Un produs Blogger.

marți, martie 04, 2014

Guvernul Ponta II-bis vrea sa mai toarne plumb in pensii

17 comments
Numarul guvernelor este dat de numarul învestirilor. Remanierea nu este învestire.
 
'Vrem ca până în anul 2015 să atingem ţinta stabilită iniţial pentru anul 2020, şi anume aceea de a scoate din sărăcie un număr total de 580.000 de persoane. Aceasta este principala mea preocupare în funcţia de ministru al Muncii şi pot să spun că deja un număr de aproximativ 290.000 de persoane au fost scoase din sărăcie. În ceea ce priveşte restul persoanelor, până la 580.000, scoaterea din zona de sărăcie se va face prin aplicarea unei noi viziuni în aceea ce priveşte politicile sociale, dar şi prin adoptarea unui proiect de lege privind economia socială. De asemenea, pledăm pentru înfiinţarea întreprinderilor sociale, dar şi pentru promovarea unei noi strategii în sfera persoanele vârstnice', a afirmat Rovana Plumb, după ce a primit avizul favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate pentru funcţia de ministru al Muncii, Familie şi Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vârstnice.
 
'Voi discuta cu reprezentanţii Băncii Mondiale în ceea ce priveşte indexarea pensiilor, pentru ca acest proces să fie unul corect. În prezent, există o perspectivă de indexare de 4%. La nivelul ministerului, se are în vedere finalizarea calculării pensiilor, şi mă angajez să îndrept nedreptăţile care s-au produs până acum, pentru ca niciun pensionar să nu piardă din banii cuveniţi ca pensie', a precizat Rovana Plumb.

17 comentarii:

anonim spunea...

Sa dea domnule si la cei saraci dar dupa caz pentru a nu se incuraja nemunca.In marea lor majoritate bogatii de azi sunt hotii de ieri si atunci incurajarea mediului de afaceri nu inseamna sa suplimentezi beneficiile hotilor?Intreb si eu ca un tilica?Sper ca memoria nu m-a lasat si ca am retinut bine ca liberalii sub perdeaua cum ca protejaza proprietatea nu au fost de acord cu sechestrarea averilor celor ce au pagubit statul.Cum naiba procurorii lui Basescu au priponit numai ministrii liberali daca acesti au fost albi ca" Mai alba ca zapada"?Asta chiar nu mai inteleg.

rica spunea...

Daca nu se modifica legea pensiilor ,si nu crestea pensiile militare la cei iesiti pina la 1 ianuarie 2011 ,putea sa se mareasca si la amariti cu 10-20 la suta aici ma refer la civili cu pensiile mici de 600-800 .Pensiile militarilor ar fi trebuit sa fie urmatoarele; general 4000,ofiter 3000 si subofiter 2000 ar fi fost de bun simt.dar tinind cont ca in parlament sunt multi fosti militari si-au facut pensii pentru ei nu si pentru prostime.Rusine sa le fie si sa-i urmeze pe cei din fotbal la Constanta.

Huhu Rez spunea...

Bisnitarii de pe vremea proprietatii intregului popor au ajuns liberali pe aceeasi proprietate privatizata prin furt.
Capitalistii adevarati stiu ca cea mai buna garantie a proprietatii este plata impozitului pe profit, impozite din care se asigura fonduri pentru proiecte nationale si sociale, aducatooare de bunastare si pace sociala.

mos alecu spunea...

@ rica
La chestia cu cresterea pensiilor militarilor ...
- nu mai exista "pensii militare"

In principiu ati fi avut dreptate deoarece v-ati luat dupa "guristii" care vorbesc prin mass-media despre pensiile militarilor ...
In realitate spusele dvs. nu au nici un fel de suport ...

