Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 07, 2015

Ciolaniada portocalie perfectionata de Johannis prin Ciolos?

55 comments

Speranta de a rapune mafia portocalie prin vehiculul politic Uniunea Social Democrata a fost
spulberata de superficialitatea celor doi lideri ai acestei constructii politice, Crin Antonescu si Victor Ponta, superficialitate abil valorificata de caracatita infiltrata in toate institutiile statului.
Când mai bine de jumatate din electorat isi pune sperantele in tine, n-ai voie sa iti iei jucariile si sa pleci, indiferent cât de greu iti este, inainte de a realiza obiectivele promise. 
In 2012 trebuia mentinuta legislatia care reglementa referendumul, cu riscul de a supara Comisia Europeana de orientare populara. Odata cu Basescu, trebuiau inlaturate toate instrumentele sale din institutiile statului, in primul rând cele din sistemul judiciar, incepând cu modificarea legislatiei macoveiste de organizare judecatoreasca.
Cu sferturi sau jumatati de masura luate de guvernul Ponta, dispunând de banii furati in timpul guvernului Boc, regimul basist si-a conservat o perioada energiile negative, dupa care a iesit la atac prin disimulare intr-un partid istoric, PNL, si expunerea oprobiului public, ca  pe un paratrasnet in fata fulgerelor, a celei mai  odioase componenta a regimului portocaliu, respectiv a Elenei Udrea, cu al sau PMP. Cele doua componente se vor reintregi cât de curînd sub aceeasi umbrela.
Diversiunea de ametire a românilor a prins printr-o propaganda mass-media alimentata cu banii negri ai mafiei, mizând pe unicul obiectiv, impiedicarea lui Ponta de a ajunge la Cotroceni. Marii si micii evazionisti si-au dat mâna cu cioburile din PDL,  pentru a sustine victoria lui Iohannis in alegerile prezidentiale. A se vedea campaniile purtate de PRO tv, Realitatea lui Guse, Evz lui Dan Andronic. Acum a descoperit si DNA ca Evz-ul a fost preluat de Elena Udrea de la Buzaianu, prin scula Dan Andronic. 
Trebuia sa fii orb sa nu vezi ca in spatele lui Iohannis se aflau Blaga, Anastase, Flutur, Unguianu-SIE  si alte figuri sinistre ale portocaliilor si sa nu realizezi ca neamtul va trebui sa fie recunoscator finantatorilor campaniei sale prin acordarea de sinecuri in ceea ce el a numit „ guvernul meu”. Electoratul român a inghitit diversiunea cu votul din strainatate lansata de Realitatea Tv si s-a emotionat impotriva lui Victor Ponta. Lasa ca si in tara banii negri ai Elenei Udrea au adus voturi pentru neamt, in turul 2, din partea tiganilor si rudarilor analfabeti, carati la sectiile de votare de agentii electorali basisti. 

Era clar ca presa evazionista, sustinatoare de Iohannis si noul PDL, va specula orice eveniment pentru a cere demisia lui Ponta. Deh, Ponta isi facuse si acesta un fix din stoparea evaziunii fiscale in mass media. 
Pe cadavrele rockeristilor arsi la „Pionierul” s-a ridicat miscarea de protest antiguvernamentala, prefatata de scandalul produs de moartea politistului din coloana lui Oprea. 
Nefiind un luptator, Ponta abia a asteptat sa iasa onorabil din scena, simtindu-se lezat de strigatele tinerei intelectualitati tehnice, nu atât de specialista in perceperea fenomenelor politice si sociale, pe cât este in domeniul IT si in manipularea in virtual, pe retelele de socializare. De altfel, intelectualitatea tehnica a fost nucleul dur al electoratului PD, inca de la  preluarea  FSN-ului din mâna lui Iliescu, in anul 1992.
Ponta si-a dat demisia si pentru ca nu a avut sânge in instalatie sa-l demita pe Gabriel Oprea in parohia caruia se intâmplasera ambele evenimente provocatoare de manifestatii in strada. S-a gândit la imaginea sa si nu la cei care sperau ca nu va introduce tara in criza politica. Ce sa mai vorbim de categoriile sociale care isi indreptasera sperantele de mai bine in masurile sociale si fiscale anuntate pentru inceputul anului viitor.
Manipularea emotiilor este demonstrata si de lipsa de reactie „civica” fata de explozia de la Fabrica de pâine din Brasov, unde si acolo sunt victime.
Iohannis joaca basist comedia consultarilor in vederea formarii noului guvern. Partidele principale joaca poker politic, lasând adversarul sa scoata primul asul din mâneca. 
Johannis trage de timp, se scarpina cu stânga pe partea dreapta, dar, precum zicala cu aschia care ocoleste casa, ajunge la aceeasi tinta -GUVERNUL MEU.  Cu o singura modificare: premier va fi frantuzitul prin casatorie, executant al ordinelor  lui Basescu, via DNA,  in procesul ICA-Voiculerscu, constituindu-se parte civila in procesul penal, desi contabiliceste nu avea prejudiciu la Agricultura, fost comisar european in mandatul popularilor, horticultorul de Salaj, Dacian Ciolos. Vezi biografie.
Ne-am reintors in anul 2009. Stiti ce a urmat dupa.



55 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gasca de derbedei penali si-au gasit macelarul, cu manecile suflecate si barda bine ascutita inhipta-n tocator, in persoana lui Ciolos Os de Ros! Abia ce si-a terminat scoala profesionala de ciunteli si retezari de sub pulpanele si poalele şuntistei de romani si romanism, Angelei Merkel! Pare subtirel si elevat, dar nu-i decat caciula de el! Este doar un pateu usor de intins pe painea liberalo-basanista, e mai volubil decat un pârţ de domnisoara cu bujorei pe fese, si primul lucru pe care-l va face este sa polizeze pensiile si salariile, ca asa s-a scremut pe budă Intai prea statatorul de pomana, cu coliva si lumanarea aprinsa in mana din sicriul Cotroceniului! Gasca de pomanagii il aduleaza si-i aduc osanale, ca profetului Mahomed, noi ne flegmuim scarbiti printre dinti si spunem ca nu-i decat aceeasi Marie, dar cu alta palarie in care norocul lui Pacala si-a lasat o fecala! La bulivard, birjar, ca m-am saturat de mahalale si figuri penale ce se tot invat pe langa oala cu sarmale!

tigri2 spunea...

Eu zic ca ar fi bine sa numeasca un premier adevarat, cum o fi si care o fi deoarece Premierul Interimar nu are dreptul sa promulge legi si Norme de aplicare a legilor,a propos de Legea 223 / 2015. Plus alte drepturi si ":cadouri" de sarbatori.

CEZAR spunea...

Eroare ! Presedintele NU NUMESTE PREMIER ..
Coalitia ..care face majoritate in Parlament ...DESEMNEAZA PREMIER
Presedintele ..se uita se mira si ..semneaza ..!!!

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Si mai exact, desemneaza un candidat la functia de premier.

tigri2 spunea...

