Un produs Blogger.

luni, septembrie 21, 2015

Simulare actualizare/recalculare pensii militare

85 comments


-Potrivit art.60  din Legea 223/2015, pensiile militare, indiferent când au fost stabilite, se actualizeaza la valorile soldelor de functie si grad din legea salarizarii pentru militari, lege din care cunostem, deocamdata, doar draftul proiectului care urmeaza sa fie supus adoptarii de catre Parlament. Vezi valorile AICI

-Valorile soldelor militare din draft, sau ale celor care vor fi adoptate de Parlament, se vor aplica etapizat, nimeni n-ar trebui sa inteleaga ca ele vor majora soldele lunare ale militarilor cu valorile respective inca de la 01 01 2016. Din unele estimari, de la 01 01 2016 majorarea va fi doar de 60% din cresterile de solde fata de valorile actuale. Aceasta va conta si ca prima majorare a soldelor cadrelor militare in functie de care se va efectua prima actualizare a pensiilor militare potrivit art.109 alin.(2)
-Se vor actualiza acele venituri ale soldei lunare avute de militari in perioada aleasa, de 6 luni, care se regasesc si in noua lege a salarizarii. De exemplu... a disparut indemnizatia de dispozitiv.
-Alte sporuri si indemnizatii nu pot depasi 30% din solda functiei de baza, adica nu pot fi mai mari de suma de 30%  solda de functie + solda de grad + gradatiile + indemnizatia de comanda.

Sa vedem ce pensie va primi un colonel cu o vechime efectiva de peste 25 de ani, cu o vechime cumulata de peste 45 de ani, care nu a avut indemnizatie de comanda. Tinem cont de valorile soldelor din draftul proiectului de lege a salarizarii

-Media actualizata a soldei de functie pe 6 luni consecutive alese din ultimii 5 ani de activitate= 3664 lei, presupunând ca a avut aceeasi functie la maxim corespunzatoare gradului de colonel.  
-Solda actualizata a gradului avut la data pensionarii = 356 lei 
-Gradatii la data pensionarii 7. Valoarea lor actualizata in solda functiei de baza: 7 x 3%.3664= 800 lei
Total solda functiei de baza actualizata = 4820 lei

Daca a avut si alte sporuri si indemnizatii, acestea nu pot depasi 30% din solda functiei de baza, adica=1446 lei.

Baza de calcul actualizata, adica veniturile brute actualizate  =  6266 lei.

Cuantumul pensiei dupa aplicarea art.29, tinând cont de vechimea cumulata, este 100% din 6266 lei, chiar daca baza de calcul ar fi majorata  cu 15%, conform art.28.

Cuantumul pensiei dupa aplicarea procentului de 9% pentru pensie suplimentara este 6266 + 9% din 6266 = 6830 lei
Cuantumul pensiei dupa aplicarea procentului de 20%,  pentru OMM, este de 8196 lei.
Aceasta ar fi varianta optimista, cu sporuri de 30% din solda functiei de baza.

Putem sa calculam pensia si fara aceste sporuri, cu baza de calcul actualizata, venituri brute actualizate, de 4820 lei:
-4820 + 9%.4820(pensia suplimentara) = 5253 lei 
-5253 + 20% . 5253( OMM )  = 6304 lei

Poate acum inteleg mai multi cititori de ce prima  actualizare a pensiilor militarilor valoreaza cât o recalculare.
Calculul este orientativ si neoficial.

UPDATE

Pentru amatorii de calcule, n-ar fi rau daca s-ar documenta cum se calculeaza toate componentele soldei lunare, citind articolul de AICI

85 de comentarii:

anonim spunea...

My dear ICEPARU, CurDeLeon is a dunkey guy. CurDeLeone is a poor minde man and just fineshed, with many problems the A.A. Military School from Brasov, not Technic Millitary Academmy. He is known as a very poor minde with little brain, like Cezar muci on face who is eaten with more grace, Tigri2 and athers, who post here a lot of nonsenses and in ather same places on NET. So, fuk him/them with best regards from me also!

anonim spunea...

Scuse me: "other same places"...

Unknown spunea...

dle h , cand in parlament , cand ei au alte probleme de dezbatut , legea salarizarii......daca asta a pensiilor miitare a durat vreo 4 ani , asta a salarizarii........la pastele cailor.,pana una alta sa se aplice legea asa cum o aplica=o sa nu ai fie amestecata cu a civililor si daca vom apuca vedem si recalculari...

Mihai spunea...

Eu as zice sa nu va hazardati cu afisarea calculelor (in mod sigur neefectuate de cei care au tocmit legea in parlament) fiindca la aflarea rezultatului final s-ar putea sa-si puna mîinile in cap pentru ”greseala” facuta. Îsi vor da seama ca lozinca dogariana precum că,fondul de pensii nu creste fiindca acestea au fost marite odata cu L241 este de fapt un fals grosolan. Spunea atunci Dom Dogaru si altii mai mari in functii precum ca nu-i nevoie de bani decît de o lege a pensiilor militare care sa readuca militarii in apele lor.
Si daca odata cu reintrarea in politica a matrozului se va lansa din nou lozinca aducatoare de voturi din partea celor multi si napastuiti ”taiem pensiile nesimtite”. Asta una la mîna. Dar chiar aveti incredere ca gașculita pdl-ist-o pnl-ista? Ce va zice madam Vass ,mare ”economista”(pdl-ista) de profesie cind îi va pune cineva aceste calcule sub nas? Ne va face iar nesimtiti in prezenta lui Dogaru pe posturile tv.
Asa ca fac un apel la constiinta fiecaruia; mai incet cu pupăza prin iarmaroc fiindca s-ar putea ca cineva sa o sperie si sa-si ia zborul. Recomandat ciocul mic ,ca vremurile se anunta foarte grele mai ales daca cei care garanteaza cît de cît aplicarea legii se clatină.
Si Huhurez ,in incheiere, retine ca pe undeva ai gresit calculele. Daca cineva interesat cu adevarat sa ne denigreze le va face corect ii va iesi un rezultat in unele situatii mult mai mare. Si asta nu da bine in ochii milioanelor de votanti necajiti cu salarii si pensii de nimic , care abia asteapta sa-l voteze pe cel care o sa promita taierea acestor pensii din nou . Si acestia vor apare cît de curînd. Atentie la matroz in primul rînd. Asa va face sigur 22%.

Unknown spunea...

corect ,da , e de bun simt, asa e atentie ca imi aduc aminte ca inainte de 1989, salariile militare nu erau publice , asa vorba domnului , ciocu mic

CEZAR spunea...

Baaaa..Pyloate cat esti de ...patrunzator ...baaa....!!
Le zisei si eu da nu asa clar ca matale ......
Da fii linistit ...narojii bat duba peste toate ulitele si anunta cat vor fi ei de ..solvabili la ..carciuma satului ...

CEZAR spunea...

PS Don Basile ..domnu asta se plimba cu MIGU..bai ..ii dat dreak ...acu mai trece pi la mine la stana sa-i dau lapte di tap muls direct di la ..producator ....

un oscar = o pensie spunea...

sterge aceste calcule
nu faci decat sa sabotezi intrarea legii in vigoare
pai 80% din popor traieste cu 1500 de lei si tu pui calcule cu 8000 de lei pensie
cred ca ai innebunit cu totul!!!!!

Huhu Rezea spunea...

@Vasile
Si când scrii englezeste ti se vad steguletele din porthart :).
Lasa-l in plata Domnului pe Corleone! S-a jurat ca nu mai da cu ochii pe acest blog.

@avianyc
Ce este, ai intrat in panica? Grija asta trebuia s-o ai inainte de a-l vota pe Johannis. Nu stiai cu cine este inhaitat ca sa ajunga presedinte?
Incetati cu ipocrizia!
Eu chiar m-as bucura sa vina PDL-istii la guvernare, drept pedeapsa pentru niste militari care s-ar banui ca au, cât de cât, oaresce cultura politica. Prea l-au balacarit peste tot pe Ponta in batalia pe care a dus-o cu regimul Basescu.
Intr-un fel, Dogaru are dreptate. In 2016 nu este nevoie de suplimentari bugetare pentru pensiile militare. Abia din anii urmatori se va aplica legea... când, nu-i asa?... Ponta nu va mai fi la guvernare.

marți, 22 septembrie 2015, 00:02:00 EEST Ștergere

Unknown spunea...

dle draga ,fiul meu a lucrat in GERMANIA si inainte di dupa ,89, dar fiecare primea salariu confidential,in plic , era o societate muxta , asa ca nu te mai zbarli , se porta asta si la capitalistii ....adevarati ,iar daca bate razboiul la usa , fii sigur ca rezervistii armatei isi va face datoria si nu te mai lamenta .

