Un produs Blogger.

miercuri, mai 21, 2025

Moscova, Telegram si consilierii magnati ai lui Trump pun la indoiala infrangerea borduristului Simion

32 comments

Moscova nu a asteptat mult Imediat dupa anuntarea rezultatului alegerilor a exprimat regretul pentru   invingerea lui George Simion.

Nu intelegeam de ce s-a instalat tacerea la Casa Alba si nimeni nu-l felicita pe alesul Dan dupa castigarea "en fanfare" a alegerilor prezidentiale din 18 mai 2022. Nici in Israel  si nici la Budapesta, tabara Orban, nu a fost privita cu simpatie victoria lui Dan. 

A fost suficient ca rusul cu cetatenie franceza, Pavel Durov, seful aplicatiei Telegram, sa declare ca guvernul francez i-a cerut sa elimine vocile suveraniste din reteaua Telegram. S-au gasit 2 consilieri ai lui Trump sa conteste corectitudinea alegerilor din Romania. Ei sunt magnatul David Sacks, care a spus ca rezultatul alegerilor din Romania ar fi "statistic improbabil, dacă nu imposibil” si celebrul Musk care a comentat nefavorabil Romaniei informatiile furnizate de Durov pe retelele sociale.

La toate acestea s-a adaugat plecarea de la post a ambasadoarei SUA la Bucuresti, plecare care aducea ca un fel de retragere de la post in termeni de sanctiune  diplomatică.

In aceste situati bizare, la care se adaugau acuzele talibanior suveranisti ca al lor candidat a jucat fals, s-a trezit si Simion sa conteste alegerile, desi in noaptea dupa anuntarea rezultatelor, la insistentele lui Becali, recunoscuse victoria lui Dan si felicitase autoritatile pentru modul cum au organizat  scrutinul.

Primesc mesaje incredibile care circula pe retelele sociale prin care extremistii exulta ca Trump nu va recunoste alegerea lui Nicusor Dan. Tonul mesajelor isterice a mai scazut dupa ce, astazi,  Trump a anuntat rapid numirea noului sau ambasador la Bucuresti si a reafirmat interesele strategice americane in Romania.



32 de comentarii:

Burebista spunea...

Am observat traiectoria acestui blog in ultimii ani..se duce spre zero audienta... Mai ales de când tu așa zis Claudiu Marin și devenit continuatorul lui Huhu Rezea,.....

Petrut spunea...

Nu este de loc adevarat . Dv. Burebista aveti un moment mai putin bun ,poate o oarecare depresie tranzitorie sper eu . Acest Blog are o semnificatie aparte in viata militarilor in rezerva sau retragere . Multumesc Dle. Claudiu Marin

Relu spunea...

I-am votat pe ambii ca meritau. Ce nu inteleg eu e ca in secolul asta in care lumea se crede culta si informata, inca mai avem mentalitati de stapani si de supusi ca sa nu spun sclavi. Anul trecut au fost alegeri in Georgia si alde ue nu au recunoscut alegerile, au incetat procesele de aderare sau ce proceduri aveau ei demarat si apoi lucrurile au degenerat rau. Nu vorbim de cine si cum a ajuns la conducere. Acum se flutura aceiasi chestie si la noi, ca nu ar fi recunoscut ca presedinte de catre SUA unul sau altul. Mi se pare mie sau ne-am intors pe vremea imperiilor si statelor supuse ? Ca pare ca mentalitatea nu a disparut.

Claudiu Marin spunea...

@Burebista
In viitorul apropiat se va produce una din urmatoarele doua variante:
1. trecerea pe calculul contributiv a tuturor pensiilor de serviciu
2. actualizarea pensiilor militare
Dupa oricare din cele 2 variante blogul va fi inchis!

Margarit Fernand spunea...

