Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 21, 2011

HG 735/2010 suspentata, irevocabil, la aplicare prin Decizia nr.38/2011 a ICCJ care a respins recursul impotriva Sentintei 338/ sept/2010 a C Apel Cluj

46 comments
Stire in curs de actualizare.
Astazi s-a comunicat Hotararea ICCJ in dosarul judecat pe 07 01 2011.
Stire confirmata telefonic pe Realitatea de domnul avocat Viorel Iepure de la Cluj.

Decizia nr.38/07.01.2011 a ICCJ
Respinge recursurile ca nefondate.Admite cererile de intervenţie în interesul intimaţilor-reclamanţi formulate de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în rezervă şi retragere "Al.I.Cuza"-filiala sector 5.Irevocabilă.Nefondat

Cititi aici Decizia nr.38/2011 a ICCJ

http://www.scj.ro/SCA%20dec%2038%20ianuarie%202011.pdf
Multumesc Mihai!
46 de comentarii:

 1. Daca se va recunoaste suspendarea HG 735 si pt. intervenienti va fi foarte grav pt. puscariabilii guvernanti, pt. ca SCMD deja a introdus plangere penala pt. nerespectarea unei hotarari judecatoresti. Arestati guvernul !!!

  RăspundețiȘtergere
 2. plangerea penala impotriva lui boc, oprea, igas, etc trebuie admisa si in consecinta inceperea urmaririi penale.

  RăspundețiȘtergere
 3. Deseara, la vorbe grele , Victor Ciutacu il are invitat pe Victor Ciorbea subiectul fiind pensiile militare.
  Va asteapta pe blog cu intrebari.

  RăspundețiȘtergere
 4. ATENTIE!! M.A.I. SIGURUL MINISTER CARE NU PUNE IN APLICARE HOTARARIILE INSTANTELOR!!

  635 persoane fizice expres identificate în dosarul sus menţionat, 450 sunt cadre militare în rezervă şi retragere de la Serviciul Român de Informaţii, care au beneficiat de suspendarea H.G. nr.735/2010, iar pentru ceilalţi, respectiv 185 cadre militare în rezervă şi retragere din M.Ap.N. şi M.A.I. nu au fost puse în totalitate în aplicare dispoziţiile hotărârii cu privire la suspendare.

  RăspundețiȘtergere
 5. decizia ICCJ are caracter "erga omnes"? pe antena3 si realitatea apare ca aceasta mentiune este facuta de catre magistrati in motivare?

  RăspundețiȘtergere
 6. Cume e posibil ca suspendarea sa fie recunoascuta numai celor 6 de la Cluj? Ea se aplica si intervenientilor !!! Plano10 te rugam sa ne dai un punct de vedere in legatura cu aplicabilitatea la intervenienti

  RăspundețiȘtergere
 7. @Florin
  Intervenientii in numele uneia din parti, asa cum sunt SCMD si ANCMRR, nu devin parte in proces chiar daca cererile lor au fost admise.S-au admis pentru ca si aceste organizatii aveau aceleasi interese in cauza ca si petentii intimati in recurs.Aplicarea erga omnes a deciziei 38/2011 a ICCJ ramane in continuare discutabila.
  Ce se poate spune cert, conform Legii Contenciosului Administrativ, este ca dupa respingerea recursului Guvernului impotriva Sentintei 443/2010 a Curtii de Apel Cluj, prin care s-a anulat partial HG 735/2010, articolele anulate vor fi anulate, pentru viitor, nu numai in favoarea celor care au solicitat in instanta anularea ci pentru toti subiectii carora li se adresa HG 735/2010.
  De la aceea data si dupa publicarea Deciziei ICCJ in MO, nici Guvernul nu va mai putea sustine ca acea Decizie nu are efecte "erga omnes" si nu va mai avea vreo justificare sa recalculeze pensiile pe baza salariului mediu sau numai daca pensionarul cere recalcularea.

  Intervenientii in numele partilor vor profita de Decizia ICCJ, privind anularea partiala a HG 735, alaturi de toti pensionarii militari.
  Au meritul ca vor fi contribuit prin interventia lor in aducerea de probe si argumente suplimentare care vor fi stat la luarea deciziilor de catre instante.