Iata raspunsul meu adresat gunoiului de blog "R-26500 Ghenita",in special gurului ei, Gelu Olescu, un prost ingamfat ,care ii are ca aliati pe "Mupetz Show Group" format din Mos Izmana & alti boshorogi.
>>Esti incorigibil in parerile tale ,numai tu si cu gasca Mupetz 'aveti dreptate" ,de fapt se vede aroganta si prostia voastra din denumire "ELITA", ce elita? A cui elita? Sunteti penibili, prea prosti de penibili. Stiu ca nu vei publica ce-am scris dar sunt convins ca vei citi. Esti jalnic si tu si gasca care iti canta osanalele.<<

CEZAR spunea...

Corect ...Coalitia ..desemneaza un candidat apoi Parlamentul valideaza sau Nu...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezar: Macabrul personaj, Ciolanus Şmen, pe fondul unui munte de 40 de cadavre arse din vina criminalei coruptii inflorite in destrabalatul sistem basist, si pe care el il perpetua si-l obladuieste dorind sa-i promoveze din nou pe basisti prin PNL cu un ,,Guvărn al mău,'' a starnit o miscare de strada in Romania si care va ruina in cateva zile tot ce a construit caramida cu caramida premierul Ponta, cel pe care in curand il va angaja premierul turc Erdogan consilier pe probleme europene! El nu se va mira semnand nimic altceva decat delirul lui politic, pentru ca este incrancenat intr-o idiotenie ce i-au fixat-o limberalii pe creier ca unui robot programat sa promoveze si sa numeasca ce-i latra lingatorii lui de clante! Sa fie clar ca acest personaj sinistru si iresponsabil a declansat aceasta pseudo revolutie portocalie pe care n-o vad de bun augur, si se va folosi oportunist de ea sa-si impuna oamenii lui corupti, santajabili si slugarnici sa desfigureze si sa drujbareasca reformele sociale promovate cu succes de Ponta, dar care i-au sucarit pe americanosi si Anghela Merkel Nud cu Hloci in Soare! Ce Norme, ce legi, ce pensii reformate! Va asteptati voi la acesti dezechilibrati si iresponsabili sa promoveze bunaciuni contra naturii lor? In Londra au izbucnit mari revolte anti capitaloism, cu incendieri, distrugeri si alte violente! Daca acesti criminali vor veni sa-si promoveze drujbariile si idioteniile lor in dispretul nostru, se impune sa iesim cu totii la drumul mare si le dam o lectie de democratie pe masura la fundul gol, ca altfel nu se mai poate sa mai rabdam atata bataie de joc, ignoranta si perfidie de capitalism salbatic! Le-a promis fraierilor ca va veni precum Hristos Gornistul in mij...locul multimii, ca la Apocalipsa! Hales-bules hakanaua, la misto, mo! Demisia, mistocarule si impotentule politic! Sa te ia si sa te duca pe brate, sau pe nasalie, diaspora care te-a votat si ni te-au lasat plocon pe cap!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tigri2: Ma bucur ca ai sesizat infectia de pe blogul de peste gard! Acolo nu exista reguli, adminul este prins in hora si corul invectivelor si degradarilor imorale si tolereaza cu larghete atacurile grosiere! Daca ar fi glume mai deocheate, hai treaca-mearga, dar acolo virulenta mahalagismului desantat si a desfranarii verbale de cea mai mitocaneasca speta ce intrece orice imaginatie! ,,Elita'' este o categorie nobila si superioara, dar poate sa fie si a degradarii umane de joasa speta, recte cea din vecini si unde s-au defecat toti fara sa mai traga si apa! Reveniti-va, mo! Baftales!

Ionel N. spunea...

Cezar & Huhurez
Constitutia nostra zice urmatorele :"Articolul 103 Investitura
(1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament." Este timpul sa vedeti si voi cine pe cine desemneaza si in ce conditii..... Restul este vorbarie si manipulare !

tigri2 spunea...

Iata raspunsul meu pentru "colinelul" Gelu Olescu(blOLOAGA-R-26500-Belita) care toata viata a taiat frunza la caini,precum Mos Alecu Zevzecu si acuma au pretentii sa le revina pensia dupa L 164,dar numai lor, celorlati sa li se micsoreze, sa ramana ei"taurii comunali",s-o aiba cea mai lunga.
>>>Olescule esti un personaj sinistru,infumurat si prost. cea mai mare greaseala a unui om este cand se crede superior celorlati,in aceasta atitudine se ascunde incompetenta , naivitatea si PROSTIA pura, cu care vad ca esti inzestrat din plin. Infatuarea,mandria de sine,ingamfarea ,sunt elemente ale slabiciunii intelectuale. preocuparile tale sunt obscure si minimale, esti depasit de situatiile reale,visezi si te pazezi pe niste LEME care nu sunt valabile in relatiile interumane. omul se adapateaza situtiilor noi,nu mai respecta ideile filozofice a unor filfizoni de teapa ta. O sa te prabusesti impreuna cu sistemul cu picioare de lut, pe care te bazezi. Adica " esti prea prost si putin informat, esti credul..esti PISTIL"

Huhu Rezea spunea...

@tIGRI
Lasa gâlceava asta marunta cu Olescu. Pâna la urma a creat o platforma pe care ati putut sa va exprimati opiniile despre leea pensiilor militare.Trebuie sa-l intelegi ca, neavând pregatire juridica, a creat un site militant, antisistem.
Apropo, te-ai dumirit ,pîna la urma, cum se actualizeaza veniturile brute din baza de calcul? Tot pe iflatie mergi?

tigri2 spunea...

Huhurez-despre calculul si actualizarea MEDIEI VENITURILOR BRUTE, am aflat urmatoarele. la chestionarea celui in masura sa ma lamureasca am primit urmatoarele raspunsuri.
Dialogul intre mine si reprezentantul casei de pensii(telefonic)
1. Intrebare.Cum identific cele sase luni cele mai convenabile?
Raspuns:Alegeti lunile cu functia cea mai mare.
2.Noi pilotii am avut functii mici ,veniturile noastre au fost marite din sporuri si prime orare de zbor,iar inainte de pensionare am fost trecuti pe functii inferioare ,chiar terestre deoarece s-au desfiintat SU(pe state anexa)
Raspuns:A sunteti pilot,atunci alegeti lunile cu cele mai mari venituri ,valorice
3. intrebare. dar cum imi dau seama ca doar raportarea la punctajele de pensie ma poate scoate din impas?
Raspuns ,da se poate si asa
dar Normele ce prevad? Normele vor apare la momentul potrivit ,nu pot sa va dau amanunte dar este ,aproximativ cum spuneti dvs..."
Am discutat mai multe aspecte dar nu doresc sa dau amanunte ,tin doar sa-i asigur pe cititori ca toti vor castiga si ca armele cu sporuri mari vor castiga pe masura sporurilor totale nu numai a 30% din valoarea functiei de baza cum incearca sa induca Mos Izamana & Mupetz blog R-26500 . In general se va simti ,substantial la cei cu vechime apropiata de 20 de ani si este logic sa fie asa. de ce?
Pai T s-a raportat la 20 iar cei cu 20 de ani vechime au avut T:20 =1, Cei cu 30 de ani au avut (T+1o):20=1,5+q.Acuma vom avea : la cei cu 20 de ani>> 1xT:20xcea mai mare valoare a lui T,din cele sase luni>>>= 1,...; la cei cu 30 de ani va fi tot 1,...dar diferenta dintre pensia actuala si cea rezultata va fi mai mica .
O aplicatie: 20 de ani vechime ,pensie actuala 2000 lei , acesta avand punctaje anuale de 1 si ceva cand era Lt si 3 cand era maior, media pe 20 de ani +2,3puncte pensie. luind cele sase luni va avea o media de 4 puncte (impartirea se va face la 6 nu la 20)>>> o pensie de 3500 lei.
la unul cu 30 de ani vechime ,care are o pensie de 3200 lei,vor rezulta tot in jurul a 4 puncte de pensie deci tot vreo 3500-4000 de lei , cresterea nu va fi semnificativa in comparatie cu cel cu vechime mai mica.
Asta ii deranjeaza pe MUPETZ SHOW, multi dintre ei stiu ca asa va fi si ii roade invidia ,ei vor ca gradele si vechimea sa dea cuantumul pensiei nu veniturile brute pe cele sase luni. de ei au stat , bine merci , in armata pana au fost scosi cu farasul , pe cand unii au fost 'aruncati" din Armata de valul primnirii in NATO.

