Un produs Blogger.

sâmbătă, februarie 28, 2015

Din „binefacerile” sociale ale prezumtivului guvern Predoiu, al lui Johannis si al noului PDL Pensii ocupationale pentru viitorii pensionari militari

12 comments
Elena si Catalin

Povara pentru fondul de pensii creste de la 10,5% in prezent la 16% pentru angajati, in timp ce pentru angajatori creste de 15,2% la 16% .

„Sistemul fiscal national se va redimensiona si reaseza prin: Generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe și impozite:
  16% CAS plătit de angajat
 16% CAS plătit de angajator
 16% impozit pe profit
 16% impozit pe venit
 16%impzit pe dividende ”
In plus, profesiile liberale platesc CAS doar pentru 3 salarii medii pe economie.

In domeniul pensiilor, nu avem nicio noutate. Noul PDL, al lui Predoiu, a preluat teoria fostului PNL, reprezentat de fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, cu conturile individuale de economisire

„Măsurile de atingere ale acestora sunt:
Pilon 1- Pensia publică
Singura modalitate de a echilibra structural sistemul de pensii este creşterea bazei de contribuabili prin creșterea numărului de salariați și implicit, reducerea numărului de pensionari.

Modalitatea de a realiza acest lucru este prin: creşterea ratei de ocupare a persoanelor vârstnice prin: a. locuri de muncă subvenţionate pentru pensionari;
b. susţinerea antreprenoriatului pentru persoane peste 50 ani;
c. subvenţionarea programelor de formare profesională şi recalificare pentru persoane vârstnice;
d. introducerea serviciului de consiliere înainte de pensionare pentru asigurarea unei “evoluări line” către pensionare;
- creşterea treptată şi egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi şi femei;
- reducerea numărului pensionărilor anticipate;
-preluarea de către bugetul de stat a prestaţiilor de asigurări sociale noncontributive – ajutorul de deces, biletele de tratament balnear, bilete odihnă, a indemnizaţiei de însoţitor, acordată invalizilor de gradul I;
- preluarea pensiilor de invaliditate de bugetul asigurărilor de sănătate, model utilizat de unele state membre.”

„Pensia publică bazată pe noi principii 
Partidul Național Liberal propune pentru creşterea sustenabilităţii sistemului public de pensii şi reducerea efectelor directe ale îmbătrânirii populaţiei și ale migraţiei forţei de muncă, schimbarea principiilor care Guvernează sistemul public de pensii, de la un sistem de tip P-Y-G la un sistem de conturi individuale de economisire prin investiţii prudenţiale, centrat pe principiul contributivității, al responsabilității individuale şi al definirii şi garantării beneficiilor.”

Pilon 2 - Pensii private obligatorii
Pilon III – Pensii private facultative
Pilon IV- Sistem pensii ocupaţionale.

„PNL susţine introducerea sistemului facultativ de pensii ocupaţionale, prin statutul profesional şi/sau contractul colectiv de muncă aplicabil, bazat pe contribuția asiguratului și a angajatorului (inclusiv a statului, acolo unde angajatorul este statul), bazat pe beneficii definite, cu componentă de asigurare de viaţă, pornind de la specificul unor profesii sau domenii de activitate (sistemul de apărare, ordine publică, dar şi profesii unde prin negociere colectivă se constituie o schemă de pensii, în vederea fidelizării salariaţilor). În acest fel pot fi eliminate nedreptățile create beneficiarilor pensiilor speciale din legea pensiilor publice şi se crează posibilitatea pentru stimularea pe termen lung a profesiilor cu grad mai mare de uzură dar şi crearea unei resurse de lichidităţi pentru investiţii.”



Pilon V – Sistem asigurări sociale complexe pentru agricultori si persoane care obtin activităţi ocazionale. 

Programul de Guvernare al PNL poate fi citit AICI

12 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Asa ca, in virtutea cunoscutului tupeu PDL-ist, transmis si la noul partid liberal, „Ciocu mic” despre o eventuala lege a pensiilor militare.

Mihai spunea...

Daca românilor le-o fi trecut necazul pe ei,mai ales după telenovelele udriste pline de grotesc si tupeu fara margini, probabil ca masura populista de neacordare/taiere a pensiilor- zic ei speciale, le va mai aduce ceva voturi din partea celor care nu inghit fenomenul cu acest tip de pensii. În rest cred ca-i mai voteaza al cu coarne.

Huhu Rezea spunea...

@avia
Electoratul roman a dovedit ca are nebănuite rezerve de naivitate si prostie. Basiștii s-au camuflat destul de solid sub fustele liberale incat sa nu mai fie identificați. S-a văzut la recentele alegeri prezidențiale. Alesul striga ca vrea un guvern al lui, chiar daca va fi făcut împreuna cu corupții din PD-L.
Apropo, cine credeți ca va fi înhățat peste cinci ani de DNA pentru sponsorizarea campaniei lui Johannis?

mos alecu spunea...