- Intr-adevar ... a fost o perioada in care s-a tot vorbit despre cresterile fabuloase pe care le-ar fi produs "contributeala" la pensiile militarilor .
- Intre timp chestiunea s-a modificat fundamental ...
- Numarul pensiilor (pentru militari) care au crescut prin "contributeala" s-a diminuat brutal (probabil spre zero) ca urmare a activitatilor de verificare a corectitudinii stabilirii acestora
- Pensiile celor care au iesit la pensie dupa 01.01.2011 sint , categoric , mai mici decit ale celor iesiti anterior ; si sint mai mici si decit daca ar fi fost calculate conform L.164
- Nu uitam cit de vocali erau cei care avusesera pensiile marite prin trecerea lor la sistemul "contributionist" ...
- In prezent nu se mai aude , nicaieri , vreo "voce" care sa sustina ca pensia lui ar fi fost marita prin "contributeala"



In concluzie ... nefiind marire a pensiilor militarilor , nu poate fi vorba nici despre "repararea" nedreptatii facute celor cu pensii mici , prin "redirijarea" banilor dati la pensiile marite ...

mos alecu spunea...

05.03.14 20.30
@ rica
Revenind la chestiunea ridicata de dvs ...
Spuneti ca daca nu ar fi fost marite pensiile militarilor ar fi putut fi marite cu 10-20% pensiile "necajitilor" cu pensii de 600-800 lei ...

Sa zicem ca aveti dreptate atunci cind spuneti ca pensiile militarilor ar fi crescut ...
Ne uitam la sinteza prezentata de Trofin , si vedem ca , in ultimul tabel cu pensiile militarilor (prezentat de MApN) , suma in plus (de plata ca pensii pentru militari) era de 28.405.887 lei/luna .
In tara sint vreo 3,5 milioane de pensionari cu pensii sub 700 lei .
Deci ... cei 28 mil. lei impartiti la cei 3,5 mil. pensionari face o crestere de vreo 8 (opt) lei/luna la fiecare ... adica o crestere de 1,2% , nu de 10-20% cit sustineti dvs . !
Parca-i cam mare diferenta de procentaj !...
Altfel spus : nu va mai luati dupa zicerile tuturor guriştilor care-si dau cu cu parerea despre pensiile militarilor si efectele acestora asupra pensiilor celorlalti ...
Subliniez inca o data : aceste cresteri nu mai sint valabile ... Au fost niste cresteri vehiculate prin 2010-2012 , inainte de inceperea campaniei de verificare a corectitudinii re...re...re...calcularii pensiilor militarilor .l..

Huhu Rez spunea...

Realitatea este ca militarii care s-au vazut cu pensiile majorate prin recalculare/revizuire au parasit activitatea militanta, atât in SCMD cât si in comentariile pe bloguri, dupa cum si cei mai rasfatati pensionari ai Legii 164, cu pensii de peste 5000-6000 lei, au abandonat satisfacuti lupta dupa adoptarea Legii 241/2013.
Au mai ramas sa cârcoteasca doar beneficiarii L 241/2013 care nu primesc indexarile anuale ale valorii punctului e pensie. Restul ciulesc urechiile si mai revin pe bloguri când se zvoneste ca mai apare câte un proiect de lege al pensiilor militare.

mos alecu spunea...

05.03.14 22.25
Se spune ca "militarii care s-au vazut cu pensiile majorate prin recalculare/revizuire au parasit activitatea militanta..." .

Cum 'zda ma-sii de s-a intimplat treaba asta "ezact" din 2013 ?... cind s-au umplut gentile postasilor cu deciziile de revizuire emise in urma activitatii demarate de Dobritoiu in 2012 - activitatea de verificare a modului de calcul a pensiilor ...
Cum 'zda ma-sii s-a intimplat treaba asta la toti "guresii" sustinatori ai contributelii ?
Toti tac , acum , "ca porcu'n popuşoi" !
Toti "au disparut" intr-o perioada foarte scurta , si de peste tot pe unde se mai discuta despre pensiile militarilor !
Chiar toti au parasit "activitatea militanta" ?
Măi , al dracului ! ...
Cum 'zda ma-sii ... ei tac din gura chiar si atunci cind le sint puse "in pericol" interesele , prin discutiile despre proiectele legii pensiilor militare de stat ?



Hai sa fim seriosi ! La toti li s-au micsorat pensiile ... si acum le este rusine sa apara si sa spuna : "am fost niste dobitoci !" ...

Huhu Rez spunea...