Anonim spunea...

Ciolos si Iohanis sunf din aceasi loja masonica Cine vrea intelege...Acum si Mos ,. stapanul serviciilor romanesti vrea sa-l puna premier pe unul din cei doi agenti ai lui Mru- unguent sau Arafat.Are balta peste

Anonim spunea...

Nu esti credibil cat timp esti actual membru UNPR , ai fost si esti fanatic basist.Mai bine taci ca nu ai tinuta morala sa -i acuzi pe altii.

Unknown spunea...

dle H , ce credeti , aceasta lege a pensiilor militare se va aplica incepand cu 1 ian ? problema recalcularii si actualizarii , sa o lase mai incolo , ma gandesc ca acest presedinte, care va avea GUVERNUL LUI . nu o face vreo traznaie ,

CEZAR spunea...

@Ionel ...Constitutia are multe imperfectiuni !
Concret ..aici : Desemnarea facuta de presedinte este nula ..in Parlament ..daca nu corespunde cu desemnarea facuta de coalitia majoritara
Putina logica ...dar ca intodeauna la tine ....nu a fost ...!!!!

uber spunea...

Am vazut pe net mai multe propuneri din partea unor ONG-uri si asociatii pentru starpirea coruptiei. Ma tem ca cei care au facut aceste propuneri nu inteleg fenomenul coruptiei in Romania. Oameni buni, "sistemul" romanesc este unul identic cu cel mafiot. Leaderii, aka nasii sunt niste persoane care conduc o organizatie criminala, de asemenea ei sunt alesi si stabilesc ce trebuie facut pentru bunul mers al organizatiei, doar stabilesc! De executie se ocupa soldatii si tot ei dau de dracu daca ceva nu merge cum trebuie. Un nas fara soldati nu reprezinta absolut nimic, poate doar un simplu cetatean onorabil.
Sitemului mafiot de la noi trebuie sa i se ia soldatii si atunci nu va ramne decat un simplu organism onorabil care nu poate face rau. Trebuiesc identificati cine sunt capii retelelor mafiote sau mai bine zis al "sistemului", cine sunt soldatii si rupta aceasta legatura, totul va deveni perfect normal ca in orice tara democratica.
Solutia este ca niciun angajat din sistemul bugetar care nu este ales prin vot al cetatenilor sa nu poata fi "numit" in functie. Ocuparea acestor functii sa se faca NUMAI prin concurs mai precis prin examen iar accederea la acest examen sa se faca NUMAI dupa ce au dovedit ca au pregatire in domeniul respectiv. Astfel sistemul public nu va mai fi parazitat de tot felul de trepadusi analfabeti fara nicio competenta in functia respectiva, va creste calitatea serviciilor si nu are rost sa mai discutam ce poate face un om pregatit pe o functie. Si cel mai important! Un angajat care lucreaza cu fonduri ce pot fi sterpelite nu mai poate fi obligat de cel care l-a numit acolo sa faca tot felul de potlogarii.
Legatura dintre capii mafioti si fonduri fiind rupta, pot fi alesi in parlament cei mai corupti oameni din Romania, daca nu-si pot muia ciocul in borcanul cu bunatati vor abandona, functiile din politica nu vor mai reprezenta interes pentru gruparile infractionale si sistemul se va vindeca de la sine.

uber spunea...

Mie mi se pare cam ambiguu articolul asta cu desemnarea, este de-a dreptul stupid. Presedintele desemneaza un prim ministru dupa consultarea cu partidele, bla, bla. Dar termenul de consultare nu impune o obligativitate, el se poate consulta si poate desemna pe cine vrea el, nu neaparat din randul propunerilor partidelor. Desemnarea presupune numirea in functie, adica dupa ce a nominalizat si l-a desemnat, tehnic in secunada doi cel numit este premierul Romaniei cu acte in regula. Ca apoi trebuie validat de parlament e alta poveste, tehnic parlamentul nu poate decat sa valideze acest premier sau sa-l tranteasca. Jocul lui Iohannis e ca numirile facute de el sa fie invalidate de doua ori ca sa poata dizolva parlamentul si sa declanseze alegeri anticipate inainte ca partidul lui sa se erodeze definitiv. Aceste calcule ale lui sunt tampite pentru ca PSD si ALDE pot sa valideze premierul lui Iohhanis si o vom tine intr-o tiganie perpetuua. Mai mult eu cred ca ar putea fi considerat lovitura de stat acest calcul cand presedintele doreste sa dizolve parlamentul fara a avea un motiv intemeniat si nu unul generat de el. Insa e mult pana departe, o sa fim spectatorii unui circ cum numai in Romania se poate vedea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iohannis, Isarescu si Ciolos sunt masoni cu prepuţuri prescurtate si boşoalcă-n pantaloni! Voi urmari atent, in viitor, daca va fi numit un guvern de tehnocrati pitt-buli pătaţi si cu rabie infestati, si care va fi ponderea masonica pe scena politica guvernamentala de mare scofală. Pana acum, macelaria lui jupân Matache are trei picoli casapi cu ordine directe de la masoneria americano-germana, cu pumnalul in mana si inveliti in sutană! Sunt cei care nu sunt prea incantati de progresele economice ale stangii purpurii sub Ponta! Si unde mai pui ca social-democratii au marit criminal pensiile si indemnizatiile cu cateva molecule insignifiante in procente, cauza pentru care va cobori Apocalipsa pe pamant si va veni sfarsitul lumii, daca chiar si Hlocaustul pentru evreii financiari si masoni! Cum dreaku', dreapta poPULArilor europeni au şuntat economiile europene, iar socialistul Ponta sa-i devanseze? Nţ,nţ,nţ asa ceva nu se poate accepta! Merkel, doar in costumul de baie a lui Eva de la Mamaia, cu hlocii golaşi, a inrosit firul telefoanelor catre sluga de la Cotroceni cum sa ne saboteze pe toti la venituri, ca doar din cateva molecule microscopice, financiare, putem sa devenim o tara numai de patroni in urma imbogatirii din pensii si salarii ,,marite'' si astfel sa concuram si sa intrecem noi Germania? Nu! Si, atunci, directivele zabaloase se vor axa pe impunerea unui ,,Guvărn al mău'' format din masoni despaduchiti cu DDT, buni razuitori, barbieri si drujbari de inalta calificare pe la scolile lui Soros baci! Bai, nenorocitilor, ati uitat ca mamaliga, ciorba de potroace, de burta si sarmalele sunt patent romanesc, la fel ca si ghioaga ciobaneasca invetata doar pentru schinări si capatani seci ca ale voastre? Atentie mare, ca mamaliga mioritica si romaneasca este mina cu denonator pe care, daca o veti calca stramb, va sari in aer cu tot cu borhotul ala putred de masoni din voi! V-ati cuibarit ca paduchii si in fruntea tarisoarei asteia s-o sugeti de vlaga si seva, dar ati vazut ca nici asa de prosti nu suntem, si cam pe unde va gabuim va strangem intre unghii in mass media si pe retelele de socializare, astfel ca reactia negativa si ura romanilor pentru putregaiurile masonice s-a acumulat cat energia unei bombe atomice si feri Doamne de reactia necontrolata a neamului nostru romanesc! Dixi.

