Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 27, 2012

Gheorghe e un mic dictator militar. Pericol pentru ordinea constitutionala din Romania.

45 comments
Desi parea ceva dubios in comportamentul locotenentului care a protestat in Piata Universitatii, am avut oaresce simpatie fata de gestul sau, pana ieri seara cand, pe A3, Alexandru Gh nu a fost convingator in a nega ca nu face parte din DGIA, la intrebarea intempestiva pusa de Victor Ciutacu.
Astazi citesc si ma ingrozesc ce-l anima pe acest tanar locotenent.
Este adeptul instaurarii DICTATURII MILITARE IN ROMANIA.
Iata ce spune pustiulica militarica:

"Am propus ca Armatei să-i fie încredințată pe durata de o lună administrarea acestei țări. Armata să-și ia angajamentul ca într-o lună de zile să organizeze alegeri libere și democratice, supravegheate de presa română liberă", a declarat tânărul. În opinia sa, Armata ar fi fost potrivită să asigure democrația. „Superiorii m-au întrebat: bun, și ce invocăm? Le-am spus că situația de urgență. Dacă acum, când oamenii sunt în stradă, nu se poate invoca asta, nu știu ce să mai spun", a mai arătat locotenentul.
Pe buletinele de vot, Alexandru Gheorghe a propus să apară toate partidele politice. „În plus, pe lângă partide, am propus să fie trecută și monarhia constituțională, cu armata alături, ca garant al democrației, cum scrie și în Constituție", a explicat Alexandru Gheorghe. În opinia sa, nu s-ar fi produs niciun fel de dezechilibru social."

Adevarul

Este o adevarata instigare la infractiunea prevazuta si pedepsita actualul Cod Penal cat si de art. 397  din noul Cod Penal. 

Reglementarea din Codul Penal in vigoare:
Art. 166
Propaganda în favoarea statului totalitar
Propaganda în vederea instaurării unui stat totalitar, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
Propaganda constă în răspândirea, în mod sistematic, sau în apologia unor idei, concepţii sau doctrine cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi.

Art. 1661
Acţiuni împotriva ordinii constituţionale
Întreprinderea oricărei acţiuni pentru schimbarea prin acţiuni ilegale şi prin violenţă a ordinii constituţionale sau a caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al statului român se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.


 Reglementarea din noul Cod Penal
Art. 397 Actiuni impotriva ordinii constitutionale
(1) Actiunea armata intreprinsa in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

 Daca este doar un provocator, ar fi normal sa se afle cine este in spatele actiunii sale. Daca acestea sunt convingerile sale despre democratie, ar fi bine sa fie ajutat sa nu mai lucreze in structurile de aparare.

Iata si declaratiile in forma VIDEO!

45 de comentarii:

CEZAR spunea...

hai mai fiti seriosi ! un locotenent?? ce are in spate ? ce poate sa faca?

Incomplet faultat grupa ALTE CONDITII spunea...

Si totusi nu face parte din DGIA. Securitatea informatiilor clasificate este ceva diferit de CI, e o structura care se ocupa doar de siguranta documentelor, inclusiv a celor in suport electronic, un fel de supervisor de documente, fara legaturi cu spioni si contraspioni. Siguranta militara = CI, nu si securitatea informatiilor. Intr-un batalion functia e detinuta prin cumul de seful transmisiunilor (intr-o perioada se numea se "cu protectia informatiilor si cifrul), iar structuri separate apar cu cat inaintezi catre esaloane superioare, dar pe scara ierarhica tot in subordinea telecomunicatiilor intra toti. E o structura artificiala creata de unii pe sus sa isi traga niste sporuri si functii, normal ar trebui desfiintata cat timp exista CI si DC (fostul DS).

Plano10 spunea...

@Incomplet
Daca voi nu stiti cum functioneaza informatiile si contrainformatiile in armata ce pretentii aveti la civili. Pana la urma e mai putin important din ce structura face parte. Ingrijoreaza ca vrea sa implice Armata in rasturnarea ordinii constitutionale, fie si pentru o luna.
Auzi... sa fie si Armata pe buletinul de vot ca garant al democratiei. Pai noi suntem Turcia?

Incomplet faultat grupa ALTE CONDITII spunea...

@Plano10. Eu stiu si cam oricine de dupa 2001 stie, de aceea am facut si precizarile necesare. Locotenentul nu este in DGIA. Telecomunicatiile armatei au creat o structura artificiala pentru stabi, crezandu-se la STS doar sa castige niste bani. Dar acea structura nu are legatura cu DGIA. Eu nu am suportat acea structura, e prima pe care as desfiinta-o!

