Un produs Blogger.

vineri, februarie 26, 2016

Scrisoare deschisa pentru premierul Ciolos

10 comments

Liviu POPESCU 
E-Mail
Subject:Sa vad daca publicati acest material 
Message:Scrisoare deschisă Premierului ROMÂNIEI (1)
Domnule Prim- Ministru de la începutul acestei depeşe imi exprim satisfacţia faţă de faptul că nu m-am înşelat în privinţa scopului adevărat al numirii dumneavoastră în aceasă funcţie de foarte mare demnitate.
Am avut un moment în care am crezut că totuşi m-am înşelat şi că România are un Prim- Ministru autentic atunci când nu aţi jurat cu mâna pe biblie.
M-am gândit că iată un om corect: nu jură pentru că citind biblia ştie că nu are voie să facă acest lucru sau nu jură cu mâna pe biblie pentru că nu a citit-o şi iarăşi se comportă normal, pentru că nu se poate jura pe ceva ce nu cunoşti,nu-i aşa?
Faza jurământului a trecut repede şi prima satisfacţie a venit la fel de rapid: promovarea ordonanţei de urgenţă 57 prin care practic se desfiinţează spiritul legii pensiilor militare de stat 223/20015.
O muncă de cinci ani distrusă în câteva zile…,dar satisfacţia e mare.
Apoi legea salarizării unice amânată ,apoi creşţerea salariului minim pe economie amânaţă.
Ce mai ,satisfacţie după satisfacţie…
Acum să vă spun cum aţi fi reuşit să mă mă faceţi să cred că m-am înşelat în ceea ce vă priveşte:
În primul rând aţi fi reuşit să mă surprindeţi prin completarea statutului Băncii Naţionale a României
cu o a doua sarcină.
În afară faptului de a menţine stabilitatea preţurilor prin cursul de schimb a valutei naţionale ,BNR să fie obligată să stabilească preţul minimal de vânzare al terenurilor agricole,forestiere şi luciului de apă.
Pentru explicaţii nu voi intra prea abrupt în teoria factorilor de producţie,pentru că sunt convins că ştiţi mai bine decât un economist ca mine acest lucru ,dar daţi-mi voie să explic pe scurt profanilor în domeniu.
Ştim cu toţii ,sau ar trebui să ştim de la lecţiile de economie politică din liceu,indiferent în ce perioadă a fost absolvit acesta ,în socialism sau perioada de 26 de ani de rocadă comunistoidă,că alături de muncă,capitalul şi pământul sunt principalii factori de producţie dintr-o economie.
Despre muncă sau mai bine zis despre posibilitatea românului de a munci în ţară ştie toată lumea că în cei 26 de ani de rocadă mică (comunistoidă ) s-au pierdut circa cinci milioane de locuri de muncă.
Deci iată un factor de producţie care aproape nu mai contează pentru noi,românii , ci numai pentru ţările în care cei aproape patru milioane de români muncesc pe rupte de când au fost trimişi forţat în bejenie de onor statul român care a avut grijă ca acest lucru să se întâmple prin politicile privatizărilor pe un dolar ,tăiatului cozii dintr-o lovitură,înstrăinării resurselor naturale pe doi lei şi alte “năzdrăvănii” de acest fel.
Prin urmare primul stadiu al fluxului circulant al capitalului,respectiv banii (valuta naţională) sunt cotaţi la BNR, dar stupoare : cel mai important factor de producţie, pământul reprezentat de terenul agricol,terenul forestier şi luciul de apă nu este cotat ci lăsat la voia întâmplării sau mai bine zis a cererii şi ofertei (resursele minerale sunt cât de cât cotate pe bursele internaţionale).
Fiind absolvent de agronomie cu siguraţă ştiti că cel mai fertil pământ din Europa este în România şi hărţile pedologice pot confirma acest lucru, dacă nu în totalitate cel puţin limba de pământ ce intră în ţară la Sânicolau Mare şi iese la Stamora Moraviţa este un cernoziom cu pânza freatică la doi metri adâncime ce practic nu are nevoie de irigaţii indiferent de cât de secetoasă ar fi clima.
Trec peste faptul că foarte mult teren agricol de asemenea calitate a fost înstrăinat în anii 90 pe 1000 de mărci germane hectarul şi constat că dacă un hectar de teren agricol net inferior ,costă în Marea Britanie peste 40,000 de lire sterline, David CAMERON îşi poate impune partenerilor europeni prin negocieri directe punctul de vedere pentru câţiva firfirici ce ar trebui să-i plătească ca asigurări sociale intracomunitarilor ,de ce nu ar fixa BNR preţul minimal al terenurilor menţionate ca medie a preţurilor terenurilor din ţările cele mai dezvoltate ale Europei (Germania,Marea Britanie,Franţa şi Italia ).
L-am dat exemplu pe premierul Marii Britanii pur şi simplu întâmplător pentru că ştiţi datorită funcţiei pe care aţi avut-o că nimeni din Europa nu impune României să-şi vândă pământul ceţăţenilor europeni la preţuri de nimic,fapt confirmat şi de Laurenţiu BACIU ,preşedintele LAPAR (Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din Romania) şi mai recent de Phil HOGAN .
Nu se poate să nu-l cunoaşteţi pe Phil căruia i-aţi predat funcţia de Comisar european pentru agricultură.
Consider că această măsură ar fi una binevenită şi aţi fi pomenit precum domnitorul Cuza dacă veţi acţiona în aceast sens , pentru că realizaţi implicaţiile economice de mare anvergură pe care o asemenea măsură le-ar aduce.
Imaginaţi-vă că fermierii care au 3-4 hectare de pământ ar avea automat acces la banii nefolosiţi ai băncilor şi automat la accesarea banilor europeni să-şi facă microferme moderne etc.,Iar industria alimentară s-ar dezvolta în consecinţă.
Nu mai suntem în vremurile reflectate de poetul naţional Mihai EMINESCU care se referea foarte tranşant la cei care au venit în ţara noastră de-au cerut pământ şi apă, ci într-o perioadă mult mai dură de căutare a resurseor pentru supravieţuire , în plină globalizare, când neluarea unor măsuri urgente acum pot avea consecinţe dramatice , chiar de genul dispariţiei unui popor.
Mai poate vorbi cineva despre români şi ROMÂNIA când terenul pe care păşesc românii este în pericol să nu le mai aparţină?
Veţi spune că exagerez şi chiar dacă ar fi aşa ,de ce să nu vindem celor care vor să cumpere ,la un preţ corect reglementat,iar profitul din domeniul agricol să ţină la urma urmei numai de abilitatea fermierului,care este nu-i aşa un neofactor de producţie.
Liviu POPESCU
Gura -Humorul

