "sistem pervers antinational de justitie". Are vreo legatura cu prevederile TITLUL VI Integrarea euroatlantică ?

Iulian Mareș spunea...

Scurte idei despre vot, kiar despre "votatul prost al subiectilor din masa de 2%" si recunoscut cu nonsalanta de nimeni in drum!

...sar din barca! Pai bine mai 2%, dar barca aia a cui este, ce simbolizeaza? ...daca ai votat prost este asa, ca un partz, scapat pe strada?


A vota/votum sau a alege vs pledge allegiance/fidelitatis inseamna a jura supunere/a-ti delega drepturile civile unui reprezentant deputat, a da un cec in alb unui escroc etc etc
A nu se confunda cu a Ordona intr-o functie un individ sub Contract de responsabilitate aprobat/acceptat de individ.
Deci poporul Voteaza, nu Ordona. Tot procesul de vot este un juramint de obedienta in masa depus de poporului tembel catre Conducatorii lui corporatisti. Un Contract in care Conducatorii nu au nici o Obligatie catre mase , alta in afara de a-i sclavagiza si exploata, ca human chattel.

Bun, atunci cine Ordona? Patricienii, Stapanii Ordona, nu plebea, nu poporul mortificat. Vaticanul Ordoneaza si Ordona pe conducatorii Corporatiei romane ROMANIA.


*Cand veti auzi declaratia fostului judecator Lazaroiu si a dnei Tarecea, care refuza de multi ani aplicarea unei legi clare, fara ekivoc, kiar in cadrul completurilor de la ICCJ veti intelege cat de dogmatizati am fost!
*Cand veti intelege ca procurorii din Sectia pentru procurori a CSM au produs de 3 ori abuzul in serviciu, incalcand CP si atributiile functionale prin neprezentarea la sedinta de validare/invalidare a procurorului Florea (singura supusa unui examen de meritocratie autentic) atunci se keama ca ati facut un pas de eliberare din dogmatizare si mortificarea milenara!


In rest, 2% - asa cum am stabilit - si juristi cititori de cursuri cel mult, daca nu doar audiate!

Huhu Rezea spunea...

@Affy
Esti cam proaspăt;și în viață... și pe acest blog.
Nu s-a schimbat nimic fața de anii 50.Aceleași lozinci... doar nițel modificate.
Atunci se striga jos exploatării, acum se strigă jos corupții. Clasa muncitoare de atunci este înlocuită de corporatiști de astăzi, adică de noul proletariat digital, cum îi spune Cristoiu. Ei pun bazele unui nou partid de stânga, chiar mai stângist decât PSD. Deocamdată partidul lor userist semnalizează la dreapta, dar o cotește la stânga.
Noii conducători ai PSD, în frunte cu Ponta, Dragnea și Veorica, nici nu realizează cât de la dreapta esicherului politic au împins partidul lui Iliescu.
Dta nu te vindeci politic dacă nu îndrăznești sa urmărești și televiziunile ale căror politici editoriale nu coincid cu opiniile pe care le ai astăzi.

CEZAR spunea...

In Romania TOTUL a pornit de la infectul de BASINESCU.....!!
Rotind butonul si trecand in barca PPE...pentru sustinerea acordata toti au inchis ochii..ba chiar i-au incurajat !!

Iulian Mareș spunea...

Fara autor!...interzis pt 2%!

I.
Viorica Vasilica Dăncilă face jocuri politice, lansează candidați “ iepure” pentru Președinție, după care va veni ea ca o floricică, la cerea publicului. Asta e “ fumată” demult, de la Băsescu încoace. Nu o să insist mult asupra Vioricăi Dăncilă, pentru că de fapt singurul joc pe care-l face este cel al lui Iohannis și Serviciilor, adică al Statului Paralel de care nu a auzit nimic pentru “ că a fost plecată din țară”. Ea nu e în stare să facă jocuri politice, pentru asta îți trebuie așa, vreo cincisprezece ani de bătălii politice și, vorba unuia care se pricepea la jocuri, să fii plin de cicatrici.
Singurul “joc politic”, de fapt o trădare ordinară, pe care l-a făcut Dăncilă a fost că i-a băgat un cuțit în spate lui Dragnea, zâmbind șăgalnic cu Iohannis.
V-am spus, PSD-ul devine trist în simpatia lor de grădiniță: Caută tot felul de explicații pentru ceva care nu s-a întâmplat. Singura problemă pe care a avut-o PSD-ul a fost aceea că l-au lăsat pe Dragnea singur în ceea ce avea să fie unul dintre cele mai interesante proiecte economice ale României. Și cum Viorica Dăncilă oricum nu înțelege, o să fac pentru dumneavoadtră o mică analiză a ceea ce a ratat PSD-ul, fix a doua zi după alegeri, pentru că așa a primit Vasilica ordinul de la Iohannis și Generali.
Programul economic al PSD-ului a fost lucrat de unii dintre cei mai renumiți și corecți economiști ai României, pe care i-am cunoscut. Acest program nu le-a aparținut, ci a fost un program inspirat din programul de Dezvoltare al lui Krugman, pentru cine nu știe, Laureat al Premiului Nobel, după opinia mea, cel mai mare economist în viață din lume, un adversar declarat al Școlii de la Chicago. Krugman este fix cel care a salvat Grecia acum șapte/opt ani, când Merkel voia să le ia insulele după ce îi îndatorasec vânzându-le armament învechit. Mai țineți minte jocul de șah al lui Varufakis? O Nebunie! Superb!
Ce spune acest program, în esență? Că politicile de austeritate sunt inventate pentru a servi Suprastatalele, și că țările se pot dezvolta prin propriile resurse. Mai mult, a inventat, perfecționat și experimentat dezvoltarea prin consum, dublată de dezvoltarea prin investiții autohtone, cam ceea ce a făcut Coreea de Sud și China.