tigri2 spunea...

"Durerea " celor pensionati pe L 164 / 2001,multi, grupati in "R-26500 Elita" consta in faptul ca baza de calcul pe L 164 prevedea:" (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea p
ensiei militare de stat este solda lunară brută avu

în ultima lună de activitate, care include solda de
grad corespunzătoare la data trecerii în rezervă.
(2) În cazul în care au avut loc modificări ale
soldelor de funcŃie în ultimele 6 luni de activita
te,
baza de calcul o constituie media soldelor lunare b
rute din această perioadă, mai puŃin solda de
grad. La media obŃinută se adaugă solda de grad pre
văzută la alin. (1)"
Iar dupa legea 223 / 2015 , se prevede:" Art. 28.

(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie,"
Pe langa cele mentionate acestia ,pensionatii dupa 2001 aveau si urmatoarele sporuri suplimentare :15% spor pentru sporul de merit avut la data iesirii la pensie si 30% spor pentru cei cu functii de comanda.
Ei nu vor mai benefiacia de aceste "bunaciuni" si normal ca dupa legea 223 ,cuantumul pensiei va fi mai mic,chit ca vor ramane cu pensiile mai mari in plata dar in viitor nu vor beneficia de anumite maariri,pana la egalarea valorii. Acesta este
necazul " acestora + invidia si ura fata de colegii care vor beneficia de mariri,cu toate ca cei peste 85% dintre PM ,timp de 10 ani (2001-2011),nu au facut atata caz, atata galagie,avand pensii cu aproape 70% mai mici decat corespondentii lor cu L 164.

Mihai spunea...

Pas cu Pas spre Marele Impas !
Orice revolutie,greva, revolta spontana a fost studiata de istorici prin prisma a cel putin trei etape;
-cauzele producerii evenimentului
-modul de desfasurare si efecte
-masuri in plan politic si social luate in urma desfasurarii evenimentului
Credeti ca actualele evenimente vor ocoli aceste etape si ca si de data asta nu se va schimba nimic?
Scenarita facuta de unii si altii pe subiect parca nu prea tine cont de unele cauze care duc la manifestatiile din strada. Ascultam la ProTv o emisiune in care doi invitati la Cotroceni din strada au facut o demonstratie de civism care ar trebui sa dea multora de gîndit .
Evident ca in stilul caracteristic autoritatile noastre trateaza momentul doar prin gasirea modalitatii in care strada poate fi dezbinata si pusa cu botul pe labe. Pentru nimeni fenomenul nu prezinta parca urgenta. Prezidentul o scalda bine mersi pe la Sibiu nu cumva cei de pe valea Oltului sa se dezobisnuiasca de girofar, parlamentarii care mai apar sa-si prezinte ”sustinerea ” pentru ”schimbare” arata de parca ar fi Ceausescu la zid. La Cotroceni au pus cartoful cald in mîna presedintelui fiindca momentul creat nu-i propice pentru a se inhaita la responsabilitate sa zicem pentru un an de zile.
In concluzie ne ramîne doar sa asteptam etapa a treia adica masurile ce se vor lua in urma desfasurarii evenimentelor.
Oricum ma asteptam la o mobilizare cu foc continuu in aceasta situatie, fara zile libere la sfîrsit de saptamîna, mai ales ca au avut tupeul de a-și tripla salariile. Bine ca nu au ajuns cu pensiile speciale si pentru primari, in timp ce apartinatorii decedatilor in zilele de weekend nu-si pot ridica certificatele de deces si rezolva alte probleme fiindca administratia se odihneste.
Rusinos si degradant.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Tot nelamurit esti. Limitarea de 30% din solda functiei de baza(solda de functie+solda de grad+gradatii+indemnizatie de comanda) o prevede legea salarizarii, nu ca zice @mosul sau altcineva.
Dupa cum vezi in lege, sporurile sunt cote procentuale din soldele de functie si grad si de aceea actualizarea soldelor determina actualizarea tuturor componentelor veniturilor soldei lunare, mai putin premiile.
Ordinea operatiunilor este urmatoarea:
-alegerea celor 6 luni
-actualizarea veniturilor brute avute, functie de nivelul soldelor la data actualizarii/recalcularii
-calculul mediei pe 6 luni a veniturilor brute actualizate pentru stabilirea bazei de calcul la care se aplica procentul de 80%.

Huhu Rezea spunea...

@uld
Ipocrizia si nesimtirea la noi este ca sutele de mii, poate milioanele de mici intreprinzatori care nu platesc impozite si angajeaza la negru, de liber profesionisti si meseriasi care lucreaza la negru, fara sa plateasca impozite, nu se considera corupti. Ei ii considera corupti doar pe cei care fura din bugetul de stat, nu si pe cei care obtin venituri si nu platesc impozite la buget. Astia erau care strigau in piata „Jos ANAF”

Anonim spunea...

La noi si concursurile sunt masluite..

Anonim spunea...

Aici ai dreptate

Anonim spunea...

Cam asa e.Multi nu vad barna din ochi lor ..

Huhu Rezea spunea...