Unknown spunea...

da domnule , daca nu sti ,iti spun eu , in GERMANIA,de ex., unde a lucrat fiul meu , salariile sant confidentiale , la capitalistii aceia adevarati ,nu se fac publice veniturile , asa ca nu te speria , rezervistii vor merge sa isi apere tara de va fi nevoie .

Mihai spunea...

@ Huhurez
Încet ,încetisor cu pianul pe scari. Pisicu ramîne pisic. Păcat ca nu exista o institutie pur independenta care sa analizeze starea natiei si sa dea public rezultatele. Sa vezi ”beneficii” mama,mamă ! Deocamdata doar au dat, asa fara numar,fara numar la toti care au cerut si nu numai. Sa vedem cînd le vor si executa prin buget. Cu noi pisicu a ramas putin in ofsaid , noroc ca s-au grabit parlamentarii ,nu cumva ,sa iasa inainte aprobata varianta introdusa in parlament pe usa din dos de Dogaru.Dar tot nu s-au lasat pisicii. Ca sa fie cît mai in bataia alegerilor stabilira ei ca normele sa apara doar cam prin martie 2016 ,ca vezi doamne de la promulgare si publicare in MOf si pina in 31 december 2015 nu era timp suficient. Ehe,he!!
Huhurez ,dar daca mai dascîlcesti si lamuresti si urmatoarea intrebare;
-care este diferenta intre o curvă in ”interes national” serioasa si care se tine de cuvînt și o curva ”în interesul satului” serioasa si care se tine de cuvint,atunci jos pălaria. Oare cam pe aici garantia aplicarii acestei legi?

tigri2 spunea...

Huhurescule denaturezi adevarul(cu buna stiinta) precum un "dizno",unde spune la art.60 din L223 / 2015 despre 30% din solda functiei de baza si alte porcarii amalgamate din tot felul de propuneri ale lui mister Doggy si ale Mosului bolund,Mos KKreaza?

iceparu spunea...

Simularea este interesanta dar parca este prea entuziasta.Nu sunt sigur ca publicarea ei ne este de folos mai ales daca este ipotetica.Subscriu la stergerea ei.Domnule Huhurez ce ne poti spune despre indemnizatia de comanda?.

karadeniz spunea...

Esența legii este în articolul 2, cel referitor la principii. Sintagma venituri brute le-a sticlit ochii multora, dar ea nu se va aplica mot a mot ci corelată cu acele principii care asigură ”un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeaşi situaţie juridică”.
Sporurile actuale, față de trecut, sunt limitate la un anume cuantum din solda de bază. Sporurile acelea de până la 2-3 sute % din solda de bază nu vor intra toate în calculul noilor pensii. Nici unele venituri ale celor aflați acum in activitate ori pensionați după 2011, gen acel salariu de merit, integrat definitiv, pentru cei care le aveau la acel moment, în solda de funcție.
Legea a fost concepută să se aplice simultan cu noua lege a salarizării.
Efectele pentru noi se vor vedea, pentru cei care vor mai trăi până atunci, abia prin 2017.
Pentru cei cărora o simulare a pensiei unui colonel cu vechime completă și funcție la maxim li se pare foarte mare faceți și o simulare pentru un caporal profesionist, pentru un plutonier adjutant șef și un maistru militar principal, că aceștia reprezintă majoritatea militarilo, nu coloneii ori generalii chiar dacă sunt încă mult excedentari pentru structurile românești de apărare.
Cei care doresc ștergerea postării și adoptarea politicii struțului să facă bine să citească articolul 2- litera f din legea pensiilor, statutul cadrelor militare, statutul soldatilor și gradaților profesioniști și obligațiile rezerviștilor din legea 446/2006.

Mihai spunea...

@ Karadeniz
Cred ca indemnul tau pentru cei care doresc stergerea ar fi fost mai nimerit daca facea trimitere la bunul simt sau simtul măsurii. Sa nu ne dam rotunzi cu art 2 la care intra si bucatarii, gaz-istii contabilii si alti consumatori de cafele prin birouri,sefi de case ale armatei,cluburi de unitati,muzee, gestionari de chiloti-izmene, salam ,brînză si muraturi, etc.
Tara asta a mai avut si domenii cu munca periculoasa ,siderurgisti,pirotehnicieni,domeniu nuclear,extractie de uraniu, care după 30-40 de ani au pensii de mizerie si unde grupele de munca se dau doar după decizia unor laboratoare/comisii de expertiza.Si de multe ori acestea nu se mai dau in anii urmatori fiindca una din datoriile organelor de conducere fata de aceste comisii este acela de a elimina factorii nocivi care duc la acordarea grupelor de munca. Pe cînd in armya îi necesar doar sa detii pistol.... Si ce crezi ca daca aceste categorii au avarie sau ceva neprevazut la locul de munca, nu-i chema nimeni de acasa. Poate era mai disciplina ca la armata. Nu va tot dati rotunzi cu niste art ca nu prea mai tine. Soldatii stiu destul de bine ce faceau unii pe la serviciu si nu la munca. A afisa ostentantiv niste astfel de sume in ochii acestora fiti sigur ca poate declansa un val de nemultumiri.
In ciuda naivitatii cu care spuneti ca maistrii nu vor mai depasi anumite pensii de ofiteri superiori. Ei eu va spun cu temei ca vor fi multi maistri principali care vor trece cu pensia de mr.lt.col sau chiar col. Asa ca ciocu mic, fiindca nimeni nu a facut o simulare pe lege. Ea a fost zvîrlita la repezeala in parlament replica la varianta Dogaru si tot asa la repezeala a fost amendata ,votata si promulgata. După ce vor iesi primele decizii vom vedea ce senzatii tari vor bintui in public.

uber spunea...

Karadeniz, nu e prima oara cand faci o contabilizare pe categorii de militari. Spui ca subofiterii si maistri reprezinta majoritatea si nu coloneii si generalii. Pe ce te bazezi cand spui asta? Cumva pe cum ar trebui? Daca te referi strict la colonei si generali vs ailalti e posibil sa ai dreptate. Dar per ansamblu? Vorba ta, sa nu ne mai uitam la bietii colonei si generali, dupa cum spui, mult excedentari pentru structurile romanesti, sa-i scoatem in fata pe ceilalti, pe subofiteri si maistri militari ba chiar si pe caporali sa vada si populatia halal de profitori, mama lor.
De ce nu-ti vezi tu de treaba ta, nu te mai erija in mama ranitilor, rolul asta iti vine exact ca seaua pe magar.

uber spunea...

Vasileeee, daca ti se dau banii in plic nu inseamna ca salariul este confidential, singurul lucrul pe care poate sa-l faca plicul este sa fereasca banii de ochii hulpavi ai colegului sau il poti pastra pentru cand te intorci in tara si nu ai in ce sa pui ciubucul pentru medic, daca o sa ai nevoie.
Ai dat exemplul cu Germania exact ca Gheorghe cu oistea'n gard, toate salariile bugetarilor din tara carnatilor cu bere sunt publice.

tigri2 spunea...

*Karadeniz,nu ma astepta,tocmai de la tine,te stiu un om corect,atunci de ce incalci niste principii de drept?>>> -
- unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus); prin interpretare nu se poate restrange aplicatia unui text care a fost formulat general; generalitatea formularii duce la generalitatea aplicarii.

- norma juridica trebuie interpretata in sensul aplicarii, iar nu in sensul inlaturarii aplicarii ei (actus interpretandus est potius ut valeat quam ut pereat);...
Unde ai gasit toate aberatiile ,cum ar fi,VENITURILE BRUTE nu sunt venituri brute ,si alte interpretari care frizeaza ridicolul,fara noima ,fara logica ,doar cu ...MULTA URA SI INVIDIE!!!

CEZAR spunea...