Idiotii astia nu stiu ca_"cota unica" se refera NUMAI la unicitatea cotei de impozitare a diferitelor forme de venituri/profit ?
Ca "unicitatea cotei" nu se refera la cuantumul aplicat la felurite feluri de taxe , impozite , contributii ?
De ce nu au stabilit , tot pentru "generalizarea cotei unica" si :
- 16 cm pntru tocurile pantofilor alinutei
- 16 dioptrii pentru ochelarii "catindatilor" la functie de presedinte al cur_tii constitutioniste

mos alecu spunea...

Idiotii e idioti "deplin si definitiv" ...
CAS-ul total este , in prezent , 26,3-31,3-36,3%
Deci , idiotii , vor sa mareasca aceste contributii ... dar NUMAI pe seama populimii platitoare ... Iar javrele da patroni sa aiba noi scutiri ...

Mihai spunea...

@ Huhurez
Daca alternanta la guvernare ar atrage după sine si alternanta la intrat in puscarie ar fi un lucru benefic sau după cum spunea tatucu Ilici ar insemna ca ”democratia functioneaza”. Păcat insa ca ”functionaza” pe spinarea saracita a acestui popor lovit de multe ori după cum spui si de naivitate,uitare si prostie.
Sa speram ca tavalugul stîrnit de denunturile gastii pdl-iste nu se va opri doar la actuala ofertă de pe piată.

mos alecu spunea...

S-ar parea ca , in Romanica , profesiile "laberale" sint :

Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România
Asociația Națională a Evaluatorilor din România (ANEVAR)
Camera Auditorilor Financiari din România
Clubul Român de Presă
Colegiul Farmaciștilor din România
Colegiul Medicilor din România
Colegiul Medicilor Veterinari din România
Colegiul Psihologilor din România
Colegiul Asistentilor Sociali din Romania
Consiliul de Mediere
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR)
Corpul Experților Tehnici din România (CETR)
Ordinul Arhitecților din România având următoarele filiale: Arad, Argeș, Bacău-Neamț, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, București, Dobrogea (Constanța-Tulcea), Dunărea de Jos (Brăila-Galați), Hunedoara, Iași (Iași-Vaslui), Muntenia Sud-Est (Buzău, Călărași, Ialomița, Vrancea), Muntenia Vest (Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov), Mureș, Nord-Est (Botoșani, Suceava, Neamt), Nord-Vest (Maramureș, Satu Mare), Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman), Prahova, Sibiu-Vâlcea, Timiș (Timiș, Caraș-Severin), Transilvania (Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj)
Ordinul Geodezilor din România
Uniunea Națională a Barourilor din România
Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România
Uniunea Națională a Notarilor Publici din România
Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România
Sau acestea :
//cursdeguvernare.ro/wp-content/uploads/2014/10/Lista-profesii-liberale.pdf
--------------------
Buun !
Ia afara de avocati care au casa de pensii separata ... si nu sint obligati sa contribuie la sistemul public de pensii ... ce fac idiotii cu ceilalti ?
Vor plati contributii mai mici (prin limitarea la 3 salarii medii) ... dar si pensia le va fi stabilita in aceleasi conditii ?
Chiar asa de idioti sa fie "profesionistii astia laberali" incit sa nu inteleaga in ce capcana ii atrag pedelacii ?
Sa se bucure , "profesionistii laberali" de contributiile mai mici si sa le dea votul pedelacilor ?

Huhu Rezea spunea...

@avianyc
daca am avea procurori cu sânge in instalatie si nu sentimentale cu fusta la conducerea DNA, nu ar mai astepta alternanta si ar trece la prinderea in flagrant a celor care deturneaza fonduri publice in scopuri electorale.Dupa tipicul Basescu au fost si campaniile electorale ale lui Geoana, Ponta si Johannis.
Abia atunci vom discuta de eficienta DNA.

Huhu Rezea spunea...

Cel mai recent sondaj arata ca scorul PNL-PSD este 40%-37%.
Sunt tare curios sa vad cum va evolua acest scor in urmatoarele 3 luni, mai ales dupa ce oamenii vor intelege unde vrea sa-i duca premierul lui Johannis prin catastrofalul program liberal. Povara dezvoltarii/crizei este pusa din nou pe munca, in special pe veniturile mici, nu pe capital.
Apropo, câti beneficiari de ajutoare sociale, câti angajati cu salariul minim, câte slugi pe plantatiile straine se considera liberali/e?

CEZAR spunea...

..poporul ii NAROD !!!
Vor crede ca astia le mai da ceva .....

Unknown spunea...

zicea dogaru ca intr-o saptamana se aproba de guvern legea asta a pensiilor militare ,dar a uitat sa spuna in ce an ha ha

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Esec total pe toate fronturile de dezbatere a Legii Pensiilor militare.
In urma cu 2 zile, actualul premier spunea ca a rezolvat promisiunile pentru militari si ca ar mai fi restant doar la aviatori si la grefieri.
Pe partea cealalta, la speranta unora de a vedea functionând un guvern al lui Johannis, Predoiu a dat cu bâta in balta.Pentru liberalii pesedisti, pensiile din aparare si ordine publica vor deveni pensii ocupationale, dar pentru viitorii pensionari.