Cum sa nu fie multumiti cei care, dupa ce au primit in ianuarie 2011 pensii pe jumatatea celor pe L 164, s-au trezit cu pensii marite cu pâna la 30%, dupa revizuirea pe OUG 1/2011?
Multi dintre ei s-au trezit cu pensiile marite fara sa ridice un deget, fara sa protesteze un minut, fara sa plateasca un leu cotizatie la SCMD. Pentru ei, legile pensiilor sunt sacre ca textele biblice.
Dupa adoptarea L 241 au tacut si cei cu pensiile micsorate prin reevaluarile ordonate de Dobritoiu.
Au mai ramas pe baricade alde mosi alecu, trofini, karadenizi, „elitele” natoistice, craciuni si inca doi-trei...luptatori pentru revenirea la o lege a pensiilor militare.

acvacondor spunea...

Huhurez, mare adevar ai grait, Si se pare ca asa vor ramine inca mult timp. Numai daca prin absurdul absurdului se instaleaza la putere” Partida Nationala ” ????????? trimbitata doar de dom Dogaru poate se mai schimba ceva,

Huhu Rez spunea...

Guvernul Ponta 3 a fost învestit.
Basescu a riscat mult, oferind majoritatii parlamentare posibilitatea sa-l suspende pentru incalcarea grava a art. 85 din Constitutie.
Decizia normala a CCR ar trebui sa fie inadmisibilitatea contestatiei formulate de PDL.
Bizareriile despre programul politic sau programul de guvernare constituie motive pentru formularea unei motiuni de cenzura, daca PDL avea numarul de parlamentari necesar, nu pentru sesizarea Curtii Constitutionale.
Hotarârea Parlamentului de remaniere guvernamentala este executorie pentru presedinte sub sanctiunea impusa de incalcarea grava a Constitutiei, asa cum a decis anterior CCR.

s spunea...

Sa nu uitam ca rovignieta plumb (citat vadim) nu a avut scrupule sa promoveze o lege cunoscuta din start ca aberanta, numai pentru a aduce bani la buget. Asta inseamna ca masurile pe care le va lua vor fi subordonate aceluiasi scop. Concluzie: canci modificari in drepturile de pensie, chiar daca asa ar fi corect, normal, moral, s.a.
Si pentru ca discutam de pensii, stie cineva: mai exista comisie de contestatii la MAN ? Nu de alta, dar se fac doi ani de cand nu a mai venit raspunsul la nici o contestatie. Unele deja au expirat si ca termen de actionare in justitie.
Si, nu in ultimul rand, cunoaste cineva componenta acesteia, daca mai exista? Nu de alta, dar incercarile mele de a o afla, pe cale oficiala, au avut un singur raspuns: in ordinul M10, document pe care nu l-am gasit si nici n-am sanse sa am acces la el... Multumiri !

Huhu Rez spunea...

Exista si o Decizie CCR referitoare la situatia in care Comisia de contestatii nu raspunde in termen la contestatii. Lipsa raspunsului nu reprezinta o piedica pentru inceperea procesului la Tribunal. Tot ce trebuie sa faceti este sa dovediti ca ati indeplinit procedura prealabila de contestare.

s spunea...

este la http://www.ccr.ro/files/products/D0956_12.pdf, dar doar iti explica cum ca poti actiona in justitie inainte de raspuns. Pe asta o stiu. Multumesc.

Huhu Rez spunea...

Si de ce ai asteptat 2 ani, cand dupa 40-5- de zile puteai inainta actiunea la Tribunal. Probabil ca intre timp ti-au mai trimis vreo decizie de revizuire care, spera Comisia/Casa, ca te va multumi si renunti la contestatie.

Huhu Rez spunea...

Iata ca Decizia CCR confirma previziunea din urma cu 2 zile pe care am dat-o cu privire la inadmisibilitatea contestatiei basesco-pedelista.
Este ca si cum instantele judecatoresti ar respinge o actiune pe motivul ca nu este de competenta instantelor.

Huhu Rez spunea...

@mosule
Da refreche pe blog; de aseara este deschis un nou articol despre programul updatat al Guvernului Ponta II-bis.

Huhurez spunea...

Intrucat ny ne mai afkam sub incidenta oug nr.1/2011 Ai putea inlocui contestatiile cu cereri de revizuire in conformitatw cu art .107 al L 263