Un produs Blogger.

miercuri, august 21, 2019

Comunicatul din 21 august al Consiliului Consultativ de pe lângă ministrul Les

135 comments

Va aducem la cunostinta ca in data de 21 august, la sediul Ministerului Apararii Nationale a avut loc intalnirea  de lucru a Consiliului de conducere al Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in retragere.

La intalnire au participat 15 militari in rezerva si in retragere, consilierul ministrului  - gl. (rz.) Tase Marian, un reprezentant de la Casa de pensii si un reprezentant de la Directia Generala Financiar-contabila..

In cadrul intalnirii s-a stabilit varianta finala a proiectului Ordonantei de urgenta a Guvernului elaborata in cadrul Grupului de lucru al Consiliului consultativ.

S-a luat decizia ca acest document sa fie prezentat specialistilor juristi din cadrul ministerului pentru a primi forma impusa de legislatia de specialitate in vigoare urmand ca in cel mai scurt timp sa fie prezentata ministrului pentru a dispune. Aceasta activitate va fi cocordonata de dl. gl. Tase Marian.

S-a hotarat deasemenea ca varianta finala a documentului, in forma prezentata astazi sa fie prezentata pe grupul de facebook al Consiliului cu mentiunea ca eventualele modificari care se vor mai produce de acum in colo vor fi doar modificari de forma nu de fond.
Vom anexa acestui comunicat documentrul respectiv.

          Consiliul consultativ adreseaza rugamintea tuturor militarilor in rezerva si in retragere proveniti din cadrul Ministerului Apararii Nationale si care au aflat de existenta sa sa informeze pe toti camarazii cu care intra in contact referitor la activitatea acestuia precum si despre existenta Grupului de facebook cu aceeasi denumire in care se fac toate informarile legate de activitatea noastra.

          Reamintim incaodata ca pot participa la activitatea Consiliului toti camarazii specialisti pe problemele in dezbatere sau care considera ca au probleme de interes pentru Ministerul Apararii Nationale si pentru Consiliu.

          Va asiguram ca acest Consiliu nu este o structura exclusivista ci este o structura a tuturor militarilor in retragere si in rezerva unde fiecare poate prezenta problemele pe care le considera de interes. 

          Echipa de comunicare a Consiliului consultativ va sta la dispozitie pentru orice informatie referitoare la Consiliu si isi propune sa va tina la curent cu toata activitatea acestuia.

Semneaza:
Echipa de comunicare a Consiliului consultativ

Draftul variantei finale propuse de Consiliul Consultativ

Observațiile blogului referitoare la proiectul de document.

Este o formă imbunătățită prin ale carei prevederi sunt eliminate din textul în vigoare al legii majoritatea prevederilor din Ordonanțele nr. 59/2017 și nr. 114/2018.
Pensiile stabilite  și după adoptarea acestei ordonanțe vor continua să aibă cuantumul net limitat la media soldelor lunare nete din baza de calcul. Elementele din baza de calcul a acestor pensii se actualizează potrivit articolului 28 din lege la data trecerii în rezervă, recte la data stabilirii pensiei, și este inutil  articolul 110 prim alin. (2) care se referă la pensiile stabilite după anul 2019.
De fapt, este inutil întreg articolul 110 prim, pentru că operațiunea care se dorește a începe la 01 01 2020 nu poate să se numească  recalculare, ea fiind o veritabilă  actualizare conform articolului 60 alin (2) din proiect, actualizarea care trebuie să aducă pensiile în plata la data de 31 12 2019 la valorile soldelor de funcție și de grad, stabilite pentru activi în anul 2020 prin art. 38 din L 153/2017.
Va mai amintiți de proiectul L223/2015  care nu prevedea recalcularea pensiilor în plată, dar recalcularea lor era disimulata în operațiunea de la prima actualizare de după întrarea în vigoare a legii? 
Cam asa vor sa procedeze domnii din Consiliu cu plafonul pensiei la nivelul bazei nete de calcul. PLAFONAREA DUREAZĂ DE LA DATA STABILIRII PÂNĂ LA DATA ACTUALIZĂRII PENSIEI MILITARE. 

Legea pensiilor militare stabilește procedura de actualizare. Momentul actualizării este stabilit prin legile care reglementează salarizarea militarilor. 









135 de comentarii:

Anonimus spunea...

Care este, totuși, varianta finala? Cât despre dl.ministru Les multă lume este lămurita..

J spunea...

Pesedistu nu vrem sa cada guvernul pana la alegerile parlamentare.Mai e mult pana departe.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Grupul este secretizat si ermetizat pe fb, tocmai pentru a se ascunde ca pensiile mici si pensiile medii nu vor primi decat praful de pe toba, iar pensiile care sunt mari sa se dubleze! Eu nu-i cred nici batut pe acesti paraditori, care pozeaza in salvatorii propriilor crime la pensiile militare! Ne vor intinde si ne vor esalona, pana crapam cu totii! CATI VOR MAI TRAI PANA IN 2022, DUPA 10 ANI DE BLOCAJE LA PENSIILE FOARTE MICI, MICI SI MEDII, NEACTUALIZATI DIN 2010? INCA ALTI ANI DE CHIN SI SARACIE? ESTE O MARE MINCIUNA SI INSELATORIE ELECTORALA! EU NU CRED NIMIC! DOAR GENERALUL, GABRIEL OPREA CU UNPR CE NE MAI POT SALVA, IN REST SUNT GOGOSI A LA GACHE SI GROPAN, MONTATI SA INSELE PENSIONARII CU PROSTII! MAI VA!

Ein Stein spunea...

@Anonimus
"S-a luat decizia ca acest document sa fie prezentat specialistilor juristi din cadrul ministerului pentru a primi forma impusa de legislatia de specialitate in vigoare....."
Adica nu se stie ce va iesi, de regula mult mai rau decat te astepti.

Leon spunea...

O varianta ceva mai ingrijita, dar totusi pentru corectitudine trebuie urmatoarele corectii:
1.La expunere, in loc de ...,,Legea nr.217/2019 privind sistemul unitar de pensii,, se va scrie..,,Legea nr.127/2019 privind sistemul public de pensii,,.
2.La pct.4, Art.60.al.(2) ,,Cuantumul pensiei militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza soldele de grad/soldele gradului profesional si soldele de functie ale militarilor...,, se va scrie..si/sau soldele de functie ale militarilor ...,,.
3. Sintagma ,,Functionar public cu statut special,, se va inlocui cu ,,politisti de penitenciare,,- conform Legii nr.145/2019..!

vasile iosif spunea...

Dle H,
Rog o interpretare a art.108,...procent la procent...
Nu era mai bine procent din valoarea pensiei militare de stat?
Cu multumiri ,

Sorin spunea...

La ce opinează @leon, as adauga, la pagina 2 care nu apare aici, dupa expun erea de motive, "din cauza ca" in loc de "datorita". Asta pentru ca problemele create, care necesită acest draft, sunt cu conotatie negativă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am informatii de ultima ora, de la surse credibile si de ,,foarte sus'' ca este posibil sa avem o forma finala, foarte buna, daca punctele de vedere ale inaltului ofiter, reprezentant al UNPR in Comisie, si luate in considerare de catre personal Dl Ministru Les si Comisie, vor fi aprobate in Comisiile de specialitate, juridic, adt.iv-politice le vor aproba, pentru ca se refera la o dreptate totala pentru toti, cu prioritate pentru pensiile mici si medii. S-a luptat foarte tare pentru aceste probleme, si Dl Ministru Les n-a avut obiectii,iar Comisia a acceptat toate aceste propuneri! Doamne, ajuta sa ne fie bine!

kostas spunea...

Daca pensiile stabilite și după adoptarea acestei ordonanțe vor continua să aibă cuantumul net limitat la media soldelor lunare nete din baza de calcul si daca baza de calcul va fi formata numai din grad, functie, vechime, plus un spor de 7,5%,iar calculul pensiei va porni de la 65% din baza de calcul, aceasta ordonanta o sa fie degeaba, pensiile nu vor creste cu mai mult de cateva sute de lei pana la sfarsitul lui 2022.Va dati seama ca o sa se opreasca din pensia bruta calculata 45%? La o pensie bruta de 8000 lei, ramane pensia neta de 4400 lei. Si ce functie trebuie sa ai ca sa ajungi la o baza de calcul de 8000 lei, formata numai din elementele pe care le-am enumerat mai sus? Dar cei cu functii mai mici ce pensii vor avea?

Unknown spunea...

De felul meu...sunt foarte tipicar, meticulos.....alta data,as fi vrut sa vad ce e ala art. cutare...ce se adauga...ce.....Acum, ma uit peste acest draft..si nu imi trezeste niciun interes. De ce ??? ..pentru ca sunt convins..aproape 99%..ca nu se v-a face nimic. Asta este abureala...stil PSD...ca ,,VINE " alegerile. Nu sunt pesimist de felul meu....dar ....odata cu Tutuianu..care ce infiereaza el PSD-ul..fugind la Ponta, ,,draguta'' de LOV..si cate si cate canalii ....Sa dea bunul D-zeu sa nu fie ca mine...Se abureste, abureste....pana in preajma alegerilor...cade guvernul...si ...VEDETI CE AM VRUT NOI SA FACEM??? dar....nu ne-au lasat....TOATA STIMA SI CONSIDERATIUNEA PENTRU MUNCA STIMABILILOR DIN CCMR !!!!! Asa cum spunea un clasic in viata....SA AUZIM NUMAI DE BINE !!!Alt iubitor al militarilor...de zici ca tacsu, nu a fost militar....

mega2005 spunea...

Asa ceva nu cred ca va adopta niciun guvern.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, am inteles explicatia, si versificata: Daca numai cei cu functii vor avea avantaje, nu e bine, caci grosul armatei n-au avut functii, si pare o copie a Lg. 154/2011!?!?!?!? Insa asteptam sa vedem realitatea in zilele urmatoare cum se vor desfasura lucrurile. Adevarul ca e greu de impacat o masa mare de oameni, toti dorind cate ceva. ,,Sa vedem mai intai,'' zise orbetele!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gen. Balan este omul UNPR in Comisie, si a avut un cuvant greu de spus acolo si ascultat de colegii din Comisie sa se faca dreptate totala pentru toti, cu osebire pentru pensiile mici si medii.

Leon spunea...

@Kostas, la aceasta solda de Functie se mai adauga si solda de Grad si sporuri( probabil 30%) care va forma baza de calcul a pensiei.
La procentul obtinut(max.85%) se adauga si PS(max.9%) si OMM/SOSP( max.20%) la pensia neta, si va rezulta o pensie neta destul de mare.
Problema este cu aducerea coef.de Functie din anul 2022 in ianuarie 2020 numai pentru pensionari nu si pentru activi..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@,,J''- Nolens-volens, PSD trebuie sa guverneze pana in 2022, sa-si duca la capat Programul de guvernare, si daca, dupa alegerile de la anul, UNPR va fi balama de forță in guvernare, sa fiti siguri ca se tin ca scaiul de capul lor, sa-i oblige sa joace dupa cum le canta Generalul, Gabriel Oprea, obligatoriu din functia de Ministru al Apararii, si numai daca noi intelegem cu fermitate si neabatut ca, fara pumnul domniei sale de fier in guvernare, sa-i oblige sa solutioneze toate paradelile de la pensiile militare si sa se aplice toate etapizarile, degeaba o sa asteptam sa se faca ceva, pentru ca Generalul Gabriel Oprea este al nostru, al tuturor militarilor, al celorlalte categorii de siguranta nationala, activi si rezervisti, plus Uninea Militarilor si Politistilor, Mihai Viteazul,fiind prin functie si legistul de veghe in coastele guvernarii, si nu cu mamaligarii ingalonati, care pana acum s-au dedat cu guvernarea, din mers au devenit slugile executante si tradatoare ale intereselor noastre! Generalul, Gabriel Oprea in veci nu ne va trada si va fi cu gura pe ei si cu actiunile incisive pana ii va determina sa faca dreptate!

Lenovi spunea...

Celebrul Oscar ramane sau nu in baza de calcul? Sau nu s a facut referire la asa ceva? Si sa inteleg ca se va incepe cu actualizarea de la 1 ianuarie? Cu cei iesiti in 2018 cum va fi, vor primi ceva si pentru cresterea soldelor de functie din 2019?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, ageamiii rad de D.na Prim Ministru, ca si atletii #Rezistenti in rele, dar eu o vad o femeie serioasa, hotarata si cu autoritate, nelasandu-se data la intors de golanii politici, pentru ca cei 7 ani la Bruxeless au rodat-o politic. Am mai auzit ca este si de cuvant, si sper sa se aplece cu atentie la problemele noastre, mai ales daca sindicalistii au fost la domnia, sa sa-i relateze despre ce este vorba.

raul spunea...

