Gânduri despre trecut, prezent și viitor

Un produs Blogger.

13 ianuarie 2011

Regimul portocaliu nu stie ce inseamna sa fii militar mama!

11 comments
 Un impresionant raspuns dat  in ziarul " Adevarul" de astazi de catre un disponibilizat, femeie si mama, cand s-a trezit cu mai putin de jumatate din pensie in cont.

<<"E. C. este locotenent-colonel în rezervă şi a ieşit la pensie la 41 de ani. Ieri, tocmai i-au intrat banii pe card, deşi nu a primit până acum nicio decizie de la Casa de Pensii. În decembrie avea o pensie de 2.700 de lei, acum i-au intrat în cont 1.239 de lei. Nu este de acord cu recalcularea şi va da statul în judecată: "Ei nu ştiu ce a însemnat perioada de muncă în Armată. Cum este să te întorci acasă după o lună de aplicaţii şi să-l auzi pe copil spunându-i mamă vecinei de la etajul 7", explică femeia.">>
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Pensia_militara-_cine_pierde_si_cine_castiga_0_407359892.html

11 comentarii:

 1. Doamna trebuie sa respecte legea si sa trimita adeverintele pentru recalculare. Daca nu respecta legea si vrea sa se lupte cu statul atunci sa evite vaicareala.
  In alta ordine de idei, la 41 de ani nu s-a gindit sa-si caute un nou loc de munca ? 41 de ani este virsta de pensionar ?

  RăspundețiȘtergere
 2. @ Anonim
  Este rusinos cand pui in discutie calitatea de femeie dar este jignitor cand te ratoiesti la o femeie militar. Diferenta intre o femeie si o femeie militar este ca cea din urma e permanent in pozitie de drepti...Am vorbit asa ca sa fac un spirit de gluma , sa nu crezi ca sunt un ...Nu vreau sa fac apologia cariererei de militar pentru o femeie, dar eu sunt sigur ca lucreaza si acum si plateste taxe la stat pentru ca alte femei sa faca cumparaturi din vanzari anterioare. Mult mai inteligent ai fi aparut daca sareai la gatul lui Sefu sa/ti mareasca lafa sau daca esti privat , sa/ti reduca taxele. Asa nu ai facut decat sa te autojignesti fluierand in scris dupa o femeie, fie ea si militar. Pa tu .

  RăspundețiȘtergere
 3. @micutzul
  Daca nu postai tu aci nu vedeam cujetarea anonimului.
  Spuneam odata ca si cel cu capra moarta in gradina are rautatea sa doreasca sa moara capra vecinului.

  RăspundețiȘtergere
 4. Doamna face parte dintre cei care ne lamureau sa nu depunem adeverintele adica sa nu respectam legea. Pledati pt. incalcarea legii ? Cine s-a ratoit la doamna militar ? Un fost militar nu are voie sa ii puna niste intrebari de bun simt ? Cind intrebi un om de ce nu respecta legea inseamna ca ai ceva cu capra lui ?

  RăspundețiȘtergere
 5. @Anonim
  Pune mana si citeste Legea 119 si da-ne si noua textul in care se conditioneaza recalcularea pensiei de depunerea de catre pensionar a unei cereri de recalculare sau a adeverintelor.Unde se spune in lege ca este sanctionat cu diminuarea pensiei cel care nu depune cerere?
  Citeste si motivatia Sentintei 443/2010 a Curtii de Apel Cluj. O gasesti in intregime pe acest blog

  RăspundețiȘtergere
 6. Am pus si iti dau mai jos articolul. Nu cred ca nu-l cunosti dar "repetitio.....":

  Art. 4
  (1) Recalcularea pensiilor prevazute la art. 1 se realizeaza de catre institutiile in evidenta carora se afla persoanele beneficiare, dupa cum urmeaza:
  a) intr-o perioada de 5 luni de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului prevazute la art. 3 alin. (3), pentru pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b);
  b) intr-o perioada de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului prevazute la art. 3 alin. (3), pentru pensiile prevazute la art. 1 lit. c)�h).
  (2) Cuantumul pensiilor recalculate potrivit prevederilor alin. (1) se stabileste in baza punctajului mediu anual, determinat potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, si se plateste de la data de intai a lunii urmatoare expirarii perioadei de recalculare prevazute la alin. (1) lit. a) sau b), dupa caz.

  Conditionalitatile la care faci trimitere sunt in HG 735 care a fost SUSPEDATA DEFINITIV (nu ANULATA) la data de 07.01 2011 deci termenul de recalculare a curs si s-a incheiat iar obligatiile suspendate au disparut abia la 07.01 a.c.

  RăspundețiȘtergere
 7. @Anonim
  QED
  Iti dai singur cu legea in cap.
  -Recalcularea se face de institutiile militare, nu cum zicea madam Lupu ca Legea n-a creat obligatii pentru institutiile militare.
  HG 735/2010 era suspendata la aplicare inca din septembrie 2010.Recursul Guvernului n-a suspendat suspendarea!!!

  RăspundețiȘtergere
 8. Regret dar eu nu raspund pentru faptele doamnei Lupu asa ca fa trimiteri la spusele mele nu naviga pe aratura.

  RăspundețiȘtergere
 9. @ Anonim
  Prevederile legii sunt conditionate de aplicarea HG, care este , juridic , suspendata. Eu ununl inteleg ca recalcularea se poate face in baza legii dar fara sa fiu eu obligat sa fac cerere. Datele sunt in evidentele MAp. , fapt demonstrat de Base cu prisosinta aseara, deci nu au decat sa recalculeze. Urmeaza sau nu contestatiile. Eu cred sincer ca nu aici se termina totul fiindca nu degeaba au nevoie de semnaturile noastre. Sincer ma tem ca ce e mai rau acum urmeaza, dar noi nu prindem firul...

  RăspundețiȘtergere
 10. Din datele pe care le am,cei care au trimis adeverintele inainte de 20 nov.s-au recalculat iar pensiile n-au scăzut ci ,dimpotriva au crescut. In cazul meu,cresterea a fost de 8oo ron,eu avînd 35 ani lucrati efectiv si 49 ani cu grupe. Soluţia cea mai buna era ca pensiile să fie în plata în cuantumul anterior iar pe parcurs sa se recalculeze.Dar legea asa prevede, tocmai pe dos,întâi se ia şi de dat... cînd se va putea.M-am judecat 2 ani pentru plata ajutoarelor la pensionare şi pentru M.A.I. nu contează că plăteste cu 100 de milioane mai mult. Cu recalcularea a fost o bună ocazie de a directiona sume importante în găurile negre ale bugetului. Mergem înainte cu speranţă !

  RăspundețiȘtergere
 11. @ Anonim
  De ce n-ai postat la art "Au aparut primii pensionari care castiga la pensie dupa legea 119/2010"
  34 ani efectiv---->crestere 800 lei

  RăspundețiȘtergere