Un produs Blogger.

joi, ianuarie 19, 2012

ANCMRR ar dori o corcitura intre L 164/2001 si dispozitiile Legilor 119/2010 si 263/2010

10 comments
Comunicatul cuprinde si cateva masuri de real interes pentru pensionarii M Ap N
COMUNICAT
din 10 ianuarie 2012
Protecţia socială a fostelor cadre militare şi a familiilor acestora fiind unul din obiectivele strategice prioritare şi permanente ale A.N.C.M.R.R., Biroul Permanent Central., continuând cu perseverenţă demersurile în această direcţie, este preocupat în momentul de faţă de clarificarea problemelor apărute la finalizarea activităţii de revizuire a pensiilor militare. În acest scop, cu avizul Ministerului Apărării Naţionale, Dl.Gabriel Oprea, la data de 10 ianuarie 2012, a organizat în garnizoana Bucureşti o întâlnire de informare cu reprezentanţi ai M.Ap.N.
La întâlnire au participat :
a/ Din partea A.N.C.M.R.R. : membri ai Biroului Permanent Central, ai Grupului de consilieri seniori şi ai aparatului de lucru; preşedinţii filialelor de sector şi a Judeţului Ilfov însoţiţi de 3 camarazi ; preşedinţii asociaţiilor afiliate, cu însoţitori şi ai asociaţiilor cu care A.N.C.M.R.R. are relaţii de colaborare ;
b/ Din partea M.Ap.N. : general (r) Gheorghe Rotaru, consilier al ministrului ; general-maior dr.Maria Lupu, şef al Direcţiei Financiar-Contabile ; colonel Dragoş Lucan, directorul Casei de pensii sectoriale a M.Ap.N.
Moderată de preşedintele A.N.C.M.R.R., general (r) prof. univ. dr. Mihai Iliescu, întâlnirea s-a desfăşurat sub forma unui dialog civilizat, sincer şi deschis, întrebările fiind determinate de cazuri concrete, iar răspunsurile cu adresă directă către cei implicaţi, aprofundându-se şi unele din cauzele care au provocat actualele nemulţumiri. Totodată, au fost explicate, pe înţelesul celor în cauză, căile şi modalităţile de soluţionare favorabilă, în perioada imediat următoare, a nemulţumirilor apărute.
Din problemele ridicate şi răspunsurile date s-au desprins următoarele :
a/ S-au produs unele deficienţe grave în preluarea veniturilor realizate de pe documentele existente (ştate de plată, ordine de zi pe unitate ş.a) şi introducerea lor în sistemul realizat în vederea revizuirii. În fişele care însoţesc deciziile sunt cazuri de înscriere a unor venituri neconforme cu cele realizate ; diferenţe nejustificate, în sensul diminuării, de la o lună la alta; nu sunt înserate toate primele şi indemnizaţiile primite, acestea găsindu-se pe ştate separate, iar unele pe ştatele de pe eşaloanele superioare, evidenţe care după 15 ani au fost distruse, sumele găsindu-se în fişele personale ş.a.
S-a răspuns că Ministrul Apărării Naţionale a ordonat, dând termen de rezolvare până la sfârşitul lunii martie 2012, ca celor care din cauza unor asemenea deficienţe li s-a diminuat pensia şi sunt nemulţumiţi, documentele doveditoare a veniturilor să fie trimise arhivelor militare pentru a fi recercetate.
De asemenea, pensionarii militari care au constatat în situaţia lor asemenea erori se pot adresa, în continuare, centrelor militare judeţene/zonale/de sector, structurilor (eşaloanelor) în care au fost încadraţi, arhivelor militare, solicitând noi date salariale la Casa de pensii sectorială a M.Ap.N., aceasta fiind obligată să facă corectările necesare.
b/ Nu toţi cei care şi-au desfăşurat activitatea în locuri de muncă (conform H.G.nr.1294/2001 şi H.G. nr.1822/2004) în grupele 1 şi 2 de muncă, condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii, au beneficiat de majorarea punctajelor lunare în perioadele respective. În asemenea situaţii se află unele funcţii militare, cei detaşaţi în direcţii speciale, la Guvern, Administraţia Prezidenţială ş.a., ele nefiind incluse în prevederile Ordinului general nr. M-116/2002, impunându-se revederea şi completarea neîntârziată a acestui ordin.
Cei care se află în această situaţie, să se adreseze Direcţiei Management Resurse Umane a M.Ap.N., descriind situaţiile în care s-au aflat şi solicitând documente în acest sens.
c/ Cei detaşaţi pe anumite perioade în economia naţională şi nu şi-au identificat veniturile pentru aceste perioade, să se adreseze arhivelor întreprinderilor în care au activat, solicitând adeverinţe, pe care le vor trimite la Casa de pensii sectorială a M.Ap.N., în vederea luării în considerare.
d/ Pentru ca procesul de revizuire a pensiilor militare să fie realizat în folosul tuturor beneficiarilor actuali îndreptăţiţi, M.Ap.N. a prelungit perioada în care se poate interveni pentru corectări până la 01.01.2014, perioadă în care se mai pot trimite adeverinţe cu veniturile realizate.
e/ Biroul Permanent Central va continua demersurile, inclusiv pe calea instanţelor judecătoreşti, pentru a determina acceptarea modificării art. 6 şi 7 ale O.U.G. nr.1/2011, în sensul amendamentelor propuse de A.N.C.M.R.R.
f/ Biroul Permanent Central s-a angajat să întocmească un raport către Ministrul Apărării Naţionale cu situaţia existentă în teritoriu privind afectarea pensiilor militare şi în acelaşi timp să prezinte propuneri concrete privind asigurarea unor drepturi cum ar fi : grupele de muncă, sporuri, asistenţă sanitară şi medicală, etc care sunt în sfera de competenţă a M.A.N.
g/ A fost stabilită necesitatea continuării preocupărilor pentru elaborarea unei legi a pensiilor militare, ca pensii ocupaţionale, care să corecteze anumite anomalii ale fostei Legi 164/2001, dar să păstreze ce s-a obţinut bun prin actualele reglementări. Cadrele militare în rezervă şi în retragere prezente la întâlnirea informală au apreciat solicitudinea cu care reprezentanţii M.Ap.N. au răspuns problemelor ridicate.
În încheiere, s-a exprimat încrederea că M.Ap.N. în parteneriat activ cu A.N.C.M.R.R,, va continua să acţioneze în domeniul pensiilor cuvenite militarilor până la eliminarea completă a surselor de nemulţumire, inclusiv pentru adoptarea unei legi specifice, în concordanţă cu sistemul legislativ în domeniu din statele membre NATO şi UE.
BIROUL PERMANENT CENTRAL
al ANCMRR