Dar cu aia 5 % pentru 2016 cum ramane????

J spunea...

Cornelius functie,grad,vechime efectiva,comanda,salariu de merit,OMM,contributie la pensia suplimentara,risc de arma etc.Daca le ai dar lipsesc cu desavarsire,daca le ai mici de unde si pana unde sa-ti dea?Treaba e ca mai tanarul egal al tau are dublul pensiei tale.Fa un ex. de logica.Daca vrei D-zeu cand a impartit stremeleagurile le-a insirat pe o sarma suspendata. Fiecare s-a servit cu a ajus la ele .Cei scunzi nu a putut lua decat lungi.Tu ai ajuns la ala scurt.
Nu te baza pe Oprea.Nu ca nu ar vrea dar sa mai si poata.



avianyc spunea...

A inceput delirul pe "Huhurez.com"!
Eu zic sa nu "pupati" până nu sunteti cu sacii in caruta.
Les este doar o piesa in guvern si poate fi de acord cu orice.
"Stocul" disponibil este la altii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@,,J,'' Intelegi greu, dar din solidaritate pentru cei cu deficiente de percepere, te ajut: Militarii care au suferit accidente in timpul si din cauza misiunilor sau actiunilor la ordin, trebuie sa beneficieze de recunostinta statului roman si a Armatei, misiunile fiind in Romania si pentru interesele Romaniei, si nu la tata in ograda, sau in Afganistan pentru interesele de stapan al lumii, SUA si NATO! Astia care s-au paradit pe taramuri straine si pe euroi la greu, li s-au dat si porecle de veterani, de parca au luptat la Stalingrad trei ani, si nu cateva luni si s-au paradit din slaba atentie, avand pensii de invaliditate cat calul lui Decebalus per Scorillo, deci discriminant in raport cu astia paraditi pe pamant romanesc! E treaba lor ce si cum, dar trebie sa am aceleasi drepturi ca si ei, pentru ca pensiile lor sunt cat ale coloneilor si generalilor! Eu ma zbat ca aceasta recunostinta de pe hartii chioare sa se transforme in ceva material, care sa adauge la pensiile celor care de tineri n-au mai apucat sa-si mai faca vechime datorita accidentarilor, ramanand betegi pentru tot restul zilelor. Asa face SUA, asa fac Anglia, Ungaria Bulgaria, Burkina Fasso si Mali, chiar si Bangladesh! La noi, in infectia si mafia clocarilor MApN, nu se face ca se fura, drept pentru care le-am facut si plangeri la Procuraturi si astept raspunsul, nefiind singur in aceasta actiune, mai fiind si altii. Se uita ca am avut fiecare un Contract cu Armata, in care se angaja ca, in caz de pierdere a capacitatii de munca, sa ne sustina supravietuirea la modul decent, dar noi fiind Republica Banana lunga si condusa de Mafia politica si a clocarilor, cand ne-Om vedea ceafa o sa vedem dreptate! Nu este normal sa intru intreg in Armata, acolo sa ma paradesc si ei sa-mi arate fundul, adica esti bun cat esti intreg, dar daca te paradesc prin nesabunta lor te abandoneaza! Eu am semnat contract sa nu ma duc la minele de carbuni sau la canale, ci pentru ceea ce m-am pregatit pentru procesul de instruire de lupta nu? De aici si concluziile, Joiana, pardon, ,,J!''

Leo spunea...

Eu am mai spus , că iniţiativa lui LEŞ pornită din februarie la iniţiativa lui , privind eliminarea INECHITĂŢILOR la pensiile militare este lăudabilă şi generoasă în primul rând ca principiu social al unei ţări civilizate. Dar am mai spus , că există cel mai nefavorabil context financiar pt. punerea în practică a acestei inițiative. Acest fapt , mă face să mă gândesc că nu este exclusă posibilitatea ca această inițiativă să fie un ANESTEZIC pt. mintea noastră. Obiectivele pt. viitor sunt specialitatea lui F&M. De aceea , în acest moment inițiativa este semierectă , adică cum este mai rău. Nu trebuie abandonate nici speranțele LUPTĂTORILOR în tribunale și pe la CCR , iar în această toamnă să sperăm că din cele cam 60 de dosare ajunse la CCR , măcar unul să iasă câștigător. Atunci problema este chiar erectă la dănilă în clan.........

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ ,,j,'' Ma simt dator sa spun ceva si despre Generalul, Gabriel Oprea: Armata romana nici de acum intr-o mie de ani nu va mai avea un General ca domnia sa, fiind unicul General care a facut ceva pentru militari, cu UNPR, dar si Ordinea publica, in rest toti ceilalti nu numai ca nu au facut nimic pentru noi, dar se lupta ca la Verdun sa-si dubleze pensiile din furtul din pensiile mici si medii, asa cum un Gropar se zbate ca intr-o criza de epilepsie, cu o gasca, sa-si traga spuza doar pe turtoaiele lor, avand si un blog fb, pe care-l tin incatusat si zavorat, doar cu sleahta lor, sa nu stim ce clocesc in Comisie! Oprea e pe principiul dur: Ori la bal, ori la spital, si nu se lasa pana ce nu face LA TOTI DREPTATE! Si o s-o faca, dupa cum vedem toti ca asa zisa Comisie lasa in urma dare de incertitudini si labilitati in hotarari, cei de pe aici postatori, cat si cam toti rezervistii se plang de faptul ca nu cred nimic din ce au facut! Daca era acolo, personal, Generalul, Oprea, de mult era si aprobat oug in Parlament, pentru ca are pumnul gros si hotarat sa bata cu el in masa, deci nu un mamaligar ca cei care se cacaie cu acea Comisie de parca ar avorta un monstru cu sapte capete! Asa e la furat cu ochii in patru, incat actiunea de spargator de drepturi ale altora se face in tensiune si cu teama de consecinte! O SA VEDEM NOI, LA URMA, SI CE AU FACUT!

Leon spunea...

@Raul, majorarea de 5% din 2016 nu este nevoie sa fie prinsa in acest proiect; posibil ca in aceasta toamna cele doua case sectoriale de pensii de la MApN si SRI sa procedeze la fel ca cei de la MAI..!

CEZAR spunea...

miercuri, august 21, 2019
tehnocrat spunea...
Noi am discutat "face to face " cu doamna prim ministru si ne-a promis ca ne va ajuta ,in varianta corecta de repunere pe tapet a L223 fara ajustari si modificari ulterioare bla bla...
----------------------------------------------------------------
caldura nene Motanel...caldura ..te face sa ai halucinatii.....!!!

Dan B. spunea...


Luați de lecturați și analizați cât de idioți sunt unii dintre interlocutori!
Același tembel comentează total diferit, la interval de doar o oră, fondul unei ședințe de lucru a CCMRR.

Precizez că eu sunt și membru al ANCMRR și SCMD, iar gl Bălan Iosif mi-a fost sef în anii postdecembriști, eu purtându-i un respect deosebit acestui om și comandant. Iar la ședința in cauză s-a aflat chiar în dreapta mea, deci îi confirm prezența acolo. Precizez că nu cunosc dacă gl Bălan este membru UNPR, dar presupun că-I posibilă înrolarea dânsului în formațiunea nou înființată de Oprea
Pe mine mă deranjează, îndeosebi, nu atât critica idioată a lui CFI, cât pupatul lui la curul lui G.Oprea al acestui devertebrat al speciei umane.
Poate-i cazul unei cenzuri la comentariile lui CFI, care exacerbează în a critica eforturile unora de a face bine și celorlalți și în a lăuda pe traseistul politic care a destabilizat sistemul de pensii militare.

„Grupul este secretizat si ermetizat pe fb, tocmai pentru a se ascunde ca pensiile mici si pensiile medii nu vor primi decat praful de pe toba, iar pensiile care sunt mari sa se dubleze! Eu nu-i cred nici batut pe acesti paraditori, care pozeaza in salvatorii propriilor crime la pensiile militare! Ne vor intinde si ne vor esalona, pana crapam cu totii! CATI VOR MAI TRAI PANA IN 2022, DUPA 10 ANI DE BLOCAJE LA PENSIILE FOARTE MICI, MICI SI MEDII, NEACTUALIZATI DIN 2010? INCA ALTI ANI DE CHIN SI SARACIE? ESTE O MARE MINCIUNA SI INSELATORIE ELECTORALA! EU NU CRED NIMIC! DOAR GENERALUL, GABRIEL OPREA CU UNPR CE NE MAI POT SALVA, IN REST SUNT GOGOSI A LA GACHE SI GROPAN, MONTATI SA INSELE PENSIONARII CU PROSTII! MAI VA!”
„Am informatii de ultima ora, de la surse credibile si de ,,foarte sus'' ca este posibil sa avem o forma finala, foarte buna, daca punctele de vedere ale inaltului ofiter, reprezentant al UNPR in Comisie, si luate in considerare de catre personal Dl Ministru Les si Comisie, vor fi aprobate in Comisiile de specialitate, juridic, adt.iv-politice le vor aproba, pentru ca se refera la o dreptate totala pentru toti, cu prioritate pentru pensiile mici si medii. S-a luptat foarte tare pentru aceste probleme, si Dl Ministru Les n-a avut obiectii,iar Comisia a acceptat toate aceste propuneri! Doamne, ajuta sa ne fie bine! ”

Sper să fi sesizat opiniile diferite ale acestui frustrat ideologic!

brenda spunea...

Astept comentariul domnului H

maiag spunea...

de la 1 septembrie cresc cu 15 la suta pensiile la toata lumea,la militar,pe loc repaus,asa va fii si la anul.nu intekeg de ce politistii au pensii mai amri decit militarii,un bodyguard are in jur de 4000 net,politist comunitar cam la fel,unde este ekitatea sociala,un politist comunitar fara studii sa aiba pensie mai mare ca un colone iesit inainte de 2000,explica cineva?lestia asta cu ordonanta este o gogorita,acest comitet se face ca lucreaza si ne tine incordati,pariez ca nici nu va ajunge pe masa guvernului,din toamna grija este alegerea prezidentiala,militarii au treaba cu afganistanul

kostas spunea...

Mai Cornelius, nu te supara, dar mai slabeste-ne cu generalul tau Oprea, ca ne-ai stresat de tot.

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle Cornelius ,nu l mai laudati pe oprea .A fost groparul pensiilor militare . A acceptat ceea ce nu era de acceptat . Cand a vazut ...nemernicia faptelor a obligat pe unii ofiteri ce la CMT uri ,sa modifice pensii in afara cadrului legal . Marsavia a fost descoperita iar ofiterii respectivi isi cauta sanatatea prin spitale .

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle Cornelius ,nu l mai laudati pe oprea .A fost groparul pensiilor militare . A acceptat ceea ce nu era de acceptat . Cand a vazut ...nemernicia faptelor a obligat pe unii ofiteri ce la CMT uri ,sa modifice pensii in afara cadrului legal . Marsavia a fost descoperita iar ofiterii respectivi isi cauta sanatatea prin spitale .

Dan B. spunea...

In atenția lui CFI:

Blogul LADPM și una dintre pagini FB („.... uniti intr-o singură formă asociativă”) sunt destinate exclusiv membrilor ligii; in pagina consiliului consultativ, au acces incl handicapații mental, vcivili și militari, fără nicio opreliște.

CFI, intră ca membru în această din urmă pagină și te asigur că nu vei fi restricționat nici ulterior, dacă renunți la agresivitate și pupincurism!
Aviz și celorlalți amatori!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
În afară de faptul că Gabi nu trebuia să ajungă general nici în vis, te întreb ceva:
- pensionat pt invaliditate, ai dreptul la pensie pt însoțitor? Întreb, nu vreau să jignesc cumva, departe de mine!

Sorina spunea...