@@uld
Pâna la Basescu se impusese practica desemnarii candidatului cu formarea guvernului la propunerea partidelor care se constituiau intr-o majoritate in Parlament. Majoritatea o constituie partidele prin participarea la alegeri pe aceleasi liste electorale, sau prin intelegeri post-alegeri. Spiritul textului constitutional este ca nu presedintele constituie majoritati parlamentare.
Precedentul incalcarii cutumei l-a facut Basescu in 2004 când a rupt alianta PSD,PC,UDMR, sub amenintarea repetarii alegerilor, si a facut alta alianta, ca sa-l desemneze candidat pe Tariceanu.
Actuala majoritate parlamentara, daca ar avea sânge in instalatie, i-ar putea cere lui iohannis desemnarea unui candidat propus de ea si continuarea guvernarii.
In caz contrar, presedintele este suspendat de majoritate si presedintele interimar desemneaza candidatul dorit de majoritate. Când se termina suspendarea, noul guvern functioneaza deja.
Poate asa ar fi procedat Ponta, daca nu era tavalit de Uncheselu prin tribunale, la comanda politica.
Asa cum spuneam, Dragnea este un prizonier al sistemului, isi asteapta verdictul in proces, nu poate sa miste in front.

R-26500 spunea...

@ Huhurez Rez duminică, 8 noiembrie 2015, 11:53:00 EET. Au dreptul sa strige jos ANAF. Este un drept foarte intemeiat. ANAF si-a facut propriile legi in relatia dintre stat si cetatean, legi care favorizeaza exclusiv statul. Insa ANAF NU a stabilit acelasi drept si pt. cetateni in realitiile cu statul.

Cel mai banal exemplu este legat chiar de pensii si pensionari! Trait pe viu. Prin legile ANAF, daca o CPS constata ca a gresit in plus niste plati pt. pensionari, ii macelareste pe acei pensionari imediat cum constata, ii executa silit punand 1/3 poprire pe pensii si isi recupereaza suma. Acest fapt este stipulat de legile ANAF! Fara a fi nevoie sa aiba un titlul executoriu emis de justitie. In schimb, daca un pensionar constata ca aceeasi CPS a gresit in minus niste plati, legile ANAF nu acorda dreptul reciproc ca pensionarul sa execute imediat CPS, tot fara HJD si tot prin retineri de 1/3 din bugetul institutiei. Cetateanu este pasat de legile ANAF sa se adreseze justitiei etc. si etc. Si dupa ani de zile dupa ce castigi in justitie, vine statul cu o alta lege tot marca ANAF care restituie drepturile cetateanului in cauza in 5 transe anuale. Si atunci nu doar ca este intemeiat sa strigi "Jos ANAF!", ci sa il desfiintezi complet, intrucat in forma in care functioneaza acum NU reprezinta decat un instrument de opresiune a statului contra cetatenilor!

Sunt multe alte exemple in care ANAF functioneaza ca stat in stat, neacordand aceleasi drepturi si cetatenilor in raport cu statul pe care statul le are in raport cu cetatenii!

R-26500 spunea...

@ Huhurez Rez duminică, 8 noiembrie 2015, 00:06:00 EET. Cum adica "Trebuie sa-l intelegi ca, neavând pregatire juridica, a creat un site militant, antisistem". Nu este un site militant, antisistem, ci un site al militarilor de cariera autentici. Pregatirea juridica neavand nici pe de parte vreo legatura cu cariera militara autentica. Pregatirea juridica este o oarecare specializare existenta in diverse domenii, una din sutele de alte specializari din Romania si care in armata are un rol auxiliar fata de specializarile pur militar. Iar daca e sa ne adaptam situatiei de acum din Romania, pregatirea juridica devine o specializare care a devenit blamata. Sa luam ca reper L.P.M.: este conceputa intr-o logica juridica abstracta care camufleaza exact imoralitatea juristilor care au conceput legea. Cum sa intre in vigoare o L.P.M. la 01.01.2016, iar cand citesti continutul, cei pensionati pana la intrarea in vigoare a legii NU constatam ca nu ne regasim decat in forme conjuncturale care tin de timpi abstracti?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: Apropo de ipocrizia micilor intreprinzatori care angajeaza de 26 de ani la negru, fenteaza taxele si impozitele si au nenorocit vechimea in munca a milioane de ,,angajati.'' Au incasat miliarde de parai din evaziune, dar tot ei sunt cu nadragii in vine si se exchibitioneaza cu pancarte de revolta in public! Daca s-ar insuma si cati au murit in accidentele de munca la negru s-ar aduna mormane de morti! Au tupeul acesti derbedei sa mai si iasa in strada, alaturi de protestatari, si sa declame controalele ,,abuzive'' care le ,,pericliteaza'' afacerile, care ,,afaceri,'' de foarte multe ori, inculud vanzari de alcool prefacut si alimente care au cirozat sute de mii de oameni si i-au bagat in mormant pe romani, vand obiecte de imbracaminte, incaltaminte jucarii pentru copii si alte lucruri de folosinta, deci alte victime directe si colaterale prn intoxicatii si otraviri cu fel de fel de chinezarii si turcisme contrafacute! Coruptia organelor de control favorizeaza acest flagel, si care este organizata in bande de profitori din spagi de la ministere in jos! Sa fac o paranteza si cu tinerii, chiar daca mama care m-a alaptat si cu mine vom sughita de la injuraturi! Tinerii derutati de clasa politica vicleana ni l-au pus pe freze pe Basecu baci cu clondirul intr-o mana si barda in cealalta & mafia portocalie, pe taranisti si impotentul politic Constantinescu, primari ai Capitalei care s-au dovedit niste mafioti, alti primari si scule de de dreapta de pe tot intinsul plaiului mioritic si din zona folclorica a Bucurestiului! Diaspora nici nu mai discut: Au votat intotdeauna sa ne aduca saracia si taierile brutale de drepturi, si-au pus stampilele doar pe cei care ne-au distrus intreaga societate, influentati de masoneria occidentala si trompetele formatiunilor de dreapta! Bai, saraciilor, sunteti ca o pedeapsa pentru noi! Cat veti trai sa nu uitati in vecii vecilor ca dreapta inseamna saracie, capitalism de jungla, avaritia personala a unui grup de mafioti cu o imbogatire rapida pe spatele avutiei nationale si a poporului, iar centru-stanga democratica inseamna echilibru, progres si satisfacerea cerintelor societatii in mod echilibrat! Ponta & guvernul sau v-au dovedit asta cu prisosinta, chiar daca cu unele stangacii inerente ale unei tinereti exuberante si intr-o atmosfera ostila si cu piedici create de o dreapta a capitalismului portocaliu, salbatic si a unei viziuni de bou cu sloganul obsesiv ,,vrău guvarnul mău!'' O sa-l aiba mandea mutu', dar o sa vedeti in ce prapastie adanca a saraciei si dezastrului o sa ne bage pe toti, asa cum face orice dreapata masonica oriunde in lume! Si fiind vopsita in portocaliu, vom sta cu mortul pe masa, popa-n prag, pompierii pe casa si politia la poarta! Vai voua, farisei si misei fara cap si mintea-n punga!

R-26500 spunea...