CEZAR spunea...

@ Plano - ar fi bine sa fim ca Turcia cam din toate punctele de vedere!!

Plano10 spunea...

@Cezar
Stiu ca ti-ar conveni ca deciziile guvernamentale sa fie cenzurate de un Consiliu Militar ca in Turcia. :)

Robert
Ai vrut sa publici o scrisoare catre viitorul presedinte al Romaniei, dl Crin Antonescu? :):)
A refuzat domn profesor s-o publice pe blog?
-Vezi cum rabzi de foame, mai baga ceva, pe ascuns, pe sub nas. N-am vrea sa te pierdem!

Alba ca Zapada spunea...

Cind vorbeste despre Turcia,CEZAR se gindeste la alte lucruri,ascunse,sa nu le spun ...dos nice !

Plano10 spunea...

Ha,ha,ha !
Numai in Alba ca Zapada nu te deghizasai!
Ce-ai zice daca el, Cezar, ar fi unul dintre pitici?

Alba ca Zapada spunea...

Este ! Al cu nasul plingacios.

Alba ca Zapada spunea...

,,Noapte buna,copii !''

Plano10 spunea...

@Robert
Te crezi teligent!
E ultima scrisoare catre mogul pe care n-o bag la spam!

gabi spunea...

Gretzosu de Ciutacu? Asta chiar merita epitetul de ciumpalac. Cu ce morga punea el intrebarea. Rahat!!!
"Letent" are o mare calitate. Este cinstit. Sincer.Va fi retrogradat, functii la Cuca Macaii, terorizat etc etc. Bravo lui ca are curaj. Alexandrule? Demasca practicile "regulamentare" din armata si lasa societatea civila sa se rafuiasca cu ciuma politicienilor si acolitii lor.
Bate-i pe izmenarii din fruntea M.Ap.N cu armele lor. Cu regulamentele pe care le incalca cum vor muschii lor.
Bafta multa!

karadeniz spunea...

Dacă e să ne luăm după titlu locotenentul este inamicul public nr. 1. Doar că s-a produs o eroare de scriere. Corect era ” Pericol pentru DEZORDINEA constitutionala din Romania.”
Lăsând la o parte mesajele panicarde de început și apelativul ” puștiulică militărică”, în esență propunerea acestuia nu are nimic de a face cu ceea ce se insinuează în postare. Democrația din România și funcționarea statului, este ca navigatia pe Dunăre de astă toamnă, asigură plutirea dar nu și navigația. Majoritatea românilor consideră necesară o schimbare a clasei politice, în totalitatea ei și a structurilor statului. O parte dintre noi crede că ea se poate produce prin alternanța partidelor la putere și autoreformarea partidelor politice. Teoretic e posibilă, dar vorba cântecului ”Din cocoș nu faci găină, nici din c__vă gospodină ” . E drept că procesul poate fi impulsionat de societatea civică dar și aici sunt probleme. Marii purtători de stindarde civice și democratice, ce defilează zilnic prin media românească, nu par prea deosebiți de verii lor politicienii. Masele care pot determina schimbarea la față boierilor sunt prea puțin vizibile și divizate, chiar dacă steagul dacic al Smurdului le-a scos în stradă, singurul efect pozitiv îl reprezintă antrenamentul jandarmilor și ratingul televiziunilor. Deci va trebui să așteptăm până când se moaie gerul și vine o ploaie care să spele conștiințele clasei politice, iar aceasta pătrunsă de harul milosteniei să-și suflece mâinile și să spele picioarele boborului. Cred că vom mai aștepta unul – două mandate până se va întâmpla treaba asta. O altă parte crede că soluția este un nou ’89 cu accente de 1907. Problema e că cei care vor nu se văd în postura de participani la asediul conacului ci la împărțirea grîului din hambar ori la pedepsirea boieroaicei.
Puștiulică militărică, cu nerăbdarea tinereții, vine cu o idée între cele două. Puterea să se dea, de bună voie și nesilită de nimeni, jos din corcoduș. Armata să preiea frâiele ( teoretic este pregătită pentru acest lucru la starea de necesitate ori la război ) și într-o lună de zile să organizeze alegeri libere și democratice, supravegheate de presa.
Dacă propunea o soluție de acest gen unul din mahării politici cu liceul făcut la FF, probabil că alta ar fi fost reacția, urmau probabil și niște dezbateri televizate.

Fane G. spunea...