,,Calutul de mare "...trage cu cartuse oarbe spre Asta de bartholomeu ..
Adica cum ??..Nu va mai primi el sporul de frecat rascheta cu alool metilic ..??
Nu se poate asa ceva ......

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Hotaraste-te! Sterg articolul sau adaug si calculul pentru indemnizatia de comanda? Eu ti-as recomanda sa citesti toate articolele draftului Anexei VII si sa calculezi singur indemnizatia de comanda.
Pentru toti cei care s-au speriat de soldele/pensia colonelului. Sa puna mâna sa calculeze, dupa simularea de mai sus, pensia actualizata/recalculata pentru functiile corespunzatoare oricarui grad de subofiter sau ofiter.
@karadeniz
De acord cu toate sublinierile de mai sus.

mosmartin16 spunea...

Catre Huhurez : tine minte data de azi ! Pe 01.04.2016 o sa-ti explic toate calculele tale !

Huhu Rezea spunea...

@mos martin
Asa de târziu? Un inteligent ar alatura calcul sau acum si apoi putem compara cu ce va zice Ortdinul Comun.
Nu am dorit nimic mai mult decât sa anticipez, asa cum interpretez eu legea pensiilor si legea salarizarii.

mosmartin16 spunea...

Un inteligent !... Nu poti fara "expectoratii" ?! O noapte buna !

karadeniz spunea...

@ avianyc
Găsești pe net pensiile medii ale diferitelor categorii profesionale, inclusiv pensiile medii ale celor din apărare. Referitor la cei enumerați ca nefiind chiar militari dacă au fost introduși și ei in aceași oală e vina legiuitorilor, nu a mea sau a lor. Imi atribui afirmații pe care nu le-am făcut referitor pensiile maiștrilor comparativ cu ale ofițerilor.
@ goa'uld
Ești responsabil cu cenzura în spațiul public? Mă poți contrazice cu argumente dacă nu-ți convin ori nu înțelegi afirmațiile mele sau le poți ignora. Structura armatei nu e chiar așa secretă încât să nu-ți faci o părere privind procentul diferitelor categorii de militari.
@ tigri2
Eu nu încalc nimic, nu eu fac legi ori norme de aplicare. Cunoștințele juridice îți vor fi de folos dacă îi vei da în judecată. Termenul de venituri brute este cel utilizat de legiuitor la art.28, l-ai fi știut dacă ai fi citit atent această lege.
@ Cezar
Nici pe OuG 1 nu mi-au fost găsite cele mai multe sporuri din cele nepermanente. De ce crezi că le-ar găsi acum.

Army Fan Club Eufrosina spunea...

@ vasile gheo
Organizatia neguvernamentala "Army Fan Club Eufrosina Nedelcu" va roaga insistent sa nu renuntati la postarile zilnice. Sunt utile postarile tehnice ale celorlalti, dar trebuie sa ne mai radem si noi. Fara dumneavoastra, viata e pustiu. Va informam ca din cotizatiile membrilor am cumparat 10 tastaturi, numai sa stim unde sa vi le trimitem.

mosmartin16 spunea...

Pentru Huhurez : bun exemplul dat, dar niste observatii, plecand de la baza de calcul actualizata de 6266 lei ! Cuantum pensie = 5012 lei ( art.29 alin.1 lit.a : cuantumul pensiei reprezinta 80% din baza de calcul ) ; procentul de 1% = 1253 lei ( art.29 alin.1 lit.b : 1% x 6266 lei x 20 ani ( 45 - 25 ); conditie impusa de art.29 alin.1 lit.b : 5012 + 1253 < 6266, adica 6265 < 6266. E ok ; procentul de 9% se aplica la cuantumul pensiei, adica la 5012 lei, nu la cuantumul rezultat prin adaugarea procentului de 1% .In exemplul dat el este de 451 lei ( 9% din 5012 lei ) ; Rezulta o pensie bruta de 6716 lei ( 5012 + 1253 + 451 ).Apoi adaugi procentul de 20% pentru OMM si rezulta in final o pensie de 8059 lei.

mosmartin16 spunea...

Pentru Huhurez : bun exemplul dat, dar cateva precizari, plecand de la baza de calcul actualizata de 6266 lei. 1) cuantum pensie = 5012 lei ( art.29 alin.1 lit.a : 80% din 6266 ) ; 2) procentul de 1% = 1253 lei ( art.29 alin.1 lit b : 1% din 6266 x 20 de ani ( 45-25 ); 3) conditie impusa in acelasi articol : 5012 + 1253 < 6266. Rezulta 6265 ; 4) pensie suplimentara = 451 lei ( art.108 : 9% din 5012, nu din 6265 ).Pensie bruta = 6716 lei. Apoi, OMM !

Huhu Rezea spunea...

@mos martin
Gresit!
Procentul pentru pensia suplimentara se adauga la cuantumul calculat potrivit art. 29 in totalitate, nu doar potrivit alin.(1) lit a).
Citeste mai cu atentie art. 108.

emillian123 spunea...

D-lor: NU va mai tot INTEPATI-pe unde PUTETI-ca n-are rost,iar pe de alta parte -sa nu credeti ca "civilii" nu stiu sa "citeasca" si sa "inteleaga" o lege care ii priveste-NU NUMAI PE MILITARI..!(..."noroc" ca ei-civilii-nu citesc toti legile....!);in alta ordine de idei ,totusi, de ce NU S-A ABROGAT LEGEA 119/2010-IN TOTALITATE..? Mie ,acest fapt imi arata CLAR ca "onoratii nostri politicieni" au ganduri ascunse-si anume-cand se va ivi ocazia-sa taie din nou- "pensiile militare" (..in scopuri electorale...!?)...

emillian123 spunea...

1.D-lor: NU va mai tot INTEPATI-pe unde PUTETI-ca n-are rost,iar pe de alta parte -sa nu credeti ca "civilii" nu stiu sa "citeasca" si sa "inteleaga" o lege care ii priveste-NU NUMAI PE MILITARI..!(..."noroc" ca ei-civilii-nu citesc toti legile....!);in alta ordine de idei ,totusi, de ce NU S-A ABROGAT LEGEA 119/2010-IN TOTALITATE..? Mie ,acest fapt imi arata CLAR ca "onoratii nostri politicieni" au ganduri ascunse-si anume-cand se va ivi ocazia-sa taie din nou- "pensiile militare" (..in scopuri electorale...!?)...2.Indemnizatia de comanda era unicul element secret din legea salarizarii militarilor -nr.138/1999, figurand in Fi-.../1999 si fiind in plaja 30-50% din solda de functie, pe gradele de functie. Practic- oricine era ineresat sa afle cat e solda unui militar-citind atent legea- o putea afla cu o oarecare aproximatie -apropiata de realitate (cel putin minimul si maximul unei solde...).

karadeniz spunea...

Apropo de secretul soldelor militarilor iată veniturile nete ale personalului din structura centrală a MApN pe luna august 2015.
http://www.mapn.ro/administrare_deschisa/2015/plati_sept.pdf
Cât despre raportul dintre ofițeri și subofițeri chiar și în aceastră structură de la vârful apărării din 2836 de oameni sunt aproape 700 de maistri, subofițeri și SGP, cam 25%.

mosmartin16 spunea...

Mutumesc, Huhurez ! Cred ca ai dreptate !

CEZAR spunea...

..vaaai dottore....!!!

uber spunea...

@karadeniz
Nu sunt responsabil cu cenzura insa nu-mi plac neadevarurile sau simplele supozitii cu pretentii de informatii.
Dar ca s-o lamurim, io zic ca ar fi foarte interesant daca in loc sa luam de buna ce spui tu, sa urmarim numarul absolventilor de la scolile militare de maistri si subofiteri comparativ cu numarul absolventilor ofiteri, cifre care sunt publice si pot fi verificate, mai interesant ar fi daca am putea afla si rata de iesire din sistem, tot pe categorii.
Dar mie cel mai mult mi-a placut in comentariul tau, barbatia cu care incerci sa te ascunzi in spatele plutonierilor, astia trebuie scosi in fata, sa vada norodul adevaratul profitor iar tu din spate sa-ti numeri linistit lovelele si sa te feliciti de fapta de demintate si onoare pe care ai facut-o.
Astea doua din urma, demnitatea si onoarea chiar daca suna frumos au un mare neajuns, nu pot fi cumparate, invatate, furate, mostenite, etc. le ai sau nu.