@ Claudiu Marin, da se va trece, cel mai probabil, pe calculul contributiv ( dacă la simulări nu va rezulta că suma alocată pensiilor militare este mai mare), dar blogul nu trebuie închis pentru că:
1) aici se vor arăta nedreptățile apărute după recalculare;
2) blogul va fi ”umărul” pe care vor plânge toți cei care vor pierde sume mari( dacă nu se aplică chestia cu cuantumul cel mai avantajos, deși nu cred că face USR așa ceva);
3) până se va rezolva trecerea pe contributivitate la toată lumea se intră în campania electorală pentru următoarele alegeri și aici se vor discuta ”noile oferte” pentru pensionarii militari, oferte menite să-i fraierească pe unii cum s-a întâmplat anul trecut;
4) blogul este important pentru informarea multor rezerviști care nu au pregătire juridică ;
Concluzia: Blogul nu trebuie închis că nu-i place lui Burebista sau altora, cine nu e mulțumit să nu-l mai citească și nu le mai dați acces celor care vin cu critici neconstructive sau celor frustrați că ”guru Georgescu” nu este președinte!

stefan tst spunea...

Ati punctat excelent ! Pana la urma toata nebunia cu pensiile , general vorbind , civile si de serviciu ,trebuie rezolvata ! Aduse la un nivel normal , conform principiilor care au stat la baza adoptarii legilor ; asa nu se mai poate continua ; discrepantele si privilegiile au atins nivelul extrem . Poate de data asta partidele si mai ales ccr vor pune pe primul loc interesul national si sa uite de interesele meschine personale si de grup .

VALYCA2010 spunea...

Foarte bine! Știu ei ceva!

Apostol Mircea spunea...

Ciolacu M. a trădat pensionarii militari.A regizat un act normativ care sa amăgească cu actualizarea pensiilorilitare, dar vulnerabil la controlul de constitutionalitate.A plecat ca un salvator al democrației si bugetului statal,,salvând,, suma de 320 moliane lei cât reprezenta actualizarea pensiilor.


Artileristu.... spunea...

@Relule,
daca tot vorbim de cat de mult sau de putin suntem informati hai sa nu lansam jumatati de adevar(ca sa nu spun minciuni) care ne convin. Ce s-a intamplat in Georgia nu a avut drept cauza nerecunoasterea de catre UE a alegerilor interne ci abandonarea de catre noua conducere (prorusa si aleasa cu implicarea mult mai brutala a Rusiei) a drumului proeuropean, pentru care se facusera pasi destul de multi si care era dorinta majoritatii populatiei.
E ceea ce tot incearca rusii si in celelalte state din fostul bloc estic ( si nu numai). Imaginatia lor e destul de limitata si unde gasesc un "sol" propice tot arunca samanta asta otravita.

Relu spunea...

Prima miscare in Georgia a fost facuta de ue care "nu a recunoscut alegerile"
apoi noua conducere a zis pas si de acolo au degenerat lucrurile. Nu e jumatate de adevar.

Claudiu Marin spunea...

@Artileristu
Ce pacat ca avem atat de multi rezervisti care nu inteleg razboiul hibrid declansat de la Moscova, razboi care are ca scop erodarea increderii populatiei in institutiile statului si in institutiile europene, Se comporta precum omuletii verzi din Crimeea, adevarati agenti de influenta ai narativelor rusesti.Nu-i trezeste nici ploaia de mesaje de sustinere de la Moscova pentru Calin Georgescu si George Simion.

Relu spunea...

Cat despre pensii, vedem ce e la pensiile civile unde e un haos cu recalculari peste calculari, recomandarile cu privire la grupele de munca si asta arata ca oficialii ue au pierdut contactul cu lumea reala pentru ca nu inteleg ca unele domenii nu pot lucra 8-16, nu inteleg prin urmare nici "ai nostri" si mesteca niste clisee emise de ue. Aratati un combinat siderurgic unde poti normaliza conditiile de lucru, un combinat chimic, un santier naval sau in transporturile feroviare. Sa arate cum pot ei reduce conditiile grele de munca in mina sau pe platforma la furnal, sau in burta unei nave. Chiar si la maturat pe strada sa arate cum scad ei temperaturile de la nivelul solului mai ales in zile toride ca acum sunt tot mai multe.
Si ca o completare la ce am sris mai inainte, stirile au fost date de alde b1, pro si digi. Daca ei difuzeaza stri sovietice otravite atunci asta e. Nu ma injura ca eu lucrez cu materialul clientului.