@ Corneliu sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 22:10:00 EET. Afirmi: "Ma bucur ca ai sesizat infectia de pe blogul de peste gard! Acolo nu exista reguli, adminul este prins in hora si corul invectivelor si degradarilor imorale si tolereaza cu larghete atacurile grosiere!" Pt. cultura ta: incetivele si degradarile morale pornesc de la unul care isi zice CEZAR si unul care isi zice tigri2. Despre care opinez ca este extrem de posibil sa fie una una si aceeasi persoana. Si care mai posteaza ca si aici, cu inca vreo 2 nume. Cei/cel in cauza au o singure durere: ca NU il laudam pe Oprea si demascam continuu faptul ca Oprea este lichidatorul pensiilor militare si terminatorul a cca. 26 500 rezervisti! Fapt pt. care cei/cel vad/vede rosu in fata ochilor si se apuca sa injure. Am incercat de multe ori sa ii/le transmit sa isi exprime ce opinii vor, dar NU sa foloseasa limbaj vulgar. In zadar! Uneori a mai tinut, dar uitau mereu spre seara (cica unii spun ce gandesc doar la betie) cand reveneau la acelasi limbaj. De altfel, toate invectivele lor si care sunt sute, sunt retinute la spam! Le pot afisa oricand, desi nu folosesc nimanui!

tigri2 spunea...

Huhurez, datorita principiului NERETROACTIVITATII LEGII, Legea salarizarii unice nu va influenta Legea 223, la acea parte cu 30% ma refeream , de aceea ,chestia ironica si deranjanta,fara baza reala cu "n-ai inteles nimic" nu-si avea rostul. Merci pentru luminarea mintii. Daca ma intrebi ceva si eu iti raspund ,atat cat stiu si ma pricep, atunci nu-mi arunca vorbe de...doi lei.Despre cei 30% mai scrisesem de multe ori in disputa cu Mos Teaca.

Mihai spunea...

Nu se mai termina balamucul asta ca sa-si revina în formă din buimaceala si mos Alecu. Mare ghinion pentru el chiar acum cind se credea la mal.
Si ghinionul îi cu atît mai mare cu cît Dogaru a ratat startul in fata ong-istului basist Sorin Ionita -trompeta basista LaB1 împotriva pensiilor militare ,”selectat” la Cotroceni alaturi de alti ong-isti flamînzi ca lupu. Hei coane Fănică ........

uber spunea...

@Huhurez
Fara a avea pregatire in domeniu, doar ca simplu cetatean eu vad lucrurile asa:
Presedintele nu incalca in niciun fel constitutia daca nu desemneaza un prin-ministru de la vreun partid, constitutia ii da voie sa desemneze pe cine vrea el, partidele sunt doar consultate insa consultarile nu au titlu obligatoriu. Asta doar daca nu exista vreo decizie a Curtii Constitutionale care sa prevada contrariul, eu nu stiu de existenta unei astfel de decizii, poate exista.
Chiar daca ar incalca constitutia nu mai exista o majoritate parlamentara care sa o faca, fara interesul national majoritatea nu mai e iar pozitia lui a fost afirmata in cateva randuri ca sprijinitor al presedintelui.
Pe de alta parte PSD si ALDE nu au absolut niciun interes ca situatia sa se clarifice. PSD si-a jucat magistral cartea, cei de la PNL-PDL si acum sunt buimaciti si nu stiu cum sa contracareze situatia in care sunt, o tin una si buna cu anticipate insa nu sunt nici pe departe convinsi ca vor asta, nici nu au facut o propunere de prim-ministru de neacceptat pentru PSD, astfel ar fi grabit procesul de dizolvare al parlamentului. Nu se asteptau ca Ponta sa demisioneze si sa le taie macaroana circului cu premier corupt care avea ca scop erodarea PSD in favoarea lor. Se pare ca tot acest circ s-a intors impotriva lor iar acum sunt pe tobogan si nu stiu cum sa se mai opreasca. Ponta i-a lasat cu ochii in soare, a lasat o gramada de acte normative in aer, toate aceste acte cu lipici la populatie iar acum nu se mai pot aplica. Cine e de vina? Raspunsul e simplu, circul PNL-PDL-Iohannis. Chiar daca ar prelua guvernul acum si cu sprijinul PSD invocand tot fel de vrajeli politicianiste si populiste, Poanta a avut timp suficient sa dea toate contractele catre clienti in vederea campaniei de anul viitor, deci vor gasi o magazie goala. PSD a punctat la toate capitolele, PNL-PDL este groggy. Dupa cum decurg lucrurile, in opinia mea PSD va obtine la alegerile de anul viitor un scor istoric, asta daca nu vor face vreo greseala capitala. PNL-ul culege ce a semanat, daca mai adaugam ca DNA ar putea grabi cercetarile in cazurile in care Blaga si Gorghiu sunt citati va fi un adevarat dezastru pentru ei.
Paine si circ!
Docamdata avem numai circul sa speram ca vine si painea.

Mihai spunea...

PS
https://ro-ro.facebook.com/Subiectiv.RazvanDumitrescu/
„Sugestiva poza cu doi dintre cei care au fost invitati la Cotroceni de domnul Iohannis .... de domnul Iohannis, sustinandu-l pe Basescu atunci cand era suspendat. Este vorba despre Sorin Ionita(stanga) si Andrei Cornea de la GDS(dreapta).

Mihai spunea...

@ R 26 500
Ca de regula esti inca odata pe lînga subiect. Numai după ce treci prin studierea stiintelor juridice poti sa-ti dai seama cît de inafara sistemului esti in calitate de cetatean-militar (mai ales inainte de 89), si cum iti schimbi modul de actiune si gîndire după ce ai trecut prin asa ceva.
Mare prostie pentru invatamîntul militar mapn-ist ca in curiculă nu sunt prevazute si discipline de drept comun pe linga cele de drept international. Foarte multi ar deveni mai responsabili si cu prestanta in public vizavi de ce fac si ce dau pe goarna de multe ori in mass_ media de-ți vine de multe ori sa spargi sticla.Inclusiv sindicul vostru ar fi mers pe alte cai, nu era necesar sa va toace banii degeaba.

Mihai spunea...

Balamucul asta nu se va termina pîna nu-l primesc la consultari si pe mos Alecu in calitate de reprezentant al Pietii Obor si Pietii ”Coșbuc” din Rahova.

Anonim spunea...

Absolut corect cu mentiunea ca psd e plin de hoti milionari in euro si e de stanga cum sunt eu popa.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Imi pare rau ca te dezamagesc dar limitarea sporurilor la 30% din solda functiei de baza este prevazuta si in Legea 284/2010, lege care se va aplica in totaliate, fara amânarile de pâna acum, dupa demisia lui Ponta. Adio alta noua lege a salarizarii. Probabil ca guvernul lui Iohannis va aduce câteva modificari Legii 284/2010.
Este enervanta indaratnicia ta. Ceri lamuriri juridice si, daca nu-ti convin, interpretezi totul ca un afront la adresa ta.
@uld
Presedintele nu poate sa nu tina cont de rezultatul alegerilor chiar si atunci când un partid nu câstiga 50%. Trebuie sa propuna un guvern despre care are informatii din timpul consultarilor ca va trece de Parlament, adica trebuie sa tina cont si de aliantele dintre mai multe partide care formeaza o majoritate.
Actuala majoritate parlamentara nu are cum sa se destrame pâna la urmatoarele alegeri. Ea se va manifesta si pentru a impiedica alegerile parlamentare anticipate. Va vota si cel mai nastrusnic guvern propus de Johannis, numai sa nu se ajunga la anticipate.
Dupa ce va vota guvernul, PSD va face opozitie fata de orice initiativa legislativa care nu corespunde programului de guvernare al Guvernului Ponta, in fapt un program social-liberal-USL.
@avianyk
Face parte din pregatirea contrainformativa sa te abtii de la exprimarea unor opinii in perioadele tulburi. Dupa câte constati... nu toti avem o astfel de pregatire.

tigri2 spunea...