Mihai spunea...

@karadeniz
Ce ne spui mai sus sunt soldele activilor din MApN (venituri brute) care sunt publice. Atentionez insa ca veniturile multora de pe teritoriu sunt mai mari ca veniturile celor din structurile centrale prezentate acolo. Asa ca vor fi surprize de genul pensii mai mari ca salariile activilor după aceasta lege.. Un motiv serios pentru ,ciocu mic si mers pe burta ..... fiindca apa-i mica.O sa vedeti, daca cumva ordinul comun nu vine cu alte limitari.

Mihai spunea...

mosmartine, tocmai cînd am crezut ca ai inteles ceva. Adica sa ne scutesti cu....

mosmartin16 spunea...

Avianyc, ciocu" mic ! Abtine-te de la jigniri ! Daca esti in stare !

karadeniz spunea...

@ goa'uld
Adevărurile sunt relative. Aici sunt un comentator ca toți ceilalți nu cred să mă fi erijat în difuzor de informații. Există posibilitatea, pentru cine vrea, de a afla procentele diferitelor corpuri de cadre.Subofiterii și maiștri nu provin doar din absolvenții scolilor respective, legea 80/1995 lămurește proveniența acestora.
După conținutul comentariilor nu prea pari îndreptățit să vorbești de noțiuni pe care nu le stăpânești.
Ai o marotă, rămâi cu ea. Acesta este ultimul dialog pe care-l mai purtăm.


@ avianyc
Dacă te duceai la tabel vedeai că e vorba de ” veniturile salariale nete aferente lunii august 2015, achitate personalului din APARATUL CENRAL al al Ministerului Apărării Naţionale”.
Așa cum e concepută legea și cum pare că vor fi elaborate ordinele comune/normele, cu excepția situației cuantumului mai avantajos, e greu de presupus că, la aceelaşi situaţie juridice, pensiile vor fi mai mari decât veniturile activilor.
Și chiar dacă vor unele excepții de ce ar fi acesta un motiv ” pentru ciocu mic si mers pe burtă”. După degringolada ultimilor ani e greu să ne mai surprindă ceva. Ba aș zice că exact această politică a ciocului mic a făcut posibile toate acestea.

Huhu Rezea spunea...

@emilian
Lergea 119/2010 nu poate fi abrogata in totalitate pentru ca are si prevederi care nu tin de recalcularea pensiilor militarilor.
De ce vrei d-ta sa te injure toti disponibilizatii care au avut pensii anticipate inainte de anul 2011?
Ai si uitat ca prin articolul 2 din Legea 119/2010 s-a stabilit ca toate pensiile anticipate si anticipate partial anterioare Legii 263/2010 au devenit pensii pentru limita de vârsta?

Army Fan Club Eufrosina spunea...

Stimati camarazi! (nu in sensul legionar ci in sensul in care slujim impreuna ROMANIA)
activi sau in rezerva, trecuti in rezerva benevol sau fortati de O.G.7, chiar credeti ca va aplica cineva/candva Legea 223/2015?
Ne amagim cu prevederile incerte ale Legii, ne calculam (fiecare asa cum pricepem) ce pensie vom avea, asteptand iluzoriile „Norme de aplicare”, fara sa luam in calcul trecutul si prognozele.
Avem experienta Legii care acorda profesorilor o marire de 50%. Au venit PDL-istii la putere, si de LEGE s-a ales praful.
In perspectiva, vedem o revenire a PDL-ului (rebrenduit „noul PNL”). Printre membrii acestui partid, observam si pe cei care spun ca militarii “vechi” nu numai ca nu merita pensii majorate ci ca “NU MERITA PENSII”.
Credinta noastra este ca trebuie sa ne pregatim pentru ce este mai rau, sa va revizuiti tehnicile de supravietuire urbana. Corpul militarilor in rezerva (M.Ap.N., M.I., S.R.I., S.I.E.) va fi discreditat, in mass media pana la desfiintare publica.
In conditiile geopolitice actuale si perspectivele pe termen mediu si lung, sa nu va asteptati la ceva bun.

CEZAR spunea...

Ne-am dat dreak...!!!

Huhu Rezea spunea...

Iceparu a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Proiect de lege a salarizarii militarilor si elem...":

Si Huhurez o da cotita.Calculul lui este ipotetic la puterea n.In primul rand intre solda functiei de baza minima si maxima sunt si solde intermediare.Retineti ca intr-o perioada de timp solda de functie ,de exemplu la colonel ,era pe trepte de salarizare incepand cu colonel 16 pana la colonel 20.Probabil ca functia de colonel 16 va corespunde cu solda functiei de baza minima iar cea de colonel 20 va corespunde solda functiei de baza maxima.In alta ordine de idei,se vorbeste de o lege a salarizari aplicata etapizat ceeace introduce alte necunoscute.In plus trebuie sa alegem veniturile a sase luni consecutive din ultimii cinci ani.Parerea mea este ca pana apar normele de aplicare vorbim vorbe pentru a ne umple timpul.Adio.

Huhu Rezea spunea...

@Adio @Iceparule! Si abia redescoperisei apa calda.
Zicea un destept, ca o o fiara, ca potrivit calculului toti colonei vor avea aceeasi pensie. In sfârsit, ai descoperit si d-ta câteva cauze ale diferentierii pensiilor.

tigri2 spunea...

In sfarsit,suntem parasiti, de un mare tampit. Ar trebui sa arboram steagul indiferentei,prea il percepeam cu totii ca pe o viespe iritata,isi cam baga nasucul peste tot si ataca in toate coordonatele spatiului,nu ierta nimic.Adio Dobiman,Iceprostu' satului!

uber spunea...

@karadeniz
Ma vad condamnat la un monolog.
Nu prea am inteles io care e treaba cu "Adevarurile sunt relative", relative cu ce? Intre ele insele, relative cu zvonurile, manipularea.....? Nu prea inteleg.
Ca sa-mi ostoiesc nesatul de cunoastere mi-am azvarlit ochii pe legea 80 si am gasit asa, sa luam pentru maistrii ca sunt putine alineate:
Art. 38
Maiştrii militari în activitate provin din:
a) absolvenţi cu diplomă ai instituţiilor de învăţământ pentru formarea maiştrilor militari, cu excepţia celor prevăzuţi la art. 39 lit. b);
b) subofiţeri în activitate, în vârstă de cel mult 45 de ani, care au un stagiu neîntrerupt de cel puţin 5 ani, în funcţii de exploatare, întreţinere şi reparare a tehnicii militare, au promovat examenul de trecere în corpul maiştrilor militari şi îndeplinesc celelalte condiţii stabilite prin dispoziţie a şefului Statului Major General;
Io trag concluzia ca 99,9% dintre maistrii provin numai pe filiera directa, adica din scolile de maistri iar restul de 0,01% din paragraful b).
La subofiteri e cam tot aia, ultimul paragraf e un pic mai ambiguu, dar e restrictionat de conditia de a avea stagiul militar satisfacut, ceeace e greu de gasit in ziua de azi.

Iar pentru ofiteri:
Art. 37
.
.
e) absolvenţi cu diplomă de licenţă ai instituţiilor civile de învăţământ superior sau, la nevoie, ai liceelor, cu diplomă de bacalaureat ori ai şcolilor echivalente, cu diplomă, cu profil corespunzător specialităţilor militare deficitare în Ministerul Apărării Naţionale, care au vârsta de cel mult 35 de ani. Bărbaţii trebuie să aibă stagiul militar îndeplinit;

Pai omule, Art. 37 litera e), e mai mult decat lamuritoare, i-auzi "ai liceelor, cu diplomă de bacalaureat ori ai şcolilor echivalente, cu diplomă,". Io ma intreb care or fi alea "scoli echivalente" ca alea "ai liceelor, cu diplomă de bacalaureat" e clar. Io acu ma mai intreb, de ce doar barbatii trebuie sa aiba stagiul militar satisfacut, sexul slab e razboinic din nastere?
Io acu cand te-am vazut cat de mult te doare sufletul de biata armata, mi-a rabufnit o lacrima in coltul ochiului, mi-am zis "Iote domle, mai e si romani patrioti", dar mi-am revenit repede, lacrima era de la fumul de tigara.
Dar e posibil sa stii tu pe niste unii care s-au insinuat in trupul sfant al armatei pe alte cai decat cele legale, atunci ar fi bine sa anunti parchetul militar ca asa e corect.

emillian123 spunea...