Iulian Mareș spunea...

II.
PSD-ul și Liviu Dragnea au avut marele merit că au mers pe mâna economiștilor români, majoritatea apolitici, care au susținut acest Program. Care ar fi fost rezultatele programului, dacă nu ar fi fost condamnat Dragnea? România devenea în doi ani, o țară cvasiindependentă, care era în stare să concureze de la egal la egal cu orice națiune din Europa. Așa cum am spus atunci când am citit pentru prima oară programul economic, el nu avea decât o singură cheie și un singur pericol. Krugman, și nu numai, definesc acest pericol ca “ Prăjirea” economiei, adică, creșterea economică este atât de mare, încât ea trebuie dublată neapărat de dezvoltarea capitalului autohton, altfel deficitul comercial aruncă programul în aer, pentru că banii investiți sunt absorbiți de Multinaționale. Nu a fost nici un război cu Multinaționalele, ci nevoia imperioasă de a dezvolta investițiile românești, începând cu agricultura, continuând cu industria pe orizontală, dar și alte tipuri de industrie, în care România avea tradiție, cum ar fi industria armamentului, industria constructoare de mașini, etc. Acesta era rolul Fondului Suveran de Investiții.
Prin acest program economic, liberal în esență, România avea șansa să se ridice, să devină nu numai o economie puternicâ, dar și o țară respectată. Nu Dragnea a intrat în Coliziune cu Multination-slele care absorb banii, printre altele ascunzând profitul pentru a nu plăti taxe, ci vorbeam de o necesitate economică: Dezvoltarea economiei unei țări nu este dorită de Multinaționale care își doresc doar piață de consum, adică sclavi moderni.
În esență, Programul poate fi sintetizat astfel: Investești în consum, banii din creștere economică îi investești în capitalul autohton care generează creștere economică sustenabilă și-ți Creează premisele unui consum și mai puternic. În 2018, Dragnea și Vâlcov creaseră premisele trecerii la cea de-a doua etapă, dezvoltarea capitalului autohton. Rolul lui Vâlcov în toată această poveste a fost unul cheie: acela de a fi interfața între economiștii care au gândit programul și partid, care trebuia să-l aplice. Dezvoltarea capitalului autohton în dauna Multinaționalelor, le-a înnebunit pe acestea din urmă.

Iulian Mareș spunea...

III.
Dacă nu era “ legat”, Dragnea reușea implementarea a mai mult de 2/3 din program, ceea ce-l făcea ireversibil. De ce Serviciile Secrete, Statul Paralel, fac jocurile Străinilor, alături de Iohannis, Cioloș și ceilalți? Pentru că atât îi duce capul pe Generali. Vorbesc foarte serios: In prostia lor, Generalii se uită la afacerile lor ascunse și vor ei să conducă ce a mai rămas din România. Așa se întâmplă în toate Dictaturile Militare, Generalii se cred buricul pământului, când iau puterea, pe față sau pe la spate cum e în România, fac totul praf. Așa că Multinaționalele trebuiau să-l execute pe Dragnea și l-au executat cu mâna Generalilor și a lui Iohannis, care a găsit Calul Troian în PSD, după ce a tot încercat cu Grindeanu și Tudose, în persoana lui Dăncilâ și a multor aserviți ai serviciilor din PSD.
Dacă vreți, PSD-ul a făcut o singură greșală, nu a mers pânâ la capăt în războiul cu Mafia Statului Paralel:
PSD-ul ar fi trebuit să dea Amnistie Generală, fără să clipească, puteau să se dea toți așa zișii europeni, de o sută de ori mai corupți ca noi, cu dosul de asfalt. Era singura variantâ prin care învingeau Statul Paralel, care rămânea fără instrumentul șantajului și execuțiilor politice: Dosarele Politice; iar fără Statul Paralel, Multinaționalele nu au nici o forță.
Aici, Dragnea nu a avut curaj să meargă până la capăt, iar PSD-ul nici atât. Dacă dădea OUG pe Amnistie, PSD avea acum mult peste 40%.
Iar ceea ce fac acum PSD-iștii lui Dăncilă, este penibil: se vând pe un blid de linte lui Iohannis și Statului Paralel, și șterg cu buretele tot ce au făcut bun până acum. Dar nu ai ce să îi ceri lui Viorica Vasilica Dăncilă, care se vâita/n stânga și dreapta că ea nu pricepe programul economic pe care trebuie să-l aplice. Las’ că-l aplică acum pe cel al lui Iohannis, adică România Colonie.
Aceasta este rețeta sigură prin care PSD-ul va deveni mic, mic, micuț, așa cum îl vor Iohannis și Generalii.