Sporurile despre care vorbesti se adauga soldei in procentele stabilite prin anexele L284 / 2010 dar eu vorbesc despre alte venituri care se adauga soldei brute si care nu sunt limitate ,exemplu:salturile cu parasuta, primele orare de zbor, incercarile,lucrul in subteran, lucrul cu substante si instalatii periculoase, clasificarile ,etc.
dar daca esti orgolios si vrei sa-ti dau dreptate , asa este cum spui tu , ba mai mult decat atata,pensionarilor cu grade mai mici care au indrazneala sa primeasca pensii mai mari decat gradele extrem de uriase , sa li se taie cate un deget de la urechea dreapta. de , daca asa vreti voi, asa sa fie!

Huhu Rezea spunea...

@Maxim
Chiar daca postezi de pe telefon sau tableta, mentioneaza cui raspunzi, altfel pe PC-urile obisnuite nu se intelege cu cine dialoghezi.Blogul este setat peordinea cronologica a comentariilor.
Este o parere anacronica asta cu lideri social-democrati saraci.

R-26500 spunea...

@ avianyc duminică, 8 noiembrie 2015, 16:05:00 EET. Afirmi tot felul de non-sensuri.Hai sa le punem in ordine:

1]. In M.Ap.N. s-a studiat dintotdeauna dreptul international.

2]. In rest in toate ministerele, ca si in toata Romania, s-a studiat pana in 1990 dreptul comun comunist. Pe care l-ai studiat inclusiv TU, banuiesc ca NU esti promotie de dupa 1990. Asa ca mai bine ar fi sa taci, decat sa spui cuiva ca ai studii de drept in perioada comunista.

3]. Un cetatean-militar, este in primul rand cetatean, si abia mai apoi militar. Stiintele juridice nu fac decat sa formeze juristi, avocati, judecatori si procurori. Si unii si altii neavand alt rol in societate decat sa transpuna in practica emanatiile politicienilor. Procurorii ancheteaza dupa legile politicienilor, judecatorii judeca dupa legile politicienilor, juristii aplica legile politicienilor, avocatii apara dupa legile politicienilor. Daca legile sunt proaste, si procurorii si judecatorii si avocatii si juristii aplica legi proaste.

In concluzie, NU este absolut nicio problema daca vrei sa te situezi ca cetaten in afara unui sistem ostil, aducand ca argument ca juristii au zic ca ... Iti spun ceva ce precis nu stii. La procesele de la Nurnberg, nu au fost condamnati doar militari. Ci si judecatori, procurori, avocati si juristi.

4]. Care sindicatul vostru? Eu nu mai sunt membru al niciunui sindicat din 2012. SCMD a fost un simplu instrument manipulat de Dogaru si alti cativa, sa ii dea jos pe Basescu, Boc si Oprea, fluturandu-ne in fata ca s-ar ocupa de problema pensiilor militare, pensiile diminuate bla, bla si lugu, lugu! I-am dat jos pe Basescu, Oprea si pe Boc, iar cand a venit Ponta, țop si Oprea la putere. Moment din care brusc SCMD a uitat de problema pensiilor militare. Apoi din octombrie 2013 ni s-a arucat un ciolan pe jos celor cu pensii diminuate. Nu le-a reintregit, dar la misto, intrucat de fapt nu le-au inghetat. Ulterior a aparut L.P.M. si asta tot la misto. Dovada fiind ca toti, inclusiv TU, ne uitam ca viteii la lege, tot incercand sa speram ca parca am fi si noi pe acolo prinsi, desi doar un indaratnic nu observa ca am fost luati de fazani. Rugamintea mea fiind sa nu ma mai asimilezi SCMD.

Huhu Rezea spunea...

@ASA ESTE @ R 26
Pâna si militarii se conduc dupa legile facute de politicieni. Si finatistii aplica legea salarizarii cadrelor militare facuta de politicieni.
Hai sa contestam tot ce este facut de politicieni!
In autosuficienta care te caracterizeaza ...este mai competent in problemele juridice un autodidact decât un jurist format in perioada comunista, nu?
Oare au fost si matematica, fizica sau chimie comunista in scoli?

Mihai spunea...

@ Huhurez
Acum ca tot l-am vazut pe mos Alecu in piata cu L 164 de gît inteleg dragostea gastii pentru aceasta lege caduca care a fost buna pentru o parte a sistemului si destul de nedreapta pentru partea sistemului care a lucrat in conditii grele de munca cu adaugiri de diverse sporuri ,prime ,clasificari ,specializari,etc. si atunci normal ca premiza spre contributivitate a pornit si de la cerintele unora de a se aplica prevederile anexei 3 din L 138 care prevede si includerea pentru anumite categorii in baza de calcul a unor prime ,etc lucru care nu s-a realizat iar cînd au facut-o, au facut-o pe contributivitate si nu pe L 164. Prin 2007 după criticile prin presa precum ca militarii au incluse in pensie toate premiile,sporurile etc s-au trezit si cei din mapn si le-au eliminat/abrogat din lege.
Multi din cei avantajati de L164 si apoi dezavantati pe contributivitate (in afara de cei cu vechime si functii mici) sunt o consecinta a necorelarilor legislative care au functionat la un moment dat. Exemplu ; exista personal care a beneficiat prin lege de spor pentru conditii vatamatoare x%, dar au fost incadrati la conditii normale. Sau incadrat la conditii speciale ,alte conditii dar fara a avea prevazute sporuri pentru activitatile desfasurate.
Si atunci normal ca daca ai fost in AC dar fara sporuri atasate ai piedut vizavi de un ofiter sau de expl.mm mecanic de bord posesor atit de grupă Ac cit si de sporuri consistente.
Vina este exclusiva a celor care nu au corelat sporurile pentru conditiile vatamatoare si periculoase de la locul de munca cu incadrarile corespunzatoare in grupe. Si aici fac aluzie si la Legea Protectiei Muncii neaplicata corespunzator in mapn desi este obligatorie. Aceasta lege defineste locul de munca periculos,etc iar functie de stabilirea acestor locuri se face pe urma incadrarea personalului de la respectivul loc in grupa corespunzatoare.

Mihai spunea...

