Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 17, 2014

Camera Deputatilor a aprobat cumulul pensiei cu salariul

18 comments
Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, 17 09 2014, propunerea legislativa a unor parlamentari PSD, PC si de la minoritati prin care se permite cumulul pensiei cu salariul si in cazul angajatilor din sistemul public, informeaza Mediafax. Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect pe care Senatul l-a respins anterior.


8.Pl-x 402/2014Propunerea legislativă pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional (Pl-x 402/2014) -lege ordinară - Respinsă de Senat - 2.09.2014
Raport comun - Comisia pentru buget şi Comisia pentru muncă 
Cameră decizională 

Se dezbate miercuri, 17.09.2014, sub rezerva primirii raportului
Votul electronic
PL 402/2014 pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor - cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional
13:08 12028 Vot final adoptare 330 281 6 41 2

18 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Pe foarte putini pensionari ii mai preocupa cumulul pensieu cu salariul Probabil ca de aia a si fost din nou permis.

mos alecu spunea...

Gata ! Se face "dreptate pina la capat" ! Inca o data ! ...
A ! Nu pentru militari !
Pentru niste artisti ! ...
://www.obiectiv.info/victor-ponta-aproximativ-1-300-de-artisti-isi-vor-reprimi-drepturile-speciale-suspendate-in-2009_54625.html

karadeniz spunea...

Nu prea gândești politic ori economic. Ponta și gașca lui sunt băieți deștepți, merg pe grupuri țintă mici, ca să nu fie efortul financiar prea mare, dar cu priză la electorat.
Ia să vedem cui a dat moș Victor-Viorel Crăciun cadouri până acum:
Aproape 19.000 de cântăreți bisericești, trecuți în rândul clerului și pe care nu-i plătește din fonduri de la guvern ci din cele ale ale CJ. Păi când o cânta, la slujba de diminică, diaconul din strană ” Săăă neee rugăăăm peeeentru preeeemierul țăăăăriii Viiictoooor Pooooooontaaaa! ” dreptcredincioșiilor le apare instant în fața ochilor căsuța de pe buletinul de vot cu acesta, ștampilată cu acel roșu VOTAT.
Amnistia fiscală pentru 25.000 de mame, 50.000 de pensionari și 20.000 de bugetari.
Revenirea la pensile speciale pentru cam 1300 de aviator și stewardese.
Cei 250 de diplomați pensionari au fost miluiți și ei cu o rentă viageră de aproape 4000 lei și urmează să aibă în curând pensii speciale, ca și grefierii, parlamentarii și toți cei care le-au avut înainte de legea 263.
Artiștii sunt și ei acolo vre-o mie trei sute, deci nesemnificativ financiar, dar buni la propagandă pe la nunți, botezuri, spectacole și alte chestii publice.
Militarii E mulți, activi și pasivi sunt de vre-o două ori cât toți ceilalți miluiți la un loc și nici nu prezintă așa mare interes electoral, că aștia prin lege nu FACE politică iar când ies la pensie e prea târziu să mai învețe. Plus că unele din aceste măsuri îi mai ating și pe o parte din aceștia.
Legea pensiilor militare, anunțată cu sulițe și trîmbițe de Mircea Dogaru, ca și intrată în dezbaterea parlamentului în luna septembrie, din surse la fel de sigure ca ale lui RH, sub anatema pichetării sediilor PSD pe termen nelimitat, începând cu 1 octombrie 2014, de către cei circa 1000 de sindicaliști câți or mai fi rămas (cum PSD are sedii în toate orașele și comunele, adică peste 3000, probabil că pichetarea se va face doar cu un singur om/sediu, din trei in trei zile prin alternanță), încă nu a apărut. Gentil și încă sub șocului aprobării cumulului pensie-salariu Dogaru îi mai păsuiește până pe 7 octombrie.

Huhu Rezea spunea...

He,he!
S-a dat ordin de zi pe unitate:
Trageri din toate pozitiile in candidatura lui Ponta

mos alecu spunea...

@Huhurez Rez 22 septembrie 2014, 18:17 :
Nu stiu de ce ... dar am impresia ca "s-a dat ordin de zi pe unitate" , din interiorul unitatii , pentru discreditarea coabitacului ... Poate pentru ca acesta nu prea doreste sa fie prezidel ...