Prietene, cred ca ai glume in program. Ala e un amarat de sef de cifru, cum era pe vremuri. Nu are nici o treaba cu contrainformatiile. Ma surprinde ca pe acest blog pot citi asemenea ineptii.
Si daca am fi fost in Turcia nu am fi fost batjocoriti in halul asta.
Domnule ... Plano, cred ca anumite pareri nu sunt influentate de o anumita culoare de pe blog. De data asta dadusi cu bata-n balta. Sterge repede postarea pana nu o vad si altii ca te facusi de rusine.

dragos spunea...

Intre 1980-1990 activitatea cu documente secrete,la unitati era efecutata si organizata prin Biroul documente secrete si cifru.Unul singur.Si asa la toate nivelurile. In limbaj sovietic,Biroul6.In concluzie "Aceeasi Marie cu alta palarie!".Si atunci si acum diferita de DGIA,DciSM,DSM de acum. Dragos Icleanu

Anonymous spunea...

plano te rog din suflet, ca un vechi cititor al blogului tau ,cenzureaza comentariile nebunului de horvath.sau poti sa le elimini ? am ajuns in stare sa fug de blogul tau cand vad comentariile lui.fa-o de dragul celor care urmaresc discutiile pentru o informare corecta. multumesc !

Anonymous spunea...

Locotenentul a produs si produce stupoare.Stupoarea nu este data de iesirile lui idioate in media ci de bagarea lui in seama de catre conducerea M.Ap.N si a SMG prin glasul purtatorului de cuvant al M.Ap.N. , C.Am, Fratila. A se vedea si reactiile lui Valetin Stan de la Antena 3 in emisiunea lui Ciutacu din 27 Ian. 2012. Dupa cum se comporta public , locotenentul pare a fi o cocota masculina care pretinde ca stie multe dar nu stie sa faca nimic concret.Este un fel de Lupoi mai dupa doua decenii si ceva. Este un aiurit , plin de aiureli , care da sperante unor infantili mai batrani decat el. Bazaconiile pe care le insira sunt niste elucubratii pe care le-ar debita orice locatar de pe la un spital de alienati mintali in cele mai prielnice momente de exprimare libera. De aparitiile sale comice se leaga unii politicieni care aspira la inlocuirea nedemocratica a actualilor natangi care conduc interesele natiunii .

Plano10 spunea...

@All
Democratia exclude orice forma de dictatura inclusiv dictatura militara.
Nu cred ca isi inchipuie cineva ca locotenentul isi doreste sa instaureze democratia. Mai degraba, ca o scuza a actiunilor sale, doreste instaurarea unei ordini cazone in societate.
E mai suportabila, pentru un democrat, o societate cu derapaje de la democratie, cum e regimul Basescu, decat o dictatura militara.
Cel care... numai gandeste o asemenea posibilitate nu crede in valorile democratiei, nu crede in pluralismul politic.

Plano10 spunea...

@Anonim
Pentru sufletelul tau... din cand in cand, mai intra la spam ideile nebunatice care curg de peste Ocean.
Daca esti anonim nu pot sa stiu cat de vechi cititor al blogului esti.

iceparu spunea...

Nu are si el dreptul sa aiba optiuni?Problema este ca niste javre batrane au profitat de naivitatea lui,l-au indemnat sa vorbeasca si concomitent l-au inregistrat.Nu ati inteles de la Fratila ca problemele privind monarhia,supravegherea alegerilor de armata etc,locotenentul le-a discutat cu comandantul unitatii?Eu asa am inteles.Daca am inteles gresit imi cer scuze.
Pana la urma in Egipt armata a organizat alegerile.In Turcia armata a fost girantul constitutiei mult timp.Nu inteleg dece armata trebuie asociata cu dictatura.Pentru cine nu stie biserica are aproape o organizare similara armatei.Sa trag concluzia ca si ea ar putea fi dictatura?

iceparu spunea...

Nu suntem Turcia,suntem sub Turcia sau mai rau decat Turcia.Nu voi intra in detalii dar documentati-va

Plano10 spunea...

@Iceparu
Din punct de vedere al democratiei putem spune, fara sa gresim, ca suntem peste Turcia.
Actiunile locotenentului nu mai sunt simple opinii.
Dupa cum vezi, incep sa prinda contur elementele infractiunii de propaganda in favoarea statului totalitar prevazuta si sanctionata de art 166 cod penal.

CEZAR spunea...

Pe Plano sa mi-l lasati mie ! Cand va suna goarna ii voi face cadou cu manuta mea -o ranita cu 2 unitati de foc(asta pt. ca-l cunosc) o pereche de boconci sparti si cu 2 numere mai mari.casca ,masca + pusca de lemn sa nu faca vreun accident!!!