@ R 26 500
Cu respect, aveti absolut deplina dreptate . Ai dat un raspuns de cetatean dezorientat. Faptul ca legile nu se respecta nu inseamna ca legile nu sunt bune. Evident ca sunt si exceptii mai ales dupa ce in parlament au patruns juristii becalieni,dragomireni,etc..
Dar daca s-a ajuns pina acolo cu aroganta si nestiinta incît puzderia de consilieri din consiliile locale de la comuna pina la municipiu voteaza hotarîri care nu fac altceva decît exced legea organica votata in parlament si bașca ca niste primari o si aplica, iar cetateanul ca sa nu se puna rau tace . Si daca mîine din consilier devine parlamentar. UIte ca si asta poate fi una din cauzele pentru care lumea si tineretul studiat a iesit in strada sa-i judece.
Si taranul ar vrea sa -i clarifice cineva drepturile lui la despagubire atita timp cit cineva i-a pus sonda de petrol linga cotetele porcilor sau galeria de mina a fost dirijata pe sub casuta lui si i se darîma casa, toate doar prin prisma definitiei proprietatii ( aceea cu fata si subfata solului). Poate cu politicienii de mîine va fi mai bine. Dar daca presedintele va avea grija sa mearga in piata cînd vor mai fi vreo doi demonstranti pe acolo din care unul va fi mos Alecu cu L 164 de gît si celalalt unul de-al sistemului, va trebui sa mai rabdam . Sau cine stie poate povestea cu vrabia din mîna pe cioara de pe gard .......

totoiany48@gmail.com spunea...

LEGILE ASA CUM SUNT VOTATE NU SUNT APLICATE CORECT.
PT.ACEIASI FAPTA JUDECATORI DIFERITI DAU SOLUTII DIFERITE DESI JUDECA DUPA ACEEASI LEGE SI SE REFERA LA ACCEIASI FAPTA .
AICI EEEEE BUBA .
CINE GRESESTE AGARA DIN SISTEM .

CEZAR spunea...

Piloate gresesti ! Potecarul R123..are alte ofuri !
El ii in alta tagma a profitorilor ! El are cel mult 15 ani vechime reala ...
Mai departe poate iti detaliaza altul , caci mie imi vine sa ..borasc ...

Ionel N. spunea...

@ Cezar 07.42
Desemnarea de premier facuta de presedinte poate fi nula in parlament daca nu corespunde cu desemnarea facuta de coalitia majoritara o singura data : a doua oara parlamentul spune good -bye si se organizeaza alegeri anticipate ... numai mintea ta nu are sansa unei restartari !( Imi cer scuze daca postarile tale sunt "in interesul serviciului!")

Huhu Rezea spunea...

@Ionel
N-ai sa vezi Parlament care sa se demita singur.
Asa ca, a doua oara, parlamentarii te vor vota si pe d-ta, daca te desemneaza Iohannis candidat.
Un candidat desemnat poate in 10 zile sa-si depuna mandatul in loc sa se prezinte in Parlament, daca vede ca nu are sprijinul unei majoritati.

Huhu Rezea spunea...

@avyanyk
Cred ca n-ai mai platit de multisor o amenda pentru circulatia pe drumurile publice.Eu am platit la Administratia Financiara de domiciliu si n-a mai fost nevoie sa comunic la Dâmbovita.
Orice comunicare vine la Impozite si taxe din localitatea de domiciliu.

Mihai spunea...

huhurez ,sau minimalizezi sau nu ai inteles intrebarea.
incearca sa platesti amenda pe loc (24 -48 ore ,caz ptr,radar fix) la CEC sau la primaria lacalitatii de amenda de pe traseul de deplasare, nu comunica la IPJ agentului constatator si sa vezi ce se intîmpla. Si eu puteam plati la admin financiara de domiciliu după ce ma intorceam din concediu, numai ca nu ma incadram in 24-48 de ore si atunci trebuia sa platesc integral. Si apoi ce sa-ti mai vina de la admin.financiara de domiciliu daca figurezi cind vine instiintarea de la IPJ Db ca ai platit. Bifeaza doar si s-a terminat.
CEC si primaria de comuna te asigur ca nu are legatura informatica cu ijp prin care sa-i informeze ca le-ai livrat banii in cont ca venit la stat. Si vezi ce se intîmpla daca pierzi dovada platii la CEC sau primaria de comuna de pe traseu cind vine instiintarea de la IPJ respectiv la admin,financiara de domiciliu.Rascolesti arhiva CEC si aprimariei unde ai platit amenda ca sa-ti dea duplicat după dovada platii altfel te executa silit. Asta-i ro. Inclusiv administratia finantelor publice(ANAF) nu comunica pe asa ceva cu admin. fin.a primariilor decît cind te cauta de datorii în caz ca trebuie sa-ti elibereze vreo autorizatie ,etc.

Mihai spunea...

Gata domnilor. Rivolutiunea s-a terminat.
Deoarece nu au reusit sa-l gaseasca pe Vlad Tepeș s-a stabilit ca nu se poate renunta la traditiile românesti din mosi stramosi,hotie,minciuna ,santaj, conspiratii, scenarite,delatiuni .........
Puteti sa dati drumul la cîini si calcule.
Poate trebuie sa fim doar o” apă de colonie ”? Si nici niste spitale de pisi-pisi in plus nu ar strica .

Huhu Rezea spunea...

PSD puncteaza, scotind primul asul dim mâneca in privinta desemnarii primului ministru. Il propune pe Liviu Voinea, fost ministru al bugetului in guvernul Ponta, in prezent vice-guvernator al BNR.
Iohannis si PNL isi verifica si ei asii din mâneca pentru a-l compara cu Voinea. Nu am inteles daca propunerea este in numele actualei majoritati guvernamentale sau numai a PSD. Sa vedem ce zic ALDE si Interesul National.

Mihai spunea...

BREAKING NEWS
Deoarece nu au reusit sa-l convinga pe Vlad Tepeș sa fie Prim -ministru pe motivatia acestuia precum ca daca ar trage toti politicienii in teapă ar risca ca Romania sa rămîna fară lemn. De asemenea s-a suspectat si faptul ca ar fi fost foarte probabil ca mafia sa-i insceneze arestarea ca apoi sa-l traga in teapă.
Asa ca s-a stabilit ca nu se poate renunta sub nici o forma in actuala etapă la traditiile si obiceiurile românesti din mosi-stramosi,hotie,minciuna ,santaj, conspiratii, scenarite, delatiuni , fasole cu ciolan , fasole cu cîrnati de Plescoi, mititici si mititei ..........

emillian123 spunea...

Domnilor-va place sau nu, asa cum am mai scris-adevarul esential in ceea ce priveste situatia Romaniei- de 26 de ani incoace- e ca in anii '92 -cand FSN-ul s-a divizat ca hidra =s-a facut o miscare "dasteapta"...: s-au creat 2 aripi ,stanga si dreapta -"STANGII ROMANESTI..!" luand "caimacul"... partidelor istorice-abia aparute si firave; tot ce s-a intamplat de atunci incoace -sunt "jocuri de-a democratia"- in cadrul unui stat care "...pare" ca nu stie in ce directie vrea sa o ia...(dar in care-evident e- ca tot "noi" conducem "....ostilitatile")...!