Relu spunea...

"Anunţul de la Tbilisi intervine după ce Parlamentul European a aprobat joi o rezoluţie prin care respinge rezultatele alegerilor parlamentare din Georgia din octombrie şi cere organizarea unui nou scrutin, aşa cum o face şi opoziţia georgiană." Nu e narativul meu e din stire de pe Digi din 28.11.

Claudiu Marin spunea...

@Relu
Nu coborî discutia la nivelul maturatorilor de strazi.
Nu este niciun haos la pensiile civile.
Propaganda suveranista, dar mai ales cea #rezist au reusit sa transforme in eșec si cea mai mare crestere de pensii din ultimii zeci de ani. Molîii din PSD au crezut ca daca au dat Legea 360/2024 nu mai trebuie sa explice populatiei ce au facut. Au rastalmacit totul partidele protestatare si oamenii au crezut ca daca ii voteaza pe noii protestatari le vor mari si acestia pensiile.

Relu spunea...

Era vorba de normalizat conditiile ca sa nu le mai dea salarii si apoi pensii pentru conditii grele/deosebite/extranemaiintalnite. Si da inca este o mare buleala la pensii pentru ca desi au recalculat la unii au calculat aiurea, ii aud pe cei din jur vorbind, nu vorbim de partea a 2-a cu adeverinte sau ce mai trebuiau sa duca /trimita pensionarii.
Nu e nici macar un narativ rusesc in faptul ca alde ue au cerut "normalizarea" conditiilor de munca. Dar cum sunt studii ca programul in ture sau atipic aduce si probleme pe termen lung, pamenii care presteaza munca in modul asta trebuiesc platiti ca atare. Si nu e vorba numai de nopti ci de tot ce intra la mediu toxic, vapori, prafuri, particule...Eu as vrea sa vad solutia acestor mestecatori de clisee si ineptii cum normalizeaza ei programul la CFR de exemplu. Merg trenurile de la 8-16? Dar in spitale unde trebuiesc oamenii supravegheati si asistenta medicala asigurata? Dar prin fabricile de paine ?
Fermierii olandezi au protestat ca erau si ei cu rusii? Dar de prin Spania sau Franta?

Gabi spunea...

Bine ar fi domnule Claudiu Marin să se petreacă a doua variantă, cea cu actualizarea, cred că ar mulțumi mai mulți pensionari militari. Însă părerea mea este că nu se va întâmpla niciuna dintre variantele tale ci pur și simplu vor fi lăsate în dorul lelii.

Apostol Mircea spunea...

De ce nu reușesc sa postez un comentariu pe acest blog?

Artileristu.... spunea...

@Relu
Problema cu stirile nu e neaparat cine le transmite ci si cine le receptioneaza (propaganda jegoasa tip Realitatea tv sau RTV nu intra in logica enuntului de mai sus).E ca in poanta aia cu virgula...depinde un de o pui
Problema cu pensiile civile nu e neaparat asa cum o arati tu.....nu e nici asa cu o spune Claudiu (dar pe el il putem intelege, ii stim afinitatile...si cum nimeni nu-i perfect....) Problema cea mare e cu pensiile militare.......pe langa haosul si discrepantele din pensiile militare, ale civililor par ca sunt impartite de insusi Sfantul Petru.

Mike Tyson spunea...

Cum se va întâmpla trecerea pe contributivității ? Credeți că parlamentul va modifica/abroga L223 ? O să-i scadă pensia lui Jianu zapciul 😁 sau a celor pensionați după 15 ani ca militar ori a celor apți limitat 🤣 ? Cred că prima variantă enunțată va fi deoarece este a USR ..ului !

Inginerul spunea...