Datorita lui Oprea am o pensie asa cum trebuie ,asa ca taci dracului ,dl Cornel are dreptate , o sa vedeti ca nu se poate ca modificari in bine trebuie să fie ,nu mai vorbiti degeaba.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan B, e greu al dracului la paradit si furat din contul invalizilor si saracilor armatei, nu? Ca daca nu erau oamenii UNPR acolo se faceau ravagii, asa ca interventia lor v-a oprit elanul, eu stiind ce se intampla acolo, vezi-ti de treaba! Voi chiar nu v-ati saturat de ghiftuiala si de adaugat la ce aveti, fara sa fi facut in viata prea multe, Dan B? Acolo se fac siluiri pe comanda politica si promisiuni pe jilturi in Parlament, daca reusiti paradeli sa nu bata la ochi, cunosc eu marfa! Am facut plangeri penale la Procurorul General al Romaniei, la Seful Parchetelor militare, pentru ca s-a furat 10 ani din drepturile pensiilor mici si medii si s-a varat in pensiile potentatilor, prin actualizari si de cate 5 ori pe an din 2010, cu banii furati de la saracii si invalizii armate (ce ordinarie si ce rusine pentru acesti ,,criminali,'' cum zicea Vasileasca si Les, si am trimis inregistrarile la parchetele procuraturilor) si mai ales in ultimii 5 ani au fost indesati gusterii astia, am probatoriu la plangeri, iar pe langa mine mai sunt cateva zeci de astfel de plangeri, si am cerut ca sa fie depistati adevaratii vinovati de furturile de drepturi, iar daca si Comisia asta fura drepturi, daca constat asa ceva, mai fac plangeri, pentru ca totul trebuie sa se sfarseasca o data si o data cu lacomia asta obsesiv-compulsiva si neostoita! Vine vremea sa tragem linie la urma si sa constatam ce s-a muncit acolo, din Februarie si pana acum, iar ordinul catre Comisie a fost ca pensiile celor furati sa fie indreptatite,nu sa se mai dea tot celor care au primit actualizari de s-a ajuns la sume uriase, fara o temeinicie juridica, care depasesc soldele in plata de cateva ori! Generalul, Gabriel Oprea nu te-ar accepta nici sa-i lustruiesti cizmele, daramite sa-ti dai parerea despre o somitate ca domnia sa! Unde sunt subofiterii, maistrii si ofiterii inferiori din Comisie, teteo? Aha, va put saracanii? Voi sunteti rasa superioara, de la Colonel in sus? De ce nu raspunzi pentru ce blogul are lacate grele sa nu intre subofiterii, maistrii si fiterii inferiori, inclusiv chiar si ofiterii suoeriori ca Maior si Lt Col.? Daca s-a ordonatsa umpleti blogurile militare cu aceasta Hotarare, de ce nu ati facut-o si nimeni nu stie nimic? Cine te crezi ca esti, daca iti umflii penele la mine? Ai impresia ca te poti compara cu mine la caracter si dotarea intelectuala, mon cher? Esti suparat ca va oprim sa va faceti de cap, iar eu ca sindicalist am obligatia sa va opresc de la abuzuri, cat in ce priveste ca membru UNPR, pentru ca acolo sunt adevaratii militari de cariera, spuma Armatei, care in viata s-au sacrificat si au realizat ceva, nu in gastile de cartier numite ,,partide,'' ticsite de ratati, penali condamnati definitiv si cu ani grei de parnaie, unii, pentru fraude in Armata, si e o lista foarte lunga cu ei, asa ca UNPR este adevaratul partid al militarlor, si nu groparii! Revizuieste-ti atitudinea si nu-ti acoperi incompetenta cu ridicatul tonului la mine ca eu stiu sa tai macaroana guralivilor, din cateva cuvinte de intelectual rasat, nu gascar de duzina!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@TOTOIANY48@GMAIL.COM, ceea ce spui aici si nu te aflii pe felie ti-o explica taica Ifrim: Generalul, Gabriel Oprea a facut niste reparatii la niste neandreptatiti de lege prin niste sporuri si indici cu ordin de ministru, nu din burta, o mana de oameni de fapt, sa nu ramana cu ochii in soare fata de grosul rezervistilor, pentru ca orice lege aplicata in lume are si victime colaterale din varii motive, , pentru ca aceasta clocarime de acum era si atunci si au paradit selectiv, secretizat si pe furis, in cardasie mafiota si feriti de ochii lui Oprea, astfel ticluite paradelile secretizate sa cada capra pe capul lui Oprea, si asta o stiu toti, dar nicicum sa fi facut Oprea ceva ilegal, mai ales ca este absolvent de Intendenta, iar acum fiind magistrat militar, absolvent de Drept! Nu-i nimic, Dle cu nume complicat, daca la acest capitol ai ramas corijent, dai examen cu mine si te trec clasa in toamna, nu si pe Dan B, care bate campii disperat sa fiu scos de pe blog, ca de pe fb, sa nu stie poporul militar ce clocarime geme la Comisia aia cu Divan, grup social si club de exersat ,,jmecherii'' din ombilic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si-au trimis clocarii pe blog artieria grea, cu pseudonime, sa ne puna iar botnita, zic ei! O sa le puna catuse procuraturile sesizate de noi, pentru ca nu ne lasam pana ce nu se intra acolo cu buldozerul peste ei sa indentifice cine a lucrat pe secretizari si manareli in ultimii cinci ani in CSP sa distruga vieti, destine si starea sociala a zeci de mii de rezervisti, mai ales invalizii Armatei, spre necinstea si rusinea lor! Acum iar se incearca paradelile in stilul lor mafiot, dar le promit ca de-o fi sa ma mai paradeasca si de data asta, ma duc in Bucuresti sa ma leg cu lanturi la Procuratura Generala, si nu plec de acolo pana nu se intra peste ei cu verificari judiciare, si ma duc si la Prim Ministru in audienta, sa povestesc ce mafie a guleratilor colcaie in MApN! NOI SA PRIM MANJEALA, DUPA 10 ANI DE PARADIRI SI SARIRI, DE 100 LEI MAXIM, EI IAR SA-SI DUBEZE SUTELE ALEA DE MILIOANE VECHI! CARACAL NU ESTE DOAR LA CARACAL SI SAPOCA, ESTE IN TOATA ARMATA! SCANDALRILE CE O SA LE FAC EU O SA LE INTOARCA TOATE PLANURILE MAFIOTE PE DOS, O SA VEDETI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Inchei spunandu-le clocarimii gulerate ca Generalul Oprea le va pica pe cap, ca un traznet, si o sa intre in Parlament la anul, 100%, si vor fi pe spinarile lor ca biciul lui Attlia, chiar daca ei aici si aiurea il vor improsca cu noroi! Sa nu uitati, fantomelor fara nume: Diamantele stralucesc cel mai tare in noroi! UNPR merge inainte, clocarimea si paraditorii vor ramane impotmoliti in propriile lor capcane si ilegalitati, savarsite la pensiile militare!
Dan B: Prim ministrul si ministrul Les, abia ce au fost informati ca se reancearca paradirea pensiilor mici si medii, Dna Dancila fiind cu stampila ,,Aprobat,'' la sfarsitul calvarului, asa ca daca v-ati bucurat de niscava manareli grosiere pe acolo, o sa va fie de pomana, pentru ca ordinul este clar ca lumina zilei: Toate pensiile mici si medii si ale invalidantilor, care din 2010 n-au primit majorari, din cauza ca banii le-au fost furati sa ingroase pensiile obeze, sunt prioritatea zero a Guvernului Dancila si a Ministrului, Les, celelate vor fi verificate la sange daca au drepturi de a fi si ele majorate ca o necesitate stringenta! Oricum, scaunele pentru Parlament au fost promisiuni sa va incinga imaginatiile de viitori sparlamentari cu salarii speciale! Blogul fb l-ati ferecat chiar de pomana, doar pentru gradele de la Colonel in sus, sa nu va depisteze ceilalti potlogariile, iar Generalul Oprea va intra la anul cu 10% in Parlament! Parol! Parol ca va fi si Ministrul Aparii! Acum se poate inghiti pastila de Captopril!

Sorina spunea...

Sa te ierte dumnezeu, ca bati campii

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ora de povesti de adormit copchiii: Stiu un pilot de avion militar, guraliv mare, care la viata lui are doar cel mult 10 ore de zburat cu avionul pe sub valurile inspumate din Marea Neagra, cu tigara aprinsa si gagica prinsa la butoniera, scos de la zbor ca era tamaios neputincios, si in loc sa zboare catre Soare, o hușchea pe valuri pe sub Mare, deci cu calificativul de incompetent de zbor, apt cu deltaplanul desenat pe pista de zbor, acum are penzie de peste 9000 lei pentru alea 10 ore de zbor, vrea in Comisie sa se impuna la 18.000 lei penzie actualizata, a fost beneficiar de majorari si actualizari generoase in ultimii ani, ii trage cu clantaul si a spart cateva BCA-uri si caramizi in chieptu-i de harama ca a reorganizat sistemul de penzii cazone cu haiducii lui gropari! Povestea aceasta este de Ion Cracă, si am gasit-o intr-un pod de casa demolata, asa ca e posibil sa n-o stie decat groparii Comiției de reglat penzii, dupa pozitia sociala in haitic, deci si coital-dorsala! Dar, oare astia, copii fidele ale guleratilor clocari, un 69, conform zarurilor aruncate la buleala de barbut, nu vor?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Sorina, multumesc pentru atitudinea inteligenta si realista, iar ca dumneata sunt zeci de mii care afirma ca Oprea a fost generos si ne-a facut bine la toti, dar n-a reusit pe lacomi sa-i sature, si ii vedem pe aci cu vuvuzelele intre mestecatori! Ca Oprea, in 1000 de ani, altul nu se mai naste sa ne faca dreptate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian nu mai este mult si o sa ma duc sa cer insotitor, dar mai intai sa cad la pat, ceea ce nu-i exclus dupa atatia ani de suferinte! Problema nu-i de insotitor, este sa mi se dea doar drepturile, ca vad ca s-au dus in Comisie sa ceara o suta de mii de sporuri si coeficienti de gusteri, iar ,,prostimea'' sa inghita in sec la ei, neavand drepturie astea! Dacae e pe dreptate, sa se dea la toti drepturi, nu numai gastii! Pai, ce vina a avut ala ca l-a scos din Armata fara vechime cand s-a intrat in NATO, ca asa a fost intelegerea sa se reduca Armata? Sau ce vina au invalizii, care n-au apucat tot felul de dulcegarii si OMMM,ETC, INVENTATE PENTRU STABARIME? Eu cer dreptate la toti, pentru ca deviza ,,Armate este si va ramane Armata,, ,,Toti pentru unul si unul pentru toti,, sau, ,,Nimeni nu ramane in urma!,, Ati inceputul de la puctul 28, dar de ce nu de la 1? Asa lucreaza clocarii?!

Alexcta spunea...

ARTICOLUL 118 din Constituția României
(1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale. În condiţiile legii şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte, armata contribuie la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară şi participă la acţiuni privind menţinerea sau restabilirea păcii.

J spunea...

Cornelius ,Oprea a cedat in fata lui Basescu si Boc si drept urmare 36500 au pierdut din pensii sume substantiale .Daca se mentinea cuantumul cel mai favorabil nu era problema.Faptul ca unii au inregistrat cresteri semnificative a fost un accident.Au luat plasa pt ca nu au facut simulari.Tot Oprea e cel ce a girat luarea din soldele activilor 25%.Asta numesti tu loialitate fata de militari?
Oprea a fost si este un general politic precum Ontanu,Nastase,Iodanescu etc.Daca ii dai un pluton il baga in gard.A facut si face ce a facut intotdeauna.Ospatar,administrator hotel Neptun,Sef de sala la CCA,Sef camin garnizoana la Haiducul si mai vechi la Cobalcescu,sef sectie gospodarie.Asa aajuns general.Pana la urma asta nu ar fi o problema daca ar fi demn de incredere.Exista o zicala care trebuie tinuta minte.Cine fura azi un ou maine fura un bou.Ca tu acorzi credit de incredere lui Oprea e treaba ta dar nu obliga pe altii.
In alta ordine de idei.Cunoscand bine fenomenul militar inainte de 1990,pt mine e semn de intrebare cum un subofiter auto a ajuns ,avand si efective in subordine la mina .In plus ofiterii detasati la mina nu intrau in subteran.Am avut caz in care ofiter s-a cerut detasat in economia nationala pe principiul ca primea bonificatie substantiala.
E de interes in ce imprejurari a ajuns un subofiter auto la mina.Ai si tu dreptatea ta.Statul si armata nu trebuie sa trateze omul precum un balastru indiferent daca sau nu accidentul a fost in timpul si din cauza armatei.Iti place sau nu acesta este punctul meu de vedere.Nu am pretentia ca sunt detinatorul adevarului absolut.

Dan B. spunea...