  RăspundețiȘtergere
 8. Interventia in interesul altei persoane ....Interventia se judeca o data cu cererea principala ...Prin admiterea cererii in principiu, tertul devine parte in proces, va lua procedura in starea in care se afla, iar actele de procedura urmatoare se vor indeplini si fata de el. Cand s-au solutionat impreuna cu cererea principala, se da o singura hotarare opozabila tuturor partilor.....Multumesc Plano10

  RăspundețiȘtergere
 9. Problema e ca HG a fost anulata la CA Cluj, si guvernul stie clar ca va pierde si va fi anulata definitiv si la ICCJ, si tocmai de aceea taraganeaza recursul. Unde e dosaru? In cat timp are dreptu Guvernu sa faca recurs la decizia de anulare a CA Cluj? Facem pariu ca le da termen la anu la ICCJ

  RăspundețiȘtergere
 10. D-le Plano
  Va urmaresc cu deosebit interes si citesc cu placere toate comentariile dvs. Avand in vedere pregatirea dvs. ireprosabila, va rog , daca aveti timpul necesar sa faceti o sinteza in care sa orientati pensionarii militari, acum cand informatiile s-au mai asezat. Va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 11. Intrebare: S-a declarat recurs impotriva sentintei civile de anulare a HG 737 ? si daca da, cand are termen la ICCJ. Va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 12. Rectific HG 735,(737 este pt.grefieri)

  RăspundețiȘtergere
 13. Potrivit Guvernului, "procesul de recalculare a pensiilor îşi are temeiul în Legea 119/2010 cu referire la Legea 19/2000, motiv pentru care suspendarea efectelor HG nr. 735/2010 nu este echivalentă cu constatarea ne-legalităţii normelor de fond privind recalcularea pensiilor, cuprinse în Legea 119/2010 cu referire la Legea 19/2000. Câtă vreme Legea 119/2010 este în vigoare, iar Curtea Constituţională a constatat conformitatea sa cu dispoziţiile Constituţiei prin decizia nr. 873/2010, considerăm că actul normativ trebuie să-şi producă efectele, iar suspendarea hotărârii Guvernului nu afectează aplicarea Legii"

  Dl Plano10, ma uit cu uimire la acest comuniat!!
  Ma fac ca am uitat ce prevede legea 19/2000 la ART 180, poate imi spuneti dvs.

  RăspundețiȘtergere
 14. D-le Plano,
  M-am saturat, pe bune vreau un sfat. Nu am primit decizia de recalculare a pensiei, am primit doarcuponul de pensie.Vreau sa introduc o actiune pe calea ordonantei presedintiale,de suspendare a HG 735, pana la solutionarea irevocabila a HG, si dau ca argument faptul ca,Guvernul continua recalcularea.Dati-mi va rog un raspuns. Aceeasi Lucia de mai sus.Va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 15. @florin
  Nu crea confuzii gratuite.
  Citeste mai jos textele de lege din c p civila si vezi ca sunt doua feluri de interventii voluntara: principala si accesorie.

  Interventia altor persoane in proces

  Art. 49
  Oricine are interes poate interveni intr-o pricina ce se urmeaza intre alte persoane. Interventia este in interes propriu cand cel care intervine invoca un drept al sau. Ea este in interesul uneia din parti cand sprijina numai apararea acesteia.

  Art. 50
  Cererea de interventie in interes propriu va fi facuta in forma prevazuta pentru cererea de chemare in judecata. Ea se poate face numai in fata primei instante si inainte de inchiderea dezbaterilor. Cu invoirea partilor, interventia in interes propriu se poate face si in instanta de apel.

  Art. 51
  Cererea de interventie in interesul uneia din parti se poate face chiar inaintea instantei de recurs.

  Art. 52
  Dupa ascultarea partilor si a celui care intervine, instanta va hotari asupra incuviintarii in principiu a interventiei. Incheierea nu se poate ataca decat o data cu fondul. Dupa incuviintarea in principiu, instanta va dispune comunicarea interventiei si, in cazurile in care intampinarea este obligatorie, va soroci termenul in care aceasta va trebui depusa.

  Art. 53
  Cel care intervine va lua procedura in starea in care se afla in momentul admiterii interventiei; actele de procedura urmatoare se vor indeplini si fata de cel care intervine.

  Art. 54
  In interventia facuta in interesul uneia din parti, cel care intervine poate face orice act de procedura care nu este potrivnic interesului partii in folosul careia intervine.

  Art. 55
  Interventia se judeca o data cu cererea principala. Cand insa judecarea cererii ar fi intarziata prin interventia in interes propriu, instanta poate hotari despartirea ei spre a fi judecata deosebit.

  Art. 56
  Apelul sau recursul facut de cel care intervine in interesul uneia din parti se socoteste neavenit, daca partea pentru care a intervenit nu a facut ea insasi apel sau recurs.

