Un produs Blogger.

vineri, aprilie 25, 2014

Pensiile speciale sunt un subiect tabu între România şi Comisia Europeană

1 comments
Basescu intrat la apa :)
Declaratiile   Domnului  Premier  V.Ponta, la posturi TV
Diplomaţii şi aviatorii ar putea să primească pensii mai mari chiar din acest an, după ce vor fi terminate recalculările, dar şi în funcţie de ce bani va dispune Guvernul. 
Premierul Victor Ponta a declarat marţi (24/3/2014 ) că proiectul de lege privind indemnizaţiile viagere pentru diplomaţi este aprobat şi la fel se va face şi pentru personalul navigant.
DAR !  CELELALTE  CATEGORII ??    Personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea  , Functionarii publici parlamentari , Deputatii , Senatorii ,Curtea de conturi ????  DE CE ? au fost excluse ???
"Nu se recalculează pensiile (la diplomaţi şi piloţi - n..r.), la diplomaţi este aprobată deja legea privind indemnizaţiile viagere şi la fel se va face la personalul navigant. Se va aplica, depinde cum e adoptată de Parlament, pentru că în România avem o situaţie specială, orice lege care este adoptată de Parlament are o durată medie de şase luni, în care nu se pune în aplicare pentru că preşedintele Băsescu îşi foloseşte şi dreptul de a retrimite legea şi dreptul de a sesiza la Curtea Constituţională, totul ca să prelungească. Am văzut o discuţie interesantă că de ce dăm ordonanţe. Dacă un proiect de lege adoptat de Parlament este blocat de preşedinte cel puţin şase luni, până în noiembrie, asta e, o să mergem cu frâna trasă", a spus Ponta la Palatul Parlamentului întrebat în ce stadiu se află recalcularea pensiilor speciale pentru piloţi şi diplomaţi. 
La aviatori, mai exact personalul navigant, soluţia este exact la fel ca şi la diplomaţi. La diplomaţi nu am umblat la Legea pensiilor, pensiile speciale sunt un subiect tabu între România şi Comisia Europeană. Am instituit la diplomaţi o indemnizaţie viageră lunară pe parcursul vieţii care se adaugă la pensie. În acest fel nu am modificat Legea pensiilor, dar i-am adus pe diplomaţi, cu o anumită categorie, cu o vechime în munca diplomatică la un nivel oarecum asemănător cu veniturile pe care le aveau înainte de a fi tăiate. Pentru personalul navigant soluţia este aceeaşi, a unei indemnizaţii care să ţină cont de numărul de ani petrecuţi în domeniu şi care să se adauge la pensie. E un proiect la care a muncit şi Ministerul Muncii şi cel al Transporturilor", a declarat Victor Ponta la România TV.( pe 30/3/2014

Un comentariu:

colonel spunea...

Mai e ceva de discutat? Au "aburit" cateva persoane, ca sa ii voteze, cateva promisiuni , inca neonorate si gata. Important este ce se intampla cu militarii, pilotii, diplomatii etc, care ies de acum incolo la pensie. Li s-a anulat pensia speciala, motivul pentru care au suferit intr-o viata de munca si gata. Nu merita sa te chinuiesti, sa-ti pierzi sanatatea chiar viata in cazul pilotilor si militarilor , pentru ce? Ar fi bine sa-si faca si ei datoria dupa cum sunt recompensati.