Un produs Blogger.

vineri, aprilie 18, 2014

Bolcas il va deposeda pe Basescu de pretinsa imunitate totala

13 comments
 Parchetul General a suspendat cercetările în dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuza pe  Traian Băsescu de şantaj.

Procurorii au deschis dosarul penal, dar au luat apoi decizia închiderii lui pe motiv că preşedintele beneficiază de imunitate.
Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, a declarat în direct la Antena 3 că cercetarea în acest dosar a fost suspendată şi că urmează să primească ordonanţa prin care cercetarea a fost suspendată, temeiul juridic al acesteia şi motivarea. 

Basescu si-a gasit nasul cu avocatul Bolcas. Va regreta ca nu l-a lasat sa ajunga judecator la Curtea Constitutionala.
Ordonanta Parchetului de suspendare a cercetarii penale  a lui Basescu pentru santaj, pe motiv ca are imunitate in timpul exercitarii functiei de Presedinte al României, va fi atacata in instanta. 
Se va cere instantei sa trimita speta la Curtea Constitutionala, singura in masura sa interpreteze dispozitiile  constitutionale cu privire la imunitatea presedintelui in timpul exercitarii functiei. 
Av. Bolcas are ocazia sa spele rusinea tuturor politicienilor si institutiilor statului care, timp de 10 ani, s-au codit sa supuna prostia parchetarului basist Moraru unei judecati a Curtii Constitutionale.
Ordonanta, publicata  in Lumea Justitiei 

Fractura de logica in ordonanta parchetului: se pune semnul egalitatii intre imunitatea si raspunderea penala a presedintelui. Ar fi fost asa daca articolul 84 alin. 2 stipula doar ca presedintele are imunitate. Insa, textul constitutional vine si precizeaza ca imunitatea presedintelui este egala cu cea definita de art.72 alin 1 pentru parlamentari. Asta  inseamna ca din suma faptelor care ar putea atrage raspunderea juridica a presedintelui sunt exceptate cele infaptuite prin exprimarea voturilor sau a opiniilor politice  în exercitarea mandatului. 
Matematicienii ar spune ca multimea  faptelor pentru care presedintele are imunitate este inclusa in multimea faptelor care ar putea antrena raspunderea juridica a presedintelui. Raspunderea juridica a presedintelui este ceea ce ramâne dupa iertarea sa pentru voturile si opiniile politice exprimate în timpul mandatului.
Acuzarea presedintelui pentru inalta tradare este una politica si  nu are nicio tangenta cu urmarirea penala si cu organele de urmarire penala, procedura fiind data de Constitutie Parlamentului. 
Acuzarea pentru inalta tradare este validata sau nu de ICCJ. 







13 comentarii:

Huhurez spunea...

Rusinos pentru o institutie de nivel national sa emita un document cu greseli suparatoare de tehnoredactare.
Parchetul are operatori at\t de slabi?

bazil spunea...

Sa speram ca tavarisici lavrenti va descoperi cu ocazia cercetarilor si unde se hodineste originalul contractului cu bechtel si lista beneficiarilor bancorexului (peste 3500 nume sonore care au luat imprumuturi masive si au uitat sa le restituie de le-a compensat contribuabilul romanesc) si lista celor care au smenuit flota de pescuit oceanic( peste 100 nume sonore).Apoi, mai discutam.

Huhurez spunea...

Soarta autostrazii Transilvania este soarta Romaniei in regimul Basescu. Decat sa se faca un obiectiv care nu e legat de numele sau mai bine nimic.
Bun sau rau, cu contractul Nastase autostrada era finLizata in 2012.
Contractul a fost torpilat in 2005 de cei care l-au vott pe corupgul Basescu.
Guvernul Nastase impusese un asemenea ritm de dezvoltare incat isi permitea sa faca 2 autostrazi, concomitent.

s spunea...

Eroare! Mai verifica voturile luate de matroz, pe regiuni.

Huhurez spunea...

De ce te bagi in discutie fara sa te documentezi? Citeste aici
http://www.bec2009p.ro/Procese%20verbale%20Presedinte-Turul%20II.html

si vei vedea ca, in afara de Harghita, Hunedoara si Salaj, Basescu a câstigat in toate celelalte judete din Transilvania si Banat.
Ar trebui sa se rusineze.

bazil spunea...

Si totusi, cu cine ar fi trebuit sa voteze ? Cu baronimea locala? Cu smenarii ? Cu cocalarii ? Cu cei ce au jefuit Romania in ultimii 24 de ani? Macar actualul prezidente a pus cat de cat justitia la treaba si baronimea nu prea mai doarme in liniste.

Huhurez spunea...

D-ta trebuie sa fii tare naiv daca iti inchipui ca un corupt ca Basescu poate sa instutuie o Justitie independenta.
El si Monica Macovei au avut grija sa numeasca, inca din 2005, procurori dependenti, care sa inventeze imunitate totala pentru Basescu, sa-l spele de acuzatia de frauda in dosarul Flota, in care era deja inculpat, si sa asigure protectie mafiei care a sustinut financiar regimul corupt.
Va veni vremea când procurorii basisti vor fi acuzati alaturi de Basescu, Videanu, Udrea, Blejnar, Berceanu etc pentru constituire in grup infractional organizat.

bazil spunea...

Cred ca datoria de onoare a tuturor cetatenilor cinstiti ai acestei tari napastuite si jefuite este acum de a sprijini Justitia sa-si faca datoria.Vedeti si dvs. ca hotii, smenarii, cocalarii sunt sprijiniti atat de marii rechini cat si de sarantocii si pomanagiii de serviciu, cei care stau la tv sau la crasma in timp ce jandarmii, pompierii si armata le curata curtile si casele la inundatii si le fac diguri de protectie.Daca nu se va intelege ca impartirea asta in basisti si antibasisti , artificiala si convenabila hotilor si infractorilor , trebuie eliminata , va fi din ce in ce mai rau. JUSTITIA trebuie sprijinita sa-si faca datoria indiferent de persoana in cauza si culoarea politica.Iar curatenia trebuie sa inceapa de la varfuri !

s spunea...

Ia vezi aici cum de a iesit Ardealul cu mai multe voturi date lui base. Ex. Cluj: frauda probabila >10%

s spunea...

PS : http://stareanatiunii.com/noua-dovada-fraudei-electorale.html

Huhurez spunea...

De acord, numai ca, in ultimul deceniu, vârful coruptiei este in jurul gastii de la Cotroceni, de care DNA-ul dependent de Basescu nu se atinge.

bazil spunea...

Varful coruptiei este dat honorabile de cei care au vandut pe nimic sidexul si cs resita st tractorul etc, de cei care au orchestrat distrugerea sistematica a marilor combinate industriale, de cei care au facut posibile taierile ilegale a sute de mii de ha padure, de cei care au facut posibile retrocedarile ilegale a sute de mii de ha terenuri , de semnatarii contractelor bechtel si petrom, de cei care au amanetat pe nimic bogatiile tarii pe zeci de ani inclusiv rezervele uriase de pe langa insula serpilor, de cei care au aprobat redevente jenant de mici la gaze si petrol, de cei care au permis is permit transformarea unor judete in feude personale .samd

Huhurez spunea...

Da, si gasca lui Basescu se regaseste in multe dintre furaciunile enumerate de d-ta mai sus.
Nu toate sunt furaciuni. Asa este in economia de piata. Rezista doar activitatile economice competitive.