  RăspundețiȘtergere
 16. @Anonim
  Cert este ca Guvernul a finalizat recalcularea pensiilor militare pana la 31 12 2010 in baza legii 119 si 19, cu fortarea textelor de lege si aplicarea unor prevederi care urmeaza a fi anulate irevocabil de ICCJ din HG 735.
  Ceea ce face acum Guvernul nu se mai cheama recalculare ci modificarea deciziilor de recalculare, ocazie cu care va indrepta o serie de erori in recalculare.
  Cine nu contesta decizia de recalculare va cadea in capcana intinsa de guvernanti, pentru ca modificarea recalcularii nu se va mai face in termenii L 19/2000, abrogata la 01 01 2011, aspect ce tine de succesiunea in timp a legii civile.

  RăspundețiȘtergere
 17. Plano10,

  Eu am contestat-o deja. am trimis contestatia, in care imi argumentez ca avand in vedere ca mi-am depus cererea si adeverintele in termenul prevazut de HG am primit pensia pe salariu mediu si cer anularea decizie si emiterea uneia noi pe baza venituriilor reale!
  Nu stiu daca o sa primesc vreun raspuns! Eu su la M.A.I. , la noi chiar nu se comunica nimic! ai vreo informatie noua de la Casa de pensii Mai?

  RăspundețiȘtergere
 18. @Anonim
  Si nu ai cerut si aplicarea cuantumului mai avantajos, potrivit art.180 alin (6)?
  Aflu si eu din ce scrieti voi aici sau pe alte site-uri despre Casa MAI.

  RăspundețiȘtergere
 19. Plano, nu inteleg, ai ceva cu mine.
  Mi-am dat si numele in speranta ca imi vei raspunde (pt.ca ai zis ca nu mai raspunzi anonimilor) ;i tu tot nu imi raspunzi.
  Nu m-mam suparat. Lucia

  RăspundețiȘtergere
 20. Plano10,

  Nu am cerut in contestatie decat sa mi se respecte cererea si adeverintele depuse. Iar pe cererea trimisa am cerut sa se resptece ART180 din legea 19/2000

  RăspundețiȘtergere
 21. @Lucia
  Abia s-a declarat recurs. Nu am cunostinta ca s-ar fi stabilit vreun termen si de-aia nu ti-am raspuns.
  O sa ma uit pe postalul ICCJ si am sa scriu cand e termenul.

  RăspundețiȘtergere
 22. Mie ,statul roman mi-a furat de pe card aproximativ 500 lei.Cui sa ma adresez?
  Nu m-am trezit acum...detin documente justificative!Nici pana la aceasta data nu mi-a spus hotul de ce mi-a furat banii.Am primit un talon de pensie in care imi ureaza"La multi Ani fericiti"!
  Pe langa aceasta mi-a mai furat cam 40 lei la CBLAS....ceva asgurari de sanatate.Sunt militar in rezerva si ar trebui sa avem gratuitati pentru noi si familie.Ce se itampla? Ce legi au abrogat Statutul cadrelor militare si ce se va intampla cu cei activi si in rezerva?

  RăspundețiȘtergere
 23. @Anonim
  Statul, reprezentat de Guvern, nu fura. Deposedeaza!

  RăspundețiȘtergere
 24. Nu te mai uita pe site-ul ICCJ, am verificat si eu dar nu am gasit inca dosarul.Probabil nu a fost inca trimis de la CA Cluj. Multumesc. Lucia

  RăspundețiȘtergere
 25. ANCMRR AI CUZA SE DISOCIAZĂ DE SCMD în ceea ce privește metodele de luptă, inclusiv cele din 24.01 2011, apreciind că "...declarația ministrului Ap. N din 19.01.2011 a fost justificată, temeinic documentată, lămuritoare și corespunzătoare speranțelor marii majorități a pensionarilor militari....". Semnează președintele ANCMRR General (r)Prof.Univ.
  Mihai Iliescu.
  Ce ziceți?

  RăspundețiȘtergere
 26. Ok deposedeaza...sa fie asa...pot sa il asociez ca pe un falsificator de carduri? Nu am primit pana astazi decat un cupon de pensie cu 500 de lei lipsa.Va mai intreb...cui ma adresez?...Vorba lui Cragiale ...eu prntru cine votez... dar cine mi-a furat veniturile? Ceva legal sau ilegal?...Domnulr Plano10...justficati plz unde ne aflam? Furt sau nu? Multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 27. @Lucia
  Si tineai, neaparat, sa-ti spun si eu acelasi lucru!!!!
  Stiu eu ce sa zic cu actiunea pe calea ordonantei presedintiale? Asta nu implica judecarea fondului litigiului cu casa de Pensii.
  Iti recomand sa citesti acest material

  RăspundețiȘtergere
 28. @Lucia
  continuare
  http://www.dreptonline.com/domenii/drept-procesual-civil/ce-este-ordonan-a-pre-edin-ial.html

  RăspundețiȘtergere
 29. @PEC
  Nu te supara! Aceasta e obedienta fata de sefi a majoritatii militarilor!