Dacă ambasadorul SUA ar fi fost retras și atât, da, se putea interpreta ca o acțiune de nerecunoaștere, dar a fost numit altul. În tot cazul, eu cred în continuare că Trump va face per ansamblu jocul Rusiei, doar că uneori și trecător, pentru inducerea în eroare a opiniei publice, se va poziționa ușor împotrivă. Cei de prin jurul lui probabil că împătășesc aceleași simpatii față de Putin, că altfel n-ar fi acceptați în jurul lui, și cam de acolo vin și declarațiile de care se vorbește.
Israelul e “bășicat” că Nicușor, întrebat la o dezbatere dacă l-ar aresta pe Netanyahu în cazul unei vizite în Ro, a raspuns afirmativ. Într-un fel cam nasol, israelienii trag multe sfori prin lume și ar fi fost bine să fim ok cu ei, dar legal, raspunsul a fost corect.

Simion a contestat doar de gura gloatelor de susținători cu creierul spălat, care în ființa lor nu reușesc să accepte că idolul lor a pierdut.

În ce privește actualizarea, n-am nicio speranță cât de cât apropiată, dar nici nu mă tem de ceva foarte nasol.

Continuarea blogului e la latitudinea lui CM, e munca lui, nu știu dacă și cât îi iese din asta, e problema lui, personal mi-aș dori să existe mai departe.

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin,

Comentariul dumneavoastră de la ora 09:01 nu corespunde realității. Acesta pare a fi postat cu scopul de a induce în eroare „inamicul”, adică pensionarii militari. Spun acest lucru deoarece, dacă în guvernările anterioare nu s-a trecut la sistemul contributiv și nici nu s-au realizat actualizările promise, este puțin probabil ca în guvernarea următoare să se întâmple vreuna dintre aceste două lucruri. Așadar, blogul NU SE VA ÎNCHIDE.

Chiar dacă ați intenționa să-l închideți, din punct de vedere moral nu aveți acest drept față de noi – „*ulimea de rând, dar SPECIALĂ pentru viitorul guvern”.

Președintele ales tocmai a declarat că România se află în recesiune. În același timp, domnul Bolojan afirma aseară, răspunzând la întrebările jurnaliștilor referitoare la un eventual acord cu FMI, că „încă nu am ajuns cu spatele la zid”. Iată deja două afirmații contradictorii.

Pentru ca România să iasă din această recesiune (așa cum afirmă „Măria Sa”), ar trebui ca domnia sa, împreună cu viitorul prim-ministru, să solicite un audit extern privind modul de gestionare a banilor publici în perioada 01.01.2020 până în prezent. Toți cei care au fost la guvernare ar trebui să justifice modul în care au fost cheltuite fondurile din PIB, dar și cele provenite din împrumuturi. Fiecare leu trebuie justificat de fiecare minister în parte.

Ca exemplu, marele „expert” în drumuri și poduri (Grindeanu) – cel care a inaugurat podul peste Dunăre dintre Brăila și Galați – va afla astăzi (sau poate deja știe) că acesta se scufundă. Se pare că este deja cu 10 cm sub cotele apelor Dunării. Va răspunde cineva când se va întâmpla ceva grav? Probabil că nu – așa cum nimeni nu a răspuns pentru oamenii arși sau morți în spitalele patriei în timpul pandemiei.

Teddy spunea...

Până la o probabil posibila lege a pensiilor de serviciu, vor veni multe măsuri fiscale deja anunțate la colț de stradă: tva, impozit etc. Tot noi vom pierde. Apoi, o lege bazata pe contributivitate va fi o lovitura ptr viitorii pensionari. Cei deja in plata vor ramane cum au stabilit (valoarea pensiei mai mare va ramane in plata 100 de ani) deci nimic nou ptr actualii pensionari. Pana la o noua lege sau modificări ale prezentei legi, vom rămâne fără indexari sau mariri, asta cu siguranță. Modificarea legii nu se va face deoarece, după toate discutiile și info, noul guvern va fi de fapt vechiul guvern, deci aceleași viziuni și moduri de lucru. Așa că, să auzim de bine!

Viorel spunea...

