Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 04, 2012

Disponibilizatii au uitat ca au avut si un contract privind exercitarea profesiei de cadru militar?

30 comments
Un cititor mi-a trimis acest contract pe care cadrele militare active l-au semnat cu MApN, potrivit OUG nr. 90/2001, de modificare  Legii nr.80/1995.
Banuiesc ca astfel de contracte au fost semnate si de cei de la MAI si de la servicii.
Cati dintre disponibilizati au uzat de clauzele acestui contract in cazul in care  acesta a incetat unilateral, din initiativa MApN, inainte de implinirea limitei de varsta a ultimului grad obtinut ?


 

30 de comentarii:

CEZAR spunea...

M-a tot holbai ,dar nu vazui nimic despre 164 sau penzie....

Gigi spunea...

Daca privesti mai atent poate si intelegi: "3. ....... partile au drepturile si obligatiile prevazute de reglementarile in vigoare".
Poti vedea acum L-164/2001 ? Asa, printre, asta daca privesti, la fel de atent, la data contractului ... 2002 !

Ionel N. spunea...

@ Cezar
In opinia ta Atotstiutorule, Clarvazatorule, prevederile pct.3 din contract cam ce ar insemna?

Gigi spunea...

Ca degeaba incerc ....

Gigi spunea...

Cedez .. in fata argumentelor dumneavoastra !

Don Corleone spunea...

Plano10
Lamureste oamenii!!!
-Perioada contractului este pana la limita de varsta in grad(adica perioada activa)pct1+pct2
-pct 3 este relevant(...pe timpul executarii....)
-eu sunt promotie '82 si n-am semnat "contract" ce sa fac sa ma spanzur:):)
acum te rog sa decizi:
-Ori contractul este beton in fata unui judecator??:):)
-ori cei care au scris mai sus sunt tampiti
-ori eu sunt tampit.

Eu stiu ca o sa primesc injuraturi dar sa mearga baietii cu caricatura asta de contract la judecator si o sa vada ei.
Jur ca e prima data cand vad asa ceva.Dar decat cu acest "contract" mai bine lipsa.
PS si mai scrie si "Bold".Unii sunt prosti sau se fac?Tu ce zici, nu-i asa ca eu sunt prost si procesele sunt deja castigate??:):)Doamne ajuta!

Don Corleone spunea...

...adica "boldat"...ma rog fiecare cum intelege acelasi lucru.

Parca seamana toata trebsoara asta cu agatatul inecatului de un fir de pai:):)

MARIN spunea...

@CEZAR
extras din art.41 (prim)
"In situatia in care Ministerul Apararii Nationale trece in rezerva cadrele militare inainte de expirarea contractelor....."


Sintagma "trece in rezerva" ar trebui sa-ti spuna mai multe

CEZAR spunea...

@/Ionel -Ionelule P.3- scrie clar:pe timpul executarii contractului...nu dupa !!
Hai ca sunteti de coma ! Se pare ca pe aici misuna doar ..marinari, cu mici exceptii!!
Voi vedeti totul prin ceata !!!

CEZAR spunea...

hai un jurist priceput vorba lui D.C. sa ne lumineze!!!

Don Corleone spunea...

@marin
Dati-mi un singur exemplu,unul singur in care MApN,"trece in rezerva inainte de..."
Acum sa ne lamurim:
Mapn i-a trecut in rezerva CUM???
Nu cumva la CEREREA impricinatilor(inclusiv eu)??
Dati-mi UN SINGUR CAZ prin care au fost trecuti oamenii in rezerva PRIN ORDIN si imi scot palaria in fata dvs.Ca daca e asa se numeste epurare...Despre ce vorbiti??

Don Corleone spunea...

@cEZAR
refuz sa cred ca sunt oameni care nu inteleg un contract clar scris in limba romana si cu doar cateva randuri.NU VOR sa inteleaga...e cu totul altceva
Mai tii minte pe gourkha,skiuc,elena....."acelasi drac"

PS Si sa-mi raspunzi acum.Noua de ce nu ne-au dat "contract" si la atatea alte generatii inainte si dupa noi....mama lor
Eu vreau "contraaaact":):)

Don Corleone spunea...