Iulian Mareș spunea...

Doua zile de vot in plus in DIASPORA. Decizia este discriminatorie! Sper sa nu treaca de CCR!
Argumente le trebuie doar mancurtilor!

Iulian Mareș spunea...

Doar pt cei ce au audiat cursuri....#2%!!!!

"Decizia este devastatoare pentru sistemul judiciar, pentru că iată sunt sute de procese în care s-au dat decizii şi care acum trebuie reluate. Aşteptăm motivarea Curţii Constituţionale. Aşa cum spuneam mai devreme, la nivel logic, s-ar impune faptul că dacă s-a trecut prin această procedură fără respectarea legii, ar trebui făcut ceva în această privinţă. Nu putem spune că dacă ai fost condamnat, asta este, ghinion. Nu vorbesc de Liviu Dragnea, ci de oricine. Până la urmă, consider că aşa cum există prezumţia de nevinovăţie trebuie să existe şi o lege orientată spre cetăţean care, atât timp cât nu este condamnat conform prevederilor legale, trebuie să aibă drepturi. Ne pricepem toţi la anticorupţie, dar în mod real ar trebui să existe un complet specializat. Este o chestiune care ţine de rigurozitatea cu care se face justiţie în România şi am această pretenţie de la acest stat după 30 de ani de democraţie. Vorbim de viaţa unor oameni, de faptul că vrem să curăţăm această ţară de corupţie, dar nu în orice condiţii", a declarat Alex Coita.

Rezultatul, ruina unei democratii subterane, ordonata din centre de putere externe si interne, altele decat cele democratice - nota mea


"Această decizie a curţii este şi un test de maturitate pentru o clasă politică pe care o văd în continuare izolată în clişee şi o înţelegere pe deplin superficială şi parţială a fenomenelor din România. Mă refer la asta pentru că mă doare şi mă întristează. Nu poţi, atunci când o curte constituţională, politizată sau nu, să conteşti soluţiile. Nu te apuci să ataci, să dobori instituţia, că aşa atacăm şi parlamentul şi toate instituţiile şi cu ce rămânem? Trăim printre ruinele unei democraţii. Dacă spui că tu lupţi pentru respectarea legii, nu poţi să nu remarci faptul că a fost o chestiune în care nu s-a respectat legea. Nu poţi spune că trebuie respectată legea, dar când ea este încălcată să spui că e ok, pentru ca au fost condamnaţi corupţi. Nu este ok să se întâmple asta, nu e stat de drept. Este o chestiune discreţionare, vrei să trăieşti într-o ţară în care lucrurile se întâmplă după bunul plac al unora. Numai că dacă azi se întâmplă după bunul tău plac, mâine poate fi după bunul plac al altora", a mai spus politologul Alex Coita.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Afirmativ!
Insa dogmatizatii lui scot coltii si azi, kiar daca sunt #2%, apreciind taierea veniturilor cu 30%!!...eh, am votat gresit si voi parasi barca!
Tantalaul crede ca este asa ca la un joc pe PC, iti mai da inca 3 vieti! dar barca ce inseamna?