Deja au început mânărelile în România „democrată”. Procedura de concurs pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost declanșată deja având în vedere „factori de natură administrativă”, susține Consiliul Superior al Magistraturii. Amintim că procedura a fost declanșată luni, a doua zi după alegerile prezidențiale, deși mandatul actualei șefe a ICCJ expiră în septembrie.
https://hotnews.ro/cum-explica-consiliul-superior-al-magistraturii-ca-a-declansat-deja-procedura-de-numire-a-noului-sef-al-instantei-supreme-mandatul-actualei-sefe-a-iccj-expira-in-toamna-1983635

Dan B. spunea...

Și bine fac că se îndoiesc de votul favorabil mucosului!
Căci pe CG l-au luat la bani mărunți vs banii pt campanie, iar pe Mucușor nu, nici pentru cele 8 milioane de euro cheltuiți, nici pentru prejudiciul financiar din primărie. Iar probatoriul de dovezi ale fraudei electorale este beton, ele fiind zilnic devoalate pe FB. Zice-se că rușii ar fi intervenit în alegerile din 2024, dar în cele de acum, cu Franța, R. Moldova și UE se păstrează tăcerea?

Marin PUȘCAȘU spunea...

Buna ziua,
Multe pareri pertinente in problema pensiilor, dar am impresia ca nu sunt inca suficient de clare implicatiile Deciziei CCR nr. 724/2025 asupra regimului juridic al pensiilor militare asa cum au fost deja prezentate pe aces blog, mai ales in privinta protectiei constitutionale acordate acestui tip de drept patrimonial.
Comunicarea corecta si prompta a noutatilor este necesara si benefica tuturor, sens in care blogul de fata nu poate lipsi din zona de informare de incredere a rezervistilor.
Presedintele ales a indicat un orizont de timp de 3-4 saptamani pentru formarea Guvernului, perioada in care arcul guvernamental sa convina asupra masurilor care sa fie asumate si aplicate si sustinute de o majoritate parlamentara. Se poate deduce ca eventualele masuri care sa ne vizeze vor fi convenite inainte de formarea guvernului si vor fi implementate imediat dupa validarea executivului.
Ar fi grozav daca sunt printre rezervisti, sindicalistii din MAI ori zona penitenciara, persoane conectate la zona de decizie care sa ne poata informa anticipat asupra unor asemenea demersuri.
De asemenea cred ca structurile asociative ar trebui sa fie deja in legatura cu rezervistii din Parlament pentru a pregati eventuale demersuri juridice, inclusiv sesizarea CCR, care sa nu blocheze adoptarea de acte care sa afecteze drepturile legale ale rezervistilor.
Sa fim uniti si sa avem acea incredere pe care ne-o da convingerea unei cauze juste.




fs spunea...

Bună ziua. Dl Claudiu Marin avem nevoie de acest blog. Este un loc unde aflăm noutăți care ne privesc pe noi militarii activi, în rezervă și retragere. Pentru sacrificiile făcute de noi toți în cariera militară și obligațiile care le avem și după, trebuie ca legea pensiilor militare să prevadă actualizarea pensiilor în concordanță cu soldele militarilor activi. Cei din MApN și MAI pot face simulări, astfel încât în posibilitățile bugetare să se aplice prin lege actualizarea gradului din baza de calcul iar la funcție să se actualizeze într-un anumit procent poate 50-80%, este doar o idee, astfel încât să nu se creeze diferențe mari între rezerviști, asta în situația în care nu poate fi aplicată creșterea de 100% la solda de funcție din baza de calcul. Situația politica și economică actuală nu este pe placul majorității populației dar avem nevoie de politicieni care să țină și cu românii. Blogul trebuie să continue. Poate nici mie nu îmi plac unele comentarii care nu sunt potrivit convingerilor mele însă din respect pentru colegii care comentează și pentru administratorul blogului prefer să mă abțin. Vă urez sănătate tuturor.

F16 spunea...

Dan B esti dus rau daca mintea ta de gaina debiteaza idei.

Apostol Mircea spunea...