Domnilor,

Încep să regret că CFI a fost ratat de stativul ăluia din Săpoca!
Dar ,să purced la analiză pe textul imbecilului:
1„….daca nu erau oamenii UNPR acolo se faceau ravagii, asa ca interventia lor v-a oprit elanul, eu stiind ce se intampla acolo,…”
Gl Bălan, ca reprezentant al SCMD, are un singur vot în CCMR, dar nicidecum cel de VETO, pe care-l tot invoci.
2.„… nu v-ati saturat de ghiftuiala si de adaugat la ce aveti, fara sa fi facut in viata prea multe, Dan B”
Oricum, am fost mult mai util societății și Armatei, decât ai putea fi dta în 3-4 vieți.
3.„… actualizari si de cate 5 ori pe an din 2010, cu banii furati de la saracii si invalizii armatei….”
Stii, cumva, cine era ministru la Apărare în 2010 si 2011?
Stii cui a umflat ilegal conturile de pensie și pe cine i-a umplut de grade ? Da, acelor linge-blide din conducerea ANCMRR, incl primarul-caporal Onțanu ajungând general. Stii cine era in uniformă de general la festivitățile din 15 august a.c.? Da, Marius Iacob, cel uitat la demitere de către săsălău timp de 6 luni de zile.
4.„ Generalul, Gabriel Oprea nu te-ar accepta nici sa-i lustruiesti cizmele, daramite sa-ti dai parerea despre o somitate ca domnia sa!”
Oprea mi-a fost ospătar (era și sef de complex) la hotelul Agat din Cap Aurora, pe timpul sejurului meu petrecut acolo cu familia, loc dovedit a fi o sursă de îmbogățire fără just temei (deh, ca soldat-ospătar la căminul „Haiducului” și-a făcut mâna pentru ceva de amploare).
5. „ Unde sunt subofiterii, maistrii si ofiterii inferiori din Comisie, teteo?”
Parcă stabilisem anterior că (virgulă) „copilul, până nu plânge, mama țâță nu-i dă”; iar cum sunt și comozi și naivi (ca să nu spun ceva mai dur), nu s-au învrednicit a adera la o asociație a pensionarilor militari, pentru ca, la cerere și după o verificare simplă a expertizei profesionale, liderii lui să-l delege ca reprezentantul lor în CCMR.
6.„… pentru ce blogul are lacate grele sa nu intre subofiterii, maistrii si ofiterii inferiori, inclusiv chiar si ofiterii superiori ca Maior si Lt Col.”
Blogul cu pricina are „lacăte grele” pentru cei care nu sunt membri ai ligii, plătitori de cotizații.
Cunosc și un subofițer membru fondator al LADPM, dar respectivul este deștept și intelligent, adică exact opusul dtale.
7. „Ai impresia ca te poti compara cu mine la caracter si dotarea intelectuala, mon cher?”
În fine, iată o afirmație obiectivă, așa-i, nu se poate compara caracterului dtale suburban cu ce-l deținut de mine, căci, dac-ai fi fost la fel ca mine, ajungeai ca mine, nu un emanator de tâmpenii și pupincurist de neegalat la curul lui Oprea.
8.„ Generalul, Gabriel Oprea a facut niste reparatii …..prin niste sporuri si indici cu ordin de ministru,…
Da, desigur, lacheilor săi din Armată, din Parchete, din partide, din media, din ……toate, cu excepția adevăraților militari, activi sau în rezervă, adică a efectuat „reparații” acolo unde legea îi interzicea asta. D-aia l-au și dat jos pe Dobrițoiu, căci devoala integral cloaca lui Oprea.

În concluzie, îți recomand să te legi cu lanțuri în Pța Victoriei, dar nu de gardul palatului, ci de vasul de WC din grupul sanitar aflat în pasaj, adică la subsol, căci prea te caci pe dumneata și miroși tare urât!

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Observațiile mele le găsești boldite în topic.

Militar de la 14 ani spunea...

În această variantă vor exista discrepante în continuare cu privire la media soldelor nete aplicate personalului pensionat în anii anteriori vis-a-vis de personalul care urmează a se pensiona.
Pentru vechiul pensionar, la un brut de 8000 lei, conform proiectului va lua 58,5 % (netul dacă ar fi în activitate), adică aproximati000v 4700 lei.
Pentru noul pensionar, pensia e tot de 8000 lei dar media soldelor nete e mai mare deoarece cu tot cu sporuri brutul lui ar ajunge la, să zicem, cu 50% sporuri în afara celor care se iau în calcul conform proiectului, la 12000 lei. Netul ar fi 58,5%, aproximativ 7000 lei. Deci pentru o pensie cu același brut luat în calcul, 8000 lei, unul va avea 4700 lei, altul 7000 lei.
Poate ne deslușeste cineva care înțelege altfel proiectul.
E bine că rămâne cuantumul mai avantajos. Asta e și ideea. Mari creșteri... nu prea sunt nici așa. Poate pentru cei ieșiți înainte de 2000.
În rest, tot respectul pentru munca celor implicați.

Huhu Rezea spunea...

Oleo, ce s-au năpustit disponibilizații, mai corect spus cei cu vechime efectivă insuficiență, asupra lui @flavius, pentru ca este un sustinător al lui Gabita Oprea, cel datorita căruia... și în prezent, peste 70% dintre pensionarii militarii recalculat pe rușinea de L 223/2015 au
pensia în plata mai mare decât cea recalculată și actualizată. DOAR 9000 de pensii MApN au scăzut în anul 2011, titularii lor fiind răsplătiți cu sume compensatorii. Putini, dar foarte gălăgioși... acești disponibilizați! Lor le datorăm și inechitabila L 223/2015.

Dan B. spunea...

Eram sigur că, pe aici, există și „ciurda” lui CFI, din care face parte și „tehnocrat” (de Sorina, nu zic nimic, căci de unde nu-i, nu pot cere să judece).
Nu știu cum se poate face o lege cu beneficiari stricți, atâta timp cât ea poate fi atacată la CCR. În schimb, la lucrările CCMR, pe timpul a trei ședințe, și în prezența reprezentanților direcțiilor centrale din MApN, a participat și un subofițer pensionat medical (accident de muncă), cu cca 750 lei pe talon, căruia, împreună, i-am găsit o modalitate, pentru el și celor asemeni lui ca venit, de a le crește pensia, la nivelul prevăzut anului 2022, în mod accelerat, încă din anul următor.
Și, ce să vezi, pe asta n-o va ataca nimeni, niciodată, căci este firească.
De acest beneficiu nu se va bucura și CFI, pe care eu nu-l văd căzând la pat, ci căzut la ospiciu, unde n-are ce face cu pensia. Deh, el zicea de „victime colaterale”! Fiecare pasăre pe limba ei piere!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorina spunea...

Multumesc, am observat .Da, dar asi dori sa le trimiteți altora ca sa faca cevtrebuir poate sa auzim de bine cs aceste A au fost atât de mult dezbătute ca nu inteleg ce dracu mai vor ,sau ne arunca din nou cu praf in ochi, de fapt nu pentru mine ci pentru.cei cu pentru.mine, ci pentru cei cu pensia sub salariu minim pe ec ,dar speranțe sant mai mult cred in indexarea aia din 2020

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Atentie, aviatie din copaci, bombardeaza cu carcalaci in draci! S-a dat ordin sa se raspandasca hotararea, dar nu o fac baietii buni la toate, pana nu platim bir pentru agape si serate pentru propria bunastare in sanatate! Ce sa dialoghez cu o atitudine infantila, sustinuta si de un clocar de pe margini? Ma crucesc cum paraditi voi adevarurile stiintifice cu informatii din Carta #Rezist! Cu de-alde astea ati vrut sa-l paraditi pe Generalul Oprea, dar v-ati ales cu clasarea dosarelor, fiind depistate a fi falsificate la comanda politica sa-i distruga viata, cariera si destinul, dar si familia, dar n-a fost sa vi se implineasca monstruosul vis! Tortionarii si paraditorii cum sa moara, daca au sustinatori neaosi? Sa fac aici taraboi, fiind un blog select pentru oameni salon si cu verticalitate? Nuuu! Asteptam finalul, care imi va da dreptate ca ce am zis aici, asa va fi! UNPR merge mai departe, cu Generalul, Gabriel Oprea curat ca lacrima, fara caziere ca unii din cei care se inghesuie prin comisii si partide de buzunar, cu demnitate si onoare, asa cum a fost o viata domnia sa! Si daca ar fi fost si altceva in viata, dar cati ca domnia sa are pregatire de magistrat militar cu medie mare, cati au fost ministrii la 2 ministere si Vicepremier pe probleme de siguranta nationala, chiar si Premier pentru o perioada scurta de timp? Ai? Eu dzic de gasca de paraditori, nu ma refer la luptatorii de pe aici! Mergeti in drumul vostru, eu sunt alaturi de General, cel care in 2010 mi-a dublat pensia de nici 500 lei, ca sa stie toti ca Oprea a facut la toti acesta dreptate, insa nu toti sunt si recunoscatori, din prea mare lacomie, calcand pe cadavre sa-si atinga tinta de majorari, uitand ca sunt si napastuiti! In final, o sa ajungeti, la anul, tot la mana Generalului, Oprea, dupa alegeri! Parol! Pana atunci asteptati, cu rabdare, daca mai aveti si asa ceva, ca eu nu vad nimic sa se faca pentru marea masa, nici acum, nici mai tarziu!

Dan B. spunea...

@Huhu:
Și tu, Brutus? Pardon, Huhu!
Cifra reală este de 26.500 pensionari militari, conform datelor precizate de către CPS a MApN, și preluată de Olescu.
De creșteri substanțiale ale cuantumului pensiilor au beneficiat, pe bune, doar doar vreo 20.000 militari, de regulă piloții, parașutistii, marinarii, artificierii și personalul lor tehnic de deservire. Și, nu întâmplător, acestui grup in beneficiu cuvenit, s-au alăturat și cca 500 de rezerviști mari amatori de pupincurism la oricare potentat al vremurilor, gen G. Oprea.
Alți 20.000 de pensionari au avut cuantumul pensiilor majorat cu cca 5-20 lei, dar au fost înregimentați in cei 68 % amintiți de tine.
Iar la ce sume compensatorii te referi, la cele primite în baza OG 7/1998? Parcă soldele compensatorii au existat și au fost plătite și ulterior, cu ocazia ieșirii la pensie, doar că cele anterioare au fost achitate dintr-un fond de ajutorare yankeu pentru desființarea Armatei (au numit operațiunea ca fiind una reformatoare). Chiar îți pare că 41 ani vechime cumulată ar fi insuficientă?
Așadar, reiterez principalele măgării ale lui Oprea:
- a destabilizat sistemul de pensii militare prin abrogarea Legii 164/2001;
- a compensat ilegal diminuarea băsistă de 25% a soldelor cu sporuri rămase-n plată și după repararea așa-zisului prejudiciu.
Asta a fost și cauza adâncirii discrepanțelor dintre pensiile a doi militari, trecuți în rezervă în perioade diferite, chiar dacă amândoi au avut aceeași funcție, grad și vechime, sporurile în cauză inducând marea diferență in cuantumul pensiilor celor doi militari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ei, daca Onorabilul le-a zis-o, ca sa mai comentez eu ceva i-as intina o replica de legenda, pe care tin sa i-o apreciez la superlativ si sa-i multumesc frumos si respectuos! Sa traiti, Onorabile!

Huhu Rezea spunea...

@dan b.
26 500 pensii cu cuantum mai mic prin recalculare/revizuire în 2011 au fost la toate cele trei case sectoriale. La MApN au fost cca 9000.
Citezi din Olescu ca din Biblie.

J spunea...

Tehnocrat.Da,26500.Gresala nu a fost cu intentie.
Cititi cu atentie ce a scris Dan B .
Oprea daca statua existenta cuantumului cel mai favorabil astazi ar fi fost apreciat pozitiv.Putea sa o faca avand in vedere ca UNPR la vremea respectiva a asigurat supravietuirea guvernului basist.
Inteleg ca o lege nu poate multumii pe toti dar cel putin sa nu aduca prejudicii altora.Asa ca divertisment.E corect ca un MM de la aviatie nenavigant sa aiba pensie mai mare decat un lt.col. si chiar decat un colonel?Asta a fost una din marile realizari ale lui Oprea.
Sa nu bagi contributivitatea ca ea nu a constituit rubrica in statul de plata.

Cezar spunea...

L.a aburit rau E.C..!!

Leon spunea...

@Dan B, in loc sa raspunzi unor jigniri nemeritate(dupa parerea mea),si tinand cont ca ai participat efectiv la ,,nasterea,, acestui proiect de Ordonanta, poate ne lamuresti urmatoarele aspecte:
1.Actualizarea pensiilor militare se va face pentru toate pensiile militare aflate in plata la data de 31.12.2019, la nivelul soldei functiei maxime prevazuta in L.153/2017 pentru anul 2022 ?
2.Pensia NETA va fi stabilita pentru toate pensiile sau numai pentru cele stabilite dupa data de 01.01.2020 ? Aici avem deja 3 situatii diferite:
-pensii recalculate/actualizate/stabilite pana la 15.09.2017
-pensii stabilite in perioada 15.09.2017--31.12.2019
-pensii stabilite dupa data de 01.01.2020.
Cum ati gandit si cum se rezolva aceste 3 situatii ?
PS. Huhu are dreptate, sunt 26500 de pensii micsorate de Oprea din SNApOPSN, aprox.17% !