1.Pt. HUHUREZ: totusi -insist-legea 119/2010,impreuna cu O.U.G. 1/2011 -erau, intr-un fel, preambulul(public) al legii pensiilor unitare=care-deja era elaborata in dec.2010...! si-practic -NU MAI ARE NICI O APLICABILITATE in contextul actual( adica dupa 01 ian.2016...!)-privindu-i pe militari-care -APARENT =au fost scosi din legea 119/2010-prin articolele abrogate(mai putin -din art. 5 ,alin. 4,mentinut in vigoare -aliniat care -culmea -face referinta la alin. 1=abrogat...!, -oare din eroare...?!...-si cu referire expresa la militari),deci,revenind- cred ca politicienii au un gand ascuns-de eventuale recalculari de "pensii speciale"-care-inca o data- culmea -au alte legi speciale-deja elaborate si publicate in M.O..2.Pensionatii militari anticipati... NU AU DECE SA MA INJURE...pt. ca ceea ce era de facut,s-a facut-si e bun facut,ca sa zic asa =adica pensiile recalc...., reviz.,etc.... SUNT IN PLATA si-daca intrunesc conditiile -pur si simplu -vor fi INCA O DATA RECALCULATE...!(daca -vorba scepticilor-lg.223/2015 SE VA (FI) APLICAT -VREODATA...!?).

Huhu Rezea spunea...

@emilian
Ai obsesia cu Legea 119.... ceva de speriat.Nu te intereseaza ca in baza art. 2 din aceasta lege .mii de disponibilizati au putut sa mai lucreze cu contract in mediul privat, in perioada 2011-2015 in conditiile in care Legewa 263/2010 stabillea ca numai pensionarii pentru limita de vârsta pot cumula pensia cu salariul.

Huhu Rezea spunea...

maiag a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Simulare actualizare/recalculare pensii militare":

am gasit pe net draftul cu legea salarizarii bugetarilor inclusiv anexele
nu am gasit anexa cu grla pt militari, agasit o cineva?

Raspuns:
Crezi ca este alt draft si nu cel publicat pe acest blog... chiar si in acest articol. Nu trebuie decât sa citesti acest articol si sa dai click acolo unde iti indic...AICI.

maiag spunea...

am citit draftul,daca e asa ,e bascalie curata,un primar de comuna are 7000,dublu decit un colonel.am vazut ca se acorda 7 gradatii,dar valoarea fiecarei gradatii scade de la 6 la suta la 3 la suta,la jumtate,parca nu este in concordantza cu statutl cadrelor militare unde gradatia este de 6 la suta,este o confuzie a mea,sau asa est,sor debutant are cit un capitan,

Huhu Rezea spunea...

@maiag
Pîna va aparea noua lege a salarizarii, orienteaza-te dupa Legea 284/2010, legea cadru pentru salarizarea unitara.

CEZAR spunea...

Armata si inca vreo cateva entitati din domeniul sigurantei nationale..nu ar trebui sa apara sub nicio forma in Legea salarizarii unice !
Apoi,cu cine sa i compari ..pe ce treapta sa-i asezi ?? La 8 h..sau la 4 ca in invatamant ...???
Parerea mea ...

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Mai bine sa apara decât sa zica civilii ca militarii au solde colosale.

emillian123 spunea...

D-le HUHUREZ: nu am nici o obsesie,si, ma scuzati ca insist, dar sunteti in "eroare" -cu "timpii":eu spuneam ca legea 119/2010 trebuia abrogata in TOTALITATE-la-atentie mare: la data intrarii in vigoare a legii 223/2015-adica la o1. ian.2016, iar mai departe, cititi cu mare atentie art. 76 din legea 223/2015 : se refera la TOTI PENSIONARII MILITARI... adica : pensiile pt. limita de varsta,pensiile anticipate si cele anticipate partiale=care POT CUMULA PENSIA CU SALARIUL...!; deci exista CONTINUITATE in acest fel -in cumularea pensiilor cu salariul,fara inerventia in discutia noastra a lg.263/2010....si se aplica punctul 2. din comentariul meu de mai sus(din 25 sept.2015), citez, ca sa nu mai cautati:"2.Pensionatii militari anticipati... NU AU DE CE SA MA INJURE...pt. ca ceea ce era de facut,s-a facut-si e bun facut,ca sa zic asa =adica pensiile recalc...., reviz.,etc.... SUNT IN PLATA si-daca intrunesc conditiile -pur si simplu -vor fi INCA O DATA RECALCULATE...!(daca -vorba scepticilor-lg.223/2015 SE VA (FI) APLICAT -VREODATA...!?)."

16:24:00 EEST"

CEZAR spunea...

Bun sa apara ..dar sa fie o anexa separata ...ceva in genul acesta ...
Nu asistente medicale ..profesori de sport si ..ofiteri ...

Mihai spunea...

Senzational. Facebook in deriva de cînd permite lui mos H_Alecu pensie jmecherita să iși expuna in cronologie monologurile cu aberatii vizibil pătrunse de senilitate.

Huhu Rezea spunea...

@avianyc
Mos Vasile s-a mutat pe roarmy 230, acolo unde, daca nu poate sa-i lamureasca, ii brambureste.
Ii sperie pe cumintii membri ai grupului ca pensionarii de dupa 2011 sunt exclusi de la depunerea de noi documente nevalorificate pâna la 31 12 2015, lor neaplicându-li-se alin.(3) al art.109.
In superficialitatea sa, nu observa ca art. 109, in formularea amendata de Senat, in alin(1) au fost introdusi si militarii pensionati pe Legea 263/2010.

Iata sperietura lui quo vasile:

„Cum dracu sa dai dreptul depunerii de documente (alin.3) si dupa intrarea in vigoare a legii (alea cu stagii realizate pina la intrarea in vigoare a legii') ... atita timp cit celor de dupa 01.01.11 (pe l.263) nu le dai acest drept ?”

tigri2 spunea...

Mai oameni buni,Mos Izmana(Vasile, Alecu Zevzecu) a turbat de cand a aflat ca L223 nu este Biblia lui, L164, aia care ii dadea dreptul la o pensie de "colinel suprem",peste "penzia" lui sa nu aiba nici-un grad "foarte inferior"...Ordinarul asta de Besleaga este un ingamfat ,facut ofiter direct de la coarnele plugului,luat de la un miting de 23 august cand striga, pana se cufurea pe el,TRAIASCA PMR ".Toata viata lui a mestecat vorbe intr-un birou si iesea afara doar cu ocazii festive , sa-si etaleze cizmele bine lustruite si "centironul cu eghileti de colinel",cum ii placea sa-i spuna duduiid-sale de pe Magheru'.Feriti-va de el , ca daca intrati in polemica ,nu mai scapati ca de raie capreasca,este un jeg nenorocit!

maiag spunea...

te pomenesti ca o fii un politruc care afacut liceul la gradu de capitan?
jajajaja,am cunoscut o gramada din astea cu liceul la comasati dupa ce au terminta scoala meletara la apelul de seara,unii mi au fost sefi in tineretea mea debutanta,am aflat secretul asta cind atrebuit sa fac necrologul uni fost sef.asa ca,,,,,,ce e pe umar conteaza frate,cum a obtinut gradele depinde de conjunctura,pile si relatii.

CEZAR spunea...

Fiti milosi ..fratilor !!
Voi va imaginati ce insemneaza sa dai C/P...peste 6 ani ..DIJEABAAAAA
E dureros oameni buni ..
Daca ai mai dat si porcul de Craciun ..pentru o adeverinta cum ca ai fost ..si ai avut ..(cunosc eu pe cineva ) durerea-i si mai mare ....

Army Fan Club Eufrosina spunea...

@maiag
Tine-o tot asa. De când adminul interzice accesul Eufrosinei, ai ramas singurul nostru sprijin pentru "a ne strica de ras". Este in regula cu "jajaja, tineretea debutanta, ca si tinereatea senectuta", esti superb. NU TE LASA, posteaza in continuare, nu baga in seama criticile ofiterilor. Ei este niste porci.

Huhu Rezea spunea...