...scuze:@CEZAR

CEZAR spunea...

...vineeeee torpila!!....sau nu!!

CEZAR spunea...

...vineeeee torpila !!!...sau nu!!

Plano10 spunea...

Rostul acestui contract este de a preciza durata exercitarii profesiei de cadru militar.Restul raporturilor contractuale erau prevazute de reglementarile legale in vigoare, cum se stipuleaza in art.3.
Eu inteleg din art 1 si 2 ca un cadru militar nu prea putea fi disponibilizat... fara acordul său, inainte de a implini limita de varsta prevazuta pentru ultimul grad.

CEZAR spunea...

...poc torpila la babord!

CEZAR spunea...

...si nici nu a fost ! Am facut cerere cu ,,labuta "noastra !

almis spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

almis spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

almis spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Ionel N. spunea...

@Cezar
Cred ca te-am supraapreciat! Cum poti tu Atoate cunoscator, Atoate stiutor sa nu stii ca acel contract s-a introdus pentru facilitarea trecerii in rezerva a celor care " nu puneau botu' nu luau banii" si nu treceau in rezerva la dorinta Comandantului Suprem NATO. ( Expresia dintre ghilimele apartine unui clasic in viata!) Contractul de fapt este o limtare a starii de fapt existente inainte cand raportele de munca intre militari si minister erau pe durta nedeterminata!
@ Don Corleone
Nu conteaza cand ai intrat in sistem... conteaza cand ai parasit sistemul. Cred ca prematur ,daia nu ai apucat sa semnezi contracte
in afara celui de la liceu si de la terminarea scolii miltare.

karadeniz spunea...

Art. 41.1 din L. 80/1995 a fost introdus prin O.U.G. nr. 90 din 21 iunie 2001 pentru modificarea si completarea L. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare. Principalul scop a fost, cred, acela de a a nu mai permite absolvenților instituțiilor militare de învățământ să părăsească armata după terminarea acestora, decât cu plata cheltuielilor de școlarizare. Știu ca a fost o situație, prin 1999 parcă, cand, la nici un an de la absolvirea Academiei Tehnice Militare, toți inginerii specializați în IT au trecut în rezervă.
Al doilea scop a fost acela de a determina cadrele militare care îndeplineau condițiile de pensionare anticipată, ca în situația prevăzută la art. 85 lit.e ”când, în urma reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, nu sânt posibilități pentru a fi încadrați în alte funcții sau unități, precum și pentru alte motive sau nevoi ale Ministerului Apărării Naționale”, să accepte pensionarea, art. 41.1 prevăzând la penultimul aliniat :
” În situația în care Ministerul Apărării Naționale trece în rezervă cadrele militare înainte de expirarea contractelor, potrivit art. 85 alin. 1 lit. e, sau la expirarea contractelor, potrivit art. 85 alin. 1 lit. e1), din inițiativa Ministerului Apărării Naționale, acestea beneficiază de măsuri de protecție socială conform prevederilor legale.

bazel09 spunea...

Plano,
Prea multă apă în pahar ;)
Şi eu sunt semnatarului unui astfel de contract şi încă n-am crăpat, iar dacă voi da peste acel A 4 (că nu prea i-am dat importanţă), îl voi scana şi îl voi posta. Erau 3 tipuri de contract "impuse" în funcţie de vărstă şi aniI de cătănie. Primele 2 tipuri erau pentru cei din generaţia de după 89 şi erau pe 4 ani, respectiv 9 şi ultima limită în grad.
Cred că s-a întămplat doar în FNR din câte ştiu şi numai în anul de graţie 2002. Ai noştri erau "mai scrupuloşi" din fire şi executau întocmai şi la timp orice aberaţie venită din partea SMG-ULUI sau ministerului.
Poate îi pui o întrebarea lui Paşcu Mircea să te lămurească ce vrăjeală a vrut să fie ...că yo n-am dat doi bani pe hărtia aia !