Dan B. spunea...

@Huhu:

Dacă la 01.01.2016 erau în plată 76.087 pensii militare la MApN, conform susținerilor tale, doar 9.000 ar fi fost diminuate?
Dacă CPS menționează că au crescut 68.5 % dintre pensiile avute în plata lor, adică au fost incluși și „avantajații” cu 2-20 lei, unde-i diferența până la 100 %, căci cei 9.000 reprezintă doar 11,8%?
Așadar, îți lipsesc din calcule apx 21 % dintre pensionari, adica 16.000 dosare. Iar cum cu cei 9.000 ai tăi și cu cei 16.000 absenți, se ajunge în apropierea cifrei lui Olescu (26.500), ........

Dan B. spunea...

@Huhu:

Apropo, acum am citat din „artimetică”!

DOREL spunea...

Nu va mai certați, important sa ne unim si sa promovam ce este corect.

Leon spunea...

Leonard prietene, nu dau cu piatra in Generalul Oprea dar ti-am mai zis si iti repet: Eu si acum am in plata Cuantumul pensiei militare recalculata in anul 2008, conform Legii nr.164/2001, si indexata/majorata cu 5% + 5,25% + 1,3% ! Atat..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan Buzescu: Ora vesela! Auzi, ei, adicatelea voi, dumnezeii pensilor militare au facut dreptate unui pensionar amarastean, cu 750 lei pensie! Dar voi faceti dreptate dupa cum va pupa cineva in curba de sacrificiu, asa ca la tarabele de pe piata? Sunteti serviciu financiar contabil, suneti ministrii, sau ce? Stie ministrul Apararii cum acordati voi majorari de penzii dupa spranceana sau aripa tanara a unui partid, sau voi ne credeti prosti bota sa credem ca voi acordati din burdihanuri pensii? Vine unul de pe strada la voi, dumnezeii si corifeii, si dzice: ,,Bai, gusterilor, am penzia de fro 5 coti, hai sa va pup in cursul zilei de muine sa-mi mai bagati fro 500!'' Ai? Stativul ala de la Sapoca, fiind aproape de Bucale, a lovit ceva capatani clocite de canicula si borhot, nu gluma! @Palagheanu, hai ca e rost,frate, de cersit pensii de la Comisia lu' peste prajit, deci hai sa ne luam sacii si sa ne dam coate ca sa ne majoreze numarul la pantofi si centimetrii de la cagula dumnezeii comisei de moderat la melodie penziile cazone! Eu zic sa teaca mai intai canicula, apoi buba la cap de la stativ, si pe urma snoavele cu impartirea penziilor la saracani! Bai, care esti mai saracan decat mine, nu te duci la Dan sa ti-o mareasca? Nu, nu trebuie Viagra, ti-o face mare el cu mana ca sa o ai si sa-ti ajunga pana la Craciun! Eu nu ma inghesui, pentru ca m-am invatat cu asta ce o am, si fara Viagra! Oare ce vorbesti pe aici, e din Planul dedesfasurare a clocarimii proletare? Pai, cu voi nici nu mai trebuie Parlament, comisii de specialitate si timp pierdut, ca pensionarul foarte bine se prezinta la voi in Comisie, face cu ochiul, da proba de pupat sub coada, si functie de cum va cade la pateu il catadicsiti si cu o pensie! Eu o sa vin cu poza Generalului Oprea, ca sa va sara inima din piepurile acelea plimbate pe sub apa cu avionul, cand o sa-l vedeti, pentru ca ati mintit ca nu v-a indreptatit la pensii si cand colo ce sa vedeti? Voi ati primit si de lumanari, si de colac, si de parastase si de garsoniera cu capac mobil, si de un loc cu ălumina gara neon si verdeata, dar fara carne, ca doar de la atata carne marita cu Viagra la pensiile militare o sa muriti nefericiti!

Dan B. spunea...

Întrucât există pe acest site destui mocofani, care nu au înțeles că, actionând pentru interesul meu, implicit vor fi beneficiari și toti ceilalți pensionari militari, prefer să intru în „silenzio stampa”, ba chiar, la nevoie, să mă retrag de aici, urmând să vă informați din alte surse.
Atenție la partizanatul politic deșănțat, îndeosebi la cel promovat de trepanatul Ifrim.
Eu nu am slăvit PSD-ul, dar nici nu am promovat alte partide. Referirile mele au vizat doar persoane!
Să fiți sănătoși, nu ca Ifrim!

Leon spunea...

"Ministerul Apararii Nationale a facut publice, joi, pensiile militare recalculate. Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a declarat ca 90,2% dintre pensii sunt, in urma recalcularii, mai mari. Diferenta va fi platita din 2012, iar pensionarii vor primi banii retroactiv."
Deci dle Dan B. sa nu confundam recalcularea/revizuirea din anul 2010/2011 cf.L.119/OuG 1/2011 , cu recalcularea celor 76087 conform L.223/2015..!!

J spunea...

Dan.B lasa-l in plata Domnului.Ia promis si lui ceva Oprea si de aici lauda la adresa Interesului national.Ce a cautat un subofiter auto la mina e un mister.Cum a ajuns sa suporte accident alt mister.
In opinia mea legea 164 era cea mai corecta si avantajoasa .Era cu adevarat lege a pensiilor militare.
E de dorit ca propunerile voastre sa fie adoptate asa cum le-ati stabilit si sa fie adoptate pri OUG si nu prin parlament.Mergeti inainte.Mult succes.

avianyc spunea...

Oprea a fost in " stransura la ușă " a lui Basescu.
Un pas gresit si dosarul lua ființă.
A facut tot ce a fost posibil in acea perioada pentru rezervisti.
Impartirea la 20 i-a avatajat pe foarte multi.
Daca se impartea la 30 era jale mare de tot ,pensiile erau cu cel putin o treime mai mici ,multe poate sub civili.
A plecat urechea la cererile multor rezervisti si activi de a modifica grupele de munca pentru anumite categorii si a le alini cu cele de la MAI.( Daca cunoasteti si va aduceti aminte era o prevedere care dintr-un birou intreg doar seful de birou ,directie ,sectie ,etc,avea grupa de munca ,restul erau la normale desi prestau aceeasi activitate sau chiar mai periculoasa,etc)
Este singurul care a plecat urechea la aceste cerinte si a initiat printre Boc si Basescu modificarea si aplicarea grupelor.
Numai ca guleratii si aici au profitat tragandu-si grupe nemeritate.
Pana la urma ele au devenit cuprinse in S1019 si aplicate pentru toata lumea desi marii bastani ,colegi pe undeva Dobritoiu si Dogaru le-au declarat falsuri si le-au anulat astfel rezervistii mai pierzand cativa ani aceste drepturi care pri MAI se aplicau de prin 2001-2008(politistii de la circulatie -AC).
Legea 164 a fost buna doar pentru cei care au avut functii caldute de comanda,birou dotate cu IC,SM,ID,functie mare,etc.
Pentru cei care nu au avut aceste facilitati si in special pentru maistri si sof si multi of a fost un dezastru -murotori de foame - pilot cu vechime completa fara SM si IC 1800 lei la nivelul 2005.
Mecanic de bord -Mm cu vechime completa si 3600 ore zbor elicoptere 1480 -nivel 200r si 7200 pe contributiva.
Si exemplele pot continua.
Asa ca lasatil pe Oprea ca nu a fost chiar dusmanul militarilor ,lasati L164 ca nu a fost buna decat pentru maxim 20% potentati.
Singura lege corecta este L223 originala,de fapt o prelungire cu ceea ce trebuia sa fie L164.
Pentru actuLizare cf L 223 originala trebuie luptat cu riscul de a da de pamant cu niste gulerati si fosti gulerati care au supt gras de la L164 in detrimentul celor care au servit "in tranșee " cum se spune ,fara facilitati la indemnizatii si SM in cele mai grele si periculoase arme.
Vorbiti multi ca sa va aflati in treaba necunoscand de fapt realitatile din teren.
Ca au fost arme slab platite nu-i vina armelor si specoalitatilor bine platite care au avut cresteri si pe L119 si pe L223 .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Nu stiu cum se face, dar, pe langa somitati cerebrale si docti, care merita sa se afle in acea Comiție, au patruns acolo si cateva planetare Glentzer cu clapari si clapeti, uzate la sateliti si pinioanele de atac, cu etichete de ,,casare,'' adicatelea acei hadidasi Torsion din panza freatica fantomatica, cu aere de Adidasi autentici. La inceput am crezut ca baietii astia ,,voluntari'' au ajuns acolo cu plutele de busteni de pe Bistrita, pe cand calatoreau in amonte sa verifice puterea curentului apei, daca e bun de carat cu galetile la becurile iluminatului public, pentru a primi brevete de energie verde, aia cu care se obtine lapte congelat din vite fierbinti. Dupa ce i-am ginit la nasolo, mai bine de trei zile, mi-am dat seama ca astia nu-s ageamii, cum lasau ei o impresie de fatada, cu niste moace ca ale alora din filmele cu milogi, nord coreene, sa ne prosteasca sentimentele de empatie, ci scule bine instruite politic in laboratoarele subterane, unsi cu toate alifiile si cu promisiuni de capatuiala cu jilturi platite cu salarii si penzii speciale, la moda acum pentru toti gusterii care pupa moaste politice, si asta doar sa ne tradeze interesele, primind ca bonus, pentru asta, dublarea penziilor, la toti fiind acum in jur de fro 10.000 de coti, cu ordin ca ,,prostimea'' sa ramana la cuantumurile belite de sapte piei, hai sa nu mint si sa spun ca sa li se adauge si prapaditilor, cu jegurile de penzii mici si medii la cuantum, adagand cu vitorul oug doar jumari rancede, sorici cu păr si untura, buna de facut sapun de spalat țoale pe asfaltul de pe drum. In lacomia lor setoasa de capatuire, si motivati sa-si tradeze camarazii, pe care acum nici doi bani gauriti nu mai dau, nici nu si-au dat seama ca singuri incepeau sa se deconspire la modul public prin gafe de castravețari si gembasi de magari, si anume: Au patruns pe aici, puțind a pampersi si prostate legate in batiste, cu logoree, ca vezi, Doamne, ei sunt mesiile aterizate cu OZN-urile de pe alte planete, sa ne salveze din mocirla si gunoaiele in care ne zbatem, doar cu un oug cosmic, conceput din tartacutele lor tuguiate, in care creierele le stau lejer in amfiteatrul cutiei craniene, insa informatiile fiind nule si inexistente, doar ciocofoane si gargara pentru excitat curiozitatile, pana la orgasm, pentru cei care au fost fraieri sa puna botu' la debitatiile lor mincinoase. Apoi, hop, se ejaculeaza din senin, si pe nepisate, si draftul clocit in cuibarul comiției, dupa care ei dispar si, MUCLES HACANAUA CATEVA ZILE, in realitate ei pandarind din grajdurile OZN-urilor reactiile noastre, nu inainte de a voma si-o cioaca, precum ca au ordin din prepeleac sa ejecteze acest draft prin toate cotetele, vagaunile, hrubele si cotloanele Romanistanului! Daca nu era Onorabilul, sa prinda din vant un astfel de draft, altul nu era decat in closetul fb, ermetizat, neaerisit, nedespaduchit si intesat de slugi beneficiare de porcoaie la penzii! Le-am cazut, pentru o zi, si eu de fraier, dar azi sunt lecuit:Totul nu este decat o mascarada de toata jena, e o cacialma pe care n-am s-o uit toata viata, ia deltaplanistul cu degetul mijociu in sus, la aerisit sa zica si el ca zboara pe sub Dunare cu trapezul de gimnastica, si care raspunde la apport cu numele de Dandana Deltaplan, acum are alta misiune, de a acorda penzii cazone in Piata Matache la tarabe, contra pupaturilor sub coada, sau noada, dar beneficiarul obligat se se inscrie si in acel sindicat bolsevic, care la anul se va numi, peste noapte si cu totul intamplator, Partidul Groparilor Milogi! Astia sunt nulitatile, care ne trag a doua papara, dupa cea cu oug 57 si 59 din pozitia 69, in fapt fiind slugi pupincuriste pe langa un mare partid, deja la ora actuala un ratacitor printe stele! Bai, sarmale-mangafale, nu va apuca fomitatul, răciturile si frezoanele cand munciti, la greu sa ne tradati si paraditi?

Sorina spunea...