  RăspundețiȘtergere
 30. @Anonim, furat, deposedat
  Nu te grabi! Iti trimit si justificarea deposedarii.
  Nu rata contestatia !

  RăspundețiȘtergere
 31. Fără legătură cu tema-concurs-leapșă,Blog de blog2010!

  RăspundețiȘtergere
 32. p.s. Expresie certă a calității discuțiilor de pe acest blog!

  RăspundețiȘtergere
 33. Cum sa contesti ceva care ti se fura? Nu trebuie sa ma plang la politie?
  In linii mari...dupa DEX...deposedare inseamna...jefuire,pradare.Este pensia un drept patrimonial? Am fost deposedat de un drept patrimonial? Daca intrebarea mea e retorica, va cer scuze.

  RăspundețiȘtergere
 34. @INCERTITUDINI
  Si ce trebuie sa fac in concursul asta -leapsa?

  RăspundețiȘtergere
 35. Ce lege mai este valabila in Romania pentru a-mi apara un drept patrimonial( cred ca echivalent) de prprietate? Je vous merci!

  RăspundețiȘtergere
 36. @anonyme
  Tout est à votre disposition du code civil

  RăspundețiȘtergere
 37. Merci Plano! Voi apela si la codul civil dar acum am nevoie(sincer) de consiliere pe un furt "legal".

  RăspundețiȘtergere
 38. @Anonim
  Ataca actul juridic deposedator cu aparenta de legalitate!

  RăspundețiȘtergere
 39. foarte clar a explicat dna aceea pe Realitatea in jurul orei 10.40 .... merita vazut

  RăspundețiȘtergere
 40. BRANCUSI
  Oare ce militar adevarat (mapn )s-ar putea asocia cu 'specimene' precum Abraham militianul si Dogaru politrucul ?
  Spun ca te "reprezinta" ,dar de fapt se folosesc de multime (adunatura)in ff mare masura ,pt interesul propriu.Baloshii.
  In CMJ-uri, o nebunie de ne-descris nici dupa 3 luni , la unii nu le-au sosit adeverintele cu veniturile.
  Cred ca baza armatei va avea si are de castigat din recalculare ,CE VA FI MAI INCOLO ,VEDEM.
  Ma insel , s-au la MAI,SPP,s-a revenit cu varsta de pensionare la 55 de ani?
  Generalii nostrii de carton ,tac din gura ca si predecesorii lor ,de dupa 1996 odata cu napasta "TZAPU , Ciorbea,Popey Chioru".
  Beneficii ,loc caldut si ciocu mic .

  RăspundețiȘtergere
 41. ADEVARAT DESPRE CELE SPUSE , CU PRIVIRE LA ABRAHAM SI DOGARU . SUNT DUPLICITARI SI "AJUTA" DOAR PE CEI CARE AU ACELEASI INTERESE CA SI EI .
  IN SCHIMB , ABRAHAM DA NISTE SFATURI UTILE , CUM AR FI CONTESTAREA DECIZIILOR IN INSTANTA , PLANGERI PENALE IMPOTRIVA CELOR CARE V-AU ELIBERAT DOCUMENTE FARA A TINE CONT DE PREVEDERILE LEGII , ETC...

  RăspundețiȘtergere
 42. Stiti ce spunea Pricina? Va redau textual:
  ,, (.....) asta cred: pentru subofiteri nu erau prevazute mariri de pensii" Unde scrie colonele reporter, ca se mareau numai la ofiteri? Poate in capul tau cu par alb(te-ai tracasat rau de tot, in timpul carierei, mese mese, nu ca subofiterul sau maistrul scafandru, care 25 ani s-a scufundat).
  M.m.(r) a avut spor de imersiune - la submarin, pe care i-a luat-o in considerare, colonelul a avut spor de DMH - directia miscarii hartiilor
  - pe care nu i l-a luat in considerare. Soarta cruda!!!

  RăspundețiȘtergere
 43. Se pare ca la sfarsit de saptamana "portocalii" sunt mai activi decat cei care au interese direct in procesul stramb de recalculare.Nu ca le-as lua apararea celor in cauza(Abraham si Dogaru)...dar orice organizatie isi are conducatorii pe care-i merita si mai putin pe cei care sunt mai reprezentativi!!

  RăspundețiȘtergere
 44. Astăzi, la ieşirea dintr-un supermarket pentru că nu are la cest moment un blog, Domnul preşedinte Traian Băsescu a declarat despre recalcularea pensiilor militare: “Trebuie aplicată hotărârea Înaltei Curţi.”

  RăspundețiȘtergere
 45. @acuvio
  Este o postare speciala pe aceasta tema.

  RăspundețiȘtergere


Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.