Plano10 spunea...

Dac a nu aveau motive disciplinare contractul te putea apara de disponibilizare pana la implinerea limitei vastei in grad, nu?

tigri2 spunea...

Azi au aparut [masiv] deciziile ,aceleasi cu cele emise cu cateva luni in urma ,copiate si altfel datate aceiasi semnatura aceleasi date fara a se opera ceva cu cele sesizate in contestatii.ce sa intelegem ?Nu se mai opereaza contestatiile ,trebuie sa refacem contestatiile?Ce facem ,sau este o harababura concertata?tigri2

tigri2 spunea...

In legatura cu CONTRACTELE incheiate intre noi si armata,tin minte ca am avut contract pe 9[noua] ani deci puteam cere trecerea in rezerva oricand ,sau puteau sa se debaraseze de mine oricand fara prea multe obligatii.nu uitati ce s-a intamplat in 1988 cu trecerea in rezerva a 5% dintre colegii nostri.Macar atunci aveai unde sa lucrezi imediat,dar in 1998 situatia era cu totul alta.daca ti se desfiinta regimentul unde erai incadrat trebuia sa pleci in alta parte ,functii nu erau ,automat te trecea pe o functie inferioara si te obliga gradul sa treci in rezerva,apoi ce faceai cu familia ca locuinte nu se mai dadeau ,serviciul sotiei ,nu mai gaseai si multe altele care privite dinafara par greutati usor de surmontat .unii mai hatri spun despre obligatiile suportarii cu stoicism a privatiunilor serviciului militar ori eu le raspund acestor "Mos Teaca"{sau Mos ca..ici]ca in aceste vremuri nu se mai practica "adunarea in copac"sau "masurarea suprafetelor mari cu batul de chibrit"deoarece...avem brichete.Multi dobitoci isi dau cu presupusul refuzand sa judece "la rece"Si sa fie clar DISPONIBILIZAREA s-a facut cu acordul nostru dar in interesul statului roman si cu drepturi si sacrificii de ambele parti.Sa vii acuma si sa "intorci foaie 'este dovada crasa de imbecilitate -pe orice parte a foii vei citi.tigri2

karadeniz spunea...

@ tigri2
Harababura abia a început. Cred că nu e vorba doar de erori sau neglijență ci unele par chiar premeditate. Astazi am discutat cu mai mulți posesori de pensii mărite pe tabelul MApN și diminuate după deciziile primite. Sunt foarte mulți în această situație și toți sunt bulversați și șocați, de la măriri de până la 2-300 lei la diminuări chiar de valori mai mari. Culmea e că ne invidiază pe cei ca mine, cărora micșorările anunțate pe tabel, din vară, se confirmă acum de decizii.
Unii s-au trezit că perioadele în care au fost la cursuri nu apar la datele respective ci de regulă în ultimul an de activitate. Alții au ultimele două- trei luni trecute în condiții normale deși ei erau în alte grupe. Perioade mai mici trecute la grupe de muncă, schimbarea grupelor, lipsa primelor ori a celui de-al 13 lea salariu sunt alte erori semnalate.
Cum spuneam și anul trecut pe vremea asta cei mai câștigați sunt cei de la poșta română. Le va merge bine și anul acesta.

karadeniz spunea...

Pe blogul lui Ion Petrescu e publicat un model de contestație.

tigri2 spunea...

I-au venit tabelele cu revizuirea si fostului meu comandant de Rg,se pastreaza proportionalitatea,iar din urma i s-a spus ca i se va da dar lunar cate o luna -doua din urma.In rest confuzie si neincredere generala.Sa aveti un an mai bun si mai linistit.ieri ne-am intalnit la inmormantarea fostului nostru coleg,au venit de prin neamt,bucuresti.Fetesti ,colegi pe care nu i-am vazut de pe la rivolutie,toti sunt cam incruntati si au imbatranit cu douazeci si ceva de ani .tigri2