Se așteaptă de dvs sa veniti cu soluții nu sa va balacariti, daca se încearcă ceva ,dece nu apreciati ,indiferent de la cine vin acestea , dle cornel ,gata ,haideți să avem si cuvinte de apreciere si încurajare, poate se va face ceva ,ceva se va face puteti sa fitibdigur ,dela ce vedeti ce se hotărăște, atunci mergeți dvs si scuipatii ,pana atunci sa avem.grija cum.ne e prin.am cu bine

Dan spunea...

Ifrim intelege odata ca armata o reprezinta cei peste 2000 de generali activi si in rezerva cu limba galbena urmati indeaproape si invidiati de peste 20.000 de colonei politruci pupincuristi suparati câ nu au ajuns sa pupe unde trebuie ca sa aiba privilegiile miilor de generali activi sau rezervisti!Ei sunt armata romanistanaaa actuala adunatura de ospatari kaki slugile actualilor stapani ai coloniei de sclavi lasi.

M spunea...

Atunci cand s-a facut legea de salarizare a Olgutei s-a discutat mult despre sporuri, mai ales in SNAOPSN. Unii doreau un sistem cu sporuri limitate altii dimpotriva. Sporurile au fost lasate pentru a face diferenta dintre cei "operativi" si cei "neoperativi". S-a considerat ca este imoral ca un birocrat si un militar cu misiuni in teren (incerc sa fiu cat mai general in exprimare) sa aiba acelasi salariu si mai apoi aceeasi pensie.

Eu inteleg din proiect, si sa ma corectati daca gresesc, ca sporurile nu o sa mai fie luate in consideratie. Asta inseamna ca un birocrat o sa aiba aceeasi pensie cu un operativ. Spre exemplu, in cazul meu o sa am pensia egala cu unul care a stat toata viata in birou? In conditiile in care prin sporuri, daca mi s-ar fi calculat "pe contributivitate", as fi avut o pensie mai mare decat o am pe 223.

Raportarea pensiei strict la "salariul de functie lunara bruta" este zic eu o greseala atat timp cat functiile din SNAOPSN sunt situate la baza piramidei salariale. Intelegeti o data
ca activii au/o sa aiba venituri lunare de kkt comparativ cu toate celelalte categorii socio-profesionale!!

Ce ma "consoleaza" e ca pierde PSD guvernarea si vine PNL care abroga 223 si trecem "pe contributivitate". Daca ati remarcat nu am atacat 223, desi pentru mine nu este favorabila, intelegand ca multi camarazi au avut beneficii de pe urma ei.

Leon spunea...

https://aorr.org.ro/2019/08/21/oug-privind-modificarea-si-completarea-legii-nr-223-2015-forma-finala-aprobata-de-ccmrr/

Huhu Rezea spunea...

@M
Ai înțeles greșit!
Egalizarea se produce doar la soldele de functie și de grad din componenta soldei lunare, indiferent când ai ieșit la pensie.
In rest, pensiile se vor diferenția prin sporul de ve hime și celelalte sporuri și indemnizații a ute în cele 6 luni alese.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Repet ca eu nu mai cred in nici o dreptate facuta de catre actuala guvernare! Am constatat clar ca se lucreaza cu duritate pentru majorarea din nou doar a pensiilor super nesimtite, celalti putand sa se duca naibii pe lumea cealalta, pentru ca asta este Armata si Romania de astazi, calaii celor care au dus greul Armatei, ori si-au sacrificat integritatea fizica in misiuni la ordin, fara ca cele doua entitati sa le fi fost recunoscatoare pentru pierderile si suferintele cauzate. Orice Armata din lume are grija de cei care s-au sacrificat, la noi sunt rasplatiti doar fostele glorii peceriste, securane, tortionarii, paraditorii, inchizitorii, calaii, sedentarii inutili si sculele bolsevice! Dreptatea e o coada de caine plina cu covrigi otraviti pentru amaratii Armatei, si doldora de bani pentru lacomosii neostoiti cu gradele foarte mari, pe care nu-i mai satura Satana! Ce este, domnilor, sa le dai si muritorilor de foame niste bani, care nici macar de medicamente nu au bani? Eu cu 1000 lei platesc chiria si intretinerea la acest bloc nenorocit, particular, ramanand cu mana goala dupa ce platesc toate facturile a utilitati, pentru ca si casa mi-au furat-o la trecerea in rezerva banditii Armatei, si cei 1000 de lei este toata pensia mea, Ana mea avand doar 500 lei! E o suma uriasa, colosala si de neatins un 500 lei, daca mi s-ar pune la pensie ca sa mi se mai usureze suferintele? Dan. B are pensie de peste 9000 lei si o vrea dublata, pentru ce? Sa se duca cu ei in groapa dupa tata, ca acolo ii trebuiesc miliardele din banci, ca doar nu poate sa cheltuie lunar atata cacalau de bani, si nu intamplator l-a bagat in acea comisie lacomia, plus sa puna umarul sa se majoreze prin dublare la toti din gasca miliardarilor, dar 1 leu n-ar pune unor prapaditi ca mine de teama sa nu saraceasca ei! Cu asa atitudine se lucreaza in Comisie si nu se va aproba draftul, la pariu! Sa nu se astepte ca Dancila va aproba acest draft, pentru ca ea nu mai accepta la nesfarsit plangerile celor amarati, cu zecile su sutele de mii, cel putin de la mine cam peste 100 si o pisez zilnic la cap cu informatii ca la comisie se fac iar manarii cu nedreptati, si sunt informat ca degeaba se cacaie ei sa-si traga spuza, CA NU SE SEMNEAZA NIMIC DACA IAR SUNT DISCRIMINARI! Si, uite asa, pe baza lacomiei lor se vor amana masurile de dreptate, prin tergiversari, din cauza nedreptatilor clocite de acesti iresponsabili din comisie, lacomi si nesatui! Bine ca avem in Parlament si in comisii oamenii UNPR sa blocheze draftul, daca va fi finalizat iarasi cu sume de nesimtire maxima pentru cei lacomi! M-am abtinut sa-i zic lui Dan B., si Dv, stimati camarazi, dar sa stie de la mine ca alaltaieri, fix la ora 09. doi mari, foatrte mari Generali au intrat pe usa ministrului Apararii si au avut o intrevedere cu discutii STRICT, DAR FOARTE STRICET PE SITUATIA PENSIEI MELE, A SI SITUATIEI MELE DRAMATICE, LASAND PENTRU CONFIRMARE SI UN INSCRIS TULBURATOR, asa ca Dan B sa nu se laude ca el, ca extraterestru, ca da unora bani in plus la draft la pensii ca-l pupa sub noada, iar eu ca-l demasc pe aici ca este un lacheu escroc cu interese personale si de grup, nu voi pupa nimic! Il anunt sa nu se astepte sa mai primesca el ceva in plus la pensie in atare conditii, mai ales ca autoritatile au aflat de manariile lor murdare de gropari si vor avea grja sa le taie macaroana! Deci, strict doar pentru persoana fizica, Corneliu Ifrim, doi Generali s-au dus la ministru sa scoata in evidenta o drama dintre miile de drame din Armata, sa vada ministrul ce inechitati si ce discriminari s-au produs ca acesti oameni batrani, bolnavi, saraci si ajunsi la capatul puterilor sa n-aiba ce pune pe masa din cauza nedreptatilor clocarilor si groparilor infiltrati peste tot, pe care Les nu le stia, si de aceea acesti paraditori sa-si ia adio ca vor mai pupa ei pensiile nesimtite ce le-au clocit la comisie! In aceste momente se lucreaza la indreptatirea acestora si eliminarea inechitatilor!

corcodel 1 spunea...

Pentru domnu' Dan (B)
Inteleg ca ati luptat, si ati obtinut, pentru ca salariile dvs. (solde de functie) sa fie actualizate legat de salariul minim pe economie. Asta insemnind ca la dvs. va fi o solda de functie de 3-4 ori mai mare ca cea a sefului Statului Major al Apararii.
Nu inteleg de ce ati fost de acord cu proiectul de ordonanta prin care acea solda de functie sa se actualizeze ca fiind numai maximul soldei de functie pentru colonel... Dvs. fiind numai colonel.
Poate ne explicati!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GENERALUL, GABRIEL OPREA, PRESEDINTELE UNIUNII MILITARILOR SI POLITISTILOR, MIHAI VITEAZUL, IMPREUNA CU O DELEGATIE, A AVUT O INTREVEDERE CU MINISTRUL APARARII, GABRIEL LEȘ, UNDE AU CONVENIT SA SE REZOLVE TOATE PROBLEMELE DE LA PENSIILE MILITARE!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa intrevederea dintre delegatia Uniunii Militarilor si Politistilor, condusa de Generalul, Gabriel Oprea, si Ministrul Apararii, acel draft intomit pe genunchi, si care nu rezolva inechitatile si discriminarile, urmarind doar avantajele catorva cozi de topor, va fi refacut si sper sa avem un draft echitabil pentru a fi acceptat in comisiile de specialitate si Guvern. Eu, sincer va zic ca am incredere in actiunea Generalului, Gabriel Oprea cat si a intregii delegatii care au avut discutii cu Ministrul Apararii. Gusterii vor sari la garleaja mea acum, dar ii asigur ca, o data ce li s-au taiat macaroanele de obezitate, vor mai sta si ei in silenzio stampa cu lacomia! Ca pilot, Tehnocrat are praful de pe toba cu 4.200, impozabili, altii in aceeasi situatie au peste 9000 lei! E corect?! E doar un exemplu!

M spunea...

@Huhurez
Mai citesc o data atunci! :)
Eh, de pe plaja e mai greu sa te concentrezi!

Gigi spunea...

*Praf în ochii prostimii!!!
*De ce 01.01.2020,ci nu 01.10.2019?
*De ce Net,ci nu Brut?
-păi la un brut de 6000,netul este de aprox.3400 lei+se mai adaugă PS & OMM.
Dar cei care au avut BC de 3000 sau mai puțin?
Cam are dreptate Corneliusson,în această privință,nu alta.
Lichelismul și alte apucături negativiste specifice "Democrației"dâmbovițene,nu cred că mai este vindecabil curând!
Se poate calcula de fiecare,folosind Draftul,BC avută de fiecare samd.si îți dă pensia Brută/Neta.
Dacă va câștiga 10-15% ceva la pensie.
Vor câștiga tot cei cu pensii mari.Asta e clară!

Patrascioiu spunea...

Avyanuc fa-ma sa înțeleg. Toată stima pt zburatori.Am avut dactilografa a cărei doi soți au căzut. Cum voi va apreciați funcție de nr. ore de zbor?Și când nu zburați cu ce va omorâți timpul?Dacă ar fi după mine va as trata ca pensionari la fel ca pe infanteristi, artileristi,geniști,transmisiunisti ,marinari,parașutiști, cercetasi etc .Vorba lui Cezarica:Ciucalata etc.Vă cam dați importanți de parcă nu am fi făcut școală egala.În timp ce voi stați la umbra pe alții îi doboară căldură, frigul etc.În timp ce voi va odihniți alții bat coclaurile.Avantaj voi.

J spunea...

M@ ce intelegi tu prin operativ? Un comandant batalion paza si transport e operativ?Dar un sef Birou serviciu operativ permanent e operativ?Dar un sef Sectie pregatire de lupta sau Sef sectie operatii e operativ?Te-am incurcat.Mai vin cu un exemplu ca sa te dau gata.Un sef Sectie reparatii tehnica militara e operativ?Sef sector tragere de artilerie poligon Malina daca ai auzit de el.

Cezar spunea...

Baaaa...domnul Dan...grasuleee cat iti iese baaaa....???

radud spunea...

Patrascioule dactilografă de care zici locuieste acum in Buzau(pensionara)și este căsătorită cu un mm.de radiolocatie.

M spunea...

@J - Vad ca te-ai axat doar pe "sefi" :D

Pot sa spun ce NU vad eu ca "operativi": resurse umane, financiar, popota - daca ai auzit de ele! Te-am incurcat?
Am incercat sa fiu cat mai general pentru ca sunt aici rezervisti din toate armele si specialitățile. Nu stiu daca la colegul de la penitenciare, de exemplu, se numesc tot functii operative dar si la ei cred ca e diferenta intre ala de sta pe sectie si ala de pune documente in dosarele cu sina de la RU. Nu crezi?

Marin spunea...

@M-Toți polițiștii de penitenciare au (indiferent de locul în care își desfășoară activitatea) același spor de pericol și aceeași grupă de muncă - condiții speciale!

Cezar spunea...

Si iarăși se trezi Viurel-tractoristul,
Din somn adanc si vise alambicate !
Se făcea.. ca pe tractorul cu fofeaza
El , iarăși avea desaga cu ..ciukalata mocca plina...

Gigi spunea...