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Justiția din fiecare țară europeană are un specific national.
Crezi că mai găsești vreo țară Europeană în care cea mai înaltă instanță își permite sa nu aplice o dispoziție legala referitoare la organizarea sa, sau în care instituția cu rol de garant al independentei justiției face greva pentru a nu aplica o lege care îi responsabilizează pe magistrați?
Mai spune o tara europeana în care se mai găsesc și aplaudaci iresponsabili ai ilegalităților și abuzurilor din Sistemul judiciar.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Cât de curând Dragnea va fi pus în libertate, oricât se va da sistemul antinational cu fundul de pământ.
Nu mai are funcții, dar are libertatea să vorbească
Va fi un coșmar pentru Veorica și echipa sa de pacifisti cu statul paralel.
Ca victima a statului paralel, poate sa candideze liniștit ca independent la prezidențiale.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Eu v-am intrebat ceva despre prevederile Constitutiei noastre dar ati uitat sa postati comentariul meu. Nu cred ca pot sa va raspund la intrebari dar stiu sigur ca nicio tara europeana nu a facut o reforma a justitiei sub conducerea unui infractor si mai stiu ca in nicio tara europeana primul ministru nu este consiliat de alt infractor. Mai stiu ca in nicio tara europeana presedintele nu e obligat de CC sa demita un demnitar la dispozitia ministrului justitiei. Mai stiu ca in nicio tara europeana sintagma "sub autoritatea" nu inseamna "la ordinul". Cu asemenea "reforme" nu ar fi de mirare ca unii magistrati nu le respecta.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Constat cu uimire ca Dragnea ne-a blagoslovit cu 3 premieri tradatori si anume Ponta, Grindeanu, Tudose iar Veorica lupta pentru locul 4. Si dvs. plus un suveran cu dunga rosie in buletin il plingeti ? Citi tradatori mai vreti sa va dea Dragnea cel cu mina buna ?

Cezar spunea...

@/stelian p.
Deja intrati in sfera patologicului!
Așteptați să fie rejudecate procesele CONFORM legii..verdictul sa fie dat de complete legal constituite si vom mai vedea care si cat de penal va mai fi!!Ma intreb oare..Udrea..mai este penala acum??
Penali...pentru ca asa au vrut niste oponenții politic..??
Hai ca ma apuca dracii
Aveti rezultatele...va plac?? Va place ce a facut basismul in Romania??

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
VOI, aplaudacii iresponsabili ai ilegalităților și abuzurilor din justiție, ar trebui sa va rușinați după ce Organul vostru a fost declarat nepenal de o instanță constituita ilegal și apoi iertat de la rejudecare de parchetul lui Iohannis, co dus de Lazăr.

Stelian P. spunea...

@Cezar
Daca vorbim despre Dragnea atunci stim ca este beneficiarul unei sentinte definitive (a doua). Singura lui sansa sa scape este la CEDO. Decizia CCR nu il ajuta.
Printre multe rele basismul a desfiintat pensiile speciale. Asta imi place. Ca azi sunt din nou la mila guvernului nu-mi place.
Am recunoscut de multe ori ca nu mai imi place Basescu deoarece si-a schimbat discursul la 180 de grade. Cel mai mult nu-mi place ca din comandant suprem a ajuns din nou presedinte de partid, adica din general a ajuns caporal.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Gresiti. Organul nu e "al meu" si de cind PNL a intrat in concubinaj cu PSD nu mai pun stampila pe el asa ca nu ma intereseaza soarta lui.
Ma simt mai rusinat de modul cum e privita Romania (si romanii) in strainatate. Apropo, ce faceti, mai mutati ambasada ?

brenda spunea...

Vedeti ca pe data de 1. iulie a.c. asociatia romil s-a intalnit cu carpar de camera deputatilor despre pensii ,acesta spune ca se cunoaste la camera deputatior si ca va. Interveni ca o delegatie de la romil sa mearga la dna ministru Dar cand? Nu crediti ca ar fi bine si delgatie in frunte cu dl cornel? Care este asa de bataios?say o scrisoare intocmita beyond dl nostru drag h?

Iulian Mareș spunea...

Dunga rosie pe CI sigur nu exista! Ar fi o exceptie...pt mama celui ce crede in dunga!

Cat despre fantezii si sofisme de vidanjor este plina lumea de laa noi, dar nu in tara cu una dintre cele mai bune democratii, kiar daca dictatura a fost starea ei de fapt, la dimensiunea istoriei!

Exista o tara, in care procurorul cel mai mare in functie este sub ordinul MJ, care l-a si scuipat ca pe o flegma in 2 minute, pentru cateva fraze, nu fapte!
Si da, Presedintele ia act, ca nu este monarh absolut , iar expresia la ordinul este tembel si intentionat introdusa! Cine da banul si este consfintit prin Constitutie si/sau lege are autoritatea! cei de sub el, in fapt avocatii statului, sunt sub autoritatea lui, a MJ! Nu-ti comvine doar sa aplici legi si sa ti se aplice, pleci din aparat! Simplu, ti-ai gresit locul!

*A se vedea si ordinea puterilor in stat, in Constitutie
*Precum si (ce sa fac? filologie): https://dexonline.ro/definitie/autoritate


reddog spunea...

Ca asa e viata in opinia unora, cruda si nedreapta... 😁
Unii vicepresedinti pe la Bruxelles si altii sefi de camera pe la Rahova. 😁

Asadar, avem un corsar pe val si un pirat maturat de uragan. 😁

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2487763868118251&id=1587903308104316

Iulian Mareș spunea...