După actul final al scrutinului prezidențial din 18.05.2025 și sedinta ,solemnă, a CCR de validare a domnului Nicușor Dan,ne gândim la ce va urma.Pe noi pensionarii militari,rezerviști și în retragere,ne preocupa reluarea discuțiilor și adoptarea unui nou act normativ, după publicarea în MOF a motivării Deciziei nr.126/2025 a CCR.Numai ca viitorul guvern are de rezolvat deficitul bugetar care se apropie de 2 cifre , deficitul de cont curent al balantei de plăti.Domnul consilier al BNR , Eugen Rădulescu, o persoana cu credibilitate și expertiza, a evaluat situația deficitului și a făcut vorbire despre implementarea ,în regim de urgenta , a unor masuri pentru a se îmbunătăți colectarea TVA, și implementarea în totalitate a Reformelor cuprinse în PNRR, pentru absorbirea banilor integral,document care a fost prezentat Bruxellului la 31.03.2021, în forma finala , și a întrat în vigoare la data de 03.12.2021.Domnul Eugen Radulescu , arata ca simularea masurilor de reforma ,nu mai este posibila, iar Componenta nr.8 din Capitulul 2 al PNRR:,,Reforma sistemului fiscal și a sistemului de pensii,, este nenegociabil cu CE.Ce va urma intr-un viitor apropiat ? cum afirma și domnul Claudiu Marin ,pensiile speciale, in categoria cărora întra și pensiile militare vor fi calculate in sistem contributiv. Cum a fost în perioada 01.01.2011-31.12.2015 ca urmare a aplicării Legii nr.119/2010.
Consider ca actualizarea pensiilor militare, nu va mai fi pe agenda noului guvern.In regim contributiv, cum arata și domnul Claudiu Marin anual se publica in HG pentru pensiile contributive în plata:VPR -valoarea punctului de referenta echivalent cu actualizarea.Doresc sănătate tuturor camarazilor .

Prodan Aurelian spunea...

Atenție la punctul de vedere al PSD privind eventuala participare la guvernare. Ciolacu, fostul președinte al partidului a susținut că, după publicarea motivării deciziei CCR, va da, de urgență OUG, privind actualizarea pensiilor militare. Probabil, această afirmație, avea suportul întregului PSD. Acum, din declarațiile președintelui interimar al PSD, privind participarea la guvernare, nu se regăsește nici-o vorbă despre pensiile militare.

Mario spunea...

Claudiu Marin, nici una dintre variantele prezentate nu se va realiza,nici trecerea pe contributivitate și nici actualizarea. Anul viitor se va acorda doar 50% din inflația aferentă anului 2024 ,adică o indexare cu 2,8%. Guvernul va fi format din pnl si usr cu susținere în parlament din parte psd, udmr și minoritati. În luna martie 2026 va trece moțiunea de cenzura depusă de psd, formandu-se o nouă majoritate din psd si aur( pot nu va mai există,el fiind absorbit de celelalte partide,iar sos va fi destructurat aproape în intregime) iar nicușor dan va desemna un premier de la psd în persoana olgutei vasilescu.Pensiile militare vor fi actualizate în anul 2029,printr-o lege adoptata în 2028. RETINETI !!!!

Cătălin spunea...

PSD ȘI PNL, IȘI MERITĂ SOARTA DUPA ȚEAPA DATĂ REZERVIȘTILOR (PENSIONARILOR MILITARI) IN CE PRIVRSTE ACTUALIZAREA SI INDEXAREA PENSIILOR

Claudiu Marin spunea...

@Catalin
Voi care ati scuipat in sus, votandu-l pe Ponta Iscarioteanu, ar trebui sa taceti dracului din gura. Ati fost avertizati ca nu faceti altceva decat sa-l bagati pe Nicusor in turul 2. Indivizi mai neorientati ca voi , mai rar mi-a fost dat sa vad. Serviti acum tupeul si obraznicia # rezist. Nu v-au placut partidele moderate....
Si mai neorientati spre democratie sunt rezervistii care au votat chiar extremisti neolegionari ca Georgescu si Simion, comporttandu-se ca soldateii verzi ai razboiului hibrid impotriva Lumii Libere.
Nu mai vreau sa fac munca voluntara pentru asemenea indivizi dubiosi!