Operativi?
Adică,cei care muncesc cu adevărat în structura SNAOPSN.Muncesc,dar și gândesc!Sunt cei care pun în practică ideile celor care numai gândesc.
Din păcate,ei au și soldele,și implicit,pensii sub nivelul celor care numai gândesc.
Asta este,nu trebuie să blamăm nici pe unii,dar nici pe ceilalți,reușita unei victorii depinde și de unii și de ăilalți,cu un plus,zic eu,de cei care pun în practică,adică,de operativi.Cineva trebuie să facă și pe una,dar și pe cealaltă.
Fiecăruia cum i-a cântat Cucu'.
@tehnocrat
Au fost,Sunt și vor fi de actualitate versurile lu'
CVT.

sw_worker spunea...

@Huhurez & Dan B . Sa inteleg ca adaugarea pct.n) la art.3 inseamna ca solda de functie din baza de calcul va fi pentru functia maxima corespunzatoare gradului avut la momentul pensionarii , nu pentru functia real indeplinita? Este cazul cand gradul functiei este mai mare decat gradul avut.

Iulian Mareș spunea...

J,
În sensul militar, MApN, cu certitudine îți spun că atributul de "operativi" definește întregul personal din UM/MU luptătoare, de sprijin și asigurare logistica!
Categoric, se impune întrebarea ce rămâne în afara acestora? Cam astea: instituțiile de învățământ, școlile de aplicație, CMZ/CMJ, cercuri militare, spitalele militare, instituții de CC științifică, poligoane, structuri din subordinea ministrului (mai puțin DGIA),...etc! Asta la pace!
Așa că, nu-i nici o problemă și nici nu trebuie sa ne miram că este operativ și Contabilul șef! Și structura Fi are sarcini operative la campanie asigurând un element de dispozitiv!
Sper că nu sunteți adeptul unui profan, de pe blog, care crede că operativ înseamnă doar activitatea de instruire directă și nemijlocită a trupei? Pe care, fie vorba intre noi, nici nu a inteles-o și nici nu a depășit nivelul individ/grupa, repere (nici astea nu știe cum și în ce ordine se numerotează), încărcător, drepți, MCG...

Leo spunea...

DA ,
solda de functie din baza de calcul va fi pentru functia maxima din anul 2022 ,corespunzatoare gradului avut la momentul pensionarii. Nu mai contează că ai fost să zicem mr.8 pe ştat sau mr.16 înainte de RĂSCOALA din '89 pt. că vei fi actualizat la mr. din 2022 începând cu 01.01.2020.
PS
VISE , taică VISE.........zise Viss....

avianyc spunea...

@ Mares Iulian
Si eu care credeam ca esti la coada la aprozarele lu Daia,tinand un loc si pentru trupa lui #Huhurez de pe aici.
Inca nu ai observat ca lumea s-a plictisit de nivelul instructia trupei ,depus armamentul in rastel si la ora 15.00 cu cea mai mare viteza spre poarta unitatii.
Copilarii!!!
Poate ne spui si dece seful de muzeu ,de clubul unitatii sau cerc militar,etc au CS precum pilotul din aviatia civila de linie inclusiv. Se lupta cu ispitele si duhurile rele?

capitanu nemo spunea...

BOperativ inseamna sa fii sef la izmene,popota,GAZ,contabilitate,resurse umane,creioane chimice ,si sa ai burta de gravida si curu de vadana si sa nu te poti incheia la sireturi,asta inseamna operativ,sa stai asa cu curu mare 50 de ani in armata si sa intri in randul celor 10000 de generali.Cu cat ai curu si burta mai mare cu atat est mai operativ.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@DAN BUZESCU: MAI INTREB, INCA O DATA, DE CE CLOCARII DE PE PAGINA FB A COMISIEI DE MEDIERE DA BLOCAJ CERERILOR DE INSCRIERE APROAPE LA TOTI REZERVISTII? AM INTREBAT ZECI DE REZERVISTI SI MI-AU SPUS CA NU LI SE PERMITE INTRAREA PE ACEST BLOG, SI TOTI SI-AU EXPRIMAT PAREREA CA ESTE UN GRUP MAFIOT CARE AU DE ASCUNS CEVA, CARE NU PERMIT ACCESUL DECAT CELOR CARE REAL O SA BENEFICIEZE DE AVANTAJE, ADICA TOTI COLONEII SI GENERALII ALESI PE SPRANCEANA DE ACEST GRUP MAFIOT SI PARADITOR, DAN BUZESCU MOTIVAND MINCINOS SI VICLEAN CA SUNT DATI AFARA DOAR CEI CARE II CRITICA, DAR DE FAPT NICI NU TE PRIMESC SA TE INSCRII, CONTRAR ORDINULUI MINISTRULUI APARARII, CARE SPUNE SA FIM TOTI INFORMATI SI MAI ALES PE TOATE BLOGURLE MILITARE, CEEA CE ESTE DOAR O POVESTE DE ADORMIT PE DAN BUZESCU! UITE CA EU AM INFORMAT TOATE BLOGURIE MILITARE DIN ROMANIA CA GENERALUL, GABRIEL OPREA, S-A DUS CU O DELEGATIE A UNIUNII MILITARILOR SI POLITISTILOR, ,,MIHAI VITEAZUL,'' LA MINISTRUL APARARII PENTRU A PURTA DISCUTII SERIOASE DE A SE FACE DREPTATE LA PENSIILE MILITARE, DAN BUZESCU SECRETOSUL! CE AVETI VOI ACOLO DE CLOCIT SI DE ASCUNS, CE PARADELI PUNETI VOI LA CALE, CLOCARILOR, IN CARDASIE CU CLOCARII MApN?! UITE CA, ACUM, A AFLAT SI MINISTRUL APARARII DE CLOCELILE VOASTRE SI O SA PUNA SPECIALISTI SA VERIFICE CAM CE PARADELI ATI PUS VOI LA CALE!AHA, BRE, DAN BUZESCU! MAI VA SA MAI CLOCITI ACOLO MOSMONDELILE VOASTRE SECRETOASE!

Iulian Mareș spunea...

Avionul,
Când nu vei mai fi frustrat că baba pe pod, îți voi explica, însă mă îndoiesc că te interesează pe tine piloții și că poți depăși imaginea hangarului de acum 20 de ani când, ai scăzut pe TLD ultima keie franceză și ai plecat definitiv acasă, să te faci instalator!

Iulian Mareș spunea...

Avyanic,
Uite aici progresul ROU, asumat de autistul de 2 m:

https://www.dcnews.ro/5g-si-vizita-lui-iohannis-la-casa-alba-remus-borza-sa-castige-si-romania-si-sua-video_683387.html

Cezar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

Pentru m.Al,
Prin OPERATIV..logic se intelege ca.i vorba de acel personal care pe timp de pace face instrucție zi de zi pentru a putea participa cu succes la razboi! În caz de război este Acela care intra in lupta in mod direct!Acum ramane sa.i denumesti tu ca funcții militare !
NB.
Iti dau un indiciu...este vorba in proportie de 95 % de acele funcții.. care se numesc ca..soldati comandanți.. de la comandant de grupă..sefii se state majore si foarte putini..alti sefi..!!!
Cauta.i si vei vedea cum intr.o unitate operativă gata de lupta permanent(asa cum a fost unitatea mea) raman foarte multi pe langa schema.. ca nefiind operativi!
Ai inteles?

Cezar spunea...

P.S.
Este de la sine înțeles că Tu sau domnul Dan...nu intrati in categoria de ..operativi eventual auxiliar de umplutura 😂🤣😂🤣😜😜😜😎😎

sw_worker spunea...

@Leonard. Adica daca am avut gradul functiei Col. si gradul militar Lt.col., incepand cu 1 ian 2020 va fi luata in calcul functia de Lt. col. si nu cea de Col. real indeplinita la momentul pensionarii ?
Asa echitate mai rar se poate vedea, adica ne luptam pentru OUG ca sa micsoram pensiile miliare?

Arfy spunea...

Sw-worker dacă așa ați înțeles ar trebui să vă treacă pe funcția de sergent! Legea nu modifică datele ieșirii la pensie. Scrie clar: funcția și gradul deținute la ieșirea la pensie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@SW_WORKER: Se acorda functia cea mai mare, daca se citeste mai cu ATENTIE!

Leon spunea...

Cornele, nu te mai lua de cei care au gandit aceasta Ordonanta, deoarece este in avantajul pensionarilor militari; daca va fi aprobata in aceasta forma o sa te trezesti in 2022 cu pensia aproape dublata, si vei primi in plus in fiecare an, 2020, 2021 si 2022 cate o treime din diferenta actualizata si ce ai in plata in prezent..! Sa te vad atunci in ce fel il multumesti pe Dan B !

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Pe lângă faptul că nu reușești să înțelegi nimic, eu m-am consolat cu ideea că prostia nu se poate antrena!
*Eu am explicat, tu nu ești obligat să și înțelegi, mai ales că nici nu ai putut înțelege mare lucru când trebuia; uzitezi termeni de mult scoși din limbajul militar (GLP)!

Iulian Mareș spunea...

Worker,
Nu au cum să-ți nege funcția avută!
Așa s-ar nega studiile și capacitățile profesionale!

maiag spunea...

va bascaliti si va insultati intre voi demboulea,din plictiseala,mistocarii de serviciu devin plictisitori,mereu aceleasi glume soldatesti,nimic serios in legatura cu problema adevarata,stati linistiti ca nu se va intimpla nimic,anul asta nu va ajunge nici pe masaministrului,nu vedeti ca daogaru,a luat banii sindicalistilor si acum e la congresul psd?asa va fii si de data asta,palavre,palavre,sa ma injurati in noaptea de revelion daca eu nu am dreptate

Ein Stein spunea...

Grupele de munca se acorda pentru LOCURILE DE MUNCA si ACTIVITATI si nu pentru functii sau persoane. Daca un contopist isi desfasoala activitatea in miezul reactorului de la Cernavoda, adica acolo e locul lui de munca, trebuie sa primeasca CS sau AC. In schimb daca isi desfasoara aceasi activitatea de contopist in birou cu aer conditionat, cafea la discretie, mobilier asezat dupa ultimul trend pentru a nu ii afecta feng shui-ul trebuie sa fie incadrat la capitolul Conditii Normale. Cand Oprea a modificat HG 1294 contopistii nu au ezitat nicio milisecunda de a-si trage grupe de munca de parca ar fi fost pe linia I a frontului. Despre aceste modificari si modul cum se acorda grupele de munca trebuie sa-si spuna parerea ITM-ul impreuna cu Curtea de Conturi si ulterior procuratura. Acordarea grupelor de munca nu se acorda pentru faptul ca esti operativ or ba ci pentru unde iti desfasori activitatea si ce anume desfasori.

Ein Stein spunea...

Pana acum nu am reusit sa aflu care sunt sursele de finantare a presupuselor mariri de pensii. Are cineva idee de unde se vor plati? Crede cineva ca se va mari bugetul de pensii?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon: Cu tot respectul si pretuirea, vise, taica, vise! N-au facut-o pana acum, de ce ar face-o de acum incolo! Mafia e mafie si asa o sa murim! Nu cred! Poate da cativa leisori, cum am luat in 10 ani 14 lei, dar gomflatii vor lua sute de milioane vechi, ca si pana acum! Dreptatea are garleaja rupta in Armata!

Leon spunea...

@Ein Stein, pentru anul 2020, bugetul cu Asistenta Sociala la MApN are o proiectie mai mare cu 11,4% fata de acest an, si tinand cont ca nu toate pensiile militare vor avea cresteri (ramanand totusi in plata cu cuantumul avantajos) este posibil ca majorarea cu 1/3 din diferenta dintre actualizare si ce este in plata sa se incadreze in acest buget..!

kostas spunea...

Cel cu nume de destept, ce te intereseaza pe tine de unde vor fi platite pensiile? Ce esti tu, trezorierul statului?

M spunea...

@EinStein - exact ca și sursele de finanțare pentru creșterea pensiilor civile. Sigur, provin din două bugete separate dar sursele de alimentare sunt bazate pe prognoze.

Ei pur și simplu nu îmi mai bag capul cu o eventuală schimbare (în bine) a situației pensiilor militare. Mă bazez pe convingerea ca
- Olguța e încă puternică în PSD,
- PSD nu o sa riște să dea ceva la militari din cel puțin două motive Primul că dacă dă la o categorie profesionala alelalte toate o să țipe. Al doilea dacă da la militari o să ia și polițiștii la iar după karakal nu se poate.
- PNL va veni la putere și din populism vor aplica ideile Olguței.