Un fel de samizdat..., dar national!
"DARUL NOSTRU CĂTRE DOMNUL, ESTE DE A AVEA GRIJĂ DE ROMÂNIA ȘI CETĂȚENII SĂI, S-O FACEM SĂ ARATE CEEA CE ESTE-GRĂDINA MAICII DOMNULUI, ȘI AȘA, NOI ROMÂNII, ȘI NU ALȚII VOM FI CU ADEVĂRAT STĂPÂNI, ÎNCREZĂTORI ȘI SIGURI PE VIITORUL NOSTRU, AICI ÎN ȚARA ROMÂNILOR, ȚARA NOASTRĂ, și nicdecum pribegind, oriunde aivea, ca cei ce nu au o țară, sau sunt migratori de fel, sau nu mai au după ce bea apă de „binefacerile colonialismului, de orice fel„.
VISUL EUROPEAN, la modul cum este administrat și de ce oameni, și ce interese, curând va fi UE MAREA DEZAMĂGIRE, și dacă vom fi fost suvicient de vigilenți și pragmatici, fără a slăbi câtuși de puțin o și mai mare integrare, și eforturi considerabile de a deveni actori importanți într-o piață și economie dejea globalizată, VOM PUTEA IEȘI TEFERI, și ca apoi, cei ce azi sunt condamnați, dacă nu vor mai fi în viață, li se vor face statui, iar celor care ne-au adus și ne tot țin și ne prăbușesc și mai mult în această stare, vor avea curând soarta lui Vișinescu, și asta prin condamnarea poporului, răzvrătit și ieșit cu adevărat în stradă pentru a face cu adevărat revoluția ce de mult nu a mai fost ROMÂNIA-GRĂDINA MAICII DOMNULUI!
UNIȚI ȘI ÎMPREUNĂ, SĂ FACEM ROMÂNIA BUNĂ!
Azi, nici un „...„bastinas care vrea sa readuca tara in subordinea populara...”, nu poate face treaba asta, de unul singur, sau într-o echipă, oricât de mare, ci numai dacă va avea un suport popular imens, poporul însăși, trezit și deșteptat că așa nu mai merge , și nici nu are cum să meargă, să poți fi, având altul grijă să fii, sau să lași asta în seama „ocupantului„. Ce fac azi corifeii construcției europene, deviind deliberat de la ce am crezut și sperat: VISUL EUROPEAN, este precum în trecut când unul sau altul ca oameni sau popoare, se trezeau peste noapte și se declarau „stăpânii lumii”, ca apoi, să pună pe rol „visul lor„, iar noi nefiind altceva, în ochii lor, decât niște „biete vite, mânându-le spre abator„ iar noi, cu aceiași nepăsare și atitudine față de cei care nelegitim și samavolnic ne hotărăsc și fac soarta, asistăm, suportăm și suferim până ce nu vom mai putea răbda, și vor pierii atâția dintre noi, ca apoi, năruindu-se orice astfel de „vis din csapul nebunilor„, și asta pentru că orice vis al omului, pus pe rol, oricât de mic sau mare, se va nărui și va aduce mari tragedii și suferițe la milioane de oameni, deoarece încă din faza de „naștere„ ÎNCALCĂ ORDINEA DIVINĂ.
Ca să nu se întâmple asta, trebuie să te deprinzi SĂ GÂNDEȘTI ȘI SĂ TRĂIEȘTI CA UN OM LIBER, CA APOI SĂ FACI TOT CE TREBUIE PENTRU A FI CE DOMNUL A LĂSAT SĂ FII, AVÂND GRIJĂ DE TOT CE ȚIA DAT, PENTRU CĂ DOMNUL ÎÂI DĂ DAR NU-ȚI BAGĂ ȘI ÎN BUZUNAR!" Un Iancu

reddog spunea...

O luptatoare... 😁
Bine, bate campii la greu( fara gratie)
Toata pesedeaua la Rahova. Urgent! 😁😂

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2214580681929890&id=100001339406798&anchor_composer=false&ref=content_filter

Iulian Mareș spunea...

CEDO nu te scapa de puscarie! ... cere doar o rejudecare legala! Si, daca castigi, cum esti reabilitat? Incurci fusta lui Tarcea cu sacoul?
Dragnea, are inca posibilitati legale, dar aceste informatii nu se puteau audia! Cursurile studiate temeinic sunt mai grele decat carnea de #PORC!

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P
Ești complet nedocumentat.
Dosarul lui Dragnea cu prejudiciu de 5000 euro este pendinte de decizia CCR pentru ca unul din motivele de apel a fost tocmai ilegala compunere a completului de 3 judecători, motiv respins de Completul de 5. Are căi extraordinare de atac, nu e cazul de CEDO.
Acolo este cu prima condamnare, cea cu referendumul, pentru nesemnarea deciziei de Stanciu. Are și aici o decizie CCR care a fost motivata recent.
În scurt timp te poate da în jude ață dacă îi mai zici penal.