CEZAR spunea...

Ps. Nu scap de gagicute nici aici! Macar asta-i faina!!

micutzul spunea...

Bai la unii le/a luat Al de Sus mintile. Vor sa/l condamne pe bietul locotinent la parnaie. Auzi pe bietul copil in loc sa/i condamne pe aia de au furat tot ce era de furat in tarisoara asta, pe aia din cauza carora murira bietii oameni in nameti, pe aia ce atentara la siguranta economica a statului si la siguranta apararii nationale prin contracte neaose si deochiate. Baietii la loc mintea !
In alta ordine de idei Mr. Plano daca in 1990 cel de dupa gratii ( chiar fara rost ) adica Gl. Stanculescu in loc sa ia ministerul lua tara , ce pusca mea ii faceai ? Te duceai la el si ii fluturai CP cu art. XXX ? Ce cand armata nu a executat ordinul lui Ceausescu, nu ear de CP ? De atunci ? Baiatul asta a spus ce gandea si cum crede el ca furtisagul si genocidul poate fi oprit.
Problema nu este cum gandeste el sau ce vrea el sau la ce art. il incadreaza aia de stiu doar sa gandeasca prin art. CP. Problema este ca nu este singurul care gandeste asa. Are colegi si prieteni care vorbesc , gandesc.....
Si eu pun pariu ca sunt multi cu grade imense fata de el, care ,, gandeste la asemenea succesuri,,.
Pe mine la ce art ma incadrezi ? Sau cabinet ?

Plano10 spunea...

@micutzule
Tu esti inofensiv! S-a vazut ca nu ai putut sa lamuresti pe nimeni... desi ai mai glasuit ca pustiul Sandu Ghita.

Pai ...hai sa nu aplicam legea penala nici pentru crima, nici pentru hotie, nici pentru talharie, nici pentru viol....ca si astea sunt pedepsite de aceeasi lege penala!

Nu invatati copiii din armata la prostioare!

micutzul spunea...

Plano ai dreptate, vad ca lumea e lamurita gata . Ai cam multi impotriva. unii te vor salata , altii recrut ....
In legatura cu invatatul copiilor....HI, HI, HI !!!

mos alecu spunea...

@Plano10 28 ianuarie 2012, 11:17 :
Inteleg ca exista PROBE (in sensul cerut de legislatia in vigoare) cum ca acest ofiter ar fi savirsit o infractiune ... sau sint doar ZICERI ale unora care au mai zis cite ceva si despre "cariera completa" si "pensii sub 3.000 lei" sau " daca scade o pensie din cele... imi dau demisia" sau "acum , ca am ramas intre noi ... barbatii ..." ...

Si mai inteleg ca , daca ar fi spus ceea ce se spune ca a spus , a aparut frica unora ... Iar altii sustin cu "argumente juridice" acea frica ... in total consens cu spusele caragialiene :
- "SA SE REVIZUIASCA ..." (prin sustinerea ideilor "jos ... ala ... ala ..." si "sa schimbam ....")
-"DAR SA NU SE SCHIMBE NIMICA..." (adica asa zisa democratie sa ramina la fel ... pentru ca creaza toate posibilitatile de "jumulire" a populimii si de "trai neneaca" pentru "alesii sortii")

mos alecu spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Avram Iancu spunea...

@Robert Horvath,tu pentru ce lupti ,ce nu ai,care este idealul tau ce urmaresti ,esti sanatos la bibilica/ti-ai facut vre-un consult in ultimii 50 de ani?De la ce azil ai evadat?Pentru cine lupti ?

Danezu spunea...

Nenea Robert, esti sanatos?

tigri2 spunea...

Iarta-l Doamne ca nu stie ce spune .

tigri2 spunea...

@Plano,tu nu vezi ca RH asta este dus rau cu pluta,Diogene era copil de tzatza pe langa RH.Dar cine se crede?Ioan Botezatorul,apostolul Mihail,pastorul de la Maglavit?
O fi internat in vre-un ospiciu din State ,dar cum de au acces la calculatoare acolo,sau cine stie ce laptop miniatural.Hail !Horwath!

iceparu spunea...

@Plano 10 daca ai stii de ce simpatie se bucura in randul "fostilor militari" precum si in randul civililor Antonescu ai lasa-o mai moale.Si asta nu de acum ci inca de pe timpul lui Ceausescu.Mai lasa-l incolo de cod penal.Copilul a purtat o discutie in doi si atat.Uite eu ,de exemplu,daca laud dictatorul Hitler ca a facut in Germania cele mai bune autostrazi inseamna ca fac propaganda pro dictatura? Hai sa fim seriosi.