10 comentarii:

Octav59 spunea...

Ca veni vb de pământ, cum se face ca arendatorul persoana fizica primește pe ha arendat intre 800-1200kg iar statul pentru aceeași suprafata maxim 150kg pe teren irigabil.Pretul. Calculați diferenta , înmulțiți cu suprafața arabil a statului și rezultatul...Aici sunt banii dvs .

Draculea spunea...

O "scrisoare" lunga precum o zi de post,fara cap si fara coada,cred ca autorului ii place sa se auda / vada scriind ,parca ar fi frate cu Cornelusul nostru,care "scrie,scrie,scrie" despre ceva ce niciodata va sa vie.Rahaturi nelegate si-n fraze inchegate,nimicuri fara sens.
Cand scrii ceva adresat unui organ central nu te lansezi in ditirambi,trebuie sa fii "scurt,clar si concis" asa cum ii sade bine unui militar!

brenda spunea...

adica sa ii spuna .du-te inapoi la BRUXEL si lasa-ne in pace , nu esti pentru tara asta , pleaca cu nevasta cu tot ca nu e de-a noastra ,du-o la mamica ei , pleacva si nu te amesteca in treburile tarii asteia si i-al si pe IOHANIS drum bun ..asa e bine?

micutzul spunea...

Toata scrisoarea poate fi rezumata in ...,, mars acasa..,,.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Germanii au"pierdut" 130 ooo de imigranti!? Pur si simplu nu mai stiu nimic de acestia.

brenda spunea...

acum ,cu toate greselile lui PONTA.uite acum in 2016 vedeti ca visteria e plina . ce o sa mai zica ciolanis,etc, ministru finantelor TEODOROVICI era f bun ,acum a fost inlocuit cu o maimuta . asa ca dl DOGARU are ce sa le strige ,la fel si bugetarii, civilii etc ..

emillian123 spunea...