Iulian Mareș spunea...

Cea mai faină situație:
-copii de securist, frații organ sa zugrăvească noua clădire a ambasadei in Israel
-Dulapul sa care dulapuri cu cârca
-la final, Ghinionul national să revendice imobilul și să ceară kirie!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ai cumva cursul ăsta, în format MP3, pe CD?
Știi, așa s-au obișnuit la particulară! ...😂🤣🕵️

Leo spunea...

Dar dacă îi zic detinut politic ne poate da în judecată ?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Dacă zici ca e deținut politic înseamnă că ataci juuuustițiiiiia, ar zice Mutu.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Ii zic DUBLU PENAL si astept sa ma dea in judecata. Cit despre caile extraordinare de atac le astept cu mare interes. In afara de Antena 3 mai apar undeva ? Sper ca pina la eliberare sa le aplice.

Stelian P. spunea...

2. Cauzele înregistrate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție și soluționate de aceasta în primă instanță anterior Hotărârii Colegiului de conducere alÎnaltei Curți de Casație și Justiție nr.14 din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive, urmează a fi rejudecate, în condițiile art.421 pct.2 lit.b) din Codul de procedură penală, de completurile specializate alcătuite potrivit art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003"

reddog spunea...

Detinuti politici...
Astia nu au rusine, bun simt si nici simtul masurii...

Detinutii politici erau luati noaptea si tinuti in puscarii (uneori fara judecata)
Acum tin procesele cativa ani apoi vin unii gen Ciordache cu smenozeli gen justitie cu specific national (complet ilegal.
Astia fac misto de cetatenii romani, probabil cred ca toti suntem oligofreni.


http://m.ziare.com/liviu-dragnea/comentarii-protest-in-fata-la-rahova-15-oameni-il-vor-pe-dragnea-lider-m-am-saturat-sa-fiu-condus-de-zdrentele-securiste-video-1567996-font1

Iulian Mareș spunea...

Red,
Îmi pare rău, dar unii kiar ne cred oligofreni, mai ales cei din pădure!
Bine, pe unii kiar nu poți să-i consideri altfel!
Dacă vrei să faci un bine, spune-i unui coleg de # să afle ce au cerut avocații lui Dragnea în ultima ședință publică, în mod oficial și au fost refuzați nelegal!
Atunci îți vei reconsidera ideile privind oligofrenia!
Tu retine un lucru: cu cât stă mai mult la Rahova cu atât devine un exponent și mai puternic al luptei pt suveranitate! Deci, nu pleca pe fentă, că aluneci rău!

Cezar spunea...

Of topic
VINE..VINEEEEE
IMPOZITAREA PROGRESIVA !

Huhu Rezea spunea...


@Stelian P
Așa... și?!
Un om retras în bula sa de #rezist, care refuză informarea din sursele care nu promovează știri corespunzătoare îndoctrinării sale, este un seminformat sau un informat întârziat.
Am văzut că și facebookreporterul Bot este mai informat în proceduri decât d-ta

Iulian Mareș spunea...

O parere de avocat cu examene la barou!
"Deputatul Remus Borza a declarat, în cadrul emisiunii "Borza analytica" de la DC News că, dacă Codul penal şi Codul de procedură penală vor fi declarate constituţionale de către CCR, aceste documente îi vor oferi lui Liviu Dragnea şansa de a scăpa de condamnare.
Chiar dacă deciziile CCR îşi produc efecte pentru viitor, pe noul Cod penal şi de procedură penală - asupra căruia, atenţie, când vorbim noi, Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe - o decizie a Curţii Constituţionale e o cauză expresă de revizuire.

Deci dacă astăzi CCR spune că sunt în regulă textele din CP şi CPP, atunci sigur Iohannis va fi nevoit să promulge cele două legi. După ce Iohannis promulgă cele două coduri, Dragnea poate să ceară o revizuire, o cale extraordinară de atac".

*Ei, asta-i mai nepregatit, independent de cativa ani, ce stie el? :)) ....mult mai buni sunt specialistii in audierea CD-ului si a vizitelor rare spre deloc in aula si amfiteatru!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
dar pretentios mai esti. Malin BOT este un elitist!
Unii ....nu dau nume sunt la nivelul lui Dide si Angi!

Iulian Mareș spunea...

Si ca sa nu o mai dam cu balega pe post de tort...
Asta-i UE! .... sau este SUIE de Malta?

https://www.youtube.com/watch?v=MmzIqFUjP0s


raul spunea...