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Fii convins că există act normativ pt grupele de muncă și se acordă unitar!
Povestea despre conțopiști este așa, a la Petre Ispirescu pt că de la nivelul de Cdt.Cp. în sus nimeni nu este implicat direct in procesul de instrucție decât prin: control, evaluări, testare, verificări, monitorizare, raportare, evidență, asigurare logistică, ...etc!
Că lui Cezar i s-au rupt filmul la companie ei, asta-i adevărat, dar el nu știa bine nici asta; el știa cu SSC, SSB, plantoane...etc!
Șeful Cc/D nu execută misiuni de Cc specifice în teren, însă este operativ sau nu?
Dar șeful logisticii?
Eu am scris despre asta mai sus și nu oblig pe nimeni sa accepte, însă ăla este adevărul, că vrem sa nu! Și în orice armată!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Da, pt anul 2020 se discuta despre mărirea alocării Fi pt fondul de pensii!
Sa vedem și finalizarea!

Dan B. spunea...

Este bine să lecturați cam ce bănișori a strâns generalul izmenar, cu o viață de bugetar, care are mulți fani idioți!


https://www.gazetadeinformatii.ro/jurnalista-cenzurata-de-marius-tuca-isi-continua-dezvaluirile-secretele-averii-imobiliare-a-lui-gabriel-oprea/

https://omoruri.wordpress.com/2015/05/12/micile-secrete-din-marea-avere-a-ministrului-gabriel-oprea-ii/

CEZAR spunea...

@/Duomnul dan,,,cred ca se refera la tine si gasca ta de pitici harnici ...hi..hi..hi..

sâmbătă, august 24, 2019
tehnocrat spunea...
Nu stiu daca ati urmarit Congresul PSD si ati vazut cine era la tribuna in R2 langa D-na Firea...era col Dogaru invitat special de catre D-na Dancila, daca va amintiti ce va spuneam zilele trecute cu rezolvarea durerilor noastre , sa stiti ca nu fabulam si ca "nu mor caii cand vor cainii" si ca nu lingaii cu 'Comitziile si comitetele lor" rezolva ceva.....bla bla......

bagati gaz ca va iau astia capra ..la belit..!!

CEZAR spunea...

Blogger Iulian Mareș spunea...
Stein,
Povestea despre conțopiști este așa, a la Petre Ispirescu pt că de la nivelul de Cdt.Cp. în sus nimeni nu este implicat direct in procesul de instrucție decât prin: control, evaluări, testare, verificări, monitorizare, raportare, evidență, asigurare logistică, ...etc!
-----------------------------------------------------------
cat de paralel poate sa fie m-Alul !
URLA CONTOPISTUL DIN EL....!!

CEZAR spunea...

sâmbătă, august 24, 2019
Ein Stein spunea...
Grupele de munca se acorda pentru LOCURILE DE MUNCA si ACTIVITATI si nu pentru functii sau persoane. Daca un contopist isi desfasoala activitatea in miezul reactorului de la Cernavoda, adica acolo e locul lui de munca, trebuie sa primeasca CS sau AC. In schimb daca isi desfasoara aceasi activitatea de contopist in birou cu aer conditionat, cafea la discretie, mobilier asezat dupa ultimul trend pentru a nu ii afecta feng shui-ul trebuie sa fie incadrat la capitolul Conditii Normale. Cand Oprea a modificat HG 1294 conto....
--------------------------------------------------------------------
Poti SA DAI EXEMPLU DE UN CONTOPIST CARE "STA" IN MIJLOCUL UNUI ..REACTOR..???
S-a tampit si asta.....contopistul din el se ..ZVARCOLESTE.....

Leon spunea...

https://www.in-cuiul-catarii.info/2019/08/24/pensii-militare-ca-la-erevan-16450

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
1.Nn te suspectez de inteligenta, catusi de putin, ci doar de prostie: Blogger este o platformă care permite publicarea gratuită de bloguri și construcția de websiteuri cu adresă proprie.
2. Ia incearca sa demonstrezi ca nu este asa cum am scris! Ai macar un singur argument? Iti spun sincer ca nici nu stii pt ce iti luai solda! Iar vrei 3 intrebari din nivelul tau? 68% din foaia de parcurs (vekime) si 68% din norma intreaga! Asa ca nu mai fa clabuci!

* Dintr-un singur neuron cum sa intelegi ce a scris Stein?

Ein Stein spunea...

@Cezar
Nu pot sa dau niciun exemplu, asa ar trebui sa se acorde grupele de munca conform legii. Crezi ca eu am fost contopist?
Grupele de munca se acorda LOCURILOR si ACTIVITATILOR si nu persoanelor sau functiilor. Legea originala era destul de flexibila, si se pare ca nici tu nu prea pricepi pe de-a-ntregul care e treaba cu grupele de munca. Vorbesti de "Cdt.Cp. în sus ..." nu ar trebui sa primeasca grupe, etc. Te inseli! Grupele de munca nu au treaba cu procesul de instructie si altele pe care le-ai scris acolo. Iar daca ar avea legatura trebuie sa tii cont ce face fiecare in procesul de instructie, adica activitatea, unii pot sa coasa nasturi la camasi, altii sa se instruiasca in delaboare de munitii sau salturi cu parasuta. Tu ai ramas cramponat doar pe aspectul activitatilor insa nu uita ca legea prevede si LOCURILOR. Spre exemplu un comandant de batalion plecat cu unitatea in Afganistan primeste grupa de munca pentru LOCUL, adica AFGANISTAN, unde-si desfasoara activitatea alaturi de comandantul de companie, pe care il consideri etalon. Chiar daca cei doi pot sa desfasoare activitati diferite, LOCURILE le asigura aceleasi grupe de munca. Nu trebuie sa ma crezi pe mine, citeste si singur HG 1294, parca, doar pentru corecta informare.
Oprea a modificat HG-ul cu pricina si a acordat grupe de munca ridicate la toate functiile care incep cu sef, comandant, director peste LOCURILOR si ACTIVITATILOR din HG-ul original si fara aprobarea ITM-ului. D-aia un sef contabil primeste CS sau AC pe cand subordonatii din acelasi birou, care fac aceleasi activitati pline de riscuri iminente, primesc doar CD sau normale. Cam asta e problema cu grupele de munca.

Ein Stein spunea...

@kostas
De ce sa nu ma intereseze de unde se plates pensiile? E secret? Pe de alta parte eu nu despre bugetul de unde se platesc pensiile am scris ci de unde se platesc preconizatele mariri de pensii. S-au prevazut in buget un capitol pentru aceste mariri? Eu nu vreau decat sa va atrag atentia ca toate asazisele propuneri de modificari a legii sunt folclor si o sa te convingi cat de curand. Banii sunt problema si nu propunerile.

Ein Stein spunea...

Si Cezare apropos de contopistul de mine, eu eram iesit la pensie cand Oprea a modificat HG 1294, adica am primit grupele de munca pe HG-ul original, nu pe cel "imbunatatit" pentru contopisti, am 52 de ani vechime cumulata iar modificarea legislatiei intr-o directie sau alta pe mine nu ma vizeaza in niciun fel, de fapt nici pe tine sau oricare alt pensionar in plata. Eu am atras atentia cum se acorda grupele de munca, legal, nu pe impresii sau banuieli.

Huhu Rezea spunea...

@Ein Stein
Nici proiectul de buget pentru anul viitor nu a fost însăilat și d-ta te plângi ca o bocitoare la morminte străine ca nu sunt bani pentru actualizarea pensiilor militare.
Te plătesc gulerele albe sa tot bagi aici aceasta îngrijorate a lor?

IulianC spunea...

Cine mai mai respecta protocolul si mai da ordonanta de urgenta la tavalugul de acum din viata politica?

maiag spunea...

LA LOC COMANDA,se skimba calimera,pleaca guvernul asta,pica tot,vine orban si barna si ne dau ce ne au promis,adica ..UE

jupderval spunea...

Ca sa inteleaga toti care au fost pensionati inainte de 2010, pentru ca tot ei vor suferi in urma aplicarii unui astfel de proiect de lege, voi da un exemplu : un pensionar iesit la pensie inainte de 2010, cu pensie actuala de 5000 lei brut are in mana acum 4700 lei, dupa aplicarea acestui proiect va avea in jur de 7000 lei brut si va avea in mana 4000 lei . Daca acest proiect va multumeste, va rog sa le multumiti celor care lauda acest proiect.

M spunea...

@Tehnocrat - multumesc pentru postare! Am fost curios dupa ce ai scris sa vad cum de au fost infintati aia. Paza - nu stiu ce e aia!
Politia de proximitate a fost infintata de cuplul criminal Boc-Basescu in vederea reducerii numarului de politisti. O tampenie!
Jandarmeria - infintata pe la 1850 dar reorganizata de Al. Ioan Cuza concomitent cu reorganizarea si formarea Armatei Romane Moderne. In timpul Razboiului de Independenta Jandarmeria a asigurat Politia Armatei.

Din ce stiu eu nu prea se bucura de succes campania de recrutare. Se bazau pe ceva oameni prin Bacau dar e un fiasco total. Sunt judete in care cu zilele nu se prezinta nimeni.

Ein Stein spunea...

He he, v-a mai trecut entuziasmul?

Ein Stein spunea...

Din ce a postat tehnocrat

Prima de fidelitate ...., se acordă ....şi este egală cu suma reprezentând solda de funcţie pe care sunt încadraţi (conform contractului încheiat) şi solda gradului deţinut.

Una dintre aceste propuneri se referă la creşterea nivelului de remunerare la semnarea contractului şi pe durata acestuia, astfel încât prima de fidelitate să se raporteze la salariul de bază minim brut pe ţară garantat

Eu inteleg ca daca te angajezi la astia ca voluntar iti platesc o prima de fidelitate egala cu solda de functie de incadrare al carui cuantum e mai mic decat salariul minim brut garantat pe tara. Probabil d-aia e si mare inghesuiala la centrele de recrutare.
Indivizii astia nu pricep ca o armata e un lux pentru o tara, daca vrei luxul trebuie sa bagi mana in buzunar, adanc, s-au dus vremurile cu heirupul, doar ei nu s-au prins.

Pensionar2018 spunea...

Iata ca a venit si momentul sosirii deciziei de pensionare, revizuita, in vederea acordarii OMM/SOSP. Dar, cum era de astepat, s-a adaugat doar la cuantumul brut, nu si la net. Acum vreau sa o contest pentru OMM, dar am o rugaminte la domul Huhu, in sensul ca, dupa parerea dansului, as putea contesta si in privinta sporului de 9% si a sporului de 1% la diferenta de ani lucrati peste 25? Mentionez ca sunt pensionat in anul 2018 cu Ord. 59/2017. Va multumesc!

Huhu Rezea spunea...

@Pensionar2018
Toti cei pensionați după întrarea în vigoare a OUG 59/2017 ar trebui sa conteste deciziile în câte Sporul OMM a fost inclus în plafonul net instituit de ordonantă.
Un abuz mai mare al finantistilornici ca se putea. Sporul OMM, fiind stabilit de alta lege, ca și sporul pentru artiștii militari, nu intră nici în plafonul de 85 % instituit de art. 30 din L 223 și nici în plafonul net instituit în art. 60 de OUG 59. El se adaugă la cuantumul final, net sau brut, calculat potrivit legii pensiilor militare.
Din neștiință, din comoditate sau di motive de mulțumire pentru cuantumul primit, mulți militari nu au contestat deciziile de după 15 sept 2017.
Cu privire la sporul pentru pensia suplimentara este pe blog chiar o Sentința a Tribunalului București.
Cu privire la sporul pierdut peste 85% din baza de calcul, CCR a spus că este constituțional plafonul din art. 30.

Leo spunea...

Sporul OMM se aplică și la MAI și SRI/CIE ?
Polițiștii au echivalent al OMM-ului ? Dacă da , la ei cum se aplică ?
PS
Nu există alte motive decât NEȘTIINȚĂ și COMODITATE.
Ar mai fi unul denumit DELĂSARE .
Sigur polițiștii ar fi avut mii de procese dacă ar fi avut soarta OMM a celor din MFA.

Pensionar2018 spunea...

@Leonard
De ce vorbiti de NESTIINTA, COMODITATE SI DELASARE..... Din moment ce eu am spus ca vreau sa contest, pe langa OMM,si alte prevederi ale Legii 223/2015, neaplicate, de ce discutati astfel?

Stelian spunea...

Buna seara . Am iesit si eu de curand din sistemul MApN dupa 29 ani de serviciu .as vrea sa contest neacordarea OMM conform legii 80 la pensia neta , si vroiam sa stiu daca a mai contestat cineva si daca a mers mai departe in instanta . Puteti sa imi scrieti la sealstrong72@gmail.com. Multumesc anticipat.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Citeste pe blog acest topic

https://www.huhurez.com/2019/04/tribunalul-buzaau-anulat-o-decizie.html?m=0