1.Domnule Liviu POPESCU: Raspunsul la intrebarea d-voastra privind PRETUL SCAZUT AL TERENURILOR AGRICOLE ROMANE este simplu: comunistii- care -dupa anul 1948 -au nationalizat pamantul agricol (printre celelalte nationalizari), ACUM -dupa anul 1989-dupa ce au RELUAT PUTEREA -PRIN DIVERSIUNI SI CRIME...!(-comise cu ajutor neprecupetit sovietic-) si "S-AU VOPSIT"-in diferite "partide"(partidele istorice au fost decimate...!),( ei-comunistii- fiind ACEEASI din trecut -si in prezent -SI URMASII LOR...)ASTEAPTA TIMPUL SI ...MOMENTUL PRIELNIC -pt. a DA AL 2-lea MARE "TUN" (1-ul fiind FURTUL INDUSTRIEI)al VIETII LOR =si anume: FURTUL-LA PRETURI DE NIMIC -AL TERENURILOR AGRICOLE...!; MAMA imi spunea ca in trecut-pana la nationalizarea pamanturilor agricole- 1 (un) hectar de teren agricol-in Ardeal-in centrul tarii-avea valoarea -cel putin a unui apartamrent ....In concluzie: MIZA ....este URIASA...!si cred ca MIJLOACELE CARE VOR FI FOLOSITE IN ACEST SCOP-vor "SEMANA"...!...??... CU CELE DIN ANII '50...VAI SI JALE -VOR URMA...! 2.Domnule Gigi Gheorghe: Va inselati: NU basistii AU IMPOZITAT PENSIILE, ci guvernul PSD -prin anii 2003- cu un IMPOZIT PROGRESIV, incepand cu 18 %=la pensiile cele mai mici; in 2005 -guvernul aliantei DA =A SCAZUT IMPOZITUL PE PENSII la nivelul COTEI UNICE DE 16 %,si a INTRODUS CASS-ul(=taxa pe SANATATE),initial la vreo 7,5 %, apoi a mai scazut progresiv -pana la nivelul actual de 5,5 %..!(Si col.Dogaru -a facut aceeasi EROARE= VOLUNTARA- ieri 25 febr. a.c.-la o televiziune-dar pe el il inteleg....,ARE NISTE INTERESE DE PARTID...!,iar -pt. asta -recurge la MINCIUNA,sau are "SCAPARI DE MEMORIE"...!).3.Apropo de "portocalii"- ei au facut alte "TRASNAI":dupa 2010- au taiat salariile bugetarilor si o "MICA"..?? parte a pensiilor militare (vreo 10 % din pensii- afirmativ...?), in schimb -printr-o "MAIASTRA DIVERSIUNE..!" a MARIT -prin APLICAREA FALSIFICATA a legii 119/2010(ACESTA FIIND SCOPUL REAL AL DIVERSIUNII= DE ACOPERIRE A OPERATIUNILOR..!)TOATE CELELALTE PENSII SPECIALE- in contextul "crizei financiare"= A CREDITELOR ...! si a taierilor salariilor...!

emillian123 spunea...

1.D-na BRENDA: fara suparare- esti mult PREA SUBIECTIVA si ACORZI MULT PREA MULTA INCREDERE unuia ca Ponta-care MINTE CU NERUSINARE: A SPUS DE REPETATE ORI ca -el NU A TAIAT NICI O PENSIE, ei bine: afla ca in 2013 -in iulie si in august- mi-a taiat pensia militara de 2 ori: o data vreo 300 (trei sute)de lei("dati" de guv. UNGUREANU-in luna martie 2012- nu stiu nici azi- cat de legal, probabil ca o compensare a taierii anterioare a vreo 760 de lei -din ian.2012), iar a 2-a oara: 2(doi)lei..!-CALCAND IN PICIOARE LEGEA PENSIILOR -care spune ca "debitele=datoriile" mai mici de 10(zece) lei=NU SE URMARESC..! 2.Inca o data : esti prea credula- privind "plinatatea visteriei"...si... 3. al 6-lea simt al meu -imi spune ca -de fapt-guvernul actual, impreuna cu Iohannis cu tot (joaca cu "GAINARIA" din 2014=dintre cele 2 tururi de scrutin prezidential-dupa ce Ponta avea o majoritate relativ confortabila-dupa 1-ul tur= o miscare MAIASTRA...!=a avut menirea sa IMPINGA ELECTORATUL NEHOTARAT in directia votului lui Iohannis=OMUL LOR...!)=sunt ai FSN-ului (adica- PSD,PDL,PNL,PMP, si TOTI ceilalti la un loc-care -IN STRAFUNDUL LOR =sunt ca DEGETELE DE LA O MANUSA...!)- si PROSTESC O TARA INTREAGA -CU "JOACA LOR DE-A GUVERNAREA...!"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Domnului Liviu Popescu i-au trebuit foarte multe cuvinte sa-l trezeasca la realitate pe un comunist cu apucaturi fasciste! Cu un dos de laba parinteasca, un astfel de neom poate fi determinat sa se lepede si de masonism, si de sorosism si sa puna mana pe Biblie pentru a o asimila in scopul indreptarii sale viitoare! Sa-l comentez acum pe Ciolos pentru a-i deschide ochii spre Cer, si nu in interiorul Pamantului, ar fi acel efort inutil sa-i determin pe Hitler, Goering sau Goebels sa renunte la genocid!