Pt Str mica
Citeste domnule CV-ul nemțoaicei ce va fi șefa Comisiei europene!La ei se poate ,la noi nu!Ipocrizie fără margini!Colonie!Ce-i permis lui Zeus nu -i permis boului!Noi suntem boii di zicala!Sa mor de n-am ajuns sa fiu gelos pe unguri si pe bulgari ca au asa conducători fata de noi cu pacaliciul asta de neamț!Si cand mai vad ca si acum il mai pupa unii in fund imi vine sa vomit!Pace tuturor!

Iulian Mareș spunea...

Raul,
Au poza curului și o pupă mereu, necontenit!
Născuți pt a fi sclavi pt mortificare!
Toți frustrații, toți derbedeii țării ies că viermii să roadă!

Leo spunea...

Este foarte corectă preciyarea lui Borya privind REVIZUIREA unei decizii definitive care a fost emisă în baza unei situații neconstituționale.
EXACT la fel este și cu Deciziile definitive de respingere a fondului privind recalcularea pensiilor cu invocarea exceptiei de neconst. a art. VII. , în situația în care CCR-ul va declara neconstitutionale dispozitiile Art. VII din oug 59.
Prin urmare , chiar dacă instanța va respinge actiunea pe fond , iar ulterior ccr-ul va declara neconst. art. VII , atunci Flavius & CO , vor cere REVIZUIREA , ]n temeiul art. art. 413 alin (1) pct. 1 din cpc.
CONCLUZIE . cei care au acţiuni cu invocarea Art. VII , IMOPRATNT este ca ccr-ul să admită excepţia căci se vacere revizuirea deciziei definitive respinsa pe fond.
De aceea FUR și MINT la propunerile LICHELELOR GULERATE au băgat art 84 în oug 114 , ca să limiteze șansele de actualizare numai pt. anul 2018 , dacă cumva la ccr se va admite o exceptie de nec. împotriva Art. VII
Suntem la mila lui nea' Valer de la ccr.
SUS CATARGUL !

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
tu crezi într-o știre astfel formulată și redactată?
"Surse din PSD au declarat pentru Știrile Pro TV că una din soluții ar putea fi ”impozitarea drastică” a pensiilor speciale acordate judecătorilor, parlamentarilor, aleșilor locali și magistraților.

Este vorba despre un impozit progresiv care ar putea să ajungă până la 80 % în cazul pensiilor speciale de peste 10.000 de lei.

*Vai de capul lui de jurnal, capitalul ro...., Auzi, judecătorilor și magistraților!
Este ca-n bancul ăla cazon: Ofițerii la adunare, iar locotenenții la instrucție! 😂😅

CEZAR spunea...


Franța a câștigat contractul cu corvetele, SUA cu rachetele, Germania multe alte, NOI CÂND VOM CÂȘTIGA CONTRACTE CU EI???🤔

Militar de la 14 ani spunea...

Marile condamnări date de justiția română, așa cum e, au fost numai pe dosare de tot râsul, vis-a-vis de marea corupție : Udrea pentru gala Bute (nimic pe lângă sutele de milioane de euro dirijate către acoliți), Năstase pentru un container de materiale din China (nimic pe lângă super afacerile încheiate pe bani publici), Dragnea pentru angajări fictive, referendum (nimic pe lângă câți bani a sifonat pentru firmele pe care le controla), mai e ăla cu caltaboșii, cu țuica și altele de tot râsul. Problema e că e un tipar bine gândit astfel încât cei condamnați să stea la peșteră 1-2 ani apoi să poată să se bucure de agoniseala.
Mai sunt și alții care merită câțiva ani dar au scăpat din motive de colaborare cu serviciile: Videanu, Berceanu și mulți alții.
Analizele sunt de prisos. Totul e de fațadă. Cei din vest s-au prins. E o afacere românească.
Avea dreptate Bismarck, cu biciul tată, dar tot degeaba. Ne dăm deștepți. Un neam care nu e agreat de nicio nație. Toți care zic ceva de bine despre noi o fac pentru niște interese. Realitatea e diferită. Până când nu vom avea o educație socială, financiara, medicală într-un cuvânt umană nu vom înțelege care e diferența dintre noi și ceilalți (în special vestul Europei, SUA și alte câteva state puternice și civilizate).

raul spunea...

Pt Stelica!Mama lui de telefon!😃😃😃

Dan spunea...