10 comentarii:

Don Corleone spunea...

@plano
merci,l-am primit pe mail...azi pe la 08 a.m, am vrut sa ti-l trimit pe mail si sa faci ce vrei cu el,dar mi-a fost teama ca voi fi din nou acuzat de alea ,alea....
PS ideile sunt bune ,limba e cam "lemnoasa"

Autor spunea...

Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac!

micutzul spunea...

Rezervistii aia cu grade si titluri de nu mai ai cum sa le spui, s/au intalnit si ei sa/i bage cineva in seama. Ciorbari.
Astazi CMZ Timis a invitat rezervistii carora le/au scazut pensiile sa se prezinte la sediul din Timisoara. De ce ? Sa nu mearga la miting ? Sau pentru dialog ? Tarziu frate !

micutzul spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

koko48 spunea...

Alta lege a pensiilor ?!!!!!!!!!!!!
Cred ca vor sa ne omoare dar inca ne incapatanam sa traim .
Nu era mai simplu sa adauge in legea actuala ca daca pensia dupa revizuire este mai mica sa ramana in plata in cuantumul cel mai avantajos pentru pensionar ?
De unde Doamne iarta-ma sa scoata statele pe care s-au platit primele si premiul anual ,ca doar s-au distrus ? Acestea se arhivau in dosarele de gestiune care de mult au fost distruse.
Iar sa caute? ce sa caute , ca nu mai sunt? mai dureaza inca 1000 de ani timp in care noi suferim.

Plano10 spunea...

@KOKO
Cred ca faci deosebirea intre o initiativa legislativa si un balon de sapun lansat pe piata sa vada ce spun "ciumpalacii". Asta si chestia cu cautatul prin arhive...asaaaa, pana trec protestele.
Daca nu faceti contestatie nu cauta nimeni!

koko48 spunea...

si ciumpalacii pun botul si nu mai ies in piata.
Bine lucrat !!
Suntem specialisti la manipularie.

koko48 spunea...

Scuzati greseala...sau nu...

Avram Iancu spunea...

@Koko
Teoretic nu ar fi prea greu,fondul de premiere era de X%pe an ,ei acest "x" se adauga la toti[cred ca era de 3%]iar al XIII lea salariu ,se stie,chestia este ca unii ar face galagie ca de ce sa fie egali cu altii deoarece nu toti luau acelessi prime ,uniii luau!% si altii 5% dupa cum erau in "gratiile "sefilor.Contabiliceste este simplu doar ordinul trebuie dat si anume sa se mareasca pensiile cu 11% in anii cu al XIII lea salariu si cu 3% in anii fara si gataaaa.tigri2

Iancu dela Urziceni spunea...

Da,nu-i greu.
,,...LA VALE,E MAI USOR DE MARS LA VALE...''