@mos vasile persista in greseala pe Roarmy230.
Interpreteaza de-a-mboulea alin.(3) al art. 110, tragând concluzia gresita ca militarii pensionati pe Legea 263/2010 nu pot sa-si valorifice si stagiile realizate pâna la 31 12 2015, desi respectivul aliniat da posibilitatea ca la recalcularea prevazuta in alin(1), realizabila intr-un an de la intrarea in vigoare a legii, sa se valorifice si stagiile realizate anterior datei de 01 01 2016. Numai cele nevalorificate in termen de 12 luni de dupa intrarea in vigoare a legii precum si cele realizate ulterior datei de 01 01 2016 se valorifica la Casele civile de pensii.
Daca vreun membru al Grupului Roarmy citeste acest blog, ar trebui sa atentioneze cititorii site-ului de greseala pe care o face userul @quovasile.
Orice cunoscator al limbii române nu poate da alta interpretare textului din art. 110 pe care-l reproduc mai jos.
Art. 110. -
(1) Pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special stabilite in baza Legii nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se recalculeaza potrivit prevederilor prezentei legi, in raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie
(2) Recalcularea pensiilor prevazuta la alin. (1) se realizeaza in termen de maximum 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi
(3) Stagiile de cotizare nevalorificate la recalcularea pensiei conform alin. (1), precum si cele realizate ulterior intrarii in vigoare a prezentei legi se valorifica in sistemul public de pensii.

Iata pentru care motiv am recomandat pe acest blog, tuturor militarilor cu pensii in plata la 01 01 2016, ca odata cu depunerea cererii prin care aleg cele 6 luni pentru actualizare/recalculare, in termenul prevazut de art. 60 lit. a), pâna la 30 06 2016, in cazul in care prima majorare a soldelor activilor se va face de la 01 01 2016, sa depuna si cererea de recalculare si documentele necesare pentru stagiile nevalorificate, respectiv Fisa cu stagiile de cotizare realizate pâna la 31 12 2015, eliberata de Casele Judetene de Pensii.
De ce?
Pentru a nu risca recalcularea pe Legea 223 fara valorificarea acelor stagii.
Am mai spus ca acei care au vechime cumulata de peste 45 de ani nu trebuie sa se mai oboseasca sa valorifice stagiile ulterioare, pentru ca nu mai conteaza la calcul, pensia calculata potrivit art.29 depasind veniturile brute ale bazei de calcul.

CEZAR spunea...

@ Mayag ! Nu generaliza omule !
Or fi fost ...dar au disparut incet incet...
Crezi ca subofiteri sau maistrii cu generala abia terminata ..nu au fost ...??
Astea au fost vremurile inainte de 68 ...si pe timpul lui 68- mai ales !!
Acum ii mai groasa...cu filiera indirecta !!
Cu ce te incalzeste ca are fatuca ,,tri faculte" gen Spritu Haret...??
Nu mai incerca sa pui in opozitie ofiterii cu subofiterii si maistrii !
Fiecare are rolul lui si trebuie sa stea pe craca lui .....

Lupus spunea...

@HUHU REZ
Salutări amice!
N-am mai intrat de multă vreme pe acest blog. Citind acest articol, înțeleg de ce m-a sunat astăzi fostul deținător al blogului, Plano10, pentru a mă atenționa că o persoană oficială importantă, n-a spus cine, l-a contactat, crezînd că tot el e administratorul blogului, pentru a-l ruga să șteargă acest calcul gresit al recalculării pensiilor militare.
A fost informat că mai mulți rezerviști au adresat petiții organelor competente și sunt scandalizați pentru dezinformarea care se face aici în legătură cu cuantumul viitoarelor pensii. Se tem că pensionarii civili iau de bune aceste calcule.
La prima vedere și mie mi se par cam exagerate sumele pe care le-ai scos din calcul. Poate refaci calculul, poate stergi articolele... Tu decizi.
Așteaptă pănă cînd apar Normele de aplicare.

Huhu Rezea spunea...

@Lupus
Multumesc pentru atentionare!
In scurt timp acest blog nu va mai fi public.

Trofin spunea...

@HuHurez
Daca tot ati trecut la eliminarea neavenitilor in discutii , imi permit sa va fac cunoscut ca si eu am primit pumni in cap de la cineva , o persoana cu un discernamant precrar cum l-am catalogat la timpul respectiv si nu renut , din cauza ca mi-am permis , in baza proiectului de lege pus pe rol la Senat si redactat cu sprijinul SCDMR ( este vorba de actualul proiect de lege PL-x586/2015 de la Camera Deputatilor , respins de Senat ) , sa simulez cuntumul pensiilor militare in baza legii 284/2010 . Rezultatele au fost apropiate , ca valori , de simularea pe care ati facut-o domnia-voastra. Am fost acuzat de nepricepere , de diletantism si multe altele. As vrea sa vad mutrele acelor indivizi atunci cand se vor adeveri simularile facute. Daca , bineinteles , nu se vor suci articolele de lege prin normele care se vor face. Trebuie sa avem in vedere, in simularile si analizele pe care le initiem , ca noua lege a salarizarii se va aplica treptat , deci ce simulam sau ce am simulat se va petrece peste ceva ani , idem precum la aplicarea Legii 164/2001 pentru pensionarii cu pensii in plata obtinute anterior datei de aplicare acestei legi. Banuiesc ca tot esalonat se vor inapoia si drepturile banesti care se cuvin pensionarilor beneficiarii ai Legii 241/2013.V-am urmarit demonstratiile pe care le-ati facut cu referire la Legea 223/2015 , au fost corecte si conform asteptarilor. Am speranta ca vom coopera mult mai bine in noua forma de acces pe blogul pe care il administrati.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Poate citeste si @Lupus comentariul, dvs.fiind recunoscutin mediile rezervistilor ca un specialist al calculelor. Zicea ca si lui i se par exagerate rezultatele simularii.
Nu neavenitii m-au determinat sa restrâng accesul la informatie ci cei care se tem de transparenta actului de legiferare si informare. Aceiasi care au pus sub paza si site-urile SCMD si ANCMRR.
Va astept cu noi studii avizate despre cum vor arata pensiile noastre.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este cel mai pertinent blog si cel mai cert calcul pe care l-am vizualizat pana acum! Sigur ca poate speria multe capete infierbantate, egoiste si cazonofobe, dar orice societate civilizata din spatiul european isi recunoaste meritele propriilor militari si ii scot la pensie onorabil, diferentiidu-i de civili cu pensii generoase, pentru ca atunci cand un militar semneaza Contractul cu Armata isi semneaza cu anticipatie si moartea, fara nici o pretentie, lucru pe care nici un civil nu l-ar face! Este grotesc si un simpton al innapoierii medievale, de tip basitoid-liberal-iohannist, ca intr-o societate militarii sa tina secret niste drepturi fundamentale si universale, obisnuite intr-o civilizatie occidentala! Zamarca din boasele noastre s-a atrofiat si nu mai putem sa luptam cu demnitate si curaj pentru drepturile noastre, deschis si pe fatza cu argumentul unor institutii nationale si internationale care ne garanteaza apararea drepturilor constitutionale castigate prin legi organice? Orice Mafie politica si anti cazona isi are ac de cojoc cand se pune cu noi, militarii, daca sunjtem uniti si vehementi, asa cum ar trebui sa fim pana la ultima suflare! Va indemn pe toti sa luati exemplul de curaj si demnitate, ca cele ale D.lui Huhurez, daca vreti sa invingem Mafia potrivnica Armatei si sa ne pastram drepturile castigate prin Lege organica!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
In loc de solidaritate intre toti militarii, asa cum sunt definiti in Legea 80/1995, constatam ca unii camarazi sunt mai preocupati de mofturi de genul ca unii sunt mai militari decât altii.
Mafia generalizata care tinde sa cuprinda toate componentele societatii, inclusiv pe cele militare, nu poate fi stârpita decât de o legislatie care sa redefineasca ierarhia valorilor in societate si o corecta aplicarea a acestei legislatii de cei care asigura sistemul judiciar, incluzând aici si militarii din MAI si Servicii.