Azi la sediul psd Teodorovici a anuntat oficial introducerea impozitului progresiv! Cred ca e momentul renuntarii la teoria drobului de sare de pe soba de teracota. S-a mai scris despre impozitarea progresiva, in mod normal ea trebuie aplicata atat la pensii cat si la salarii, in principiu la toate categoriile de venituri.Si daca memoria vi se improspateaza impozitarea progresiva era si pe la noi prin anii 2000 cand totalul taxelor si impozitelor platite inclusiv de militari depasea lejer 50%.
O impozitare progresiva in 5-7 trepte , cu valori mai mari la pensiile alea de peste 8000-10.000 lei se cam impune , altfel nu se poate micsora diferenta dintre pensiile superavantajoase si pensiile mici si medii. Un exemplu: pana la 2000-impozit zero; de la 2001-4000 impozit 10%; de la 4001-6000 impozit 15 %; de la 6001-9000 , impozit de 20 %; de la 9001-12.000 impozit 35%; de la 12001-20000 , impozit 50%; peste 20001 lei-impozit 65% sau alte variante , numai sa se vrea . Odata cu introducerea impozitului progresiv (CA IN EX DE MAI SUS ORI ALTA VARIANTA LOGICA SI RATIONALA) cei de la butoane nu vor mai avea nici o justificare sa nu actualizeze pensiile militare cf LEGII 223/2015 !

Iulian Mareș spunea...

Dintr-o scrisorică anonimă, găsită pe preșulețul de la ușa spre curtea din spatele casei!
Cred că a fost pus de #Ceaușescu!

Acuzația de plagiat al tezei de doctorat

La 27 septembrie 2015 site-ul VroniPlag Wiki a declarat că a găsit «paragrafe plagiate» în 27 de pagini din teza de doctorat în medicină din 1991 a Ursulei von der Leyen. Senatul Universității de Medicină din Hanovra a decis în data de 9 martie 2016 că Ursula von der Leyen își poate păstra gradul de doctor în medicină, întrucât cele trei citări defectuoase sau inexacte nu afectează teza în ansamblul ei.

Iulian Mareș spunea...

Dă-i sclavului mintea de pe urmă!
Impozitarea progresivă are menirea micșorării cuantumurilor salariale)venituri impozabile și/sau pensii…!
Subiecții Contractului social iezuit, deceptiv, se bucură că tâmpii!
Este clar, sclavului îi place să fie sclav mortificat!
Pariu că nu se va aplica magistraților, CCR și BNR?

Patrascioiu spunea...

Iulian Mares imi pare rau pentru tine.Tu confunzi PSD cu partidul Romania Mare.

CEZAR spunea...

@/
Dan - prostul spunea.. hi hi hi ...
====================================================
Mai ridica ..mai ridica...ce trece de 8000...90% scurt...

Iulian Mareș spunea...

Patrascioiu/Celentano,
Nu confunda cu nimeni, cu atât mai puțin cu RM pe care nu prea o simpatizam!
Dar, a la Moromete, te întreb și eu:
-Pe ce te bazezi, bă Cocoșilă?
Nu vezi că au mărit foncierea? Și monopolul pe cazan! Apropo, cu cât dai grâul? Dar paiele?

Iulian Mareș spunea...

DCNews a realizat un sondaj pentru a vedea ce părere au românii despre această decizie a parlamentarilor.

73,8% au votat că este o măsură discriminatorie aceea ca românii din diaspora să voteze două zile în plus. 26,2% sunt de părere că este normalitate. Ca număr de voturi 10.209 au fost pentru prima variantă, 3.627 pentru a doua.

Iulian Mareș spunea...

Oare toti cei 2% sunt si ipocriti si prosti?....se pare ca da!

Dacian Cioloş a avut o intervenţie în Parlamentul European, după alegerea socialistului David Sassoli în funcția de președinte al Parlamentului European, care i-a iritat pe cei aflaţi în sală. „Propunem partenerilor proeuropeni proiectul unei conferințe pentru viitorul Europei în care să gândim modul în care putem aduce Europa mai aproape de cetățeni. În care să ne putem asigura că nu negocierile de culise sunt cele care determină figurile proeminente care trebuie să conducă Europa ci cetățenii pot să se exprime”, a spus Cioloș. În următorul moment s-au auzit din plen hohote de râs.

Momentul a fost comentat de către deputatul Remus Borza, în cadrul emisiunii "Borza Analytica" de la DC News:

"După alegerea lui David Sassola, a avut o intervenţie Dacian Cioloş. Bravo lui, e un român care, iată, are preşedinţia celui de-al treilea mare grup politic din PE, Renew Europe. Doar că el e oarecum într-o doză maximă de ipocrizie şi de demagogie: nu a avut ce să facă decât să le reproşeze negocierile de culise din jurul acestor funcţii de preşedinte al Comisiei Europene, preşedinte al BCE şi preşedinte al Consiliului UE.

Iar sala i-a replicat: tu uiţi că la fel ai fost ales, că doar nu ai venit de la Sălaj, de acasă, cu funcţia de preşedinte al grupului. Tot în urma unor negocieri de culise cu Macron şi cu alţii ai fost ales. Cu alte cuvinte, nu vorbi de funie în casa spânzuratului, cam asta era ideea". Remus Borza.