In orice caz ... am impresia ca "s-a dat ordin de zi pe unitate" prin care coabitacul "sa ia toate pozitiile" care sa genereze trageri in candidatura lui ...

mos alecu spunea...

@karadeniz 22 septembrie 2014, 14:42 ;
Ma gindisem si eu la aceasta posibilitate ... dar speram ca_conducatorii unui partid de talia psd-ului nu pot fi atit de jigodii ...
Mai ales in complicatul context international actual ...
Cine le va apara tara (si privilegiile de conducareti de tara) acestor jigodii ? ...
Cintaretii bisericesti , stevardezele si pilotii lor , "hartistii" liber profesionisti ?
Cine-i va scoate din rahat in caz de inundatii , inzapeziri , si alte nenorociri ?...
Cintaretii bisericesti , stevardezele si pilotii lor , "hartistii" liber profesionisti ?

karadeniz spunea...

Socoteala lor e simplă, cei ce au afaceri pe aici și le apără, americanii, canadienii, nemții, austriecii, rușii, turcii. Pentru ai noștri ciocoi inamicul nu este dincolo de granițe ci înăuntru și pentru asta au armata lor care-i apără cu legea și pulanul în mână.

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...

Liber la angajari ; functii libere- consilieri parlamentari. Asta-i principalul interes pentru unii. Punct.

Huhu Rezea spunea...

Doar militarii pensionati pe Legea 263 mai au ceva sperante de la o noua lege a pensiilor militare. Noi, cei cu pensiile recalculate, revizjite sau intregite, nu avem nimic de castigat dintr-o lege de tipul celei elaborate de specialistii lui Dusa.

tigri2 spunea...

Nu cunosc metodologia de aplicare a acestui proiect de lege ,dar daca ar fi cum mi-as dori,adica punctaj facut dupa contributivitate ,cu 12 luni consecutive din ultimii 10 ani ,fara ciuntiri de 60-64% si cu ,20 de ani contributie,spor 50% ,la mine am gasit o perioada in care as obtine o pensie cu 43% mai mare decat actuala.

Huhu Rezea spunea...

La care proiect de lege te referi?

tigri2 spunea...

Gura targului vehiculeaza ca s-ar afla vreo trei variante propuse de diferite grupari si specialistii ar lucra la o varianta comuna doar ca Ponta nu da unda verde deoarece nu prezentam interes electoral.Una ar fi cea sustinuta de SCMD[proasta pentru peste 70% dintre pensionari-care bate tam-tam pe ultima solda,stiut fiind ca "la vremea ceea " stiindu-se ca vom trece in rezerva eram trecuti pe functii inferioare si pe stat anexa[inainte de pomana cu L164],alta ar fi varianta cu 12 luni di ultimii 10 ani ,60-64%,alta cu 80%,solda de functie[???] salariul,solda bruta,un fel de zacusca de solde din care toti fura uleiul si "calitatea "financiara,vor doar sa ne "mulga"pensiile sa aiba si ei ce fura [talhari] in acest caz.Oricum suntem coada si rusinea Europului la orice,suntem primii la saracie si hotie si -atat.
Daca stie cineva vre-un proiect probabil si posibil sa-l posteze.

Huhu Rezea spunea...

Ai aci, pe prima pagina, ambele , unul sustinut de Scmd si celalalt sustinul de ministerul Apararii.

calin spunea...


"Comunicat
Deoarece pana joi, 02.10.2014, Parlamentul Romaniei va dezbate Proiectul Legii pensiilor militare de stat, SCMD suspenda pichetarile preconizate la sedile PSD din Bucuresti si din tara, pana luni, 06.10.2014.

In functie de rezulatul dezbaterilor, SCMD va declansa actiunile de protest fie la sediile PSD, in cazul in care majoritatea parlamentara nu va adopta proiectul de lege, fie la Palatul Cotroceni, in scopul urgentarii promulgarii Legii pensiilor militare de stat.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU"

Huhu Rezea spunea...

Tigri
Te-ai molipsit de la Dogaru. Nu este niciun proiect de lege a pensiilor militare pe ordinea de zi din aceasta saptamâna. Vezi aici:.
http://www.huhurez.com/2014/09/senatul-dezbate-marti-30-septembrie-ac.html

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.