Legea salarizarii, Anexa VII, ar restabili prin nivelul de salarizare, importanta activitatii de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez Rez. : Iata un caz de ,,solidaritate'' in care sunt implicat eu: In anii Iul. 1984-Iul. 1986 am fost detasat la o unitate militara din Lupeni pentru lucrari miniere, in subteran, cu militarii, eu fiind Cdt. Plt. Am intrat in mina pe trei schimburi, timp de 8 ore orar de lucru si pe o perioada de 2 ani, pe muchie, fara a absenta vreodata! Dupa fix 30 de ani, am apelat la Arhivele Pitesti sa-mi trimita o adeverintza pentru aceasta perioada sa iau grupa intai. Stupoare: Dupa trei memorii abia m-au gasit, dar initial imi negase detasarea acolo de parca dezertasem doi ani, gasindu-ma, in final, cu doar...1 an si 6 luni si mi-au trimis si primele pe care le luam ca scoteam de acolo carbune, dar Arhiva refuza sa-mi dea adeverintza zicand ca...nu am si nu au dovada certa ca am intrat in gaura minei! Pai dovezile sunt la ei, exista nr. marca de la lamparie, scoala de mineri de 10 zile unde am semnat un act, fisele de protectie a muncii, actele, cu sutele, pe care calculatorul de Companie mi le vara sub nas si le semnam cu productia totala lunara si semestriala de carbune, Registrul Ofiterului de serviciu pe mina cand semnam ca intram si iesaem di8n mina si alte zeci de documente ce pot atesta, ca doar eu nu am arhiva acasa! Era lege ca toti cd.tii de plutoane intrau in mina, obligatoriu, si plutonul dupa el, altfel faceai puscarie si te bagau la tradare ca erai in misiune de lupta, cum oracaiau ei! Daca nu trimiteam Ordine de serviciu de plecare in permisii si concdii habar nu aveau sa gaseasca UM Lupeni, decat doar Brigada Petrosani...Un intreg balamuc ce m-a determinat sa fac o serie de memorii la Ministrul Apararii, Guvern, Prim Ministru si mi-am calcat pe suflet, dar fara sperante, si la Presedinte, urmand sa mai fac la Avocatul Poporului si catre instanta, in functie de rezolvarea-nerezolvarea problemei! Exista o indiferentza, lene, indolentza si o lipsa de responsabilitate, vis a vis de o rea vointza aproape legala, ca iti vine sa-ti pui streangul de gat! Adica m-am nenorocit acolo si mi s-a tras si pensia de boala de la un accident acolo, in subteran, iar ei ma roaga pe mine sa aduc dovezi ca ei nu le gasesc! Halal coeziune pentru cei aflati in mare impas si mari greutati, ca mine! Halal Arhiva nauca, bezmetica si fara interes pentru petentzii disperati! Va las sa tragei concluziile, dar eu nu ma las pana ce ei nu-mi gasesc vechimea si toate drepturile legale, chit ca ajung in Parlamentul Europei sau la Drepturile Omului cu memoriile mele pana ce imi aflu drepatatea si drepturile restabilite! Eu cred ca sunt si directive secrete de franare a elanului, de subtiere a numarului de pretentii legale prin erori voite si deruta anticipata!

emillian123 spunea...

Pt. Corneliu: ca urmare a faptului ca am scris de multe ori despre reaua credinta,indolenta si chiar INCALCAREA LEGILOR de catre cei din ministerul asta-pe la zona financiara si casa de pensii sectoriala m-am ales cu..."neinvitarea" sa mai comentez pe acest blog...!

emillian123 spunea...

P.S. ...Nu ma intrebati cum am intrat pe blog,desi eram neinvitat...!

Huhu Rezea spunea...

@emilian
Verifica-ti e-mailul incepând cu 02 10 si vei gasi invitatia. Nu mai este valabila pentru ca n-ai acceptat-o.
Asa ca vei ramâne pe afara cand blogul va functiona in regim privat.

Huhu Rezea spunea...

@emilian
Verifica-ti e-mailul incepând cu 02 10 si vei gasi invitatia. Nu mai este valabila pentru ca n-ai acceptat-o.
Asa ca vei ramâne pe afara cand blogul va functiona in regim privat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Respect dreptul fiecaruia de a se exprima liber, dar nu sunt de acord sa se stearga acest exercitiu de calcul! Se teme cineva, si de ce? Un drept castigat nu mai poate fi revocat, iar Basanau si cloaca lui politica, fara votul domniilor voastre nu se mai pot cocota la putere sa va mai taie drepturile castigate! Sunt destui pe aici care au votat din nou basistii drujbari prin Calaus Ciolannus Sase Case Smecherite, l-au calarit pe Ponta care a inapoiat toate drujbarelile si a rezolvat, asa cum este ea, Legea Pensiilor Militare! Adica ei au pensii nesimtite, salarii nesimtite, Justitia are cele mai mari venituri, iar baza societatii, stalpul apararii, Armata impreuna cu Politia si Serviciile, sa aiba pensii de slugi? Nu se poate, si v-as ruga sa va aparati drepturile si pensiile doar intr-un singur mod: Nu mai votati talharii care v-au amputat pensiile, ei ascunzandu-se in PNL, sa va fie clar! Ati votat la anul acest monstru, dintr-un foc v-ati taiat craca de sub picioare, v-ati asigurat de pensii amputate, balamuc, stres si alte consecinte grave! Scurt pe doi! Stiati ca exista o intelegere strict secreta ca Basanau sa fie numit premier de catre Ciolannus Sase Case? Stiati ca Angela Merkel le-a impus cu tarie amandurora sa curme elanul lui Ponta cu masurile sociale? DE OCHII NOSTRII DUC UN RAZBOI PUBLIC INTRE EI INSA, IN PARTICULAR, AU O RELATIE FOARTE STRANSA SI AU CAZUT DE ACORD SA PREIA PUTEREA, BASANAU SA FIE PREMIER SI SA CURME RADICAL TOATE MASURILE SOCIALE DE FRICA UNUI ASA ZIS ESEC SI CADEREA ROMANIEI INTR-UN COLAPS ECONOMIC! Adevarul e ca masurile lui Ponta vor aduce in continuare cresteri economice, va creste nivelul de trai iar cloaca basista va mai vedea astfel puterea cam pe la sfantul asteapta, caci le-au fugit puiul cu aţa! Vad ca peste tot va afisati dezbinati, va acuzati reciproc, nu va respectati, va contraziceti cu insulte si invective si ati creat o atmosfera de lipsa de coeziune si camaraderie, nestiind de fapt ca sunt strecurati pe aici agenti politici basisti si iohanisti instruiti sa va dezbine si sa va zdrobeasca coeziunea de camaraderie! Pai, un colonel, sau un plutonier, sau un maistru militar-de Armata, Politie sau Servicii Speciale se pot exprima in halul in care nu de putine ori am putut sa asistam? Nu degeaba adminul, probabil- si bine ar fi sa fie asa, a privat blogul si elimina gunoaiele si putregaiurile politice de pe aici, ele adunandu-se, ca intr-o cloaca, pe alte bloguri! Treziti-va pana nu e prea tarziu si lasati frustarile si orgoliile personale, mai bine conjugati toata aceasta risipa de energii si negativisme intr-o singura forta si uniti impotriva dusmanilor comuni care vor sa ne risipeasca, discrediteze si sa ne slabeasca moralul!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Te lupti cu morile de vânt! Eu de vreo 2-3 ani incerc sa-i scot pe unii din mrejele politicilor care le afecteaza grav interesele de militar in rezerva. Ei... nu si nu, tot cu stampila pe ai lu Base. Cica s-ar compromite daca i-ar percepe cineva ca social-democrati.
Functioneaza ai naibi Sindromul Stockholm; victimile isi venereaza(voteaza) calaii.

Simularea calculului si Formula de calcul nu vor fi sterse.In ciuda base-liberalilor. Isi dau seama ca isi mai pierd din votanti.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: Categoric, domnule, si asa cum se purtau pantalonii evazati candva, apoi a trecut moda, dar toti coate goale, nespalatii, gunoaiele si opincarii au tot purtat evazati cu pantofi ascutiti cu ciorapi albi si rosii pana dupa Revolutie, tot asa e un curent, o moda a cocalarilor si manelistilor de duzina care isi spun basisti, se mandresc cu acest statut si continua sa-i pupe pe maharii lor si bahicul matelot in locurile unde nu ajunge soarele! Cam aia sunt, dar si cei mai vocali pe toate blogurile, le put gurile a hoit si picioarele a sconcs de se simt duhorile prin calculator si trebuie sa ne aerisim odaile! Pe strada ii recunosc: Au privirile tampe ca de maidanezi flamanzi, elucubreaza precum sectantii atinsi de delir mistic, sunt alcoolici, conflictuali, au datorii la utilitati, femeile le dorm prin vecini, au copiii scapati de sub control si comenteaza poltica basista in sediile de dreapta precum hoooligan's ai echipelor de fotbal din subsolul divizionar!

emillian123 spunea...