Plano10 spunea...

@Iceparu
Daca te citeste unul Petru Clej, evreu din Londra, te trezesti cu o sesizare penala ca faci apologia celor condamnati pentru crime de razboi si ca esti antisemit. Pe mine doar m-a amenintat pe "Acum.tv".
Inseamna ca nu te-ai obosit sa vezi video!
Omul a vorbit de implicarea Armatei in schimbarea ordinii constitutionale in fata camerelor de luat vederi. Vezi ca legea spune ca e suficient ca propaganda sa fie facuta in public prin orice mijloace pentru a fi tras la raspundere penala.
Cand ne obisnuim noi romanii sa nu glumim sau sa nu hahaim cand discutam de ordinea constitutionala.

alex parolea-moga spunea...

CE NU STIE ACEST ... GHEORGHE

Dacă respect ARMATA ca instituție asta nu înseamnă că ceva ori cineva mă poate obliga să-i respect în totalitate decidenții fie locotenenți ori generali .
Acest ins ,locotenent Gheorghe este îndreptățit la felia lui de democrație - votează ,este cetățean ,are drepturi dar are și obligații .
Sunt convins că din bagajul de lectură n-ar trebui să-i lipsească o anume fabulă - BOUL ȘI VITELUL ...
La ce ministru are , concluziile le va trage singur iar voi , cu siguranță înaintea lui ...

Robert Horvath spunea...

@ Alex
Oare nu realizezi ca armata este ultima sansa si speranta.
Generatia noastra nu are alta.
Acest Gheorghe este viitorul. Deocamdata nu este inteles.
In curand cand lumea va realiza ca demonstratiile nu duc
la nimic ....... se vor agata de el
Eu organizez o greva foamei in sprijinul lui.
Rugaminte. Citeste ultima mea postare pe blogul personal.
De data aceasta si marele licurici este cu noi.
Cu aceaiasi admiratie prieteneasca. Sa auzim de bine.

Plano10 spunea...

@alex
Eram sigur ca prin aceast comentariu il dezamagesti crunt pe Robert, sotul japonezei K....:)

alex parolea-moga spunea...

Maestre RH,

Citesc tot ce poartă semnătura Domniei Tale și te încredințez că nu numai pe acest blog . Este materialul pentru sinteza periodică trebuitoare acordării unui calificativ de studiu al vieții pe o piață exhaustivă - intercontinentală - America - Europa - Asia ... a unui conațional în prelungită bejenie... Mobilitatea fizică , judecățile emise , direcționarea sentimentală către - ACASA - , participarea cu permanență la dezbateri chiar și atunci când subiectele n-ar trebui să-Ți dezvolte interes , clenciurile uneori haioase cu onorabilii comentatori ,toate Îți deconspiră sufletul mare , încărcat de sentimente ,persuasiv în iubire ... Faptul că adesea treci făcîndu-Te că nu bagi în seamă zeflemeaua este o calitate și nu un defect . Personal am întâlnit nebuni frumoși , gentili , dăruiți cu har ,bogați prin atotcuprindere și înțelegere ... am întâlnit și sănătoși cu suflete de piatră și minți cioplite de rânduieli străine vieții . Înțelege ce vrei , ce poți , ce-ți place ... Am zis .

Plano10 spunea...

@all
Pentru injuraturi, accesul userului @Robert Horvath este complet restrictionat pe acest blog.

alex parolea-moga spunea...

CĂTRE PLANO
NO COMENT

iceparu spunea...

Intuitia imi spune ca dupa 2012 acest locotenent nu numai ca va fi reabilitat dar va primii si ceva in plus.Pariu.

alex parolea-moga spunea...

Întocmai ca în 89 - trădătorii au fost avansați , oștenii adevărați s-au văzut arătați cu degetul iar patrioții - împușcați ...
Posibil raționamentul prietenului Iceparu .

tigri2 spunea...

Baieti au inceput sa vina deciziile cu perioada lucrata dupa pensionare.toatal punctaj realizat se imparte la 20 si se adauga la pensie ,incepand cu luna urmatoare datei trimiterii actelor.

Plano10 spunea...

Au anuntat si pe alte articole ca s-au primit decizii.

Daca doreste cineva sa scaneze o astfel de decizie, s-o trimita securizata pe adresa blogului, pentru publicare, ca sa se convinga si Toma necredinciosii, le-as fi recunoscator.