1.D-le HUHUUREZ: nu prea e clar de ce ati recurs la "privatizaea blogului..?!"sugerand (subliminal...) astfel ca el, blogul actual, ar fi.."de stat...!?" =adica vocea guvernuului..?-si nu un blog al unei persone libere, deschise - la exprimarea TUTUROR opiniilor decente ;oare sa inteleg ca adevarul neconvenabil POLITIC-NU TREBUIE PROMOVAT...? 2.Nu am computer acasa,asa ca accesez in locuri publice,periodic, acest site...!asa ca nu am vazut la timp invitatia d-voastra..!....

Huhu Rezea spunea...

@emilian
Opusul lui privat este public.
Sa stii ca spatiul pentru blog este inchiriat contra cost de la platforma Blogger.
Iti voi introduce din nou invitatia.

emillian123 spunea...

1.D-le Huhurez: am inteles problema cu spatiul "public+stat//privat"; 2.privind noua invitatie-daca e posibil-lasati un termen mai lung pt. acceptare; 3.apropo de raspunsul dat lui Corneliu) din 26 oct. a.c./ ora 16:25 :cred ca problema noastra-a cetatenilor de rand -si mai ales -pensionari(in special- militari-)e ca prea dam -unii -credit politicienilor-indiferent de culoarea lor; eu -fiind "patit"-asa cum am mai scris, pot sa firm ca toti-sub o forma sau alta,ne, ca sa spun asa-"trag in piept" si ne mint -fara sa clipeasca ,de ex. Ponta se tot lauda ca el si guvernul lui nu au taiat pensii(ca sa-l citez:"nici un leu din pensie"), ei bine-aflati ca mie mi-a taiat pensia -in 2013 de 2 (doua) ori: vreo 300 de lei-o data si inca ...2 (doi) lei(incalcand legea pensiilor=care scrie ca NU SE URMARESC DEBITELE SUB 10 LEI...!) a doua oara...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Emilian, si mie mi s-a recalculat cu peste 200 lei mai putin in 2013, dar am ramas cu cea mai avantajoasa, asa cum zice legea! Explica-i D.lui Huhurez ce ai patit si poate te ajuta sa-ti intrii in drepturi cu niste sfaturi bune, asa cum m-a ajutat si pe mine, dar numai sa fie asa! Nu Ponta a facut porcia asta si trebuiesc cautati cei vinovati, eu gasindu-i pe cei care au slugarit si lins la talpi pe drujbarii portocalii si au ramas pe functii sa-si faca de cap! Casa de pensii nu-i kaki, e doar o cloaca portocalie si care trebuie schimbata din temelii! Chestia cu politica e foarte simpla: Cat voi mai respira pe planeta Pamant sa nu mai aud de Basescu, basism, liberali si toata dreapta lor de mafioti! As vomita pe tastatura calculatorului sa mai amintesc aici de ce si pentru ce au facut aceste hiene nesatule si lipsiti total de empatie fata de acest popor brav, dar foarte urgisit si saracit! Chiori daca am fi si tot am vedea ca PSD si Ponta au reparat mari prejudicii, au pus umarul la pensii, ne-au votat legea pensiilor, anual ne-au dat 5 %, dar basanistii ani si ani de zile n-au pus un leu la nimic ci doar au taiat, au majorat TVA la 24 %, au secatuit economia nationala prin jafuri de proportii si acum ar vrea sa vina la putere sa amputeze din nou toate drepturile! Trebuie sa fie de foarte rea credinta acela care sa le mai dea credit acestor ticalosi! Voiam sa-ti mai spun ca, daca imi erai si dusman, si aveam un calculator in plus, aveam sa ti-l ofer cu inima deschisa pentru ca ai zis ca scrii din locuri publice si vad la altii cum e, dar fiind cu o pensie de boala de foarte tanar in urma unui grav accident, fiind cadru militar si in timpul serviciului, am pensia foarte mica, venituri foarte modeste, iar calculatorul acesta mi-a fost pus la dispozitie, mai bine zis daruit, de catre redactia publicatiei saptamanale unde sunt redactor editorialist si pamfletar, toata redactia fiind formata din voluntari la un ziar care se distribuie gratis la nivel local si zonal. Mai gandeste-te si fa-ti un bilantz de constiinta, separandu-i pe cei care au facut rau de cei care au facut bine acestui popor. Nu politic, ci realist si cu justete, ca sa stii de pe acum, cu fermitate, optiunea de la anul in cabinele de votare! Asa vei stii si daca ai siguranta zilei de maine pentru pensia din dotare!

emillian123 spunea...

Draga d-le Corneliu: pot sa inteleg si sa accept optiuna ta politica,dar eu iti spun,avand experienta trista(taieri de pensie) a vreo 9 decizii de pensie, din care 6-numai in anii 2012-2013, deci ,iti spun ,si sublinieza sta, ca TOATE GUVERNELE,cel putin din perioada 1999 si pana in prezent-au fost,cel putin- de "rea credinta",daca nu chiar hoti (hoate) pe fata...! Cat privest "reparatia"facuta de guvernul Ponta-e adevarat- asa pare, dar in realitate-" prin legea 241/2013 (o lege fara fundament legal; in mod normal-initial trebuia aplicat corect algoritmul de recalculare din lg.119/2010, adica art.180,indice 3,alin.1-7//lg.19/2000-din care -rezulta apoi si pastrarea cuantumului avantajos al pensiei recalculate,fara toata nebunia ce a urmat...!) -reparatia" -de fapt acopera ILEGALITEATEA facuta de guvernarea "sora=PDL" prin legea 119/2010 si "legislatia" derivata....!Mie nu mi s-a indexat pensia din 2008 incoace..! eu primind pensia din 2008= dec.2010-si aceasta FURATA -prin calcul vadit eronat de-a dreptul...!...in ceea ce priveste RAUL FACUT ECONOMIEI NATIONALE-iti repet ca el a fost facut de FSN si fractiunile sale de-a lungul celor 26 de ani;Romania NU ARE NICI O DREAPTA POLITICA, ci o "aripa dreapta" a FSN-ului,care FSN- la randul sau-e un fel de gasca de tip asiatic-chinezesc,in care fostii comunisti "s-au improprietarit" ...!si au creat asa-zise partide de dreapta- pt."imagine"in fata naivilor...!

emillian123 spunea...

D-le HUHUREZ: revenind la privatizarea blogului si "invitatiile " asociate privatizarii, nu e prea clar de ce mai sunt "necesare" aceste "invitatii"..?eu,de ex.-pur si simplu va dau acceptul acum,(el ar trebui sa fie prezumat -asa,din moment ce scriu comentarii pe acest blog),iar cei pe care-in realitate-nu doriti sa mai comenteze in acest blog -practic- veti proceda cum scrie sub chenarul acesta...!...

Popescu spunea...

Inainte de a va bate pentru marirea procentului haideti sa facem urmatorul calcul pentru un cadru militar in activitate si un pensionar:
Un cadru militar in activitate:
- venit brut 5.000 lei din care se scad
- CIAS 10,5% - 525 lei
- CASS 5,5% - 275 lei
- Impozit 16%- 672 lei
Venit net - 3528 lei
Un pensionar militar:
- Venit brut 5000 lei (ca se actualizeaza)x85%x20% OMM x 5% indexare = 5.355 lei:
- CIAS 0 lei
- CASS (5355-871)*5,5% = 247 Lei
- Impozit (5355-247-1050)x16% = 649 lei
Pensie neta= 4.459 lei
Deci rezulta o pensie mai mare cu 931 lei decat solda unuia care munceste.

Va las sa comentati cat vreti!!!

Huhu Rezea spunea...

@Popescu
Nu fi diversionist!
Uita-te in art. 28 din OUG si vezi câte venituri ale activului nu intra in baza de calcul a pensiei. Pai, despre ce vorbim si ce comparam?